Kαλως ηρθε το 2060

%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%bf

Καλα αυτον διπλα στους φασιστερους τον ξερουμε. Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ -SIEG HEIL- της Χρυσης Αυγης ειναι. Θα κανουμε τα ΠΑΝΤΑ για τη καρεκλα. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ομως.

Αυτος διπλα στο  Commandande Fidel ποιος ειναι?

%cf%80%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%b5%cf%84

Απαντηση: Augusto José Ramón Pinochet, δικτατορας  17χρονης χιλιανής χούντας (για οποιον δε γνωριζει μπορει να δει εδω). 

Kαλως ηρθε το 2060

Τεραστια επιτυχια της κυβερνησης Φιντελ-Μαδουρο η απομειωση του χρεους. Μπορει να εχουμε χασει γυρω στα 140εκκ ΤΩΡΑ (απο το 2015 και επειτα δηλαδη σε 2 χρονια ΣΑΝΕΛ αξιοπρεπειας), μπορει να φεραμε το τριτο μνημονιο και καπακι το τεταρτο, αλλα το 2060 ολοι θα τρωμε με χρυσα κουταλια. Οταν εγω η θα βλεπω τα ραδικια αναποδα – το πιο πιθανο- η θα ειμαι στο ανθος της δημιουργηκοτητας μου στα 93 μου, ωστε να μη πληρωνω επιτελους 80% των κερδων μου στην εφορια αρα με ορεξη και κεφι να αναπτυχθω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Για να μας ‘χαρισουν’ βεβαια σε 40+ χρονια αυτα τα 37,5δις ευρω (τοσο βγαινει το ποσο τελικα) θα χρειασθει να κανουμε καποιες ‘μικρες’ θυσιες οπως για αρχη το 3,5% πλεονασμα ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ. Τι σημαινει αυτο? Οτι θα πρεπει για δεκα χρονια σερι να μας περισσευει 3,5% του ΑΕΠ μας (185ΔΙΣ ηταν το 2015) δηλαδη να μας ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ 6,5 ΔΙΣ το χρονο. Τονιζω το ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ μιας και μιλαμε για την Ελλαδα που για να μας περισσεψει ενα κατοσταρικο (ειναι εκεινο το περιεργο πρασινο χαρτονομισμα για οποιον το ξεχασε) μας λειπουν 99 ευρω ακομη.

Ο μικρος Φιντελ λοιπον ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΟΛΕΣ τις επομενες κυβερνησεις για μια δεκαετια, μιας και αυτος φυσικα ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ για να λαικισει αλλη μια φορα και να κρατηθει κανα εξαμηνο ακομη στη καρεκλα. Γιατι καπου εκει τον κοβω να αντεχει μεχρι την ανοιξη του 2017. Φυσικα οι δηλωσεις του Τσακαλωτο οτι αν δε κλεισει η αξιολογηση στις 5 Δεκεμβριου καταστρεφωμαστε (Ορόσημο η 5η Δεκεμβρίου ειχε πει) πηγαν αμασητες για αλλη μια φορα.

Eχουμε όμως κι εμείς του δικούς μας δυνάστες: Την απάνθρωπη λογική των νόμων της αγοράς και του νεοφιλελευθερισμού, δηλωνε ο μικρος Αλιεξης στην Αβανα. Παραλληλα τα minions (τσιρακια) του πισω στην Αθηνα ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΝ τους δυναστες μπας και στριψουν. Για να στριψουν- που δεν- λοιπον δεχτηκαν να μας περισσευει αυτο το ποσο. Απο ΠΟΥ θα περισσεψει βεβαια δεν μας ειπαν. Γιατι εγω ξερω οτι σε ενα μαγαζι περισσευουν λεφτα οταν ΠΑΡΑΓΕΙ κατι και οταν ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Περισσεμα και να περιμενεις να σε ταισουν δεν εχω δει πουθενα. Αρα? Σωστα καταλαβατε. ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ και πλεον το νεο μνημονιο δεν θα ειναι το τεταρτο αλλα το 3+. Μη μας λενε οτι φορτωνουμε και απο ενα μνημονιο τη χρονια- θα το πουμε 3+. Πως λεει η Apple το ενα μοντελλο iPhone 6 και το επομενο 6+ για να μη κακοφανει σε αυτον που εδωσε 800 ευρω να εχει το προηγουμενο μοντελλο μετα απο κανα εξαμηνο, ετσι και ο Αλιεξης-πρωτη φορα τοσο ΒΛΑΚΑΣ- μας εφερε το μνημονιο 3+. Να μη μπορει να ξεφυγει απο τις Αμερικανιες (αυτες που η Μπεττυ με τα παιδια στη σχολη HILL δεν τις μπορει..) αυτο το παιδι. Καλος ο Φιντελ και οι 300αρες για τη πενταημερη στη Κουβα, αλλα η δουλεια δουλεια.

