Νομος ειναι το δικιο του …εργατη

__1_1_400

Δηλαδη του ΠΑΜΕ-ΤΣΥΡΙΖΑ

Το συνθημα ΟΛΩΝ των τεμπεληδων-κομματοσκυλων δηλαδη του ΚΚΕ. Το οποιο πλεον και επισημα εχει παρει και ο Τσυριζας με τον μαμοθρευτο προεδρο του δεκαπενταμελους να λεει σε ολα οχι, ανεξαρτητα απο που προερχωνται, τι ζητανε η ποιος τα λεει. Αρκει να μη τα λεει ο ιδιος η κανενα απο τα τσιρακια του. Φυσικα για να μαζεψουμε ψηφους και να κατσουμε στη καρεκλα.

Ξεκινησε λοιπον ο Μητσοτακουλας να κανει το αυτονοητο. Να εφαρμοσει δηλαδη ενα νομο του κρατους. Μιλαω για το συγκεκριμενο γεγονος και μονο, και οχι για το τι ειναι ο (καθε) Μητσοτακουλας. Παρακαλω επισης μην αρχισουμε τη λογικη του ποδοσφαιρου «απο αυτο θα ξεκινησουμε? γιατι τοτε που τα κανατε εσεις κλπ κλπ», γιατι με αυτη τη λογικη δεν θα ξεκινησουμε ποτε και τιποτε. Θα κοιταμε ποιος εκανε τι μεχρι να φτασουμε στους αρχαιους ημων προγονους που τα εκαναν ολα καλα και αγκαλιασμενοι και υπερηφανοι θα παμε για υπνο. Αυριο εχει ο θεος..

Ο θεος που ειναι και ο μονος κριτης κατα την σκυλομουρα μιας και στην Ελλαδα χρησιμοποιουμε τη θρησκεια σε οτι μας βολευει. Ο θεος κρινει τους περιφερειαρχες, η Παναγια βοηθαει το ΜΠΑΟΚ να τρωει τα διμπαλλα απο καποιοα Γκινγκάμπ (σαν χαπι ακουγεται αυτο το ονομα steven) και η Αγ.Σοφια γινεται γηπεδο με τουαλετες, καφενεια και ποδολουτρα- μεγαλη η χαρη της.

Σε μια χωρα που ειναι μπουρδελο και ολοι γκρινιαζουν οτι δεν εφαρμοζωνται οι νομοι, οταν παμε να τους εφαρμοσουμε πεταγωνται οι αμεσα ‘θιγωμενοι’ και ξεκινανε ανταρτικο. Με τους αμεσα θιγωμενους αυτη τη φορα να ειναι η προνομιουχα ταξη των Δ.Υ. Δηλαδη η ταξη που εχει στους κολπους της του ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ της Ελλαδας. Η ταξη απο την οποια δεν εχει απολυθει ΚΑΝΕΝΑΣ σε μια χωρα που εχει 30% ανεργεια αλλα αυτους δεν τους ‘αγγιζει’. Το 30% μετραται στο ΣΥΝΟΛΟ του εργατικου δυναμικου της χωρας αλλα προερχεται μονο απο τον Ιδιωτικο τομεα. Με το εργατικο δυναμικο στα 5εκκ και τους ΔΥ στο ενα (χονδρικα) ειναι ευκολο να δεις 2 απλα πραγματα:

1)      Με 30% ανεργια στα 4εκκ του ιδιωτικου τομεα τα 1,5εκκ ειναι ανεργα. Το 1 εκκ του δημοσιου φυσικα πληρωνεται κανονικα.

2)      Υπολογιζεις 30% στα 5εκκ εργατικου δυναμικου, ενω στην ουσια οι ανεργοι σου προερχωνται μονο απο τα 4εκκ. Τη παχια αγελαδα δεν την ακουμπαμε, αν δε κανω λαθος ειμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ στο κοσμο που εχουμε μονιμους Δ.Υ. Οποτε με 1,5 εκκ ανεργους στα 4εκκ (και οχι στα 5εκκ) η ανεργια ειναι 37,5%. Τι μου μετρατε τους ΔΥ μεσα? Εχει απολυθει κανενας τους?

Παμε ομως στο θεμα μας. Ανταρτικο σηκωσε η σκυλομουρα στελνωντας τη παρακατω εντολη: «Η περιφέρεια δίνει εντολή στις διευθύνσεις της να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να συμβάλλει σε ένα σύστημα επιζήμιο για το Δημόσιο». Φυσικα σε αυτη την ‘εντολη’ υπακουσαν αμεσα τα κομματοσκυλα του Τσυριζα μιας και αυτοι ειναι οι μονοι ‘θιγμενοι’, ενω οι υπολοιποι δημαρχοι ειναι τα κοροιδα που θα αξιολογηθουν.

Ερωτηση ενα: Απο ποτε η περιφερεια αποφασιζει και δινει εντολες, ΕΝΑΝΤΙΑ σε αυτες της κεντρικης κυβερνησης?

Ερωτηση δυο: Απο ποτε ΚΡΙΝΕΙ ο καθενας ΑΝ θα εφαρμοσει η οχι το νομο κατα το πως τον βολευει?

Ερωτηση τρια: Οι εντολες της σκυλομουρας, υπερισχυουν των νομων του κρατους? Γενικα οποιος δινει ‘εντολη’ ασχετα με το οτι λεει ειναι υπερανω?

«Η συντονισμένη απαξίωση του δημοσίου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης μας βρίσκει αντίθετους. Υπονομεύει το αύριο της πατρίδας». Γιατί πατρίδα και Δημόσιο είναι ένα κατα την σκυλομουρα. Οσο υπαρχει πατριδα , τα κοροιδα θα πληρωνουν για να υπαρχει δημοσιο με τη μορφη που η Δουρου το ονειρευεται. Για να μπορει να το διοικει και να την εκλεγουν δηλαδη. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΚΗ να πανε χαμενα?

