Το Business του Ελληνικος ποδοσφαιρος.

4777__5143__lfc_museum-1124728__1081__lfc_museum-114

 

3037__2603__lfc_museum-44

Οχι δεν θα περιμενω να δω τι θα πει κανενας μεγιστανας σημερα για να γραψω 2 κουβεντες για το ελληνικο ποδοσφαιρο. Θα πω μονο οτι ΟΠΩΣ ΟΛΑ εχουμε πιασει ΚΑΙ ΕΚΕΙ πατο.

Πριν απο μερικα χρονια, σταματησαν τον βαζελο για να φτιαξει δικο του γηπεδο. Επεσαν μεσα Mall και ανταγωνιστριες εταιρειες με δικα τους Mall λιγο πιο ανατολικα, επεσαν κατασκευαστικες κοντρες, επεσαν πολιτικες κοντρες που ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ, και στο τελος εμφανιστηκαν και οι κορμορανοι. Που πλεον ειναι ησυχοι οτι μπορουν να τρεφωνται με τα σκουπιδια του Βοτανικου ανενοχλητοι. Ο χωρος παρεμενει ακομη και σημερα μια χωματερη που πρεπει να κανει περηφανους τους Συριζαιους. Mall, πρασινο, νεο γηπεδο για μια ιστορικη ομαδα, parking, θεσεις εργασιας κλπ ειναι μικρες λεπτομερειες μπροστα στους κορμορανους και τα αφεντικα τους.

Μια απο τα ιδια πανε να κανουν και με μας. Την ωρα που επι δεκαετιες η Ελλαδα καιγεται καθε καλοκαιρι, ο λαος της χτιζει οπου βρει και μετα το ανικανο κρατος τα νομιμοποιει για να εισπραξει κανα φορο (που μενει ΦΥΣΙΚΑ ΑΝEIΣΠΡΑΚΤΟΣ) μιας και ακομη και εκει ειναι ανοργανωτο και ανικανο, την ωρα που ο καθενας στηνει μια παραγκα και ενα φρακτη σε οποια παραλια θελει, εμεις κολλησαμε στα 3-5 στρεμματα ενος αλσους που πιο πολυ μοιαζει με σκουπιδοτοπο. Ειναι προτιμοτερο δηλαδη να εχουμε τις σκουπιδιαρες και τη ΜΠΙΧΛΑ απο το να μεταφυτεψουμε 5 στρεμματα λιγο παραπανω και να γινει ενα εργο. Βλεπεις τωρα ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. PARKING 5000 θεσεων π.χ υπαρχει ηδη για τους πελατες των σουβλατζιδικων και ο χωρος του παλιου γηπεδου αξιοποιειται στο επαρκο μιας και οι τσουκνιδες και τα ξεροχορτα συνιστουν ενα μοναδικο τοπιο απαραμιλλης φυσικης ομορφιας σε συνδυασμο με κατι μισοκατεστραμμενες πινακιδες περιξ του γηπεδου.

Χτες λοιπον καποιος Κρικτς 23 χρονων προτιμησε τη Στοουκ Σιτυ απο τον μονιμο πρωταθλητη Ελλαδος. Προτιμησε δηλαδη να παιζει σε μια κατω του μετριου ομαδα στην Αγγλια απο το να ερθει στο Ελλαντα και να παιξει και 6 ματς CH.L

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ φυσικα ο ανθρωπος και λογικες οι πραξεις του. Σου λεει ομαδα που να παιρνει 15 στα 17 και 20 στα 22 ‘πρωταθληματα’ δεν υπαρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στο κοσμο. Ακομη και στη Μπαρτσα που ειμουνα χαναμε. Οποτε κατι αλλο παιζει μαλλον. Επισης ριχνωντας μια ματια στους αντιπαλους που θα ειχε καταλαβε οτι η καριερα του μαλλον παει για νεκροταφειο με αντιπαλους την Καλλονη, τη Βεροια και τον Εργοτελη με τον Κομποτιακο. Κατι θα ακουσε και για στημενα-υποπτα ματς, κατι για δανεικους, κατι για παραρτηματα. Μπορει να ειδε και κανα βιντεακι με ον προεδρο να διδασκει ηθος στον Σισε, η τους οπαδους να σημαδευουν με αεροβολα τον αντιπαλο τερματοφυλακα. Μπορει να ειδε αλλους οπαδους να μπαινουν μεσα να κλεβουν κανα παπουτσι στο 75’, η να πλακωνουν στις μαπες τον προπονητη της ομαδας τους στο parking επειδη δεν εβαλε αλλαγη καποιον Ταλιμπαν ουρουγουανο.

Οποτε σου λεει, δε γαμιεται ας παω με λιγοτερα στη Στοουκ και ας παιζω με αντιπαλους την Liverpool, Arsenal, Chelsea τις δυο Manchester την Tottenham την Everton κλπ. ΑΝ κανω 1-2 καλες σαιζον στα 23 μου μπορει στα 25 να παιζω σε μια απο αυτες. Αν παω στον ενδοξο Gay και δε παει κατι καλα, με βλεπω δανεικο στη Λειβαδια να τρωω σουβλακια- ασε δε λεει.

