Λεφτα (που δεν βαζουμε) vs AEK. ΑΕΚ VS αντιπαλους.

T060290000-200

-Με μας εισαι η με τους απεναντι?

-Με σας.

-Ναι αλλα εμεις ειμαστε με τους απεναντι.

Ετσι ηταν ο διαλογος και μετα επεφτε μια φαπα ξεγυρισμενη σε ενα παλιο σκετσακι του Χαρρυ. Εχω τρελλη εμμονη με τον Χαρρυ μιας και τοτε, 30-35 χρονια πριν, γελαγα πιτσιρικας μη μπορωντας να κατανοησω οτι ο ανθρωπος δεν ελεγε αστεια αλλα περιεγραφε την γελοια κατασταση του νεοελληνα. Δεν ηταν κωμικος, πραγματιστης ηταν. Με την βοηθεια του Κακουλιδη παντα που εγραφε απιαστα κειμενα. Μιλαμε για μια εποχη που ‘σταρ’ ηταν ο Σταθης Ψαλτης!!! και ‘σκηνοθετης’ ο Δαλιανιδης. Μιλαμε για την εποχη του ζιβαγκο και της ‘αλλαγης’. Του Κουτσογιωργα της –μιλαω και βριζω σα φορτηγατζης να ουμε- Μελινας (που μου εγινε και συμβολο επειδη παντρευτηκε τον Ντασεν- η απολυτη ΠΑΡΑΚΜΗ). Οτι πιο ΚΙΤΣ και ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ αισθητικα, πολιτικα, πολιτισμικα αλλα ΚΥΡΙΩΣ ΗΘΙΚΑ περασε απο τη χωρα με τη λαιλαπα του πασοκ.

Θα το εκανα post @ steven αλλα παραειναι μεγαλο. Τα δημοσιευματα βεβαια λενε οτι η επίσημη ΑΕΚ, ουδέποτε πήρε θέση για τις εκλογές. Σωστα. Οταν κατεβαζεις ενα πρωην παικτη σου για δημαρχο και βαζεις στο συνδυασμο της περιφερειας αλλον εναν. Οταν παλαιμαχοι τρεχουν στις ομιλιες. Οταν εσυ ο ιδιος πας σε προεκλογικη καμπανια. Τοτε φυσικα και η επισημη ΑΕΚ ουδεποτε πηρε θεση. Αφου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΕΚ, η παλια ‘διαλυθηκε’ προχτες τη νεα δεν μας την εχει ιδρυσει ο μεγιστανας ακομη, πως να παρει θεση? Παιρνει θεση κατι που δεν υπαρχει?

Μονο ο μελλοντικος προεδρο-ιδιοκτητης, ο ασπρος αλογος (αυτος παει ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ανεξαρτητου χρωματος- ασε που εχει και ΔΙΣ μια συμπαθεια στο ΚΟΚΚΙΝΟ) και καμμια δεκαρια παλαιμαχοι εμφανιστηκαν στις συγκεντρωσεις. Η Ψ-ΩΡΑ ΔΕΝ ειναι επισημη ΑΕΚ ουτε ο –τα παιρνω απο παντου-Κωστακης με τα banner της Δουρου στο site. Αρα ολα καλα.

Θα το ξαναπουμε. Το γηπεδο ΔΕΝ εχει θεμα σε επιπεδο δημου. Πρωτον γιατι αυριο 28 ανοιγει η Βουλη και παιρνει σειρα για ψηφιση ο νομος, που λογικα θα ψηφιστει στο πρωτο δεκαπενθημερο του Ιουνιου. Δευτερον ακομη και να ηθελε ο καθε δημαρχος ΔΕΝ μπορει να μην εφαρμοσει νομο του κρατους. Να καθυστερησει μονο μπορει αλλα και αυτο λιγο και για τους γνωστους λογους..Τριτον και ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ: Τα καθηκοντα τα αναλαμβανει (απο οσο ξερω) την πρωτη Σεπτεμβριου αρα μεχρι τοτε το μονο που μπορει να κανει και ο δημαρχος και το ΤΣΟΛΙ ειναι κανα μπανιο στη παραλια. Βεβαια στις 100 μερες που θα εμπαιναν οι μπουλντοζες δεν το λες αλλα μια χαρα χρονο εχει για να βρει ο μεγιστανας τα υπολοιπα και να μη βαλει ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ απο τη τσεπη του, οπως αλλωστε λεμε και γραφουμε μηνες τωρα. Και τα 10 που ανακοινωσε ειναι σε μια ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δηλαδη τα βγαζει απο τη μια και τα βαζει στην αλλη, σαν ΑΜΚ. Αν δεν τρεξει απλα θα τα παρει πισω.

