ΑΠΟΛΛΩΝ – Α Ε Κ

Προδιαγραφόταν δύσκολο το παιχνίδι. Το ειδικό βάρος των δυό φανελών. Που λέει ο λόγος. Το πιο σοβαρό στοίχημα ήταν να μην γίνει της πουτάνας με τους φιλάθλους. Κι αυτό ήταν γνωστό από πριν. Γι’ αυτό υπήρχαν οι κομάντος περιφρουρήσεις. Που νομίζω ήταν και οι καλύτεροι παί9κτες της ομάδας σήμερα. Κι αυτά τα λέω, για την ακατανόητη απόφαση του να πάρουμε εισιτήρια. Ακατανόητη και η στάση της αστυνομίας που επέτρεψε οργανωμένη μετακίνηση. Πού να καταλάβουν τι λέω;

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά; Μόνο τρελός μπορεί να το πει αυτό. Τα έχουμε πει : Ομάδα χωρίς σέντερ φορ, δεν υπάρχει. Κι ακόμα για τον Μπρέσεβιτς που έχουμε. Να σπάει τον τσαμπουκά των τσεκουριών, πριν αυτά πέσουν επάνω στους ντελικάτους που έχουμε μπροστά. Μεγάλο λάθος η απόφαση του Δέλλα, που δεν προστάτεψε τα φτερά μας.

Και ξεκινήσαμε, παρ’ όλα αυτά, με ποδόσφαιρο κατοχής. Δηλαδή, προσπάθεια να το παίξουμε. Αδύνατον. Οι εποχές του Φαμπιάτου και του Βρεττού, ξύπνησαν μέσα στο γήπεδο. Κι αυτή ακριβώς ήταν η τακτική του Απόλλωνα. Πράγμα το οποίο ήταν γνωστό πριν από το παιχνίδι, όπως γνωστός ήταν ο τρόπος παιχνιδιού του αντίπαλου αλλά και ο διαιτητής. Ο οποίος πήρε ολόσωστες αποφάσεις για τα γκολ μας, τα οποία ήταν οφσάιντ.

Μέχρις εκεί όμως. Ο ηθελημένος έλεγχος στον πειθαρχικό τομέα του παιχνιδιού, ήταν δεδομένος. Κι όποιος δεν ξέρει, ρωτάει. Διότι η τακτική του αντιπάλου, ήταν να βαράει, να εκνευρίζει τους δικούς μας σνομπ και να παίζει λιγότερο χρόνο ποδόσφαιρο. Ποιό ήταν το κέρδος του; Απλά πράματα. Μιά κόκκινη στον Πλατέλα κι ένα γκολ από τα λογικά λάθη των πίσω, που απλά ΤΡΟΜΑΞΑΝ. Κι εκνευρίστηκαν κι έχασαν τον μπούσουλα. Κατέβηκαν στο επίπεδο των αντίπαλων παικτών και ξέχασαν οτι παίζουν για τον δικέφαλο. Η καλή αρχή, έγινε πλήρης αποσυντονισμός σε όλα τα επίπεδα.

Μια αδυναμία διαχείρησης του ρόστερ, μέχρι που έπεσε το σήμα για τον σέντερ φορ. Κι εδώ φάνηκαν κι όλα τα κενά. Ήταν τέτοιος ο εκνευρισμός, την ώρα που ο αντίπαλος έπαιζε ακριβώς με την ίδια τακτική και στο δέυτερο μέρος, που σταμάτησαν οι σέντρες ενώ υπήρχε ψηλός μέσα στην περιοχή. ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΕΛΕΙΨΕ, κι αφού είχε τραβήξει πάνω του τον έναν σέντερ μπακ κι άρα κέρδισε το πέναλτυ ο Αραβίδης, ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. Τι να κάνω; Απλά να λέω οτι δεν κάνει για την ΑΕΚ; Ναι μεν αλλά. Ευτυχώς που μπήκε μέσα.

Φυσικά στο γήπεδο, ξεχώρισαν συγκεκριμένα πράματα. Το ασίγαστο πάθος του Αραβίδη, που ήταν ξανά ο κορυφαίος. Με πολύ κοντά του τον Λαμπρόπουλο σήμερα, που έκανε τα πάντα πίσω. Την αρχοντιά του Γιόχανσον, που τρόμαξε με την διαιτησία, και τα αρνητικά μας. Την ατολμία του Ανέστη, το παιδιάστικο στυλ του Πλατέλα, τον δηθενισμό του Μπαρμπόσα και την εξαφάνιση του Ανάκογλου.

