Α Ε Κ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αρχίζω με την φράση του γιου του μεγάλου μέσα στο αυτοκίνητο της επιστροφής μετά το τέλος του παιχνιδιού : Πώ, πω τι περάσαμε. Που να ήξερε οτι θα κάναμε και μια ώρα μέσα στο πάρκινγκ του μπουρδέλου του ΟΑΚΑ, μέχρι να γυρίσουμε από το μαρτύριο που είδαμε παρέα με τον Δημήτρη, που είπε να ξαναέρθει στο γήπεδο. Πραγματικά σήμερα, περάσαμε πολλά.

Η ΑΕΚ κατέβηκε με την συνταγή Καραϊσκάκη, όπως λέγανε, αλλά στην ουσία δεν κατέβηκε στο παιχνίδι. Ξεκίνησε με το 4-2-3-1 και με έντεκα παίκτες, αλλά πρακτικά υπήρχαν οι Αραούχο, Σιμόες, Βράνιες και Τσιγκρίνσκι μέσα στο γήπεδο. Όλοι οι άλλοι ήταν απλά χεσμένοι, φοβισμένοι, κότες λιράτες, κι ανίκανοι να καταλάβουν τι ήθελε ο κόσμος και τι επίτασσε η ιστορία της ομάδας μας, που έπαιζε σαν φαβορί και για τρία επιθυμητά αποτελέσματα.

Ούτε κατάλαβε τι σχέδιο είχε επιλέξει ο Χιμένεθ. Στο πρώτο ημιχρόνιο, οι 45 χιλιάδες Αεκτζήδες, για κανά τέταρτο έπσρωξε την ομάδα, που έδειξε διάθεση για χαμηλό ρυθμό και κοντρόλ ποδόσφαιρο, κατέβηκε λογικά και σχεδιασμένα, και προσπάθησε να κάνει κάτι σε μια παραπαίουσα άμυνα του αντιπάλου. Στο υπόλοιπο διάστημα έσβησε, δεν έπαιξε μπάλα, δεν μπόρεσε να παγώσει τον ρυθμό, και κινδύνεψε σοβαρά στις τρεις επικίνδυνες τελικές που έφαγε.

Φυσικά και η ΑΕΚ έκανε δυό ψιλοκαλές τελικές – στην μία νομίζω οτι υπάρχει υποψία πέναλτυ -, αλλά αυτό δεν αλλάζει την εικόνα μου. Ένα πολύ κακό παιχνίδι, με έναν πολύ κακό διαιτητή στον πειθαρχικό έλεγχο, ένα κλωτσοσκούφι στο κέντρο, χωρίς καμία φαντασία ή κάτι που να δικαιολογεί κάποιες ώρες προπόνησης. Αν κάποιος δικαιούτο κάποιο αχ αγωνίας, αυτός ήταν ο αντίπαλος, που όμως ήταν ο μονόφθαλμος μέσα στους τυφλούς. Σαφέστατα πιο δυναμικός στις προσωπικές μονομαχίες και σαφέστατα με πλάνο στο παιχνίδι του.

Μπορείς να πεις οτι η ΑΕΚ ήθελε αυτόν τον ρυθμό. Μπορείς να πεις οτι θα περίμενε τον χρόνο που φυσιολογικά ο αντίπαλος θα ανοιγόταν, κι άρα θα βρίσκαμε διαδρόμους για να κλειδώσουμε την πρόκριση. Μπορείς να πεις ό,τι θέλεις, ανάλογα με τι μπάλα ξέρεις ή ανάλογα με το πόσο φανατισμό μπορείς να υπερασπιστείς την ώρα που βλέπεις αυτήν την κακοποιήση του θεάματος, που μας έβγαλε κι άλλα τριάντα λεπτά στο δεύτερο μέρος. Μπορείς επίσης να γκρινιάζεις σαν εμένα, που απλά καρτερούσα πέντε λεπτά καλής μπάλας ή στοιχειώδους ανάπτυξης, προκειμένου να κερδίσεις αυτόν τον πολύ λίγο Ολυμπιακό.