Τι λεει ομως ο μητσοτακουλας? Οτι πρεπει να αξιολογηθουν οι υπαλληλοι και να δουμε ΑΝ καποιοι εχουν πλαστα χαρτια, ΑΝ ειναι κοπροσκυλα και κατω απο ποιες συνθηκες προσληφθηκαν η εργαζωνται. Να γινει δηλαδη ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ σε ολες τις δουλειες που επικρατει ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. Ο Τσυριζα ομως εχει αλλη λογικη. Δεν πειραζουμε κανενα μιας και ψαχνουμε ψηφους και μιας και τοσα χρονια με ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ.

Φυσικα μιλαμε για την ιδια χωρα που εμαθε οτι ο σοσια-ληστης ειναι αυτος που κανει τις επιδοτησεις Cayenne και μπουζουκια, αριστερος ειναι αυτος που μαζευει μιζες-γρηγοροσημα και ‘μεσολαβει’ για να πανε τα πραγματα ‘ομαλα’ στους ανθρωπους που πρεπει. Παλια τον ελεγαν Κοσκωτα μετα θειο κλπ κλπ.

Ειναι η ιδια χωρα που οποιος θελει κλεινει επι μηνες τα πανεπιστημια, ΒΡΩΜΙΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ επι δεκαετιες κανουν καταληψεις σε δημοσια κτηρια και μολις τους βγαλουν εξω τρεχουν απο το ΤΣΥΡΙΖΑ να τους υπερασπιστουν, στελεχη του ΠΑΜΕ επι χρονια εκλειναν τα λιμανια σε κρουαζιεροπλοια και σε αποβαθρες για να μπορουν να κονομανε, συνδικα-ΛΗΣΤΕΣ κατεβαζουν διακοπτες ρευματος οποτε θελουν και ταξιτζηδες κανουν μπαχαλο ολο το κεντρο επειδη τους ζητησαν –ακουσον ακουσον!!!- να κοβουν αποδειξεις!!!!!

Αλλωστε λεφτα υπαρχουν. Απλα ειναι στις τσεπες των αλλων και μενει να δουμε πως θα τους τα παρουμε.

Η νοοτροπια ειναι αυτη και τη δειχνουν απο τωρα πριν καν γινουν (αν γινουν ποτε) κυβερνηση. Εμεις θα κανουμε ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ και αμα σας αρεσει. Ετοιμαζουν το νεο ΠΑΣΟΚ του ωχ-αδελφισμου, του μαγκα με ξενες τσεπες της κλεψιας και της λαμογιας. Κατι που εχουν εκπαιδευσει καλα το κοσμο 30 χρονια τωρα. Αριστεροι με δεξιες τσεπες. Που αλλαζουν θεσεις και αποψεις πιο γρηγορα και απο ανεμομυλο με 9 μποφορ. Η ΜΟΝΗ σταθερη αξια τους ειναι αυτη. Μη τους πειραξεις τα ‘κεκτημενα’ και το κομποδεμα. Εκει γινωνται χειροτεροι απο τον ΣΕΒ. Τη καρεκλα να παρουμε για να μασουλαμε και θα κανουμε οτι ειναι δυνατον για να το πετυχουμε.

Αλλωστε πονταρουμε στην ενδεια που επικρατει για να το πετυχουμε. Ποιος ασχολειται με το τι μας εφτασε εδω?

 

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

31 Responses to Νομος ειναι το δικιο του …εργατη

  1. Ο/Η Savvi λέει:

    Ως ποτέ η παραφροσύνη θα αποτελεί σύμβολο της λογικής.

    Υ.Γ.Τέλος οι Κορέας, Λακαφώσης από αθλητικοί εισαγγελείς! χαχαχαχαχαχαχα.

  2. Ο/Η Savvi λέει:

    +συμβουλο

  3. Ο/Η Savvi λέει:

    +πότε

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ savvi απο οτι διαβαζω ομως: είναι πως οι μεγάλες υποθέσεις που χειρίζονταν οι Κορέας, Λακαφώσης, θα παραμείνουν σε αυτούς ώστε να ολοκληρωθεί η δικογραφία. Έτσι, η έρευνα για την πιθανή ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα ολοκληρωθεί από τον κ. Κορέα, ενώ το μεγάλο σκάνδαλο των πλαστών ενημεροτήτων θα εξακολουθήσει να ερευνάται από τον κ. Λακαφώση.

    Τωρα το τι σημαινει θα ολοκληρωθει η δικογραφια δε ξερω. Μαλλον μετα παει για το συρταρι?

  5. Ο/Η Savvi λέει:

    Το ότι η υπόθεση θα παραμείνει σε αυτούς ώστε να ολοκληρωθεί το έχω διαβάσει σε παλαιότερα άρθρα. Αυτό ακριβώς το γεγονός δεν σημαίνει οτι ο εν λόγο χ, ψ Κορέας θα κρατήσει την υπόθεση για να την ολοκληρώσει ο ίδιος γιατί πολύ απλά υπάρχει ασυμβίβαστο. Ας έρθουμε τώρα εμείς με την σειρά μας στη θέση του χ,ψ κουρέα(χμμ). Μας έχουν μεταθέσει γιατί πολύ απλά δεν εξυπηρετούμε τα συμφέροντα κάποιων ή ανταγωνιστών ή στην τελική κάνουμε απλά την δουλειά μας. Εσύ τι νομίζεις ότι θα καθόμασταν να ασχοληθούμε με την υπόθεση; Δεν το νομίζω.

    Στο σημείο αυτό να κλείσω την μικρή μας παρένθεση για να μην αποσπάσω την προσοχή του αναγνώστη από την συγκεκριμένη ανάρτηση αν και με τις κατάλληλες προσθήκες θα μπορούσαμε να επεκταθούμε παρακάτω και να φτάσουμε στο απέραντο φρενοκομείο που λέγετε Ελλάδα.