Πριν μερικα χρονια η ΑΕΚ εφερνε το Γκαμαρα, ο ΠΑΟ τον Ζιλμπερτο και τον Σισσε ο Θρυννος 5-7 καλους παικτες. Τωρα παρακαλαμε εναν Ιρανο ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΤΥΝΕΙ και η μεταγραφη του καλοκαιριου ειναι ο Αμπινταλ στα 35 του με τα γνωστα θεματα που εχει. Δανεικοι και αγυριστοι ερχωνται σε μια ‘λιγκα’ που σε υποληψια εχει φτασει σε επιπεδο ανατολικης ευρωπης και βαλε.

Βγαζαμε 2 ομαδες απ ευθειας στο ch.l και μια προκριματικα και οπου ναναι παμε για μια ΜΕ προκριματικα. Για το παλιο ΟΥΕΦΑ δεν μιλαμε καν, αποκλειωμαστε οχι Αυγουστο αλλα Ιουλιο πλεον με τους εκπροσωπους μας να ειναι ο Αστερας, η Ξανθη και η Λαρισα που εχασε απο κατι ψαραδες ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ πριν 2-3 χρονια.

ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ με ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ τον Gay και τους προεδρους του που το ΜΟΝΟ που κοιτανε ειναι το ‘πρωταθλημα’ και τα λεφτα του ch.l

Βλεπεις ομαδες ΜΕ ΕΜΑΣ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ το 2008 να τα ΠΑΡΑΤΑΝΕ απο τα playoff. Αντε μην ανοιξω το στομα μου ελεγε ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ (λες και ηταν η πρωτη φορα που θα το ανοιγε) το 2008, με το σημερινο πεστε κατω ‘προπονητη’ μας να κανει ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ,  στα ματς που πηρε τοτε ο ΠΑΟ και ΚΟΝΟΜΗΣΕ στη πορεια 25εκκ ευρω εκεινη τη χρονια που εφτασε να περασει και τους ομιλους. Του κακοπεφταν τα 25 του κοντου βλεπεις, ειχε αλλες ασχολιες να κανει μεταγραφη τον…Μπασινα τοτε. Ο σημερινος ‘ακαδημιας’ μας ΑΠΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ οταν αυτος εκρινε (παγκοσμια πρωτη ο υπαλληλος να σταματαει οποτε θελει ΠΡΙΝ τη ληξη της χρονιας) ΑΥΤΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ διδασκει στας ακαδημιας: Κανετε ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ αρκει να ειστε κολλητοι του προεδρου και στο τελος θα σας επιβραβευσουμε κιολας..

Βλεπεις αλλες ομαδες που μολις εξασφαλισουν το ‘εισητηριο’ γινωνται παντελως αδιαφορες και παιζουν για την ‘εμπειρια’ λεει και φυσικα χανουν με τα χερια κατω και τα ποδια πανω. Εχουμε σα χωρα πολλες προκρισεις, πολλες ‘πορειες’ και ακομη πιο πολλες κουπες οποτε πλεον παιζουμε για την εμπειρια..

Αυτοι ειμαστε. Μια ζωη κλαψα και να περιμενουμε ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ να κανουμε γηπεδα, ομαδες και να υποβαθμιζουμε το ΠΡΟΙΟΝ ΜΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. Μια ζωη φταιει η πολιτεια, το κρατος και ολοι οι αλλοι εκτος απο τους ιδιοκτητες και τους παρατρεχαμενους.

Καλη συνεντευξη σημερα και προσοχη στο σανο γιατι αμασητο μπορει να μας πνιξει..

ΥΓ Φωτο απο το μουσειο της Liverpool. Οχι ΔΕΝ εχουν βαλει καμπινεδες στο γηπεδο με λουτρα..

Απλα θα πω οτι οταν πηραμε το ΠΕΜΠΤΟ CHAMPIONS LEAGUE το 2005 (και ας με πονεσε γιατι για μενα ηταν εμφυλιος μεταξυ της αλλης ομαδας μου της Milan) η ομαδα τερματισε το 2004 ΠΕΜΠΤΗ στη σαιζον και ξεκινησε απο το ταπεινο πρωτο προκριματικο γυρο Ιουλιο μηνα! Οχι ο τωρινος ιδιοκτητης της ομαδας που ξεκινα ανακατασκευη του Ainfeld κοστους 150εκκ ΛΙΡΩΝ (180εκκ ευρω) δεν καθεται να μυξοκλαιει με την αγγλιδα Δουρου ουτε περιμενει τον νομο 35785 απο το θερινο τμημα του Westminster.. Αντε μωρε με τα γατακια…

YΓ 2 Ο Λουκανικος θα καταλαβει: “This parrot is no more. It has ceased to be. It’s expired and gone to meet its maker. This is a late parrot. It’s a stiff. Bereft of life, it rests in peace. If you hadn’t nailed it to the perch, it would be pushing up daisies. It’s rung down the curtain and joined the choir invisible. This is an ex-parrot.” Aπο το live στο Ο2 που φυσικα ειχα τη ΤΥΧΗ να δω. Στο τελος η ατακα this parrot has gone to meet Dr. Chapman, απλα σηκωσε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑ χειροκροτηματων..

 

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

19 Responses to Το Business του Ελληνικος ποδοσφαιρος.

  1. Ο/Η bandog λέει:

    μη κανουμε συγκρισεις με αγγλια τωρα.

