“ΑΜΠΕ-ΛΑΛΕ”: ΧΑΘΗΚΕ ΤΙΓΡΗΣ

Το ανησυχητικό συμπέρασμα,μετά τον χθεσινό αγώνα,δεν είναι ότι η ΑΕΚ,ποδοσφαιρικά δεν είναι στα κυβικά που της πρέπουν και της αναλογούν. Αυτό ήταν γνωστό σε όλους μας,όσους τουλάχιστον δεν ποτίζονται από από τα νερά του Καματερού των sites και των φυλλάδων των Κετσετζόγλιδων οι οποίοι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Αλλωστε η ήττα αυτή καθ αυτή και ο αποκλεισμός, πολύ απλά μας άραξε στα κυβικά μας τα τωρινά και μας προσγείωσε στο “ερχόμαστε” και όχι στο ¨’ηρθαμε”.

Το ανησυχητικό, είναι η εμφάνηση -ή καλύτερα η ακόμα μιά επανεμφάνηση- του Μελισσανίδη,την οποία πολύ ορθά ένας σχολιαστής εδώ στο χώρο την ονόμασε “θλιβερή”. Αυτό ακριβώς ήταν. Μια θλιβερή επαν-εμφάνηση, ενός ανθρώπου που τον βλέπουμε και δεν τον γνωρίζουμε. Οπου βρει μπροστά του κάμερα και μικρόφωνο,σταματάει,κλαίει,παραπονιέται,καλεί το κράτος, ελπίζει να λυθούν όλα από άλλους και τέλος λέει γενικά “δεν πάει άλλο”, “που είναι το κράτος”, “να επέμβει η πολιτεία” στην οποία παρεμπιπτόντως πιστεύει ακράδαντα. Πως γίνεται να γκρινιάζεις για κάτι που πιστεύεις πως τελικά θα λειτουργήσει,δεν ξέρω.

Οπου βρει μπροστά του δημοσιογράφο με μικρόφωνο,κοντοστέκεται και μιξοκλαίει,όπως κάνουν οι κυράτσες στις λαικές,που μόλις δουν απεσταλμένο του Παπαδάκη ή του Αυτιά, ορμάνε πάνω του για να πουν τον πόνο τους…για τα ψωνια που είναι λίγα,για την σύνταξη που δεν φτάνει ουτε το πρωτο δεκαήμερο του μήνα,για τα ακριβά τα φάρμακα κλπ. Τα ίδια και ο δίκός μας. Εφοπλιστής είναι αυτός ή αγανακτισμένος άνεργος που περιμένει ώρες στην ουρά του ΟΑΕΔ;
Πως αυτός ο άνθρωπος κατάντησε τόσο κλαψομούνης,πραγματικά είναι αξιοπερίεργο. Και ο χρόνος δεν είναι αρκετή δικαιολογία.

(Και το χειροτερο; Δεν καυτιρίασε τα-λιγα ευτυχως- μαλακισμενα και το μικρο ευτυχως επεισοδιο που προκαλεσαν,αρκετο ομως να επελθει διακοπη,να ερθει αύριο “καμπανα” τιμωριας και κυριως γιατι αυτοί οι μαλακες προσεβαλαν και εξεθεσαν τους δεκαδες χιλιαδες,που δεν ηταν υποχρεωμενοι να “συγχρεωθουν” αυτην την εικονα και αυτην την ρετσινια.
Ουτε καν εκεινους δεν σκεφτηκε. Στα αρχιδια του. “δεν καταλαβα” λεει “τι εγινε και διεκοπει το παιχνιδι”. Δεν καταλαβε. Στην ουσια δηλαδή ανταμοιψε τους μπαχαλάκιδες με ασυλία. Αφεση εδωσε.)

Από το 2010 ακόμα- όταν η επιστροφή του Μελισσανιδη ήταν ακομα ευχολόγιο και φήμη μακρυνή,είχα γράψει ένα κείμενο- στο παλιό blog “Στο Φως του Φεγγαριού” αλλά δεν θυμάμαι τον τίτλο- που μιλούσα για έναν “τίγρη του πάρκου”. Πως και γιατι δηλαδή ο Μελισσανίδης,από το δάσος του λαθρεμπορίου και τις στέπες των αιμοπτύσεων, πάλεψε γερά,έγινε “κάτι” και πέρασε τα σκαλοπάτια της πλουτοκρατίας (όσο και αν το αρνείται)

Και κυρίως δημιούργησε τόσες και τέτοιες “δεσμεύσεις” (sic) με αυτήν και έχει πλέον “εκπαιδευτεί”-απο αυτήν- ωστε να παρουσιάζεται στο πάρκο- ένεκα και τα χρόνια βλέπεις,γέρασε κι αυτός- και να τον έχουν αλυσοδεμένο οι πραγματικοί μεγιστάνες,για λογαρισμό των οποιων δουλεύει.

