ΠΡΟΣAΡΜΟΣΘΗΚΕΣ ;

1. Θυμήσου τότε παλιά, που διαφωνούσες. Με όλο το σύστημα χονδρικά. Μάθε λοιπόν σήμερα, οτι και κάποιοι άλλοι έχουν το δικαίωμα της διαφωνίας. Χωρίς υποχρεωτικά να διαφωνούν επειδή βρίσκονται στην κατάσταση που ήσουν τότε παλιά.

2. Πρέπει να μελετάς το παρελθόν, εφόσον πιστεύεις οτι είσαι ράτσα. Κι εφόσον πιστεύεις οτι πας για γενεαλογικό δένδρο ή φαμίλια. Αν σου ξέφυγε νεότερος, ψάξε στο παρελθόν σου να βρεις δικά σου λάθη.

3. Να έχεις πάντα σεβασμό στον πελάτη, αφού από αυτόν εξαρτάσαι. Εσύ οφείλεις να είσαι πιστός, γνωρίζοντας οτι ο πελάτης είναι πάντα προσωρινός και πάντα άπιστος. Μπλέξε τον πελάτη με ιδεολογία.

4. Όταν με το καλό φτειάξεις αυλή, αφού έχεις ανάγκη να σε γλύφουν, φρόντισε να ελέγχεις την αυλή. Είναι αδύνατον να θεωρήσεις οτι το δικό σου δημιούργημα, το οποίο πάντα θα είναι χειρότερο από εσένα, θα μπορέσει και να σε συμβουλεύει. Βγες από τα ψυχοπαθητικά συμπτώματα οτι δήθεν ακούς κάποιους χειρότερους. Μάθε να κάνεις παρέα με καλύτερους, που δεν θα γίνουν αυλή σου.

5. Οι ανιχνευτές και οι πρεσβευτές, απλά θα σου φέρουν τις πληροφορίες του αντιπάλου. Μάθε να πηγαίνεις κατά μέτωπον και να συναλλάσσεσαι με την κανονική γλώσσα. Οι τριγωνικές συναλλαγές, δεν ευνόησαν κανέναν.

6. Να δίνεις πάντα προοπτική για το μέλλον, αφού αυτό αργά ή γρήγορα, θα έρθει. Οπότε φτειάξε την διάδοχη κατάσταση για να πέσεις στην ιστορία της συντήρησης της δεύτερης γενιάς ή της καταστροφής της τρίτης. Το παρελθόν είναι προϊόν εκδίκησης για το μέλλον, ακόμα κι εσωστρεφώς.

7. Να ξέρεις σε ποιούς θα ποντάρεις και να ξέρεις οτι ο χρόνος σου, δεν είναι αιώνιος. Κι εσύ δεν είσαι αιώνιος. Να ξέρεις οτι σε αυτούς που πόνταρες, την ίδια εγωπάθεια έχουν που θα την πληρώσουν σε χρόνο. Φυσικά και σε χρήμα.

8. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να αντιδράσει, είτε από συμφέρον είτε από πλάκα. Να είσαι έτοιμος να σέβεσαι την αντίδραση. Ειδικά όταν μεγαλώνεις, κι όταν γίνεσαι σύννομος.

9. Να πιστεύεις οτι πάντα μπορεί να βρεθεί κάποιος πιο ικανός από εσένα. Η ζούγκλα αναπλάθεται και η βία φέρνει μόνο βία. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε βαρέσεις πιο δυνατά τώρα, αφού πλέον είσαι του συτήματος και της προσωπικής παρακμής.

10.  ΓΚΑΝΤΙ : Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to ΠΡΟΣAΡΜΟΣΘΗΚΕΣ ;

  1. Ο/Η conpater λέει:

    Αδερφε μου,αυτο ειναι μαχαιρια με πριονοτο και να το κανεις μεσα-εξω….Ειναι σαν να βαζεις οινοπνευμα σε ανοιχτη πληγη,και μετα να της ριχνεις αλατι,δηθεν για να φτιαξει κρουστα αντι για σουλφαμιδοσκονη…..

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ενδομυχα νομιζω τα ξερει. Μονο χαζος δεν ειναι. Φορτωμενος με 500 πραγματα ειναι, οπως και οπου τον παιρνει κανει δουλειες του ποδαριου:ελληνικος ποδοσφαιρος.Οπου ειναι πιο σοβαρα τα πραγματα ειναι αναλογα.

    Με τα ερχωμαστε επισημα και τα απογειωνωμαστε που μας γραφουν εδω τα βουρλα. Λες και μιλανε στο κοινο του 365 και της ωρας και θα μας πιασει υψοφοβια.

