Διανοηση Made in Belgium

TSIPRAS PROTAPLILIA

Φανταζωμαι οτι καποιοι διαβασαν για την αποφαση του μεγαλου πατερουλη να βαλει για τεσσερα (4) χρονια γενικο διευθυντη του Ελληνικου Φεστιβαλ εναν… Βελγο τον Γιαν Φαμπρ. Ο οποιος μας δηλωσε οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες καλλιτεχνες επειδη δεν … προλαβε να ενημερωθει: «Για το πρώτο έτος της θητείας μου και επειδή δεν είχα χρόνο, αποφάσισα με την ομάδα μου να ασχοληθούμε με το Βέλγιο και, σιγά-σιγά, να χτίσουμε μαζί, χρόνο με τον χρόνο, το περιεχόμενο και την κατεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ». Εγινε ο κακος χαμος- δικαιολογημενα- αφου ο Βελγος προλαβε να μας εκπολιτισει μιας και στο προγραμμα στις 9 και 10 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η παράστασή του «Mount Olympus. To glorify the cult of tragedy», γνωστή και ως «Παλλόμενα Πέη», με γυμνούς άνδρες επί σκηνής. Βεβαια εδω και 30-35 χρονια μια αναλογη εκφραση εχει πει ο μεγας- προφητης Χαρρυ Κλυνν- τα πεη blue- και δε καταλαβαινω γιατι επρεπε να παμε σε Βελγο ενω εχουμε ελληνικο προιον. Ισως γιατι δεν ηταν παλλομενα αλλα απλα μπλε.

Αυτο βεβαια τη πρωτη μερα που συναντηθηκε με τον μεγαλο πατερουλη μιας και χτες μεχρι και οι δικοι του το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδη βγηκε και εκραξε τον Βελγο και φυσικα τον Μπαλτα- ενα ακομη μεγαλο κεφαλι του ΤΣΥΡΙΖΑ για τη τεραστια επιλογη του: Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η περιγραφή του θεωρητικού πλαισίου, έτσι όπως εκφράστηκε από τη συνέντευξη Τύπου, υπήρξε μερική, πρόχειρη και οπωσδήποτε ανισοβαρής τόσο ως προς το πληροφοριακό μέρος, όσο και ως προς την κατηγοριοποίηση των στόχων.

Η άγνοια του ελληνικού καλλιτεχνικού πεδίου από τον νέο διευθυντή (ή επιμελητή, όπως προτιμά να αυτοπροσδιορίζεται) είναι αναμενόμενη και συγγνωστή. Ωστόσο αυτή δεν μπορεί να μετατρέπεται σε απαξίωση του εγχώριου δυναμικού και αποκλεισμού του από έναν σημαντικό δημόσιο θεσμό.

Για να μεταφρασω σε ελληνικα την αριστερη διαλεκτο της μπουρδας: Τα κανατε ροιδο (υπήρξε μερική) η δουλεια ειναι αρπα κολλα (πρόχειρη) και τουλαχιστον ΓΕΛΟΙΑ (και οπωσδήποτε ανισοβαρής) γιατι εισαστε-ειμαστε  ΑΣΧΕΤΟΙ (Η άγνοια του ελληνικού καλλιτεχνικού πεδίου είναι αναμενόμενη και συγγνωστή).

Αφου ξεσηκωθηκαν ΑΠΑΝΤΕΣ για την επιλογη του τεραστιου Μπαλτα, ο οποιος για να μη ξεχναμε εχει δηλωσει το ΑΜΙΜΗΤΟ «τιμητικής για την Ελλάδα εικόνα της Ειδομένης», ο Βελγος:  υπεβαλε την παραίτησή του από επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την απόφασή του να αφιερώσει όλο το Φεστιβάλ Αθηνών σε βελγικές παραγωγές καθώς, όπως είπε, δεν είχε χρόνο να εξετάσει τις ελληνικές προτάσεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φαμπρ υπέβαλε την παραίτησή του όχι στον πολιτικό προϊστάμενό του Αριστείδη Μπαλτά αλλά στη συνεργάτιδά του και διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κατερίνα Κοσκινά, με αποτελεσμα η παράστασις ο καραγκιόζης και τα πέη, να λαβει τέλος μολις δυο (2) μερες απο την προσληψη του.

Ειναι πραγματικα κριμα που δεν θα απολαυσωμεν (που ελεγε και ο κανονικος Μητσοτακουλας οχι ο ιμιτασιον ο τωρινος) την μεγαλη σχολη πολιτισμου του Βελγιου. Μιας χωρας που οταν την ειχα επισκεφτει – τελη δεκαετιας του 90- σε επαγγελματικο ταξιδι με τεραστια πολυεθνικη, μας ειχαν οργανωσει tour για να μας δειξουν τας Βρυξελλας: Μας πηγαν σε μια πλατεια που ειχε μια βρυση με ενα λιονταρι που το επιανες λεει για να εχεις καλη τυχη… και μετα μας πηγαν στο μουσειο. Του ΤΕΝ ΤΕΝ! ΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΩ το μουσειο- αξιοθεατο που πηγαν στελεχη απο ολη την Ευρωπη ηταν ο Τεν Τεν! Που παιζει να ειναι απο τα πιο αδιαφορα- ξενερωτα κομικς ever. Την ιδια εποχη επαιζαν Asterix απο τη μια Lucky Luke απο την αλλη και το Ιταλικο ΕΠΙΚΟ Coco Bill του Benito Jacovitti- μια τρελλη παρωδια western που ειναι και το αγαπημενο μου.