Πρεπει να συμμετεχει το δημοσιο σε εργα που ειναι για το κοινο καλο? Σαφως και ναι. Δηλαδη σε δρομους υποδομες περιβαλλον κλπ κλπ. Αυτο ειναι το δημοσιο ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ. Δεν μιλαω μονο για αυτο το εργο. Πρεπει να συμμετεχουμε ως δημοσιο να γινει ανθρωπινη η ζωη οπου και ειναι, ειτε ειναι στο Πειραια ειτε στη Λαρισα ειτε στη ΝΦ. Να γινωνται εργα να καλυτερευει η ποιοτητα ζωης μας να υπαρχει απασχοληση.

Πρεπει να συμμετεχει το δημοσιο σε μια ιδιωτικη εταιρεια? Σαφως και ΟΧΙ. Ειδικα σε εποχες που κοσμος πειναει και εχουμε πανω απο 50% ανεργια. Γιατι το 30% ειναι στον ιδιωτικο τομεα. Στο δημοσιο δεν εχει απολυθει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ. Τα δινει για τον περιβαλλοντα χωρο και οχι το γηπεδο? Φυσικα. Μια ερωτηση ομως. Το γηπεδο ειναι ΣΥΝΟΛΙΚΟ PROJECT και οχι μονο το κτισμα αυτο καθαυτο. Χωρις τον περιβαλλοντα χωρο ΔΕΝ τρεχει κανενα γηπεδο με τους ορους που θες να τρεξει. Αρα τι με νοιαζει εμενα αν τα λεφτα πανε για την υπογεια διαβαση η για τα λουτρα?

Δηλαδη αν αυριο εγω παρω στη μεση του πουθενα ενα οικοπεδο και νομιμα κανω γραφεια αποθηκες κλπ που θα μου κοστισουν χ λεφτα , θα μου δωσει το δημοσιο 20εκκ να φτιαξω δρομους, προσβαση, parking, πρασινο κλπ? Και θα μου ανεβασει –περα απο ολα τα αλλα- την αξια της επενδυσης μου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κατα 50%? Πλακα κανουμε?

Απλα ειναι τα πραγματα. Ειναι νομιμο το εργο? Ειναι. Χωρις περιβαλλοντα γινεται γηπεδο? Αν ναι βγες ευθεως και δειξε 2 μακετες. Μια με το ΑΧΟΥΡΙ που ειναι τωρα και μια οπως την εδειξες. Κανε και μια παρουσιαση ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ 20εκκ και τελος. Ασε μετα το ΤΣΟΛΙ να σκουζει οσο θελει ειδικα αν τα λεφτα ειναι –οπως λετε- κλειδωμενα. Μονο μια παρατηρηση. Πολυ στρογγυλο ακουγεται το 20εκκ ως νουμερο ρε παιδια. Και πολυ μεγαλο ειδικα αν σκεφτεις οτι ειναι ουσιαστικα ενα υπογειο μερος του δρομου και μια μορφοποιηση του αλσους. Ολα αυτα κοστιζουν το 1/3 του project? Η μηπως θα πεσει και κανα ψιλο στο γηπεδο καθαυτο? Δεν εχω ακουσει κανενα project που ο κηπος και το parking κανουν το 1/3 του οικηματος! Λεω εγω τωρα…

Τα πραγματα ειναι απλα οπως ορθα λεει και ο steven και οπως λενε και οι Αγγλοι: Money talks bullshit walks. Οταν κλειδωσουν τα λεφτα το γηπεδο θα γινει. Ασε το καθε Τσυριζα να σκουζει οσο θελει. Αλλωστε το τσολι εχει και προτερο εντιμο βιο απο το γραφειο του Ακη οποτε καταλαβαινει πως γινωνται οι δουλειες. Ας εχει σπουδασει παιδαγωγος!!- κατι που αναφερει λεπτομερως ως φοιτηση και χρονολογια- αλλα μετα  ΚΑΠΟΥ ΓΕΝΙΚΑ που φυσικα ουδεις γνωριζει απεκτησε πτυχια τη Γαλλία, την Τουρκία και την Αγγλία.. Σε τρεις χωρες ταυτοχρονα. Αυτο δεν ειναι πτυχιο. Ο επιταχυντης του Cern ειναι…

Οσο τα λεφτα ειναι μειον δεν γινεται τιποτε. Λεω μειον οχι γιατι δεν εχει αλλα γιατι δεν θελει να βαλει. Αλλιως εχει για να παρει το ΟΑΚΑ αυριο και να το κανει Emirates.  Δεν ξεκιναει ο αλλος κατι γιατι αν ξεκινησει ΠΡΕΠΕΙ να το τελειωσει. Τι θα πει μολις φτασει στη μεση? Ειμαι μεγιστανας αλλα δεν εχω ενα δεκαρικο να το τελειωσω?

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.