Ο ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ

Έχω την εντύπωση οτι βρισκόμαστε σε εκπληκτικό σταυροδρόμι. Λύνεται το πρόβλημα που πάντα είχε το ελληνικό κράτος. Της συνέχειας και της συνέπειας, όπως λένε οι κουλτουρονταβάδες. Το λέω αυτό, διότι μετά την δήλωση εκείνης της τρελής που έλεγε οτι οι μετανάστες ήρθαν εδώ για να λιαστούνε, ο τεράστιος ηγέτης και σύντροφος Μάρδας, συμπλήρωσε μόλις σήμερα,  οτι όσοι μετανάστες μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα από διακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ και πάνω, τότε μπορεί και να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρησης.

Συνεπής εμφανίστηκε ο Μάρδας με το ρητό, οτι κάθε κρίση γεννάει ευκαιρίες. Κουβέντα βέβαια που πιο πολύ ταιριάζει σε καπιταλιστικό γουρούνι, αλλά να μην κολλάμε τώρα σε λεπτομέρειες. Όπως δεν πρέπει να κολλάμε στη λέξη κρίση. Όταν έχεις πολιτική ανοικτών συνόρων κι έχεις γεμίσει με μετανάστες λογικά, γιατί την φυσική μετακίνηση των πληθυσμών, την ονοματίζεις κρίση; Κρίση θα ήταν αν τα σύνορα ήταν κλειστά και με το ζόρι μπουκάρανε όλοι αυτοί οι άνθρωποι εδώ. Κρίση επίσης θα ήταν, αν όλοι αυτοί ήταν άφραγκοι.

Ο Μάρδας όμως, σαν υπεύθυνος υπουργός οικονομικών, σκέφτηκε την δήλωση της ηλιοθεραπείας και απεφάνθη οτι ανάμεσα σε όλους αυτούς, εκεί στις σκηνές, πρέπει να υπάρχει κάποιος κρυμμένος Ροκφέλερ. Που μάλλον και αυτός ήρθε για τον ήλιο μας και για την σκέψη των επενδύσεων του στην Ελλάδα. Εδώ, που δεν επενδύει ούτε Έλληνας δηλαδή, αλλά και τι ψάρια να πιάσει ιθαγενής σε σχέση με Σύριο δαιμόνιο; Είναι πασίγνωστοι οι Σύριοι επιχειρηματίες παλαιόθεν, που χρησιμοποιούν κιόλας κι άλλους ομοεθνείς τους, που στην ουσία είναι υπάλληλοι τους,  σαν κάλυψη. Επιχειρηματίες κλασσικοί δηλαδή, κι όχι νεόπλουτοι που θέλουν να προβάλονται.

Η δήλωση όμως του υπεύθυνου υπουργού, μας δημιουργεί κι άλλη ανάταση. Πέραν της ανθρωπιστικής ευκαιρίας για επιχειρηματικότητα, και πέραν του οτι η αριστερά του Σύριζα ξεπέρασε τα στερεότυπα περί ιδιωτικών πρωτοβουλιών ενώ τα πάντα θα έπρεπε να είναι κρατικά, δεν μοιάζει καθόλου με εκείνο το παλιό που έλεγε ο Τσοβόλας κατ’ εντολήν του παπατζή Ανδρέα. Το Τσοβόλα δώστα όλα. Όχι κύριοι. Ο Μάρδας, στην επένδυση του Ροκφέλερ της σκηνής, βάζει κατώφλι τα διακόσια πενήντα χιλιάρικα.

Δεν είναι τσίπης ο υπουργός να δεχτεί όσα λεφτά μπορεί να αποφασίσει να θέλει να επενδύσει ο πρόσφυγας. Κάτω από διακόσια πενήντα, δεν τα δεχόμεθα κύριοι. Μπορεί βέβαια εδώ να χάσουμε κάποιαν ευκαιρία. Ας πούμε στις σκηνές να υπάρχουν δέκα επενδυτές των εκατό χιλιάδων, οπότε να μαζεύαμε ένα εκατομμύριο, ενώ με το υπουργικό κατώφλι να βρεθούν μόνο δύο των διακοσίων πενήντα χιλιάδων, αλλά η αριστερά του Σύριζα έτσι είναι: Έχει αξίες και πάει για τα χοντρά λεφτά. Τα άλλα, ας τα φάνε οι επενδυτές σε σουβλάκια.

