ΣΟΪΜΠΛΕ

Τρόμος ενέσκυψε σήμερις εις σύσσωμον τον ελληνικόν  λαόν. Έναν λαόν βαθύτατα σκεπτόμενον, ως γνωστόν. Εκ της έκτης πρωϊνής, και την ώρα που τα λαμόγια οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να μην απεργήσουν άλλο εις τα ιδιωτικά κανάλια εις τα οποία τυγχάνουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των διαπλεκόμενων και κρατικοδίαιτων αφεντικών τους, έριξαν την είδηση : Ναυάγιο στο Παρίσι.

Έλαχε να έχω ξυπνήσει με έντονην κατρουλόκαβλα και φυσικά θορυβήθηκα εν τω ακούσματι της ειδήσεως, μήν τυχόν και τα ύδατα του ωκεανού, όστις περιβάλει την χώρα των Οστρογότθων, έφθασαν εν Παρισίοις και πλοίον εναυάγησεν εις την πόλιν του φωτός εις την οποίαν είχε εφωτισθεί παλαιότερον ο εθνάρχης ημών, ο οποίος αυτοεξορίσθηκε εκεί ίνα να μην ποιήσει αντιπολίτευσιν εις τον γέροντα της δημοκρατίας.

Όμως η είδηση δεν αφορούσε πλοίον. Ήταν σχετική με τις διαπραγματεύσεις που πήγε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Και κάτι άλλα ψιλά, ένεκα των οποίων εσήκωσα και το καπάκι της λεκάνης ίνα μην εισέλθει γκρίνια της εμού συζύγου εντός των ώτων εμού. Ψιλά σαν την αξιολόγηση της οικονομίας, της χαλάρωσης των μέτρων και της εξόδου από το μνημόνιον. Τίποτα ο Σόϊμπλε:  Ρε δεν πάτε να γαμηθείτε, κωλοέλληνες.

Ταυτόχρονα εν Λονδίνω, είχε πάει η οικονομική διανόηση του Σύριζα για να συναντηθεί με τραπεζίτες κι εκπρόσωπους funds, hedge funds και λοιπά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, για να παρουσιάσει το πρόγραμμα του. Οι ειδήσεις λοιπόν πέσανε σαν βροχή από το διαδίκτυο : ” Το πρόγραμμα του Τσίπρα είναι φτωχότερο κι από αυτό του κομουνιστικού κόμματος. ” Γροθιά έφαγα στο στομάχι. Ολόκληρος Μηλιός, που του πήρε ακριβώς 18 μήνες για να διορθώσει τα γραπτά των φοιτητών του ΕΜΠ στο μάθημα της πολιτικής οικονομίας το οποίο διδάσκει, δεν είχε πρόγραμμα; Αλλά υπήρχε και κάτι άλλο στο νούμερο ένα site στα οικονομικά, το yahoo finance : ” Mr Tsipras has started having second thoughths about becoming prime minister. ”

Γουάου. Αυτό δεν ήταν δικό μου, αλλά η κραυγή του σκύλου μου, που με είδε να κυκλοφορώ στο σπίτι τόσο πρωί και να την πέφτω στον υπολογιστή μου. Πρέπει το γάβγισμα να ήταν ό,τι πιο σοβαρό άκουσα σήμερα, που για άλλη μια φορά κατοχυρώθηκαν τα δικαιώματα του λαού μετά το πανελλήνιο συλλλητήριο.

Και πρακτικά ο ΑΜΕΑ, είπε τα εξής:

Άκου παλιομαλάκα Καλαματιανέ, σου επέτρεψα να πεις κάτι για τα μέτρα; Τι με νοιάζει εμένα το πλεόνασμα που μου φέρνεις; Τα λεφτά τα έχεις στο ταμείο; 1,2 δις αυξήθηκαν τα χρεωστικά προς το δημόσιο τον τελευταίο μήνα. Και μου μιλάς για ανάπτυξη, με 30% ανεργία και με παραποιημένα στοιχεία σαν αυτά που έφερνε τότε ο Σημίτης; Εμένα με νοιάζουν τα χρήματα μου, που σου έχω δανείσει. Και θέλω παραπάνω μέτρα αφού αυτά που γράφεις στο κωλόχαρτο που το λες budget, είναι επισφαλή.

Αλλά είπε και καλά νέα :

Άκου παλιομαλάκα, εσύ ούτε να κυβερνήσεις δεν ξέρεις και βάσει δημοσκοπήσεων, χάνεις ακόμα κι από κάποιον που ούτε αγγλικά δεν ξέρει. Σάμπως δεν μου τα είπαν οι αγορές από το Λονδίνο; Λοιπόν, φυσικά θα γυρίσεις τεθλιμμένος πίσω, αλλά θα σε μάθω να διοικείς. Φράγκο δεν θα πάρεις μεν, αλλά θα δεσμεύσω κι εκείνον τον ροζ, σε περίπτωση που τρελαθείτε και θέλετε να αλλάξετε κυβέρνηση λόγω κάποιου προέδρου, που είναι απλά άλλη μιά αργομισθία. Υπηρεσία σου προσφέρω τώρα. Θα βρίζετε όλοι εμένα, αλλά εγώ ο κακός, δένοντας τον δήθεν κομουνιστή, θα τον αναγκάσω να μην θέλει εκλογές πιά. Θα σε πάω με ένα μνημονιάκι ακόμα κι εκλογές ξανακάνετε το 2016. Μέχρι τότε, ελπίζω να παραμείνεις yes man, όπως τώρα.

