Μίρλα;

Το παρόν,γράφεται με αφορμή μακροσκελή απαντηση του Γ. Κιντή σε σχόλιο “ανώνυμου”.
Η οποία απάντηση αφορούσε πολλά και διάφορα,μεταξύ άλλων και την παρουσία-την έως τώρα- του Μελισσανίδη στα της ΑΕΚ και πως-πολύ σωστά όπως γράφει- “αφού ήρθε,ας μη φωνάζουμε,εφ όσον τον ξέρουμε ποιος είναι και πως πράττει και άρα μην είμαστε “μίρλες” και να μη γκρινιάζουμε που δεν έχει φέρει κούπες και δεν έχει φτιάξει ακόμα γήπεδο κλπ.”

Σωστά όλα. Οι περισσότεροι εκ των γραφόντων αλλά και εκ των μόνιμων σχολιαστών στο “παλιό” blog “Στο φως του Φεγγαριού” ήμασταν της αποψης πως “μοναδική διαφαινόμενη λύση στην ταλαιπωρία της ΑΕΚ,είναι η επιστροφή του Μελισσανίδη”.

Αντίθετα, ο Γιώργος, ήταν αντίθετος με την έλευση του “μεσσία”,του “σωτήρα” και πρέσβευε -δεν ξέρω για σήμερα- πως η ΑΕΚ έπρεπε να “πέσει” στα χέρια των οπαδών της. Και συγκεκριμένα σε μια ομάδα εξ αυτών, όπου με “όπλο” την πολυσυμμετοχηκότητα”, θα τραβούσε την ΠΑΕ από τις λάσπες που την είχαν ρίξει οι “μεγιστάνες” προηγούμενοι “10 Ολυμπιακοί”.

Η μακροσκελής ανακοίνωση των 15 η παραπάνω σημείων,με την οποία “προλογίζει” την επανεμφάνηση του Μελισσανιδη στα της ΑΕΚ, ο Γιώργος,στην ουσία μας υπενθυμίζει τι έχει συμβεί στο παρελθόν (με υπευθυνους τον “τίγρη” την “οργάνωση” κλπ- και μας προτρέπει να είμαστε μα μάτια ανοιχτά στην σημερινη επανεμφάνηση του “μεσσία”. Ολοσωστα, ως εδώ κατά την γνώμη μου.
Απλα διαφωνούσα στο ότι είναι ετεροχρονισμένη. Πλέον έχουμε άλλα γεγονότα.

Και κυρίως υπάρχει προτροπή,ακόμα και μετά την έλευση του “σωτήρα”, να κάνουμε κάτι να πάρουμε την ΑΕΚ “εμείς”,δηλαδή οι φίλοι ,οι οπαδοί, οι φίλοι της. Να την “αρπάξουμε από τα χέρια” του “καιροσκόπου” (δική μου λέξη αυτή) Μελισσανίδη,γιατί σε λίγο καιρό “θα έχουμε τα ίδια” αφού “θα την κοπανήσει ξανά κάποια στιγμή” και “θα ξαναβρεθούμε στο σημείο μηδέν” κ.ο.κ.

Και μιας και γίνεται αναφορά σε “ούζα” του blog,φυσικά δεν γράφονται όλα όσα ειπώθηκαν,αλλά πρέπει να καταγραφή η προβλεψη του Γιώργου πως ο Μελισσανίδης, σύντομα θα έχει την -επιχειρηματική- τύχη κάποιου ο οποιος τότε -πριν δυο χρόνια περίπου- ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Πιθανολογούσε δηλαδή την επιχειρηματική πτώση του, και μάλιστα πως αυτό,θα είχε αναπόφευκτες συνέπειες και στην ΑΕΚ,της οποίας εκείνες τις μέρες είχε πάρει τα “ηνία”, (με την ευγενική επικουρία ασφαλώς παιδιών του πετάλου).

“Πάμε να πάρουμε την ΑΕΚ” μας έλεγες Γεώργιε.
“Στάσου ρε Γιώργη” σου έλεγα. Τώρα ήρθε ο “μεσσίας”.Πως θα πάμε; Να μη περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει και πως θα πάει; Τι να πάμε να πούμε;Φύγε εσύ να έρθουμε εμείς; Και τόσο καιρό τί κάναμε; Γιατί δεν την πήραμε όσο ήταν στα χερια μέτριων,αχρήστων,απομακρυσμένων και ποντικολαμογιών; Αφού κανείς μας δεν μπήκε μπροστά να την σωσει,και αναγκαστικά “εξέπεσε” στα χέρια του Μελισσανίδη σαν ώριμο” φρούτο,τότε,δεν έχουμε παρά να περιμένουμε”.
Δεν βιάζομαι εγώ λοιπόν.

Τα λέω ολά αυτά,ορμώμενος από την “γκρίνια” και την “μίρλα” στην οποία -σωστά-αναφέρεσαι Γιώργο. Και πως δεν είναι σωστό να μας περιβάλλει,πλέον,αφού είναι στα σίγουρα χέρια “αυτού που ξέρει”. Ο οποίος βέβαια έχει τους ρυθμούς του,έχει τους χρόνους του,έχει τις αγκυλώσεις του,έχει την ξεροκεφαλιά του κλπ-κλπ.

Ορθά όλα. Τουλάχιστον όμως όσο αφορά σε εμένα, δεν πρόκειται για “γκρίνια” και “μίρλα”. Πρόκειται πολύ απλά για -οξεία ίσως- κριτική.

“Καλόπιστη” όπως λένε και οι ανα εποχή γλύφτες. Η οποία κατ αυτούς καλόπιστη σημαίνει “λέω την άποψη μου, η οποία “όλως τυχαίως” συμβαδίζει με αυτή του “”Βούδα” προέδρου,η προπονητή, ή κομματάρχη ή ή ή….στον οποίο απευθύνομαι (και από τον οποίο ενίοτε πληρώνομαι κι όλας,ή προσδοκώ οφέλη κλπ)

Ναι,βέβαια. Καλόπιστη. Τι άλλο να θέλω; Να φτωχίνει ο Μελισσανίδης, ή να ξαναπέσει στη Γ κατηγορία η ΑΕΚ; Τίποτα από αυτά δεν θέλω. Ολος ο κόσμος να είναι καλά. Υγεία και κάθε ευτυχία.
Αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο. Μπορεί να -φαίνεται πως-“βιάζομαι” ή μπορεί να είμαι ανυπόμονος. Μπορεί πολλά “μπορεί”. Πάντως δεν είμαι εγώ αυτός που ήταν αντίθετος με την έλευση του “μεσσία” και τώρα είναι υπερ. Οχι, όχι. Είμαι σταθερά υπέρ του. Και “χθες” και σήμερα και ακόμα και σήμερα και εις το μέλλον,λέγω.

