Η Γάτα για την επιστροφή Ντέμη

Ευχαριστώ τον αναγνώστη που το έστειλε.
12166366_10206556614387523_1486036680_n

Post By Γιώργος Κιντής (76 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

26 Responses to Η Γάτα για την επιστροφή Ντέμη

  1. Ο/Η dimitris_astros λέει:

    Καλά όλοι ΤΡΥΠΕΣ διαβάζουν….. αλλά και τις δημοσιοποιούν?

  2. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    @dimitris_astros Χα χα, όχι, απλώς είναι εύκολο να προβλέψεις τι θα γράψουν. Λέω συχνά ότι οι ελληνικές εφημερίδες, αθλητικές και πολιτικές, είναι οι πιο αξιόπιστες γιατί, αν τις διαβάζεις προσεκτικά, δε μαθαίνεις για το το έγινε στο παρελθόν, αλλά για το το τι θα γίνει στο μέλλον, και μάλιστα με ακρίβεια.

  3. Ο/Η Márton Esterházy λέει:

    Γιωργο θεωρεις οτι μια τετοια κινηση στοχευει σε συσπειρωση του κοσμου εν οψη (whenever this is to be materialized – if ever…) της ‘Δουρου Αρενα΄ ?

    Εαν δεχτει ο Ντεμης να παιξει αυτο τον ρολο (που σιγουρα θα ψηνεται να μπει ξανα στα διοικητικα απο οσο τουλαχιστον τον γνωριζουμε ως δημοσια παρουσια και σιγουρα εσυ τον ξερεις απειρως καλυτερα απο ολους εμας) τοτε σιγουρα κανει εν γνωση του εξυπηρετηση στα τιγροειδη που ετοιμαζονται να πανε ξανα ταμειο με το κλασσικο συστηματακι Other Peoples’ Money.

    Και εις Σάλλας με υγεία. (οχι για τον Ντεμη αλλα για τους τιγρηδες)

  4. Ο/Η Márton Esterházy λέει:

    Επισης απο την συνεντευξη στην Καθημερινη αναφερει ο φιλος σου:
    http://www.kathimerini.gr/825117/article/proswpa/geyma-me-thn-k/ntemhs-nikolaidhs-h-ka8arsh-sto-podosfairo-diafhmish-gia-mia-kyvernhsh

    ”Το καλοκαίρι του 2003 ο Ντέμης Νικολαΐδης φεύγει από την ΑΕΚ. Προορισμός του, το εξωτερικό. «Ηρθα σε επαφή με ανθρώπους της Παρί Σεν Ζερμέν και καταλήγουμε σε συμφωνία. Πηγαίνω στο Παρίσι και ξεκινάω προπονήσεις. Κάποια στιγμή μου κάνει μια κουβέντα ο προπονητής, παζαρεύοντας ουσιαστικά εκ νέου το συμβόλαιό μου. Δεν μου άρεσε ο τρόπος του. Φεύγω, ενώ απομένουν λίγες μόνο μέρες για να εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος. Μάλιστα, λέω στη Δέσποινα με την οποία μόλις έχουμε παντρευτεί, “δεν επιστρέφω αν δεν βρω ομάδα”. Τότε με προσεγγίζει ελληνικός σύλλογος και μου κάνει πρόταση για συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων, έναντι 1,4 εκατ. ευρώ για κάθε έτος. Αρνήθηκα και πάλι και ευτυχώς αμέσως μετά συμφώνησα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου πέρασα υπέροχα”

    Ουσιαστηκα επιβεβαιωνει την υπογεια φημη που υπηρχε εδω και χρονια οτι οι γαβροι του καναν προταση τκαι το καλοκαιρ του 2003…
    Do I read it right?
    Γιατι ποιος αλλος ”ελληνικος συλλογος” θα μπορουσε να ηταν…

  5. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    @ Márton Esterházy

    Κοίτα, νομίζω απλά ότι λόγω εξελίξεων με ΕΕΑ και ενόψει αδειοδότησης από UEFA θα πρέπει να εμφανιστεί κάποιος πιο αληθοφανής μεγαλομέτοχος/πρόεδρος/παράγοντας. Οπότε, μία καλή λύση είναι κάποιος που κάνει γκελ στον κόσμο. Άρα, δε στοχεύει απευθείας η κίνηση αυτή σε συσπείρωση του κόσμου. Απλά, χρειάζεσαι που χρειάζεσαι κάποιον σε αυτή τη θέση, γιατί να μη διαλέξεις κάποιον που συσπειρώνει και τον κόσμο;

    Ως προς το δεύτερο ερώτημα, ναι, επιβεβαιώνω ότι ήταν ο Ολυμπιακός που ενδιαφέρθηκε κι ο Ντέμης αρνήθηκε. Το γνώριζα από τότε.

  6. Ο/Η Márton Esterházy λέει:

    Ενδιαφερον οτι προσπαθησαν ακομα και τοτε να τον παρουν…
    Ακομα και τοτε (το 2003 δεν ηταν 1996 και ο οσφπ ηταν κυριαρχος) θελανε στο λιμανι να κανουν αυτη την συμβολικη κινηση…
    Γιατι περα απο την αγωνιστικη ενισχυση τους (ο Ντεμης ηταν σε εξαιρετικη φαση της ποδοφαιρικης τους καριερας οπως αποδειξε την χρονια με την Ατλετικο) κυριως θα ηταν κινηση Tour de Force…
    Ενδεχομενη μετακινηση του εκει θα ηταν συντριπτικο πληγμα για εμας μετα την θυελλα Μπαγεβιτς και θα μας εριχνε σε ακομα μεγαλυτερη εσωστρεφεια και φαγωμα.

    Αυτη την ποιοτητα στον Ντεμη (οτι δεν μας κανει καθολου εντυπωση οτι δεν υπηρχε περιπτωση να κανει αυτο που ο Μπαγεβιτς εκανε και ξαναεκανε) ας του το αναγνωρισουμε.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    O κοντος πηρε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λεφτα απο την ΑΕΚ απο οσα εδινε τοτε ο ΟΣΦΠ. Και στη μεταγραφη (αν θυμαμαι γυρω στα 300εκκ παραπανω εδωσε η ΑΕΚ) αλλα και απο τον Ψωμιαδη που πληρωνε τοτε ΕΝΑ ΔΙΣ το παικτη. Τα οποια λεφτα και ειχε ΠΡΟΠΛΗΡΩΘΕΙ πριν το τελευταιο ετος συνεργασιας.
    Η δε φυγη του απο την ΑΕΚ δεν ηταν τοσο προιον χρηματων αλλα θελησης να παιξει εξωτερικο κατι που ο ιδιος δηλωσε: “δεν επιστρέφω αν δεν βρω ομάδα»
    Φυσικα το συμβολαιο εξω (απο οπου και αν ερχωταν ΠΣΖ, ΑΘΛΕΤΙΚΟ κλπ) ηταν απειρως καλυτερο απο οποιοδηποτε ελληνικο. Μονο τα παραπλευρα εσοδα να δεις (εκτος απο το συμβολαιο) π.χ παροχες, δεν εχουν καμμια σχεση + τη χλιδα του να παιζεις εξω, κατι που ειναι στο dna του να αναζητα μονιμα την αναγνωριση..

