Η ‘ευημερευουσα’ Γερμανια’

Το post ειναι μεγαλο. Ειμαι προθυμος να ακουσω αν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ απο αυτα που αναφερω ως στοιχεια δεν ειναι αληθινα. Οι προσωπικες μου αποψεις ειναι δικες μου ΦΥΣΙΚΑ και δεν θα μπω στη διαδικασια να τις αλλαξω. Δοξα τον Αλλαχ και το Βουδα, εχω 2 πτυχια και μια χαρα ξερω να διαβαζω και ιστορια και οικονομικα, ασχετα αν δεν ειναι αυτο που σπουδασα. Ακουω διαφορες αποψεις για την ευημερια της Γερμανιας. Η δικια μου παρατηθεται παρακατω με στοιχεια που ειναι δημοσια και στη διαθεση οποιουδηποτε. Η δε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αποψη μου για τους Φριτς ειναι η ΙΔΙΑ που οι Φριτς ειχαν για τον παππου μου, τον πατερα μου και οποιονδηποτε γενικα δεν ηταν Αριος και Γερμανος: Ουδεις μετραει, ουδεις παιζει οποιοδηποτε ρολο και εχει οποιαδηποτε σημασια, ΑΡΚΕΙ να ευημερουμε εμεις και να μεγαλουργησει η Γερμανια. Στα πλαισια λοιπον αυτης τη αποψης- την οποια και δημοκρατικα επεβαλλαν με 2 Παγκοσμιους πολεμους, εκκατομυρια νεκρους και δεκαδες χωρες κατεστραμμενες, η δικη μου αποψη ειναι οτι ΚΑΚΩΣ δεν εριξαν οι Αμερικανοι τις αναλογες βομβες στη Γερμανια (οπως στην Ιαπωνια) και κακως δεν τους καθαρισαν ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ οταν επρεπε. Τελικη λυση ΣΕ ΟΛΟΥΣ επρεπε να υπαρχει στα προτυπα που ΑΥΤΟΙ πρωτοι ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ επεβαλαν στους αλλους. Ειναι ΟΛΟΙ ενοχοι μιας και ΟΛΟΙ μια χαρα ειχαν το χερι καγκελο ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ. Αυτα τα δεν ηξερα δεν ακουσα ας τα πουλησουν πουθενα αλλου. Αν δε ξερανε ας μαθαινανε. Αν δεν ακουγαν ας τεντωναν τα αυτια τους. Δε μπορει να πεθαινουν ολοκληρες εκατονταδες ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανθρωποι μεσα στη χωρα σου καθε χρονο ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ και εσυ να λες δεν ακουσα..

Αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη. Ας παμε ομως στα επισημα στοιχεια της ευημεριας του γερμανικου εθνους. Για να μην αναφερω ξεχωριστα γεγονοτα ενα ενα (υπαρχουν πηγες για οποιον θελει) θα παω σε αυτο απ’ευθειας:

Albrecht Ritsch , Wirtschaftshistoriker ( καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) στο Spiegel:

H Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και τη θέση της ως Διδασκάλου της Ευρώπης την χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον 1ο αλλά και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό δεν το θυμάται όμως κανείς.

Spiegel Τι ακριβώς συνέβη τότε; …;..

Ritschl:  Η δημοκρατία της Βαϊμάρης κατόρθωσε να επιζήσει από το 1924 μέχρι 1929 αποκλειστικά με δανεικά, τα δε χρήματα για τις αποζημιώσεις του 1. Παγκοσμιου πολέμου δανείστηκε από τις ΗΠΑ. Αυτη η ¨δανειακή Πυραμίδα¨ κατέρρευσε με την κρίση του 1931. Τα χρήματα των δανείων των ΗΠΑ είχαν εξαφανιστεί, η ζημιά για τις ΗΠΑ τεράστια, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία καταστροφικές.

Spiegel: Το ίδιο και μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο;

Ritschl:  Η Αμερική τότε φρόντισε να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση των Γερμανιών (ανατολικής και δυτικής). Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία, ήταν στην ουσία η οικονομική βάση του γερμανικού μεταπολεμικού θαύματος. Αλλά παράλληλα, τα θύματα της γερμανικής κατοχής ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματα τους για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες.

 

Spiegel: Στη σημερινή κρίση παίρνει η Ελλάδα από Ευρώπη και ΔΝΤ 110 δις και συζητιέται ένα πρόσθετο πακέτο, που θα είναι εξ ίσου μεγάλο. Πρόκειται δηλαδή για πολλά χρήματα. Πόσο μεγάλες ήταν οι γερμανικές χρεοκοπίες;

Ritschl:  Αναλογικά με την οικονομικη επιφανεια που είχαν οι ΗΠΑ κατά την εποχή εκείνη, τα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του 30 ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης (σ.σ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ) του 2008. Συγκριτικά, λοιπόν, τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά.

Spiegel: Αν υποθέταμε ότι υπήρχε μια παγκόσμια λίστα για βασιλιάδες της χρεοκοπίας, ποιά θα ήταν η θέση της Γερμανίας;

Ritschl:  Αυτοκρατορική. Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της χώρας, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και πιθανόν της νεότερης οικονομικής ιστορίας.

Spiegel:  Ούτε η Ελλάδα δεν μπορεί να μας ανταγωνιστεί;

Ritschl:  Όχι, η Ελλάδα παίζει ένα δευτερεύοντα ρόλο. Υπάρχει, βέβαια, το πρόβλημα του κινδύνου της μετάδοσης της κρίσης στις γνωστές ευρωπαϊκές χώρες.

Spiegel:  Η ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας θεωρείται ως ενσάρκωση της σταθερότητας. Πόσες φορές έχει χρεοκοπήσει η Γερμανία;
Ritschl:  Εξαρτάται πως το υπολογίζει κανείς. Τον τελευταίο αιώνα τουλάχιστο τρεις φορές. Μετά την τελευταία στάση πληρωμών στη δεκαετία του 30, ανακουφίστηκε η Γερμάνια από τις ΗΠΑ με μια μείωση χρεών, η αλλιώς ένα Haircut”, που ισοδυναμεί με ένα μεγαλόπρεπο Afro-Look που μετατρέπεται σε φαλάκρα. Από τότε κρατάει η χώρα την οικονομική λάμψη της, ενώ οι υπόλοιποι ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου και τη γερμανική κατοχή. Κι ακόμη το 1990 είχαμε επίσης μια στάση πληρωμών.

Spiegel:  Πως είπατε;

Ritschl:  Βεβαίως! Ο τότε καγκελάριος Kohl αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953. Η συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των Γερμανίων θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Η Γερμάνια όμως δεν πλήρωσε αποζημιώσεις μετά το 1990 (εκτός πολύ λίγων) ούτε τα αναγκαστικά δανεια, ούτε τα έξοδα κατοχής. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη, που δεν πήραν δεκάρα.

Spiegel: Σε αντίθεση με το 1953, συζητείται επί του παρόντος η διάσωση της Ελλάδας, λιγότερο μέσω μιας μείωσης των χρεών και περισσότερο μέσω μιας παράτασης του χρόνου πληρωμής των κρατικών ομολόγων, δηλαδή μιας ήπιας αναπροσαρμογής των χρεών. Μπορούμε εδώ να μιλάμε για επαπειλούμενη χρεοκοπία;

Ritschl:  Οπωσδήποτε. Ακόμη κι αν ενα κράτος δεν είναι εκατό τα εκατό ανίκανο να ικανοποιήσει τους πιστωτές του, μπορεί να είναι υπό χρεοκοπία. Ακριβώς όπως στην περίπτωση της Γερμανίας τη δεκαετία του 50, ειναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μόνη της να πληρώσει τα χρέη. Και όποιος δεν το μπορεί είναι εξ ορισμού χρεοκοπημένος. Τώρα θα έπρεπε να καθοριστεί, ποια χρηματικά ποσά είναι έτοιμοι οι πιστωτές να θυσιάσουν. Δηλαδή θα πρέπει να βρούμε ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο.