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Εδώ διαφωνώ με το ότι “δεν πρέπει να κοιτάμε το γιατι ο Μητσοτάκουλας είπε αυτό”
    Ο Μητσοτάκουλας είναι μέρος του συστήματος. Και άρα μέρος της μακράς παράστασης που βλέπουμε. Το επεισόδιο το τελευταίο λέει το εξής: “Μητσοτάκης”: Εγώ θα κάνω πως τους διώχνω” “και εσύ (“Συριζα) θα κάνεις πως θές να τους κρατήσεις (τους δημοσίους υπαλλήλους εννοώ). Και τα κερδη και των δύο μας μοιράσμένα. Εγώ-σήμερα- παριστάνω τον αδέκαστο και τον αυστηρό στα μάτια του μαλάκα κόσμου και εσύ -άυριο- κάλιστα μπορείς να παραστήσεις την φιλολαική αριστερά με το να τους κρατάς στις θέσεις τους μη απολύοντας κανέναν” γινόμενος αρεστός στον μαλάκα κόσμο.
    Γιατί πάντα,το σημείο αναφοράς και το παντοτινό χοιρίδιο, είναι ο μαλάκας κόσμος. Ο ιδιος που θέλει και απολύσεις και προσλήψεις ταυτόχρονα. Και ζητάει και διόρθωση,όμως ζητα και δανεικά. Και τα πράγματα να “στρώσουν”, αλλά και τίποτα να βασικό να μη πειραχτεί. Και η πίττα αφάγωτη και το σκυλί χορτάτο.

    Αυτά βλέπουν και γνωρίζουν καλά οι θεατρίνοι με τς γραβάτες στη βουλή και έχουν στήσει μια παράσταση εδω και δεκαετίες.

    Πολύ ωραίο το θέατρο που βλέπουμε.

    ΓΕΝΙΚΑ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ,ΜΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ Η ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ; ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΌΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΒΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΣ ΝΑ ΣΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ “ΣΩΣΕΙ”.
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΣΟΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ “ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ” ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΡΕΛΟ,ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ “ΧΑΝΕΣΑΙ” ΣΥΝΕΧΩΣ.

    Δεν έχει να κάνει λοιπόν με το αν τα- όποια-μέτρα είναι “λιγα” ή “πολλα”, “καλα” ή “κακα” δίκαια” η “άδικα”. Εχει να κάνει με το ότι αυτοί που τα εφαρμόζουν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΠΟ Η ΣΤΟΧΟ ΣΤΟ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΚΤΑΣΗ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εγραψα αυτο επιτηδες: Παρακαλω επισης μην αρχισουμε τη λογικη του ποδοσφαιρου «απο αυτο θα ξεκινησουμε? γιατι τοτε που τα κανατε εσεις κλπ κλπ», γιατι με αυτη τη λογικη δεν θα ξεκινησουμε ποτε και τιποτε. Θα κοιταμε ποιος εκανε τι μεχρι να φτασουμε στους αρχαιους ημων προγονους που τα εκαναν ολα καλα και αγκαλιασμενοι και υπερηφανοι θα παμε για υπνο.
    Σορρυ αλλα δεν θα παρω απο θεωρειες συνομοσιολογιας.
    Υπαρχει κυβερνηση και υπαρχουν νομοι οι οποιοι πρεπει να τηρουνται. Αν δε μας αρεσουν μπορουμε να εχουμε αλλη κυβερνηση να κανει αλλους νομους. Μπορουμε να αλλαξουμε το συστημα να μην εχουμε καν κυβερνηση αλλα τανκς. Η να εχουμε ενα παλιο κλασσικο σοσιαλισμο ανατολικου τυπου.
    Αυτο που αποφασιζουμε οτι εχουμε ομως πρεπει να το ακολουθουμε. Δε γινεται μολις καποιος λεει κατι σωστο να του τη πεφτουμε με τη λογικη που λες. Γιατι με αυτη τη λογικη ολοι κατι εχουν κανει στο παρελθον αρα δεν ακουμε κανενα και κανει ο καθενας οτι τον βολευει. Σορρυ και παλι δε θα παρω.
    Δε γινεται επειδη λεει μια ΣΩΣΤΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗ ενεργεια που πρεπει να γινει να την αγνοουμε επειδη την ειπε ο Μητσοτακης. Δε πα να τη πει και η Παπαρηγα? Αδιαφορο μου ειναι.
    Ο Πολυδωρας (αυτος ο πραγματικα ηλιθιος ανθρωπος) ειχε πει ΕΝΑ (1) σωστο πραγμα: Δεν γινεται καθε φορα που καποιοι (10-50-1000 δεν εχει σημασια) θελουν να ‘διαμαρτυρηθουν’ να κλεινει το κεντρο. Δε μπορει εκατονταδες χιλιαδες να ταλαιπωρουνται να κλεινει το μετρο να κλεινει ολο το κεντρο επειδη 50 μαλακες θελουν να πουν τη παπαρια τους. Θελετε να φωναξετε? ΟΚ ΕΝΤΟΣ της πλατειας Η σε περιφραγμενο πεζοδρομιο. ΤΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ? Επεσαν ολοι να τον φανε…

    Ειναι σωστο αυτο που λέγεται? Προσδοκα στο γενικο συμφερον? Αυτο μετραει.

    Εμενα με ενδιαφερει να προχωραμε σωστα μπροστα. Τα υπολοιπα ειναι προφασεις, δικαιολογιες, συνομοσιες και λογια να εχουμε να λεμε για να μη κανουμε δουλεια

  8. Ο/Η netrino λέει:

    Ποσο λαθος οπτικη θεεε μου!!! Κοιτα αγαπητε σε μια χωρα 10 εκ απομακρυσμενη απο την υπολοιπη Ευρωπη δεν λειτουργει η ελευθερη αγορα. Ποτε δεν υπηρχαν σοβαρες επενδυσεις στην Ελλαδα και δυστυχως το κρατος κληθηκε να καλυψει ενα κενο.
    Φιλτατε σε περιοδους κρισης ακομα και σε αγρια καπιταλιστικα κρατη ο δημοσιος τομεας μπαινει μπροστα και ακολουθει ο ιδιωτικος, ειναι μαθηματα πρωτοετη φοιτητη αυτα.
    Το εγραψε κ ο Εντουαρντ Λο στα τελη του περασμενου αιωνα. Στην Ελλαδα το προβλημα ειναι καθαρα πορων κ οχι δαπανων, καθε φορα που το κρατος θα κανει σοβαρα εργα υποδομων θα καταφευγει σε δανεισμο.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    εχεις απολυτο δικιο. Και οι ΗΠΑ να φανταστω ειναι απομακρυσμενη απο ολο τον υπολοιπο κοσμο? η οχι? εμπρος ολοι να γινουμε ΔΥ. μολις ερθει η ωρα να πληρωθουν οι ΚΟΠΡΙΤΕΣ να τρεξουμε να δανειστουμε παραπανω μη τυχον και χασουμε τους πελατες.Οταν βεβαια το ‘κρατος’ δεν θα βγαινει οικονομικα θα απολυουμε μονο τους ιδιωτικους γιατι ο δημοσιος τομεας ειναι η ιερη αγελαδα που δεν τη πειραζει κανεις. Το ειπε και ο Λο πριν καμμια 100η χρονια αλλωστε οποτε..Σε πιο πανεπηστημιο τα δισασκουν αυτα? Στου Περισσου? κοντα ειναι οι εκλογες τρεχα να ψηφισεις Αλεξη

