Τρομάρα μας

Βρίσκεσαι μέσα στο τρόλει και ξάφνου σε πιάνει κόψιμο.Τι κάνεις;
Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία μαθηματικά και συντεταγμένα έχουμε περιέλθει ως κράτος.
Εσύ θες να σταματήσει το τρόλει και να πας στο πρώτο δεντρίλιο να τα κατεβάσεις και να ξαλαφρώσεις,ενώ θα σε καρφώνουν τα δεκάδες βλέματα των συνεπιβατών,οι οποίοι θα γελάνε και θα κουνάνε το κεφάλι.
Ο οδηγός πάλι,σου λέει “δεν επιτρέπεται να σταματήσω,θα περιμένεις να φτάσουμε στο τέρμα…εκτος βέβαια αν θες να πηδήξεις απ’το παράθυρο…πραγμα για το οποίο δεν θα φέρω καμιά ευθύνη”.

Απαντες,θέλουν να φύγεις-ή τουλάχιστον καμώνονται ότι δεν τους νοιάζει αν θα φύγεις από την Ευροζώνη. Η Γερμανία,μαζί με τους γνωστούς και παραδοσιακούς υποστηρικτες της,τις χώρες της Be-Ne-Loux,την Αυστρία και την Φινλανδία,παριστάνουν ότι είναι έτοιμοι να σε δουν εκτός ευρώ . Κατόπιν υπάρχουν οι χώρες που θα ήθελαν πραγματικά να σε δουν να φεύγεις,για να μεγαλώσει η πίττα της χρηματοδότησής τους,παίρνοντας και το μερίδιο σου. Δηλαδή οι νεόκοπες στο κρεβάτι του Προκρούστη. Οι Λετο-Λιθουανίες,οι Πολωνίες,Οι Βουλγαρορουμανίες κλπ.

Οι χώρες του Νότου,φοβισμένες,δεν πλησιάζουν την “χολεριασμένη” Ελλάδα,παρακαλώντας για “διαφορετική αντιμετώπιση” και στην ουσία τάσσονται απέναντί της. (κούνια που τους κούναγε βέβαια).
Και μαζί με όλους τους παραπάνω, σου προτείνουν να την κάνεις απ’την Ευρώπη και οι παραδοσιακοί “Φάραντζ”, “Λεπέν” κλπ.
Τι μένει; Οι κάλοι και τα νύχια.Τίποτα.
Τα δάνειά μας,από ιδιωτικά έχουν μετατραπεί σε δημόσια και ενυπόθηκα.
Γι αυτό και τα – ακίνδυνα πλέον- δημοψηφίσματα,δεν τους φοβίζουν.Αντιθέτως τα επιζητούν,ώστε να βρεθείς εκτεθημένος και απολογούμενος. Οταν έπρεπε να γίνει,το 2011,δυστυχώς δεν έγινε. Τώρα,είναι αργά.

Οι μόνοι που θέλουν να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη,είναι οι Ελληνες,που διαδηλώνουν κατά της.Είναι όλοι εκείνοι που ψήφισαν “ΟΧΙ” και “ΝΑΙ” στο γελοίο και αυτοεγκλωβιζόμενο πρόσχημα του δημοψηφίσματος. Είναι το 80% που λέει “ΝΑΙ” στην Ευρώπη και το ευρώ.

Το πνεύμα του Μανιτού,ελπίζω να μη μπλοφάρει και εκείνο και να θέλει πραγματικά-για δικούς του λόγους,να ΕΠΙΒΑΛΕΙ την παραμονή των “τεμπέλιδων” και “γλετζέδων” Ελλήνων στην κρεαταγορά της Ευροζώνης.
Να ευχόμαστε δηλαδή,να μην είναι για ΤΩΡΑ προγραμματισμένη η Εξοδος, και να μην είμαστε οι πρώτοι που θα σειρουν το χορό της διάλυσης της “ΟΝΕ” ( Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΡΑΣΤΗ) και να βρεθούμε και κερατάδες και δαρμένοι. Και καταχρεωμένοι δηλαδή και “προδότες”.

Οι λόγοι της εισόδου και της παραμονής της Ελλάδας στην Ευροζώνη,είναι ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΥΡΙΩΣ.(στην Αμερική αναφέρομαι)Και όταν αποφασιστεί η αποχώρησή της,θα αποφασιστεί για τέτοιους λόγους και όχι για ψευδο-οικονομικούς.
Δεν πιστεύω,νοήμων άνθρωπος,να ισχυρίζεται πως φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού,μόνο και μόνο γιατί κάτι μαλάκες δεν τα βρίσκουν στο ύψος του ΦΠΑ στον μουσακά, ή στο αν θα κοπεί το ΕΚΑΣ το 2017 ή το 2019. Φαιδρά πράγματα.
(Το ότι φυσικά όσο παραμένουμε κονομάνε οι “siemens” στην πλάτη μας,αυτά είναι τα παράπλευρα οφέλη των υπεργολάβων. (collateral benefits).Κανείς δεν δουλεύει τζάμπα. Ειδικά οι Προτεστάντες).