Τι ειναι το 3+ μνημονιο  και πως θα περισσευουν 6,5ΔΙΣ σε μια χωρα που οποτε βαζει το χερι στη τσεπη εδω και 7 χρονια πιανει καλτσα?

Αύξηση του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο κατά 65% από το 0,2 στο 0,33 ευρώ το λίτρο.

Αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 0,05 ευρώ το λίτρο, από το 0,23 στο 0,28 ευρώ το λίτρο.

Επιβολή αυξήσεων στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβαρύνουν τα λοιπά καύσιμα. Από την 1η-1-2017: Ο ΕΦΚ που επιβαρύνει τη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 0,03 ευρώ το λίτρο, από το 0,67 στο 0,7 ευρώ το λίτρο. Ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 0,08 ευρώ το λίτρο, από το 0,33 στο 0,41 ευρώ το λίτρο. Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 0,10 ευρώ το λίτρο, από το 0,33 στο 0,43 ευρώ το λίτρο.

 

Επιβολή φόρου στον καφέ. Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Ειδικότερα από την 1η-1-2017 θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.

Επιβολή τέλους 10% στη συνδρομητική τηλεόραση.

 

Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπίρα κατά 92,3%. Από την 1η-6-2016 ο ΕΦΚ στην μπίρα έχει αυξηθεί από τα 2,60 στα 5 ευρώ ανά βαθμό PLATO κατά όγκο και εκατόλιτρο και από 1,3 σε 2,5 ευρώ ανά βαθμό PLATO κατά όγκο και εκατόλιτρο για τα μικρά ζυθοποιεία.

Mε την είσοδο του νέου έτους θα καταργηθούν οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου και θα αυξηθούν σημαντικά για χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες οι ασφαλιστικές εισφορές.

Αύξηση των συντελεστών φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος από το 13% στα επίπεδα του 22%-45% για πάνω από 575.000 φορολογούμενους που δεν θεωρούνται κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των ετήσιων εισοδημάτων από ακίνητα, από 11% σε 15% για ποσά μέχρι 12.000 ευρώ και από 33% σε 35% για τα πέραν των 12.000 ευρώ ποσά.

Περαιτέρω αύξηση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής φόρου εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων και των αγροτών από το 75% στο 100% του κύριου φόρου.

 

Αύξηση της φορολογίας εισοδήματος για τα εταιρικά αυτοκίνητα. Τα εισοδήματα από τη χρήση εταιρικών αυτοκινήτων κατά το 2016 τα οποία θα φορολογηθούν το 2017 θα υπολογίζονται σε ποσοστό 80% επί του ετήσιου μισθώματος έναντι 30% που ίσχυε μέχρι και για το 2015.

 

Να βαλω κ αλλα? Εχει μπολικα. Οπως βεβαια και ΟΛΑ αυτα ειναι οτι εχει ΗΔΗ αποφασισθει. Γιατι οποιος νομιζει οτι το Τσακαλωτο και το αφεντικο του θα σταματησουν εδω ΤΟΣΟ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ ειναι. Εχει ακομη μπολικα για να μας αξιολογησουν και να μας μειωσουν (σε 40 χρονια) το χρεος.

Οπως αλλωστε δηλωσε ο πρωτη φορα φασιστερα: Η Κούβα του Φιντέλ, όμως, μάς έμαθε και ότι ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν είναι ανθόσπαρτος.

Hasta la ΜΠΟΥΡΔΑ siempre.

ΥΓ Προυπολογισμος 2017:

Εκριθηκαν 149εκκ που θα δωθουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ σε δικαστικους και ενστολους

ΔΕΝ εγκριθηκαν 149εκκ για στεγαση, τροφη και κοινωνικη επανενταξη των 40,000 αστεγων της χωρας.