  10. Ο/Η netrino λέει:

    Aπαντηση

    Οι ΗΠΑ δεν ειναι 10εκ.Κοιτα οταν θελεις να γκρεμισεις κατι πρεπει να ξερεις τι θα βαλεις στη θεση του,δεν ειμαι αριστερος αλλα στο ξαναλεω δεν λειτουργει η ελευθερη αγορα στην Ελλαδα λογω αντικειμενικων συνθηκων.
    Ρεαλιστικα ως κυνικα θα στο πω ο τοπος αυτος δεν μπορει να ζησει 11εκ κοσμο, αλλωστε δεν μπορουσε ποτε, σκεψου ποσοι ηταν μεταναστες πριν 30 χρονια οικονομικοι κ πολιτικοι κ καπως την παλευαμε.
    Ο Ελληνισμος φιλε μου ηταν παντου στο κοσμο και εστελνε φραγκακια για ζουν οι εντος των συνορων,η μεγαλυτερη ηττα μας ηταν πως κλειστηκαμε σε αυτη την ξερολιθια των Βαλκανιων, αυτες ειναι οι βαθιες αιτιες της παρακμης.Απο τη δεκαετια του 40 θα ειχαμε πεθανει στην πεινα αν δεν υπηρχε το σχεδιο Μαρσαλ κ τοτε δεν ειχαμε δημοσιους υπαλληλους.
    Καταληγω ειμαστε Ψωροκωσταινα δεν ειναι τοπος που γενναει πλουτο,οποιος ονειρευεται σκαφη-πισινες και τα ρεστα ας τα αναζητησει σε αλλες πολιτειες, τοσο απλα

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τι σχέση εχουν αυτα που λες με τους ΔΥ και την αξιολογηςη τους πραγματικα δε ξέρω…

  12. Ο/Η netrino λέει:

    Ποιο ειναι το νοημα της αξιολογησης να απολυθουν καποιοι απο το δημοσιο? Ωραια με 30%ανεργια ας προστεθουν και αλλοι κ θα λυσουμε το προβλημα.
    Προσπαθω να σου δειξω με επιχειρηματα πως δεν ειναι μειζον θεμα η αξιολογηση των ΔΥ και μην νομιζεις αν εξαιρεσεις τους ενστολους πλεον το δημοσιο δουλευει με συμβασιουχους, η ρητορικη σου ειναι του 2010,εχουν περασει σχεδον 5 χρονια απο τοτε.

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δηλαδη να μην αξιολογούνται οι δημόσιοι αλλα να ειναι μόνιμοι και ας τα ξύνουν όλη μερα σωστα; Αν δηλαδη πιάσεις 1-5-100 κοπρόσκυλα (που ειναι χιλιάδες) μη τους πειράξεις! Ούτε να τους αλλάξεις με κάποιον που θα δουλεύει πραγματικα! Ωραία λογική. Ασε με με τη δικια μου του 2010 εχεις δικιο. Προφανώς ειναι άσκοπη η Κούβεντα.
    ΥΓ Η Google στην ελλαδα εχει 18 υπαλλήλους πέρσι εκανε 78εκκ τζίρο .. Τα ιδιωτικά κανάλια 200 και άμα την ώρα που η πάλαι ποτε ΕΡΤ 6500!!!!
    Η Γαλλία εχει 650 χιλιάδες ΔΥ με 65 εκκ η ελλαδα κοντα 1 με 11…

  14. Ο/Η netrino λέει:

    Η Google εχει θεμα με ολα τα κρατη γιατι ολα τα χρηματα τα εχει σε οφ σορ,τα ιδιωτικα καναλια ειναι ολο θαλασοδανεια κ χρωστουν ενα σκασμο λεφτα στο κρατος,ο μεγαλυτερος οφειλετης ειναι η γερμανικη εταιρια του Ελ Βενιζελος.
    Ειδαμε και τους επιχειρηματιες ποσο δουλευταραδες κ κυριοι ηταν παρελασαν σχεδον ολοι με βραχιολακια τα τελευταια χρονια γιατι δεν πληρωναν τιποτα κ πουθενα.

    ΥΓ Εταιριες σαν την google μας κατεστρεψαν απλα συσωρευουν χρημα και δεν το ξαναεπενδυουν σε ανθρωπινο δυναμικο

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τι σχεςη εχει που ειναι η έδρα της Google με το πόσοι άνθρωποι βγάζουν τη δουλεια? Τι δουλεια εχει το ποσα χρωστάνε οι καναλάρχες με το πόσοι άνθρωποι παράγουν το ιδιο έργο στα ιδιωτικά με τα δημόσια?
    Αστο μεγάλε ΑΧΤΑΡΜΑ τα εχεις κανει, απο το οτι η ελλαδα ειναι απομονωμένη λες και ειμαστε στο βόρειο πόλο μέχρι το οτι οι ΗΠΑ που δεν ειναι 10 εκκ ειναι οκ, άρα και η Ινδία που ειναι 1+ δις θα επρεπε να ειναι παράδεισος όπως η Κίνα..
    Αν είχαν κακαλα οι ΔΥ πρώτοι οι ίδιοι θα ζητούσαν άρση μονιμότητας και αξιολόγηση αφου ειναι τοσο σωστοί και ωφέλιμοι.. Αλλα που ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ απο τη μια η αυτοι που τους διορίζουν απο την αλλη?
    Τωρα για το αν 10-20 μεγαλο λαμόγια εχουν περάσει με βραχιόλια υπάρχουν άλλοι εκατοντάδες χιλιάδες που κάθε φορα που εχουν να κάνουν με εφορίες δήμους τελωνεία κλπ κάνουν το Σταύρο τους για το ποσο θα τους παει το μαλλί και με ποιο μαλακά κομπλεξικό ΔΥ θα μπλέξουν κάθε φορα που θα τους ζητάει 500 σφραγίδες και 300 υπογραφες

