Για να τα λέμε όλα

Αυτό, λοιπόν, είναι ένα πολύ καλό κείμενο του (γνωστού) Κώστα με τίτλο  «Ότι κι αν γίνει απόψε, η χούντα ΕΠΕΣΕ». Προφανώς, έχει απόλυτο δίκιο. Και συνεχίζει ο Κώστας: «Ακόμη και με νίκη του Ολυμπιακού δεν θα τους… αναστήσουμε. Ό,τι κι αν γίνει δεν συνέρχονται με τίποτα. Όχι επειδή δεν έχουν παίκτες. Αλλά γιατί όλα τα γύρω-γύρω που 20 [χρόνια] κυριάρχησαν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο […] ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ».  Υπάρχει βέβαια εδώ μια ανακολουθία: αν (όπως λέει ο Κώστας) έχουν παίκτες και τα «γύρω-γύρω» τελείωσαν, κι αφού όλα θα παίζονται μέσα στις τέσσερις γραμμές, γιατί αυτοί «δεν συνέρχονται με τίποτε»;

Μήπως, γιατί αυτό που θα επακολουθήσει δε θα είναι «δημοκρατία», αλλά μια νέα χούντα; Προσωπικά, για «δημοκρατία» δεν το κόβω: όπως έχω ξαναγράψει «είμαι βέβαιος (κι όταν λέμε βέβαιος, εννοούμε βέβαιος) […] πώς η συμμαχία έχει ορίζοντα την ‘πτώση της χούντας. Μετά η φάση είναι ‘ο θάνατός σου η ζωή μου’». Ζούγκλα δηλαδή. Αν δεν τα ξέρει τα παραπάνω ο Κώστας (σιγά μη δεν τα ξέρει, γάτα είναι), ας ρωτήσει να μάθει.  Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ζούγκλα έχει πάντα βασιλιά (το λιοντάρι, όχι την τίγρη).

Αν δεν έρθει δημοκρατία λοιπόν, το μόνο ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο νέος δικτάτορας. «Εμείς» ή κάποιος άλλος; Πάντως, τώρα που επιτέλους πέφτει η χούντα, δεν ακούω πολλά «ερχόμαστε». Παρά τη ρητή προειδοποίηση του Μελισσανίδη το καλοκαίρι του 2013: «Όταν επιστρέψουμε και γίνουμε ευθέως ανταγωνιστικοί, […] θα τους ενημερώσω εγώ πρώτος». Αντίθετα, διαβάζω δηλώσεις του προπονητή «πάμε για τη νίκη» και «ανακοινώσεις-ντόπες» της Ορίτζιναλ.

Υ.Γ. Είναι κι αυτή η ρημάδα η παροιμία που λέει ο Ντάφι, «προτού ψοφήσει ο γάιδαρος, σηκώνεται η ψωλή του».

Post By Γιώργος Κιντής (76 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.