ΑΥΤΟ μας εδειξαν και μετα μας πηγαν για μπυρες με…μυδια. Πολιτισμος οχι αστεια..

Φυσικα για αλλη μια φορα ΑΠΕΔΕΙΞΕ αυτο το ΤΣΙΡΚΟ που μας κυβερνα ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ αγραμματο καταληψια που χθες συναντησε ολο περηφανια το Βελγο στο Μαξιμου, ποσο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ (στη καλυτερη περιπτωση) διαχειριζεται ακομη και τα πιο απλα θεματα: θελει οντως ΘΕΛΗΣΗ να καταφερνεις να τα κανεις σα τα μουτρα σου με οτιδηποτε καταπιανεσαι, απο το πιο απλο μεχρι το πιο συνθετο.

Γι αυτο εξαλλου και τα καλα νεα δε σταματανε σε καθημερινη βαση: Με 8 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στα τέλη του Φεβρουαρίου, η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφωνόταν στο 6,5%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο με 24,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 16,5%. Στην τρίτη θέση ισοψηφούν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 6,5%, ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν ΑΝΕΛ και Ποτάμι με 2,5% έκαστο. Το 4% των ψηφοφόρων συγκεντρώνουν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και η Ένωση Κεντρώων.

 

Το αποτελεσμα αυτο ερχεται οχι μετα απο 3-3,5 χρονια φυσιολογικης φθορας μιας οποιασδηποτε κυβερνησης αλλα μετα απο ΕΞΙ (6) μηνες και ΤΡΕΙΣ (3) εκλογικες αναμετρησεις σε βαθος ετους που ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ κερδισε με τα παραμυθια του. Αν δε υπολογισουμε το γεγονος οτι η ΝΔ ειχε στο ενδιαμεσο και εσωκομματικες εκλογες και ουσιαστικα ηταν και ακεφαλη αλλα και δεν ασκουσε ουδεμια αντιπολιτευση, η πορεια ελευθερης πτωσης ειναι πραγματικα για βιβλιο Guinness αν και πιο πολυ μοιαζει με πορεια σουρωμενου που εχει πιει καμμια δεκαρια pints της εν λογω (αψογης κατα το γουστο μου) μπυρας.

Και που σαι ακομη, θα προσθεσω εγω μιας και δεν υπαρχει κανενας λογος να ζητα εκλογες ο αλλος. Αστον να περασει τα νομοσχεδια, αστον να ερθουν τα πρωτα εκκαθαριστικα και να ΔΟΥΝ τις πρωτες μειωσεις 20-30% στις συνταξεις τα περηφανα γηρατεια και οχι  24,5% αλλα ζητημα αν παει στο 4,5% ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΜΟΥΝΟΣΚΥΛΟΛΟΙ..

Η δε ΝΔ γιατι ειμαι μεν δεξιο-φιλελευθερος αλλα –πιστευω- δεν ειμαι και ηλιθιος εκανε ‘αντιπολιτευση’ με ενα καλο λογο προχθες απο το Μητσοτακουλα, που αν μη τι αλλο ειναι μορφωμενος και εχει δουλεψει και σε 3 δουλειες, αλλα ηταν πολυ light,  με σκιτσα του Αρκα. Τα οποια ειναι πολυ καλα για να γελαμε και να κανουμε καζουρα, αλλα αντιπολιτευση ΔΕΝ ειναι.

Περαν των παλλομενων πεων ομως, χτες εσκασε ενα αρκετα πιο σοβαρο θεμα με την δημοσιευση του WiKiLeaks που  δειχνει απολυτα ΠΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟΣ ειναι ο μικρος Αλιεξης και ΠΟΣΟ ΔΟΥΛΕΜΑ εφαγε στην 17ωρη ‘επιτυχημενη’ διαπραγματευση του, την ωρα που το αλλο μεγαλο κεφαλι ο –δε μπορω να μιλησω Ελληνικα- Τσακαλωτος περιμενει…. να κλεισει λεει η αξιολογηση!

Ο μεγαλος πατερουλης και το Τσακαλωτο (οπως και ολα αυτα τα νουμερα) ακομη πιστευουν σοβαρα οτι κανουν διαπραγματευσεις και οτι οι αλλοι τους ακουν και λαμβανουν τη γνωμη τους σοβαρα! Οντως ΑΥΤΟ νομιζουν ακομη και σημερα, μεχρι που βγηκε η κυβερνητικη εκπροσωπος- της ζεμπεκιας- αυτο το μεγαλο αστροπελεκι η Γεροβασιλη και δηλωσε οτι “Εάν αληθεύει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί να παίζονται παιχνίδια σε βάρος της χώρας”. Μεσω κυκλων παντα μιας και ΟΙ ΚΟΤΕΣ μιλανε με κυκλους τετραγωνα και non paper.