    η εμπορικοτητα του πρωταθληματος ειναι τετοια που η ομαδα που υποβιβαζεται παιρνει τηλεοπτικο συμβολαιο σχεδον οσο ειναι το τηλεοπτικο μπατζετ ολης της σουπερ λιγδας.

    η αγγλια μπορει αν συγκριθει μονο με ισα οικονομικα και πληθυσμιακα μεγεθη οπως ισπανια,γαλλια, ιταλια, γαλλια κλπ

    το ελληνικο πρωταθλημα δε μπορει να συγκριθει με το αγγλικο.
    την αποσβεση των 180 μυριων , μια λιβερπουλ μπορει να την κανει μεσα σε 3-4 χρονια χωρις να παρει κανεναν τιτλο.πουλωντας απλα εναν τορρες και εναν σουαρεζ…

    στην ελλαδα αποσβεση επενδυσης 80 μυριων πρακτικα δε γινεται ουτε σε 20 χρονια…

    η ελλαδα θα μπορουσε να συγκριθει με χωρες τυπου ολλανδιας , πορτογαλιας, ελβετιας, βελγιου κλπ

    και εκει η συγκριση πλεον ειναι τραγικη…

    οι διαφορες ειναι χαοτικες σε επιπεδο υποδομων , ακαδημιων , εμπορικοτητα , οργανωση, λειτουργια θεσμων , επαγγελματσμο κλπ

    βεβαια θα πρεπει να τονιστει η δημογραφικη και γεωγραφικη ιδιομορφια της ελλαδας και τα ποδοσφαιρικα παραδοξα που τη συνοδευουν.

    οταν η πατρα ειναι πρωτα ολυμπιακος , παναθηναϊκος ή αεκ και μετα παναχαϊκη , πως να εχει μια δυνατη ομαδα?
    ομοιως ο βολος , το ηρακλειο κλπ
    εξαιρεση πιθανον ειναι μονο η λαρισα αλλα ειδαμε και αυτης τα χαϊρια…

    οι μικρες πολεις και τα μικρα γηπεδα δεν μπορουν να υποστηριξουν την εμπορικη αναπτυξη του αθληματος που βασιζεται σε ενα ολυμπιακο , εναν παναθηναϊκο ,μια αεκ , εναν παοκ και εναν αρη…

    υπαρχει και η κοτσαμπατζεϊκη νοοτροπια που οδηγει τις μικρες ομαδες σε ποδοσφαιρικα προτεκτορατα του ισχυρου.

    θυμαμαι καποτε που σε ενα χιλιομετρο αποσταση ηταν τρεις ομαδες α κατηγοριας . προοδευτικη,ιωνικος, αιγαλαιω. και οι τρεις μαζι δεν κοβαν πανω απο 500 εισητηρια μεσο ορο….
    μετα ηρθαν και κατι χαλκηδονες, κατι ακρατητοι…

    ενω κατι ιστορικες ομαδες τυπου δοξα δραμας, καλαματα κλπ σχεδον εξαφανιστηκαν…

    και πως να μην εξαφανιστουν.
    ουτε εναν καλαμτιανο δεν ειχε η καλαματα στη β εθνικη.
    γιατι?
    μα για να μπορει να στηνει ο προεδρος οτι ματς θελει χωρις να γινεται ρομπα με ψιθηρους μεταξυ φιλων και γνωστων…

    πραγματι οι προεδροι και οι επικεφαλης φορεων ειναι οι βασικοι υπευθυνοι για το χαλι του ελληνικου ποδοσφαιρου.
    παρελαβαν ενα ποδοσφαιρο που δεν εδινε αλλη δυνατοτητα επιτυχιας για τις δυνατοττερες και επιβιωσης για τις πιο αδυναμες ομαδες , περα απο τη λαμογια και τη διαπλοκη.
    δεν εκαναν τιποτε για να το αλλαξουν αυτο.

    και φυσικα η πολιτεια ηταν ο καλυτερος συμπαικτης τους σε αυτο το παιχνιδι.

    το μεντελο του προεδρου-αφεντικου εχει πιασει για τα καλα στην ελλαδα αλλα η οικονομικη κριση δεν αφηνει ουτε αυτο να βγαλει τα οποια θετικα θα μπορουσε να δωσει…
    (την αλογιστη χρηματοδοτηση της ομαδας για μεταγραφες δλδ)

    δυστυχως οι αλλαγες πρεπει να γινουν απο τη μικροτερη κατηγορια , απο το τοπικο πρωταθλημα .
    εχουν τετοιο κοστος , κυριως πολιτικο , που κανεις δε θα τολμησει να τις κανει…

    ΥΓ: στην καλαματα υπαρχει μια γραφικη φιγουρα ποδοσφαιρανθρωπου.

    καποια στιγμη ηταν προπονητης σε μια ιστορικη τοπικη ομαδα .
    5 χρονια μετα ηταν παικτης της!

    αυτα δεν γινονται πουθενα αλλου εκτος απο την ελλαδα….