Όμως να μην μείνουμε στις λεπτομέρειες αυτές. Όποιος είχε μάτια είδε αυτά που λέω στο προηγούμενο κείμενο μου για την κλήρωση του κυπέλλου. Ρεαλιστικά χωρίς εμπάθεια. Αεκτζήδικα. Καλός ο Μάνταλος, αλλά κοκοράκι. Όχι και ηγέτης. Τσαμπουκάς 1,50, δεν υπάρχει σε κανέναν χώρο. Κι ειδικά, εκτός πυγμαχικού αγώνα. Ποδοσφαιριστές είναι οι άνθρωποι κι όχι κάτι άλλο που φαντάζονται. Και πρέπει γρήγορα να του βρούμε μιά γκόμενα, μπας και τον νουθετήσει.

Σίγουρα η διαιτησία ήταν απαράδεκτη κι ο τύπος θα πρέπει να κοιτάει πιο προσεκτικά τα γκράφιτι στους τοίχους. Αλλά με τέτοιο κέντρο, δεν πας πουθενά. Ο Σουηδός είναι παντού, αλλά δεν είναι δημιουργικός, ούτε τεχνίτης. Αν Ανάκογλου, Μάνταλος, Πλατέλας και Μπαρμπόσα εμφανίζονται έτσι, ζήτω που καήκαμε. Γύρνα το σε 5-3-2 εν όψει κυπέλλου και κάνε και καμιά προσευχή. Διότι υπάρχει κι άλλο ποδοσφαιρικό ρητό : Σε παίζουν έτσι και νοιώθεις απροστάτευτος; Χέσε το παιχνίδι. Δεν τρέχει τίποτα. Πρωταθλητής είσαι και δεν σου αμφισβητεί τίποτα ο Απόλλων. Εσύ για άλλα πηγαίνεις. Δεν είσαι στο Τεπελένι, που τελειώνεις με εννέα παίκτες κι είσαι ικανοποιημένος με το χηνάρι με τον αντίπαλο.

Και ξαναλέω οτι δεν έχω παράπονο από τον Απόλλωνα. Τόσο μπορεί, τόσο παίζει. Είναι τέταρτος στην δεύτερη κατηγορία και στην ουσία όλη η δουλειά του προπονητή του ήταν οι φάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο : καθυστερήσεις και στοχευμένς κίτρινες κάρτες αλλά όχι κόκκινη. Οπότε η ΑΕΚ άρχισε να φοβάται οτι βάσει αριθμητικής υπεροπλίας, θα έχανε και το παιχνίδι. Κι εδώ, στο κλέφτικο, ο Βοσνιάδης πήρε την ταυτότητα του Δέλλα. Που εγκλωβίστηκε στην κόκκινη του Πλατέλα και κοίταζε τον πάγκο αντικρύζοντας την έλλειψη βάθους του.

Αλλά θα κλείσω με τα θετικά. Η ομάδα με δέκα παίκτες, έβγαλε πάθος, κόντρα και λύσα. Με κύριο εκφραστή τον Αραβίδη. Που ήταν στην κυριολέξία μόνος του. Και κατώρθωσε και ισοφάρισε. Κόντρα σε αντιποδοσφαιρικό αντίπαλο και κόντρα σε πολύ κακή διαιτησία, στα όρια της εχθρικής. Μπορεί να μην έπαιξε μπάλα ορθολογική ακόμα κι όταν ο αντίπαλος έμεινε από δυνάμεις, αλλά τρεις εναντίον ένδεκα, είναι καλό πράμα. Δηλαδή μας δείχνει την βάση του χτισίματος που κάνουμε. Αυτά τα παιχνίδια μας δείχνουν τα κενά μας κι όχι τα ματς του κυπέλλου. Επίσης οτι αρχίζουμε και βλέπουμε ποιοί πιστεύουν στο τέλος και ποιοί είναι οι συμπληρωματικοί. Με το τελικό αποτέλεσμα δίκαιο, ασχέτως τακτικών ή μεθόδων πολέμου. Αυτή είναι η κατάσταση κι οποιανού του αρέσει. Εμένα μου άρεσε δίοτι μπορεί η διαφορά να μην έγινε ένδεκα πόντοι, αλλά έγινε εννιά. Και μην ξεχνάμε οτι η κανονικοποίηση των μπαράζ, θα γίνει με τον τρίτο. Με τον οποίον, κρατήσαμε αυτά που έπρεπε. Οπότε σημαίνει οτι είμαστε με επτά πόντους. Τι; Δεν σας αρέσει αυτό; Ε, γι’ αυτό έγραψα πριν την αγωνιστική κριτική. Οπότε διαλέγει ο καθένας τον τρόπο με τον οποίον ερχόμαστε.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

16 Responses to ΑΠΟΛΛΩΝ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η bandog λέει:

    εγκλημα του δελλα να παιζει η αεκ χωρις σεντερ φορ…
    ακομη και αν αυτος ειναι ο μπρεσεβιτς…
    μπηκε μεσα και εγιναν 2-3 φασεις στην αντιπαλη περιοχη. παραλιγο να βαλει και το γκολ της χρονιας που του το στερησε το δοκαρι.