Επιπλεον αλλα 2,5 δις ζηταγε ο αλλος ΜΕΤΑ ΤΑ 5,5 που ΗΔΗ εχουν ληφθει και τα ΔΙΣ στις περικοπες  εχουν αρχισει και πεφτουν περισσοτερο απο τον Φορτουνη σε αντιπαλη περιοχη του Ολυμπιακου. Αφου βρηκαν τους ΑΦΕΛΕΙΣ και τα ΚΟΡΟΙΔΑ γιατι να μη πεσουν? Ετσι κ αλλιως οτι ζητανε ΝΑΙ λεει το Αλιεξη, κοροιδα ειναι?

Πιασαμε πατο? ΝΟΜΙΖΕΤΕ: Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα… παρουσιάζονται πλέον οι αντιρρησίες συνείδησης. Συνεχίζοντας την τακτική του πρόχειρου «μπαλώματος» στις τρύπες των νοσοκομείων η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανοίγει τις πόρτες του ΕΣΥ στους αντιρρησίες συνείδησης, δηλαδή σε όσους για θρησκευτικούς ή ιδεολογικούς λόγους αρνούνται να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, και ζητεί από τα νοσοκομεία (την ώρα που στερούνται των αναγκαίων για τους ασθενείς), να τους παρέχουν είτε τροφή και στέγη είτε να τους δίδουν μηνιαίως ένα ποσό.

Αφου καναμε τις καθαριστριες γραμματεις στα δικαστηρια γιατι να μη κανουμε τους αντιρρησιες προσωπικο των νοσοκομειων? Που ειναι το περιεργο? Εδω ο αλλος δηλωνει προπονητης και ξεκινησε τον Κρισαντους βασικο σεντερ φορ στην ΑΕΚ να βαλει 15-20 γκολ.

Εντεκα αυτοι εντεκα εμεις που ελεγε και ο Αλεφας.. η αλλιως με τη βοηθεια του Χριστου θα τους γ….. τη Παναγια.

Κολλαει ρε η ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ πουθενα?

ΥΓ Καλως εχοντων 2 σαιζον ακομη στο ΟΑΚΑ. Η λογικη αυτο λεει, παμε για διαρκειας στη σαιζον 18-19 στη κανονικη μας θεση μετα απο χρονια αν και δε νομιζω να εχουμε μαρμαρα πλεον. Μετα να δω ΠΟΙΟΣ θα συντηρει το φαραωνικο ταφο.

ΥΓ2 Το μαυρουκο απο το νησι ΑΝ μπορεις παρτον ΧΤΕΣ. Θα πανε να τον μαρκαρουν οι κουρουτες στο Ελλαντα και θα δειχνει Μπολτ vs Φιλη (οταν ΔΕΝ κοιμαται) στη κοντρα.

 

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

17 Responses to Διανοηση Made in Belgium

  1. Ο/Η πατρινος λέει:

    Δημήτρη καλά όλα αυτά που λες,αλλά εγώ θα σε ρωτήσω κάτι άλλο κι αν μπορείς μου απαντάς.Η ΑΕΚ αύριο τελικά παίζει Λέσβο ή Μυτιλήνη;Καλημέρα.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δεν ειμαι σιγουρος. Γι αυτο και η ΠΑΕ εστειλε 2 ενδεκαδες μια στη Λεσβο και μια στη Μυτιληνη. Αναλογο προβλημα θα εχουμε και με τον ΠΑΣ. Να παμε στο νομο Ιωαννινων η στο νομο Ηπειρου?

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    καταντια ρε πουστη μου ολοι ξερουμε τι πρεπει να γινει αλλα το θεμα ειναι Π Ω Σ??

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το ξερουμε ?? γι αυτο και τον ψηφισανε ΤΡΙΣ. Γιατι ο αλλος ελεγε για ΕΝΑ (1) ΔΙΣ και επεσαν να τον φανε οι ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΩ.
    Θα ειχες ανοικτες τραπεζες, κλειστα συνορα και ΚΥΡΙΩΣ θα ειχες παρει 7.2 ΔΙΣ της αξιολογησης + καμμια δεκαρια απο τα λεφτα που μοιρασε ο Ντραγκι ΣΕ ΟΛΕΣ τις χωρες της Ε.Ε ΕΚΤΟΣ απο την Ελλαδα του Μπαρουφακη του Ουαου..
    ΜΟΝΟ απο αυτα τα 2 ξερεις που θα εισουν? ΧΩΡΙΣ μετρα 5,5 ΔΙΣ και με αλλα 17 στη τσεπη..
    Τωρα εισαι με -5,5, με μειον 17 και αφραγκος αλλα περηφανος πρωτη φορα.
    Πες μου οτι δε νιωθεις περηφανος και αξιοπρεπης. Οχι πες μου. Λιγο το εχεις να εισαι ΑΦΡΑΓΚΟΣ να σε κυβερνα ο Φιλης και ο Καμμενος και να εχεις και καμμια 50000 απλυτους Αφγανους διπλα σου?