Από “Μελισσανιδόπληκτος” τίνει βέβαια κανείς να γίνει “Μελισσανιδοφάγος”.Ενας εξ αυτών είμαι και εγώ,όπως και πολλοί άλλοι. Μόνο και μόνο γιατί τηρώ,τηρούν την ίδια στάση ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ “ΜΕΣΣΙΑ”.
Κριτική λοιπόν ακόμα και σκληρή και άδικη και βιαστική και όπως θέλετε πείτε τη. ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΚΑΡΩ,”ΒΙΑΣΤΙΚΑ”,”ΑΠΟΤΟΜΑ”,”ΓΡΗΓΟΡΑ” ΚΑΙ ΜΕ ΟΞΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΟΥΣ:

α) Βρίσκεται- εξ “οφίτσιο” που λένε- σε θέση ισχύος. Και όποιος είναι ισχυρός,θέλει κοπάνημα σα χταπόδι. Μη τον λυπάστε. Τον οποιοδήποτε “Μεσσία” εμφανίζεται αλλάξτε του την Παναγία. Δεν τρέχει κάστανο. Αυτοί είναι χοντρόπετσοι. Γαιδούρια Κυπραίικα. Δεν καταλαβάινουν Χριστό. Οπότε, μη έχεις τύψεις, μη τυχόν και τον κακοκαρδίσειςή τον απογοητευσεις. Σιγά να μη δε μπει στο κότερο το βράδυ,επείδή τον χαρακτηρίσαμε “σαγιονάρα”. Δεν καταλαβάινουν τίποτα αυτοί. Είναι Τέρατα.

β) βρισκόμαστε ήδη στον 3ο χρόνο παραμονής του “μεσία”. Δεν νομίζω να είναι βιαστική μια απολογιστική ματιά,όταν έχουν περάσει 1000 μέρες. Εϊναι δέκα φορές περισσότερες από τις 100 μέρες που υπολόγησε ο “σωτήρ” πως θα μπουν αι μπολντόζαι.
Χίλιες μέρες,νομίζω,είναι πολλές για να εκινήσει μια κριτική. Εδώ έγιναν ολοκληρο μυθιστόρημα οι χίλιες και μια νύχτες.

γ) και κυρίως αυτό: Ημουν σταθερά υπερ της έλευσης του “μεσσία”, άρα έχω “δικαίωμα” -που λένε και στα χαρτιά- να τον κριτικάρω λίγο πιο χοντρά,από ότι κάποιος ο οποίος αντιτίθετο στην έλευση του “μεσσία” και εν τούτοις συνιστά σήμερα σε όλους μας να κάνουμε υπομονή,να μη “γκρινιάζουμε” και να μην είμαστε “μίρλες”.

Δηλαδή,τί να κάνουμε,αφού μας βιάσανε,ε ας κάτσουμε να το απολαύσουμε. Κάπως έτσι το λαμβάνω.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΑΒΡΟΤΗΤΕΣ,ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΕΥΣΕΙΣ. Τώρα που ήρθε, θα τον “γαμίσουμε”. Οπως μας γάμισε και αυτός τόσα χρόνια. Τι πιο δίκαιο και πάναπλο.
Ηρθε; Καλώς ήρθε. Θα του πιούμε το αίμα. Γιατί δηλαδή; Θα του πέσει ο κώλος; Η θα τον κακοκαρδίσουμε και θα μας φύγει; Στα παπάρια μας. Γνωριζόμασταν και από χθες; Η περιμένουμε να μας ταίσει;

Ο κόσμος λοιπόν πάει μπροστά με καθάρματα. Με αλήτες. Αυτό ξέρω,αυτό διαπιστώνω,αυτό βλέπω. Αυτό βιώνω. Τι να κάνουμε; Να βαφτίσουμε το ψάρι κρέας; Είμαι με τους αλήτες λοιπόν. Οχι με τα πρόβατα που καλούνται “εκλογικόν σώμα”. Που πρέπει και να “σώσουν” κάτι.Ας γελάσω. Τί να “΄σωσει” ο απόλυτα και μόνιμα χαμένος; Είμαι με τον Αλέξανδρο. Οχι με τον φαλαγγίτη, που απλά πάντοτε δέχεται εντολές.

Γιατί έτσι μόνο-και όχι με αριστεροκομμουνιστικοκουλτουρομπαρούφες- πάει ο κόσμος μπροστά. Το “τί και που μπροστά” είναι σχετικό βέβαια,συμφωνώ. Αλλά η ιστορία μας λέει καταφάνερα πως μόνο ΑΤΟΜΑ ηγούνται και ΠΟΤΕ οι λαοί. Μόνο άτομα “τρέχουν” τις εξελίξεις. Οι πολλοί,απλά παρατηρούν,συμφωνούν η διαφωνούν ,επευφημούν ή σνομπάρουν κλπ, τέλος πάντων ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΑΤΟΜΩΝ.

Οπότε λοιπόν,είμουν,είμαι και παραμένω “φουλ” υπερ του ατόμου. Οχι υπερ του κόσμου,του λάου, που “θέλει αλλά αιωνίως δεν μπορεί και έχει την συμπάθειά μας”. Τρίχες.
Οποιος περιμένει λύσεις από το πόπολο, απλά χάνει τον χρόνο του.

Είμουν και είμαι περ του Μελισσανίδη στα της ΑΕΚ,γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Είναι θέα ρεαλισμού. Δεν ήθελα κάτι άλλο πριν και κάτι άλλο τώρα. Αν το ήθελα,θα το έλεγα. Δεν θα “γκρίνιαζα” για να φύγει. Θα το έλεγα ευθέως.
Ποτέ.”Ζαμέ” που λένε και οι Γάλλοι. Να μείνει. Φορ έβερ. Που θα βρούμε άλλον; Να ξεπέσουμε στους Ντέμιδες και στις Βανδίδες για να μας πιάνουν στο στόμα τους οι γαύροι και να γινόμαστε ανέκδοτα; Η να περιμένω τον Παπά να μεγαλώσει,τον Νοτιά να μάθει ποσο πανε τα τετραγωνικά στα Σπάτα ή την οργάνωση πότε θα “οργανωθεί” μόνη της χωρίς οργανωτή. Η τον Αδαμίδη να θυσιάζει την καριέρα του σαν την Ιφηγένεια για να φυσήξει ούριος άνεμος στα γιαουρτάδικα;