Να κάνουμε λοιπόν το παν,να παραμείνουμε εντός του ευρώ. Εντός της Ευροζώνης.
Γιατί; Για να τους τα φάμε ως το τέλος. Να μην αφήσουμε ούτε ευρώ αδάγκωτο. Ούτως η άλλως κονομάνε και οι ίδιοι τα άντερά τους στην πλάτη μας. Δεν έχουν αφήσει ευρώ αδάγκωτο,που να μη περνά από την Ελλάδα. Λαμβάνουμε 5 ευρώ βοήθεια,εν τω μεταξύ κονομάνε στην “δευτερογενή-τριτογενή” αγορά (sic) τα τριπλά και τα τετραπλά.
Και εμείς να τους τα φάμε ως το τέρμα και εκείνοι να μας τα φάνε ως το τέρμα.

“Η ζωή μας κύλισε και έφτασε στο τέρμα,οπως ένα κερμα στην κατηφοριά”. Καμιά φορά οι στιχουργοί,είναι πολύ εύστοχοι.

Απαντες ευχαριστημένοι. Κάποια στιγμή το κοντέρ θα μηδενισει εκατέρωθεν. Απαντες ευχαριστημένοι; Μάλλον όχι.Η Ελλάδα έχει “πειραγμένο” κοντέρ. Εκεινοι θα επαναξεκινήσουν με ένα καινούριο κόλπο στο μέλλον,στο οποίο θα σου “ζητήσουν” να μετάσχεις,ενώ εσύ θα έχεις στην καμπούρα σου χρέη τα οποία θα “επανακοστολογηθούν” και θα “τακτοποιηθούν” εν ευθέτω χρόνω συνεχίζοντας να χρωστάς μέχρι το 2100. Και έπεται συνέχεια.
“Ουκ έσται τέλος”.

Υ.Γ Ο κος Πρωθυπουργός, κατέστησε ολόκληρη την κοινωνία,αλλά και το σύνολο των κομμάτων δέσμια στο εδώλιο των Πραιτωριανών. “δεν μας φταίνε οι Ευρωπαίοι, οι ξένοι για τα όσα χρωστάμε” είπε σήμερις εις το Ευροκοινοβούλιο. “Φταίμε εμεις που τα καταφάγαμε”.

Βέβαια-για “ξεκάρφωμα” είπε και ότι “τα δανεια δεν δίνονταν για κοινωνική πολιτική και ανάπτυξη,αλλά δίνοταν για να σωθούν οι τράπεζες”.
Σε αυτό βέβαια θα μπορούσε να του αντιτείνει κάποιος: “και αφού τα έδωσαν στις τράπεζες,τότε πως ρε μαλάκα δεν ευθύνονται εκείνοι”; Αλλά αυτά είναι λεπτομέριες.
Το σημαντικό ειναι ότι θα επέλθει συμφωνία και θα πάψει ο Αλέξης να δαγκώνει τα χείλια του σαν αυτιστικός,έχοντας το-λογικό- άγχος αυτού που κινείται με βάση τις υποδείξεις άλλων χωρίς να γνωρίζει και τα απότερα σχέδια τους για τον ίδιο. Λογικό το άγχος.Λογικές και οι άφθες στα χείλη.

“Τα φάγαμε όλοι μαζί” λοιπόν. Αρα,ότι έρθει σαν μέτρο (οι “μεταρυθμήσεις βρε!) από δω και μπρος,σαν αντιστάθμισμα στα νέα δάνεια, να τα δεχθείτε και να βγάλετε και το σκασμό. Σας έσωσα από την ακατάσχετη και καταστροφική έξοδο,η οποία θα σας χαροποιήσει τόσο πολύ, που ελάχιστα θα προσέξετε οι περισσότεροι “υπάιτιοι” τα τσεκούρια και τα μαχαίρια που ενέχονται στα υπογεγραμένα χαρτιά.

Υ.Γ2: Σε ρευστό,υπάρχουν λιγότερα από ένα δις ευρώ στις “Ελληνικές” τράπεζες. Οι καταθέσεις σε αυτές, υποτίθεται πως υπερβαίνουν τα 100 δις.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;Και ποιος εγγυάται ότι υπάρχουν κάπου και ότι είναι εξασφαλισμένα; Οποιος το βρει,κερδίζει Συριακό λουκούμι.

Y.Γ.3: Αρχισαν ήδη να ροβολάνε κατά τις Βρυξέλες και οι “αιχμάλωτοι”,αφού μυριζονται συμφωνία,δηλαδή μαρούλι μελλοντικό αλλά και θέλουν μερίδιο πολιτικής νίκης και πιάνουν “στασίδια”. Σήμερα το βράδυ αναχωρεί για το “Χοτέλ Βρυξέλες” ο ξεπλυμένος ο Μειμαράκης. Ακολουθεί αύριο ο ψευδος δουλος, ο Θεοδωράκης. Και πιθανόν να πάει και η Φώφη η μπιρμπίλω,να ακολουθήσει και ο Τζίμερος. Πάρτε και το Ρουβά να διακανονήσει και τα δικά του χρωστούμενα. Πάρτε και τον Λεβέντη εκεί πάνω,τον οποίο προσφάτως ανακαλύψατε…πάρτε και το Δήμα,να αναπνευσει Ευρωπαικό και όχι Αλβανικό αέρα,να ξεφαρμακωθεί και λίγο. Ολοι μαζί ωρέ,γιατί το πακέτο είναι βαρύ.
Σφουγγαρίστρες.Λακέδες. Κωλόπανα. Πατσαβούρες. Με μούρες σα χεσμένες λεκάνες.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.