Επίσης ο ηγέτης Μάρδας, δεν θεώρησε οτι σώνει και καλά θα δεχτεί τα διακόσια πενήντα χιλιάρικα. Υπάρχει το ρήμα μπορεί, στην δήλωση του. Διότι μπορεί τα λεφτά των σκηνών, να είναι προϊόν εγκληματικής πράξης. Διότι μπορεί να είναι σε χαρτονομίσματα των πεντακοσίων ευρώ. Χίλια δυό μπορεί να υπάρχουν, οπότε ο σύντροφος, πριν τα πάρει, θέλει να φτειάξει με το ισχυρό επιτελείο του, το οικονομικό προφίλ του μετανάστη. Τι νομίζετε αγαπητοί; Οτι είμαστε μπάτε σκύλοι αλέστε; Γελιέστε πλάνην οικτράν.

Μπορεί ο Μάρδας να έχει το προφίλ του Έλληνα φοροφυγά αλλά να μην έχει συλλάβει ούτε έναν, εδώ όμως τα πράματα είναι αλλιώς : Τους έχει συλλάβει στα hot spots όλους αυτούς, και του λείπει το προφίλ τους. Οπότε σκέφτεται σαν τον βασιλικό με την γλάστρα. Και, θα πάρει τα λεφτά για επενδύσεις, αλλά και, θα διορίσει μερικά γκαρσόνια στελέχη του Σύριζα στο δημόσιο, που θα αναλάβουν την καταγραφή των προφίλ των μεταναστών. Μ’ ένα σμπάρο, τόσες θέσεις εργασίας. Όχι απλά δυό τρυγόνια.

Όλα αυτά είναι καλά νέα, όπως κατανοείτε σύντροφοι. Υπάρχουν κι ορισμένα μελανά βέβαια, τα οποία όμως δεν μας πτοούν. Η ανάπτυξη ήρθε κι ας είναι και μεταναστευτική. Τι θέλω να πω; Οτι πέραν του οτι ο Σύριζα προσέγγισε μέσω των προσφυγικών ορδών τα περιβόητα κεφάλαια για την οικονομία μας, πράξη ηθελημένη σε απόλυτη συνεργασία με τον σύντροφο Ερντογάν, αυτοί οι Ροκφέλερ των σκηνών, δεν θέλουν να μείνουν εδώ και συνέχεια διαλαλούν οτι θέλουν να πάνε στην Γερμανία. Θέλουν δηλαδή τον Σόιμπλε κι όχι τον Μάρδα. Βρίσκουν λέει την σωματική αναπηρία ελαφρώς καλύτερη της πνευματικής. Μα είναι δυνατόν;

Αυτό λέγετασι αχαριστία μίνιμουμ αλλά και προσβολή όλων των Ελλήνων, που περιμένουν υπομονετικά στα καφενεία να ανοίξουν τον δρόμο οι πρόσφυγες για νέες θέσεις εργασίας. Όπως θυμούνται από την ιστορία, πάντα πρόσφυγες κάνανε ανάπτυξη. Τότε παλιά με εργασία, σήμερα με τα χιλιάρικα ευρώ με τα οποία ήρθαν πακετωμένοι όλοι οι συμπαθείς έντυποι ή παράτυποι της μετανάστευσης. Να σε έχουμε σαν άρχοντα στην ελληνική επικράτεια, να τρέχουν τόσες μη κυβερνητικές οργανώσεις, να σου βάζει ο Μάρδας ένα λογικό κατώφλι επενδύσεων, την ώρα που θεωρεί οτι όποιος Έλληνας βγάζει ένα χιλιάρικο τον μήνα είναι απλά ιμπεριαλιστής, κι εσύ να θέλεις να πας στην Γερμανία ή στην Αυστρία, που δήθεν κλείνουν τα σύνορα τους; Έλεος.

Διότι κάπου ξεχειλίζει και το ποτήρι. Κι εξαντλείται και η δική μου η υπομονή, που προσπαθεί να είναι υπερεδαφική, πιο κοντά στις απόψεις του Σόρος. Και πολύ κοντά στον Μάρδα, ο οποίος δεν καταλαβαίνω τι κάνει εδώ και δεν πάει να βρει τον Βαρουφάκη για να σώσουν τον πλανήτη. Συμφωνώ οτι θέλει να σώσει εμένα, αλλά τι είμαι εγώ μπροστά σε όλη την ανθρωπότητα; Εγώ δέχομαι να μην έχω Μάρδα, και να τον έχει όλη η υφήλιος. Ακόμα και η βόρεια Κορέα, που τελευταία έχει κάτι προβληματάκια. Θα μου πεις, πώς θα συμπληρώσεις τα οικονομικά προφίλ στις σκηνές; Θα έχω την άλλη τρελή εδώ. Αυτήν δεν την χαρίζω σε κανέναν. Θα την βρω την άκρη.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to Ο ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Με προλαβες με το ποστ για το Μαρδα. Κατι αναλογο σκεφτωμουν. Υπαρχει ομως ΑΠΕΙΡΗ θεματολογια με τη πιο ΗΛΙΘΙΑ ρατσα ανθρωπων που υπαρχει στο πλανητη: τους αριστερους κουμμουνο-κουλτουριαρηδες της απλυσιας.
    Νομιζες οτι ελεγε βλακεις χτες ο Μαρδας. Χαχα ποσο γελασμενος εισαι..
    Δεν υπαρχει πατος με αυτους:

    Μάρδας: Βρήκαμε την εισήγηση για τους επενδυτές-πρόσφυγες στο… Google>

    «Είναι απλή η πρότασή, όποιος μπει στο Google θα βρει την πρόταση αυτή, εκεί τη βρήκαμε κι εμείς, αλλα δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπάρχουν πρόσφυγες με χρήματα. Ξέρω ότι άλλες χώρες έχουν στήσει αντίστοιχες υπηρεσίες»

    ΑΥΤΗ ειναι η αριστερα φιλε μου: κανει ΠΟΛΙΤΙΚΗ απο το google!!

    Τι πιο απλο? Θες να διοικησεις μια χωρα και να τρεξεις τα οικονομικα, μεταναστευτικα, εξωτερικη πολιτικη κλπ?

    ΜΠΕΣ ΣΤΟ GOOGLE ΒΡΕ ΧΑΖΟ!

    Με μια συνδεση internet και ΜΥΑΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ (προσβολη για τα κοτοπουλα ισως) μπορεις και εσυ να γινεις ενας Μαρδας, ενας Φιλης, ενας Αλιεξης.

    Να μιλας για ΝΟΜΟ ΗΠΕΙΡΟΥ και για τα πανεμορφα νησια μας τη Μυτιληνη και τη Λεσβο. Οταν δε προσπαθεις να γραψεις 2 γραμμες χωρις 10 ορθογραφικα λαθη που θα ζηλευε και ο Μποστ.

    I SPEAK ENGLAND VERY BEST

  2. Ο/Η Τακης λέει:

    Καλησπέρα σε ολους.O Αλιεξης παντως είναι καλλιεργημένος, εχει διαβασει Ναομι Καμπελ αφήνοντας παγωτο το συνομιλητή του( τι Ναομι Κλαιν και ξεπερασμένες γκλομποθεωριες).
    Κατά τα αλλα, ειμαστε η μονη χωρα στον κοσμο που περιμενει τους επενδυτες της όχι με σχέδια αλλα με σχεδίες. Ισως να το βλέπουν ετυμολογικα οι ανθρωποι, ότι μετα την ενδυση θα ερθει κι η επενδυση.
    Υ.Γ. Ασχετο, αλλα σχετικο με τη μαγεια του ποδοσφαιρου- Τι γκολαρα εβαλε ο Βαρντι με την Εθνικη( και τον ειχα για μονοκομματο παιχτη)

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Στηβεν έχεις δικιο αλλά πότε η Ελλάδα είχε σοβαρές επενδύσεις? Η Esso Papas? H Πεσινέ? Να είμαστε ρεαλιστές στη χωρα σοβαρές επενδύσεις δεν υπήρχαν ποτέ κ όσες υπήρξαν ήταν με όρους αποικιοκρατικους
    Υπήρξε μετά τον πόλεμο μια αστικη ταξη βιομηχάνων που βασικα δημιουργήθηκε απο θαλασσοδάνεια της πρωτης περιόδου Καραμανλη θείου η οποία καταστραφηκε στις αρχες του 90 απο το νόμο Εβερτ για τα πανωτόκια.
    Επειτα είχαμε τα δάνεια κ καποιες δημόσιες επενδύσεις λογω Ολυμπιακών αγώνων έκτοτε αέρας κοπανιστός, ταξιδια του ΓΑΠ στο Καταρ να παρακαλαει τους ‘Αραβες, το παραμυθι πως πατάμε πανω σε πετρέλαια κτλ κτλ κτλ.
    Όταν καταλάβουμε πως είμαστε ένα κράτος χωρίς πόρους χαμηλών δυνατοτήτων θα βρούμε την άκρη,Χρειάζεται ρεαλισμός και φυσικά ήταν λάθος η ένταξη στην τότε ΕΟΚ και τραγωδία η ένταξη στην ευρωζώνη,ένα Φιατάκι δεν μπορει να συναγωνιστεί μια Πορσε και ειδικα όταν είμαστε σε ανηφόρες.
    Οσο για τους πρόσφυγες δεν ξερω αν είναι πολλοί ξέρω ομως πως εμείς είμαστε λίγοι. Συμπέρασμα μας έφαγαν οι μεγάλες ιδέες