Ο Μελισσανίδης κρίνεται αυστηρότερα από τους κατα καιρούς και λογής λογής “δημητρέλους” και “Παπάδονοτιάδες” γιατί δεν είναι τέτοιος. Εκτος και αν έγινε τέτοιος,οπότε να μας το πει να του χτυπάμε τη πλάτη με συμπάθεια. Δεν είναι τέτοιος,από κάθε άποψη.Αρα; Αρα έχουμε,υπάρχουν δηλαδή εκ των πραγμάτων διαφορετικές απαιτήσεις. Απλό δεν είναι;

Μήτσος λοιπόν.Τίγρης. Σούγκαρ. Φορ έβερ.
Ορμάτε του. Δεν παθαίνει τίποτα μωρέ.
Μη τον λιβανίζετε. Αν ήθελε λιβάνια,θα καθόταν στη Σουμελά.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

16 Responses to Μίρλα;

  1. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστο : Ακριβώς, κι αν δεν είναι ακριβώς, τότε υπάρχουν κι αρχίδια να γράψουμε και την ΑΕΚ αλλά και το έργο του καθενός. Και προσφαϊστά, να βρεθεί η αλήθεια για όλους τους μαλάκες, που πάμε και στο γήπεδο. Δεν κατάλαβα. Είχαμε κόψει το γήπεδο επί Ντέμη, επί 44, κι επί Κιντή. Μας κρατάει κάτι επί Μελισσανίδη αν δεν κάνει πράξη τα λόγια του;

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven: Αδερφέ, έχω ξαναπεί πως,αν δεν τον πάρει ο “ύπνος” και δεν τον παρασύρει η πολύ εγκαρτέρηση και η υπομονή που ζητά,τότε, ο κόσμος θα τον πάρει στο “ψιλό”. Θα βλέπει απέναντί του πανό στο γήπεδο με “ευχές” και θα μασάει το πούρο του.
    Ετσι όπως την πάει τη δουλειά,-αν δεν καταπιεί τις καθυστερήσεις- θα τον κράζουν ακόμα και οι κάργα “υπομονετικοί” που τον στηρίζουν.
    Εδώ έκραξαν τον Κόκκαλη στο τηγάνι,μετά από 10 πρωταθλήματα που πήρε.
    Θα κολλήσουν οι οπαδοί να στείλουν στο γερο-διάολο κάποιον Μελισσανίδη που εξαργυρώνει ακόμα ένα πρωτάθλημα πριν 25 χρόνια;

    Μη την πατήσει σαν τον δικομματισμό, που είχε αράξει στα ποσοστά του 30 και 40% για χρόνια,νοιώθοντας ασφάλεια. και τώρα παλεύουν με τον Λεβέντη και τον Κασιδιάρη,για να μπουν στη βουλή.
    Εχει άισθηση του χρόνου,ή νομίζει ότι είναι ο Μαθουσάλας; Και κυρίως έχει αίσθηση της εικόνας που πλασάρει προς τα έξω,στον απλό, ευκολόπιστο,αλλά και “αχάριστο”- κόσμο;

    Και ενώ δημιουργεί ο ίδιος-λεκτικά- συνθήκες σίφουνα, εν τούτοις βλέπουμε έναν δεύτερο Δημητρέλο που έχει πάρει σβάρνα τα δημόσια γραφεία και συνεχώς αιτείται τα ίδια όπως και ο ορίτζιναλ Δημητρέλος: Ισότητα,Ισονομία,Ευκαιρίες. Και φυσικά κανένα φράγκο,καμιά διευκόλυνση από την Πολιτεία.
    Ουτε ο Αλαφούζος δεν έχει βρει το χρόνο,την ορεξη και τους λογους να παει τόσες φορες στα δημοσια γραφεια και στα υπουργεία,όσες εχει παει ο δικός μας,για ελεημοσύνες.

    Ακόμα και ο Σαββίδης, ο “γραφικός” κατά πολλούς, μια φορά πήγε σε δημόσια υπηρεσία,όσο καιρό βρίσκεται στο τιμόνι του ΠΑΟΚ. ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΨΕΙ ΟΠΩΣ ΕΤΟΥΤΟΣ ΕΔΩ Ο ΡΕΜΠΕΣΚΕΣ.
    Οσα λεφτά έβαλε,ή βρήκε ο Αδαμίδης για την ΑΕΚ, η ο Δημητρέλος, η ο Μαυρος, άλλα τόσα έχει βάλει ή εξασφαλίσει ο Μελισσανιδης. Μία η άλλη είναι.
    Κατά τα άλλά τίποτα.
    Φωνές,συνεντεύξεις,φανφάρες,ατάκες,εξυπναδούλες,παρακάλια με τους υπουργούς,αγκαλιές με τους Σαββίδιδες και λοιπές αηδίες.
    Πράξεις= Ζέρο. Νάθιγκ. Μηδέν.
    Πάει τρία χρόνια ΄τωρα που τον “συντηρεί” η ΑΕΚ στον αφρό. Και μαζί με αυτόν και τους διαφόρους “δελφίνους” πολιτικάντιδες,με τους οποίους συναγελάζεται.
    Η θα δούμε κάτι σοβαρό και αντάξιο της ΑΕΚ,ή ας μας πει ότι δεν μπορεί,να το χωνέψει ο κόσμος. Τι παριστάνει; Ακόμα τον Δον ζουάν;
    Δον Ζουάν με καταφύγιο; Τι φοβάται; Μη του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι;

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Ειναι ακριβώς οπως τα λεει ο Χρηστος αλλά αυριο εχουμε ντερμπυ στο τηγανι,καλη μας επιτυχια.

  4. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    Ώπα. Να ξεκινήσουμε με θέματα etiquette: όταν πίνουμε ούζα, πίνουμε ούζα. Αν θέλω να πω κάτι δημόσια, και γραφή ξέρω και uploading στο σάιτ να κάνω. Αν θέλω λοιπόν να κάνω δημόσια κάποια πρόβλεψη για την επιχειρηματική τύχη του Μελισσανίδη, μπορώ να την κάνω και να την εξηγήσω. Οπότε, για να είμαστε ξεκάθαροι: αν την επόμενη φορά που πάμε για ούζα είναι σα να μιλάω δημόσια, να το ξέρω από πριν.

