Οι Έλληνες του εξωτερικού

8407903121_4a8f0a967e_b

Έχοντας ζήσει παλιότερα και όχι σπουδασει εξω εχει πλακα να βλεπεις οσο μπορεις ποσο γελοιοι είναι οι περισσοτεροι Ελληνες όταν βγαινουν εξω από το μαντρι. Βεβαια εδω και 2 χρονια το ξαναζω μιας και περνω αρκετο χρονο στο κεντρικο Λονδινο. Η διαφορα του ζησει από το σπουδασει που κανει ολος ο κοσμος είναι σε 2 βασικα θεματα: Α) στα break πολλες φορες επελεγα να ΜΗΝ γυρισω στην Ελλαδα, όταν ολοι οι αλλοι τη κοπαναγαν κανα μηνα: είναι γνωστες αλλωστε οι διαφορες στο british break που ηταν 3 εβδομαδες και στο πως το κατανοούσαν οι Ελληνες με τον Ηead of Εngineering να εχει πει τη τρομερη ατακα: Τhis assignment is for the 3 week Christmas break for the common people and the 5 week break that our Greek friends usually have. Φυσικα μπορει να νομιζαν καποιοι οτι εκανε χιουμορ αλλα οποιος δεν παραδιδε την ημερα του deadline εισεπρατε ενα μεγαλοπρεπεστατο FAIL και κοβοντουσαν τα γελακια. 27 ατομα Ελληνες ξεκινησαμε (σε ολα τα τμηματα του Engineering) 2 τελειωσαμε στην ωρα μας τα πτυχια μας. Ο δευτερος  εγινε και κουμπαρος μου.. Β) δεν εκανα ΠΟΤΕ παρεα με Ελληνες και Κυπριους. Ουτε με ένα για δειγμα. Το να εισαι και να ζεις καπου εξω και να αποζητας να περνας όπως στη χωρα σου, κατ εμε, είναι τουλαχιστον γελοιο. Μιλαω τοτε για τη φοιτητικη ζωη αλλα και τωρα. Σκοπος ειναι να γνωριζεις και να ζεις κατι νεο και διαφορετικο. Οχι σα κατι ελληναρες που πανε ολοι μαζι σα τα προβατα, τρωνε σε ελληνικα εστιατορια mouzaka και τρεχουν στα μπουζουκια..Δηλαδη το Μητσο και το Κιτσο πρεπει να ερθω στο Λονδινο για να τους δω?

Οι Ελληνες λοιπον στο εξωτερικο στην αρχη προσπαθουν να δειξουν (όπως και στην Ελλαδα) κατι που δεν είναι. Κυρια τους βγαινει το στυλακι: εμεις ξερουμε καλυτερα και εσεις ειστε βαρβαροι πασπαλισμενο με δοση μαγκιας και ανωτερότητας. Αυτά συνδυάζονται με το καιρο με τη προσπαθεια να δειξουν ότι ‘παλιωσαν ‘ και ξερουν: μια βολτα κανει ο άλλος γυρω από το Hyde Park και ξαφνικα αποκτα (τρομαρα του) Βritish Αccent, ανακατεμενη με βλαχικα ελληνικα και αποψη για όλα. Συνηθως δε εχει και την νοοτροπια του στυλ τι να μας πουν εδώ αυτοι και σιγα μη μας κανουν ντα. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ξεπερνιούνται σχεδον αμεσα όταν πας να κανεις κατι απλα ελληνικο όπως να πεταξεις κατι κατω στο δρομο. Η να πας να καπνισεις εκει που απαγορευεται. Μη πουμε να σε πιασουν χωρις pass στο μετρο η να οδηγείς πιωμενος. Εκει ΚΟΒΩΝΤΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ οι μαγκιες και μπαινει η ουρα στα σκελια. Εκει ξαφνικα ο πολλα βαρυς μετατρεπεται σε γατακι που κλαει.

Γιατι τα λεω αυτά? Για 2 λογους.