    το καλοκαιρι χρειαζομαστε και τερμα.
    το γκολ που φαγαμε ηταν απαραδεκτο. κορνερ και κεφαλια μεσα απο τη μικρη περιοχη με το διμετρο τερματοφυλακα μας να καθεται καρφωμενος στη γραμμη…

    στα θετικα ειναι οτι η ομαδα εβγαλε παθος και επαιξε στα ισα με αριθμητικο μειονεκτημα ,αν και ο εκνευρισμος της δεν τη βοηθησε στην τελικη.
    απαραδεκτος ο απολλωνας που εντος εδρας παιζει με 8 στην περιοχη του στο δευτερο μερος .
    γελοια η τακτικη των δηθεν τραυματισμων και καθυστερησεων.
    μιζερο ελληνικο ποδοσφαιρο…

    κατα τα αλλα η ισοπαλια ηταν μεσα στο προγραμμα.
    αν καπου θα εχανε βαθμους η αεκ το πιο πιθανο θα ηταν να ειναι στην πατρα και στη ριζουπολη….

  2. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Steven προς το παρον δεν βλεπω καμια αλλαγη στη διαιτησια. Δεν ξερω τι κανει ο sugar αλλα αν κρινω απο τις διαιτησιες εχθες στη Βεροια και σημερα στη Ριζουπολη, δεν εχει αλλαξει κατι. Και εννοειται οτι ο χοντρος δε φαινεται να ανησυχει για τιποτα. Το εργο συνεχιζεται οπως παιζεται εδω και τρια τεσσερα χρονια, αν και αρχικα πιστεψα οτι φετος καθαριζουν οι Ποντιοι. Οπως φαινεται ο χοντρος δεν το κουναει ρουπι.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Καθολου ακατανοητη η αστυνομια και εδω συνφωνω με το ΤΣΥΡΙΖΑ σε αυτο που γραφω εδω και χρονια. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ δουλεια η αστυνομια μεσα στα γηπεδα που ειναι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ επιχειρησεις. Αστους να σφαχτουν και οποιος βγαινει στην εξοδο, στη μπουρου. Οπως Αγγλια.
    Φαντασου ποσο χαμηλα εχει φταει η ΑΕΚ επιθετικα που μετα απο 1,5 χρονο ο ΜΠΕΕΕσεβιτς εκανε την πρωτη καλη ενεργεια του και ασχετα αν δε μπηκε ηταν οντως φοβερη και γιατι το ηθελε και γιατι δεν ηταν τυχαιο. Αν δε σκεφτεις οτι η καβατζα θα ειναι ο Χρυσανθεμος της Λας Παλμας σε πιανει απελπισια. Αυτα για την ομαδα που εχουν περασει αμετρητοι ΓΚΟΛΤΖΗΔΕΣ. BTW αν ο Χρυσανθεμος ειναι οσο λεει τοτε εγω του χρονου θα τελειωσω το …λυκειο χωρις να εχω ψχασει χρονια! ΓΕΜΑΤΑ 30-32 ειναι αυτος χωρις τα καλοκαιρια μεσα.
    Η διατησια σε εσφαξε με το βαμβακι. Ναι ΗΤΑΝ offside και τα 2 αλλα δε δινεις 2 κιτρινες στο 23.. και μετα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ κοιταγες ποιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΤΡΙΝΗ για να μην αφησεις και τον αλλον με 10! Το πεναλτυ δειχνει να ηταν και απλα το εδωσε για να ισιωσει, στη δε κοκινη του Μανταλου δεν ξερω τον κανονισμο δηλαδη αν μας εκανε χαρη και τι μεταρει πρωτα οι κιτρινες οι οι κοκκινες και πως.
    Μπαλλα καθαρη ειναι ζητημα να παιχθηκε κανα 20 λεπτο στο β’ και πολυ λεω.
    Εχωντας γυρισει απο πανω σημερα το μεσημερι και εχωντας δει Liverpool που ειναι ζητημα να σφυριξε ο κορακας ΣΥΝΟΛΙΚΑ τις μισες φορες απο οσες εκανε αυτος στο ενα ημιχρονο καταλαβαινεις για τι μαλακια πραγμα μιλαμε και προσπαθουμε να το πουμε ποδοσφαιρο και καλα…
    Ο Σουηδος μου αρεσε το εγραψα απο τη πρωτη φορα που το παιδι ηταν (και ακομη ειναι) κουμπωμενος: ηρεμο ματς, σιγουρες πασες, καθαρο παιχνιδι χωρις βρωμιες, ουσιαστικος και αθορυβος. Δε θα σου κανει τη σουπερ μπαλλια αλλα δυσκολα θα σε πουλησει κιολας, ειναι γερο και δουλεμενο σκαρι, δε μασαει και δειχνει καλος στον αερα και γι αυτο τον θελουμε. Να κοβει αυτος και δινει τα 5-7 μετρα να ανασαινει ο Ισπανος.
    Μη ξεχναμε κιολας οτι ειναι ενα νεο παιδι με νοοτροπια Σκανδιναυου, με λιγα λογια στα ματια του ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που βλεπει και στην ομαδφ και στη χωρα του ειναι τουλαχιστον ΑΒΟΛΟ μεχρι στιγμης. Τον πιστευω ομως και δειχνει μετα απο καιρο να καναμε καλη επιλογη στη θεση μιας και τελευταιος ηταν ο Βαργκας με αλλα προταιρηματα οπως και ελλατωματα