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

18 Responses to Kαλως ηρθε το 2060

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ all
    David Cameron: Κανει το δημοψηφισμα για το Brexit, χανει ΠΑΡΑΙΤΗΤΑΙ

    Mateo Renzi: Κανει το δημοψηφισμα για τη γερουσια, χανει ΠΑΡΑΙΤΗΤΑΙ

    Αλιεξης- ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ- Τσιπρας: Κανει το δημοψηφισμα, ΑΛΛΑΖΕΙ το ΟΧΙ σε ΝΑΙ (αυτο που πολεμουσε) κανει μια κολοτουμπα (το γνωστο στα 4 του ΣΑΝΕΛ) φερνει το τριτο και το 3+ μνημονιο και εξυμνει τον φασιστο-δικτατορα της Κουβας. Φυσικα για παραιτηση ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ..

    Φρανσουα Ολαν (ο νυν κολλητος και πρωην Ολαντρεου): ΔΕΝ κατεβαινει ΚΑΝ στις εκλογες μιας και οντως πιο εξυπνος βλεπει την αναλογη κατηφορα στις δημοσκοπησεις με του Αλιεξη.

    Hillary – εχω ξεκινησει ΠΕΝΤΕ πολεμους- Clinton: η εκλεκτη του Αλιεξη. ΗΤΤΑ στις εκλογες απο ενα ημιτρελλο cowboy, Trump (το Ρ προφερεται με προφορα Περιστεριου)
    Tsaves Βεβαζουελα- το πρωτυπο μας: παιρνει τη πλουσιοτερη χωρα του κοσμου σε πετρελαιο και τη κανει μια απο τις φτωχοτερες. Αναλογα ο ιδιος απο commandande εχει τη κορη του με 4,2ΔΙΣ δολλαρια περιουσια. Ο Υπουργος ‘οικονομικων’ του Alejandro Andrade εχει στην HSBC Ελβετιας 11,2ΔΙΣ!! περιουσια

    Nicolas Madouro: Πρωην οδηγος λεωφορειου, συνεχιστης του Τσαβες. Περιουσια ανω των 3ΔΙΣ- ειδες αμα οδηγας καλα λεωφορειο?, επαναστατης..

    Fidel Castro: o επαναστατης που παραλιγο να φερει τον πυρινικο ολεθρο στο πλανητη με το κολπο των χοιρων που μεχρι και ο Χρουτσοφ εκανε πισω τελικα. 57 χρονια χωρις εκλογες- δημοκρατικα- μεταβιβαζει την εξουσια στον αδελφο του. Προσωπικη περιουσια ανω του 1ΔΙΣ

    Robert Mugabe (καθωταν διπλα στο Αλιεξη στην Αβανα και χαζογελαγανε παρεουλα): Βγηκε πρωθυπουργος το … 1980 και απο τοτε ‘ξεχασε’ να κανει εκλογες επι 36 χρονια. Στις δε εκλογες που ειχε κανει ειχε καθαρισει – κυριολεκτικα- ολους τους αντιπαλους, πανω απο 20,000 αντιπαλοι ειναι σε μαζικους ταφους. Ο Μουκαμπε ειναι και προεδρος και πρωθυπουργος και αρχηγος των ενοπλων δυναμεων, διελυσε τη βουλη και κυρηξε στρατιωτικο νομο. Εκανε και κατι εκλογες-παρωδια το 2008 που ενω εχασε στο πρωτο γυρο ο αντιπαλος του ‘αποσυρθηκε’ στο δευτερο.. οικιοθελως.

  2. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Στο κείμενο σου ξέχασες τη μεγαλυτερη ταφοπλακα για τις επιχειρήσεις. Αυτό που θα γίνει αιτία να μπουν απανωτά λουκετα, να αυξηθεί 200% η φοροδιαφυγή, να δεσμευτούν λογαριασμοί σωστών μέχρι τωρα επιχηρηματιών, να καταστραφούν οικογένειες και να καταρευσει το ασφαλιστικό και η χώρα.
    Απο 1/1/17 ΟΑΕΕ 27% επι του εισοδήματος του 2015!!!

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών στο 34% του μεικτού εισοδήματος τους !!!!

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Stevie
    Και 15% απο 10% το μερισμα που ΗΔΗ εχει φορολογηθει στους μετοχους…
    Στη Κυπρο, για να μη παμε Βουλγαρια και Ρουμανια ο φορος ειναι 12,5% στην επιχειρηση ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ. Ουτε προκαταβολες ουτε επιτηδευματα ουτε αλληλεγγηες ουτε μερισμα.
    Α και το αφορολογητο στους ιδιωτες 20,000 και φυσικα ΔΕΝ περιλαμβανει φορολογηθεντα εισοδηματα απο εταιρεις κλπ..

