Από τα ΟΥΑΟΥ στη ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ.

“Access 2 Democracy” λεγεται η ΜΚΟ του ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ του ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ: Aντρικου Παπανδρεου- αδελφου του ΓΑΠ. Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αντρίκος Παπανδρέου και ο καθηγητής Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Ως έδρα της ΜΚΟ αυτής εμφανιζόταν η οδός Πειραιώς 87 στον Κεραμεικό, δηλαδή το κτήριο του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι η εποχη που ο σημερινος ΥΠ.ΟΙΚ είναι ‘συμβουλος’ του ΓΑΠ και θερμος υποστηρικτης του.

Ποιος ο σκοπος της εν λογω ΜΚΟ την οποια και στηριξε ευθεως και ο ΓΑΠ στην εκθεση WCITτο 2004 με τη διαρκη παρουσια του στο περιπτερο της και ομιλια του?

Access2democracy (a2d) είναι μια μη-κερδοσκοπική ΜΚΟ με έδρα την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, με στόχο την προώθηση των αρχών και της πρακτικής της συμμετοχικής ηλεκτρονικής δημοκρατίας μέσα στην παγκόσμια σκηνή, μέσω καινοτόμων χρήσεων των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Βεβαια πιο πριν ο αντρικος ειχε και τη περιβοητη i4cense η οποία είχε ως χρυσό χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του μετεπειτα Α.Φιλλιπιδη νυν ΕΝΘΕΡΜΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ που εδρασε ΕΠΙ ΓΑΠ. (Σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που διαπιστώθηκε ζημιά που αγγίζει τα 500.000.000 ευρώ με Γριβεα, Βατσικα, Κοντομηνα, Λαυρεντιαδη). Η ΜΚΟ έχει ως πραγματική έδρα, κατά ομολογία του Ανδρίκου Παπανδρέου, την Ελβετία αλλά ο ίδιος δηλώνει ως έδρα το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης παραδέχτηκε την συμμετοχή του στην εταιρεία επενδυτικών κεφαλαίων UNIGESTION που διαχειρίζεται CDS και προτείνει στους επενδυτές να ποντάρουν σε ελληνικά CDS υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδος.

Στη δικη λοιπον ΚΑΤΑ του σημερινου Υπουργου ΨΕ-Κα(σ)μενου, ποιος κληθηκε ως μαρτυρας υπερσπισης του αντρικου? Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ.. Είναι η δικη που ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ υπερασπιζωταν τον αντρικο και Ο ΨΕ-Κα(σ)μενος τόνισε, αναφερόμενος στον αντίδικό του και τη σύζυγό του, πως κατέθεσε έγγραφα ότι δηλώνουν εισόδημα 50.000 ευρώ και φαίνεται ότι έχουν έξοδα σε κάρτες 400.000 ευρώ.

Τι εκανε όμως η Access 2 Democracyτης οποιας στο ΔΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ? Υποστηριζε τη ‘λυση’ στο θεμα της Κυπρου. Συμφωνα με ερευνα του Μ.Ιγνατιου μέσα από επίσημα ντοκουμέντα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αποκαλύπτουν πώς οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν αδρά την επιχείρηση «ναι» στο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο.Από το 1997 και με περίπου 10 εκατ. δολάρια ετησίως, μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν με τρόπο… μαγικό, η Ουάσιγκτον προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα στη Μεγαλόνησο. Το μέγεθος της αμερικανικής επιχείρησης δύσκολα μπορεί να υπολογιστεί.

“Ριχτάδικο” ΜΚΟ ο κύριος Ανδρίκος Παπανδρέου με το κ.Βαρουφακη; Σήμερα, αυτή η “οντότητα” φαίνεται ότι έχει την τύχη της i4cense.  Η ιστοσελίδα της έχει εξαφανιστεί, το blog της έχει να ενημερωθεί γύρω στα 6 χρόνια. Τραγική κατάληξη για μία πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε με τέτοια λαμπρότητα. Σε ότι έχει απομείνει από αυτή την NGO, φιγουράρουν ονόματα που δεν φαίνεται να σχετίζονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με την οικογένεια Παπανδρέου.