    Α και δε θα φεσωνωσουνα αλλα 90 ΔΙΣ και τριτο μνημονιο την ωρα που ΟΛΕΣ οι χωρες βγηκαν απο αυτο.
    Και αμα σου φαινεται δυσκολο και απιθανο μη πας μακρια, κοιτα τη Κυπρο που μπηκε ΜΕΤΑ απο εμας και βγηκε ηδη.
    Εκει ομως τα κοροιδα εχουν 12,5% φορο στα μαγαζια ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΦΟΡΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ ΚΑΙ ΕΝΦΙΑ για να συντηρουμε ΔΥ, και 20,000 αφορολογητο.
    Βλεπεις ομως η Κυπρος τον πηρε με τις λεμονοκουπες τον αναλογο Αλιεξη- Χριστοφια, δεν εχει αξιοπρεπεια..

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    μιλαμε για οργη σε λιγο καιρο μας βλεπω με την προβια και το δικανο σαν τον αστραπογιαννο. δεν υπαρχει λογικη σε τιποτα αυξανουν την τιμη στο υγραεριο στα αυτοκινητα μιλαμε για 20.000 αυτοκινητα για να κερδισουν τι? τιποτα μηδεν κερδος πενιχρο αλλα σε τιμωρουν που βρηκες ενα τροπο να την βγαλεις. εχεις επιχειρηση με κερδη (λεμε τωρα)? τη γαμησες που πας ρε καραμαλεγκο φτασανε παλι το φορο στο 46%

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    28 και προκαταβολή φόρου 100% και οτι μείνει αν μείνει αλλο 10% φόρο ατο μέρισμα για να πάρει ο ιδιοκτήτης υα λεφτα του!! Φόρο ατο φόρο του φόρου.
    Άκου δηλαδή: βγάζεις λέμε τωρα 10.000 ευρω κέρδος. Δίνεις 2800 φόρο και 2800 προκαταβολή. Μένουν 4400. Απο αυτα δίνεις αλλα 440 μέρισμα για να λάβεις 3960 καθαρά στο χέρι.
    39,6% ο ιδιοκτήτης 60,4% ο Αλίεξης! Τρομερό;
    Αυτα βεβαια αφου εχεις πληρώσει εισφορά αλληλεγγύης, φόρο επιτηδεύματος κλπ κλπ.
    Φτανει δηλαδή πολλές φορες τι αφεντικό να παίρνει τα μισά απο τον υπάλληλο και ευχαριστημένος να ειναι ο βρώμοκαπιταλας του κεφαλαίου..
    Έχουν ολοι (λεω έχουν γιατι κ εγω εχω φύγει εδω και χρονια) μειοψηφία στις δουλειές τους και μεγαλομέτοχο ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ τον αλιεξη. Στη χασούρα βεβαια ο Αλίεξης γίνεται ΛΟΥΗΣ..

    Γιατι την εχουνε κανει ολοι νομίζεις;
    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗ ΚΑΝΕΙ, προχτές η ΦΑΓΕ σταμάτησε την παραγωγή φρέσκου γάλακτος και έκλεισε το εργοστάσιο.
    Εγω αμα ειμουν ο Φιλίππου στην εξοδο θα τους έδινα και απο ενα κουπόνι συνδρομή στην αυγή και δωρεάν τα μεταφορικά για Κουμουνδούρου. Να πανε στον αλιεξη να τους βρει δουλεια.

    Αυτος τους έστειλε στο δρομο ας τους ταΐσει. Μαζί με τους άλλους απο τις Σκουριές τους άλλους απο το Μαρινόπουλο τους άλλους τους παραλλους

    Και μη πει κανεις τίποτα. Τρεις φορες τον ψήφισε ο περήφανος.

    Γιατι πρέπει να ειςαι τελείως κρέας να σπυ κλείνει τις τράπεζες να σου δεσμεύει τα λεφτα σου και εσυ να τον ξανά βγάζεις

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλησπέρα Δημήτρη,

    Τι παίζει με το ΔΝΤ και το βγάλανε τώρα στη φόρα; Τι ψήνεται;

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τι να παιζει;
    Απλα έχουν πάρει χαμπάρι με τι έχουν να κανουν και φορτώνουν δις.
    Εσυ δε θα το έκανες δηλαδή αμα είχες να κανεις ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΩΣ και είχες απέναντι σου τα Τσακαλώτα;

    Αλλου ειναι το παιχνίδι στις 23 Ιουνίου
    Χεσμενους μας έχουν εμάς τα λειτουργικά βγάζουν – ετσι κ αλλιώς να ξεχρεώσουμε αποκλείεται..