    Η συνεχής ανάπτυξη είναι ο νόμος της ζωής. Αυτός που προσπαθεί να διατηρήσει τα δόγματά του για να φαίνεται συνεπής στους άλλους, οδηγεί τον εαυτό του σε λάθος δρόμο.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    μωρε εσυ καλα τα λες στηβεν..το θεμα ειναι το χοντροποντιακο κεφαλι τα ακουει ?
    ή απο το ενα αυτι μπαινουν και απο το αλλο βγαινουν ?

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο : Δεν απευθύνομαι σε Πόντιους πρώτης γενεάς. Απευθύνομαι σε ιθαγενείς

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Ε όχι και πεντακόσια. Μην είσαι εύπιστος.

  6. Ο/Η conpater λέει:

    ….” Αυτος που προσπαθει να διατηρησει……” Φιλε,ειναι μεγαλη κουβεντα αυτη. Λογικη η συναισθημα,απο τα διαχρονικα διλληματα.Και οσο μεγαλωνεις,τοσο το συναισθημα κερδιζει σε ποσοστα.Το ζητουμενο ειναι πως ο συγκεκριμενος,ετσι εμαθε ετσι πορευτηκε στις σχεσεις του με συνεργατες.Παντου υπαρχει ο πυρηνας,και ακολουθουν οι περιφερειακοι.Θα πρεπει ομως να υπαρχει και η ακολουθια με το σημερα.Εκει γινεται κωλος η κατασταση,γιατι με την νοοτροπια του χθες δεν πας στο αυριο.Και την ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ο συγκεκριμενος,δεν την εχει αναγκη απο την αυλη του.Δεν την εχει ΚΑΝ αναγκη.Ομως,οταν η ” αυλη ” ειναι χτισμενη πανω σε ΒΟΘΡΟΥΣ και σε ΣΚΑΤΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΓΛΥΦΤΕΣ,και ΛΑΜΟΓΙΑ,που δεν εχουν σε τιποτα να πουλησουν και την μανα τους για να φανουν αρεστοι στο αφεντικο,τοτε καποια στιγμη παιρνει η μποχα και σενα…..

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    …Ο Δεκάλογος του γύφτου.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Όλους : Το κείμενο γράφτηκε διότι κάποιος τόλμησε να σκεφτεί οτι πίσω από εμένα, κρύβεται κάποιος. Ενώ κρύβεται μόνο ο Θεός, με την έννοια, οτι εγώ είμαι, η τρέλα μου και η κάσα. Δεν θεώρησε εκεί που πήγαινε να τα πει, οτι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΛΟΙ ΚΑΙ ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ ΑΚΟΜΑ. Δεν κατάλαβε ακόμα ο κάποιος, οτι δεν είναι αλωμένα τα πάντα, παρά μόνο κάτι νούμερα που έχουν δικαίωμα ψήφου. Δεν κατάλαβε ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΚΥΨΕΛΗΣ ΑΚΟΜΑ Ή ΠΟΣΟ ΕΥΑΛΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΠΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΕ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΠΛΕΜΠΕΣ ΤΗΣ ΩΡΑΣ. ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΚΤΕΘΕΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, τύπου δεν κατάλαβα γιατί διακόπηκε το παιχνίδι. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ, ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΣ ΣΤΑ ΚΛΑΜΠ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ. ΟΥΤΕ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ. ΑΝΤΕ, ΟΥΤΕ ΚΙ Ο ΜΕΡΝΤΟΧ ΣΤΙΣ ΜΠΥΡΑΡΙΕΣ.

  9. Ο/Η conpater λέει:

    Το ιδιο λεμε,γιατι αν αντι για πουλημενους σκατανθρωπους αυλοκολακες,ειχε νορμαλ τυπους που τον ενημερωναν σωστα και δικαια,δεν θα τον ειχε παρει η μποχα…Αλλα το θεμα ειναι αν αντεχει να εχει τετοιους διπλα του.Αν το λυσει αυτο το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ θεμα,τοτε κατι μπορει να αλλαξει προς το καλυτερο για την ομαδα και ιδιαιτερα για τον ΙΔΙΟ. Το κειμενο μπορει να γραφτηκε για τον Χ αλλα αφου ο Ψ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ την αποψη του λαμογιου,του λουμπινα,του λιγδιαρη Χ,αυτοματα παει και στον ιδιο.Μαθηματικα Β Γυμνασιου ειναι….Δε μιλαμε , δε μιλαμε….αντε !