    επισης , η καλαματα εχει βγαλει πολλους ταλαντουχους ποδοσφαιριστες . οι περισσοτεροι χαθηκαν.
    ποιοι προχωρησαν?
    οσοι συνεπεσαν στην εποχη που στη μαυρη θυελα ηταν ο σταυρος παπαδοπουλος και επενδυσε σε ντοπιους παικτες (γεωργεας, λυμπεροπουλοι, δρουγας,ο μακαριτης ο μπαχραμης, ο καλατζης…) , οσοι ειχαν ανθρωπο να τους παρει απο το χερι (ο μαυρεας το φωτακη στον παοκ) και οσοι ειχαν το χρημα και τα μεσα να προωθησουν τον εαυτο τους (πχ ο παπασταθοπουλος που οταν πηρε μεταγραφη στην αεκ , ειχε ηδη τα χρηματα να την αγορασει αν ηθελε)…

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Συμφωνω σε ολα. Διαφωνω σε το οτι δεν μπορουμε να κανουμε συγκρισεις. Στοχος ΠΑΝΤΑ πρεπει να ειναι το καλυτερο και αυτη τη στιγμη η Αγγλια (και δεν το λεω επειδη τους γουσταρω επιχειρηματικα και αλλου..) ειναι το top με διαφορα απο πλευρας εμπορικοτητας. Εχεις τουλαχιστον 5 ομαδες τις 2 Man Liverpool chelsea arsenal σε κορυφαιο επιπεδο (μονο η chelskey με αυτο το ΚΕΦΤΕ χρωσταει της μιχαλους με 958εκκ μειον- οι αλλοι ειναι κατω απο 100 ο καθενας δηλαδη 2-3 παικτες του ροστερ τους) και αλλες 3-4 ομαδες επιπεδου τοτεναμ-εβερτον κλπ. Η premier φετος αλλαξε 22 φορες κορυφη σε ενα απολυτα συναρπαστικο πρωταθλημα που γινεται κυριολεκτικα χαμος. Καθεσαι να δεις αστον βιλλα- φουλαμ π.χ και γινεται ΜΑΤΣΑΡΑ εδω πες μου ΜΙΑ ματσαρα τα τελαυταια 5 χρονια. Αν εξαιρεσεις εκεινο το 4-4 στο τελικο με τα 20+ πεναλτυ εγω δεν θυμαμαι κανενα!
    Απλα εκει οι κανονες ΙΣΧΥΟΥΝ για ολους δε πα να σαι η βασιλισσα. Ειπες κ.Σουαρες τον εβρα νεγρο? 7 αγωνιστικες 100,000 λιρες προστιμο και αν διανοηθεις να κανεις εφεση θα γινουν 10 και 200.
    Σε χειροτερο σημειο ηταν απο ολη την Ευρωπη και απλα οι ανθρωποι καθησαν και ειπαν οτι πρεπει ΟΛΟΙ να κανουμε το προιον μας καλο.
    ΕΞΩ οι ταραξιες, οποιος κανει μαλακια φτανει στο σημειο να απολυθει απο τη δουλεια του!!! παμπολλα τα παραδειγματα.
    Οι ομαδες θα φερουν παικτες αλλα θα υποστηριζωνται απο χορηγους και απο τηλεοπτικα αναλογα.
    Εφερες τον Ντρογμπα και τον Φαν Περσυ? ΟΚ κυριε αρα θα ερθει κοσμος να τους δει σωστα? Αρα αφου κοβω 20-30 χιλιαδες διαρκειας και ειμαι γεματος καθε κυριακη κ.χορηγε ΘΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ να δει ο κοσμος το προιον σου στη φανελα μου.
    ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ στην Ελλαδα που πηγε και ειπε κυριοι περσυ ειχα τον κολομπουρδα και εκανα 10,000 εισητηρια αλλα φετος εφερα τον γκαμαρα και θα κανω 20,000 αρα θα μου δωσετε τα διπλα.
    ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ που δεν κοιταει να τα παρει απο τον ΟΠΑΠ και τη NOVA αλλα χτυπαει μια πορτα ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ να βαλει διαφημηση στη φανελα της. Να πει κυριοι θα παιξω champions league κοβω τοσα με βλεπουν τοσοι και θα ειμαι τοσες ωρες στις οθονες τοσων εκκ σε ολη την ευρωπη. Εδω ο αλλος τους ειπε 2,5 απο τον ΟΠΑΠ και πηγαν και εβαλαν τη UNISEF μιας και ηταν ΑΝΙΚΑΝΟΙ να βρουν μια πολυεθνικη να βαλουν.
    Η Liverpool εφτασε να παιρνει 20εκκ λιρες το χρονο για εξι χρονια απο την warrior (οχι απο την nike-adidas-puma ουτε καν απο μια umbro-admiral) για τη φανελλα και η warrior ΔΕΝ ειναι ο βασικος χορηγος της μιας και εχει την standard chattered. Γι αυτο ο τυπος πηρε την ομαδα με 470εκ χρεη και την εφτασε περσυ στα 110 κατι που φετος με τη πωληση του Σουαρες και το ch.l αναμενεται να παει κατω απο 80 αγοραζωντας και παικτες αξιας 60εκκ ΛΙΡΩΝ.

    Πουλαμε ΕΝΑ παικτη 15εκκ απο σποντα και ΟΛΑ τα στοιχεια δειχνουν οτι τους πιασαμε ΚΟΤΣΟΥΣ και δεν ειναι να μας εμπιστευωνται ουτε για κρακερακια.

    FOOL ME ONCE SHAME ON YOU, FOOL ME TWICE SHAME ON ME, ΛΕΝΕ ΟΛΟΣΩΣΤΑ.