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Εις το επανειδείν…
    Ηλίας Π. Παπαγεωργιάδης·Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016
    Εις το επανειδείν…

    Τον Σεπτέμβριο του 1993 μαζί με τον αδερφό μου Grigoris Papageorgiadis ξεκινήσαμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στην Ελλάδα, με έδρα την Κατερίνη. Το 1999 αυτή συνέχισε με νέο όνομα, την ΑΦΟΙ Παπαγεωργιάδη ΟΕ. Σήμερα υπέγραψα τα τελευταία χαρτιά για το κλείσιμο της εταιρίας αυτής. Πληρώσαμε κάθε οφειλή, προχωρήσαμε την εκκαθάριση και ως τις 31.03 θα είναι παρελθόν. Γιατί την κρατήσαμε ως τώρα; Μετά το 2011 περισσότερο “για συναισθηματικούς και πατριωτικούς λόγους”…

    Θα σταματήσουμε να δουλεύουμε; Όχι βέβαια! Θα συνεχίσουμε μέσω Ρουμανίας! Θα πληρώνουμε το 1/4 των φόρων που πληρώνουμε στην Ελλάδα, θα ξεχάσουμε ΓΕΜΗ, “Εισφορά / Φόρο Επιτηδεύματος” και άλλα υπέροχα και θα εισάγουμε τα κέρδη της εταιρίας ως μέρισμα στην Ελλάδα με 10% φόρο. Θα μας λείψει ο ΟΑΕΕ με τα 600 Ευρώ / μήνα και χωριστή πληρωμή όλων των γιατρών (“δεν είμαι άλλο συμβεβλημένος”), θα πικραθούμε που δεν θα έχουμε άλλο το άγχος ότι “είμαστε παράνομοι απλώς και μόνο επειδή έχουμε μία εταιρία”, αλλά θα αντέξουμε τις πίκρες και τις κακουχίες. Τι στο καλό, Έλληνες είμαστε και Πόντιοι. Μαθημένοι σε αυτά…

    Δεν παίρνουμε όμως διαζύγιο από την Ελλάδα. Μάλλον περνάμε σε φάση “διάστασης”. Ίσως στο μέλλον η λατρεμένη μου πατρίδα αποφασίσει ότι το επιχειρείν δεν είναι έγκλημα, ότι ο τίμιος φορολογούμενος δεν υφίσταται για να πληρώνει συνταξιούχους των 45 – 55 ετών, ότι η δουλειά, οι ιδέες και οι θυσίες ενός ανθρώπου είναι πολύτιμες για τη χώρα του, για να πλουτίσει και να μεγαλώσει με αυτές. Εμείς θα είμαστε εδώ, εισάγοντας τα κέρδη μας (όταν έχουμε, αν όχι δεν θυμώνει κανείς στη Ρουμανία, υπάρχουν και κακές χρονιές) και στηρίζοντας την Κατερίνη, την Πιερία και την Ελλάδα όπως μπορούμε.

    Με αγάπη

    Ηλίας & Γρηγόρης

    ΥΓ. Γιατί θα εισάγουμε τα κέρδη μας; Για 2 λόγους: Α. Πατριωτικούς. Β. Ως δίδακτρα, μιας και αφού καταφέραμε να επιβιώσουμε στην Ελλάδα για 23 χρόνια, κάθε άλλη χώρα του πλανήτη φαντάζει “εύκολη” και “οργανωμένη”. Τέτοιο πανεπιστήμιο, που να το ξαναβρείς…

    απο καποιον που το σκασε ολα τα λεφτα το υστερογραφο.
    23 Ιουνιου μιλας για Αγγλια?

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    Yes. Αν φύγει το uk αλλάζουν ολα.
    Πρώτα η ισοτιμία που θέλει να ανεβάσει η fed μιας και κατω απο 1,2 εχει θεμα ειδικά με τα δις που έριξε ο Ντράγκι
    Δευτέρα με την ουσιαστικά απομόνωση μη πουμε τελείωμα του ευρω που θα κληθεί να πληρώσει η Γερμανία Γαλλία. Ξέρουνε ποςο καλοπληρωτές ειναι οι πρώτοι
    Τρίτα με το πρόβλημα μεςα στο uk με την υποτίμηση και τα προβλήματα εξαγωγών

    Για αρχή μη βάλουμε και το χρηματοοικονομικό απο HSBC-citi και city. Αρκεί να πουμε οτι όλες αυτές θα θεωρούνται και υα ειναι εκτος ΕΕ

    Κοιτά αν θες ανάλυση του Bloomberg και ακομη καλύτερα την έκθεση της Lloyd’s που ειναι -για μένα- το τοπ ίδρυμα με διαφορα στο κοσμο.

    Οι Βρετανοί απο την άλλη επειδή ειναι δύναμη κοιτάνε τη Βρετανία και καμμια ένωση

    Αλλο ποστ αυτο πιο σοβαρο -υπαρχει ποκυ υλικό.

