ΛΑΡΙΣΑ – Α Ε Κ

Να κάτσεις να δεις αυτό το παιχνίδι, επειδή παίζεται κάποια πρωτιά; Την ίδια μέρα μάλιστα και ώρα, που έχει παρουσίαση και γευσιγνωσία το Chivas για τα ποτά που ανεβαίνουν ανά πενταετία. Κι όμως φίλτατοι. Μπορούμε να δούμε τι δουλειά υπάρχει στις ρεζέρβες. Μπορούμε να δούμε τον Τζανετόπουλο ξανά, τον Κορδρέρο, τον Βάργκας. Ακόμα κι απέναντι στα δεύτερα της Λάρισας. Εν πάσει περιπτώσει μπορούμε να δούμε και την δική μας αρρώστια.

Το παιχνίδι λοιπόν ξεκίνησε,  χωρίς Chivas, και με τον αναμενόμενο χαμηλό ρυθμό, αφού η μεν Λάρισα υπολόγισε πιο πολύ το ντέρμπυ της με τα Τρίκαλα, η δε ΑΕΚ ήταν μια αναμενόμενη ξεκούρδιστη μηχανή στο περίφημο 4-1-2-2-1 του Πογιέτ. Το οποίο σου φανερώνει τις δοκιμές που επιχειρεί ο προπονητής στους εσωτερικούς μέσους, στο τι παίκτης είναι ο Βάργκας, στο τι μπορεί να κάνει ο Μπουανανότε αλλά και στην διάθεση του να δώσει λεπτά συμμετοχής στον Σιμόες, μπας και μάθει καλύτερα την θέση μπροστά από τα σέντερ μπακ.

Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν, να δούμε ένα πρώτο μέρος σούπα, το οποίο είχε έναν απογοητευμένο Τζανετόπουλο κι έναν Βάργκας, που απλά έδειξε οτι θέλει να φύγει από την ομάδα. Αυτές είναι οι κύριες καταγραφές μαζί με τις επιπολαιότητες των όσων έχουν αυτήν την τάση – άφραγκος τώρα και τάχεις με βιζιτού; Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη εύκολα, όταν η ομάδα δεν λειτουργεί σωστά σαν αμυντική λειτουργία.

Η οποία όμως ήταν ακριβώς ανάποδη σε σχέση με την επίθεση. Η ομάδα ήξερε τι ζήταγε, πώς να κρατήσει και να γυρίσει την μπάλα, κι οπότε πήρε την κατοχή, έβαλε δυό γκολ κι έχασε και δυό απίθανες αυκαιρίες. Ταυτόχρονα καρδιοχτύπησε και τρεις φορές πίσω, το οποίο λογικό ήταν αφού προσαρμογή τακτικής στον αντίπαλο δεν υπήρχε, αλλά είδαμε και τον Ανέστη μάλλον νάναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Μπαρόχα, αυτήν την εποχή.

Το δεύτερο μέρος, πραγματικά απεδείκνυε οτι ήταν συνεχόμενο λάθος να χάσω το Chivas ενώ υπήρχε ακόμα περιθώριο χρόνου. Μπήκε το τρίτο και γρήγορο γκολ κι αναμέναμε πλέον να πέσει κι άλλο ο ρυθμός και κάποιοι που αισθάνονται αναντικατάστατοι παγκίτες, να επειδείξουν κι άλλη βαριεστημάρα. Η σούπα πλέον έγινε νερόβραστη, επικίνδυνη για την γεύση και την όραση.

Η ΑΕΚ έδειξε να κινδυνεύει σε κάποιες στιγμές, που όμως δεν μετουσιώθηκαν σε εύστοχες τελικές , αφού η ποιότητα του αντίπαλου ρόστερ ήταν χειρότερη κι από αυτήν του Φαγιέ, που είχε μπει μέσα για να υπάρχει κι ένας μαύρος τουλάχιστον στην ομάδα, τώρα που μας αποχαιρέτησε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΠΙΟΥ. Η ουσία πάντως ήταν οτι το παιχνίδι δεν βλεπόταν. Με μπόλικη βοήθεια κι από τον Μάνταλο που είχε μπει κι αυτός, αλλά δεν είχε καθόλου κέφια και καμία διάθεση να συνεργαστεί στην καινούργια του θέση.

Πολύ δύσκολη η κριτική για την ομάδα, μάλλον πιο εύκολη για τον Πογιέτ όμως, που πιστεύω οτι είδε τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών του και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν. Που κι αυτό ήταν ένα ζητούμενο, ειδικά όταν η Λάρισα έμεινε από δυνάμεις και πετύχαμε κι άλλα δυό γκολ, που ανέδειξαν την εικόνα του ματς, σε μαγική. Χωρίς κάποιον ιδιαίτερα διακριθέντα αλλά με αρκετά φιλότιμους τον Τζιμπούρ και τον Λαμπρόπουλο.