    Καλη η ΑΕΚοφροσυνη και μπραβο του αλλα μη τα κανουμε ολα ισιωμα.

  8. Ο/Η Márton Esterházy λέει:

    @The Snitch

    περα απο το οτι ειναι ακομψος ο τροπος σου απεναντι πρωτα απο ολα στον Κιντη (αν το πιανεις που αμφιβαλλω…) εισαι τοσο εμπαθης και με τον Ντεμη αλλα και ολους οσους περασαν απο την ΑΕΚ (πχ οταν ουρλιαζες σαν οργκ ‘αντε γαμησου Λυμπεροπουλε’ επι μερες) που φυσικα και δεν απευθυνθηκε κανεις για να πεταχτεις να πεις την αποψαρα σου.

    Θα σε παρακαλουσα λοιπον κυριε ξερολα (και εγω αλλα και αλλοι φιλοι του μπλογκ με τους οποιους το εχω συζητησει ) στα θεματα-οαση του Κιντη να καθεσαι στην γωνιτσα σου και να μας αφησεις επιτελους να κανουμε μια συζητηση με λογικο ειρμο και χωρις ουρλιαχτα μισαλλοδοξιας

  9. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    @Márton Esterházy Εννοείται ότι ο Ντέμης είχε αυτή την ποιότητα κι ότι οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Ο Ντέμης ήταν ο βασικός (αλλά όχι αποκλειστικός) υπεύθυνος για κάποιες από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία της ΑΕΚ (αναφέρομαι στην περίοδο της προεδρίας του). Όπως και ήταν (ως μόνος υβερνήτης πλέον του σκάφους) για το εν συνεχεία ναυάγιο.

    @ The Snitch Επειδή αυτά τα γνώριζα τότε από πρώτο χέρι και κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι αγιοποιώ τον Ντέμη: ναι, τα χρήματα από την Ατλέτικο ήταν πιθανότατα περισσότερα από όσα του έδινε ο Ολυμπιακός (δε θυμάμαι νούμερα). Όμως, η πρόταση του Ολυμπιακού ήρθε όταν ο Ντέμης είχε απορριφθεί, επί της ουσίας, από την Παρί Σεν Ζερμαίν για λόγους ιατρικούς (ορθώς όπως αποδείχθηκε, γιατί το πρόβλημα που είχε εμφανίσθηκε τον επόμενο Δεκέμβριο με την Ατλέτικο) χωρίς να έχει καμία ορατότητα για το μέλλον του (αντίθετα, είχε και τη στάμπα του κομμένου από τα ιατρικά τεστ της Παρί). Να τα λέμε όλα: και τα καλά και τα κακά.

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Márton Esterházy

    ΔΕΝ μιλησα σε σενα και δεν καταλαβα απο ποτε πρεπει να σου ζηταμε την αδεια για να μιλησουμε (και εσενα αλλα και αλλα και αλλων φιλων του μπλογκ με τους οποιους το εχεις συζητησει κιολας!!). Αν θελετε βεβαια μπορειτε να μας διαγραψετε απο το μπλογκ και να κανετε εσεις το δημοκρατικο κουμαντο για το ποιος μιλαει, τι λεει, και ποτε το λεει..
    Με ολους οσους ΚΛΕΒΟΥΝ ειμαι εμπαθης εσυ μπορεις ελευθερα να τους υποστηριζεις. Κανουν δε ΟΛΟΙ τοσο καλη δουλεια που ειτε στη καλυτερη μετα την ΑΕΚ απλα εξαφανιζωνται οπως ο συμπαθης Λυμπε οταν σταματησε να πεφτει το μαρουλι αλλα μετα δεν τον προσελαβε ΟΥΔΕΙΣ, ειτε εχουν κατι τρεχαματα με ανακριτες και κακουργηματα. Οπως για κατι ΠΛΑΣΤΕΣ ενημερωτητες ας πουμε.
    Αλλωστε ΟΛΟΙ αυτοι σε εφεραν σαν εταιρεια να χρωστας ΔΙΣ της μιχαλους και να πεσεις στη Γ ΕΘΝΙΚΗ, ΑΝ το θυμασαι.
    Τη δε σχεση μου με τον Γιωργο ασε καλυτερα να τη καθοριζουμε μονοι μας, νομιζω οτι μπορουμε ανετα, χωρις να μας κανεις εσυ το πατρονο.

    @ Γιωργο δεν διαφωνησα πουθενα, απλα ειπα τι εγινε. Μια χαρα κονομησε απο την ΑΕΚ ως παικτης. Οπως αλλωστε και οτι τον τριτο χρονο του συμβολαιου με τα λεφτα ΜΠΡΟΣΤΑ τη κοπανησε, ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, με προσχημα τοτε τον Ψωμιαδη που ναι μεν εκανε το γνωστο επεισοδιο στο σπιτι αλλα μια χαρα ηταν οταν τον πληρωνε.
    Ειχε ενα χρονο συμβολαιο ακομη και επελεξε την οδο του εξωτερικου. Η μηπως αν εληγε το συμβολαιο του θα τον εδιωχνε κανεις απο την ΑΕΚ? Λεω κατι λαθος?

  11. Ο/Η digeo21 λέει:

    Γιώργο μια ερώτηση θέλω να σου κάνω για εκείνη την εποχή. Ο Ντέμης όντως πίστευε στο μοντέλο το δικό σου με νέους φτηνους παίκτες και όπου βγει ή αναγκάστηκε ελλείψει σοβαρης επένδυσης ? Πχ ο τίγρης δεν πιστεύει σε καμία περίπτωση το πλάνο σου απλά δεν βρήκε τους άλλους να πληρώσουν. Γιατί αυτός και πληρώνω είναι αντίθετες έννοιες.

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    Και για να σου φυγει η απορια, ο Λυμπε ηταν που δηλωνε on camera αντε μην ανοιξω το στομα μου κανωντας μπουρδελο την ομαδα, ο Λυμπε ηταν που σηκωσε ανταρτικο τον Ιανουαριο που του εκοψε ο Ντεμης τη μεταγραφη στη Γερμανια ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ο Λυμπε και ολο το τοτε παρεακι (Δελλας κλπ) ηταν που παρατησαν την ομαδα παιζωντας ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑ με τον ΠΑΟ και χασαμε τη προκριση στο CH.L απο τα play off που ξεκινησαμε ως δευτεροι και καταληξαμε στο πουθενα. Ηταν η χρονια που αποκλειστηκε ο gay ο βαζελος προχωρησε και εισεπραξε μονος του τα 25εκκ ευρω…την ωρα που εσυ χρεοκωπουσες και επεφτες στα χερια του Θανοπουλου και του Αδαμιδη.
    Ολοι αυτοι οι ΑΕΚαρες μαζεμενοι την κοπαναγαν ο ενας μετα τον αλλον.