Όσον αφορά τους χορηγούς της, αυτοί αναφέρονται αόριστα ως “business, gov” κλπ κλπ, με μία φωτεινή εξαίρεση. Ως χορηγοί σε project της access2democracy, φιγουράρουν η UNDP και η USAID. Την “σκοτεινή” εποχή του 2004. Γιατί την λέμε “σκοτεινή”; Μα φυσικά για την αποκάλυψη – βόμβα του Μιχάλη Ιγνατίου για τα μαύρα δολάρια που δόθηκαν ώστε να περάσει το “ΝΑΙ” στο σχέδιο Ανάν. Που δινόντουσαν; Σωστά μαντέψατε, σε ΜΚΟ. Πως δινόντουσαν; Σωστά μαντέψατε και πάλι. Μέσω της USAID.

Και μάλιστα ο Μ. Ιγνατίου καταγγέλει συγκεκριμένα: “συγχρόνως τίθεται το μεγάλο ερώτημα της οικονομικής ενίσχυσης MKO-NGO, οι οποίες εξαφανίζονταν το ίδιο ξαφνικά όπως εμφανίζονταν για προώθηση συγκεκριμένων στόχων.“

Οι Αμερικανοι βέβαια ουδέποτε αποκάλυψαν ποιούς πλήρωναν. Την τελευταία φορά που το έκαναν, έμαθε ο κόσμος ότι οι Ταλιμπάν που ισοπεδώνουν ακόμα και σήμερα δημοκρατικές χώρες, ήταν δικό τους δημιούργημα, με τα λεφτά της USAID.

Θα μπορούσε και η συγκεκριμένη ΜΚΟ να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές, κρίνοντας από την εξόφθαλμη υποστηριξη που δίνει στους Τουρκοκύπριους , όπου αντί να μιλά για κατοχή, ασχολείται με το πως θα εξάγουν εμπορεύματα τα …κατεχόμενα!!!

Γνώμη μας είναι πως όχι. Θα ήταν παγκόσμιο ρεκόρ να καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες ύπαρξης να μπει στα κονδύλια. Τώρα πως μπόρεσε και πήρε κονδύλια από τις ίδιες πηγές για να εξυπηρετήσει τους ίδιους σκοπούς, πάλι μέσα σε λίγους μήνες, ε, θα είχε υψηλές πλάτες.

Το ότι ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε με σθένος το σχέδιο Ανάν, είναι προφανώς μία σύμπτωση. Όπως ακριβώς και η υποστήριξη του στην “Πράσινη Ανάπτυξη”. Σιγά μην γνώριζε ότι ο αδελφός του συνεργαζόταν με fund που επένδυε στην “πράσινη ανάπτυξη” και είχε ιδρυθεί έναν μήνα πριν την εισάγει επισήμως ως ” η λύση του ΠΑΣΟΚ που θα έφερνε εκατομμύρια θέσεις εργασίας”.

Κάτι ανάλογο πρέπει να συνέβει και με το σχέδιο Ανάν. Το ότι ο Ανδρέας (“Ανδρίκος”) Παπανδρέου είναι ο ιδρυτής της access2democracy, είναι προφανώς και αυτό μία τρανταχτή σύμπτωση..

Ακομη πιστευετε ότι εγινε καμμια διαπραγματευση από τον ΟΥΑΟΥ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ?

Η μηπως ειναι πιο πιθανο να ‘μιλησε’ ο ομπαμιας με τον Σοιμπλε-Μερκελ απ ευθειας για να πεσει κανα ψιλο να μη φωναζουν οι ιθαγενεις?

Μα φυσικα και εγινε: Μεγαλωσαμε τη παραταση από 2 μηνες ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΙΤΣΑΔΟΡΟ σε 4 μηνες και αλλαξαμε το μνημονιο σε γεφυρα και τη τροικα σε επιτροπη. Απομενουν οι ‘δεσμευσεις’ της Δευτερας για να ολοκληρωθει Η ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ.

Μη ξεχασετε να πληρωσετε τον ΕΝΦΙΑ-ΦΜΑΠ του 2015 μονο..

ΗΡΘΕ Η ΕΛΠΙΔΑ – ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΟΥ 37%..

Πηγες: M.Iγνατιου- Εθνος της Κυριακης- Πορισμα εισαγγελεως Παπανδρεου.

ΥΓ Καλες οι ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ που αμολας καθε μερα. Εχεις πλακα πολυ. Αλλαξε μονο κανα σακακι ΡΕ ΜΠΙΧΛΗ. 20 μερες το ιδιο ψειρες θα εχεις μαζεψει..

 

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.