ΚΩΣΤΑΚΗΣ Ο ΤΣΑΦ: Η μεγαλη αμυντικαρα. Σε 60 ματς δυο χρονια και 5118 λεπτα συμμετοχης ειχε παρει τεσσερις (4) κιτρινες καρτες με το Gay. Δηλαδη επαιρνε μια κιτρινη ανα 1280 λεπτα μεσο ορο! Κεντρικος αμυντικος επαιρνε 1 καρτα ανα 21,3 ωρες παιχνιδιου. Τι καλο παιδι ο Κωστακης ε? Βεβαια περσυ σε 630 λεπτα ευρωπαικων παιχνιδιων πηρε 3 καρτες δηλαδη αυτό το καλο παιδι επαιρνε καρτα ανα 3,5 ωρες παιχνιδιου. Από τις 21,3 στις 3,5 στην ιδια ομαδα! Για κοκκινη βεβαια Δ-Ε-Ν το συζηταμε καν. ΔΥΟΜΙΣΙ (2,5) ΧΡΟΝΙΑ ειχε να αποβληθει παικτης του Gay στο ελληνικο πρωταθλημα!!! Τρομερο?? ΔΥΟΜΙΣΙ (2,5) ΧΡΟΝΙΑ τα παιδια δεν εκαναν ένα τακλιν, δεν χτυπησαν ΠΟΤΕ κανενα εκτος φασης, δεν εκαναν ΠΟΤΕ επικίνδυνο παιχνιδι, δεν εβρισαν ποτε διαιτητη η εποπτη! Τι καλα παιδια, μπραβο.. Ισως γι αυτό, επειδη είναι καλο παιδι, τον εκμεταλλεωνται εκει στη Ρομα. Που εχει σε 17 ματς και 1438 λεπτα 2 κιτρινες και 2 κοκκινες ηδη στη μιση σαιζον! Ξαφνικα αυτό το καλο παιδι που στομα εχει και μιλια δεν εχει, αυτος ο αγιος ανθρωπος που ΠΟΤΕ δε τραβαει φανελλες και δε κλωτσαει εφτασε να παιρνει κοκκινες καρτες! Ρε τι κανουνε στο παιδι…που μεχρι και με τα ΦΕΡΟΕ ΠΗΡΕ ΚΑΡΤΑ.Ασε που εκανε και την ιστορικη δηλωση μετα την ιστορικη ΕΦΤΑΡΑ (7) στο Ch.l: Αμα (λεει) φας τα πρωτα 2-3 μετα σε πιανει κατηφορα! Ε ξερεις εσυ από ΕΦΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΦΟΡΕΣ. Στο Gay επαιζες..

ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: O μεγας (θεωρητικος) οικονομολογος εμφανίστηκε στη Ντάουνινγκ Στριτ με ένα μπλε ηλεκτρικ πουκάμισο, φυσικά χωρίς γραβάτα, λες και πηγαινε βολτα στο London Εye η σε Pub παρασκευη βραδυ. Στη δε συνεντευξη προσπαθει απεγνωσμενα (τρομαρα του) να εχει τη βρεττανικη προφορα κατι που εμφανεστατα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ και τον κανει ακομη πιο γελοιο από οσο είναι. Γιατι αυτό ειτε το εχεις ειτε όχι. Όταν ΔΕΝ το εχεις ακουγεσαι ΓΕΛΟΙΟΣ. Βεβαια αυτά είναι πταισματα μπροστα σε αυτά που λεει. Θαυμαστε γλωσσα θολοκουλτουριαρη του κολου, αριστερου (και αυτος) οικονομολογου της συμφορας:

«Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ευφημισμούς και εργαλεία χρηματοπιστωτικής μηχανικής ώστε να βγάλουμε την Ελλάδα από την χρεοδουλοπαροικία, θα το κάνουμε. Η ουσία, όμως, είναι μια. Το ελληνικό δημόσιο χρέος, θα γίνει βιώσιμο (αρα θα υπαρχει), θα ανοίξει η προοπτική της πραγματικής ανάπτυξης και ο ελληνικός λαός επιτέλους θα ανασάνει. Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών δεν κάνουν πίσω, όσο κι αν θλίβονται ορισμένοι από την αποφασιστικότητά μας»

ANχρειαστει και ΘΑ γινει. ΑΝ και ΘΑ. Οι βασικες λεξεις του Τσιπρανδρεισμου.

Από τη άλλη βεβαια ΤΗΝ ΙΔΙΑ μερα υπαρχει ο Στρατουλης: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Διεκδικούμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους γιατί μόνο έτσι μπορεί να πάρει ανάσα ο λαός»

Αλλα λεει ο ενας αλλα ο άλλος και μπερδευτηκες? Μην ανησυχεις υπαρχει και τριτη αποψη, (μεχρι φυσικα να μιλησει και τεταρτος) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Σας νοιάζει η διατύπωση που θα λέει διαγραφή χρέους ή σας νοιάζει το αποτέλεσμα; Δεν υπάρχει καμία στροφή, δεν υπάρχει καμία κολοτούμπα». But of course dear δεν υπαρχει καμμια κολοτουμπα. Ο ενας λεει ότι το χρεος ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ αλλα ΑΝ και ΘΑ το κανει βιωσιμο, και ο άλλος λεει ότι διεκδικει τη διαγραφη του. Δηλαδη ο ενας ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΕ από οσα ελεγε το Αλεξις προεκλογικα μιας και ένα καλσον πηγε να σκισει και του εβαλε χερι η Περιστερα, και ο άλλος λεει ότι θα διαγραψει το χρεος. Σιγα τη διαφορα και δικιο εχεις ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ? Σαμπως ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ?