    Αντε μαθε 5 πραγματα και μετα ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ (που δεν το εκανα) απαντας

  13. Ο/Η Kostis λέει:

    500 χιλιαρικα θυμαμαι διαβαζαμε πως ηταν το συμβολαιο του Ντεμη στην Ατλετικο και μετα τις πρωτες καλες του εμφανισεις του εκαναν προταση για νεο συμβολαιο με ενα εκατομμυριο.

  14. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    @digeo21
    Προφανώς, και κρίνοντας εκ των υστέρων, ισχύει το δεύτερο (αναγκάστηκε ελλείψει σοβαρής επένδυσης). Κι αυτό αν θες του καταμαρτυρώ: αν δεν πιστεύεις ρε φίλε στο δικό μου μοντέλο, απλά πες το μου. Αλλά όχι να σκίζομαι εγώ στη δουλειά (και να επενδύω το 40% της τότε αποταμίευσής μου, ασχέτως αν σε απόλυτο νούμερο το ποσό ήταν μικρό) για κάτι που δεν πίστευα, για κάτι που ήμουν βέβαιος ότι θα πάει στα βράχια. Και μάλιστα, να γίνει αυτό δύο φορές: μία την άνοιξη του 2003 και μία την άνοιξη του 2005. Δεν μπορείς να μου λες την άνοιξη του 2005 ότι ναι, ξέρεις, πάμε πίσω στο δικό σου μοντέλο, και μετά να παίρνεις προπονητή το Φερέρ, ενώ είχα βάλει πολλές εκατοντάδες (κυριολεκτικά) ώρες να ψάχνω προπονητή με τα χαρακτηριστικά που από κοινού είχαμε συμφωνήσει (απορρίπτοντας εντωμεταξύ το Βαλβέρδε, και θα πούμε κάποια στιγμή πώς έγινε αυτό). Αν σου πω τι μας έλεγαν μάνατζερ τους οποίους είχαμε ζαλίσει επί μήνες να ψάχνουν νέους προπονητές όταν πήραμε το Φερέρ, θα γελάσεις. Καταλαβαίνω (πια) ότι ο Ντέμης αυτό το έκανε από αδυναμία χαρακτήρα, αλλά σε προσωπικό επίπεδο εξακολουθεί να είναι ασυγχώρητο: ήξερε πολύ καλά ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο δέχτηκα να μπλεχτώ με το ποδόσφαιρο ήταν για να εφαρμοστεί αυτό το μοντέλο.

  15. Ο/Η Thomas Silly λέει:

    αποκλειω την περιπτωση ο κοντος να ξανακανει τα ιδια λαθη οσον αφορα τους αγωνιστικους σχεδιασμους κ τις πρωτοβουλιες σχετικα με το μοντελο που θα πρεπει να ακολουθησει η ΑΕΚ αν τυχον ξαναμπει..

    ο λογος ειναι απλος..το ”αφεντικο του” ξερει μπαλα και ποδοσφαιρο και δεν σκοπευει να πεταξει ουτε ενα ευρω χωρις να το ψαξει απο 1000 μεριες..δεν ειναι Νοτιας να ενημερωνεται απο την Αμερικη , ουτε ασχετος οπως ο Παππας..

    αρα τι γινεται στην περιπτωση επιστροφης του ? πιθανολογω πως θα δουμε μονο τα θετικα στοιχειας αυτης και θα αποφυγουμε κακοτοπιες αυτη τη φορα..

  16. Ο/Η Savvi λέει:

    Εγώ είμαι κατά της ανακύκλωσης γιατί πολύ απλά εκ του αποτελέσματος δεν θυμάμαι κάποια επιστροφή που να πρόσφερε περισσότερα από την πρώτη φορά.Για εμένα το κρίσιμο ερώτημα είναι : πότε θα δούμε λίγη μπάλα;

  17. Ο/Η digeo21 λέει:

    Γιώργο είσαι ο μόνος τόσα χρόνια στην ΑΕΚ που μιλάς με οικονομικά στοιχεία και όχι με ευχολόγια. Τόσα χρόνια μόνο ευχές για μελλοντικά έσοδα ακούμε και λοιπές αερολογίες. Η αλήθεια είναι ότι με το πλάνο σου έχω ενστάσεις μιας και πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να γίνει μια αρχικά μεγάλη επένδυση σε ποιοτικούς νέους παίκτες και μετά να προχωράει μόνο με τα έσοδα η ομάδα. Ο Ντέμης αν θες την γνώμη μου είχε την ευκαιρία μετά το ματς με τον Ιωνικό αν έπαιρνε εκείνο το πρωτάθλημα να ασχοληθεί με το πλάνο σου πιο εντατικά. Εκείνη η απώλεια αποπροσανατόλισε τον κόσμο.Το μόνο σίγουρο είναι ότι εσύ σκέφτεσαι με όρους business plan , πράγματα που στο μυαλό του Έλληνα φιλάθλου είναι απόμακρα. Θέλουν όλοι έναν «Τίγρη» και για αυτό τώρα που τους βγήκε πάλι η δική σου ιδεολογία έχουν μπλοκάρει. Αν και εσύ πραγματικά πίστευες το τριετές πλάνο, ενώ ο Μελισσανίδης θέλει άμεσα λεφτά να βάλουν οι «άλλοι». Ειλικρινά και εγώ δεν πίστευα ότι δεν θα βάλει ούτε ευρώ στην ΠΑΕ. Με ξεπέρασε κατά πολύ η τσιγγουνιά του. Κλείνοντας σε ευχαριστούμε που άρχισες πάλι να γράφεις ασχέτως αν όπως όλοι οι οικονομολόγοι ( όπως και εγώ είμαι) θεωρείς ότι έχεις δίκιο.

  18. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    @digeo21 Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Δεν μπορείς να είσαι βέβαιος ποτέ για το αν έχεις δίκιο σ’ αυτά που πιστεύεις. Είμαι όμως απολύτως βέβαιος για κάτι άλλο: για το ότι, αν έχω άδικο, δεν έχω τον παραμικρό λόγο να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο πέρα από θεατής.

  19. Ο/Η netrino λέει:

    Επί Φερέρ κ ωραια μπαλα είδαμε κ νεους ποδοσφαιριστες κ ουσιαστικα η δικη του ομαδα πηρε το πρωταθλημα το 08. Το λαθος ηταν ο Δωνης.