Και έτσι σήμερα να έχουμε απέναντί μας όχι εκείνο το αγρίμι που ξέραμε,αλλά μια τιθασευμένη,μια ναρκωμένη και μια καθοδηγούμενη γρια ξεδοντιάρα τίγραινα, η οποία πια χρησιμεύει σαν ατραξιόν στο “ζωωολογικό κήπο” των κονομημένων. Να βγαζει φωτογραφίες με μικρά παιδιά που φορούν κιτρινομαυρες φανέλες και να σωριάζεται,να χύνεται πάνω στις καρέκλες κάποιας δεξιωσης,κάποιας κοπης πίττας,κάποιων γενεθλίων,η όπου αλλού τέλος πάντων υπάρχει τζάμπα πιοτό και φαί.

Εφτασε στο σημείο να δηλώνει την ακλόνητη πίστη του στον…Ανάκογλου,τον Ανέστη και τον Μπρέσεβιτς. Αν είναι δυνατόν. Αντι να κρύβεται για να μη ταυτίζεται με την μετριότητα την αναπόφευκτή,εκείνος τρέχει ξωπίσω από τις αποστολές της ομάδας και την ακολουθεί στα κατσάβραχα στις προπονήσεις,λές και είναι ο Χατζιχρήστος την δεκαετία του ’80.
Ρε ες να έχει πάθει κανένα εγκεφαλικό και να νομίζει πως υποβίβασε την ΑΕΚ και στη θέση της ανεβαζει τη Μπαρτσελώνα;
Είναι και αυτός ο Πλατέλας που μοιάζει με το Μέσι…

Και όλα δίχως κόστος. Βλέπεις είναι ανέξοδο το να χτυπάς στην πλάτη τον Γεωργέα και να χαριεντίζεσαι με τον Μπάγεβιτς,από το άλλο,το κοστοβόρο: το να θωρακισεις την ομάδα με σοβαρές μεταγγραφές και να ετοιμάζεις πράγματικά από φέτος έναν ατσάλινο κορμο για του χρόνου. Βλέπεις αυτο χρειάζεται λεφτά.Οπως και το γήπεδο. Το οποίο το αφήνει στην …διακριτική ευχέριά μας.

Μα, θα πέι κάποιος,σωστά. Ο Μελισσανίδης δεν χρειάζεται να δώσει από την τσέπη του.Ας δωσει από αυτά που έχουν ήδη μαζευτεί από όλους εμας 2 χρόνια τώρα..
Σωστό. Ελα όμως που ο “μεγιστάνας” έχει ένα κακό ελάτωμα: Ακόμα και τα δικά σου τα λεφτά τα θεωρεί δικά του και κατ’επέκταση τα προστατεύει από την νοσο της σπατάλης.
Σαν δεν ντρέπεστε παλιόπαιδα. Αντι να ζητάτε ασκοπες σπατάλες, κοιτάτε να του πείτε ένα ευχαριστώ, που σαν τράπεζα σας κρατά τα χρήματα σε ασφαλές μέρος. Αχάριστοι.

Αλαφουζοφέρνει λοιπόν εδω και καιρό ο Μήτσος. Πάει αυτός που ξέρατε. “Πέθανε”. Πάνε οι βρυχηθμοί, τα “ντου” και τα καντήλια.
Τώρα έχει αποκτήσει βίλα και μάλιστα με πυρινικό καταφύγιο.(μάλλον εκείνο το: “τα έργα σου θα σε σώσουν τέκνο μου” που θα του ειπε κάποιος ηγούμενος, το παρεξήγησε. Ας του πέι κάποιος ότι άλλο πράγμα εννούσε ο γέροντας).

Τον έχουν δέσει λοιπόν με αλυσίδα χρυσή στο μέσον του πάρκου,δίπλα στη λιμνούλα με τις πάπιες,κάτω από μια κερασιά και ξαπλωμένος,αργός,ράθυμος,νωθρός γέρος και δίχως κουράγια περιμένει ραχατρλίδικα το κράτος και τις υπηρεσίες του δημοσιου να ενεργήσουν τα δέοντα,τόσο για την πάταξη της βίας και την εξυγείανση του χώρου, όσο και για την τελική αδειοδότηση του γηπέδου. Το οποίο θα χτιστεί. Ναι.

Με λεφτά άλλων,για να “μπει” μέσα και να ξεκουραστεί για πάντα μνημονεύοντας εμείς το όνομά του.
Σαν άλλος ενας από “εμάς”, που στο δρόμο της ζωής έγινε ένα με τους “άλλους”. Αλλά δεν μας ξέχασε.Οπως οι μετανάστες που το 1960 έπλεναν πιάτα στην Αστόρια,μετά από 10ετίες παραμονής στα ξένα, επιστρέφουν στο χωριό,στο πατρικό τους. Και χτίζουν από μια εκκλησιά,ευγενική δωρεά,ώστε να μνημονεύονται, αναγραφόμενοι σε λευκή μαρμάρινη στήλη. Τουλάχιστον εκεινοι τα έφτιαχνα με δικά τους έξοδα.