    Ασε τον αλιεξη να το παιζει αδικημένος αλλο που δε θέλει να καλύψει την ανικανότητα του. Τελειωμένος ειναι χάνει 2% το μηνα κάθε μηνα. Θα τον αφήσει ο άλλος να περαςει τα νομοσχέδια και μετα μόλις φτάσει στο 10% θα τον τελειώσει και θα τα εχει ολα έτοιμα.
    Μη ψαρώνεις οτι ζητάει εκλογές.
    Οποίος πραγματικά θέλει εκλογές κανει πρόταση μομφής. Τα αλλα ειναι κατανάλωση. Εχει τον μητσοτακουλα απο πιςω και τον κοντρολάρει. Ο Καραμανλής προχτές του έδωσε το χρίσμα ενδο κομματικά ( σημερα απο πρόεδρος εγινε αρχηγός) και οπως καθάρισε αθόρυβα τον μέιμαρ θα το πάρει με κατω τα χέρια το μαγαζί με λυμένα αυτα που καίνε.

    Ειναι αυτο που λέμε βλεπεις το τυρί αλλα δε βλεπεις τη φάκα.

    Γνώμη μου παντα.. Αυτο δε σημαίνει κατι

    Απλα παρακολουθώ τα οικονομικά ιδίως τα διεθνή

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    το ΔΝΤ μπήκε στην Ελλάδα γιατί έπρεπε κάποιος να χτυπήσει τον Ιδιωτικό τομέα (πέραν του Δημοσίου)! Και η ΕΕ (η Μέρκελ δηλαδή) το έβαλε γιατί από την καταστατική χάρτα της Ρώμης, απαγορεύεται να ανακατεύεται στα του ιδιωτικού τομέα! Συνεπώς η πολιτική του ΔΝΤ κι της ΕΕ ειναι ιδια. Είναι το ίδιο και το αυτό! Και πέραν αυτού, ο Τομσεν εξυπηρετεί προσωπικά τα συμφέροντα της BlackRock και της Neuberger Berman! Ρώτα και τον Τσακαλώτο που ξέρει καλά ως επενδυτής της BlackRock !!! Αλλα κ ο Τομσεν δεν εχει σχεση με Αγγλια τι σκατα πως θα τα παντρεψουν ολα αυτα?

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    το δημοσιο εχει ψηφουλακια γιατι διοριζει στα μουλωχτα το Τσυριζα, για να αποκτησει μια βαση του 10-12% και να χουν εξασφαλισει μια καρεκλιτσα-εδρανο στη βουλη και να παιρνουν τα βασικα 8000-10000 το μηνα.συμφωνω μαζι σου αλλο η αφορμη αλλο η αιτια η Αγγλια αποκλειεται να σκασει η Γερμανια ομως σιγουρα και τα 5.5 τρις της θα τιναξουν τον πλανητη στον αερα και με ανησυχει οτι αυτα τα προβληματα λυνονται με πολεμο οχι οικονομικο αλλα με αιμα πραγματικο

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ειναι διαφορετικά πραγματα ολα αυτα, μη τα μπλέκεις. Ξαναλέω η ελλαδα ειναι απλα ενα πείραμα ένας μοχλός πίεσης και κυριως χαμένα λεφτα. Ποτε δε μπορει οχι να ξεχρεώσει (κανένας δε μπορει) αλλα να κανει ενα ορθολογικό ισοσκελισμό και μια σωστη διαχείρηση.
    Αυτο ειναι το ζητούμενο και κανεις δε μπορει να το καταλάβει.
    Οταν δημιουργείς μια καταναλωτική κοινωνία που δε παράγει ´τιποτα που να καλύπτει έστω μερικα εκ των αναγκών της φτάνεις εδω που ειμαστε.
    Η ελλαδα και πόρους εχει και δυναμικό, μυαλο δεν εχει και ειναι η τεμπελιά η μαλλον εύκολο χρήμα που τη βαράει.
    Αυτο άλλωστε ειναι και το βασικό που ανέδειξε ο παπανδρεϊσμος και το εξέθρεψε ως συμπεριφορά: να εισαι μάγκας και χωρίς να κοπιάζεις να κονομας. Το δεύτερο ειναι να κριτικάρεις και να μιλας επι πάντως θέματος κυριως με βρισιες-κραυγές και στυλ ξερολιδη ενώ εισαι αμόρφωτος και φυσικα δε συμμετεχεις πουθενα και δεν εχεις ιδέα του τι γινεται.
    Ειναι ο λεγόμενος νεοέλληνας που ξέρει τα παντα χωρίς να εχει ιδέα: εκ του καφενείου συνομοσιολογια μπούρδα και το παιρνω πανω μου αφου ξερω. Ο λεγωμενος γραφικος της διπλανης πορτας, που για ολα εχει αποψη αλλα οχι λυση και φυσικα ο ιδιος παραμενει ενας ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ.

    Γι αυτο ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΙΝΩΜΑΙ απο τοτε περαν απο την ιδεολογία και τη στάση ζωής τους. Γιατι ειναι άπλυτοι και άξεστοι στο μυαλο.

    Oι δε ‘αποκαλυψεις’ του wiki ειναι το τυρακι στη φακα για το βλακα. Ο οποιες ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ τις εκανε, ΠΟΥ τις εκανε (πιθανον λεει εγιναν στην Αθηνα) και φυσικα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μεχρι στιγμης απομαγνητοφωνηση αλλα μονο transcript γραπτο.