Spiegel Το κράτος που πληρώνει τα περισσότερα είναι η Γερμανία.

Ritschl Μάλλον κάπως έτσι θα πρέπει να γίνει. Αλλά ήμασταν στο παρελθόν πολύ ανέμελοι. Η βιομηχανική μας παραγωγή κέρδισε πολλά από τις υπέρογκες εξαγωγές. Οι αντιελληνικές θέσεις που προβάλλονται από τα ΜΜΕ εδώ είναι πολύ επικίνδυνες. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις.

Spiegel:  Η Γερμανία δηλαδή θα έπρεπε να είναι πιο συγκρατημένη;

Ritschl:  Η Γερμανία στον 20ο αιώνα άρχισε δυο πολέμους, τον δεύτερο δε τον διεξήγαγε ως πόλεμο αφανισμού και εξολόθρευσης και στη συνέχεια οι εχθροί της αποποιήθηκαν το δικαίωμα τους εν μέρει η και καθολικά για αποζημιώσεις. Το ότι η Γερμανία πραγματοποίησε το θαύμα της πάνω στις πλάτες άλλων ευρωπαίων δεν το έχουν ξεχάσει οι Έλληνες.

Ας αφησουμε ομως τον Ritschl που δεν λεει τιποτε περισσοτερο απο μια απλη εξιστορηση των γεγονοτων. Πως δηλαδη ΔΥΟ φορες με τους πολεμους η Γερμανια οχι μονο διελυσε την Ευρωπη αλλα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ, απο τα δανεικα και πως στην επανενωση των Γερμανιων ΠΑΛΙ- ΩΣ ΓΝΗΣΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ- δεν πληρωσαν δεκαρα ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!

Ας παμε στη CIA και στα επισημα στοιχεια που δινουν οι Αμερικανοι- δηλαδη αυτοι ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΑΝ 2 ΦΟΡΕΣ τους Γερμανους. Οσο ναναι πιο πολυ πιστευω αυτον που δανειζει παρα αυτον που δανειζεται. Ειδικα αν ο δευτερος ειναι Γερμανος, δηλαδη ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΨΕΥΤΗΣ-ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.

Η CIA λοιπον δινει για το Γερμανικο ‘θαυμα’ ενα budget με εσοδα 1,626 τρις και εξοδα 1,624 τρις. ΕΤΗΣΙΑ. Με λιγα λογια ειναι ΜΙΑ Η ΑΛΛΗ. Θαυμασια θα πει καποιος, και θα συμφωνησω και εγω ΑΝ δεν υπηρχε ενα ΤΟΣΟ ΔΑ θεματακι: Υπαρχει ενα ΧΡΕΟΣ $5.717 ΤΡΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ (31 December 2012 est.)= 4,234 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ, που μας τα χαλαει λιγο. Σε αυτο το χρεος ΔΕΝ υπολογιζεται το φεσι που εχουν φορεσει για δανεια, αποζημιωσεις και κλεψιες.

Για να γινει κατανοητο το μεγεθος αυτων το ελληνικο κατοχικο δανειο, το οποιο ακόμα και ο ίδιος ο Χίτλερ όχι μόνο είχε αναγνωρίσει τα δάνεια του Γ’ Ράιχ από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά είχε δώσει εντολή και είχε αρχίσει η διαδικασία εξόφλησής τους, βαση στοιχειων της Τράπεζας Ελλάδος σε 54 εκκ ευρω ΜΟΝΟ για το αρχικο κεφαλαιο. Υπολογίζω τη σημερινή αξία ως εάν το δάνειο να είχε συναφθεί σε μακροχρόνια αμερικανικά ομόλογα του 1944!!!! Για τις άλλες αποζημιώσεις και επανορθώσεις τα οφειλόμενα γίνονται τριψήφια δισεκατομμύρια (πρώην υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης 21-04-2013)

Μιλαμε ΜΟΝΟ για την Ελλαδα. Εχω και αλλα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για αλλες χωρες και για αλλες ΛΑΜΟΓΙΕΣ των Φριτς. Για παραδειγμα υπαρχει ΕΝΤΟΝΗ αντιπαραθεση για την αποφαση της Μερκελ να σβησει απο τον ενιαιο προυπολογισμο τα φεσια των γερμανικων ταμειων και νοσοκομειων (υψους καθως αναφερεται ΣΕ ΜΗ διασταυρωμενα απο εμενα 2 τρις ευρω). Μιλαμε λοιπον για αλλα 2 τρις πανω στα 4,234 τρις που ΗΔΗ εχει επισημα. Αυτο ομως που διασταυρωσα εχει μεγαλο ενδιαφερον και δινει μια εικονα για την υγεια που με κανει να πιστευω οτι το νουμερο αν δεν ειναι 2 τρις ειναι πολυ κοντα..

Αντιπροσωπευτική έκθεση του Γερμανικού Νοσοκομειακού Ινστιτούτου (DKI) δείχνει ότι περισσότερο από το 50% των γερμανικών νοσοκομείων κατέγραψε πέρυσι οικονομικά ελλείμματα, ενώ το 2011 το ίδιο ποσοστό «περιοριζόταν» στο ένα τρίτο.

Τα χειρότερα αποτελέσματα στην έρευνα σημειώνονται σε μικρότερα νοσοκομεία με λιγότερες από 300 κλίνες. Σχεδόν το 57% λειτουργεί χωρίς κέρδος, μιας και τέτοιου είδους νοσοκομεία είναι δύσκολο να μοιράσουν το κόστος σε πολλούς ασθενείς. Ακόμα όμως και οι κλινικές που κατέγραψαν κέρδη τα τελευταία χρόνια έχουν αβέβαιο μέλλον από τη στιγμή που τα όποια πλεονάσματα βρίσκονται σε καθοδική τροχιά. Περισσότερο από το 57% των νοσοκομείων είχαν πέρυσι χαμηλότερα έσοδα σε σχέση με το 2011. Δεν αποτελεί συνεπώς έκπληξη ότι περισσότεροι από τους μισούς διοικητές νοσοκομείων δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τα οικονομικά της κλινικής τους.

«Ένας λόγος για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία είναι οι αυξανόμενες δαπάνες για το προσωπικό, αλλά και τη συντήρηση των κτιρίων και εγκαταστάσεων», λέει ο Καρλ Μπλουμ, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης του DKI και τονίζει ότι είναι ευθύνη των γερμανικών κρατιδίων να σηκώσουν το βάρος των απαραίτητων επενδύσεων.

«Εδώ και δεκαετίες όμως τα γερμανικά κρατίδια δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, όπως θα όφειλαν, λέει ο γερμανός ειδικός Καρλ Μπλουμ. Μια σειρά αναλύσεων έδειξαν πλέον σήμερα ότι μόλις οι μισές επενδύσεις στα νοσοκομεία γίνονται από τα ομόσπονδα κρατίδια».

Τα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούν ωστόσο ότι οι κλινικές ευθύνονται κυρίως για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν..

Οι Φριτς λοιπον πετυχαν το θαυμα με ενα πολυ απλο τροπο: Με τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΣΕΠΕΣ. Ακουω διαφορες αποψεις για το Γερμανικο θαυμα ΚΑΙ στο ποδοσφαιρο που εχει λεει αυτονομες ομαδες και δεν χρωσταει, εχει υποδομες και διαφορα τετοια ομορφα. Που ειναι πολυ ωραια ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΡΑΚΟ.

