ήξεις αφήξεις ου…

“πράσινο φως” για την συνδιάσκεψη στην Αθήνα των “φτωχομπινέδων” (κατά τους “βόρειους”) του Ευρωπαικού Νότου. Ενώ κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο πριν μερικά χρονάκια-αφού θα εξέπεμπε αποσχιστικές τασεις λανθασμένα ή μη-σήμερα είναι μια “καλή ιδέα”.

Οπως το πάει και η ΟΥΕΦΑ, όπου θα γίνει 2 ταχυτήτων . Με “πριμοδοτούμενες” ιστορικές ομάδες  με “βαριές φανέλες” να συμμετέχουν έτσι κι αλλιώς ανεξαρτήτως βαθμολογικής κατάταξης τους  και αποπομπή των “φτωχομπινέδων” περαστικών από C.L.  (εδώ η διαφορά είναι πως οι “βαριές” φανέλες  του Νότου είναι περισσότερες-αναλογικά-από αυτές του Βορά. Ευεξήγητο και αυτό)

Συμφωνώ και με τα δύο. Αφού δεν μπορεί να προχωρήσει η Ευρώπη με “μια ταχύτητα” (και αφού οι βόρειοι νταβάδες,δεν θέλουν  χώρες “βαρίδια” στα πόδια τους,αυτές δηλαδή στις οποίες άδειασαν τους σκουπιδοτενεκέδες και τις αποθήκες τους και τους πέταξαν ότι τετζερέδες  και ότι λαμαρίνες είχαν “στοκάρει” υπερχρώνοντάς τες ανηλεώς, τώρα αυτές μπορούν απλά να πάρουν των ομματιών τους και να φτιάξουν την “λίγκα του Νότου”. Να κάνουμε και μια “ζώνη ασφαλείας” δηλαδή, μια “χωματερή”.

Και πάνω μωρέ που πήγαμε να συνηθήσουμε το Κινέζικο φαγητό,ξαναγυρνάμε ευσπευσμένα στην ελιά και την ντομάτα.Φτού!

Δεν είναι δυνατόν να συναγωνίζονται σε κοινή διοργάνωση η Ρεαλ, η Μπάρτσα, η Γιούβε, η Μπάγερν, με κάτι Κοπεγχάγες, Λουντογκόρετς, Γκιούργκιου, Χάκες και δεν συμμαζεύεται. Τι δουλειά έχεις εσύ, βρωμερέ Βαλκάνιε, να συντρώγεις με τον αριστοκράτη της πρωην Ανατολικής Γερμανίας και βγαλμένο από το “πανεπιστήμιο” της KGB μεσιέ Σόιμπλε, ή τους καλοαναθρεμένους “γονους” τραπεζιτών όπως ο Σκαταλάϊνεν, ο Κλασομπανιέ,ο Πούτσοσον,ο Αρχιδάϊν κλπ.  Παστρικές   δουλειές.

“Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε” λέμε όταν θέλουμε να εκφράσουμε την έκπληξή μας για μια μη πιθανή εξέλιξη. Στην πέριπτωση του Καγγέλη Μαρινάκη (πετυχημένο αυτό το τελευταίο κάπου το άκουσα) αυτό ταιριάζει γάντι. Πετυχημένο αλλά κατά την άποψή μου όχι πιθανό. Να μπει στη “στενή” δηλαδή ο Βαγγέλας. Μακάρι δηλαδή-ααααν ευσταθούν και αποδειχθούν φυσικά όσα του καταλογίζουν-,αλλά η πρόσφατη δικαστική ιστορία της Ελλάδας,είναι γεμάτη από “γαμάτες” δίκες με “τζούφιο” αποτέλεσμα.

Δεν είναι θέμα δικαιοσύνης και αποδείξεων δηλαδή,το κατά πόσο ένας “γνωστός”  υπόδικος θα μπει ή όχι στη φυλακή,αλλά θέμα εσωτερικών διεργασιών (sic) και τελικών αποφάσεων στο μοίρασμα της οικονομικής πίττας σε συνδυασμό με τα “λύτρα”-κάθε είδους- που καλέιται να πληρώσει ο-κάθε- “αμαρτωλός” ολιγάρχης. Είτε μιλάμε για οικονομικό ολιγάρχη,είτε για μιντιακό,είτε για πολιτικό. Αλλώστε στις περισσότερες  των περιπτώσεων,αυτές οι τρείς εξουσίες εφάπτονται  και είναι και  ΟΙ ΜΟΝΕΣ πραγματικές στην Ελλάδα. (όχι μόνο εδώ φυσικά,αλλά εδώ βρίσκουν  ιδανικό  περιβάλλον μάλλον, για πλήρη ανάπτυξη και δράση. Κάτι σαν τα σαπρόφυτα).

Αφού έπιασαν “στασίδια” οι νταβάδες οι τηλεοπτικοί,ώρα να ξεκινήσει και το πρωτάθλημα. Δεν ξέρουν  βέβαια επακριβώς ποιος θα πάρει την άδεια ποιου και ποιος το κανάλι ποιου,αλλά θα τα βρουν στο τέλος μωρέ. Δεν τους φοβάμαι.

Και η αρχή έγινε με τα εγκαίνια στο κεφάλι ενός φωτορεπόρτερ στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Β κατηγορίας.  Ετυχε και τον πέτυχε στο “δόξα πατρί” το ρόδι που συνηθίζεται να σπάει σε κάθε αρχή. Μα και αυτό το αναθεματισμένο εκεί βρήκε να πάει; Χάθηκε να σκάσει στην κουτέλα του νεκροθάφτη της ΕΠΟ;

Καλή αρχή στην ομάδα μας,μακρυά από σοβαρούς τραυματισμούς τα παιδιά. Επίσης ευχόμαστε να έχει σωστές εμπνεύσεις ο Κετσπάγια από τον πάγκο  και να πάψει να φτύνει συνέχεια,λες και παίζει πρέφα σε καφενείο.

Υ.Γ Ωραία η έμπνευση με τις εικόνες από τις καταβολές της ομάδας στους αριθμούς στην πλάτη των φανελών. Οι οποίες έχουν και ιριδίζον έμβλημα. Κατά τα άλλα, 60 ευρώ η αγορά κάθε μίας από την “μπουτικ”. Η οποία όλο και πλησιάζει σε τιμές,τα καταστήματα της  5ης  λεωφόρου. Και δεν ντύνεις το παιδί σου με Karl Lagerfeld;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to ήξεις αφήξεις ου…

  1. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Συμφωνώ τι έμπνευση θα έχει ο Κετσπάγια…