  20. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Για να λεμε και τα πραγματα με το ονομα τους ομως, ο Κιντης δικαωθηκε λογω οικονομικου περιβαλλοντος και κρισης. Το μοντελο με τους νεους και εξελιξιμους το δοκιμασε στη Νεα Σμυρνη και απετυχε παταγωδως (ξερω οτι θα πει κανεις για το ΒαζΤε κλπ αλλα λησμονουμε τους υπολοιπους μαζι με τον προπονητη και το Γενς)
    Το μοντελο της ΑΕΚ δεν ειχε καμια σχεση με αυτο που παρουσιαζεται ως θεσφατο και κιντεια κοσμοθεωρια, απλουστατα διοτι το 04/05 η ομαδα δεν βασιστηκε στο Μπουρμπο και στον Κρασσα αλλα στον Κατσουρανη, τον Ασουνσαο, τον Αλβες, το Λυμπεροπουλο. Παικτες αξονα παγκοσμιας κλασης που εκαναν τη διαφορα στο ελληνικο ποδοσφαιρο. Αυτη ειναι μια συνταγη επιτυχιας, ητοι καποιες πολυ ισχυρες προσωπικοτητες και ανω του μ.ο. του πρωταθληματος και σε αξια και χρηματα και διαφοροι νεαροι. Το “μονο νεαροι” ειναι Πανιωνιος, το “μονο προσωπικοτητες” ειναι Ρεαλ, γκαλακτικος κλπ.
    Ο Κιντης εχει μια δικη του διαδρομη στην ΑΕΚ, εκπονησε το αρχικο πλανο, βρηκε το 44, επενδυσε και προσωπικα χρηματα. Κριθηκε και απο τον εαυτο του και απο τον οργανισμο, το ταμειο ειναι υποκειμενικο αλλα με μια σταθερα: δε ζημιωσε την ΑΕΚ οσο “αεκαρχες” και αεκαρχες, δεν συνθηκολογησε με το τοτε περιβαλλον για να μετατραπει σε παραγοντα πολυτελειας οπως μ αρεσει να αποκαλω καποιους ανθρωπους. Ο Κιντης εχει πτυχια, αγωγη, ανατροφη, εναν ψ κυκλο που ηταν/ειναι ξενος με το χωρο του ποδοσφαιρου και με το Ντεμη ας πουμε. Άλλα καλα ο ενας άλλα ο αλλος και ασφαλως δεν συγκρινονται διοτι ο Νικολαΐδης ηταν ενας τρομερος ποδοσφαιριστης της ομαδας και της εδωσε πολλα σε πολυ δυσκολες εποχες. Ο Κιντης τι ακριβως εδωσε εν τελει;
    Τελος παντων, δεν ηθελα να παω αλλου τη συζητηση, απλως σημειωνω οτι απαντες κριθηκαν και κρινονται ακομη και σημερα κι μην θελει ο Μελισσανιδης παρελθοντολογιες. Ισως εαν ειχε μιλησει νωριτερα ο Κιντης για ορισμενα πραγματα, σημερα η αποψη της πλειοψηφιας του κοινου της ΑΕΚ να ηταν διαφορετικη. Δεν μιλησε, προσπαθησε να συνθηκολογησει με τον Παππα, “κωλοτριβοτανε” να το πω αγοραια και τελικα η εικονα εμεινε θολη με παρακαταθηκη τη μακροσκελη επιστολη που ηρθε εκ των υστερων. Προσωπικη αποψη οτι ειναι αξιοτερος εκεινων που σημερα κανουν κουμαντο στην ΠΑΕ, αλλα δεν περιποιει τιμη να συγκρινεσαι με τα συγκεκριμενα στελεχη και ανθρωπους. Την καλημερα μου.

  21. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    @netrino
    Όλα όσα λες, ισχύουν απολύτως και για τον Παναθηναϊκό του Πατέρα. Όπως ο Πατέρας οδήγησε μαθηματικά κατ’ εμέ στον μνημονιακό Παναθηναϊκό, έτσι κι ο Φερέρ οδήγησε μαθηματικά στο Δώνη και στο κραχ.

  22. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    @Ανώνυμος

    Να τα πιάσουμε ένα-ένα. Πρώτον για τον Πανιώνιο. Δεν απέτυχε κανένα μοντέλο με νεαρούς και εξελίξιμους εκεί. Εγώ απέτυχα. Να δούμε τις μεταγραφές που κάναμε (αυτές που είχαν κάποιο κόστος, σχεδόν αποκλειστικά σε συμβόλαιο): Μάχο (τερματάρα, δεν τον λες εξελίξιμο), Βαρό (τριάντα ετών τότε, πήγε κατευθείαν πίσω στη Γαλλία κι έπαιξε L1, οπότε δε θα ήταν τόσο κακός, ακόμη παίζει στην Dijon), Χίκα (αυτός ήταν νέος, παίζει ακόμη βασικός στη Λουκέρνη, μια ομάδα στη μέση της βαθμολογίας στην Ελβετία), Ρίσγκαρντ (ήρθε 27 ετών, παίζει ακόμη βασικός στην Άαλμποργκ κι έχει μάλιστα φέτος 4 γκολ σε 10 συμμετοχές, παρότι αμυντικό χαφ) και βέβαια ο Βαζ Τε (ανέβασε τη West Ham στην Premier League me 26 γκολ στην Τσάμπιονσιπ και μετά είχε 36 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ και 10 γκολ—ο Πανιώνιος τον άφησε ελεύθερο).

    Απ’ αυτούς τους πέντε λοιπόν οι τρεις ήταν ώριμοι παίκτες κι αυτό ισχύει και για τον Βαζ Τε, γιατί παρά την νεαρή του ηλικία είχε πρώτη συμμετοχή στην Premier League επτά χρόνια πριν). Άρα, τέσσερις στους πέντε ήταν ώριμοι και δεν μπορείς να πεις ότι ήταν κακοί παίκτες. Στους νέους τώρα που είχαν χαμηλά συμβόλαια, είχαμε τον Phungwayo που είναι διεθνής με τη Νότια Αφρική και βασικός στη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας, το Σκούρτη που παίζει πια βασικός στον Αστέρα, και δυο-τρεις άλλους που δεν βγήκαν. Επίσης, λόγω του ότι ο Πιλάβιος παρανόμως δε μας επέτρεψε να πάρουμε κι άλλους παίκτες από την Αφρική, χάσαμε τον Εϊτζίκε (τον είχαμε φέρει για δοκιμή, σήμερα παίζει στη Νότιο Αφρική και στην Εθνική Νιγηρίας, ο Κομπότης δε δέχθηκε ούτε να τον δοκιμάσει) και τον Άλφα Μπα (τον πήρε μετά ο Σόλιντ στη Γκεντ, ξεκίνησε τη χρονιά βασικός αλλά είχε ένα σοβαρό τραυματισμό κι ουσιαστικά τελείωσε η καριέρα του). Από νέους, δε σου μετράω τον Κολοβό (η μεταγραφή έγινε επί των ημερών μου, όμως τον είχαν βρει πριν πάω), τον Σιόβα που ήθελαν να τον διώξουν και τον κρατήσαμε, το Μανιάτη που τον κράτησα παρά το ότι είχαμε καλή πρόταση από το Βέλγιο και το Σάμαρη (η αλήθεια είναι ότι δεν τον πίστευε ο προπονητής). Όσο για τον προπονητή: έκανε μετά τρεις αξιοπρεπέστατες χρονιές ως προπονητής της Γκέτεμποργκ.