Οταν ενα κρατος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΠΑΝΗΛΛΗΜΕΝΑ επι ενα αιωνα ΤΡΕΙΣ (3) ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙ και τα κραταει για παρτυ του, ΦΥΣΙΚΑ θα νιωθει ‘πλουσιο’ και φυσικα ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ευημερια μιας και οτι χρωσταει ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ και οι πολιτες του, τα νοσοκομεια του, τα ταμεια του και ΟΛΑ του ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.

Οταν δε βγαίνουν, τραβάνε και μια γενεοκτονια και καθαρίζουν.
Οποιοδήποτε μαγαζι γράφει πάγο τα χρέη ΜΟΝΙΜΑ και μονο μετράει τα έσοδα ειναι κερδοφόρο.

Περιπτερο να εχεις αμα δεν πληρωνεις νοικι, ρευμα, προμηθευτες, υποχρεωσεις (ταμεια-δημο κλπ) και πουλας π.χ 1000 ευρω την ημερα εισαι βασιλιας. Καθαριζεις 30,000 και ο μηνας εχει 9, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Αμα δε εισαι και ΑΥΘΑΔΗΣ δινεις και συμβουλες σε αυτους που φεσωσες τρεις φορες για το τι πρεπει να κανουν για να σε ‘ξεχρεωσουν’.

Σιγα λοιπον με τους μαλακες που θα τους βάλουμε και πρότυπο..

ΡΕ ΟΥΣΤ

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to Η ‘ευημερευουσα’ Γερμανια’

  1. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Το μονο που δεν μας λεει ο κος καθηγητης,ειναι το ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.
    Ο ευρων,κερδιζει χρυσουν ωρολογιον

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Χρηστο ειναι ιστορικος και απλα εξιστορει τα γεγονοτα, δεν ειναι αναλυτης και μαλιστα πολιτικος-οικονομικος. Τωρα το ΓΙΑΤΙ εγιναν αυτα, ε δεν θελει να εχεις και τον νομπελ στη κβαντικη φυσικη να το καταλαβεις. Απλα ανεφερα ΛΙΓΑ γιατι εχει αρχισει και γινεται λιγο παρανοικο το θεμα του Γερμανικου θαυματος και ποσο μαγκες ειναι οι Φριτς και ολοι οι αλλοι ειναι ανεκπαιδευτοι, τεμπεληδες, και δεν εχουν συστημα. Ποσο αψογα δουλευουν ολα, πως οι ομαδες τους ειναι super και δεν χρωστανε και αλλα τετοια παραμυθια. Την ωρα που ο προεδρος της bayern ειναι φυλακη για απατη και φοροδιαφυγη. Το μονο συστημα που κανουν αψογα ειναι να ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ. Ενδιαμεσα φτιαχνουν και κανα mercedes οκ… πηραμε ενα mercedes τους πληρωσαμε αλλα αντε γαμηθειτε τωρα και φερτε μας και την εισπραξη. Που θα μας κανετε και τα μοντελλα..

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Βρε ναι, μαζι σου. Δεν ψεγω τον καθηγητη. Απλα λεω οτι πια, εκτος απο μερικους “γραφικους” ειναι καιρος να ακουστουν και απο πιο “επισημα” χειλη οι αληθειες και να περιγραφονται πλεον διχως φοβο και με πολυ παθος,αυτα που στων περισσοτερων τα μυαλα στριφογυριζουν αλλα ελαχιστοι “τρελοι” εχουν το σθενος να τα κατονομασουν.
    Και ειναι ακομα λιγοτεροι αυτοι οι γραφικοι που τα κατονομαζουν και τα αναλυουν εμπεριστατωμενα,διχως ιχνος “τρελας” η σχιζοφρενειας.

    Και τελος παντων εχουν χρεος και οι συμβατικοι ιστορικοι η αναλυτες να τραβιξουν ολη την κουρτινα και να μιλουν διχως περιστροφες,αφου ολα πλεον ειναι τοσο προφανη,που βγαζουν “ματι”.

  4. Ο/Η netrino λέει:

    Oι ΗΠΑ ταεχωναν στη Γερμανια λογο ψυχρυ πολεμου για να τη εχουν ως παραδειγμα ευημεριας σε ανταδιαστολη με τη τοτε Ανατολικη.
    Και στην Ελλαδα μια εποχη εσπρωξαν χρημα οι Αμερικανοι(σχεδιο Μαρσαλ κτλ) επειδη ημασταν η μονη Βαλκανικη χωρα εκτος παραπετασματος,αλλο τι τα καναμε.
    Αστο φιλε το χαλι της Ελλαδας πουθενα στον πλανητη, ελιτ για πεταμα κ λαος για τον πεουλα, χαος καμια σωτηρια

  5. Ο/Η bandog λέει:

    το κειμενο βριθει εθνικης εμπαθειας, μονοπλευρης ιστορικης προσεγγισης και παραλογισμου !
    (το οτι οι γερμανοι επελεξαν ενα οργανωτικο μοντελο στο ποδοσφαιρο τους που δε θα παραγει χρεη , ειναι αποτελεσμα των χαριστικων του σχεδιου μαρσαλ! το ακουσαμε και αυτο……)

    το κειμενο δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια κλαψα του ελληνα προς το γαμια του , με τον οποιο θελει να εξισωθει για να διασκεδασει τις εντυπωσεις τις ανεπαρκειας του…
    η θλιβερη πραγματικοτητα ειναι οτι ο γερμανος ειπε “οχι” στο γαμια του και δε σιστασε να αιματοκυλισει την ευρωπη γιαυτο. ο ελληνας το τελευταιο οχι το ειπε το 40 ….μη ψαχνει γαι δικαιολογιες…

    ναι , η γερμανια ελαβε μεγαλη οικονομικη βοηθεια μετα το τελος του β ππ (οπως ελαβε και ολη η ευρωπη) . γιατι ομως εγινε αυτο?
    μα επειδη δεν επρεπε να ξαναδημιουργηθουν οι συνθηκες που οδηγησαν στον δευτερο παγκοσμιο πολεμο.
    ποιες ηταν αυτες?
    ανατρεξτε στις κυρωσεις κατα της γερμαναις στον πρωτο παγκοσμιο πολεμο!

    η βρετανικη απληστια ηταν εντελως παραλογη σε σχεση με την αμερικανικη.
    επεβαλε στη γερμανικη πλευρα εντελως παραλογες αποζημειωσεις που δεν ειχαν καμια ρεαλιστικη δυνατοτητα αποπληρωμης , της στερησε 20% περιπου του εδαφους της (το ενδοξο γερμανικο κρατος της πρωσιας επαψε να υπαρχει), εκατομυρια του πληθυσμου της , το συνολο των αποικιων της, κατασχεση εμπορικου στολου και γερμανικων περιουσιων στο εξωτερικο.

    δημιουργησε δηλαδη οικονομικες και εδαφικες αδικιες εις βαρος της γερμανιας χωρις η τελευταια να εχει χασει εστω και ενα εκατοστο εθνικου εδαφους στη μαχη.
    αυτο ειναι και εκπλητικο!
    η γερμανια συνθηκολογησε χωρις να εχει περασει ξενος στρατος τα συνορα της !

    ειναι ευκολως αντιληπτο λοιπον γιατι η γερμανια οδηγηθηκε στο ναζισμο και στο β ππ …

    σε ο,τι αφορα τωρα το μοντελο αναπτυξης που ακολουθησαν οι γερμανοι ειναι εντυπωσιακο.ειναι σπουδαιο ενας λαος να εργαζεται 8ωρο και να πληρωνεται 7ωρο αδιαμαρτυρητα προς οφελος του κρατους του.