Ετουτος θελει να κάνει και την κηδεία του δημοσία δαπάνη.
Οπως και η επιτύμβια στήλη που προετοιμάζει με χαρμολύπη και αυτή ακόμα με δικά μας λεφτά θα είναι,η οποία θα γράφει: “ΕΝΘΑΔΕ ΚΕΙΤΑΙ Ο ΜΠΑΤΙΡΗΣ”.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to “ΑΜΠΕ-ΛΑΛΕ”: ΧΑΘΗΚΕ ΤΙΓΡΗΣ

  1. Ο/Η bandog λέει:

    δυσκολοι καιροι για τιγρηδες…

    η οικονομια , το πετρελαιο στα 50$ το βαρελι , η πολιτικη , οι θεσμοι…
    ολα κοντρα του ειναι…

    και δε θα ειναι ο μονος που θα εχει προβλημα.
    πιθανολογω οτι μετα την αφαιμαξη της πλεμπας απο την τροϊκα , η “πρωτη φορα αριστερα” θα λαβει εντολη να μαζεψει σπορια και απο τους εχοντες…

    η θλιβερη εικονα του τιγρη λοιπον (εγω τη σχολιασα ετσι) , εχει να κανει με αυτα που πιθανον να ερχονται στα επιχειρηματικα του…

    οχι οτι δεν το ξερει. τι τιγρης θα ηταν?

    γιαυτο εκανε μπασιμο στο τζογο και γιαυτο δεν παρελειψε να μας δηλωσει εξ αρχης οτι θελει μια αεκ αυτοσυντηρουμενη που να λειτουργει με τα εσοδα της.

    ακριβως επειδη ξερει οτι ειναι δυσκολοι καιροι για τιγρηδες…

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς bandog:
    Εγω παλι δεν πιστευω πως ο “μεγιστανας” ειναι ανησυχος επειδη πιθανον να …του αυξησει τον ΕΝΦΙΑ ο Βαρουφακης. (γιατι αυτο και μονο θα ειναι το παραπανησιο βαρος που θα κληθει να πληρωσει η “πλουτοκρατια”. επι κυβερνησεως “βουνου”)
    Ποτέ οι νταβαδες δεν ειχαν λογο ανησυχιας στο ελληνικο μπουρδελο.
    Περισσοτερο μπορουμε να πουμε πως ανησυχει μηπως και δεν αρπαξει τοσα οσα υπελογιζε, η αν τελικα οσα του υποσχεθηκαν θα του τα δωσουν. Εκε,ναι,ειναι λογικο να εχε εναν λογο ανησυχιας και προβληματισμου ο εξ αριστερης οικογενειας καραβομουτζουρης.

    Για την ΑΕΚ δε ανησυχει καθολου.Και πολυ σωστα υποθετει-και προτινει- το να ειναι αυτοτροφοδοτουμενη. Γιαι ξερει καλα οτι ομαδες- “μαγαζια γωνια” μπορουν να αυτοθεραπευονται. Εδω η ΑΕΚ συντηρησε ενα καρο λαμογια (δηλαδη και τον ιδιο) περασε απο χιλια κυμματα και παλι ο κοσμος το μαγαζι το τιγκαρει.

    Αρα σωστα προτινει την… αυτοτροφοδοσια της. Και μη ξεχναμε πως αυτη η …”πρωτοπορα” ιδεα του “μεγιστανα” εχει και ενα μεγαλο “συν”: δεν τον αναγκαζει να βαλει το χερι στην τσεπη.
    Και καθε ιδεα,καθε σχεδιο τα οποια ειναι “τζαμπέ”, ο Μελισσανιδης τα λατρευει. Ειναι “φαν”.

    Το θεμα ειναι οτι καθε λιγο και λιγακι,βαζουν χερι στο μπεζαχτα της ΑΕΚ ενα καρο πειναλαιοι λιμοκοντοροι. Και δεν της αφηνουν μητε ψυχουλο.

    Οπως και να εχει, πρεπει να διωξει απο κει μεσα οσους “μυριζουν” ναφθαλινη,οσους εχουν φθαρει και βεβαια τους “καλοθεληταδες” που ταχα συστρατευτικαν σαν φιλοι του η σαν “καλοι συνεργατες” και στην ουσια δεν εχουν προσφερει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, παρα πολυλανε ατομικη εκδουλευση και γουσταρουν τη λεζαντα. Περαν τουτου,ουδεν. Μαλλον ζημια εχουν προκαλεσει καποιοι (και καποιες) εκει μεσα.

    Οποτε λοιπον,με το καλο το καλοκαιρι,εκτος απο την εκκαθαριση του ποδοσφαιρικου ροστερ,καλον ειναι να γινει και ενα ξεσκαρταρισμα και στο δοιικητικο-υπαλληλικο ροστερ, μπας και ξεκολισουμε απο τον ερασιτεχνισμο και την πλακιτσα που κανουν εκει μεσα καμποσοι, προσποιουμενοι τους “στρατιωτες της παραταξης” οπως λενε και τα κομματοσκυλα αναφερομενα στο κομμα τους.
    (Γενικα, το “ντου” στον κορβανα, ειτε ιδιωτικο ειτε δημοσιο, ονομαζεται “συστρατευση”.)