    ΟΛΑ τα λεφτα η συνεντευξη Χριστοφια χτες (ο αναλογος ΤΣΥΡΙΖΑ-ΑΚΕΛ που τα εκανε ροιδο στη Κυπρο): ζητησα λεει 5-7 δις (τα 2 δις για τους αριστερους πανω κατω ειναι ψιχουλα αρκει να μη βγαινουν απο τη δικη τους τσεπη) απο τον Πουτιν και μου ειπε οχι.Γιατι αραγε???
    Του ειπα δε οτι για τα επομενα 10 χρονια ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ θα σε στηριζει οτι και να κανεις! Τρομερος? Προκατεβαλε (σα το δικο μας εδω) τι θα κανει ο προεδρος μετα απο 10 χρονια ανεξαρτητα κομματος-στρατηγικης κλπ!!!

    Το ειπα στον Αλιεξη να εχει τον νου του…λες και οι χωρες ειναι κανενα παρεακι με γκομενες που κραταμε πισινες μεταξυ μας..

    Ο Αλιεξης βεβαια εστελνε τον Λαφαζανη!!! να ζηταει και αυτος και μας ελεγε τοτε οτι ο Πουτιν εχει λεει 5 δις ετοιμα να μας τα δωσει! Θυμασαι τι μας εδωσε ε?

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ all
    Sorry που δεν γραφουμε για την ΑΕΚ- δεν υπαρχει ετσι κ αλλιως ΑΕΚ κατι χαβαλεδες με ροζ φανελλακια ειναι.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κόσμο στην απεργία κατά της… κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

    «Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες να δώσουν δυναμικό παρόν στις εργατικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

    Η συμμετοχή όλων μας στην απεργία και τις κινητοποιήσεις απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα θα είναι η απάντηση του κόσμου της εργασίας και ολόκληρης της κοινωνίας στην προσπάθεια των δανειστών – και ιδιαίτερα του ΔΝΤ – να επιβάλουν τη συνέχιση των πολιτικών πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

    Συγχρόνως θα είναι η απάντηση και στην “τρόικα εσωτερικού”, τα εγχώρια συμφέροντα και τους πολιτικούς υποστηρικτές τους, σε όλους αυτούς που φανερά ή κρυφά στηρίζουν τις καταστροφικές για την εργασία και την κοινωνία ακραία νεοφιλελεύθερες συνταγές προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

    Είναι οι ίδιοι που στήριξαν τις αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές όλα τα προηγούμενα χρόνια. Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την μείωση των μισθών και των αποζημιώσεων απόλυσης, την κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και την ακραία ελαστικοποίηση της εργασίας.

    Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών τα βίωσε το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας με τον χειρότερο τρόπο: ανεργία, υποαπασχόληση, φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις.

    Έφτασε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε όλα τα παραπάνω. Να παλέψουμε ενωμένοι για την ουσιαστική επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων και για το δικαίωμα στη πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία για όλους.

    Να απαιτήσουμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του συλλογικού εργατικού δικαίου που αποτελούν τον βασικό πυλώνα στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων. Για να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι διαπραγματευτική ισχύ και να μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους εργασίας.

    Να αντισταθούμε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

    Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που θέλουν την Ελλάδα εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων εργασιακής απορρύθμισης.

    Να σταματήσουμε τη μετατροπή της Ελλάδας σε ειδική οικονομική ζώνη με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, όπως επιθυμεί το ΔΝΤ, ο ΣΕΒ και το πολιτικό προσωπικό τους».

    Σχολιο:

    Ο Σκοταδόψυχος

    Φαρμάκι έχω στην Ψυχή
    Φέρνει μαυρίλα θολερή

    Στα στήθια μου

    Νύχτα αξημέρωτη ξανά
    Με το πιοτό της με κερνά
    Εβίβα μου

    Σκοτάδι πίνω για πιοτό
    Πω πω πω πω
    πω πω πω πω

    Ντέφι της λύσσας μου κρατώ
    Πω πω πω πω
    πω πω πω πω

    Και το μυαλό μου είναι θολό
    Πω πω πω πω
    πω πω πω πω…..
    Πω

    του ποιητού Τιμολέοντος Φανφάρα

    και το μυαλό σου είναι θολό και το δικό της πιο λειψό. Σας εθολώσαν τα λεφτά, γεια σου Φαμφάρα φαφλατά.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Patikas
    Για το σχολιο σου:
    Τι έχει πει ο Ουμπέρτο Εκο για το ίντερνετ, τα social media: «Εδωσαν δικαίωμα λόγο σε λόχους ηλιθίων οι οποίοι προηγουμένως δεν μιλούσαν παρά σε μπαρ, μετά από ένα ποτήρι κρασί. Τότε δεν έκαναν κακό στους υπόλοιπους. Εκεί κάποιος τους έκοβε την κουβέντα ενώ τώρα έχουν το ίδιο δικαίωμα να μιλούν όσο και ένα βραβείο Νόμπελ».