    Την ιδια ωρα εμεις απο την μια τσακωνωμαστε με τη Δουρου και κανουμε ΑΜΚ που μαζευει 25 χιλιαρικα στο μηνα.
    ΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ? Τον Πλατελα με το Φουλη? Η να μη ξερει αν αρχισει το ματς, ποσους γαυρους θα ριξουμε στο παγκο του αλλου, και ποσα μαστουρωμενα θα το κανουν ρινγκ?

    Παμε εξω και Ιουλιο γυρναμε με την ουρα στα σκελια.
    Μια φορα (1) επαιξε προκριματικο ο ΘΡΥΝΝΟΣ και αποκλειστικε ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΑ και εκκρεμουν και υποθεσεις ΔΩΡΟΔΟΚΕΙΑΣ για εκεινο το ματς..

  3. Ο/Η bandog λέει:

    συμφωνω οτι πρπεει κατ αναλογια και ατις ιδιατεροτηετς και δυνατοτητες μας να μιμηθουμε το καλυτερο…

    μη το ψαχνειςομως . η πρεμιερ λιγκ ειναι ο βασικος λογος να βαλει καποιος οτε tv ..

    παντως ισοτιμο πρωταθλημα θα εχεις οταν θα εχεις οικονομικα αυταρκεις ομαδες.
    νομιζω οτι μονο γερμανοι και εγγλεζοι εχουν τετοια εμπορικη επιτυχια στο πρωταθλημα τους χωρις να ειναι καλυτεροι σε θεμα απο τους ισπανους ή τους ιταλους πριν μερικα χρονια…

    πως να μην εχουν , οταν μονο τα διαρκειας της γκλαντμπαχ ή της μιντλεσμπρο ξεπερνουν τα εισητηρια καθε αγωνιστικης της σουπερ λιγδας ή οταν βασικοι χορηγοι τους ειναι χρηματοπιστωτικοι οργανισμοι που τζιραρουν διεκατομυρια ευρω…

    η εμπορικοτητα του ελληνικου ποδοσφαιρου ειναι δυο εταιρειες.
    forthnet-nova και ΟΠΑΠ …

    αυτες δινουν χρημα στο ελληνικο ποδοσφαιρο.
    ή μαλλον στην ελληνικη σουπερ λιγδα γιατι τις υπολοιπες κατηγοριες τις εχουν χεσμενες κανονικα…

    το φανταζεσαι , η κρατικη εταιρεια στοιχηματων να μην εμπιστευεται τις ελληνικες ομαδες στο στοιχημα και να αποκλειει εθνικες κατηγοριες ποδοσφαιρου???
    αντε πεστα αυτα σε εγγλεζους που παιζουν στο στοιχημα μεχρι και το 5χ5 της γειτονιας….
    (θα μου πεις , αυτοι βλεπουν μεθυσμενο να παραπαταει στο πεζοδρομιο και παιζουν live στοιχημα σε ποια μερια θα πεσει)

    αντε να βγαλει ο κομποτης τον οπαπ απο τη φανελα και να βγει τη γυρα για χορηγο…
    το πολυ πολυ να βρει τιποτα “γυψοσανιδες-ψευδοροφες ο μπαμπης”.

    εδω ο GAYρος και δυσκολευεται…

    δες και ποιοι “επενδυουν” στο ελληνικο ποδοσφαιρο.
    ποιος σοβαρος (λεμε τωρα) οικονομικος παραγοντας να εμπλακει σε αυτο και γιατι?

    απωλεια χρηματων και προσωπικης εικονας προσφερει μονο…

    το μονο αθωο κινητρο ειναι η αρρωστια ….

    αν και δε νομιζω οτι υπαρχουν αθωα κινητρα σημερα…

  4. Ο/Η 4minister λέει:

    Το πρόβλημα του ποδοσφαίρου είναι και πολιτικό. Τα κόμματα δεν θέλουν ομάδες με δικά τους γήπεδα. Δεν θέλουν να καθαρίσει η φίλαθλη μάζα από τους φερόμενους ως χούλιγκαν. Γιατί στη πραγματικότητα είναι κάτι άλλο. Κατακάθια που παίρνουν μερακάματο για να πάνε γήπεδο. Στενές σεχέσεις με τη νύχτα και άλλα κακοποιά στοιχεία.

    Αναφέρομαι σε αυτούς που κάνουν τις ζημιές, που συμμετέχουν στα επεισόδια, όχι στο σύνολο.

    Οι δε “θύρες” είναι κέντρα στρατολόγησης νεοσυλλέκτων και βασικής εκπαίδευσης.

    Υ.Γ. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως σε ένα χώρο με προοδευτικές ιδέες από τους “αρθρογράφους” χρειάζεται έγκριση των σχολίων. Δεν συνάδουν αυτά τα δυό.