    Υπαρχουν secured encoders με 256 κρυπτογραφηση για ολα ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ οπως και αναλογες εφαρμογες/hardware για κινητα ακομη και στο εμποριο- κυριως απο ισραηλινες εταιρειες. Μιλανε μεγαλοστελεχη του IMF για τετοια θεματα και αμα θελουν δεν μπλοκαρουν τα παντα? Απο που πηραν τηλ απο το σταθερο του Hilton η μηπως βγηκαν και πηραν απο καρτοτηλεφωνο? Οταν μιλανε ο Ομπαμα ο Πουτιν ο Καμερον κλπ χρησιμοποιουν συνδεση η καρτοκινητο? Μηπως παιρνουν και δωρεαν χρονο ομιλιας? Πλακα κανουμε?

    Ηδη διαβαζωντας ξενο τυπο – σιγα μη περιμενω το Μπομπολα και τον Αλαφουζο να με ενημερωσουν (Sunday Times ειναι το αγαπημενο μου εχωντας μακρα και επιπονη σχεση) και ριχνωντας μια ματια επεσα σε αρθρο του marcus walker των WSJ (αμερικανων) που λεει ξεκαθαρα IMF leak: misspelling of Velculescu as “VELKOULESKOU” suggests transcript was written by a Greek service.

    Οι τυποι ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΙ εκαναν λαθος – μιας και απο αγγλικα ειναι σαινια- στη μεταφραση, λαθος που ΑΓΓΛΟΜΑΘΗΣ η εχων την αγγλικη ως μητρικη γλωσσα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να κανει, αυτη ειναι’ΕΛΛΗΝΙΚΗ’ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ..

    Ευκαιρεια ψαχνει να κρυφτει πισω απο την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ και να δημιουργησει παλι ‘ενταση’ για να παρατεινει ΚΑΙ ΑΛΛΟ την συμφωνια. Πεταει τη μπαλλα στην εξεδρα το ΧΑΖΟ για να κερδιζει- ετσι νομιζει- χρονο λες και δεν θα φερει τα νομοσχεδια προς ψηφιση ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ πριν το φθινοπωρο.

    Τωρα αν θες μα πάμε παρακάτω η ελλαδα δε παίζει ρόλο μιας και ειναι πολυ μικρη ως χρέος.
    Το brexit ειναι το σοβαρο θέμα και ειχα γράψει σε ανύποπτο χρονο ενα μικρο ποστ.
    Υπαρχει άφθονο υλικό και απο τις δυο μεριές – ειδικα των Tories- και ίσως κανουμε μερικα άρθρα. Πηγές σου έδωσα μερικές, οι ft στο οικονομικό ειναι επίσης καλοί όπως και οι ST.

    Η fed θέλει να ρίξει το δολάριο για να στρώσει τα ισοζύγιο, το κόλπο του φθηνού χρήματος το ειχε κανει και ο Κλίντον και όλοι έλεγαν τι καλα που παει. Μετα ήρθε ο λογαριασμός και επρεπε να ξεστοκαρουν με τα γνωστά επακόλουθα.
    Δολάριο-ευρω πανω απο τα 1.20 και ευρω λίρα στα 0.65, 0.7 ειναι οι ισοτιμίες που μπορει να δουλέψει το εμπόριο. Με το γουάν κλειδωμένο στα 6,8 άλλωστε έκανε ανάπτυξη η Κίνα

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Σ ευχαριστω εχει λογικη η αναλυση σου. Το οτι εχουμε μυστικες υπηρεσιες που παρακολουθουν το IMF το λες ειρωνικα πιστευω ή μονο κανουν μεταφραση τα ετοιμα

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δε ξερω ποιος την εκανε τη δουλεια, βλεπω ομως οτι ειναι ερασιτεχνικα στημενη και εχουν ανακατευτει Ελληνες. Δεν ειναι η πρωτη φορα που γινεται τα εχει κανει και ο αναλογος ΒΛΑΚΑΣ NIXON αλλωστε.
    Οσο για το λαθος: Οποιος γνωριζει Αγγλικα (μιλαω για τα κανονικα οχι τα αμερικανικα/βλαχικα) ξερει οτι τις λιγες φορες που θελουν να πουν το δικο μας -ου χρησιμοποιουν το λεγωμενο double o: oo. Afetrnoon, booze, proof, wood, hood κλπ. Αλλες φορες υπαρχει φυσικα και το w κυριως ως τελικο και σε ονομασιες.

    Το “Velkouleskou” και όχι “Velculescu” που χρησιμοποιηθηκε ειναι ελληνικη γραφη και οχι Αγγλικη.

    Ο υποκλοπεας λογικα κανει αγγλικα μαζι με τον Αλιεξη στο ιδιο δημοτικο..

  16. Ο/Η bandog λέει:

    οι ανθρωποι ειναι απροβλεπτα επικινδυνοι.

    εχουμε να ζησουμε εκπληκτικες στιγμες τους επομενους μηνες.