  16. Ο/Η conpater λέει:

    Ειναι πολλοι οι ΔΥ σε αυτη την χωρα.Για αυτο και πλεον τις θεσεις αυτων που συνταξιοδοτουνται,θα τις καλυπτουν πλεον -1 προς 10 – οι 5μηνιτες των ΕΣΠΑ. Πεντε μηνες και δρομο…Να αδειασει επιτελους το φιλανθρωπικο ιδρυμα που λεγεται ελληνικο δημοσιο,αλλα ολος αυτος ο κοσμος να παει που? Σε ποια εργοστασια,σε ποιες δουλειες? Φτιαξε ρε μαλακα κρατος πρωτα το περιβαλλον να ανοιξουν 100 – 200 επιχειρησεις και δωσε την δυνατοτητα στο πρωην ρεμπελο να ψαξει καπου για δουλεια.Αλυτο το προβλημα,οχι γιατι δεν λυνεται,απλα δεν συμφερει να το λυσουν.Γνωστα αυτα…Να αξιολογηθουν,ναι.Ποιος θα κανει την αξιολογηση? Το κομματοσκυλο ο τμηματαρχης της καθε υπηρεσιας? Ο προισταμενος που θελει εναν χρονο για να βγει στην συνταξη? Ποιος? Αυτα ειναι τα δυσκολα.Τα ευκολα ειναι να βρουν ποιοι εχουν τα πλαστα χαρτια και χωθηκαν,αυτους με κλωτσιες θα τους διωξεις.Ας ξεκινησουν απο αυτους και βλεπουμε μετα….

  17. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αυτο ειναι αλλο post που ετοιμάζω.
    Αλλα εδω μιλάμε οτι αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο επίσημα!!δε μιλάμε για τη διαδικασία αλλα για την μη εφαρμογή της επειδη ετςι απλα δε γουστάρουμε

  18. Ο/Η netrino λέει:

    Αυτα λεμε φιλε μου γκρεμιζεις ενα συστημα αλλα δεν εχεις ιδεα τι θα βαλεις στη θεση του, γενικα λεει κ λιγο ακαδημαικο διαβασμα δεν εχουν τις απαντησεις μονο οι αγορες

  19. Ο/Η bandog λέει:

    νετρινο

    η ελλαδα δεν εχει προβλημα πλουτοπαραγωγικων δυνατοτητων (αυτες ειναι τεραστιες) αλλα προβλημα πλουτοπαραγωγικης νοοτροπιας.
    απορροια μιας πολιτικης νοοτροπιας , χαρακτηριστικης των κυβερνησεων ανδρεικελων και των πελατειακων σχεσεων που αυτες εξυπηρετουσαν.

    ορθα λεει ο snitch οτι οι ΔΥ πρεπει επιτελους να αξιολογηθουν , να μετρηθουν , να ζυγιστουν , να γινουν παραγωγικοι και αποδοτικοι στο εργο τους.
    αλλο βεβαια αν εν τελει η αξιολογηση τους θα ειναι παραμυθι κυρα μου .

    ορθα βεβαια και εσυ αντιλεγεις οτι πλεον στο σημειο που φτασαμε, περισσοτερες απολυσεις , θα σημανουν περισσοτερη υφεση και κριση.
    νομιζω ομως οτι ζουμε στην εποχη που θα πρεπει να γινουν οι επιλογες που θα μας πονεσουν αλλα θα βαλουν τα πραγματα σε μια σειρα.

    επισης ορθα λες οτι δυσκολα η ελευθερη αγορα δυσκολα θα λειτουργησει σε μια χωρα οπως η ελλαδα. δεν ειναι τοσο τα πληθυσμιακα στοιχεια που το καθιστουν δυσκολο οσο η γενικοτερη νοοτροπια αντιληψης της οικονομιας , των επενδυσεων (φαντασου οτι τους προεδρους των ελληνικων παε τους λεμε επενδυτες!!!) , των παραγωγικων σχεσεων κλπ.

    ορθα και ο χρηστος λεει οτι δε θα μας σωσουν οι καταστροφεις μας!
    αυτο και αν ειναι ενα ακομη ελληνικο παραδοξο!

    απο την αλλη ο λαος , στην μεγαλυτερη και αντικειμενικοτερη προσφατη δημοσκοπιση (ευρωεκλογες λεγεται), αποφασισε οτι δεν θελει επι της ουσιας να αλλαξει η τωρινη κατασταση.

    ρε δε γαμιομαστε λεω εγω…..

  20. Ο/Η The Snitch λέει:

    Η κουβεντα ειναι για το ΑΝ πρεπει να υπακουουμε στους νομους η να κανουμε οτι μας βολευει καθε φορα. Για το αν πρεπει να γινει αξιολογηση η απλα την αρνουμαστε για χαρη ψηφων. Τα υπολοιπα ειναι ΑΛΛΟ POST και αλλη κουβεντα

  21. Ο/Η bandog λέει:

    ο παππους σωκρατης θα μας ελεγε να υπακουσουμε το νομο , ακομη και αν αυτος μας υπαγορευε να πιουμε κωνειο και να τιναξουμε πεταλα!
    αλλοι καιροι και αλλα ηθη!
    οι νομοι τοτε ειχαν λαϊκη ετυμηγορια. ψηφιζονταν απο τον λαο τον ιδιο μεσα απο οργανα αμεσης και συμμετοχικης δημοκρατιας.
    ετσι εφτασε ο νομος να ειναι ο βασιλιας τους!