    Για να ανακεφαλαιώσουμε: σε καμία περίπτωση δεν πήραμε (μόνο) νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες. Τα χρήματα πήγαν κατά βάση σε ώριμους παίκτες, οι οποίοι δεν μπορείς να πεις ότι ήταν και τόσο άχρηστοι. Όσο για τους νέους, θεωρώ δεν πήγαμε τόσο άσχημα. Ο λόγος που απέτυχα ήταν ότι πήγα στον Πανιώνιο κυρίως για λόγους εγωισμού, που είναι πάντα λάθος ως κίνητρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη θέλω να δω διάφορους εχθρούς, κυρίως εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς. Να θυμίσω επίσης ότι τα δύο, εκτός προγράμματος, ματς που έχασε ο Πανιώνιος τότε ήταν από τον Ολυμπιακό Βόλου του Αχιλλέα και την Καβάλα του Μάκη. Και δεν τα έχασε από τη διαιτησία (αν και, νομίζω με την Καβάλα δεν ήταν καλός ο διαιτητής). Το πώς τα έχασε το αφήνω στη φαντασία σας. Τέλος, να πω ότι είχα την ευκαιρία και να πετύχω, αν ήθελα: μας προσέγγισε τότε κάποιος που μας είπε ότι, αν δεχόμαστε να προσδεθούμε σε ένα συγκεκριμένο άρμα, θα είχαμε εξαιρετικά ευνοϊκές διαιτησίες. Μάλιστα μας πρότεινε να κάνουμε μια δοκιμή, χωρίς υποχρέωσή μας, με τη διαιτησία της ερχόμενης Κυριακής. Ο Τσακίρης, προς τιμήν του, το άφησε σε μένα να το χειριστώ. Δεν απάντησα καν. Θα συμφωνήσεις, νομίζω, ότι ίσως να ήμουν κι εγώ «επιτυχημένος» σήμερα αν είχα πει ναι. Μπορεί όμως να με άκουγες και σε καμία κασέτα.

    Πάμε σε μένα τώρα. Ρωτάς: «Ο Κιντής τι ακριβώς έδωσε εν τέλει;». Νομίζω είσαι άδικος. Αν μη τι άλλο, έδωσα το 44, δηλαδή μια τεράστια οικονομική ανάσα στην ΑΕΚ (αν μου επιτρέπεις, το ύψος της ανάσας αυτής ήταν μεγαλύτερο από όλα τα λεφτά που μπήκαν έκτοτε από όλους τους «λεφτάδες» μαζί). Κι αν θες, έδωσα και κάτι άλλο: το ΟΑΚΑ. Ο Ντέμης κι όλοι οι άλλοι ήταν αποφασισμένοι να παίξουμε στη Ριζούπολη. Προσπάθησα να δώσω κι άλλα, όπως την οικονομική πειθαρχία. Δεν πέτυχα.

    Λες: «Ίσως εάν είχε μιλήσει νωρίτερα ο Κιντής για ορισμένα πράγματα, σήμερα η άποψη της πλειοψηφίας του κοινού της ΑΕΚ να ήταν διαφορετική». Σίγουρα ήταν λάθος που δεν έδωσα μια συνέντευξη τύπου το 2009 να ξεμπροστιάσω αυτούς που έκαναν όσα έκαναν στην ΑΕΚ. Δεν το έκανα γιατί πίστευα ότι οι εξελίξεις θα ήταν πιο γρήγορες: δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι οι Παπανοτιάδες θα συνέχιζαν να πετάνε λεφτά επί τόσα χρόνια, ενώ έβλεπαν να γίνονταν τα απίστευτα με Empire και όχι μόνο.

    Όμως, αγαπητέ ανώνυμε φίλε, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι, ακόμη κι αν το έκανα, η άποψη της πλειοψηφίας του κοινού της ΑΕΚ δε θα ήταν διαφορετική. Όπως γράφαμε στο κείμενο που υπογράψαμε με το Στήβεν και τον Κωνσταντίνο: «όσο λοιπόν ο κόσμος της ΑΕΚ δεν έχει την ψυχική δύναμη να δει κατάματα την αλήθεια και προτιμάει ν’ ακούει παραμύθια, ένα είναι βέβαιο: ότι από εμπόρους ελπίδας και παπατζήδες δε θα υπάρξει έλλειψη. Όπως δεν υπήρξε έλλειψη στην ΑΕΚ τόσα χρόνια από σωτήρες-σοτήρηδες, επενδυτές κι οντότητες».

    Όσο ο κόσμος της ΑΕΚ δε θέλει να δει ότι, όσο δεν έχεις κάποιον πραγματικό—κι όχι γιαλαντζί—Αμπράμοβιτς στο τιμόνι, η μόνη (ρεαλιστική) εναλλακτική στο δόγμα «φθηνοί και εξελίξιμοι παίκτες» δεν είναι «ακριβοί παίκτες» αλλά, στην καλύτερη περίπτωση «φθηνοί, μέτριοι και μη εξελίξιμοι παίκτες» και στη χειρότερη Γκούντγιονσεν και Εσιέν, δεν υπάρχει καμία περίπτωση η γνώμη της πλειοψηφίας του κοινού της ΑΕΚ να είναι διαφορετική για μένα. Πες μου εσύ, πώς μπορείς να ανταγωνιστείς τον Κοζώνη ή τον Βιντιάδη για μία θέση στην καρδιά του ΑΕΚτζή; Αυτοί, υπόσχονται τα πάντα. Εδώ, ολόκληρος Παπάς (με τα πτυχία και τα εκατομμύρια) με είχε κατηγορήσει ότι, ανακινώντας το θέμα της Empire “ίσως […] κάν[ω] κακό στην υπόθεση Βιντιάδη που είναι και η μοναδική οικονομική ελπίδα που έχει η ΑΕΚ σήμερα και θα πρέπει να περιμέν[ω] την τελική της εξέλιξη» (δεν κάνω πλάκα, αυτό είναι από email του Παππά). Τι να πει κι αυτός που παλεύει για το μεροκάματο;

    Το οποίο (ότι ο κόσμος της ΑΕΚ έχει αυτή τη γνώμη για μένα) είναι ΟΚ. Γιατί κι εγώ, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω πια την καλύτερη. Γράφαμε με τον Στήβεν και τον Κωνσταντίνο για «[τ]η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της ΑΕΚ (που συχνά βρίζουν την οικογένεια του διαιτητή για ένα ανάποδο πλάγιο) οι οποίοι παρακολουθώντας τον από κοινού και κατά συρροή βιασμό της ΑΕΚ χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: σε αυτούς που οργανώθηκαν για να προσφέρουν υπηρεσίες νταβατζή και στους άλλους που έκαναν αντίσταση με πικρόχολα σχόλια κατά των βιαστών». Μιλάμε για τους ανθρώπους που τραγουδούσαν όλοι μαζί «μόνη ξανά δε θα σ’ αφήσω», έτσι; Γι αυτούς που έβριζαν τον Κόκκαλη που έχτισε το Καραϊσκάκη με κρατικά λεφτά (επί της ουσίας έτσι είναι, παρότι, για να είμαστε δίκαιοι, έδωσε και μια προσωπική εγγύηση για τα δάνεια) και τώρα περιμένουν την Α-ρένα Δούρου.