Κι αυτό ακριβώς είναι το παρασκήνιο του disinformation, που κάποιοι τόλμησαν να παρουσιάσουν σήμερα. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΟΪΜΠΛΕ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ. Φυσικά με κλωτσιές για όλους εμάς, αλλά αυτό είναι μιά λεπτομέρεια που θα την καταπιεί ο πασόκος, που είναι και η πλειοψηφία στην χώρα αυτή. Τυχαία δεν γίνονται κινήσεις ανασύστασης του κόμματος ακόμα κι από εκείνον τον κάργα μαλάκα, τον ΓΑΠ. Διαφωνείτε; Και τι με νοιάζει εμένα; Εγώ ξέρω οτι μόνο με συμφωνία με τον Σόϊμπλε, θα πληρωθούν αύριο ακόμα κι εκείνοι που δουλεύουν στον οργανισμό για το 2004 ή για την αποξήρανση της λίμνης της Κωπαίδας.

Οπότε η πρώτη κίνηση του Τσίπρα, έγινε : Την Δευτέρα και ώρα 13:00, έχει ραντεβού με τον Βενιζέλο για εθνικά θέματα. Τι έγινε πάλι; Εκείνος δεν μιλούσε με κανέναν μνημονιακό και τώρα κάτι τον έκαψε; Φυσικά, τι να κάνει ο άνεργος; Άντε να βάλουμε μπρος κανά θερμό επεισόδιο – ο Βενιζέλος επισκέπτεται την Τουρκία το ΣΚ – μπας και τρουπώσουμε σε καμιά κυβέρνηση εθνικής ενότητας και κονομήσουμε τίποτα. Πώς να μαζέψει όσα έχει πει; Μόνο τις ρόδες από το καρότσι του Σόϊμπλε δεν μας είχε πει οτι θα σπάσει μετά το σκίσιμο των μνημονίων.

Και μην με ρωτήσεις πώς θα τα μαζέψει ο Σαμαράς. Εδώ μάζεψε ολόκληρη πτώση κυβέρνησης εξ αιτίας του κι άνοιγμα συνόρων για τους Αλβανούς, εδώ θα κωλώσει; Άντε να κάνει και μια απόλυση κανενός υπάλληλου επιπέδου Μαυραγάνη. Σιγά τα ωά. Και τι πρόβλημα έχει να γαμήσει κι άλλο τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να κρατήσει την καρέκλα του αφού τον γουστάρει ο ΑΜΕΑ; Την Ντόρα μόνο φοβάται, που πίστεψε στον Σύριζα, μπας κι αναλάβει αυτή την θεση του.

Βρε όλα ωραία και καλά. Έχει και πρόβλημα η μισή Ελλάδα που έχασε ο θρύλος αλλά και η άλλη μισή, που έρχεται στην ανάπτυξη, τι πρόβλημα έχει να περιμένει κανά εξάμηνο; Τόσο δεν θα κάνει και η ΑΕΚ ακόμα; Προκειμένου που θα γίνει το γήπεδο, πειράζει και ολίγη καθυστέρηση; Στα λόγια, λεφτά δεν πίπτουν.

Σημασία έχει να μην υπάρξει αστάθεια και να μην  καλέσει ο Σαμαράς τον Τσίπρα και να τον ρωτήσει δημοσίως αν θέλει να υπογράψει τα μνημόνια τα καινούργια. Οπότε εκεί, είτε ναι είτε όχι. Αν ναι, κάηκε. Αν όχι, πάμε για εκλογές και μετά με την κυβέρνηση ας πάει να μιλήσει με τον καρότσι.  Κι ας πει ναι ή όχι, διεθνώς. Γκε γκε; Τι; Οτι το παιχνίδι είναι πλέον πολιτικό – δεν έχει καμία σχέση με οικονομικά – με απόλυτη βέβαια επιβεβαίωση του προτεκτοράτου κι οι εχθροί θα πιαστούν για το τανγκώ. Και θα δώσουν άλλη  μια παράσταση για τον αγωνιστή νεοέλληνα, που ακόμα πιστεύει σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Κι αργότερα θα δουν ποιός θα καρπωθεί το υποχρεωτικό κούρεμα του ελληνικού χρέους, αφού τα ασφάλιστρα των τραπεζών που το κρατάνε, είναι περισσότερα από τα τοκοχρεωλύσια. Φιλάκια για τα νούμερα. ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΚΕΙ, ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to ΣΟΪΜΠΛΕ

  1. Ο/Η Παύλος λέει:

    και εμείς τι μπορούμε να κάνουμε σαν πολίτες;

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Παύλος : Αν αποτύχουν τα παζάρια – όρα τρύπας – ΤΙΠΟΤΑ. Φυσικά υπάρχουν και προσευχές διαθέσιμες.

  3. Ο/Η conpater λέει:

    Ενω αμα πετυχουν τα παζαρια….!!! Εγω λεω,για να μην χρονοτριβουμε,να πουμε το Υπερμαχω να τελειωνουμε…