Ατομικά λοιπόν, κι εκτός από τους πέντε που είναι για ξου κι ήταν εκτός αποστολής, αυτά που είδα είναι οτι ο Βάργκας και ο Μουανανότε, είναι εντελώς της πλάκας. Κι ας έβαλε και δυό γκολ ο νάνος. Ο Μάνταλος κι ο Μπακάκης πληρώνουν την έλλειψη της προετοιμασίας κι ο Κορδρέρο μαζί με τον Τζανετόπουλο, πρέπει να πριμοδοτηθούν για να βρουν σοβαρότερο κίνητρο. Και δεν χρειάζονται περισσότερα αυτήν την στιγμή, αφού η πεντάρα προτρέπει μόνο σε συγχαρητήρια και καλή συνέχεια με ενίσχυση.

Υγ. Ισολογισμοί, Πογιέτ και σχεδιασμοί είναι στο πρόγραμμα για προσεχή κείμενα. Βιασύνες δεν χρειάζονται. Εδώ δεν είμαστε σούργελα που φωτίζουμε τα μπαλκόνια από τα μέσα Νοεμβρίου διότι ζούμε την μεγαλωσύνη των Χριστουγέννων.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

15 Responses to ΛΑΡΙΣΑ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Εντάξει σημερα συμφωνουμε σε ολα απλα νομίζω κ πως ο Μπακακης φαινεται να παταει γερα πια κ ειναι καιρος να ξαναπαιξει βασικος.

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Πάλι καλά που συμφωνήσαμε. Πάντως ο Μπακάκης, μετά από 5 παιχνίδια, θάναι σαν τον Μάνταλο. Ελπίζω να ξέρεις τι σημαίνουν οι πρόσθιοι χιαστοί και μην μου πεις για τον Ντελ Πιέρο.

  3. Ο/Η bandog λέει:

    προτιμησα να βγω για περπατημα στο κρυο παρα να δω αυτο το ματς.
    εξαλλου το ματς ειχε λιγοτερο ενδιαφερον και απο διαφημιση της τηλεμαρκετιν…

    ειδα τα ομορφα γκολ ομως. ο νανος εχει τεχνικη που λειπει απο την αεκ αλλα που να παει το κακομοιρο στο ποδοσφαιρο του 2015 οταν του ριχνει ενα κεφαλι ο πλατελας?

    αν πω για 124332859834η φορα οτι η ομαδα θελει μεταγραφαρες και οχι απλως μεταγραφες για να ξανατραγουδαμε το “εκανες το οακα μπορδελο ντανιελο ντανιελο” , κινδυνευω να γινω γραφικος?

    καπου πηρε το ματι μου οτι η περιφερεια ενεκρινε τα 20 μυρια για το μαυσωλειο του μεγιστανα.
    αληθευει και τι λεει αυτο για την εξελιξη του γηπεδικου ?

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Με την Κ20 της Λάρισας έπαιζε, να μην έβαζε και κάτι; Θα μου πεις οτι ο Βάργκας το έχασε από τον έναν πόντο. Σωστό κι αυτό. Πάντως, όταν ο Στάνκοβιτς ζήταγε μπόγια, κάτι ήξερε. Μισοριξιές αντοπάριστες κιόλας, είναι για την πλάκα. Παρακολούθα όταν πέφτει πώς κάνει.
    Το γραφικός είναι πολύ καλή λέξη. Σου θυμίζω οτι άμα πεις, γραφικό λιμανάκι, θα σε πάρουν οτι έκανες κακή κριτική; Χίλιες φορές γραφικός ή τέλος πάντων στο νούμερο που έγραψες.
    Τα 20 μύρια εγκρίθηκαν και γι’ αυτό εξ άλλου βγάλαμε και ισοσκελισμό. Θετικά είναι όλα, άμα παρέα με την άνοια, ανοίξει και η εγγύηση.

  5. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    “Το φως του φεγγαριού” καπου διαβασα οτι ο Πογιετ ζητησε τρεις μεταγραφες, ελπιζω να του τις κανουνε και να μην του λενε “α επαιξες μπαλαρα με την ΑΕΛ δεν χρειαζεσαι παιχτες”

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Αυτό θα ήταν μέσα σε προσεχές κείμενο. Απλά πράματα : αν δεν τις κάνουν, τότε αλλάζουμε προπονητή το καλοκαίρι.

  7. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    “Το φως του φεγγαριού” εσενα ποια ειναι η εκτιμηση σου, θα γινει αυτο που θελει ο Πογιετ η μας αποχαιρεταει το καλοκαιρι?

