Θα χτυπήσει τελικά η Αμερική στην Συρία;

Φίλοι μου, γράφονται διάφορα, είτε πως θα χτυπήσει είτε οτι το σκέφτεται, είτε πως θα το μπλοκάρει η Ρωσία, είτε ότι θα το επιτρέψει η Ρωσία.

Το παιχνίδι ειναι μεγάλο. Ίσως το μεγαλύτερο όλων των εποχών. Κάτι ξένοι αναλυτές γράφουν πως θα ανοίξει ο ασκός του αιόλου αν τολμήσει η Αμερική να χτυπήσει.

Προσωπικά, έχω κάνει μια διαφορετική ανάλυση…. Σαφέστατα και θα χτυπήσει ο Ομπάμα, και θα σας πω τους λόγους που πιστεύω…

1. Θα δοκιμασει έτσι τα αμυντικά συστήματα της Συρίας, δηλάδη κατ ουσίαν της Ρωσίας….
2. Ποιος θα πειράξει την Αμερική; Απάντηση: Κανένας. Από την άλλη πλευρά όλοι θα επιτεθούν στο Ισραήλ…. Αλήθεια, πειράζει κάτι τέτοιο τον Ομπάμα; Τα έχει καλά ο ίδιος με το Ισραήλ; Ήταν στην προηγούμενη θητεία του από τα αγαπημένα παιδιά του “Λόμπυ” ή δεν θέλανε οι Ισραηλινοί ούτε φωτογραφία του να δουν; [Να θυμήσω τον διάλογο μεταξύ Σαρκοζί και Ομπάμα με ξεχασμένα ανοιχτά μικρόφωνα, για τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ;]
3. Με την “ίδρυση” του Κουρδιστάν, στην συγκεκριμένη περιοχή που πάει να γίνει, συνεχίζουν να χρειάζονται οι ΗΠΑ το Ισραήλ στην περιοχή;
4. Κατ όπιν ενός μεγάλου χτυπήματος στο Ισραήλ, υπάρχει περίπτωση κανείς να κατηγορήσει την Αμερική ότι έμπλεξε εκείνη το Ισραήλ σε πόλεμο κτλ; Κάθε μέρα λένε από το Ισραήλ να επιτεθούν είτε στην Συρία είτε στο Ιράν. Τον Ομπάμα δεν θα τον κατηγορήσει κανείς. Θα πει, πως έκανε αυτό που του ζήτησε το Ισραήλ. Έχει δηλώσει από την αρχή πως ειναι πολύ ακριβός ενας πόλεμος με στρατιώτες εκεί κάτω, συνεπώς μετά δεν θα πάει να υπερασπιστεί τα χαμένα του Ισραήλ.
5. Τέλος, κάποια στοιχεία να βρείτε εσείς τις απαντήσεις:
α. Την Ρωσία την πειράζει να καταστραφεί το Ισραήλ….;
β. Ποια ειναι τα 5 αναγνωρισμένα Πατριαρχεία στον Κόσμο….;
γ. Τους συμμάχους του Ασαντ, θα τους πειράξει να διαλυθεί το Ισραήλ;
δ. Τους αντιπάλους του Άσαντ (Αραβικές χώρες) θα τους πειράξει να διαλυθεί το Ισραήλ….;

Τρελή θεωρία συνομωσίας. Δεν λέω…Αλλά ακόμη κι αν μην ειναι ετσι σχεδιασμένα, προς τα εκεί πάει….

Ν._

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to Θα χτυπήσει τελικά η Αμερική στην Συρία;

  1. Ο/Η bandog λέει:

    πως ακριβως θα καταστραφει το ισραηλ?
    δε γινονται αυτα τα πραγματα…
    το ισραηλ εχει τη δυναμη να κρατα σουζα ολους τους αραβες μαζι και να ελεγχει υπογειως τις μισες κυβερνησεις του πλανητη…
    οι ΗΠΑ και η δυση γενικα εχουν αναγκη το ισραηλ στην περιοχη. ειναι η δυτικη σφηνα στο μαλακο υπογαστριο του ισλαμ..
    για την ακριβεια , σε μια πιθανη προσβολη του ισραηλ απο συρια ή ιραν , θα εχουμε αμεση και μαζικη απαντηση της δυσης.
    ο ομπαμα σημερα ειναι , αυριο δεν ειναι. δεν εξαρταται η πολιτικη των ΗΠΑ απο τον ομπαμα..
    τους ορθοδοξους τους εχουν ολοι γραμμενους στα παπαρια τους. ακομα και η ρωσια.στα παπαρια της για τους ορθοδοξους κυπριους παλιοτερα , για τους ορθοδοξους σερβους πιο προσφατα και για τους ορθοδοξους συριους σημερα…
    με αδιαφορια τους εβλεπε να σφαζονται και αν εκτοπιζονται…
    αν δε μια πετρελαϊκη κριση ενεκα πολεμου προκυψει προς οφελος της ρωσιας , θα τριβει τα χερια της.
    στην εποχη του παραλογου που ζουμε δεν ξερω αν , πως και με ποιο σκοπο θα εκδηλωθει επιθεση κατα της συριας …
    δεν εχω καταλαβει καν τη λογικη μιας τετοιας επιθεσης εκ μερους της δυσης προς οφελος των ισλαμιστων….