    Να σου πω και κάτι τελευταίο: λίγη σημασία έχει ποια είναι η γνώμη του κόσμου της ΑΕΚ για μένα. Ο Μελισσανίδης έχει προσφέρει, κατά τη γνώμη μου, μια ανεκτίμητη υπηρεσία: κατέρριψε μια για πάντα το εναλλακτικό πλάνο (όπως κι ο Τσίπρας κατέρριψε μια για πάντα το μοντέλο της εναλλακτικής αριστερής διακυβέρνησης). Όπως σωστά γράφει κι ο digeo21 «θέλουν όλοι έναν «Τίγρη» και για αυτό τώρα που τους βγήκε πάλι η δική σου ιδεολογία έχουν μπλοκάρει». Κάποια στιγμή, οι ΑΕΚτζήδες θα καταλάβουν ότι τίγρεις υπάρχουν μόνο στα παραμύθια και στη ζούγκλα.

    Τότε, θα γίνει πλέον προφανές ότι η μόνη λύση είναι αυτό που εσύ λες δικό μου πλάνο, αλλά εγώ λέω απλά ρεαλισμό. Ειλικρινά, το αν θα κληθώ να το υπηρετήσω εγώ, μικρή σημασία έχει: προτιμώ να μη χρειαστεί, γιατί είναι μεγάλη φθορά. Κι ότι το προτιμώ αυτό, αποδεικνύεται από το ότι στήριξα, χωρίς να ζητήσω το παραμικρό αντάλλαγμα, όποιον ισχυρίστηκε ότι θα εφαρμόσει ένα ρεαλιστικό πλάνο για την ΑΕΚ: τον Ντέμη, μετά τους μετόχους και στο τέλος για ένα μικρό διάστημα ακόμη και τον Αδαμίδη (πριν αναλάβει και μέχρι να καταλάβω περί τίνος επρόκειτο—να σου θυμίσω, τέλος, ότι ο Αδαμίδης μου πρότεινε εγγράφως και επανειλημμένα να συνεργαστούμε στη διοίκηση της ΑΕΚ και αρνήθηκα).

    Αυτά.

  23. Ο/Η netrino λέει:

    Δεν υπάρχουν πια ταλέντα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, τα μαντρωνουν οι μεγαλες ομάδες σε ακαδημίες γινονται ακαπνοι κ σοφτ ποδοσφαιριστες κ στο τελος καιγονται.
    Φταινε κ οι γονεις που θελουν κυριλικια κ δεν πανε τα παιδια τους σε ομαδες της γειτονιας αλλα σε κατι σχολες ποδοσφαιρου της κακιας ωρας, εχουν μπερδεψει το τεννις με τη μπαλιτσα. Ειναι πολλα λαθος Γιωργο στην Ελλάδα

  24. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αναφερθηκα και στην υπαγωγη στο 44 και στην οικονομικη αρωγη, δεν ειμαι αδικος. Αυτα ο κοσμος δεν τα πολυπροσμετρα διοτι εχουν προσπαθησει παρα πολλοι να οικειοποιηθουν εκεινη την επιτυχια. Αλλος ισχυριζεται οτι τη λυση εδωσε η Πολιτεια (που εν μερει την εδωσε) αλλος οτι επαιξε ρολο η πιεση του κοινου (δλδ των οργανωμενων) που μαζικα κατεβηκαν στο δρομο (μαζι σου κιολας κι ας καθοσουν πισω πισω) αλλος αναφερει το Σταθη και τον Πετρο το Βαλασοπουλο και τις σχεσεις του με τη ΝΔ. Θελω να καταληξω οτι το κομματι 44 εμεινε θολο ως προς την πατροτητα-πραγματωση του, δεν γραφει Κιντης και τερμα. Οι πιο αποστασιοποιημενοι λενε και ενα “ο Ντεμης με την ομαδα του” και καθαριζουν κιολας, συνεπως η οποια κουβεντα ειναι εκτος πλαισιου.
    Το ΟΑΚΑ ηταν μια πτυχη που κακως αφησα απ εξω, ο Ντεμης το φοβοταν αλλα δεν περιμενε και τετοια ανταποκριση/συσπειρωση απο το κοινο. Εκτιμω οτι γι αυτο δεν κατορθωσε να διαχειριστει και την πιεση, περιμενε μια πιο ομαλη εξελιξη και οχι τη θαυμασια παρθενικη χρονια που με τις συγκυριες παραλιγο να του δωσουν το πρωταθλημα. Εδω ομως ερχομαστε σε λογης συνθηκολογησεις και “συμμαχιες” για τις οποιες δεν μπορεις να απεμπολησεις τις ευθυνες σου και να διαχωρισεις τη συμμετοχη σου. Το αντεπιχειρημα για τη σεζον “ειδικων συνθηκων” το δεχομαι ως ενα βαθμο, δεν μπορεις ομως να εγκαλεις το Νικολαΐδη για τις σεζον/χρησεις μετα απο την παραιτηση σου και το 04/05 να το δικαιολογεις. Πως εκανε η ΑΕΚ τα ματς στην Ευρωπη το 04/05; Επρεπε να συμμετασχει κατα την αποψη σου; Ειναι καποια πραγματα που εχουν διττη αναγνωση, δεν μπορεις να θεωρητικολογεις και να μιλας για ηθικο προκριμα και κατοπιν να γινεσαι ολιγον διαπλεκομενος με το οζον περιβαλλον του ελληνικου ποδοσφαιρου. Ειχες λογο τοτε στη διοικηση, επηρεαζες σε μεγαλο βαθμο το Ντεμη, συναποφασιζατε επι της ουσιας, δεν μπορεις να ισχυριστεις οτι δεν γνωριζες. Αντιλαμβανεσαι τι λεω, πως το λεω και γιατι το λεω.Προσπαθω να μην ειμαι αδικος με κανεναν, ακομα και με το Ντεμη κι ας ετρωγε ολο το χρεωμα σε καποια φαση. Επιλογη του ηταν οπως και η πολιτικη που ακολουθηθηκε αργοτερα. Επαναλαμβανω ομως οτι και το 04/05 η ομαδα ειχε και καλο και ακριβο προπονητη για τα μετρα της και τεσσερεις ποδοσφαιριστες πολυ μεγαλης κλασης στον αξονα. Δεν ειναι ερμηνειες αυτα, ειναι γεγονοτα.
    Γεγονος ειναι και η επικοινωνιακη πολιτκη, η σπουδη να προστατευθει το μοντελο, η επιλογη συγκεκριμενης στρατηγικης και περιτυλιγματος. Δεν ηταν απαραιτητα κακο λογω εποχης, αποδειχτηκε ομως οτι λειτουργησε αρνητικα στη συνεχεια. Σε καθε περιπτωση δεν εγκαλεισαι (μονο) εσυ επ αυτων ουτε θεωρεισαι ο (βασικος) υπευθυνος. Συμφωνω απολυτα στο ζητημα του κοσμου της ΑΕΚ που αρνειται να συνειδητοποιησει ορισμενα πραγματα και καταστασεις. Ειναι το βασικοτερο προβλημα του οργανισμου εδω και μια εικοσαετια και γινεται ολοενα και χειροτερο. Σε τελικη αναλυση, εαν το οικονομικο περιβαλλον εξακολουθουσε να ειναι παρομοιο με εκεινο του 04/07 οποιαδηποτε κουβεντα για πλανο Κιντη και αληθειας θα κατεληγε οπως κι εγινε, στον καλαθο των αχρηστων διοτι οπως σωστα λες, πουλαει μονον η ελπιδα και ειναι προτιμοτερο το αεροδρομιο (!) του Μπομπ στη λιμνη του Ντε Πλεϊν απο τον Κωφιδη και τα νεαρα παιδια απο τα τμηματα υποδομης. Και εχει δικιο ο Παππας να προκρινει το Βιντιαδη διοτι ετσι βρηκε την ησυχια του και εν τελει κατορθωσε να απεμπλακει απο το βραχνα που του κοστιζε αναιτια μινιμουμ 3 εκατομμυρια το χρονο. Κι εγω το ιδιο θα εκανα στη θεση του. Σε καθε περιπτωση, δεν κανουμε δικη προθεσεων, ουτε διαφωνουμε επι της ουσιας. Εγω προσωπικα σε ευχαριστω και για το 44 και για την προσπαθεια να κρουσεις των κωδωνα το 09. Αν ειχες εισακουστει ισως ειχαμε γλυτωσει τον εξευτελισμο της ερασιτεχνικης κατηγοριας, την αλλαγη σηματος και την ευρωπαϊκη εξαφανιση. Δεν ειμαι βεβαιος ομως εαν σε διαφορετικη περιπτωση θα ειχε ασχοληθει εκεινος που βρηκε χρονο οταν η ομαδα επεσε. Ο κοσμος εκεινον περιμενε ανεκαθεν, εκεινον προκριναν ολα τα ΜΜΕ, μ αυτον εχουμε τωρα ηρεμια και “ολα πανε καλα”. Δεν αντεχοταν αλλο ουτε η μιρλα ουτε η δημοσιογραφικη διαστροφη να γινεται το ασπρο μαυρο. Ειμαι της αποψης οτι με τη διαλυση και το ρησταρτ, απαντες εμειναν ευχαριστημενοι, ακομα και ο κοσμος που πονεσε η καρδια του μετα το ματς στο Περιστερι.