Επίσης μπορείς να πεις οτι ο Χιμένεθ, εκεί γύρω στο εβδομήντα, κατάλαβε οτι ο αντίπαλος είχε πετάξει λευκή πετσέτα, κι άρα έβαλε και τον Αλμέιδα. Όλα μπορείς να τα πεις, μέχρι που σταμάτησε η κοινή λογική. Διότι το παιχνίδι πήγαινε σβηστά στην λευκή ισοπαλία ή στο ένα γκολ υπέρ μας, μέχρι που ο Μάνταλος έβαλε το πόδι του. Και μπορεί να μην ήταν ο χειρότερος σήμερα, αλλά λόγω του λάθους του, πράγματι ανακηρύσσεται στον πιο μαλάκα του αγώνα μέχρι σε εκείνο το λεπτό. Ένα πούλημα της μπάλας από τον δήθεν ηγέτη, και πω πω τι περάσαμε μετά.

Όμως ο μαλάκας ποτέ δεν είναι ένας. Πάντα οργανώνονται και χτυπάνε εν δυάδι μίνιμουμ. Διότι μετά από μια αντεπίθεση και χαμένη ευκαιρία μας από τον Αλμέιδα, ο Ανέστης αποβλήθηκε στην ίδια φάση, στο ίδιο λεπτό, με διπλή κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση. Απέναντι στον αντίπαλο, που είχε βγάλει τον Καμπιάσο, ενώ απειλούσε δήθεν με τον Καρντόσο. Δηλαδή με καρτούν απέναντι σε παίκτες που θέλουν να κάνουν καριέρα. Οπότε αν στην εταιρεία ψάχνουν για ανανέωση άλλου ένα χαβαλέ, άνετα κλείνουν τον Πορτογάλλο στην θέση πίσω, που τουλάχιστον δεν έφαγε φάση σαν μια άλλη που είχε σκορπίσει τον τρόμο κι απλά σταμάτησε στο δοκάρι μας.

Η ΑΕΚ βέβαια προκρίθηκε στον τελικό. Αυτό ήταν το ζητούμενο; Μπορεί και να ήταν. Όσο όμως εγώ είμαι ενεργός Αεκτζής, δεν θα είναι αυτό το ζητούμενο για μένα. Διότι μπορεί να θέλουμε κάποιους βαθμούς σε κάποια παιχνίδια που βαριούνται τα κωλόπαιδα να παίξουν, αλλά σε παιχνίδια αιχμής, θέλω να αποδεικνύω οτι είμαι καλύτερος στο γήπεδο. Και η τελική μου κατάληξη είναι οτι στο τηγάνι πήγα να κλέψω το αποτέλεσμα σωστά, αλλά σήμερα, δεν ασχολήθηκα καθόλου με το σπορ που λέγεται ποδόσφαιρο.

ΔΙΟΤΙ Η ΑΕΚ ΗΤΑΝ ΑΙΣΧΟΣ. ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑ ΠΛΑΓΙΟ ΜΠΑΚ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΖΗΤΑΓΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΧΑΒΑΛΕ, ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΓΑΜΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΜΟΛΙΣ ΧΑΣΕΙ. ΔΗΛΑΔΗ, ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.

Αφήνω τελευταίο αυτόν τον απαράδεκτο Σιδηρόπουλο. Μιλάμε για κατάρα της διαιτησίας. Με αντίθετες κίτρινες κάρτες, με κατάφωρη παραβίαση αυτών των πραγμάτων που βλέπουμε στις εξέδρες, με πλήρη νατιστροφή κανονισμών, και με μια διαιτησία που ακροβάτησε στο όριο του αποδεκατισμού της ΑΕΚ, μόνο και μόνο για δημόσιες σχέσεις. Φυσικά δεν μιλάω για τον Ανέστη, που θέλει διακοπή συμβολαίου.