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Φίλε να ξερεις οτι ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο δεν εχει κοπεί ΠΟΤΕ. Ούτε ενα και μιλάω κυριολεκτικά. Το θεμα των εγκρίσεων ειναι καθαρά του admin και μάλλον εχει να κανει με κάποια υβριστικά που εμφανίστηκαν σε χοντρό επίπεδο. Λογικο να τα βλέπουμε πριν αλλιώς θα γίνουμε 365 και δεν ειναι αυτο το κοινό μας…
    Και πάλι όμως ο κάθε αρθρογράφος μπορει να εγκρίνει η οχι μονο στα δικα του post κάτι , εγω πχ και να θέλω δε μπορω να πω ναι η οχι σε σχόλια σε post του Steven

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς 4minister : Για το υγ, έχω να σου πω οτι επειδή ακριβώς είμαστε προοδευτικοί γι΄αυτό κι έχει επιλεγεί αυτή η πολιτική. Αν ήμασταν συντηρητικοί, θάχαμε κάθε χλέμπα εδώ μέσα να μπορεί να φτύνει ή να κατουράει κατά το δοκούν, όπως η ισότητα της ψήφου ας πούμε

  7. Ο/Η 4minister λέει:

    Δεν έχω αίσθηση ότι πέφτει λογοκρισία, κάθε άλλο. Αλλά στο ύφος του ιστολογίου θεωρώ δύσκολο πια να στέλνονται σχόλια υβριστικά, νομίζω πως είναι κατανοητό ότι δεν τους παίρνει. Και να μη σβηστούν – που είναι δύσκολο αν βρίζουν χυδαία – θα την ακούσουν από τους υπόλοιπους.

    Τέλος πάντων ας το ξεχάσουμε. Έγραψα κάποια πράγματα για ποδόσφαιρο και ο λόγος ήταν να ακούσω τις απόψεις των άλλων.

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    To κακο ειναι οτι τους πολιτικους τους διαλεγουν? οι πολιτες. Αυτο βεβαια οταν ενα εκλογικο σωμα 9,8εκκ εχει 48% αποχη δηλαδη ψηφιζουν γυρω στα 5εκκ.
    Αλλα εγω θα στο παω αλλιως. Αν δηλαδη κατσουν οι 4-5 μεγαλοι κατω και κοιταξουν να φτιαξουν το προιον τους (οκ λεμε καμμια παπαρια τωρα να περανει η ωρα) δηλαδη που ΤΕΛΟΣ στις θυρες, βαλουν μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανομη με πριμοδοτηση στους πιο μικρους (ας πουμε ενα σεναριο salary cup) και αν κανουν και μια κοινη επικοινωνιακη διαφημιστικη καμπανια δηλαδη παμε σε 10 πολυεθνικες να δειξουμε ΕΝΑ πλανο για αυξηση εισητηριων της λιγκας για εξαληψη βιας για προσελκυση και αναβαθμιση π.χ κυπελλου και play off, για αρχη με ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΩΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ και ας κανουν μετα ο καθενας τα δικα του deal, νομιζεις οτι θα τους σταματησει κανενας?
    Ποιος ο Σαμαρας και ο Βενιζελος? Η ο Αλεξης με τον Παπαδημουλη? Αυτοι δεν μπορουν να κανουν καλα τον Αδωνη και τον Λοβερδο θα σταματησουν μια ΚΟΙΝΗ κινηση του Βαγγελα του Τιγρη και του Ρωσσου?
    Μιλαω για το κοινο επιπεδο αναβαθμισης του αθληματος.
    Δηλαδη η samsung για παραδειγμα στην ελλαδα δεν εχει λεφτα για ξοδεμα? η καθε airways δεν εχει? η καθε hundai η καθε gillete? Δεν μιλαω να μιλησεις με τους ελληνες αντιπροσωπους – εκει δεν εχεις ελπιδα- μιλαω να πας κατ ευθειαν στα κεντρικα γραφεια τους.
    Πας σαν ΕΠΟ και λες κυριοι περσυ καναμε 100 εισητηρια και με το πλανο μας θελουμε να κανουμε 1000 σε 3 χρονια. Περσυ βγαλαμε 2 ομαδες στην ευρωπη σε 5 χρονια θα βγαζουμε οπως το 2004 5 ομαδες. Παρε κεντρικη χορηγια και κανε το πρωταθλημα σου. Γιατι λεγεται Barclays premier league δηλαδη ποιο μαγκες ειναι οι αλλοι? Γιατι να μη το πεις samsung super league (τυχαιο) και να παρεις 20-30 εκκ για αρχη να μοιραστουν απο τον μικροτερο στο μεγαλυτερο με ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ?

    Μιλαω οτι π.χ σα πρωτο μετρο συμφωνουμε ΟΛΟΙ οτι οποιος κανει μαλακια τον πιανουμε ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ και του κοβουμε το γηπεδο εφ ορου ζωης.
    Ποιος ομως θα τα κανει αυτα? Ο διδασκω ηθος που ακομη ψαχνουν ποιος πεταξε το ποτηρι στον αναστασιου απο τα επισημα? η που διωκεται για συσταση εγκληματικης οργανωσης σε βαθμο κακουργηματος?
    Ο Ρωσσος που θεωρησε πλακιτσα το να βαλουν ψαρια στο παγκο?

    Ο ΟΠΑΠ εγινε ιδιωτικος. Η Nova αμα δεις τους ισολογισμους της ΘΑ ΚΛΑΨΕΙΣ!
    Μονο οταν τους μπει το παλουκι και ξεμεινουν απο λεφτα θα κουνηθουν. Και αυτο ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ χλωμο το βλεπω

  9. Ο/Η 4minister λέει:

    Όλα αυτά που λες δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τους ότι οι προεδράρες είναι μπροστινοί κάποιων πολιτικών, ή συνεργάτες στην ομάδα κάποιων πολιτικών. Και τέλος πάντων σε καμιά περίπτωση κόντρα στις πολιτικές επιδιώξεις, αφού ποδόσφαιρο και πολιτική είναι κώλος και βρακί.