  25. Ο/Η digeo21 λέει:

    Ο Μελισσανίδης προσποιείται ότι δεν εφαρμόζει το πλάνο Κιντή. Εκει που ο Γιώργος το 2009 είπε πωλείται 1 ευρώ , ο Τίγρης θα ελεγε η ΑΕΚ είναι ιδέα και δεν έχει ιδιοκτήτη. Θα έλεγε και καμιά νικαιωτικη ατάκα και θα παραληρουσε το κοινό. Αλλά λεφτα να βάλουν οι «άλλοι».Τον Κιντή θα τον λεγανε χαρτογιακά κολλεγιοπαιδο και τεχνοκράτη. Το θέμα είναι ότι όποιος μιλά με αριθμούς και στοιχεία δεν είναι αρεστός. Ο Κιντής από το να παριστάνει τον πρόεδρο προτίμησε την σιωπή το 2009. Αυτό για μένα ήταν λάθος , όπως και λάθος ήταν η επικοινωνιακή προσέγγιση όλου του πλάνου. Απλά Γιώργο, ο Μελισανίδης είναι ο Τσίπρας, δηλ εφαρμόζω το μνημόνιο αλλά δεν το πιστεύω. Ο κόσμος τελικά όμως έτσι θέλει. Να εθελοτυφλέι. Να του λένε δεν βάζω λεφτά επειδή δεν με αφήνει ο «ΟΠΑΠ»….για αυτό παίζεις με Κρισάντους…

  26. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    @Ανώνυμος

    Πω πω αδερφέ μου, ανοίγεις εκατό θέματα. Να τα πιάσουμε ένα-ένα:

    1. Λες για το 44: «Αυτά ο κόσμος δεν τα πολυπροσμετρά διότι έχουν προσπαθήσει πάρα πολλοί να οικειοποιηθούν εκείνη την επιτυχία». Μάλιστα. Κι εγώ τι θες να κάνω; Να μην είμαι υπερήφανος για κάτι που έκανα εγώ, επειδή κάποιοι προσπάθησαν, μέσω δημοσιογράφων, να το οικειοποιηθούν; Να προσπαθήσω να βάλω κι εγώ δημοσιογράφους να γράφουν για μένα, για να «βρω το δίκιο μου»; Απλά, αδιαφορώ για τα όσα λέει ο κόσμος (ο οποίος απ’ τη μια ψηφίζει με 62% το Όχι στο δημοψήφισμα κι από την άλλη στις εκλογές δίνει πάνω από 80% σε μνημονιακά κόμματα;).

    2. Πάμε στις «συνθηκολογήσεις και «συμμαχίες» για τις οποίες δεν μπορ[ώ] να απεμπολής[ω] τις ευθύνες [μ]ου και να διαχωρίσ[ω] τη συμμετοχή [μ]ου» που τάχα έγιναν την πρώτη χρονιά. Την πρώτη χρονιά, λοιπόν, καμία συνθηκολόγηση δεν έγινε, που να τη γνώριζα τουλάχιστον. Για δύο θέματα είχαμε κατηγορηθεί τότε:

    i. Την υπαγωγή στο 44. Είχαμε 110% δίκιο. Μάλιστα, αν διαβάσει κανείς τη σχετική νομολογία, θα δει ότι το δικαστήριο δεν είχε καμία διακριτική ευχέρεια να κρίνει τη σκοπιμότητα της υπαγωγής στο άρθρο 44, αλλά μόνο να δει αν πληρούνται τα τυπικά κριτήρια. Δεν μπορώ να πω πολλά δημόσια για το λόγο που χάσαμε τις δύο πρώτες δίκες. Ας πούμε μόνο ότι είχε να κάνει με διαφορές (για να μην πω εκβιασμούς) εντός της ενωσίτικης οικογένειας. Αυτό προκύπτει και από το ότι καμία άλλη ομάδα δεν είχε πρόβλημα. Όταν λύθηκαν αυτές οι διαφορές, η υπόθεση προχώρησε κανονικά. Τώρα αν διάφοροι παρολιτζήδες (εννοώ κυρίως τους πολιτικούς, αλλά όχι μόνο) θέλησαν να εκμεταλλευθούν επικοινωνιακά μια απόφαση που γνώριζαν ότι θα είναι θετική (αποδίδοντάς την στο ότι δεν παρέστη ο νομικός σύμβουλος του δημοσίου), δεν μπορώ να κάνω κάτι, έτσι δεν είναι;