    σημερα σε ποιο νομο να υποταχθεις?
    (δε μιλαω καν για σεβασμο)
    σε αυτον που ψηφιζεται αργα τα μεσανυχτα μεταξυ μιας δρακας λαμογιων?
    σε αυτον που ψηφιζεται απο το 1/3 της βουλης σε καποιο θερινο τμημα στο οποιο γινονται και μεταγραφες βουλευτων για να βγουν τα κουκια?
    σε αυτον που προωθειται απο μια κυβερνηση που εχει κανει το (οποιο) συνταγμα ενα απλο κουρελοχαρτο?
    σε αυτον που ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ απο ξενα κεντρα εξουσιας?

    ειμαι υπερ της αξιολογησης στο δημοσιο.
    οχι ομως αυτης της αξιολογησης που προωθουν οι γερμανοκινητοι , ξενοδουλοι εντολοδοχοι εξουσιας.

    θελω μια αξιολογηση που δε θα ειναι ξενη εντολη αλλα μια βαθια εσωτερικη αναγκη της ελληνικης κοινωνιας και πολιτειας να αποδωσει δημοσια ποστα σε αξιους και αποδοτικους εργαζομενους με ορους παραγωγικους και κοινωνικης ισονομιας.

    δε θα γινει καμια τετοια.
    αριθμοι σε ενα τευτερι θα μπουν για να βγουν τα ζητουμενα…
    θα βγαλουν 5-6 κραυγαλαιες περιπτωσεις πλαστων πτυχειων να μας ριξουν σταχτη στα ματια οτι ξηλωνουν τα κακως κειμενα στις προσληψεις…

    στην ουσια η ολη λογικη θα ειναι “πως οι 100 θα γινουν 80″….
    ας μη το βαφτιζουν υπουλα ως “αξιολογηση” αλλα ας το πουν οπως ειναι , “περικοπη εργατικου δυναμικου”…

    οσο αναγκαιο και αν ειναι αυτο (κυριως το 2009 βασικα αφου τωρα ειναι μια για αλλη ) , μη μας κοροϊευουν.

    απο την αλλη , η αριστερα δεν εχει τις καλυτερες προθεσεις στο θεμα αξιολογησης.
    εναν συναισθηματικο παραλογισμο εχει να αντιπαραθεσει στην αναισθητη λογικη των κυβερνωντων και αυτον για ρποσωπικους ψηφοθηρικους της λογους…

    ΥΓ: να σημειωσω επισης οτι καμια συμπαθεια δεν εχω προς τους ΔΥ , το 80% των οποιων σε μια αξιολογηση με δικα μου κριτηρια (παραγωγικοτηατς, συμπεριφορας, εμφανισης, γνωσεως του αντικειμενου κλπ) , θα κοβοταν !
    ειχα την ευκαιρια να γνωρισω πως δουλευει το δημοσιο οταν εργαστηκα σε αυτο σαν συμβασιουχος καποιο διαστημα.
    παντως τους πρωτους που απολυεις σε μια αξιολογηση , ειναι οι διευθυνταδες και οι πολιτικοι προϊσταμενοι.
    μετα ξεκαθαριζεις και την πλεμπα…

  22. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δεν υπαρχει ουδεμια αντιπαραθεση για την οποια νομιμοτητα (και αν) της σημερινης πολιτικης καταστασης. Αυτο ομως δεν μπορει να ειναι δικαιολογια για το αν καποιος (πολιτης-οργανισμος κλπ) υπακουει στους νομους η οχι. Αλλιως ας κανει ο καθενας οτι νομιζει και να το κλεισουμε το καταστημα. Δεν γινεται με ΟΠΟΙΑ δικαιολογια (ασχετα αν ευσταθει η οχι) να εχουμε επιλεκτικη ‘υπακοη’ σε αυτο που λεγεται νομος η κρατος κατα το δοκουν. Ειναι νομος τον εφαρμοζεις τελος. Αν δε σου αρεσει η δε σου κανει η δεν δεν δεν, ψηφιζεις την επομενη βολη (οχι βουλη αλλα βολη) και τον αλλαζει. Αυτο δεν μπορει να σημαινει ομως οτι κανει ο καθενας κατα πως νομιζει.
    Εδω μιλαμε για αυτο ακριβως. Και μενα (οπως και πολλους αλλους φανταζωμαι) τα χρονια του δε δικαιουστε για να ομιλητε δεν μου αρεσαν αλλα αφου αυτο αποφασισαμε ολοι να εχουμε αυτο ακολουθουσα.
    Αλλιως δε θα εχουμε ουτε κρατος (οχι οτι εχουμε τωρα αλλα ειναι αλλη κουβεντα αυτο) ουτε καμμια εννομη ταξη. Ο καθενας θα σηκωνει το μπαιρακι του κατα πως νομιζει.
    Πιστεψε με εταιρικα ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ με εχουν διαλυσει κατα καιρους.Να πιασουμε απο αποδοσεις ΦΠΑ στο μηνα ενω το εισπρατω (και αμα) στο πενταμηνο? Απο ΜΗ συμψιφισμους που μου χρωσταει το κρατος απο το 2008 αλλα δεν τους δεχεται αναγνωριζωντας μονο τι χρωσταω εγω?Τι να πω οτι δεν τους αναγνωριζω και δεν πληρωνω π.χ?
    Τωρα για το τι θεωρειται αξιολογηση και τι ελληνικο κρατος ειναι ΑΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ σε αλλο post.