    Μια και το ανέφερες όμως: ναι, εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα για το Μελισσανίδη, όπως και για όλα τα «τζάκια» που δημιουργήθηκαν μέσα σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που, μετά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα πάψει οριστικά να υπάρχει. Η δε κατάλυση αυτού του επιχειρηματικού μοντέλου δημιουργεί κόντρες μεταξύ των διαφόρων συμφερόντων, όπως αποδεικνύεται από τα πέρα-δώθε πρωτοκλασάτων επιχειρηματιών στους εισαγγελείς (εκτός αν πιστεύει κανείς ότι η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη απέκτησε ξαφνικά ευαισθησίες). Οι οποίες κόντρες επιταχύνουν περαιτέρω την κατάλυση του μοντέλου.

    Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι αυτό που αναφέρεις, η βάση της φιλοσοφίας σου: «ο κόσμος πάει μπροστά με καθάρματα. Με αλήτες». Μάλιστα. Θα μου επιτρέψεις τη λέξη αλήτες να τη θέσω σε εισαγωγικά, εννοώντας αυτούς που δεν πάνε με το σταυρό στο χέρι.

    Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχεις δίκιο. Ότι, όντως, ο κόσμος πάει μπροστά με καθάρματα. Με «αλήτες». Να σου θυμίσω λοιπόν ότι είσαι το τρίτο μαγαζί σε δυναμικότητα στην Ελλάδα, μπορεί πια και το τέταρτο. Κι ας υποθέσουμε λοιπόν ότι εμφανίζεται σήμερα ο πιο δυνατός «αλήτης» που έχει εμφανιστεί ποτέ στην Ελλάδα. Κάποιος που το Μαρινάκη τον έχει για πρωϊνό. Γιατί ο πρώτος «αλήτης» της χώρας να πάει στο τρίτο μαγαζί; Χάθηκε το πρώτο; Άντε το δεύτερο. Δηλαδή, αν ήθελε να διώξει τον Αλαφούζο από τον Παναθηναϊκό αυτός ο «αλήτης», θα δυσκολευόταν; Εδώ κάποιοι «αλήτες» έδιωξαν το Βαρδινογιάννη, πιθανότατα τον ισχυρότερο επιχειρηματία στη χώρα, από τον Παναθηναϊκό. Ο Μαρινάκης δεν έδιωξε τον Κόκκαλη;

    Εκτός αν τον θέλουμε να είναι «αλήτης», αλλά και συναισθηματικός, να θέλει να πάει στην ομάδα της καρδιάς του. Όπως θέλουν οι πουτάνες έναν νταβατζή που να τις αγαπάει κιόλας—αλλά βέβαια, αυτό το πρόσωπο υπάρχει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. Δηλαδή, κάποιος που είναι γενικά «αλήτης», θα είναι συναισθηματικός στο θέμα της οπαδικής προτίμησης; Ο Γιώργος ο Βαρδινογιάννης δε λέγεται ότι ήταν Ολυμπιακός με διαρκείας πριν πάει στον Παναθηναϊκό; Ο Μπάρλος δεν ήταν οπαδός του Άρη πριν έρθει στην ΑΕΚ;  Ο Κοσκωτάς δεν είχε διαρκείας στον Παναθηναϊκό; O Ιβάν Σαββίδης ήταν Μπαόκι από παιδί, ή έπρεπε κάπου να χωθεί στο ποδόσφαιρο για άλλους λόγους κι είδε ότι μέχρι εκεί τον παίρνει; Ο Κόκκαλης δε λέγεται ότι ήταν ΑΕΚτζής; Ακόμη κι αν υποθέσουμε όμως ότι ήταν γαύρος από τα γεννοφάσκια του, θεωρείς ότι κάποιος που μπήκε στο ποδόσφαιρο για να αγοράσει «προστασία» από τις δικαστικές του περιπέτειες, δε θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό αν έβρισκε την ευκαιρία να χωθεί εκεί, προτιμώντας να πάει και φυλακή ακόμη προκειμένου να μην προδώσει την ομάδα της καρδιάς του (μιλάμε για κάποιον που μεγάλωσε στο ανατολικό Βερολίνο, έτσι, οπότε μάλλον δε θα δέθηκε και πολύ με τον Ολυμπιακό ως παιδί).

    Η διαφορά με τις εποχές που ξέπεφτε κανένα πρωτάθλημα και σε β΄ ή και γ΄ κατηγορίας «αλήτες» (ή και σε μη αλήτες) ήταν ότι τότε τα λεφτά ήταν λίγα. Είχε προβλήματα με τη σύζυγό του  ο «αρχι-αλήτης», δεν είχε το νου του στην μπάλα, τσουπ χωνόταν κάποιος δευτεροκλασάτος «αλήτης» (μετά βέβαια, η τάξη πραγμάτων αποκαταστάθηκε, ίσως κάπως βίαια). Τώρα τα λεφτά είναι πολλά: 25 εκ. πήρε ο Ολυμπιακός από τη συμμετοχή στο Champions League πέρσι, συν τα εισιτήρια, αξία φανέλας κ.λπ. Τέτοια  «λάθη» δε γίνονται.

    Οπότε, για να τελειώνουμε: αν θέλεις «κούπες» και πρωτοκλασάτους «αλήτες», γιατί δε γίνεσαι γαύρος; Εκεί, και θα έχεις (διαχρονικά) τον πρώτο «αλήτη» της πιάτσας στο τιμόνι και θα χαίρεσαι κούπες και ευρωπαϊκές νίκες. Σιγά τώρα μην κολλήσουμε στο χρώμα της φανέλας: όπως είδες οι πραγματικοί «αλήτες» που θαυμάζεις δεν κολλάνε σε τέτοιες βλακείες. Εξάλλου, δε χρειάζεται να είσαι Ολυμπιακός για να είσαι γαύρος: όπως έλεγε εύστοχα κι ο Ψαριανός, υπάρχουν και κιτρινόμαυροι γαύροι.

    Ή μήπως θέλεις, εμείς μεν να έχουμε «αλήτη» στο τιμόνι, αλλά οι άλλοι, τα μεγαλύτερα «μαγαζιά» να μην έχουν; Ή να έχουν κι αυτά «αλήτες» στο τιμόνι, αλλά οι «αλήτες» αυτοί να μην είναι «αλήτες» μόνο σε θέματα ποδοσφαιρικού παρασκηνίου, ώστε το πρωτάθλημα να παίζεται πενήντα-πενήντα;

    Λες ακόμη «η ιστορία μας λέει καταφάνερα πως μόνο ΑΤΟΜΑ ηγούνται και ΠΟΤΕ οι λαοί». Η κατά γενική ομολογία πιο επιτυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα της σύγχρονης ιστορίας είναι η Μπαρτσελόνα. Θα είχες την καλωσύνη να μας πεις τα ονόματα των «αλητών» που ηγήθηκαν; Επίσης, πολύ επιτυχημένη είναι κι η Μπάγερν. Μήπως ξέρεις κι εκεί να μας πεις; Στη Ρεάλ ίσως; Ποιοι ήταν οι «αλήτες» σ’ αυτές τις ομάδες;

    Για να τελειώνουμε: ως τρίτο-τέταρτο μαγαζί, πρέπει να γίνει κάτι ακραίο για να σου κάτσει πρώτης κατηγορίας «αλήτης». Ο Μελισσανίδης είναι, μακράν, ο καλύτερος «αλήτης» που είναι πιθανό να βρει η ΑΕΚ.