    δεν μπορει κανεις να αμφισβητησει οτι η γερμανοι ειναι ενας λαος υπευθυνος και παραγωγικος. για το καθε ευρω που αμοιβονται παραγουν 10 σε αντιθεση με τον ελληνα που κανει ακριβως το αντιθετο…
    ο γερμανος θα δουλεψει 7ωρο αλλα το καθαρο εργο θα ειναι 6 ωρες και 30 λεπτα…
    ο ελληνας θα δουλεψει 8ωρο και το καθαρο εργο θα ειναι 2 ωρες. το υπολοιπο θα ειναι καφες , τσιπουρο , διαλειμμα για τσιγαρο , κουτσομπολιο ,”τι εκανε ο γαυρος εχθες ρε θαναση” , σταση εργασιας για υποστηριξη των δικαιωματων των αμελουργωνκατω τραχανοπλαγιας κλπ
    ασε γαι την ελληνικη υπερωρια που εχει καταταξει στους πιο δουλευταραδες της ευρωπης. κανουμε μια ωρα υπερωρια και γραφουμε 5 !

    η εργασια και η παραγωγικοτητα δεν ειναι αποτελεσμα του σχεδιου μαρσαλ αλλα της προτεσταντικης ηθικης που εχει καθορισει τη νοοτροπια των γερμανων…

    γιαυτο και το made in germany ειναι συνωνυμο της ποιοτητας , του κυρους , των υψηλων προδιαγραφων , της αντοχης….

    αν αυριο το πρωι χαριζοταν ολο το χρεος της ελλαδας και της δινοταν και πολεμικη αποζημειωση , σε δεκα χρονια παλι στα ιδια θα ημασταν!

    γιατι στην αντιμετωπιση της χρεωκοπιας μας , δεν ειμαστε ουτε γερμανοι αλλα ουτε και αργεντινοι. ειμαστε οι γκρινιαρηδες και κλαψιαρηδες γλυφτες που δεν κερδιζουμε το σεβασμο ουτε του φιλου ουτε του εχθρου.

    χιλια παπορια εχουμε και ουτε ενα δε φτιαχτηκε σε ναυπηγειο μας απο ελληνικα χερια.
    εκτος απο χρεος δεν ημαστε τιποτα προθυμοι να παραγουμε .
    κρινουμε τους γερμανους με ορολογιες και ιστορικα οροσημα του ’40…

    δε κοιταμε την τυφλα μας….

    μαρινακης και μπεος δημαρχοι. σαμαρας και γιωργακης πρωθυπουργοι . οι αντιστοιχοι γερμανοι κλωνοι τους στη γερμανια , θα εβρισκαν την ψηφο τους στην καλπη?

    για να κλεισω , καθε λαος και χωρα εχει οτι του αξιζει και του αξιζει ο,τι διεκδικει με σθενος.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Tο κειμενο ειναι ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ που οσο και να θες να τα αμφισβητησεις ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ. Ο δε (τυχαια επιλεγμενος μιας και απλα τα λεει ολα σε λιγες γραμμες) ιστορικος ειναι Γερμανος και οχι Ελληνας.
    Αν δεν σου κανει αυτο μπες στο ιντερνετ και κοιτα ανα περιπτωση τα ΧΑΡΙΣΜΕΝΑ προς τον αγαπημενο σου λαο, ανα δεκαετια.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ, Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΜΠΑΘΗΣ?
    Ο ΧΙΤΛΕΡ (αυτο το ανθος της Γερμανιας) ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΒΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΥΣΟ Η ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ?

    Ειναι αλλωστε κοινο χαρακτηριστικο ΟΛΩΝ των Φριτς να αρνουνται τι εχει γινει και να εχουν τη δικια τους εκδοχη. Οπως αρνουνταν οτι υπηρχαν στρατοπεδα συγκεντρωσεως, οπως δεν ηξεραν οτι καθαριζαν κοσμο – οταν τα ss και η gestapo εκαναν επιδρομες μεσα στις πολεις και αρπαζαν ολοκληρες οικογενεις απο τα σπιτια τους εστελναν προφανεστατα σε ταξιδια αναψυχης-, οπως δεν ηξεραν γιατι π.χ οι Εβραιοι φοραγαν τον σημα και εμεναν σε γκετο, οπως επι χρονια ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΓΚΕΛΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ SIEG HAIL.
    Ολα εθνικη εμπαθεια και ψεμματα ειναι.

    Με τη διαφορα οτι ουτε ο Γερμανος ιστορικος αναφερει κατι υπερ της Ελλαδας (απλα εξιστορει τις 3 χαριστικες στη Γερμανια) και μαλλον το Γερμανικο Ινστιτουτο για τα νοσοκομεια δεν ειχε στο μυαλο του τους Ελληνες οταν εΒγαζε την αναφορα του..

    Ουδεποτε ειχα κανενα γαμια προσωπικα ποσο μαλλον Γερμανο.ΕΥΓΕ που θαυμαζεις τους ΝΑΖΙ (γιατι ΝΑΖΙ ειναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ) που δεν διστασαν να αιματοκυλησουν την Ευρωπη!!για να πουν ΟΧΙ στον γαμια τους, που προφανως ηταν Ελληνας (δεν με ενδιαφερουν οι αλλοι- μιλαω για εμας) μιας και η Ελλαδα αναλογικα ειχε τις περισσοτερες μερες αντιστασης (219) με τη Γαλλια (την τοτε υπερδυναμη) να εχει 43, οπως και βεβαια ειχε το υψηλοτερο ποσοσστο ΘΑΝΑΤΩΝ 10% επι του πληθυσμου με τη Ρωσσια δευτερη στο 2,8%

    Φυσικα και ελαβε βοηθεια η Γερμανια, αλλα δεν καταλαβα ΓΙΑΤΙ πρεπει να βοηθησουμε τα ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ? Επειδη σκοτωσαν τη μιση Ευρωπη? Βαζεις τη βοηθεια της Ελλαδας που της επιτεθηκαν, τη σκοτωσαν στη μαχη και μετα την εκτελεσαν στις Καισαριανες και στα χωρια ανα χιλιαδες ΑΘΩΟΥΣ πολιτες ειτε ΜΕ ΠΟΛΥΒΟΛΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΕΙΝΑ, το ιδιο με τη βοηθεια της Γερμανιας? Δηλαδη ο δολοφονος και το θυμα πρεπει να εχουν την ιδια βοηθεια? ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΣΟΒΑΡΑ? Αντε και την εχουν. ΓΙΑΤΙ η Ελλαδα καλειται να ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ το χρεος της και η Γερμανια ΟΧΙ?
    Ποιος ξεκινησε τον πρωτο ΠΚ και μετα γκρινιαζε για τις κυρωσεις?
    Εσυ μπορει (δε σε ξερω) να εισαι και γκρινιαρης και κλαψιαρης και γλυφτης οπως αναφερεις- ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μερος των ελληνων δουλευει ζει και πληρωνεται 10 και 12 ωρες με το 1/5 των απολαβων απο το Γερμανο εργατη που δουλευει λεει 8 ωρες και πληρωνεται 7. η γερμανια εχει GDP 39500 με ανεργια 5,5% και η ελλαδα 23500 με 30%.Που σημαινει οτι ενας στους 3 ελληνες ζει απο τους αλλους δυο. Που σημαινει οτι υπαρχουν σπιτια που ενας δουλευει και 2-3 και 4 δεν εχουν δουλεια και ζουν απο τα 23500 του ενος.. Η ελλαδα χρωστα 170 δις την ωρα που η γερμανια χρωστα 4,2ΤΡΙΣ και κρυβει αλλα 2 ΤΡΙΣ χαλαρα.
    Η ελλαδα ομως ειναι κακια, τεμπελα και κλαψιαρα ενω η γερμανια ειναι η super duper. Η ελλαδα τραβαει ΟΛΟ το κουπι και τρωει ολο το ζορι και τη λιτοτητα την ωρα που τα ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ χρωστανε τα δεκαπλασια και απλα ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να τα πληρωσουν.