  23. Ο/Η Χρήστος χοντζεας λέει:

    Εφόσον δεχόμαστε το ότι οι τωρινοί κυβερνώντες είναι παράνομοι,ότι δηλαδή ΔΕΝ θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση να γνωμοδοτούν και να αποφασίζουν, τότε γιατί να μην είμαστε παράνομοι όλοι εμείς οι “νομοταγείς” που ζητάμε από αυτούς να ψηφίζουν τους -οποίους- νόμους;

    Ελάτε ρε παιδιά τώρα. Είναι δυνατόν οι εκπρόσωποι της ανομίας, και οι γόνοι τους, τα βολεμένα παιδιά τους, να κάνουν αγώνα για την… αξιοκρατία; Να συνέλθουμε λίγο.
    Ποιος; Ο…ΚΥΡΙΆΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ…Ο Ο Ο Ο Ο ΒΟΛΕΜΈΝΟΣ, Ο ΜΕ ΜΈΣΟΝ ΤΟΝ ΠΑΤΈΡΑ ΤΟΥ “ΔΙΟΡΙΣΜΈΝΟΣ” ΣΤΗΝ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΗΣ “ΕΛΛΆΔΟΣ”… Ο άνθρωπος που ζει και περιφέρεται ως δημόσιος τεμπέλης, θα μας υποδείξει πως γίνονται οι…αξιολογήσεις; Ο τεμπέλης γιος μιας περικοπής φαμίλιας που ΟΛΌΚΛΗΡΗ ζει εδώ και δεκαετίες από το δημόσιο Ταμείο… Ξαφνικά έπαθε “ένστικτο” και αποφάσισε να με διορθώσει ως πολίτη και ως υπάλληλο; Άρχισαν να σέβονται τα δημόσια έσοδα, αυτοί που επί χρόνια ζουν από αυτά; Έπιασε ο πόνος τους “Κυριακους” για το πρόβλημα της αναξιοκρατίας και της… ανομίας στην Ελλάδα.
    Δηλαδή εντάξει. Να χάσουμε εμείς το χιούμορ μας, επειδή το βρήκε ο… ΚΥΡΙΆΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΆΘΕ “ΚΥΡΙΆΚΟΣ” ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ ΌΠΟΥ ΟΙ ΣΆΠΙΕΣ ΑΥΤΈΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ ΈΓΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ, ΤΟ ΠΡΩΤΥΠΟ,Ο ΜΠΟΎΣΟΥΛΑΣ για όλους τους κατοπινούς Δ.Υ.
    Δημιούργημα τους είναι. Είναι ο “στρατός” τους. Είναι οι “άνθρωποι” τους. Είναι οι συνοδοιπόροι. Είναι οι “συνεργάτες” τους.
    Αυτό είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
    Μη κοροϊδεύουμε λοιπόν τους εαυτούΣ μας. Ότι και καλά επειδή ήρθε βόλτα από εδώ ο Ραιχενμπαχ και ο Φουχτελ για να βρουν κανένα αγοράκι, η επειδή έρχεται και φεύγει με φακέλους στα χέρια το τρίΟ Δρούτσα. Της τρόικας, ότι και καλά κάποιοι “πολλοί σοβαροί άνθρωποι” αποφάσισαν να βάλουν ένα τέλος στην ασυδοσία του δημοσίου και τα πράγματα να μπουν σε αξιολογική σειρά.

    Δημήτρη,επειδή ζεις μεγάλο διάστημα του χρόνου σου εις την Αγγλιαν, επηρεάζεται και η κρίση σου.
    Εδώ είναι Βαλκάνια. Πως το λένε αλλιώς.
    Τα “αν” και τα “ποιος” και τα “πότε” και τα “γιατί” είμαστε έτσι και κυρίως γιατί ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΜΕ να είμαστε έτσι σαν κράτος,τα έχω αναφέρει εκατό φορές.
    Δεν είμαστε ανεξέλεγκτοι. Είμαστε υπό έλεγχο. Άρα και το χαλι που βλέπεις εδώ, είναι επίσης ελεγχόμενο, με “κόπο” κατασκευασμένο από τους αμέτρητους “Κυριακους” κατόπιν εντολών των κατά καιρούς Ραιχενμπαχ” που μας επισκέπτοντα, εδώ και διακόσια χρόνια.
    Οπότε μην αγχώνεστε. Ευτυχώς τίποτα δεν αλλάζει.

  24. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ρε παιδια επειδη θα με τρελλανετε, Η ΕΡΩΤΗΣΗ ειναι απλη οσο και η επικεφαλιδα του σχολιου:
    Νομος ειναι το δικιο του εργατη, η πρεπει να τηρηται ανεξαρτητα σε ποιους αναφερεται η ποιος ζηταει τη τηρηση του?
    Τι Μητσοτακης αξιολογησεις ελληνικο κρατος και Ραιχενμπαχ διαβαζω? Θα με τρελλανετε?
    Απλη ερωτηση εκανα. Ναι η οχι? Τηρουμε τους νομους η μονο οποτε μας βολευει?
    Εχω γραψει αλλο κειμενο (3 για την ακριβεια-λιγο διαφορετικης θεματολογιας αλλα κεντρικης ιδεας) για τα υπολοιπα.

    Οποιος δε καταλαβαινει και μου το παιζει τρελλιτσα θα το ρωτησω αλλιως. Γινεται αυριο το βλακομετρο Αλεξης πρωθυπουργος (φτου σκορδα..) οταν νομοθετει οσοι δεν τον ψηφισαν αγνοουν τους νομους? Θα βγει δηλαδη ο Χ-μητσοτακης/παπαρηγα/κασιδιαρης και θα λεει δεν αναγνωριζω το νομο και θα με κρινει ο θεος? οπως λεει η ΣΚΥΛΟΜΟΥΡΑ?
    Αυτη ειναι η ερωτηση. Ναι η οχι?

  25. Ο/Η netrino λέει:

    Aγαπητε η κυβερνηση αυτη μας αρεσει δεν μας αρεσει εχει χασει τη λαικη στηριξη,φανηκε κ στις ευρωεκλογες αλλα κ ολες οι δημοσκοπησεις δειχνουν μεγαλη διαφορα,δεν εχει πια τη λαικη ετυμηγορια να νομοθετει για τοσο σοβαρα ζητηματα, λυση ειναι μονο οι εκλογες.
    Κανεις δεν εχει κληρονομικο χαρισμα και αποκλειστικοτητα στις λυσεις, το δοκιμασαμε αυτο τον δρομο 5 χρονια τωρα αλλα δεν οδηγησε πουθενα. Ας προσπαθησει αλλος, μπορει να ειναι ο Αλεξης αν δεν κανει κ αυτος καποιος αλλος. Περα απο τους αριθμους η οικονομια εξαρταται απο τη ψυχολογια, η τωρινη κατασταση δεν εμπνεει, εχεις χασει λιγο την επαφη με την ελληνικη πραγματικοτητα, εχεις μεινει στη ρητορικη του 2010.