  8. Ο/Η MM λέει:

    .. Θυμάμαι το καλοκαίρι μετά από τα “καλά” αποτελέσματα με Ιντερ και Σεβίλλη, δαγκωνόμουν γιατί ήξερα ότι θα ναυαγούσε η ενίσχυση (μετά από εκείνα τα παιχνίδια ξαφνικά σταμάτησαν να γράφουν για εξτρέμ).. μετά ήρθαν οι φάπες και το τέλος του Δέλλα.. Αν γίνει το ίδιο μετά από το παιχνίδι με τα δευτερότριτα της ΑΕΛ, τι να πω.
    Να αρχίσουμε να παρακαλάμε να μη νικήσουμε τη Λιβαδειά δηλαδή…

    Πάντως, άσχετα με τον αντίπαλο, φάνηκε ότι με κανονικό φορ η ΑΕΚ θα ήταν 6-7 πόντους πάνω στον πρώτο γύρο, και με μερικές πιο άνετες νίκες εκεί που αγχώθηκε.

  9. Ο/Η netrino λέει:

    Τρεις ειναι πολλες για Γεναρη,εξτρεμ κα αν ενα σεντερ φορ αρκουν,εξτρεμ γρηγορο και τεχνιτη.Ο σεντερ φορ απλα να ειναι αξιοπρεπης,σιγα τα cb που εχουν οι ανταγωνιστες μεχρι κ ο γαυρος με τον Σιοβα παιζει κ τον Μποτια.
    Το καλοκαιρι βλεπουμε και φυσικα με αλλον προπονητη,ξεπερασμενο το ποδοσφαιρο του Πογιετ της σχολης Μουρινιο που πηρε ποδι απο την Τσελσυ.

  10. Ο/Η Thomas Silly λέει:

    Στηβεν μια ερωτηση και αν ξερεις κατι επι του θεματος.

    υποτιθεται οτι η αθεσμητη διοικηση πρωτιστως παει να εξασφαλισει την δευτερη θεση που σε οδηγει σε 2 προκριματικους για τους ομιλους κ μαλιστα με ομαδες ανωτερες απο εμας σιγουρα στις κληρωσεις..

    τα ερωτηματα μου

    α) μηπως θα ηταν προτιμοτερο να παρουμε το καλο εισιτηριο για την απευθειας συμμετοχη σε ομιλο του Γιουροπα ? χωρις προκριματικους οπου παιζει η πιθανοτητα να πας σπιτι σου προωρα..ή ο βασικος στοχος ειναι η πρωτη θεση στα πλει οφ και αρα 2 προκριματικοι γυροι σιγουρα για ομιλο του Τσ.Λιγκ και σιγουρα προκριματικος για ομιλο του Γιουροπα? νομιζω εμπεριεχει ρισκο η δευτερη περιπτωση..

    β) εχουν κατα νου στα σοβαρα τις μπαρουφες του Αλαφουζου οτι ο δευτερος στην κανονικη περιοδο θα ειναι τελικα ο πρωταθλητης λογω τιμωριας του γαυρου?

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Αυτήν την στιγμή, Μελισσανίδης και Πογιέτ, αλληλοτσεκάρονται. Εκτιμήσεις δεν μπορώ να κάνω, μόνο την γνώμη μου να πω και τα δεδομένα : Όλοι είναι κατενθουσιασμένοι με τον προπονητή, υπάρχει δική μας option ανανέωσης κι έχουν ζητηθεί τρεις παίκτες. Αυτό το τελευταίο είναι και το test drive για τον εδώ. Πιστεύω οτι θα δώσουν κάτι στον Πογιέτ.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΜΜ : Πιστεύω οτι έχουν μάθει πια.

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Φίλε, ο Μουρίνιο έφυγε με 14 στην τσέπη και πάει Ρεάλ ή Γιουνάιτεντ. Πολύ ξεπερασμένος είναι, ενώ ο Φαν Γκάαλ ή ο Μπενίτεθ είναι μέσα στη μοντερνιά. Μια χαρά το πήγε το γράμμα ο κοντοπούτανος, που έχει χεσμένες τις ομάδες. Τώρα για μας, άστο. Ο Πογιέτ είναι μια χαρά για εδώ. Τον Δέλλα είχες κι αντίπαλο έχεις κάποιον Σίλβα. Για πρωινό τους έχει ο δικός μας.

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Thomas Silly : Ειλικρινά δεν ξέρω τίποτα, αλλά θα μάθω τον σχεδιασμό την επόμενη εβδομάδα, που υπάρχει σχετικό ραντεβού. Για το β), ελπίζω νοήμων άνθρωπος οτι δεν υπάρχει . Ελπίζων μπορεί.

  15. Ο/Η netrino λέει:

    Ας κατεβασει την ομαδα με ενα αμυντικο χαφ σε σοβαρο παιχνιδι και θα τον δουμε.Παντως στην Αγγλια ειχε φαει 8 γκολ απο την Σαουθαμπτον