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Υποθέτω, συμφωνείς με την κριτική μου. Κανέναν δεν απασχολεί η ισοπαλία. Λέω τώρα για τους δημιουργικούς της ανάπτυξης. Δεν μιλάω για τους σφουγκοκωλάριους επιπέδου Σαμαρά. Μιλάω για γνωρίζοντες οικονομία, δεν μιλάω για υπάλληλους της τρόικας. Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς J. Patikas. : Δημήτρη μου, και τι περίμενες να δεις; Χτίσιμο; Αυτά δεν υπάρχουν. Αυτά θα υπάρξουν του χρόνου στον προφανή στόχο. Τώρα, αν πιστεύεις οτι η Βέροια κι ο Απόλλων δείχνουν την ΜΗ αλλαγή, απλά ακόμα δεν έχεις καταλάβει. Ο ένας δείχνει την πυγμή του στους τίποτες, κι ο άλλος θα γαμήσει όταν πρέπει. Κανένα ‘εργο δεν συνεχίζεται και περίμενε.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Αν δεν συνέλθουν τα ντοπαρισμένα, υπάρχει πρόβλημα.

  7. Ο/Η aek4life λέει:

    Καλησπέρα Στήβεν σε όλα τα άρθρα σου παρουσιάζεσαι σιγουρος πως θα έρθει ισοπέδωση για τον χάπια και δεν ξέρω γιατί είσαι τόσο σιγουρος…Φαντάζομαι έχεις τις…πληροφορίες σου οπότε δεν αμφιβάλλω καθόλου….Στο θέμα του γηπέδου βλέπεις Φιλαδέλφεια ή κάποια εναλλακτική;