    Όχι μόνο στην Ελλάδα, παντού. Και αν είχε κανένας αγαθιάρης τις αμφιβολίες του, μετά την εκλογή καθαρά ποδοσφαιρικών φυσιογνωμιών (από τους χειροτερότερους) σε Πειραιά και Βόλο, τώρα ούτε αυτός τις έχει.

    Για το άλλο, με τους φερόμενους ως χούλιγκαν και τα κέντρα στρατολόγησης και βασικής εκπαίδευσης, έχει κανείς να προσθέσει κάτι;

  10. Ο/Η bandog λέει:

    η οποια νοβα πιστευω οτι φετος θα την ακουσει στερεοφωνικα.

    δε νομιζω αεκτζης να κρατησει νοβα για οικιακη χρηση με 55 ευρω το μηνα και απ ο,τι ειχα διαβασει παλιοτερα , οι αεκτζηδες ηταν σημαντικο κομματι της πελατειακης βασης της νοβα.
    θα δουμε…

    μιας και αναφερομαι σε νοβα αρα τηλεοπτικα εσοδα , νομιζω οτι θα πρεπει να ελλατωθουν οι ομαδες στην α κατηγορια.
    πχ να γινουν 12 ή 14 με πρωταθλημα τριων γυρων και ομοιως να συμβει αντιστοιχη μειωση ομαδων στους δυο ομιλους της β κατηγοριας.

    ετσι θα υπαρχουν 50% περισσοτερα ματς και 50% περισσοτερα ντερμπυ που θα δικαιολογουν την ιδια ή και περισσοτερη τηλεοπτικη δαπανη αλλα για λιγοτερες ομαδες που θα εχουν πλεον μεγαλυτερο οικονομικο οφελος.

    επισης η κεντρικη διαχειρηση τηλεοπτικων θα πρεπει να προνοησει και για τις δυο επαγγελματικες κατηγοριες .
    το παραδοξο των δυο τηλεοπτικων πλατφορμων στην ελληνικη αγορα αναμενεται ετσι και αλλιως να τελειωσει συντομα με θυμα μαλλον τη νοβα…

    επισης θα πρεπει να μπουν και οικονομικα-διοικητικα κριτηρια για τον προβιβασμο-υποβιβασμο ομαδων και οχι μονο αγωνιστικα, οπως και κριτηρια προσελευσης φιλαθλων , υποδομων κλπ για τις αδειοδοτησεις αλλα καιτ ο υψος χορηγιων και τηλεοπτικων της κεντρικης διοικησης

    δεν μπορει μια ομαδα α κατηγοριας να παιζει ολους τους εντος εδρας αγωνες της 500 χιλιομετρα μακρια απο τη φυσικη της εδρα και να μιλαμε για σοβαρο πρωταθλημα και για εμπορικοτητα….

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Δημήτρη, το σχόλιο σου κάντο ανάρτηση. Θα χαθεί όπως το έχεις βάλει.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς 4minister : Ωραία τα λες, κι άρα πάμε ποιανού είναι μπροστινός ο Μαρινάκης κι ο Μελισσανίδης. Για τον Αλαφούζο δεν ρωτάω, είναι πιο προχωρημένο.

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Η Νοβα για οικιακή χρήση έχει 82 ευρώ αγαπητέ σε full pack. ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΛΗΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΗΔΗ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ.
    Κι αυτό είναι το πρώτο χτύπημα στον χάπια, αν με πιάνεις, αφού ΟΙ ΚΑΡΤΡΑΪΤ, κινούνται τεχνοκρατικά. Τα άλλα που πιθανώς ακούς για ΕΠΟ κλπ είναι απλά οδοντόκρεμες.
    Ο ένας έχει γιό που είναι στις βίζιτες κι ο άλλος στον δήθεν καθωσπρεπεισμό, που κλείνει όλη την Διαμαντίδου για να βγει έξω. ΑΥΤΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝΤΑΙ, αγαπητέ. Κι αυτά που λέει η BB, ουδόλως με ενδιαφέρουν. Είναι οι διαταγές προς τον λοχία ή οι πρωτοβουλίες του συνταγματάρχη. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΟΛΟ. Απλά πράματα. Και φυσάει σήμερα στην Μήλο γαμώτο.

  14. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς όλους: Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναιι ανύπαρκτο γιατί -όπως όλα σχεδόν- είναι κρατικοδίαιτο. Και το κρατος στην Ελλάδα είναι απο κατασκευή τέτοιο,’ωστε να είναι καταστροφικό. Να λειτουργεί ως εμπόδιο. Ως φρένο.
    Κρατικοδίαιτοι πολίτες. Κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις.Κρατικοδίαιτοι “οργανισμοί”, “φορείς”, παραφορείς. Κρατικοδίαιτο “πολιτισμό”. Κρατικοδίαιτο -και- το πδοδόσφαιρο.
    (το μπάσκετ τους “ξέφυγε”,γιατί πολύ απλά δεν τους “ενδιέφερε”. Και να τα αποτελέσματα: Καμιά δεκαριά κούπες Ευρωπαικές σε συλλογικό επίπεδο. Δύο Πανευρωπαικά σε Εθνικό επίπεδο, ζηλευτες κατατάξεις σε Μουντομπάσκετ κλπ-κλπ.
    Αυτά “παθάινει” κανείς άμα το κράτος αδιαφορεί για κείνον: Γλυτώνει και πάει ψηλά.