    να πληρωνεις τα 2/3 του εισοδηματος σου ως φορο και να σου επιβαλει και περιορισμο κινησης στα χρηματα σου.
    και χαϊδευομαστε οτι ανηκουμε στο δυτικο κοσμο.

    ξενες δυναμεις “περιφρουρουν” τα συνορα , λαθροϊσλαμιστες αλωνιζουν την επικρατεια, λαθροαποικοι κλεινουν τα συνορα σου απαγορευοντας σε ελληνες φορτηγατζηδες να εξαγουν προϊοντα , ο στρατος παραδιδει ακινητη περιουσια του , οι ενοπλες δυναμεις μετατρεπονται σε υπηρεσια κετεριν προσφυγων , στηνουν χοτ σποτ διπλα σε αποθηκες οπλισμου και επιλαρχιες αρματων και δε βρισκεται ουτε ενας στρατιωτικος να σηκωσει αναστημα!

    σε ολο αυτο το χαλι βγηκε ο αρχηγος ΓΕΕΘΑ να μιλησσει κατα της ΧΑ επειδη τον ειπε φιλιπινεζα…
    να εισαι στρατηγος και να εχεις γινει φερεφωνο του τσιπρα , του σκουρλετη , του φιλη και της γεροβασιλη….
    ανδρες που δεν τιμουν ουτε γαλονια τους ουτε τα παντελονια.
    απο συνταγματαρχη και ανω κρεμασμα στο γουδι για εσχατη προδοσια….

    φεστιβαλ ΑΘΗΝΩΝ και ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ. οταν δεν αντιλαμβανεσαι την πολιτισμικη αξια και παραδοση ουτε των ΑΘΗΝΩΝ ουτε της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ και παρουσιαζεις ενα υπερθεαμα της πουτσας για να προβαλεις τον πολιτισμο της χωρας σου….
    που για να ειμαστε ειλικρινεις , δεν παρουσιασε αλλα κρινουμε την συγκεκριμενη επιλογη καλλιτεχνικου διευθυντη και τα κριτηρια που αυτος επιλεχθηκε που δεν ηταν αλλα απο τον ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ και την ΠΡΟΚΛΗΣΗ.
    ετσι εχουν μαθει η ανθρωποι να τα τραβανμε την προσοχη. με ψεμα και προσβολη.

    λοιπον εχουμε αποτελεσματα 6μηνου .
    οικονομια σκατα ,παιδεια σκατα, εθνικη ασφαλεια σκατα, γεωπολιτικη παρουσια της χωρας αποσκατα , πολιτισμος αποσκατοτερα…
    εθνικη αξιοπρεπεια , στον πατο του βοθρου….

    και στην αλλη οχθη του βουρκου εχεις τον κουλη , να σου πιασει το χερι και να σε σωσει….

    ρε δε γαμιομαστε λεω εγω…..

  17. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ουτε εγω τρελαινωμαι με το Κουλη. Με κανενα δε τρελαινωμαι αλλα ευελπιστω στη πολιτικη κατευθυνση και οχι στο προσωπο. Το μονο σιγουρο ειναι οτι εστω και με τα πολλα λαθη και μαλακιες επι Σαμαρα ακριβως επειδη επικρατουσε η λογικη και υπηρχε και ενας ‘ελεγχος’ εσωτερικης αντιπολιτευσης τα πραγματα ηταν πιο στρωτα. Μιλαω για εμπορικες σχεσεις, για εμπιστοσυνη που αρχιζε να κτιζει- δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ να σου ερθει η COSCO, να σου κανει κεντρο διανομης η HP π.χ.
    Οι περισσοτεροι ΑΣΧΕΤΟΙ – μη πας μακρια στο εχω ξαναπει εχουμε μαλακες και νουμερα εδω μεσα ΜΠΟΛΙΚΑ- εχουν μαθει ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ -ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ- ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ να λιδωρουν και να κανουν κριτικη του κολου.

    Κοιτα ΠΟΙΟΣ κανει κριτικη τι εχει πετυχει στη ζωη του- τι γνωσεις εχει- ποσο προσπαθησε για να τις αποκτησει-το βιογραφικο του- που εχει δουλεψει- κοιτα ΠΩΣ μιλαει (απο λεξιλογιο μεχρι επιχειρηματα) και αν εχει να πρωτεινει κατι καλυτερο απο αυτα που κριτικαρει η απλα κραζει για να αναδειξει την αμορφωσια του και τη βλαχια του. Αναλογα τον παιρνεις ΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ.

    Για τραβα εσυ να κλεισεις deal διανομης με τους Αμερικακους σε ολη την Ευρωπη σε ενα χωρο που ειναι ισως ο πιο δυσκολος στο εμποριο – τη τεχνολογια.

    Θελει ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ για να κτισεις οχι μονο 5 πραγματα αλλα κυριως ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ – αυτο ρωταγε ο Clinton το χαζο και κοιταγε τα παπουτσια του χαζογελωντας- και αναλογα πολυ λιγο χρονο να τα γκρεμισεις ολα. Και μετα – ετσι οπως ειμαστε αντε να σε ξαναεμπιστευτουν..