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ steven. Δε χρειαστηκε να ‘συνελθουν’ μιας και το προγραμμα ειναι βατο και δεν εχεις δα και τις τρελλες απαιτησεις. Το ροστερ δηλαδη ακομη και με τα ψιλοδευτερα τα παιρνει τα ματσακια. Ουσιαστικα αυτο ηταν, το τακουνια τον εχεις αργα μεσα και τωρα αν θυμαμαι απο τα επομενα 5 τα 4 ειναι εντος. Σου εκατσε βεβαια ο gay στο 1/8 της κληρωσης απο τη μια, αλλα απο την αλλη ειναι ηδη εξω ΜΠΑΟΚ (καλα αυτοι πανε για διαλυση με τη βοηθεια της Παναγιας …αμα δε παρουν το ματς μεθαυριο) και ΠΑΟ. Οχι οτι εγινε κατι αλλα αλλο να εχεις 3 στους 8 στη κληρωση και αλλο εναν.
    Το ιατρικο team οπως εχω ξαναγραψει ΕΠΙΤΗΔΕΣ μονο 1-2 φορες ειναι για το πεο κανονικα. Λενε 10 μερες και κανει 2 μηνες ο αλλος να γυρισει, μη παμε στο Σοιλεδη που ηταν κοντα εξαμηνο εκτος- χτυπησε αρχες Σεπτεμβριου ? και γυρισε τελος Ιανουαριου.
    Βαλε και το Μπουρουτζικα που εχει καταφερει με τη τρομερη εκγυμναση να πεφτουν με μυικα κατω 23 χρονων παιδια και δενει το γλυκο. ΜΟΝΟ ο Ισπανος εχει ζημια απο χτυπημα, ολοι οι αλλοι εχουν θλασεις και διαστρεματα δηλαδη ΕΙΝΑΙ ΑΓΥΜΝΑΣΤΟΙ κατα 90%.
    Ακους παιδι 20 χρονων τον Ανταμ και σου λεει κουραστηκε στο 60!! το ιδιο και αλλοι πιτσιρικαδες. Ρε αυτοι 20-23-25 χρονων επρεπε να παιζουν 90 και μετα να πηγαινουν για προπονησουλα χαλαρη πλακα κανουμε? Ειδικα με αντιπαλους που αντεχουν με το ζορι 60 λεπτα και μετα περπατανε!
    Αντε εγω σου λεω οτι πηραμε το Κυπελλο και αντε (που δεν.. ειναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ αλλα που να ακουσουν αι επικοινωνιαι… κατσε τωρα ΕΚΤΟΣ για το τριτο χρονο σου) βγηκαμε Ευρωπη.
    Αντε και περασαμε ενα γυρο με τιποτα πιτσαδορους απο το Καζακσταν. Αν πεσεις με τη κατοχο του FA και ας ειναι καμμια μεσαια ομαδα, θα πας να τρεξεις με αυτους? Θα σε λιωσουνε στο μισαωρο ρε κακομοιρη θα σου βγει η γλωσσα εξω. Ειναι δυνατον να εχουμε τον 65αρη με το γυαλι-τζαμαρια που εχει μεινει στο 1980 ακομη, γυμναστη? Ποσο πια με το κολοΣερβο και το team του? Τι διαολο δε θελουν συνταξη?

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς aek4life : Δεν είναι θέμα πληροφοριών, αλλά θέμα στρατηγικής. Κι επίσης όταν πάμε για πόλεμο, πώς να πάμε; Με αμφιβολίες. Ξαναλέω όμως, οτι εφ’ όσον ο Μελισσανίδης παραμείνει, ο άλλος δεν έχει καμία τύχη.
    Για το γήπεδο, δεν υπάρχει εναλλακτική. Το γήπεδο θα γίνει κανονικά, είτε μείνει είτε δεν μείνει ο Μελισσανίδης. Το μέγεθος θα διαφέρει σε κάθε μιά από τις δυό περιπτώσεις.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Συμφωνώ απόλυτα. Και σε κάθε συνάντηση, τα ίδια λέω.

  11. Ο/Η bandog λέει:

    διαβαζα καπου οτι συζητειται η μεταβιβαση του 45% των μετοχων της παε σε μια “ενωση φιλων αεκ” στην οποια συμμετεχουν παλαιμαχοι (ποδοσφαιριστες και celebrities) …
    τι ιστορια ειναι αυτη και τι ζουμι εχει?

    ΥΓ: στο σημερινο ποδοσφαιρο που ο ποδοσφαιριστης ειναι πρωτα αθλητης , μια σοβαρη ομαδα οφειλει να εχει σοβαρο επιτελειο γιατρων και γυμναστων…

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ξαναλέω όμως, οτι εφ” όσον ο Μελισσανίδης παραμείνει, ο άλλος δεν έχει καμία τύχη. Μια κρυο μια ζεστη εισαι…

  13. Ο/Η aek4life λέει:

    Σ ευχαριστώ για τις απαντήσεις Στήβεν… Μου έβαλες φιτιλιές όμως… Τι εννοείς αν παραμείνει ο Μέλ; Υπάρχουν ενδείξεις που σε οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μπορεί να μας χαιρετήσει;

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς aek4life και ανώνυμο : Γιατί, είναι δεμένος χειροπόδαρα; Τι λέτε ρε παιδιά; Η Πάρνηθα είστε που είναι καρφωμένη στην Αττική;

  15. Ο/Η Νίκος λέει:

    Steven : Σχετικά με την αγορά του οικοπέδου Columbia υπάρχει θέμα ? Ή μήπως είναι
    φήμες? Ρωτάω γιατί όπου υπάρχει καπνός μπορεί να υπάρχει και φωτιά..

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Νικος : Ναι, είναι στα σχέδια αλλά αυτήν την στιγμή οι προτεραιότητες είναι άλλες και κύρια πολιτικές. Ο άνδρας έφα : Περιμένετε ρε παιδιά, μόλις τώρα τελείωσαν οι εκλογές. Ελπίζω να μπορείς εύκολα να αποκωδικοποιήσεις.