    O Winston Churchill βεβαια ειχε πει κατι λιγο πιο ‘Βρεττανικα’ ωμο: The best argument against ‘democracy’ is a five minute talk with the average voter.

    O πρωτος αριστερος, ο δευτερος δεξιος. Το νοημα του λαικισμου και του ΑΜΟΡΦΩΤΟΥ φωνακλα το ιδιο.

  7. Ο/Η γρηγορησ λέει:

    εχετε δικιο στα μετρα αλλα αδικο στην λογικη οτι μπαινουν τωρα. στα μνημονια οι ευρωπαιοι αλλα και οι ελληνες που τα συμφωνουν οριζουν ενα σωρο μετρα (πχ την καταργηση του μειωμενου φπα). επειδη οι ελληνικες κυβερνησεις γνωριζουν το πολιτικο κοστος τραιναρουν οσο μπορουν την εφαρμογη τους και προσπαθουν να παιξουν με επικοινωνιακα (ψευτο-)ανταλλαγματα και για αυτο εχουμε το σιριαλ της απειλουμενης “δοσης” ανεξαρτητως κυβερνησεως απο το πρωτο μνημονιο. να ανησυχειτε αν η πολιτικη των μνημονιων με τα πλεονασματα θα οδηγησει σε καποια βελτιωση τοσο των οικονομικων δεικτων οσο και της γενικοτερης καταστασης ειναι κατανοητο. αντιθετα να περιμενετε οτι θα γινει κατι διαφορετικο πολιτικα ειτε με αλεξη ειτε με κυριακο ειτε με παπαδημο νομιζω οτι ειναι ευσεβης ποθος.

    υγ.Μην μπερδευετε την πφα με τον καστρο. στην φωτο απ την επισκεψη στην χιλη αριστερα του καστρο ειναι ο αλιεντε και ο πινοσετ τοτε ηταν ο αρχηγος του στρατου της χιλης πριν ανατρεψει τον εκλεγμενο προεδρο αλιεντε. πρεπει να προσεχετε περρισοτερο την προπαγανδα που ειναι πιο κοντα σας ιδεολογικα.

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    Παμε ανάποδα. Ο Αλιέντε ηταν ενας μαρξιστής ο οποίος εφάρμοσε το
    La vía chilena al socialismo. Δηλαδή ΚΑΤΑΣΧΕΣΕ και εκανε κρατικές απο τράπεζες μέχρι ορυχεία κλπ. ΣοσιαΛΗΣΤΗΣ δηλαδή. οπως λέμε και εμεις της προπαγάνδας: ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ.
    Απλα άλλοι ειναι κομανταντε και καθαρίζουν κοσμο σοσιαλιστικά ενώ άλλοι φασιστες.
    Φαντάζωμαι θα εχεις ακούσει τη βοήθεια που έστελνε σε άλλους δικτάτορες ο σύντροφος φιντελ. Αν οχι ευχαρίστως να στα γράψω, με το ΤΟΜΑΡΙ του κερατά.

    Στο πρώτο προφανώς καταλάβαμε λάθος. Οτι η πρωτη φορα ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ θα τα άλλαζε ολα και θα έφερνε το νέο και άλλες τέτοιες ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Γιατι ειναι ποκυ ωραια να κατηγορούμε τους άλλους γι την ανεπάρκεια μας -το κλασικό σπορ του έλληνα- αλλα εγω δε βλέπω να αλλάζει κατι ουτε να καλυτερεύει.
    Αντίθετα βλέπω ενα τσούρμο ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΓΡΑΜΑΤΩΝ να κοροϊδεύουν και να κλέβουν σα να μην υπαρχει αύριο. Γιατι οταν ο λαός σοθ εχει προβλήματα ζωτικής σημασίας το να πας στη Κούβα πενταήμερη 300 χιλιάρικα μονο κλεψιά δημοσίου χρήματος ειναι. Αμα ήθελε το ΒΛΑΜΜΕΝΟ να αποτίσει φόρο τιμής στο δικτάτορα να πήγαινε με δικα του έξοδα.