    Οπότε, δεν καταλαβαίνω γιατί η γκρίνια. Πίστευες, ας πούμε, ότι μπορείς να φτιάξεις γήπεδο με κάτω από ογδόντα εκατομμύρια, ότι ο Μελισσανίδης θα έβαζε ογδόντα εκατομμύρια, ή ότι το κράτος, σε αυτή την οικονομική συγκυρία, θα έβαζε αυτό ογδόντα εκατομμύρια; Κι αν υποθέσουμε ότι θεωρούσες ένα από τα τρία, άγνωστο για πιο λόγο, πιο από τα τρία θεωρείς ότι θα αλλάξει αν γκρινιάζεις;

    Ή μήπως περίμενες ότι ο δικός μας «αλήτης» θα κάλυπτε με κάποιο μαγικό τρόπο το πλεονέκτημα που δημιουργούν στον Ολυμπιακό τα σαράντα περίπου εκατομμύρια διαφορά στο μπάτζετ, το οποίο μπάτζετ μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και στο παρασκήνιο;

    Ή μήπως θεωρείς ότι ο Μελισσανίδης, παρότι δεν έβαλε ένα εικοσάρικο για να σώσει την ΑΕΚ από τον υποβιβασμό, θα ξηλωθεί ογδόντα εκατομμύρια για το γήπεδο και σαράντα για να καλύψει την διαφορά του μπάτζετ από τον Ολυμπιακό, αν συνεχίσεις να γκρινιάζεις; Μα, όπως λες κι εσύ, «δεν καταλαβαίνουν τίποτα αυτοί. Είναι τέρατα». Μήπως, δηλαδή, εσύ δεν είσαι τελικά «ρεαλιστής» όπως πιστεύεις;

    Οπότε, την γκρίνια προσωπικά την εκλαμβάνω ως κάποιας μορφής ψυχοθεραπεία. Όμως, η γκρίνια της εξέδρας δεν έχει αποδέκτη μόνο το Μελισσανίδη. Έχει αποδέκτες και παιδιά είκοσι ετών, που κάνουν εντός αγωνιστικού χώρου ό,τι καλύτερο μπορούν για την ομάδα που υποστηρίζεις και τα οποία δυσκολεύονται να τη διαχειριστούν.

    Να σημειώσω τέλος ότι απ’ τη μια λες «μας βιάσανε» κι απ’ την άλλη «Μήτσος λοιπόν.Τίγρης. Σούγκαρ. Φορ έβερ». Μα πώς είναι δυνατόν να σε βίασε κάποιος που θέλεις «φορ έβερ»; Μήπως είσαι απλά «τραβάτε με κι ας κλαίω»; Οπότε, μήπως καλά κάνει κι ο υποτιθέμενος «βιαστής»;

    Για να κλείσουμε: όσο ψάχνεις «Μεσσίες», να ξέρεις ότι, «ρεαλιστικά» που λες κι εσύ κι όχι στα παραμύθια, ο Μελισσανίδης είσαι ό,τι καλύτερο μπορείς να ελπίζεις. Επίσης «ρεαλιστικά» μιλώντας, ο Μελισσανίδης δεν άλλαξε και δε θα αλλάξει, που να χτυπιέσαι κάτω.

    Οπότε, «ρεαλιστικά» πάντα, ή γίνε γαύρος, ή στήριξέ τον. Γιατί έχει αρχίσει να βγάζει κι ένα δύο καλούς παίκτες (Μάνταλος, Τζανετόπουλος) που, σε βάθος χρόνου, μπορεί να σηκώσουν και καμία κούπα.

    Αν δε σου κάνει τίποτε από τα δύο, σκέψου μήπως δεν ισχύει πάντα αυτό που λες, ότι  «ο κόσμος πάει μπροστά με καθάρματα. Με αλήτες». Όμως, και σ’ αυτή την περίπτωση φοβάμαι ότι θέλει υπομονή για να επιτύχεις κάτι. «Ρεαλιστικά» μιλώντας πάντα.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γ. Κιντής : Γιώργο, θα χαθεί το σχόλιο. Κάντο ανάρτηση.

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Οσο αφορά στα “οφ δι ρέκορντ” λεγόμενα στα “ούζα”, ασφαλώς και υπάρχουν και πράγματα που ελέχθησαν- η θα λεχθούν στο μέλλον-και δεν πρέπει να βγαίνουν παραέξω. Αλλωστε το τόνισα και πριν.
    Θεώρησα-εσφαλμένα κατά πως φαίνεται- πως η “ιδιωτική” σου γνώμη για τον Μελισανιδη θα μπορούσε κάλιστα να βγει και “έξω”. Στο κάτω-κάτω δεν τον έβρισες. Μια εκτίμηση έκανες. Δυστυχώς δεν κατάφερα να διαβλέψω την ενόχλησή σου, οπότε ζητάω συγνώμη. Νόμιζα πως δεν χρειάζονται “σιδέρωμα” οι απόψεις σου περί αυτού. Εκανα λάθος.

    Οσο αφορά στο “τί είδους αλήτη θέλω” και “αν μας κάνει ο συγκεκριμένος”, αυτό το λέω,το πιστευω και το επιζητώ-ούσα, από το 2009 που πρωτοέγραψα στο blog “Το φως του φεγγαριού”.
    Δεν είμαι εγώ αυτός που πρέπει να “συμβιβαστώ” με την λύση Μελισσανιδη,αλλά όλοι αυτοί που αντιστρατεύονταν την επανεμφάνησή του. Μεταξύ αυτών και εσύ. Κακό δεν είναι. Αλλά μη μου κουνας και το δάχτυλο κι όλας. Μη τρελαθούμε εντελώς.
    Εξ αρχής είμουν στο βαγόνι με τον “αλητη”. Αλλοι πήδηξαν πάνω του στην πορεία.