  2. Ο/Η Αξιώματα Παράγκας λέει:

    Το Ισραήλ έχει ενοχλήσει αρκετά τις ΗΠΑ. Από το 2008 και μετά. Στις προεκλογικές του δηλώσεις ο Ομπάμα (2008 – μπορεις να αναζητήσεις το video) είχε “κράξει” το λόμπυ των Εβραίων στην Αμερική, λέγοντας: “Ούτε τα λεφτά σας θέλω, ούτε ζήτησα τίποτα ή πήρα τίποτα για την προεκλογική μου καμπάνια κ.α.”
    Πέρσι, αν θυμάσαι, ηταν η 1η φορά που το Ισραήλ χώθηκε τόσο έντονα στην προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ, λέγοντας ξεκάθαρα πως η διοίκηση του Ομπάμα, και οι επιλογές του θα καταστρέψουν το Ισραήλ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, έχει πει 100 φορές πως δεν έχει ανάγκη τις ΗΠΑ και οτι θα επιτεθεί μόνος του, αλλά όλο κάθεται στα αυγά του.
    Στην σύνοδο των G8 του 2012, σε ομιλία του Ομπάμα με τον Σαρκοζί (με ξεχασμένα ανοιχτά μικρόφωνα) ο Σαρκοζί είπε: “Δεν τον αντέχω (Νεναντάχιου). Ειναι μεγάλος ψεύτης”. Κι ο Ομπάμα είχε πει επ ακριβώς: “Μην τα λες σε εμένα. Πρέπει να τον ζω κάθε μέρα”.

    Εν κατακλείδι, μπορεί να ειναι σύμπτωση όλα αυτά, αλλά σιγά το Ισραήλ και την δύναμή του. Σαν χώρα το ίδιο δεν ειναι τίποτα. Οι Εβραίοι εκτός Ισραήλ, ΟΚ. Αλλά μην ξεχνάς πως και το Ελληνικό λόμπυ είναι τρελλή δύναμη στις ΗΠΑ (από Δουκάκη παλιά, – σήμερα ο Ελληνας υποψήφιος δήμαρχος της Ν.Υόρκης), αλλά τον μπούλο τον φάγαμε. Οσον αφορά την Ρωσία που έγραψες, προσωπική μου άποψη ειναι πως ο Πούτιν θέλει να γίνει το “Βατικανό” της Ορθοδοξίας. Αν αναζητήσεις την Πενταρχία θα δεις πως ενα – ένα τα Πατριαρχεία “χτυπιούνται”. Της Ρωσικης Εκκλησίας δεν ειναι αναγνωρισμένο στην Πενταρχία.

    Συμπέρασμα: Θα χτυπήσουν οι ΗΠΑ. Θα μπουν στρατιώτες της Τουρκίας από Βορρά, θα χτυπήσει το Ιραν και ο Λίβανος το Ισραήλ, και θα χτυπήσει η Ρωσία από Βορρά την Τουρκία. Όλα αυτά θα έχουν τελειώσει μέχρι 7-8 Σεπτέμβρη, και στις 15-17 Σεπτέμβρη που θα γίνει η πρώτη Εθνοσυνέλευση του Κουρδιστάν, θα ιδρυθεί το κράτος τους με κομμάτια από: Συρία, Β.Ιράκ, Τουρκία. Περιττό να σου πω πως τον έλεγχο του συγκεκριμένου κράτους τον έχει ήδη η Αμερική. Από το 2009 υπήρχε πρόγραμμα επιδότησης για να ανοίξεις επιχείρηση στο “Κουρδιστάν – Βόρειο Ιράκ” με απαλλαγή φορολογίας κτλ. Μπες σε ένα google maps και δες Βορειο Ιρακ να δεις τι έχει χτιστεί.