    Τωρα για να κλεισω τι δουλεια εχουν τα 1000 και βαλε κακα της Ελλαδας με τα ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ μονο εσυ το ξερεις.
    Δηλαδη αν παρουμε πισω το δημαρχιλικι απο το Μπεο θα πληρωσει η Μερκελ τις αποζημιωσεις?

    Αχταρμα τα εκανες μεγαλε αστο. Σου πρωτεινω σε ενα κειμενο να υπερασπιστεις τους αγαπημενους σου ναζι ΚΑΙ σε αλλα να γραψεις για την Ελλαδα. Μπορεις π.χ να ξεκινησεις να μας πεις απο το τελος: Γιατι ο ΚΟΛ ΑΡΝΗΘΗΚΕ να πληρωσει τη συνθηκη του Λονδινου το 1953 την οποια η χωρα του ΟΧΙ ΥΠΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΑΛΛΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ειχε υπογραψει?
    Χαρισθηκαν ΝΑΙ Η ΟΧΙ τα δανεια της Βαιμαρης τη περιοδο 1923-1929?
    Χαρισθηκαν ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΟΛΕΣ οι πολεμικες αποζημιωσεις του Β Π.Κ?
    Ξεκινα απο αυτα και μετα μιλα μας για την αναπτυξη και το ‘θαυμα’ των Φριτς.

    Εγω να δεις ΘΑΥΜΑΤΑ που κανω αν δανειζωμαι καμμια ΕΚΑΤΟΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ και δεν πληρωνω τιποτε. Οχι Mercedes και Siemens, θα σου φτιαξω στη ηπειρο κοσμοδρομιο (στα ζαγοροχωρια που ειναι και ωραια) και στη Μανη την silicon valey της Ευρωπης.

    ΥΓ Τωρα που ειπα siemens: Αληθευει οτι ειναι φυλακη τα υψηλοβαθμα καμαρια του διαμαντιου της γερμανικης τεχνολογιας για διαφθορα, μιζες, και ξεπλυμα χρηματος? Ο χριστοφορακος ΓΙΑΤΙ ειναι ακομη εκει? Τον προστατευει καποιος και για ποιο λογο? Αληθευει οτι το US Department of Justice τους επιασε για ΛΑΔΩΜΑΤΑ 420ΕΚΚ και επεβαλε στα δυο ΥΨΙΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ Ulrich Bock και Stephan Singer απο 524,000 προστιμο μιας και βρεθηκαν ΕΝΟΧΟΙ για δωροδοκειες?
    Εχεις δικιο μωρε, ο ελληνας που εβγαλε το Μπεο φταει μονο. Ενω οι Φριτς που ψηφιζαν τον Χενες που ειναι ηδη φυλακη για φοροδιαφυγη και κλεψια ειναι οκ. Βλεπεις τον λενε Ουλι αρα ειναι καλος, αν τον ελεγαν Αχιλλεα δε θα εβρισκε στη καλπη τη ψηφο του

    Ελα να σου βαλω και κατι να ασχοληθεις απο τους καλους εργατικους παραγωγικους γερμανους μιας και τους Ελληνες (δικαιως) τους καταδικασες ηδη:

    *Christian Wulff, ο προεδρος της Γερμανιας που τα επαιρνε απο 10 μεριες..
    *Karl-Theodor zu Guttenberg, υπουργος αμυνας της Γερμανιας, εκλεψε σχεδον ολο το διαδακτορικο του (μιλαμε για ΒΛΑΚΑ που ουτε καν αντιγραφη δεν ηξερε να κανει) και μαλιστα το αρνειτω (πρωτοτυπο για Γερμανο..) κατηγορηματικα. Οταν αποδειχτηκε το παραδεχτηκε. Τωρα ζει στην Αμερικη…
    *Christian von Boetticher ο τυπος που γαμουσε ενα 16χρονο και ζουσε μεσα στη χλιδα.. Φυσικα το αρνειτβ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ και μολις εσκασε ‘παραιτηθηκε’ και αυτος
    * Ο Κορυφαίος CDU πολιτικός Hans Filbinger ήταν ενα καθιερωμένο μέλος του κόμματος, όταν, το 1978, το παρελθόν του ήρθε πίσω για να τον στοιχειώσει. Η εφημερίδα Zeit δημοσίευσε ότι κατά τη διάρκεια του χρόνου του ως ναυτικος δικαστής στο Τρίτο Ράιχ, μοιρζε τις θανατικές ποινές σε στρατιώτες κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κυριαρχίας. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες έντονα στην εθνική τηλεόραση,αλλά σύντομα διαπιστώθηκε ότι είναι ψέματα.
    *Ο ΠΡΩΗΝ-καγκελάριος Χέλμουτ Κολ ρίχτηκε σε ανυποληψία, όταν ήρθε στο φως ότι το κόμμα του, η χριστιανοδημοκράτικη Ένωση, είχε μια σειρά από μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 στην οποία εκρυβε δηλωθείσες δωρεές στο κόμμα. Η όλη υπόθεση δεν ήταν μόνο αναμφισβήτητα μαυρο χρημα, καθως ολα ηταν αφορολόγητα – αλλά επίσης αποδείχθηκε ότι ορισμένοι από αυτούς ήταν οικονομικών «ευχαριστώ» δώρα που προέρχονται από εμπόρους όπλων…
    *Υπουργος αμυνας Franz Josef Strauss στα χρυσα χρονια του γερμανικου θαυματος:
    Ο Strauss κλείΝει τα γραφεία του περιοδικού Spiegel το 1962 και Ο αρχισυντάκτης του ρίχνεται στη φυλακή για 103 ημέρες αφού δημοσίευσε ένα επιβαρυντικό άρθρο σχετικά με το ‘βρώμικη’ κατάσταση του στρατού της χώρας. (σ.σ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΩΝ ΦΡΙΤΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ)

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς bandog: αυτοαναιρεισαι. Εαν ειναι “εθνικη εμπαθεια” το να κατηγορει καποιος συλληβδην εναν λαο-τους Γερμανους στην συγκεκριμενη περιπτωση- τοτο τι διαφορετικο κανεις εσυ ο ιδιος με το να αναφερεσαι γενικα και συλληβδην στον “τεμπελη” “ακαματη” “λαμογιο” και “ανεπροκοπο” Ελληνα.
    Δεν μπορει το πρωτο να ειναι “εθνικη εμπαθεια κατα των δουλευταραδων Γερμανων” και το δευτερο να ειναι “η πραγματικοτητα του αθλιου Ελληνα”.
    Φυσικα υπαρχουν δουλευταραδες Ελληνες και ανεπροκοποι Γερμανοι.
    Ειναι η μειοψηφια,θα μου πεις. Σωστο. Η πλειοψηφια ειναι εκεινη που “χρωματιζει”,που χαρακτηριζει το συνολο.

    Εαν μεχρις εδω συμφωνουμε,τοτε θα ηθελα να μου πεις ποια ηταν η πλειοψηφια των Γερμανων,οταν ο Χιτλερ σκαρφαλωνε στην εξουσια,την οποια και κατεκτησε δημοκρατικοτατα. Τι “χρωμα” δηλαδη ειχε τομεγαλυτερο μερος του Γερμανικου λαου,οταν κατα εκατομμυρια εγγραφονταν στο κομμα του μεθυστακα δεκανεα της μπυραριας,η οταν αυτος γεμιζε σταδια,πλατειες και επανδρωνε στρατουςμε μυριαδες εθελοντες ετοιμους να πεθανουν για το Ραιχ,δηλαδη το Εθνος.