    Τα γιατί και πως και από πότε είναι όλα ετσι τόσο “καλα” “ρυθμισμένα” ώστε τίποτα να μη δουλέυει με ίδια μέσα,να απαγορεύεται η ατομική πρωτοβουλία,-ειδικά όταν αυτή καταντά “ενοχλητική”- και να επιβάλεται σαν μονόδρομος το “κρατικό σπρώξιμο” άρα και η κρατική “υποχρέωση ημων”,τα έχουμε πει και αναλυσει πολλές φορές.

    Το πρόβλημα μας,γενικά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ “ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ” ΓΙΑ ΕΜΑΣ. Αυτό είναι πολύ κακό,για όποιον έχει μια στάλα όνειρα,δυνατότητες και φιλοδοξίες.Συμβουλή: Κάντε ότι μπορείτε να περνάτε απαρατήρητοι από την “μπουλντόζα”,από το κρατικό “γκρέιντερ”. Από τους “Μέγκελε” της οικονομίας. Θα προκόψετε. Αν το κράτος,σαν ατομο,σαν ομάδα,σαν συντεχνία, σαν ομοσπονδία,σαν ομαδική προσπάθεια,σας βάλει στο μάτι και αρχίζετε να του κινείτε το “ενδιαφέρον”, τη βάψατε. Τελείωσατε. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ.

    Προς Steven: Χάλια περνάς μπαγάσα με τέτοιον αέρα εκεί κάτω.

  15. Ο/Η bandog λέει:

    στηβεν ,

    μου τα ειπες κωδικοποιημενα και δεν επιασα σχεδον τιποτα :-Ρ

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ bandog
    BB: υπεύθυνη για την επικοινωνία με τους φιλάθλους της διοικουσας, διαταγές προς τον λοχία ή οι πρωτοβουλίες του συνταγματάρχη. Τωρα ποιος ειναι ο λοχιας που απο την μια δεν ασχολειται αλλα απο την αλλη ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ διαβαζει τι γραφουμε εδω, ε δεν ειναι και πυρινικη επιστημη να καταλαβεις ΓΙΑΤΙ και πως.

    Διαμαντιδου: ο κεντρικος δρομος στο Π.Ψυχικο απο την Κηφισιας μεχρι τη Ρωσικη πρεσβεια που ειναι στο τελος στο βουνο, στην ουσια διασχιζει το προαστιο. Το να ‘κλεισεις’ το δρομο σημαινει (χαριν εκφρασης) οτι σταματας τη κινηση κατι που δεν ‘παιζει’ μιας και δεν εχουμε καταστηματα-εμπορικες χρησεις εδω παρα μονον σπιτια.

  17. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ 4minister

    Το αναποδο παιζει. Οι ‘προεδροι’ εχουν συνεργατες – με το αναλογο ποσοστο- τους πολιτικους. Μπροστινοι ειναι οι πολιτικοι παντου μιας και το χρημα κινει την αγορα και οχι το αναποδο.
    Απλο παραδειγμα: Θελει καποιος να κανει μια δουλεια αλλα χρειαζεται τον ‘νομο’ την ‘ανοχη’ και τα στραβα ματια της εξουσιας? Την αγοραζει η με ενα ποσοστο περναει ο αναλογος ‘νομος’ και το χρημα ρεει.
    Αναποδα ΔΕΝ ΜΠΡΟΡΕΙ να γινει δηλαδη να κανει ενας πολιτικος ενα νομο που θα εγκρινει μια κατασταση, αν δεν υπαρχει καποιος η να την εκμεταλευτει η να την χρηματοδοτησει, προς οφελος παντα κερδους.
    Τα αντισταθμιστικα προς τον πολιτικο μετα μπορει να ειναι απο στηριξη σε εκλογες (δες π.χ τι εγινε στις δημοτικες στο Πειραια και με ποιον ετρωγε ο Βαγγελας), απο στηριξη σε ΜΜΕ, μεχρι φυσικα και cash, με τα cash να ειναι απο κουτες pampers μεχρι εξοπλισμο siemens 110,000 ευρω που ‘αγορασε’ ο γουρλοματης για το γραφειο του. Τωρα πιο πολιτικο γραφειο στο κοσμο (δηλαδη 5-10 ατομα) θελει 110,000 ευρω εξοπλισμο- με αυτον να περιλαμβανει δεκαδες ψυγεια, πλυντηρια κλπ- ειναι ευκολο να το καταλαβεις
    Αλλωστε ολοι οι φωτογραφικοι νομοι αυτο δε κανουν?

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστο : Εδώ είμαι βρε. Στη Μήλο είναι ο υπεύθυνος επικοινωνίας μπας και γλυτώσει τα τρεχάματα σήμερα.

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Δεν σου τα είπα κωδικοποιημένα καθόλου. Άμα τα πάρεις βήμα βήμα , θα τα δεις ολοκάθαρα, έστω κι αν είναι Δωρικά. Επίσης διάβασε και τα σχόλια της ΒΒ στο ” το ρόστερ της Β ” για να καταλάβεις το χάλι. Επίσης χρήσιμες είναι και οι επεξηγήσεις του Snitch – που δίνει ρεσιτάλ αυτήν την εποχή.