  3. Ο/Η bandog λέει:

    πεσμου οτι τα πιστευεις ολα αυτα !

    by the way , το ισραηλ μπορει να ειναι μια μικρη χωρα αλλα ειναι η συγχρονη σπαρτη στρατιωτικα.
    τεχνολογικα δε , αποτελει μια μικρη αμερικη στην ανατολικη μεσογειο.

    η ρωσια ειναι η μεγαλυτερη κοτα της οικουμενης.η μονη επεμβαση που εκανε στη συγχρονη ιστορια της ηταν αυτη στη γεωργια , δλδ σε μια χωρα με στρατιωτικη δυναμη 10 φορες κατωτερη της ελλαδας…
    αν πιστευεις οτι υπαρχει περιπτωση να χτυπησει μια χωρα μελος του ΝΑΤΟ (τουρκια) για ενα πατριαρχειο υποβαθμιζοντας το ρολο της ως εμπορικου εταιρου της δυσης (με δυο αγωγους φυσικου αεριου προς ΕΕ) , τοτε παω πασο !
    εξαλλου πως θα παιξει το ορθοδοξο χαρτι οταν οι ορθοδοξοι της ευρωπης ειναι ή ετοιμαζονται να ειναι μελη της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ (ελλαδα,κυπρος,βουλγαρια , ρουμανια και απο κοντα γυρευοντας πανε γεωργια,ουκρανια??
    η δε γεωπολιτικη της δυναμη εξαντλειται σε κατι λευκορωσιες και ουζμπεκισταν.ουτε το πρωην ανατολικο μπλοκ δεν μπορει να επηρεασει που στη μεγαλη του πλειοψηφια εχει εισχωρησει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

  4. Ο/Η Αξιώματα Παράγκας λέει:

    @bandog: φίλε, το Ισραήλ ειναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Αν λεγόταν Ελλάδα ή Ιταλία θα το είχανε μπουμπουνίσει ήδη. Πληρώνουν 1 λίτρο νερό όσο εμείς 1 λίτρο πετρέλαιο.
    Εχουνε τελειώσει οι ημέρες εκείνες που το Ισραήλ έκανε ό,τι ήθελε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε λίγο τους αναγνωρίζουν και την Παλαιστίνη. Δεν άνοιξε μύτη.
    Η Ρωσία, κότα ξε-κότα, έχει εξοπλίσει με 35 δις την Συρία σε οπλισμό που δεν μπορεί να το φανταστεί η Αμερική και το Ισραήλ. Η Ρωσία έφταξε την Ευρασία με την Κίνα. Μόνο το 17-18% του ΑΕΠ της ειναι με την ΕΕ. Στην Ανταρκτική συνεργάζεται με την Αγγλία.

    Από την άλλη, ως εμπορικός εταίρος, φυσικό αέριο κτλ, θα ξέρεις πως αν η Ρωσία κλείσει την στρόφυγγα, η Γερμανία θα μείνει από εργοστάσια. Δεν έχει η Ευρώπη άλλες πηγές ενέργειας. Τα πυρηνικά εργοστάσια της Γερμανίας και της Αγγλίας ειναι χάλια.

    Μέσα σε όλα αυτά, όλοι οι υπόλοιποι “ηγέτες” [Ολαντ, Μερκελ κτλ) έκαναν πίσω.

    Η Αίγυπτος είπε θα κλείσει το Σουέζ. Η Κινα ζήτησε από την Ρωσία και το Ιράν να στείλουν δυνάμεις να υποστηρίξουν την Συρία. Το εργατικό κόμμα στην Αγγλία ΔΕΝ έδωσε το ΟΚ για επίθεση….