    Τελειώνει το παραμυθάκι της φασιστερας λίαν συντόμως και θα ξανά γυρίσετε εκει που ανήκετε: στο 3% τις καταλήψεις και τα φραπογαλα. Να σκούζετε σε καμμια πορεία το πολυ.
    Μονο αυτα τα φονιάδες των λαών αμερικανοί με τα ηθικά πλεονεκτήματα της φασιστερας ξεχάστε τα γιατι καήκατε.
    Το μονο καλο απο ολη αυτη την ιστορία -ανέκδοτο πρωτη φορα φασιστερα ( με καμμια 20αρια υπουργούς ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΑ) ειναι οτι δε θα τολμήσετε να ξανά κούνησετε το δάχτυλο.

  9. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Προς γργορησ
    Θες να πεις οτι αυτη η φοροκαταιγιδα δεν μπηκε τωρα, δηλαδη επι κυβερνησεως συριζα; Διαβασε λιγο, η τροικα ή κουαρτετο ή θεσμοι ή οπως αλλιως τους βαφτιζουν οι απατεωνες τσυριζαιοι, ζητανε ποσα. Αναλογα την πορεια της οικονομιας, κρινουν ποιο ειναι το ποσο που πρεπει να εξοικονομηθει ωστε να μπορει η Ελλαδα να πληρωνει το χρεος της. Τα λεφτα δηλαδη που δανειστηκε ολα τα προηγουμενα χρονια για να πληρωνει την Ολυμπιακη, τον Οσε, το στρατό κατοχης των δημοσιων υπαλληλων, τους αποσπασμενους δασκαλους, τις μαιμου συνταξεις τυφλων κτλ. Σου λεει πρεπει να εξοικονομησεις 700 εκ. Απο που θα τα εξοικονομησεις ειναι δικο σου θεμα, αρκει να ειναι ρεαλιστικο. Δε θα δεχτουνε για παραδειγμα την εξοικονομηση 700 απο την παταξη της φοροδιαφυγης, διοτι οπως καταλαβαινεις δεν το θεωρουν ρεαλιστικο. Τωρα εαν εσυ ως κυβερνηση διαλεξεις να τα εξοικονομησεις απο την επιβολη φορου στις αναληψεις μετρητων και οχι απο το κλεισιμο του οργανισμου για την αποξυρανση της κοπαιδας, ειναι δικο σου θεμα. Και θα σου πω και κατι ακομα, αν η ζημια που προκαλουν ηταν μονο στην οικονομια, θα ηταν μικρο το κακο. Η οικονομια κανει κυκλους και σε λιγα χρονια με την απομακρυνση τους απο την κυβερνηση θα επανερχοταν. Το προβλημα ειναι οτι προκαλουν ζημια σε ολους τους τομεις και σε θεματα που αν γινει ζημια ειναι μη αναστρεψιμη οπως τα εθνικα. Καταστρεφουν τα παντα με τη χρεωκοπημενη ιδεολογια τους απο την παιδεια μεχρι την υγεια και απο το μεταναστευτικο μεχρι την ασφαλεια των πολιτων που κινουνται με τρολευ εξω απο το πολυτεχνειο.
    Και θα σου πω οτι αν εσυ περιμενεις να βρεθει κυβερνητης που θα τα κανει ολα σωστα και με τον οποιο θα ειναι ολοι ικανοποιημενοι τοτε εισαι στην καλυτερη αιθεροβαμων. Αν ομως πιστευεις οτι μπορει η χωρα να κυβερνηθει καλυτερα απ οτι σημερ ή οτι τουλαχιστον μπορει να σταματησει η καταστροφη ή τελος παντων οτι προεχει να φυγουν αυτοι οι κατσαπλιαδες που κυβερνανε σημερα, τοτε ο κυριακος ειναι η μονη επιλογη. Οχι οτι δε θα κανει μαλακιες τις οποιες εδω θα ειμαστε να γραψουμε παλι, οχι οτι δεν εχει νουμερα στο κομμα του αλλα ειναι ετη φωτος καλυτερος απο αυτο που εχουμε σημερα. Θαυματα δεν περιμενουμε εξαλλου ενας λαος για να κυβερνηθει σωστα πρεπει να το θελει, να το αξιζει. Για παραδειγμα τι πιθανοτητες θα εδινες η Θατσερ να κερδιζε τρεις εκλογες στην Ελλαδα;