  26. Ο/Η netrino λέει:

    Α κ κατι τελευταιο σαν ΥΓ

    Καπιταλισμος χωρις ζητηση δεν υπαρχει.

  27. Ο/Η The Snitch λέει:

    Οσο υπαρχει κυβερνηση νομιμα εκλεγμενη ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, οι πολιτες του κρατους ΩΦΕΙΛΟΥΝ να υπακουουν στους νομους του. Τωρα το τι εχει χασει και το τι εχει κερδισει ο καθενας μου ειναι παγερα ΑΔΙΑΦΟΡΟ. Νομους φτιαχνουν οι κυβερνησεις και οχι οι δημοσκοπησεις και οι λαικες στηριξεις. Οταν και αν αλλαξει η καθε κυβερνηση ΟΠΟΙΑ και αν ερθει επισης ΟΔΕΙΛΟΥΜΕ ως πολιτες-οργανισμοι-Τοπικη αυτοδικοιηση πες τα οπως θες, να τηρουμε τους νομους.
    Πρεπει καποια στιγμη ο Ελληναρας να καταλαβει οτι δεν γινεται να κανει μονο οτι τον βολευει την εκαστοτε στιγμη και να σηκωνει ανταρτικο μολις πανε να τον ξεβολευσουν.
    Μια χαρα επαφη εχω με την πραγματικοτητα μεγαλε ειμαι καθημερινα μεσα στην αγορα και στην Ελλαδα και στο εξωτερικο με τις εταιρειες μου. Και ταμεια βλεπω και παραγγελιες και πωλησεις και οτι αλλο θες. Και οχι μονο στο τομεα μου αλλα σε ολο το εμποριο.
    Οπως σου ειπα και πριν ΑΧΤΑΡΜΑ τα εχεις κανει, εχεις μπερδεψει την υπακοη στους νομους, με τη κυβερνηση, μετα μας ειπες οτι ειμαστε απομονωμενοι λες και ζουμε στο διαστημα και μετα αρχισες τις πλυθησμιακες συγκρισεις.Τωρα μας κανεις και συστασεις αγορας καπιταλισμου και ρητορικης?? ΑΣΤΟ το ρημαδι ..δε το χεις

  28. Ο/Η netrino λέει:

    Αγαπητε οι Βορειοευρωπαιοι αλλαζουν τα ευρω μεταξυ τους, ζεις στο Παρισι και πας για ποτο στο Μιλανο η στο Λονδινο αν γουσταρεις ενα βραδυ, αυτο δηλαδη δεν το καταλαβαινεις πως παιζει ρολο?Εμεις σε 5 ωρες παμε απο Αθημα Τρικαλα τοσο μυαλο θελει?
    Αστο αυτο με ξεβολεμα 5 χρονια τωρα κοσμος ξεβολευεται κ προκοπη δεν ειδαμε,οι μυθοι πως εχουμε πολλους ΔΥ σε σχεση με την ΕΕ εχει καταριφθει οπως κ επισης πως ο Ελληνας ειναι τεμπελης.
    Η ρητορικη που χρησιμοποιεις ειναι του 2010 τοτε που εξουσια για να περασει τα μνημονια επρεπε να μας κανει ενοχικους, το γνωστο ολοι μαζι τα φαγαμε.Εχεις μεινει πισω,η τουλαχιστον αν θελεις να επιμεινεις στην ιδια γραμμη βρες αλλα να μας πεις,θελεις φρεσκαρισμα

  29. Ο/Η The Snitch λέει:

    ενταξει μεγαλε οτι πεις. Στο επομενο σχολιο μη ξεχασεις να μπλεξεις το Γκουφη με το Ντοναλντ, την νεα σαλτσα για τις μακαροναδες και τρια κιλα πατατες. Καλη συνεχεια οπως σου ειπα και αρχικα: ΑΧΤΑΡΜΑΣ, αλλα γι αλλα.. και προφανεστατα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Οποτε πες μας κ αλλα να ευθυμησουμε, κανενα σχολιο δεν κοβεται απο μενα.
    ΥΓ Δε ξερω εσυ σε 5 ωρες τι κανεις, μπορεις αν θες να παρεις και ποδηλατο και να κανεις Αθηνα-Πατρα 3 μερες, εγω παντως σε 3,5 ωριτσες ειμαι Λονδινο

  30. Ο/Η netrino λέει:

    Εγω το σεβομαι που εισαι κοσμοπολιτης αλλα κανε και κανα ποστ για τα κοινωνικα επιδοματα της Μ Βρεατανιας, γιατι ετυχε κ εγω να ημουν εκει πριν 2 καλοκαιρια κ καηκε το μισο Λονδινο με την απειλη πως θα κοπουν.
    Να αξιολογηθουν οι δημοσιοι υπαλληλοι και να απολυθουν οι τεμπεληδες αλλα πες μας πσο ειναι το επιδομα ανεργιας στην Αγγλια,γιατι ακομα και στην προβληματικη Ισπανια ειναι 1000 ευρω,δεν τον πετανε τον απολυμενο στην Ευρωπη στα παγκακια.

  31. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Η σειρα πρεπει να ειναι η εξης. Αξιολογηση στο δημοσιο, απολυσεις στο δημοσιο, λιγοτερες δαπανες για το κρατος, λιγοτεροι φοροι γιατους ιδιωτες, περισσοτερες επενδυσεις απο τους ιδιωτες, περισσοτερες θεσεις εργασιας, μειωση ανεργιας, τελικα περισσοτερα εσοδα για το κρατος,περισσοτερες και καλυτερες παροχες για τους πολιτες. Αλλα οταν διαβαζω οτι σε περιοδο κρισης επενδυει – χαλαει λεφτα το κρατος, επειδη το ειπε καποιος πριν 100 χρονια, χωρις μαλιστα να αναφερεται σε κριση που προηλθε απο την χρεοκοπια του κρατους, τοτε μαλλον δεν υπαρχει σωτηρια