παλλόμενες πούτσες

Δυνατά γεγονότα όχι μαλακίες. ΕΦυγε ο Φαμπρ,γιατί δεν έβρισκε αρκετά παχιές τις γάτες της Αθήνας. “Ζαμέ” είπε. “Φεύγω. Αυτές άμα τις πετάξεις,θα σκάσουν στην άσφαλτο σα βάζα. Εϊναι πετσί και κόκκαλο”
Και λογικά ο άνθρωπος πήρε των ομματιών του. Αμα ο καλλιτέχνης δεν έχει τα εργαλεία και τις συνθήκες που πρέπει,λογικό είναι να πάει αλλού να πουλήσει νεοπολιτισμό.

Και έχασαν την ευκαιρία τα πουρά και οι αδερφές,να πιάσουν τα πρώτα καθίσματα στην Επίδαυρο για να δουν από πρώτο πλάνο της παλλόμενες ψωλές των ηθοποιών του Φαμπρ. Ονειρο ήτανε. Πάει.

Το παραμύθι του διεθνισμού δεν βγαίνει πάντα,όπως στην περίπτωση του Γιαν Φαμπρ, που πριν γίνει διευθυντής του Ελληνικού Φρστιβαλ,του την έπεσαν οι έχοντες “γενικόν ενδιαφέρον” από τα δρώμενα του και του είπαν “πάγαινε απο δω αγόρι μου,που ήρθες απ’το Βέλγιο να μας φας τα μεροκάματα”. Και τον έκαναν οι αριστεροί κουλτουριάριδες καλλιτέχνες μια χαψιά. Είδες τι γίνεται όταν το προσωπικό όφελος κοντράρεται με την ιδεολογία; Νικά το όφελος. Οπως πάντα. Και το Φεστιβαλ,θα συνεχίσει με τον Λούκο, τον δικό της “Γκιρτζίκη”. Αμήν

Απ’την άλλη, έπεσαν όλοι πάνω σε αυτό το χαζό,τον κεκέ τον Τόμσεν να τον φάνε. Τι είπε το παιδί βρε σεις; “Να μειωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα από το ανέφικτο 3.5 σε 1.5 και επίσης να γίνει διευθέτηση του χρέους. Φυσικά όλα αυτά με πολύ “θόρυβο” και με “στιγμή της αλήθειας”. (moment of truth) δηλαδή υπό την -ψευδή φυσικά- απειλή πιστωτικού γεγονότος,μπας και ταραχθουν ακόμα περισσότερο οι Αγγλοι ψηφοφόροι και σιγουρευτεί έτσι η έξοδος της Βρετανίας.

Σιγά. Τι είπε δηλαδή; Κάτι κακό; Μια χαρά τα λέει ο χαζός. Ο βαλτός χαζός. Τα wikileaks βρήκαν φρέσκα έγγραφα. Προ 15 ημερών. Παράξενο.
Ο χαζός αυτός,αν δεν ήταν υπεύθυνος του Ταμείου για την Ευρώπη,κάλιστα θα μπορούσες να του κοτσάρεις μια κιθάρα στη πλάτη και να τον βγάλεις στη Ερμού. Ενα κατοστάρικο την ημέρα,είναι σίγουρο. Τον έχεις ακούσει να μιλάει; Θα βάλεις τα κλάματα. Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση του Τσίπρα που προσλαμβάνει ΑΜΕΑ ως υπουργούς.Για να μη νομίζουν οι ψευδοαριστεροί της Ελλάδας πως οι καπιτάλες της Δύσης δεν έχουν καρδιά. Του ευχόμαστε και πρόεδρος του Πωλ.

Αυτό το καθυστερημένο,είναι υπέυθυνο και για την κατάρτηση προυπολογισμών. Βέβαια. Τώρα θα μου επις. “βάζουν ένα χαζό να κάνει τόσο σοβαρές δουλειές”. Μα φυσικά. Δεν τους ενδιαφέρει η φυσική κατάσταση του υπαλλήλου,ούτε η νοητική. Αλλα η ψυχική. Αμα είσα διαταραγμένος,πας φουλ για καριέρα. Μόνο προσόν, η έλληψη συνείδησης. Δύσκολο πράγμα όντως.