Εχει και άλλο κολοτουμπο-ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ όμως. Προχτες ελεγε ψεμματα το BBC! Χτες ελεγαν ψεμματα (pardon- διαστρευλωσεις) οι FT. Μιλώντας νωρίτερα στους FinancialTimes, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να ζητήσει διαγραφή του χρέους αλλά «ανταλλαγή» του. Δηλαδη δε θα το λεμε χρεος αλλα θα το λεμε ανταλλακτικο ένα πραγμα.

Η «ανταλλαγή χρέους» θα περιλαμβάνει δύο είδη νέων ομολόγων. Ο πρώτος τύπος, ο οποίος θα είναι άμεσα συνδεδεμένος με το ρυθμό ανάπτυξης του ονομαστικού ΑΕΠ, θα δοθεί ως αντάλλαγμα για τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα από την Ευρώπη και ο δεύτερος, τον οποίο ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ως «αέναα ομόλογα» («perpetual bonds», δηλαδή ομόλογα που ποτέ δεν αποπληρώνεται το κεφάλαιο), θα ανταλλαχθούν με τα ελληνικά ομόλογα που βρίσκονται στην κατοχή της ΕΚΤ.

Καταλαβατε βρε χαζα? Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ο tough guy που μασαει επιτροπους και φτυνει τα κουκουτσια, ο Chuck Norris της οικονομιας που κλανει ομολογα και βγαινουν πλεονασματα εχει ετοιμη τη λυση: Θα παρουμε πισω τα ομολογα που ΔΕΝ μπορουμε να πληρωσουμε και θα τους δωσουμε αλλα που δεν θα αποπληρωθουν ΠΟΤΕ ως κεφαλαιο! Δηλαδη ζηταμε να μας χαρισθει ολο το κεφαλαιο και να πληρωνουμε μονο τοκους από τη μια και από τη άλλη να βγαλουμε άλλο ομολογο που θα είναι λεει συνδεδεμένο με το ρυθμό ανάπτυξης του ονομαστικού ΑΕΠ. Με τον αλλον να προσλαμβανει με το καλημερα 15,000 κοσμο στο δημοσιο και να ταζει μεγαλυτερο ΚΡΑΤΙΣΜΟ θα ανεβει το ΑΕΠ!!

Όλα αυτά βεβαια από το φερεγγυοτατο ελληνικο κρατος που εχει κανει 2 στασεις πληρωμων σε 5 χρονια. Θα παει δηλαδη ο άλλος να αγορασει ένα ομολογο που δεν ληγει ποτε από ένα εκδοτη που σε 5 χρονια εχει βαρεσει 2 κανονια και που τα επιτοκια δανεισμου του χτυπανε κοκκινα με τις ακατανοητες αρλουμπες που ξαμολαει ο κάθε αριστεροβρωμιαρης. Sure thing!! Μιλαμε για γαμω τα οικονομικα πλανα ετσι? Ασύλληπτες ιδεες…

ΥΓ1  Ποιο είναι το hedge fund που παιζει Eurobank, Sarantis και EΛΠΕ? Από πού και σε ποιον επεσε τηλεφωνικη απειλη ότι αν δε τα μαζεψει θα του κλεισει τη τραπεζα Δευτερα πρωι? Γιατι επελεξε το Bloomberg ο προεδρος του δεκαπενταμελους για δηλωσεις ΜΕΣΑ στο ΣΚ και γιατι επελεγει η Βρεττανικη αγορα του City? Eγω λεω γιατι ολοι αυτοι είναι αριστεροι όπως και η αφεντικινα του μπαμπα. Εσεις?

ΥΓ2 Για λιγο πιο ψαγμενους με τα οικονομικα (λιγο παραπανω απο ηλιο θαλασσα και το αγορι μου- αναλυσεις):

Δεν σας κάνει εντύπωση ότι μετά μανίας δεν θέλουν το κούρεμα…γιατί όμως .. ?? Πολύ άπλα η φούσκα ομόλογων χρέους εθνικών χρεών (Soveirgn Debt) αγγίζει τα $100 ΤΡΙΣ παγκοσμίως.

Ουσιαστικά τα 12 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ που χρωστάνε τα κράτη σε ομόλογα (λογιστικές εγγαφες είναι άυλης ανατοκιζομενης πίστωσης) υποστηρίζουν την τοποθέτηση των ευρωπαϊκών τραπεζών στην αγορά παράγωγων αυτών των 100ΤΡΙΣ και έχουν γραφτεί ως ενεργητικό στους ισολογισμούς τους. Η μη πληρωμή ή το κούρεμα αυτών των χρεωγραφων καθιστά όλες τις μοχλευμενες τράπεζες ευάλωτες σε αυτη τη ΖΗΜΙΑ, γιατί μέσα σε μια ώρα εξανεμίζει ΟΛΗ την κεφαλαιακή τους επάρκεια και τις καθιστά χρεοκοπημενες.

 

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.