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Conpater Ο συγκεκριμένος οχι μονο εχει ανάγκη την αυλή και τη κολακια αλλα και την ´πληρωνεί´ (με τα λεφτα μας) για να τον κανει να νιώθει μεγιστάνας.
    Πες μου εσυ ΕΝΑΝ σοβαρο επιχηρηματικα που θα έφερνε στην εταιρεία του ενα διευθυντή που εχει ηδη απολυθεί ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ στο παρελθόν και οχι μονο ειναι ανίκανος πλέον αλλα προκαλεί και την δυσαρέσκεια (τουλάχιστον) των πελατών του μαγαζιού. Που τον ¨ανεχωνταί ως αναγκαίο κακο.
    Πες μου εσυ έναν σοβαρο που θα ειχε στέλεχος τη Βρεττάκου που εχει καταφέρει (γιατι κατόρθωμα ειναι) σε β και γ εθνική να τρωει αφαιρέσεις βαθμών, πρόστιμα και κλείστε πόρτες. Η γκομενα κατάφερε μέχρι και μπούκα σε φιλικό καλοκαιριού με τη ρόμα! Δε μιλάμε για απλα άχρηστο βλήμα μιλάμε οτι επίτηδες να το προσπαθούσε σε φιλικό μπούκα δε γινεται..
    Πες μου εσυ απο όλους αυτους του ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ έναν που θα τον ειχε μια σοβαρη ομάδα στο payroll. Μέχρι και το Ροκκα προσέλαβε οικονομικό το τύπο που τα έκανε ολα μουτι πριν 2-3 χρονια.. ακομη και στην εκκαθάριση δεν κάθισαν να διαβάσουν ενα καταστατικό και έβαλαν έναν εκκαθαριστή αντι για δυο με συνέπεια να ειναι παράνομοι..
    Μιλάμε για επαγγελματίες καραγκιόζηδες με τη βούλα.
    Μετρημενοι στα δάχτυλα του …μισού χεριού ειναι οι πραγματικοί σοβαροι εκει μεσα..

    Στα αλλα επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας με κολογλυφτες και κατιναρια για να πέφτει ο μισθουλακος. Σάμπως απο τη τσέπη του τα πληρώνει η πλήρωσε τίποτε ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για να τα αποκτήσει? ΠΑΡΑΜΥΘΙ πούλησε μονο μέχρι στιγμής, και κονομα.

  11. Ο/Η conpater λέει:

    @The Snitch. Φιλε,ειλικρινα εμμενω σε αυτο που εγραψα πριν καιρο.Δεν το ξαναγραφω,οποιος το θυμαται καλως. Οποιος εχει φτασει επαγγελματικα στο σημειο που εχει φτασει αυτος,σιγουρα ολα νομιμα και καθαρα δεν εχουν γινει . “Και εχει καθαρισει,και τον εχουν καθαρισει…” οπως σωστα ειχε γραψει ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ καποτε.Οσον αφορα λεπτομερειες για την ΑΕΚ,δεν γνωριζω.Αυτα που ξερετε εσυ,ο Στηβεν,και ισως και καποιοι αλλοι.Εγω διαβαζω και βγαζω συμπερασμα,ξαναλεω οσον αφορα την ΑΕΚ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ομως,πως υπαρχουν καποιοι ανθρωποι,εγω ξερω 4 στον αριθμο,που θα μπορουσαν να ειναι διπλα του,που ΜΑΖΙ με αυτον θα μπορουσαν να ειχαν φερει καλυτερα αποτελεσματα σε γενικα,αλλα και σε επι μερους πραγματα.Πρωτα απο ολα,σε αυτο το μπουρδελο που ζουμε,αφου η επικοινωνια παιζει πρωτευοντα ρολο,την θεση αυτη επρεπε να την ειχε ενας κωλοπετσομενος,εμπειρος,και παλια πουτανα στο κουρμπετι ΤΟΥΣ.Ποσο μαλλον οταν υπαρχει και μεταξυ τους συγγενεια εξ αγχιστειας.Απο κει και περα,σε διοικητικοοικονομικες θεσεις,βαζεις ανθρωπους που ΞΕΡΟΥΝ να κανουν αυτη την δουλεια,και το κυριοτερο ειναι και ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ. Κακα τα ψεμματα,αμα παιζει και λιγο το συναισθημα για το καλο της ομαδας πιστευω πως ειναι πολυ καλυτερα.Αλλα ρε φιλε,μην περιμενεις απο τετοιους ανθρωπους να ειναι στο “μαλιστα” και στο “yes sir”. Δεξου τουλαχιστον πως υπαρχει και η αλλη αποψη.Ομως, αμα τοσα χρονια εχεις στην δουλεψη σου την “παλια γειτονια ” που ελεγε και ο Μαζωνακης,και δεν σου περναει απο το μυαλο πως ισως καπου δεν τραβαει το πραγμα,ε τοτε γαματα…