    Μη λεμε ξανα και ξανα τα ιδια. Οτι ‘δεν ειναι ολοι ιδιοι” κλπ-κλπ.
    Αυτα ειναι γνωστα. Οταν ομως σε ενα συνολο,υπαρχει ο εντονος “χρωματισμος”, τοτε ειναι παραλογισμος να μην τον αναγνωριζουμε.

    Οταν επεβληθει εδω η 7χρονη δικτατορια,ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΣΦΟΔΡΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΠΡΟΣ ΑΗΤΗΝ; ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ,ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ,ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ,ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΚΛΠ;
    ΠΟΣΟΙ; ΛΕΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 20%; ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΕΩ.
    Τι εκαναν ολοι οι υπολοιποι; δεν συνεπραταν,εστω και εμεσα με τους χουνταιους; Δεν συμφωνουσαν,εστω και σιωπηρα; Δεν συνεργουσε ενα μεγαλο μερος εξ αυτων με τους παλαβιαριδες δικτατοτρες;

    Τα ιδιαλοιπον και στην Γερμανια και μαλιστα εις πολλαπλασιο βαθμο,σε πολυ πιο μεγαλυτερη κλιμακα,με τρομερα μεγαλυτερη “ενταση” και με πολυ πιο σοβαρες συνεπειες.

    Στο ερωτημα: “υπαρχει συλλογικη ευθυνη”; η απαντηση-η δικη μου ασφαλως- ειναι εν μεγαλο ΝΑΙ.
    Οπως υπαρχει η συλλογικη μνημη ( “οι Ελληνες ειναι λατρεις των τεχνων’, ” οι Φοινικες ειναι θαλασσοποροι” “οι Κυπριοι δεν ξεχνουν”, “οιι Παλαιστινιοι επιμενουν να…”
    . Οπως υπαρχει η “συλλογικη χαρα” (ολο το εθνος ειναι στους δρομους για να γιορτασει την μεγαλη επιτυχια..” “…με λαμπροτητα εορταστικε σε ολη τη χωρα η γιορτη της Αναστασεως).. κλπ κλπ…
    Ετσι υπαρχει και η συλλογικη ευθυνη. Η οποια εσκεμενα εχει περασει σαν “ρατσιστικη σκεψη” ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ,ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ Snitc
    ΤΙ ΕΝΝΟΩ; ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΠΕΡΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ “ΒΟΛΕΥΤΙΚΑΝ” ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ. ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ Η “ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ,” ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ Να ΤΟΥΣ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΠΑΘΟΝΤΕΣ ΛΑΟΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
    Εκεινοι λοιπονβολευονται με αυτο το “κολπακι” της “μη υπαρξης συλλογικης ευθυνης”. Κανενας αλλο Ευρωπαικος λαος,δεν εχει τοσο ενοχο και εγκληματικο παρελθον. Αρα εκεινοι ειναι οι αμεσα “ενδιαφδρομενοι” ωστε να παψουν οι υπολοιποι Ευρωπαιοι να τους “υπενθυμιζουν” το εγκληματικο παρελθον και τις θανατηφορες συμπεριφορες τους εναντια στην Ευρωπη και τοης λαους της.
    Δεν εξυπηρετει λοιπον κανεναν αλλον αυτο το νομικιστικο κολπακι.

    Την λυση,ειχε διορατικα προτινει,απο παλια,απο την συνθηκη των Βερσαλιων-λες και εβλεπε το κοντινο μελλον- ο μεγαλος Γαλλος πολιτικος και τοτε πρωθυπουργος ο οποιος υποστηριζε πως “αν δεν αποβιομηχανοποιησουμε πληρως την Γερμανια,τοτε αυτη,αργα η γρηγορα θα στραφει ξανα εναντια στην Ευρωπη και μαλιστα με καταστρεπτικοτερες συνεπειες” Ουτε ο μαγος Βαλτασαρ να ηταν
    Δεν έρασαν εικοση χρονακια και παλι οι Γερμανοι-η η Γερμανια,αν βολευει ετσι καλυτερα- την επεσε για δευτερη φορα στην ευρωπη κακ την και την ξανακανε σμπαραλια. Ποιοι την επεσαν στην Ευρωπη; τα βουνα και τα ποταμια της γερμανιασ; Πηραν μπρος οι μηχανες και ορμηξαν μονες τους; πως χρηματοδοοουνταν ολος αυτος ο τεραστιος πολεμικος ογκος; ποιοι δουλευαν στα εργοστασια με χαρα,εθνιμη επαρση και πιστοι ακολοηθοι; πως γεμιζαν οι δρομοι ασφυκτικα σε καθε γιορτη του Ραιχ.

    Αντε τωρα με τις ατομικες ευθυνες και τις ιδιωτικες πρωτοβουλιες και κουραφεξαλα. Εκατομμυρια ανθρωποι συνεπραξαν σε ολο αυτο.
    Οπως,σε καθε περιπτωση αμετρητοι ανθρωποι συγχνωτιζονται,συμφωνουν,ομονοουν και συμπρατουν για ενα σωρο αλλα πραγματα,οχι απαραιτητα κακα. Συμπραξη χρειαζεται για να γινει μια επανασταση. Συμπραξη χρειαζεται για να γινουν οι “Παρθενωνες” η οι Πυραμιδες. Συμλραξη απαιτειται για να “ελευθερωθει” η για να “σκλαβωθει” ενας λαος. Μερικοι μονο,δενκανουν τιποτα. Δεν αρκουν. Δεν γινεται. Χρειαζεται λαικη συμμετοχη.
    Και αυτη,στη συγκεκριμενη περιπτωση που συζηταμε,στην Γερμανια,υπηρξε δυο φορες στο προσφατο παρελθον ΚΑΙ ΜΙα ΑΚΟΜα ΦΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ,ΤΡΕΙΣ.
    Τρεις και η κακη τους μοιρα,λεω εγω.

    Επρεπε να εισακουσθει ο Κλεμανσω. Δυστυχως δεν εισακουσθει.
    “Να μη τους ξαναφησουμε να χτισουνε εργοστασια. Αυτοι,οταν βλεπουν εργοστασια,μπερδευονται. Και μπορει να παραξουν “λαθος” προιοντα”
    Αυτα ειχε πει ο φουκαρας ο Κλεμανσω,απο τοτε. ‘Δωστε τους απο τρεις γελαδες και αφηστε τους στα χωραφια. Μονο ετσι θα ησυχασουμε..”
    Τα ελεγε ο ανθρωπος….να πω οτι δεν τα ελεγε….

  8. Ο/Η bandog λέει:

    αγαπητοι φιλοι.

    πρωτα απ ολα δεν εχω αγαπημενους λαους.
    ειμαι ελληνας και θελω τον ελληνα να ειναι ανταξιος του βαρους του ιστορικου του ονοματος και οχι ενας παριας , ενας γυφτος και ενας ζητουλας που στο ξυσαρχιδισισμα , τη λαμογια , το ρουσφετι , τη διαπλοκη , τη διαφθορα , την υποκουλτουρα του κλπ , πεταει ενα “ειμαι παιδι του πλατωνα και του αριστοτελη” και νομιζει πως καθαρισε και θα τον σεβαστουν οι αλλοι…

    οσο για τους γερμανους , ειναι αξιοι θαυμασμου γιατι ειναι μετρημενοι και αντιμετωπισαν ολες τις ιστορικες τους προκλησεις με υπευθυνοτητα και σθενος.
    οταν επρεπε να πουν οχι το ειπαν , οταν επρεπε να πολεμησουν πολεμησαν , οταν επρεπε να δουλεψουν δουλεψαν,..
    απο κει και περα ουτε αγαπες ουτε λουλουδια…

    σωστα τα οσα λεει ο γερμανος καθηγητης. αλλα δε μας λεει πως δημιουργηθηκε το γερμανικο χρεος που αρνηθηκε ο χιτλερ να πληρωσει.
    τα ανεφερα εγω , με τις συνθηκες του πρωτου παγκοσμιου…

    οι γερμανοι ως λαος ακολουθησαν εναν χιτλερ επειδη η εθνικη τους περηφανια ειχε ταπεινωθει .
    επειδη ομοφυλοι τους βρισκονταν υπο πολωνικο , τσεχικο , λιθουανικο κλπ ζυγο και εδαφη τους υπο κατοχη και επειδη το μελλον τους ηταν υποθηκευμενο σε εχθρους της πατριδας τους….