    ii. Τη συμμετοχή στην Ευρώπη εκείνη τη χρονιά. Να σημειώσω ότι είχαμε πληρώσει ΠΡΙΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ γύρω στο ενάμισι εκατομμύριο (αν θυμάμαι καλά) διακανονίζοντας παίκτες και ομάδες, προκειμένου να μπορεί να αγωνιστεί η ομάδα στο UEFA (να σημειώσουμε εδώ ότι ο μόνος που δε δέχθηκε διακανονισμό και πληρώθηκε όλα τα λεφτά ήταν κάποιος ΑΕΚάρας, που εκείνη την περίοδο έβγαζε νομίζω οκτώ φορές το πόσο που του χρωστάγαμε). Εν πάση περιπτώσει, και πάλι είχαμε 110% δίκιο. Την υπεράσπιση τότε στη Νυόν την ανέλαβα κυρίως εγώ. Μάλιστα, είχε έρθει κι ο Γκαγκάτσης μαζί, ο οποίος μου έλεγε να πω κάποια πράγματα που δεν έστεκαν νομικά (να σημειώσω ότι δεν ξέρει σχεδόν καθόλου αγγλικά). Άρχισα να λέω αυτά που μου είχε πει και μετά από ένα λεπτό σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να λέω μαλακίες κι είπα αυτά που είχα σχεδιάσει να πω αρχικά. Δεν μπορείς να φανταστείς τι άκουσα μετά. Δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε από πίσω και ποιος μπορεί να πούλησε ποια εκδούλευση, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι είχαμε δίκιο.

    Για να καταλάβεις πόσο δε μας ενδιέφερε να διαπλακούμε, στο θέμα του γηπέδου είχαμε αποφασίσει ότι δε θα δεχτούμε καμία κρατική στήριξη, οικονομική ή άλλη, παρά μόνο ευνοϊκή μεταχείριση σε θέματα χρήσεων γης και οικοδομικού συντελεστή (που είναι δεδομένη για οποιοδήποτε έργο αυτού του μεγέθους).

    3. Λες «έχει δίκιο ο Παππάς να προκρίνει το Βιντιάδη διότι έτσι βρήκε την ησυχία του και εν τέλει κατόρθωσε να απεμπλακεί από το βραχνά που του κόστιζε αναίτια μίνιμουμ 3 εκατομμύρια το χρόνο». Μάλιστα. Πρώτον, δεν ήταν αναίτια. Ήθελε και τα ’παθε. Όταν ο Τάκης ο Κανελλόπουλος χάρισε τις μετοχές του στην Ερασιτεχνική (ή στην Ορίτζιναλ, δε θυμάμαι ακριβώς) με δική μου προτροπή, το ίδιο ακριβώς πρότεινα και στον Πέτρο. Δική του, αποκλειστικά, επιλογή ήταν να συνεχίσει να στηρίζει τον Μπάγεβιτς, τα Θανόπουλο, τον Αδαμίδη, παρά τα όσα έλεγε ιδιωτικά. Όσο για το αν βρήκε την ησυχία του, επίτρεψέ μου να αμφιβάλω. Πρώτον, υπάρχει αυτό εδώ http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8720&subid=2&pubid=129442418. Δεύτερον, αν είναι αλήθεια κάποια πράγματα που μας διηγήθηκε ένας συνδαιτυμόνας όταν πήγαμε πρόσφατα για ούζα με Στήβεν & Σία, μάλλον οι μπελάδες του Πέτρου με την ΑΕΚ συνεχίστηκαν κι αργότερα. Θα μου επιτρέψεις να πω, ότι η βασική αρχή του ποδοσφαίρου είναι ότι κανείς δεν μπορεί να επιτύχει μόνος του. Ο Πέτρος θεώρησε ότι μπορούσε μόνος του, ως ευφυής και κατά βάση καλών προθέσεων άνθρωπος, «να βρει την ησυχία του». Ελπίζω να έμαθε ότι, σε μία ομάδα, αρκεί ένας να κοιτάει την πάρτη του, για να καταστραφούν όλοι μαζί (συμπεριλαμβανομένου αυτού που κοιτάει την πάρτη του).

    4. Λες «ο κόσμος [το Μελισσανίδη] περίμενε ανέκαθεν, εκείνον πρόκριναν όλα τα ΜΜΕ, μ’ αυτόν έχουμε τώρα ηρεμία και “όλα πάνε καλά”». Λες επίσης «είμαι της άποψης ότι με τη διάλυση και το ρηστάρτ, άπαντες έμειναν ευχαριστημένοι». Κι εγώ λέω «Μακάρι Παναγίτσα μου!». Αρκεί να μην ξαναρχίσει η «μίρλα» όπως τη λες, αν ο Τίγρης δε χτίσει γήπεδο και δε φέρει κούπες. Γι αυτό και την (ψιλο)πέφτω στο Στήβεν, στο Δημήτρη και στο Χρήστο που γκρινιάζουν με το Μελισσανίδη. Αυτός είναι ο Μελισσανίδης, τον ξέρουμε τόσα χρόνια, αν δε διαμαρτυρήθηκες όταν ήρθε, δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορετικό έκανε απ’ όσα περίμενες (ρεαλιστικά) να κάνει και τώρα γκρινιάζεις.

    Γενικά, είμαι κατά της μίρλας: δε σου κάνει ο Μελισσανίδης κι η ομάδα που έφτιαξε; Απλά κάτσε σπίτι σου. Μην γκρινιάζεις. Όπως βλέπεις, εγώ περιορίζομαι σε σχολιασμό του παρασκηνίου (εκτελών χρέη κριτικού κινηματογράφου που γράφει για μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή, γιατί τύφλα να έχει το Χόλιγουντ μπροστά σε όσα γίνονται στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου) κι επίσης σε παρελθοντολογία, αποφεύγοντας ο,τιδήποτε μπορεί να εκληφθεί ως γκρίνια για το παρόν.

    @digeo21
    Λες, και πολύ σωστά, «ο κόσμος τελικά όμως έτσι θέλει. Να εθελοτυφλεί». Συμφωνώ απολύτως. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθείς με το ζόρι να κάνεις κάποιον να δει. Όπως έγραψε πρόσφατα κάποιος στους Financial Times και το βρήκα εξαιρετικά επιτυχημένο: «το πιο επικίνδυνο μέρος να σταθεί κανείς είναι ανάμεσα σε κάποιον και σ’ αυτό που θέλει αυτός να πιστεύει». Πάντως, εγώ έμαθα πια ότι (α) δεν μπορείς να κάνεις κάποιον να δει την πραγματικότητα αν δε θέλει (β) δεν μπορείς να συνεργαστείς προς ένα κοινό σκοπό με ανθρώπους που εθελοτυφλούν και (γ) δεν μπορείς να επιτύχεις τίποτε μόνος σου στο ποδόσφαιρο.