    Λες το Ισραηλ να ειναι τοσο μάγκες, να τα βάλουν με όλους….;

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Αν μπορώ να πω και εγώ την γνώμη μου: “κράτος του Ισραήλ” υπάρχει, όσο υπάρχουν και οι δεινόσαυροι.
    Δεν υφίσταται τέτοιο “πράγμα”.
    Οι δύστυχοι που έχουν μαντρωθεί εκεί μέσα-από εποχής Γκόλντα- και αποτελούν τους κατοίκους του, θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν με τις πέτρες τα “αφεντικά” τους.
    Το ποσοστό απογοήτευσης είναι μέγα, όπως και η αρνητική άποψη περί δημιουργίας κράτους, είναι πάνω από το 50%.
    Γιατί πολύ απλά οι άνθρωποι ΣΠΡΩΧΤΗΚΑΝ εκεί μέσα. Δεν το επέλεξαν.
    Ποιος Εβραίος που στέκει καλά στα μυαλά του “επιλέγει” να ζήσει ανάμεσα στα πυρά,στους Παλεστ’ινιους, και να γίνεται η ζωή του καθημερινός βραχνάς, απο το να ζει σε κάποια Εβραική κοινότητα στην Αμερική, η στην Ευρώπη,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ;

    Η “απομάκρυνση” του Ισραήλ (βλέπε Σιών δηλαδή,καμιά σχέση οι φουκαραδοεβραίοι) από την “μαμά” Αμερική-πράγμα που ήδη βλέπουμε-είναι το επόμενο βήμα προς την ολοκλήρωση του πλάνου, που λέει η παγκοσμιοποίηση των. Της πλάκας και για γέλια βέβαια.
    Δεν έχει να κάνει με πετρέλαια,αφού τέτοια υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ. Ακόμα και στην Ελλάδα!
    Το ενδιαφέρον,το κέντρο των εξελίξεων πάντως, εύστοχα,εύλογα και ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ μεταφέρεται πια εκεί που πρέπει. Στην Ανατολική Μεσόγειο.
    Στην απαρχή Απάντων.
    Το έργο λέει: “Ο λάκος με τα κωλοδάχτυλα” αφού δύσκολα κρύβονται ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠ-ΑΙΤΙΟΙ- εφόσον πλέον μειναμε “τρεις και ο κούκος”.
    Ολος ο κόσμος -ακόμα και οι αόματοι-βλεπει και ακούει.
    Δυσκολεύονται πλέον να πείσουν οι “αρχηγοί” των μεγάλων δυναμεων τους πολίτες τους δια την χρείαν, τοιαύτης της σύγκρουσης. Φυσικά θα το πράξουν εν αγνοία τους.
    Αλλά πλέον χάθηκε και η έξωθεν καλή μαρτυρία, αλλά και η στήριξη των ψηφοφόρων-φορολογουμένων. Οι οποίοι μετά τα απανωτά Βιετναμ-Αφγανισταν Ιρακ, κλπ. όχι μόνο κουράστηκαν, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΡΧΗΣΑΝ ΝΑ ΨΙΛΙΑΖΟΝΤΑΙ.
    Είπαμε. Οταν οι εχοντες τον πρώτο λόγο,σε ότι ακούγεται και γράφεται-συνήθως για κακό-το όνομά τους τελειώνει σε “baum”, σε “berg” και σε “stein” και εκ “συμπτώσεως” οι 9 στους 10 είναι τέτοιοι, τότε μάλλον πρέπει να αποκλείσουμε την πιθανότητα σύμπτωσης.
    Χόρτασε η ψειρα και βγήκε στο γιακά. Και θα έχομεν γλέντια.

    Το Μεγάλο κράτος του Ισραήλ είναι ο σκοπός της αναδιανομής και ανακατανομής συνόρων εκεί στη Μ. Ανατολή. (κάποιοι νομιζουν ότι ακολουθούν τις “Γραφές”. Ενώ κάνουν το ακριβώς ανάποδο)
    Η αφορμή,για “ντου”,είναι εύκολη. Εδώ “βρίσκουνε” χημικά και πυρινικά, οι του ΟΗΕ (δεν υπάρχει τέτοιος “οργανισμός” όπως καταλαβαίνετε) όποτε θέλουνε.
    Φυσικά θα “δεχθεί πλήγμα”. Φυσικά θα του επιτεθούν. Φυσικά θα αρχίσει να κλαίει. Φυσικά θα αρχίσει η προπαγάνδα η απαραίτητη. Φυσικά θα απαντήσει. Φυσικά θα “προστατεύσει” τα σύνορά του.
    Αυτοί που δεν πιστεύουν σε σύνορα, τι “σύνορα” να προστατεύσουν; Εχει πλάκα.

    Εχετε δει γύφτο να κρατάει 7 καρπούζια σε μια μασχάλη; Οχι; Ε, θα το δείτε.

  6. Ο/Η iakovos λέει:

    Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα στην Μέση Ανατολή. Συνεργασίες και Αδιέξοδα
    http://iakovosal.blogspot.gr/2015/01/blog-post_13.html