Πω πω τι περάσαμε λοιπόν. Με την ευχή να μην το ξαναπεράσουμε. Που όμως θα το ξαναπεράσουμε σίγουρα με όλα αυτά που φοράνε την φανέλα της ΑΕΚ. Με αυτήν την διοίκηση που μιλάει για πρόκριση αντί να ντρέπεται για την ανυπαρξία της, και τις ανανεώσεις όλων των ορνιθοειδών εκεί μέσα. Φυσικά αυτήν την φράση δεν θα την ξανακούσω εγώ, διότι δεν μπορώ σαν παλιός Αεκτζής να μου βιάζουν τα μάτια, το μυαλό και την σκέψη μου. Και να είναι κάποιοι μάγκες επειδή ο καλύτερος μας παίκτης, να είναι κάποιος που είναι δανεικός. ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΟ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

14 Responses to Α Ε Κ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Άψογος,τραγική η ομάδα απέναντι σε ενα γαυρο της πλάκας.Εκτος από Αραούχο κ Σιμόες εγω δεν είδα καποιον άλλον να στεκεται.Ο Χιμένεθ κατέβηκε για την ισοπαλία κ οπως λεει ενας αγραφος νόμος,όταν πας για το χι σίγουρα θα χάσεις.
    Δεν έχει ψυχολογία η ομάδα και ο κόσμος έχει ρίξει τον πήχη απαιτήσεων χαμηλά.Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.
    υγ Ο,τι καλό εχει γίνει φετος οφείλεται στον Αραούχο κ μόνο.

  2. Ο/Η Αλεξης λέει:

    H διοικηση παντως ειπε πως τετοια ματς πρεπει να τα κερδιζεις και δεν σταθηκε στην προκριση.
    Απο μια μαλακια του μαλακα μπηκε το γκολ, μεχρι τοτε ηταν ανυπαρκτοι και αυτοι. Πιστευω αν και δεν ημουν στο γηπεδο οι οπαδοι δεν ηταν ευχαριστημενοι ενω χασανε απλα ηταν οτι απεκλεισαν τους σιχαμενους.

    υγ. το αμαξι μηπως ειναι καλητερα ειδικα σε τετοια ματς να το αφηνεις εξω απο το παργκινγκ? ξεμπερδευεις πιο ευκολα πιστευω.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αλέξης : Εγώ πιο πολλές τελικές είδα από τους ανύπαρκτους. Και φυσικά δεν ξέρω αν φας το γκολ νωρίτερα, τι μπορείς να κάνεις.
    Υγ. Το αμάξι ήταν του Δημήτρη, κι υποτίθεται οτι υπάρχει service. Αν δεν υπήρχε δεν θα φτάναμε εγκαίρως, εφόσον υπήρχε φτύσαμε άιμα μετά. Βέβαια και στο τηγάνι, τα ίδια ήταν.

  4. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Αν παίζαμε χτες πρωτάθλημα θα έλεγα πολλά ”καλούδια” για την εμφάνιση μας.
    Λόγο κυπέλλου, που λειτουργεί ο αυτοσκοπός της πρόκρισης μας αρέσει ή μη, σταματάω και λέω μόνο τα εξής. Μπράβο που προκριθήκαμε απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο στα χάλια του μεν. Αίσχος για τον τρόπο αντιμετώπισης του αγώνα.
    Εύχομαι το ξεστράβωμα της διοίκησης να μην μείνει μόνο στις δηλώσεις αλλά και σε πράξεις.
    Στίβεν πράγματι ο γαύρος από την αρχή του δεύτερου μέρους μας πίεζε υπερβολικά με αποτέλεσμα να έχει πιο πολλές τελικές και το πρόβλημα ήταν ότι είχαν κουραστεί και οι ακραίοι χαφ μας. Ο Γαλανόπουλος δεν μπόρεσε να προσφέρει κάτι και η κίνηση με τον Αλμέιδα ήταν σωστή μεν αλλά να ήταν και καμιά εικοσαριά κιλά πιο ελαφρύς ο παίχτης.
    Δυστυχώς για μία ακόμη φορά φάνηκε πόσο μας λείπουν τρεις τέσσερις ποιοτικοί παίχτες και δυνατά-αθλητικά κορμιά. Όχι άλλους Πλατέλες.
    Οι ανανεώσεις έχω την εντύπωση ότι προορίζονται για παγκίτες

  5. Ο/Η conpater λέει:

    ΕΜΕΤΟΣ-ΑΙΣΧΟΣ-ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΗΔΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ. Στα τελευταια 50` δεν εκαναν τρεις πασες σερι,δεν εκαναν ΕΝΑΝ συνδυασμο,δεν εκαναν ενα σουτ περαν απο το πλασε του Αλμειδα.Το φαουλ του Μανταλου δεν πιανεται,ηταν στημενη φαση.Και γω πρεπει να πανηγυριζω που αποκλεισαμε και “γαμησαμετον πουστη τον Ολυμπιακο” . ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ηταν η ΑΕΚ, ΜΙΑ ΣΙΧΑΜΑΡΑ , ΜΙΑ ΑΝΑΓΟΥΛΑ…

  6. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Ετοιμαζόμουν να σχολιάσω…Τι ακριβώς δεν ξέρω.Αλλά ήρθε το σχόλιο του conpater ,και με κάλυψε πλήρως.

    Το να έρχεται ο σιχαμερώτερος αντίπαλός σου και να σε ξεβρακώνει μέσα στο σπίτι σου,επειδή κάποιος αποφάσισε να φτιάξει μιά ομάδα έκτρωμα και μπουρδέλο μαζί,ε ρε γαμώ το ,ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ.Το να πανηγυρίζουν κι οι χαχόλοι στην εξέδρα,ενώ είσαι Ο ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ,δεν τρώγεται με τίποτα…

    Ίσως φταίει που είμαι ένας από τους παλιούς…σαν τον Στήβεν…Με τον καιρό θα …περάσει.Το παλεύω για ΜΟΝΙΜΑ.Καλό στους εαυτούς μας θα κάνουμε.
    Και γαμώ τις προκρίσεις…Με την όπισθεν…όμως…

  7. Ο/Η Κάρολος - (Anders Carlsson) λέει:

    Καλά για το ρόστερ που έχουμε… τέλος πάντων.

    Το αστείο είναι ότι με καλύτερη διαχείριση, οι δικοί μας θα μπορούσαν να πάρουν νταμπλ σε αυτό το σούπερ υποβαθμισμένο πρωτάθλημα.

    Και για να ευθυμήσουμε λίγο κλικ

  8. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Θα διαφωνήσω μαζί σου. Η πρόκριση είναι πραγματικά μεγάλη. Όπως και κάθε πρόκριση απέναντι στον ολυμπιακό ή στον παναθηναϊκό. Ειδικά με τον ολυμπιακό με τον οποίο ξαναδημιουργεις και μια παράδοση . Πέρυσι του πήρες το κύπελλο φέτος τον απέκλεισε και παίζεις τελικό. Επιπρόσθετα έχεις γράψει εναντίον του και 2 νίκες στο ππρωτάθλημα τα τελευταία 2 χρόνια.

    Το ποδόσφαιρο ως θέαμα που παίχτηκε ήταν κάκιστο. Δε μπορεί να μπει σε κριτική. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ έλεγχε το παιχνίδι μέχρι τη στιγμή που τρώει το γκολ και το παιχνίδι γίνεται ροντέο.

    Η ΑΕΚ είχε ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο το οποίο εν μέρει το ακολούθησε πιστά. Να μην κινδυνεύσουμε καθόλου και να κάνουμε ένα γκολ σε μια άμυνα η οποία ομολογουμένως έμπαζε. Η ομάδα κυριολεκτικά δεν κινδύνευσε καθόλου. Απορώ ο κόουτς λεμονής με τι πλάνο είχε κατέβει; να μη χάσει; να πάρει το X? Άλλο αυτό ας το ψάξουν οι γαυροι. Η φοβισμένη ομάδα ήταν ο ολυμπιακός . Αυτοί έτρεμαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Οποίος ήταν στο γήπεδο το είδε ξεκάθαρα αυτό.

    Επίσης να πω ότι η μπάλα έδωσε τις ευκαιρίες στην ΑΕΚ . Από το 20 του πρώτου ημιχρόνου έως το 70. Δυστυχώς ο καλύτερος παίκτης της ομάδας ο αραουχο δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί. Είχε τρία πιθανά τετ α τετ στο πρώτο ημίχρονο στα οποία είτε λόγω λάθους κοντρόλ είτε λόγω μη σωστής κίνησης τα έχασε. Επίσης ο ο Λάζαρος ήταν αναιμικός στην τελική προσπάθεια κι έτσι χάθηκαν οι οποίες ευκαιρίες. Να τονίσω πάλι ότι αν ο ολυμπιακός έτρωγε ένα γκολ θα κατέρρεε τελείως και θα είδαμε πανηγύρια.