    εκαναν ακροτητες και πληρωνουν μεχρι σημερα αυτη τους τη φημη στη συνειδηση του κοσμου.

    αλλα ποιος δεν εκανε τοσο εκεινη την εποχη σε εκεινο τον πολεμο οσο και στο ρου της ιστοριας?
    ηταν χαρακτηριστικο μονο των γερμανων διαχρονικα?
    ποσους ομοφυλους τους ξεπαστρεψαν οι μπολσεβικοι?ποσους οι ισπανοι ιεροεξεταστες, ποσους οι γαλλοι καθολικοι , ποσες μειονοτητες οι νεοτουρκοι κλπ κλπ
    η μηπως τα θυματα του τοτε , οπως οι εβραιοι , δεν ειναι ιδιοι δειναστες τωρα που εχουν εξουσια ,ειτε στρατιωτικησ την παλαιστινη ειτε οικονομικη στην παγκοσμια οικονομια?

    η ιστορια γραφεται δυστυχως με αιμα…

    ιδιατερα οι γερμανοι επαιξαν τεραστιο ρολο στην ευρωπαϊκη ιστορια απο τον 4αιωνα και επειτα για να κρινονται απλα ως τα κακα παιδια…

    ξεχναμε οτι αμεσως μετα το τελος του πολεμου , τα οσα εκανε ο ελληνας στον ελληνα στον εμφυλιο , ηταν χαδι μπροστα σε οσα εκανε ο γερμανος στον ελληνα?
    μιλαμε για μια εποχη που η ανθρωπινη εξιοπρεπεια ειχε παει περιπατο στο συνολο της και οχι μονο η γερμανικη…

    η ιστορια γραφεται και δε ξεγραφεται αλλα εχουν περασει 3 γενιες και εχουν γινει πολιτικες και κοινωνικες αλλαγες στη γερμανια για να αντιμετωπιζεται εσαει με τη λογικη των απογονων των ναζι…

    τελος παντων οι γερμανοι δεν εχουν ταμπου σημερα να κατακρινουν το παρελθον τους. μαλιστα εχουν ποινικοποιησει καθε αναφορα σε αυτο με θαυμασμο και εχουν αποτιναξει το ρατσιστικο παρελθον τους δημιουργωνατς μια πιο ανεκτικη και πολυπολιτισμικη κοινωνια. κατι που φαινεται και στην εθνικη τους ομαδα….

    η πανισχυρη ετχνολογικα και πληθυσμιακα γερμανια λοιπον , ελαβε βοηθεια για τον ιδιο λογο που ελαβε (αναλογικα πολλαπλασια) και η ασημαντη ελλαδιτσα. για να μη γινει ξανα μπαχαλο η ευρωπη….
    ο κλεμανσω μπορει να ελεγε ο,τι ηθελε αλλα απαγορευσεις περνανε μονο σε αυτους που τις αποδεχονται και τις ανεχονται.

    ωραια η τελευται παραγραφος του σνιτς.
    μενω στο “οδηγηθηκαν στην ανυποληψια”.
    λογικο ειναι. με γερμανους πολιτες ειχαν να κανουν. αν ειχαν να κανουν με ραγιαδες ελληνες θα ξαναεβγαιναν κυβερνηση τα ιδια μπουμπουκια και με διαφορα 10 μοναδων απο το δευτερο και μετα απο μνημονια , θα ξαναπαιρναν αθροιστικα ενα 35αρι και θα εμεναν ακουνητοι στην εξουσια.

    ζιμενς , χιτσιφ κλπ
    βρισκουν και τα κανουν…
    η γερμανικη δικαιοσυνη θα ειχε ξεσηκωθει και η γερμανικη πολιτικη σκηνη θα ειχε καταρευσει με τετοια σκανδαλα στην γερμανια.
    στην ελλαδα τι εγινε ?
    μα θα κρινω τον αποικιοκρατη για τις επιδιωξεις του που ειναι η διασφαλιση του συμφεροντος του και οχι το προτεκτορατο για την εθελοδουλεια του?

    τελος παντων , ενας γερμανος μας εβαλε σε ταξη και καναμε το μεγαλυτερο ποδοσφαιρικο θαυμα στην ιστορια.
    τι εκανε?
    απλα εβαλε λιγη γερμανια στην ελληνικη πραγματικοτητα.
    εξω οι ντιβες , μεσα οι εργατες . σκληρη δουλεια,πειθαρχια .ομαδικοτητα, διαρκεια, επιμονη, μεθοδικοτητα,αποτελεσματικοτητα…

    δε θα χρειαζεται να ταυτιζεται κανενας με κανενας , απλα να παιρνει τα καλα παραδειγματα του αλλου και να μιμειται τις αρετες του….

    ΥΓ: ο τελικος του μουντιαλ αναμενεται εντυπωσιακος απο ολες τις προεκτασεις.
    πρωτιστως γαι τη συγκρουση ταμπεραμεντων!

    θα ηταν μαλλον ανιαρος αν περνουσε η χθεσινη ολλανδια…

    εντυπωσιακο το παθος για προκριση των αργεντινων εχθες και ας μην εβγαλαν γουστα στο χορταρι.
    εδειξαν οτι ειναι η μονη ομαδα που εχει τη φυσικη ορμη και τη διαθεση να μπλοκαρει τη γερμανικη μηχανη.

    ο μασερανο αναμενεται να παιξει για δεκα και ο μεσι θα εχει τη μεγαλυτερη προκληση της καριερας του!

    θα δουμε ενα τελικο που θα ειναι αιμα και αμμος.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    οκ.
    Οταν ταπεινωνεται η εθνικη σου περηφανια δεν ακολουθεις ενα παραφρωνα. Ουτε ξεκινας ΔΙΣ να σφαζεις οποιον βρεις μπροστα σου και να ΚΛΕΒΕΙΣ κανωντας πλιατσικο οπου βρεις. Δεν σκοτωνεις με μαζικες εκτελεσεις απλο κοσμο ουτε αφανιζεις μια ολοκληρη φυλη απλα επειδη δε τους γουσταρεις. Στο λεω εγω που ακουω Εβραιος και μου γυρνανε τα αντερα, αλλα μεχρι εκει. Το οτι δεν γουσταρω καποιον δε σημαινει οτι τον αφανιζω, ποσο μαλλον οταν αυτος ο καποιος ειναι ΙΔΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ με μενα- οι περισσοτεροι ηταν Γερμανοι-Εβραιοι αλλωστε.
    Και ο Ελληνας για να μη σε παω μακρια 6 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ εχει εξαθλιωθει και υποστει τα πανδεινα σε καιρο ειρηνης. Κοσμος αυτοκτονει (4500 φτασαμε) παιδια πανε σχολειο και δεν εχουν να φανε και πεφτουν κατω, ο κοσμος δεν εχει να ζεσταθει το χειμωνα, 1,5εκκ ειναι ανεργοι..
    Ναι βρεθηκαν και 300-500 χιλιαδες ΗΛΙΘΙΟΙ που νομιζουν οτι το να ψηφισουν τους κασιδιαρηδες ειναι λυση διαμαρτυριας. Αλλα μεχρι εκει. Δε σηκωσε κανεις χερι σε κανενα, ουτε πειραξε κανενα. Γιατι δε μπορει γιατι ειναι ανιχυρος γιατι δε θελει? Δεν με νοιαζει. Με νοιαζει οτι ΔΕΝ το εκανε.
    Δε λεω οτι ειναι σε ολα λαθος οι Φριτς. Λεω οτι επι εναν αιωνα ΔΑΝΕΙΖΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ.
    Και με δανεικα κα αγυριστα ΟΛΟΙ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ οπως εκανε και η Ελλαδα μεχρι το 2008.
    Ακομη χειροτερα δε αν ειναι ενας λαος, οπως λες που ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ αλλιως μιας και οταν ΟΛΗ η ευρωπη εκανε αυτα που εκανε εμεις ειχαμε το Τουρκο πανω μας, που απλα τον αλλαξαμε με Γερμανο-Αγγλο μιας και ο λαος ηταν ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΣ.
    Αλλα οχι να ακουμε για θαυματα και οικονομιες απο αυτους που χρωστανε τα 50πλασια απο μας ΗΔΗ, ενω τους εχουν χαρισθει 3 φορες τα παντα.
    ΑΣ μας ΧΑΡΙΣΟΥΝ και εμας ολο το χρεος λοιπον, αντι να μας πηδανε με μνημονια δοσεις απολυσεις κλπ να δεις πως αλλαζουν τα πραγματα.
    Ο ελληνας ανεκαθεν ηταν δουλευταρας- ειμαστε ΠΡΩΤΟΙ σε εργατοωρες στην ευρωπη αναλογικα και εχουμε 30% ανεργια!!!