Αυτό το καθυστερημένο λοιπόν είναι “επί των Ευρωπαικών υποθέσεων”. Δεν νοιώθετε ένα δέος; (Αλλα καθηστερημένα,είναι για άλλες περιοχές. Λατινική Αμερική, Ασία κλπ. Κάθε ήπειρος,έχει τα δικά του παλαβά.)
Και μάλιστα χωρών που έχουν “βγει”, από το Μνημόνιο τους. Οπως η Πορτογαλία. Βέβαια. Την οποίαν βρίσκει-το ΔΝΤ- ότι δεν πάει καλά και χρειάζεται πρόσθετα μέτρα. Βέβαια. Οπως και η Κύπρος “γιατρεύτηκε” από τους “γιατρούς” του Ταμείου και επίσης “βγήκε” από το Μνημόνιό της,με την διαφορά πως θα βρίσκεται υπό επιτήρηση-με ότι αυτό συνεπάγεται- έως ότου αποπληρώσει το 75% του δανείου της. Αν δεν κάνω λάθος,σύμφωνα με υπολογισμούς αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με τον εορτασμό του Αγίου Πούτσου.

Κακώς λοιπόν την έπεσαν οι φυλλάδες και τα sites στον κεκέ και στην εγγονή του Δράκουλα. Μια χαρά δουλέυει ο “τηλέγραφος” ανάμεσα σε Αμ. πρεσβεία-Μαξίμου- ΓΕρμ. πρεσβεία και Ισραηλινή.
Το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο και ποιος θα θεωρηθεί-από τους ίδιους τους φταίχτες- ως “υπεύθυνος” για την επερχόμενη διάλυση του Ευρώ,μη με ρωτάτε,δεν ξέυρω. Συνήθως ο μαλάκας πάιρνει τον “μουτζούρη”.
Μπορεί να παέι ένα χρόνο,μπορεί δύο, αλλά η ταμπέλα θα μπει.
Φυσικά,δεν θα τα πιστέψει κανείς αυτά. Ολα πλέον είναι πολύ προφανή,ακόμα και στυς αδαής. Αλλά η προσπάθεια θα γίνει.

Υ.Γ. Ευγε στην ΑΕΚ και προσωπικά στον μεγαλοεπενδυτή,για την επιτυχία του να αποσπάσει την υπογραφή του υπουργού κυρίου-κυρίου Σκουρλέτη. Και να τον ευχαριστήσει δημοσίως για το ότι έκανε απλά τη δουλειά του. Η επανεκλογή του είναι εξασφαλισμένη.
Το έυκολο μέρος της καθυστέρησης έλαβε τέλος. Αρχίζουν τα όργανα για την χρηματοδότηση του έργου. Οπως μας διαβεβάιωσε φουκαράς ο Ανδριόπουλος,είναι εξασφαλισμένη στο 100%. Και εξηγήθηκε: Τα συνοδα έργα του περίγυρου,θα τα κάνει η Πολιτεία (υπογειοποιήσεις δύο οδών κλπ) και επίσης τα 20 μύρια της περιφέρειας θα πάνε στην Ερασιτεχνική-όπου και ανήκει υποτίθεται το έργο- ώστε στην τρίτη του φάση να δαπανηθουν στην κατασκευή του. Αυτά. Τι άλλο θες; Κάτι ο Παπάς,κάτι ο Νοτιάς, κάτι ο Πόλυς, κάτι τα διαρκείας,κάτι μερικοί έρανοι στα βενζινάδικα ανάμεσα στους Πακιστανούς,θα εξαασφαλιστούν και τα υπόλοιπα. Συν τω χρόνω. Δεν βιαζόμαστε. Δεν μας πήραν και τα χρόνια.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.