  10. Ο/Η γρηγορησ λέει:

    j patikas. εχετε δικιο. δυστυχως αυτοι οι κατσαπλιαδες κυβερνανε σημερα χαρη στην ανικανοτητα αυτων που κυβερνησαν χθες. με λιγη υπομονη (μα ενα τριμηνο μα 2 χρονια) θα κυβερνησουν και οι αλλοι. δεν θα αλλαξουν πολλα πραγματα ομως σε οικονομικα θεματα. για τα εθνικα θεματα παρα τις κατα καιρους κορωνες ο ελληνισμος απο την τραγωδία της κυπρου και μετα βρισκεται σε διαρκη ντε φακτο συρρικνωση και αμυνα. η χρεωκοπημενη ιδεολογια του συριζα δεν διαφερει πολυ απο αυτην του παπανδρεικου πασοκ, ουτε διαφερει πολυ η χρεωκοπημενη ιδεολογια του καμμενου απο αυτην του σαμαρα ή του γεωργιαδη. για τα σημερινα χαλια που παρατηρειτε υπευθυνες ειναι μαλλον οι δυσμενεις οικονομικες και γεωπολιτικες συγκυριες.
    the snitch. θα σε στεναχωρησω αλλα δεν ανηκω ουτε στον συριζα ουτε σε καποιο αλλο αριστερο κομμα. πριν την κριση θα με ελεγα φιλελευθερο. σημερα θα συμφωνησω μαζι σου. ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ.
    επισης δεν ειμαι τρολ οποτε συγνωμη αν σε εκνευρισαν οι παρατηρησεις μου. θα πινω το φραπογαλο μου και δεν θα σε ξαναενοχλησω.

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Γρηγόρης
    Φυσικα και με ενόχλησε οταν μου λες οτι κανω προπαγάνδα. ΔΕΝ ανήκω σε κανενα κόμμα, δεν εχω ουτε εγω ουτε κάποιος κοντινός μου άνθρωπος ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, είτε υπαλληλική είτε αλλη. Επίσης ουδέποτε εχω κανει δουλεια με το δημόσιο (και πιςτεψε Με μπορούσα να εχω δάγκωσει πολλα εκκ) πλην μιας περίπτωσης που πουλήσαμε με σχεδόν μηδενικό κερδος -τα μεταφορικα βγάλαμε 50 ευρω το φορτηγό πήγαινε έλα απο τις αποθήκες- ενα μεγαλο εκτυπωτή στο πολεμικό ναυτικό πιο πολυ για να εξυπηρετήσουμε ενα φίλο εκει λόγω μιας επείγουσας κατάστασης.(Ακου και τη παρανοια του Ελληνικου Δημοσιου: Το μηχανημα το δωσαμε και επειδη ειναι φιλος ο τυπος στο Π.Ν και παιζουμε και μπαλλα μαζι χρονια- δε ξερω το βαθμο εχει, υψηλος ειναι αλλα δεν ξερω/ ναυαρχο τον φωναζουμε ολοι- τους καναμε δωρο 4 τονερ. Ολοι οι εκτυπωτες οταν ειναι καινουργιοι εχουν μεσα μεν μελανια-τονερ αλλα ΜΙΣΗΣ χωρητικοτητας. Του το ειπα του κανω και δωρο ενα σετ να μη ξεμεινει με το καλημερα (ειναι μεγαλο το γραδειο εκει με κοσμο). Αυτο το 2014 αν θυμαμαι- καπου εκει. Απο τοτε (ας πουμε τελη του 2014) που τελειωσαν τα μελανια στο μηχανημα, αυτο ειναι σε αχρηστια! ΔΕΝ το δουλευουν για ποιο λογο λες? Δεν τους εγκρινει η υπηρεσια γυρω στα 150 ευρω για 4 τονερ original ουτε καν τα μισα 65+φπα για συμβατα. Υπαρχει λοιπον ενα μηχανημα 2700 ευρω ΠΡΟ ΦΠΑ (μεγαλο MFP-Multifunctional) που απλα καθεται επι 2 χρονια, ο κοσμος φυσικα ΔΕΝ κανει τη δουλεια του επειδη ο χοντρος με τις …πουλαδες δεν δινει λεφτα για βασικες αναγκες στο πενταγωνο! Λεφτα ομως να βαζει παλλετες και κοκκινα χαλια να πεταει στεφανια, να ραβει πουλαδες ΟΥΚ και να κοβει βολτες με το Κασιδιαρη εχει! Ο Δεξιος αγκαλιτσας του ΤΣΥΡΙΖΑ με το τρενακι.