    δε θα χρειαζεται να ταυτιζεται κανενας με κανενας , απλα να παιρνει τα καλα παραδειγματα του αλλου και να μιμειται τις αρετες του….
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

    Για το τελικο ελπιζω να δουμε ματσαρα οπως ειδαμε και χτες. Να πεσουν κορμια δηλαδη και να το χαρουμε. Θα πρωτιμησω να μη δω πεναλτυ. Πρωτιμω τ παιχνιδια να τελειωνουν ‘στα ισια’. Νομιζω οτι θα ειναι ενα χαμηλο σκορ μιας και οι δυο ειναι μαζεμενες ομαδες και δεν κανουν καραγκιοζολικια τυπου Βραζιλιας.
    ΤΡΟΜΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ vs ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ.

  10. Ο/Η Χρήστος χοντζεας λέει:

    …Και να φανταστείς ότι μεγάλωσαν με Μπαχ και Νίτσε. Φτηνά τη γλυτώσαμε δηλαδή. Φαντάζεσαι να ήτο ακαλλιέργητους; Εδώ καλλιεργημένοι και ξεπέρασαν τον Βλαντιμίρ Ντρακουλα στα αίσχη. Που και να μην γνώριζαν απ. Τέχννη
    Βρε άντε με τα τέρατα τα απάνθρωπα π.?ου παραδειγματισμό κι όλος από δαύτουΣ
    Ο Κλεμανσω είχε κατάδικοι μεγάλε. Και αποδείχθηκε αμέσως μετά.
    δεν κάνουν όλοι για όλα. Ο Γερμανός όπως σωστά λες είναι άριστος εργάτης. Να υπόκειται δηλαδή σε εντολές. Άμα αρχίσει να διατάζει ο ίδιος,υπάρχει πρόβλημα για όλους όσους είναι “γύρω” του.
    Το ίδιο πράγμα επανεκπομπή. Έκαστος στο είδος του. Δώστου ένα κατσαβίδι και κάτσε πάνω από το σβέρκο του με το ρολόι. Αυτό αγαπάει να κάνει,αυτό ξέρει καλά. Άμα σου “ξεφύγει” και γίνει “διευθυντής” τότε γαμάτα. Γκρεμίζει και το ίδιο του το σπίτι. Μιλάμε για ρακοσυλλέκτης. Για βανδαλους με προβιές. Μη σε μπερδεύει η εφέτη τεχνολογία που η Αμερική τους παρεχώρησε. ΑΎΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΊ ΤΑ ΠΑΡΑΤΆΝΕ ΌΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΆΝΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΈΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΆΝΤΑ: ΝΑ ΒΙΆΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ
    kο

  11. Ο/Η Γιωργος λέει:

    Το οτι οι Εβραιοι επαιξαν μεγαλο ρολο στην δημιουργεια της δημοκρατιας της Βαιμαρης δεν το εγραψε κανεις σας ομως.Με το ανελεητο εμπαργκο στα Γερμανικα προιοντα και την πολεμικη ρητορικη τους στα παγκοσμια φορα,με τη Λουξεμπουργκ και τους τραπεζιτες τους. Το οτι μεχρι και σημερα απομηζουν τον Γερμανικο λαο με τις αποζημιωσεις για τα εκατομμυρια(???) θυματα των στρατοπεδων συγκεντρωσης,οντας ο μοναδικος λαος που αποζημιωνεται-και δεν πολεμισαν και κανανε και κρατος μετα απο 2000 χρονια- απο το ’52 και μετα,δεν αναφερεται κανεις. Οι ”περιουσιοι” αργυραμιβοι ειναι τα ”θυματα” και οχι οι θυτες και οι διαμορφωτες του 20′ αιωνα.Ας ειναι. Παμε στους τρελους του χωριου.Οι Γερμανοι ειναι θυματα της ηλιθιοτητας τους κυριοι και το απεδειξαν με τα 19 εκατομμυρια νεκρους στο β’ παγκοσμιο και τα ερηπια μιας χωρας, που την εχτισαν απο την αρχη οι μεταναστες και οχι οι ιδιοι. Αυτοι θαφτικαν στα νεκροταφεια ολλου του κοσμου. Ο ορισμος του βαρβαρου λαου που τον πιανει κωτσο οποιος γουσταρει.Ο χρησιμος ηλιθιος της Ιστοριας. Τα υποχηρια. Το κρεας στη μηχανη του πολεμου. Ακομα και τωρα μετα απο τοση καταστροφη,μπαινουν μπροστα,στον οικονομικο πολεμο που κυριξαν τα λαμογια στην Ευρωπη. Μπαινουν μπροστα στην διαμαχη της Δυσης με την Ανατολη. Θα χασουν και αυτον τον ”πολεμο” και θα φανε παλι τη λεζα του κακου Γερμανου Αριου Παγανιστη Ιμπεριαλιστη Ναζι κ.τ.λ. Ειναι για λυπηση παρα για αφορισμους η’ υποστηριξη. Ειναι στο αιμα τους ο ρολος του κακου,περασμενο στο ΝΤ.ΕΝ.ΕΙ τους. Δεν αλαζουν αυτοι.Και αυτη τη φορα,μαλλον,δεν θα καταφερουν να ξεπερασουν την ηττα. Ουτε θα μπορει να τους βοηθησει ο Εβραιος η’ ο Αμερικανος εντολεας τους. Κριμα. Και ειναι κριμα γιατι στη Γερμανια γεννηθικαν μεγαλοι αντρες,οι οπιοι προσφεραν πολλα στην ανθρωποτιτα,αλλα τους καπελωνουν μαριονετες οπως ο χιτλερ και η μερκελ.
    Για εμας τους Ελληνες τι να πω.Εμεις εχουμε στο αιμα μας τη διχονοια και τη μαλακια που μας δερνει,αλλα εχουμε και κατι αλλο στο αιμα μας που θα μας κραταει ζωντανους στον αιωνα τον απαντα. Την Ελευθερια. Δεν προσκειναμε ουτε θεους ουτε δαιμονες. Και αυτο φοβιζει και τους φιλους και τους εχθρους μας,να μας δωσουν τη χαριστικη βολη. Γιατι ξερουν οτι θα υπογραψουν τον αφανισμο τους.!.