    Ενάντια στη φυσιολογική ροή του παιχνιδιού που ήταν είτε για 0-0 είτε για 1-0 ήρθε ένα τεράστιο να το πω ένα παιδικό να το πω λάθος του μανταλου και μια εξαιρετική πασα του καρντοσο και μπήκε το γκολ. Εντάξει από εκεί και πέρα έγινε ρωσική ρουλέτα.

    Δεν κάνω σχόλια για τη διαιτησία γιατί πραγματικά τον θεωρώ πολύ κακό διαιτητή. Τα λάθη που έκανε χθες είναι πολλα και τραγικά. Ο δε επόπτης που ήταν μπροστά από τα δημοσιογραφικά δεν είναι να παίζει ούτε σε τοπικό.

    Κλείνοντας εγώ πανηγύρισα χθες την πρόκριση ως σαν θεατής σε αρένα που βλέπει τον ταυρομαχο να ξιφουλκεί τον ταύρο ο οποίος αφήνει την τελευταία του πνοή βρίζοντας την κακή του τύχη που είναι ταύρος συγγνώμη γαύρος ήθελα να πω.

  9. Ο/Η bandog λέει:

    μη γκρινιαζετε ρε. τα χειροτερα ερχονται…

    τηw πλακας παικτες , της πλακας προπονητης , της πλακας οπαδοι , της πλακας διοικηση , της πλακας ομαδα.

    και το χειροτερο ειναι οτι δεν κανουμε πλακα.

    οκ , στον τελικο μας εκατσαν οι λουζερ αλλα ερχονται καυλωμενοι.
    οποτε , ας ξυπνησουν ολοι και ας κανουν το ματς της ζωης τους .

    εκτος απο τον παλτιτο που μπορει να κατσει σπιτι του χωρις να μας ενοχλησει…
    (και καποιοι μας τον ειπαν νεο σκοκο το καλοκαιρι)

  10. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @bandog:100%.Εκείνο που μου τη δίνει πράγματι περισσότερο, είναι τα καριόλια που παρουσίασαν το καμηλό,για Νάτσο…

    Αυτοβασανίζομαι με το να βλέπω ακόμα, που και που, βιντεάκια με τα καρφώματα που είχε κάνει σε όλους ανεξαίρετα…Όντας απλέρωτος και με γκαζάκια να σκάνε όξω από το σπίτι του με τη γυναίκα έγκυο…

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Στηβεν Θέλω να γράψεις κάτι για το παιχνίδι με τούς μπουγατσες,βασικά παρασκηνιακά τί βλέπεις γιατί ακούγονται πολλά .Ότι το ματσάκι θα το πάρει δώρο ο ΣΑΧΛΑΣ γιατί έχει ρίξει χρήμα στην πιάτσα και είναι στα πάνω του.

  12. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ......... λέει:

    Δεν θέλω να πιστέψω ότι επειδή η κυβέρνηση τρέχει το θέμα τού γηπέδου,ο δικός μας θα κάτσει να χάσει το ματς του κυπέλλου κατ εντολή.Εγώ σου έχω ζητήσει και παραπάνω να γράψεις κάτι για το ματς.Δεν ξέρω άν φάνηκε το όνομα.Ευχαριστώ.

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ….: θα γράψω για το ματς με βάση ό,τι θα έχω μάθει. Φυσικά θα βάλω και την άποψη μου. Πάντως εκεί θα είμαι με διανυκτέρευση στον Βόλο.

  14. Ο/Η netrino λέει:

    Ο Παοκ έχει αστεία άμυνα αλλά δημιουργικά είναι καλύτερος.Οποιος θυμάται το παιχνιδι εντός,η νίκη μας ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα με το απροβλεπτο γκολ του Αραούχο.Ο Παοκ έιχε αποβολή και δεν επιζε κ ο Πριγιοβιτς