    Οσο για το “τί είδους αλήτη προτιμώ”,προτιμώ αυτόν που είναι τώρα εκει. Ο οποιος δεν είναι τριτοτέταρτος στην “αλητεία” αλλά πρώτο βιολί.Δεν θεωρώ τον Βαγγέλα “πρωτο”. Οχι δα.
    Φυσικά και δεν επιζητώ ντε και καλα κούπες. Ούτε και ζήτησα πρωτάθλημα από την πρώτη μέρα. ΕΚΕΙΝΟΣ κάτι έλεγε για “ερχόμαστε” και “αυτοί τελειώσανε”, αν δεν κάνω λάθος. Δεν τον γεμίσαμε με άγχος. Εκείνος βγάινει και λέει διάφορες παπαρδέλες και δεν κρατάει το στόμα του κλειστό.

    Ομάδα θέλω να φτιαχτει καλή-και όχι με μπαζα. Καλή μπάλα να πάιζει,να μη με πιάνουν μαλάκα όταν πληρώνω εισητήριο. Και το ή τα πρωταθλήματα θα έρθουν. Δεν του ζήτησε κανεις καμια υπέρβαση. Τα “παπαγαλάκια” που έχει ξαμολισει στα ΜΜΕ προκαλούν την “υπερμεγέθυνση” του “μεσσία. Οχι εγώ.

    Τα “όποιος θέλει πρωτάθλημα να γινει Ολυμπιακός” τα έλεγε και ο κοντός. Μην ακουμε τα ίδια και τώρα. Ελεος πια.

    Επίσης,στο θέμα του γηπέδου, ΠΟΤΕ δεν έγραψα “να βάλει και τα 80”. Εγραψα: ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ 10 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ. Ευλογο είναι. Απλό. Και παραπέρα,-με τις όποιες διασυνδέσεις και γνωριμίες έχει-να βρει και τα υπόλοιπα που χρειάζονται. Αν δεν μπορεί πάλι,να μας το πει. Να βάζουμε εμεις μονο σαν φίλαθλοι,από την τσέπη μας.Σιγα-σιγα. Οπως γράφουν και πολλοί ναοί “ενισχυσατε δια την αποπεράτωσην του ναού”. Δεν είναι κακό. Αλλά να μας το πει. ΟΧΙ ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ-από τα λεφτά της περιφέρειας- ΕΜΕΙΣ από τα ποσοστά διακράτησης των διαρκείας, ΕΜΕΙΣ από τις αγορές των μετοχών της “Δικέφαλος”… Ε όχι ρε μεγάλε. Και συ τι παριστάνεις εκει; Τον καταμετρητή;

    Ασε βέβαια το ότι έχουν περάσει δυο και βάλε χρονια και ακομα τρέχει στις υπηρεσίες και τους δήμους,λες και ειναι Δημητρέλος. Γιατί; Γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Ορθον. Αλλά μη κάθεται και κάνει γιορτές και παρουσίες και βγαίνει κατόπιν και λεει για 100 μέρες. Αφου δεν τον έπιασε κανεις από το λαιμο. 13 χρόνια είμαστε χωρις γήπεδο. Δεν χάθηκε ο κοσμος για 2-3 ακομα.

    Τελειώνοντας, να πω πως “αλητες” είναι οι εξαιρετικοί παίκτες της Μπαρτσελώνα, ή της όποιας Ρεαλ, η της όποιας ΜΠάγερν. Αυτό εννοώ,μάλλον δεν με κατάλαβες.
    Μια χούφτα αλήτες,μπορεί να βρεθούν μαζί. Λαος-αλήτης,δεν υπάρχει. Ουτε κοινωνία-αλητης. Μονο άτομα αλήτες. Οι οποίοι,αν δεν δρουν μοναχικα, το πολύ-πολύ να δημιουργήσουν- υπο προυποθέσεις- μικρά “γκρουπ”.
    Είτε τα αποκαλούμε “μουσικά γκρουπ”,είτε “ποδοσφαρικές ομάδες”,είτε “πολιτικό-επιχειρηματικό κογκλάβιο” κλπ. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για περιστασιακή,αναγκαία, μικρή συνάθροιση “αλητών”.

    Οι “Μπαρτσελώνες”, είναι η εξάιρεση. Ο κανόνας είναι ο “Βραδυποριακός” και ο “Ταλαιπωριακός”. Οχι μόνο ποδοσφαιρικά.Αλλά και κοινωνικά. και πολιτικά και επιχειρηματικά και στην τέχνη κλπ. Οι ολίγοι εκλεκτοί κάνουν την διαφορά. Εκ των οποίων ενίοτε τα χνώτα και οι ρυθμοί συμπλέουν,με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια “Μπαρτσελώνα”. Αλλά ας μη γελιώμαστε. Δεν πρόκειται για κοινωνικό φαινόμενο. Πρόκειται για φαινόμενο “ολιγαρχικό”. Οι λίγοι εκλεκτοί την εχουν φερει εκει που ειναι. Και όχι ο κόσμος που πληρωνει εισητηριο και χειροκροτα.
    Το αυτό συμβάινει παντού.

    Τα περί υπομονής,μη τα λες σε εμένα. ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ συσιστώ υπομονή. Από το 2009.Οταν τόσοι και τόσοι “βιαστικοί” έβρισκαν “καταφύγιο” στους Κοζωνιδες και στις “ενώσεις φίλων ΑΕΚ” και λοιπές μπούρδες.
    Οπότε,υπομονή να συστήνεις σε άλλους. Στη “μαρίδα” του “365” π.χ. που δείχνει να χάνει την ψυχραιμία της και την υπομονή της. Εκει θα ήταν χρήσιμες οι συστάσεις σου.
    Εδώ, ειναι αχρείαστες.

  7. Ο/Η J. PATIKAS λέει:

    Γιωργο με λίγα λόγια, για τον ΑΕΚτζη (και γενικότερα για τον ελληνα), αν δεν υπάρχει Μεσσίας, ας μην υπάρχει ΑΕΚ. Εάν αυριο πεις (ή το 1994 έλεγες) στον ΑΕΚτζη οτι στα επόμενα πενήντα χρόνια η ΑΕΚ δεν θα πάρει ουτε ενα πρωτάθλημα αλλά θα έχει μια υγιη ομάδα, χωρίς μπλεξίματα σε στημένα, στην οποία θα βλέπει όμορφο ποδόσφαιρο και καλές πορείες στο Eurocup, το πιθανότερο είναι οι μισοί να μην ασχοληθούν ξανά με την ΑΕΚ (στον ολυμπιακό σχεδόν όλοι, να μια διαφορά). Και δικαιολογία δεν υπάρχει πια. Η ευθύνη είναι του κόσμου της ΑΕΚ και του κάθε έλληνα. Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου εστι. Η έλλειψη παιδείας μας οδηγει να θελουμε (να ψηφίζουμε) αυτον που μας υπόσχεται το αποτέλεσμα χωρις το ενδιάμεσο, τον κόπο δηλαδή. Ψηφίζουμε ως ελληνες αυτον που μας υπόσχεται οτι την επόμενη θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις. Χωρις να μπορούμε, ελλειψει παιδείας αλλά και λανθασμένων εμπειριών τα τελευταια τριάντα χρόνια, να καταλάβουμε τι χρειάζεται για να συμβεί αυτό. Λες και τα λεφτα φυτρώνουν στα δέντρα.
    Γράφει ο Χρηστος “ο κόσμος πάει μπροστά με καθάρματα. Με αλήτες”. Εξαρτάται τη σημαίνει “παει μπροστα”. Και εξαρτάται σε ποιο περιβάλλον. ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΙΓΟΥΡΑ. Οποτε (εδω συμφωνω μαζί σου), εχουμε εναν απο τους καλύτερους στο είδος. Προς τι η γκρίνια; Η ΓΚΡΙΝΙΑ (λεξ. “εκδήλωση δυσφορίας που προέρχεται συνήθ. από μια, χωρίς σοβαρό λόγο, εριστική διάθεση· μουρμούρα”) οχι Η ΚΡΙΤΙΚΗ. Αυτος ειναι, τον ξέρουμε και εγω προσωπικα πιστευω οτι στο τελος θα την “παει μπροστα” την ομαδα.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς J.Patikas : Δημήτρη μου καλημέρα.Επέστρεψα από Μαδρίτη κι είμαι έτοιμος για τα βραδυνά. Μια μικρή παρατήρηση : Μεσσία δεν ψάχνει ο Έλληνας μόνο. Όλος ο πλανήτης ψάχνει, αφού σχεδόν όλοι έχουν κι από μια θρησκεία. Μιλάμε για παγκόσμια μαλακία.

  9. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    Τις εκτιμήσεις μου, αν θέλω να βγουν προς τα έξω, τις βγάζω εγώ. Με τον τρόπο που θέλω. Η συγγνώμη δεκτή.

    Για να εξηγούμαστε. Ούτε προτίθεμαι ούτε πρόκειται να “συμβιβαστώ” ποτέ με τη λύση Μελισσανίδη. Η ΑΕΚ του απλά δε με αφορά. Δεν πηγαίνω στο γήπεδο και τα ματς τα βλέπω πολύ σπάνια. Δεν γκρινιάζω και δεν κάνω αντιπολίτευση. Δεν ανέβηκα ποτέ στο βαγόνι κι ούτε πρόκειται να ανεβώ. Καμιά φορά μόνο χαζεύω το τρένο όταν περνάει. Άρα δε χρειάζεται και να συμβιβαστώ.

    Αντίθετα, όσοι είναι στα βαγόνι έχουν δύο επιλογές: ή να συμβιβαστούν ή να κατεβούν. Απλώς ισχυρίζομαι ότι η τρίτη επιλογή που νομίζετε ότι έχετε, το να αλλάξει δηλαδή χαρακτήρα ο μηχανοδηγός, είναι ανεδαφική.

    Και το να πιστεύεις ότι ο δικός σου “αλήτης” θα είναι ειλικρινής, μου φαίνεται επίσης ανεδαφικό. Έτσι είναι οι “αλήτες”, έχουν την καλή και την καλή πλευρά τους. Όπως και τα “καλά παιδιά”. Κι αυτά το ίδιο. Δεν μπορείς όμως να έχεις τα καλά του “αλήτη” και τα καλά του “καλού παιδιού” σε μία συσκευασία. Κοροϊδεύεις απλά τον εαυτό σου αν το πιστεύεις.

    Εγώ στο ποδόσφαιρο μπλέχτηκα γιατί ήθελα να κάνω την “εξαίρεση” που λες κι εσύ, την Μπαρτσελόνα. Και κατέληξα εκεί γιατί ξέρω πολύ καλά πώς είναι πραγματικά οι “αλήτες”, έχοντας συνεργαστεί στενά με πολλούς, διεθνούς επιπέδου από δαύτους.

    Πίστευα κι εγώ πολλά χρόνια ότι θα βρω κι εγώ έναν αλήτη/καλό παιδί να συνεργαστώ επιχειρηματικά. Μετά απλά μεγάλωσα.

    Τέλος, λες ότι “αλήτες” θεωρείς τους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα. Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι κάποιος θα έβλεπε τον Τσάβι και τον Ινιέστα και θα έλεγε, να κάτι αλήτες. Αλλά πες αυτό να το δεχτώ. Και καθάρματα όμως; Γιατί η φράση σου ήταν “ο κόσμος λοιπόν πάει μπροστά με καθάρματα. Με αλήτες”. Οπότε συγγνώμη αν σε παρεξήγησα, αλλά νομίζω λίγοι θα καταλάβαιναν ότι με τις λέξεις “καθάρματα” και “αλήτες” θα εννοούσες, μεταξύ άλλων, τους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Για να είμαι ειλικρινής, νόμιζα ότι εννοούσες τον Κόκκαλη, το Βαρδινογιάννη, τον Πατέρα, το Μαρινάκη (υπό την έννοια ότι δεν πάνε με το σταυρό στο χέρι). Και το Μελισσανίδη. Τώρα που κατάλαβα ότι εννοούσες τον Τσάβι και τον Ινιέστα, λύθηκε η παρεξήγηση.

    Μου γράφεις επίσης “Τα περί υπομονής, μη τα λες σε εμένα. ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ συνιστώ υπομονή”. Όμως, λίγο πιο πάνω γράφεις “μπορεί να -φαίνεται πως-«βιάζομαι» ή μπορεί να είμαι ανυπόμονος”. Πιθανόν γι αυτό με μπέρδεψες: γιατί ίσως δίνεις, όπως παραδέχεσαι, την εντύπωση ότι είσαι ανυπόμονος και βιάζεσαι, ενώ ταυτόχρονα συνιστάς υπομονή. Λογικό κάποιος να μπερδευτεί, έτσι δεν είναι;

  10. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    @Στήβεν
    Σιγά τον “Πόλεμο και Ειρήνη” ρε συ Στήβεν που πειράζει να χαθεί.

  11. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    Steven καλωσόρισες. Δε διαφωνώ, παγκοσμίως υπάρχουν κι άλλοι μαλάκες και χειρότεροι από εμάς. Αλλά στον δυτικό προηγμένο κόσμο, λαό (σε τέτοια συντριπτική πλειοψηφία) σαν εμάς, που περιμένει τον Μεσσια να του φέρει στο πιάτο το αποτέλεσμα παραλείποντας το ενδιάμεσο (κόπο, υπομονή, αγχος, ρισκο) δεν νομίζω ότι υπάρχει.

    ΥΓ Μήπως να κανόνιζες τίποτα για το βραδυ με τους άλλους;

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς J.Patikas : Κάτσε καλύτερα μέσα στα καταφύγια. Θάχουμε πολύ δουλειά τη νύχτα.

  13. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Τωρα που το λες, σα να εχεις δικιο. Δεν ειναι να ανοιγομαστε σημερα, ουτε εμεις, ουτε η ομαδα!

  14. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δεν υπάρχει λόγος να μπερδευτείς.Αλλωστε αυτόν τον ρόλο παίζουν τα εισαγωγικά (” “), στις λέξεις “αλήτης” αλλά και στην λέξη “βιάζομαι”.
    Δεν έχεις ακουστά π.χ. τους ποδοσφαρικούς “αλήτες”; Τις μπαλαδόφατσες; Τους αλητάμπουρες των γηπέδων; Δεν μιλάω για τους “Μπουρμποκρασάδες”. Αλλά για τους “Μέσι” και “Ρονάλντο”.
    Δεν μιλάω για αλήτες με ποινικά μητρώα.
    “κάθαρμα” και “αλήτης” είναι όχι -απαράιτητα-αυτός που έχει κάνει φυλακή.Αλλά αυτός ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ,ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ.
    Ελεος δηλαδή. Δεν καταλαβαινόμαστε;

    Το ότι ο Μελισσανίδης έχει αποφασήσει να πάει με αυτούς τους ρυθμούς, δεν σημάινει απαράιτητα πως πρέπεια όλοι εμείς να τον κοιτάμε λες και βλέπουμε το Βούδα. Ούτε και ζήτησα να αλλάξει χαρακτήρα,ούτε να είναι ειλικρινής, όπως γράφεις. Που τα είδες γραμμένα αυτα από μένα;
    Να πάψει να παραμυθιάζει χοντρά τον κοσμο.Να γίνει πιο “διακριτικός”. Να μιλάει λίγο και να κάνει περισσότερα. Και κυρίως με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ. Kαι να μη παριστάνει τον εγγυητή με τα λεφτά τα δικά σου και τα δικά μου. Να μη παρουσιάζεται “κιμπάρης” στις δεξιώσεις και στις δηλώσεις και τσικιρικιτζής όταν είναι να εγγυηθεί επί του πρακταίου.
    Αν μπορεί. Αν δεν μπορεί,θα πέφτει βρίσιμο. Αλλωστε δεν έχει κόστος. Ουτε από μένα που τα λέω,ούτε και σε κείνον που τις “δέχεται”. Δεν ιδρώνει το αυτί του. Αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Πρέπει να τα ακούει.
    Απλό δεν είναι;

    Τέλος πάντων. Κανένα πρόβλημα γενικά.
    Οποιος θέλει περιμένει. Οποιος θέλει πηδάει απ’το τραίνο. Οποιος θέλει απλά παρατηρεί. Οποιος θέλει ξαπλώνει και στις ράγες.
    Στο κάτω-κάτω της γραφής- προσωπικά μιλάω- στα αρχίδια μου και η ΑΕΚ στα αρχίδια μου και ο Μελισσανίδης.
    Απλά δεν δέχομαι συστάσεις για volume στην υπομονή,την ψυχραιμία, ή ότι άλλο.
    Αμα διέθετα “ιώβεια” υπομονή και ψυχραιμία-χωρίς εισαγωγικά οι λέξεις- θα ήμουν ή μοναχός στο Αγιο Ορος, ή ερπετό στην Αυστραλία. Η “μεγιστάνας”. Χο-χο…

  15. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Αδερφέ, ασφαλώς και έιναι αμφισβητήσιμο το “μπροστά”. Το λέω άλλωστε: “το τι και που μπροστά,είναι αλλο θέμα”. Αλλα είναι αδιαμφησβήτητο, πως οι “εκλεκτοί”- όχι με την έννοια της αρετής,αλλά των ξεχωριστών ικανοντήτων- τρέχουν τις “εξελίξεις”, τις οποίες απλά το σύνολο του πλυθησμού παρακολουθεί. Εϊτε πάνω στο τραίνο,είτε κάτω από αυτό,είτε σαν λαθρεπιβάτης,είτε σαν θεατής. Αυτό,δεν αλλάζει κάτι.

  16. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ασφαλώς και θα την πάει μπροστά. Σαν την Ελλάδα είναι η ΑΕΚ Οταν βρίσκεσαι στη Γ κατηγορία,σαν χώρα και σαν κράτος,εύκολα παρουσιάζεται ένας “σωτήρας” αλλά και επίσης εύκολα παρουσιάζει ο “σωτήρας” κάποια βελτίωση της κατάστασης.
    Αφου πιο κάτω δεν παει.
    Πεδίον δόξης λαμπρον για τον “σαγιονάρα”.
    Αναρωτιέμαι μόνο-ως τώρα φυσικά: Αν ήταν στην κεφαλή ο Παπας, ή ο Νοτιάς, ξη ο κοσντος, η ο Μάυρος.Τι διαφορετικό θα είχε συμβεί στην ΑΕΚ; Δεν θα είχε ανέβει στην Α κατηγορία; Η δεν θα ειχε αποκτήσει τον Ζοριτς,τον Κρισάντους και τον Πλατέλα; Η δεν θα είχε αλλάξει τίποτα στο οικόπεδο της Δεκελείας 2 χρόνια τώρα;
    Α,ναι. Ξέχασα. Αλλαξαν έδρα τα γραφεία. Είναι σε ένα αρχοντικό από εξωτερικής εμφάνησης κτήριο,απέναντι από το ΟΑΚΑ. Αυτά τον μάραναν. Οι καμάρες, οι γυψοσανίδες και οι πέργκολες.
    Αμα και μένα μου βρεις λεφτά,σου νοικιάζω σπίτι μούρλια.
    Και μπουτικ στο αρχοντικό εκεί. Με 60 ευρώ η φανέλα του Χρύσανθου.
    Και θέλει και λεφτά για το γήπεδο. Και λεφτά για το ΟΑΚΑ. Και λεφτά για τα γραφεία. Και λεφτά για να πληρωθούν οι αρχιτέκτονες και οι συνάξεις και οι δεξιώσεις. Λεφτά για τους Πλατέλες.Λεφτά για την ΕΡΑ λεφτά για παντού. Ολοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο.
    Μα δε ντρέπεται μωρέ λέω εγώ;