    Οποτε προπαγάνδα οχι σε μενα.

    Φυσικα και οι φασιστες με τους αριστερούς εχουν την ίδια φατσα άλλωστε οι μεγαλύτεροι δικτάτορες και δολοφόνοι Κούμουνια ήταν-ειναι: ΠΟΛ ΠΟΤ, ΣΤΑΛΙΝ, ΜΑΟ, ΚΑΣΤΡΟ, ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ. ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ με τον Πινοσέτ ίσα ίσα που μπροστα τους αυτος ήταν και λίγος,
    Μονο με το χιτλερ συγκρινωνται αλλα εχουν και ενα τρομερό: ΟΛΟΙ αυτοι καθάριζαν δικούς τους..δηλαδη ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ οχι σε περίοδο πολέμου αλλα ειρήνης.
    Τα ίδια θα παθαίναμε κ εδω άμα επικρατούσαν οι ληστοσυμμοριτες ΕΥΤΥΧΩΣ που μπήκαν μπροστα οι Βρεττανοι και γλύτωσαμε 50 χρονια ανατολικού μπλοκ.
    Αλλιως θα ειχαμε Αρη, και Ζαχαριαδη, κουμουνια δηλαδη τυπου Χοτζα Τσαουσεσκου Γιαρουζελσκι Χονεκερ. Να τρωμε ενα παξιμαδι στα 4 καθε κυριακη οπως κανανε ΟΛΟΙ στο ανατολικο μπλοκ του παραδεισου και γι αυτο ακουνε ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΚΚ ολοι αυτοι και φτυνουν το κορφο τους.

    Τελος δεν υπαρχει καμμια πρώτη φορα. Απο το 1981 η φασιστερα κυβερνά συνεχώς, με εξαίρεση οικουμενικών -μέχρι και το ΚΚΕ μπήκε τοτε- και μιας μικρής περίοδου που φάγανε το Μητσοτάκη πριν προλάβει να κανει οτιδήποτε 3 έτη . Ίσως θυμάσαι-δε ξερω την ηλικία σου – τι έγινε οταν είπε ο μητσοτακουλας να ιδιωτικοποιήσουμε τα λεωφορεία πχ γιατι δε γινεται να πληρωνουμε ενα στρατό κοπρίτες να κάνουν απεργίες. Που ξεβράκωναν τους οδηγούς στο Σύνταγμα…η πως εκλεινε το κεντρο οταν ειπε να ανοιξει το επαγγελμα των ταξι.

    Επίσης σε αυτα τα χρονια αλλα 5 έτη κυβέρνησε ο Καραμανλής ο χοντρός. Ο σαμαράς δεν κυβέρνησε μόνος του όπως ξέρεις.

    Πιάνω απο το 81 και μέτα που ξεκίνησε ολο αυτο με τα δανεικά τα φέσια και τα χρέη όπως και όλη η νοοτροπία Τσοβόλα δώστα ολα.
    Στα 36 χρονια λοιπόν η δεξιά εχει κυβερνήσει με το ζόρι τα 8. Δηλαδη το 22% χρονικά. Με το ΖΟΡΙ ομως. Γιατι οταν εχεις να κανεις με αριστερους ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ δε δισταζουν να καινε (την Ελλαδα το 2009 και το 2014 την Αθηνα) και να κανιβαλλιζουν τα παντα για να πετυχουν το στοχο τους. ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ειναι η λογικη. Οταν τον αλλον το κρατας ΟΜΗΡΟ απο το καλοκαιρι του 14 με τον ΠτΔ και εχεις κατακαψει επι μερες την Αθηνα, εχεις διαλυσει τα παντα με απεργιες και με πορειες δε το λες και κυβερνηση.
    Ειδες 2 χρονια τωρα με αυτο το ΤΣΙΡΚΟ κανενα δεξιο να πηγαινει να σηκωνει καμμια μπαρα σε διοδια και μετρο? Ειδες κανενα αγανακτησμενο να κλεινει το κεντρο καθε μερα? Κανα Νεοδημοκρατη να μπλοκαρει κανενα εργοστασιο επι χρονια οπως στη Χαλυβουργικη στις Σκουριες στα λιμανια?
    Μια χαρα δοθηκε ο προβλητας στη COSCO (αυτον ντε που σκουζαμε με πορειες να ΜΗΝ) και δεν ανοιξε ρουθουνι. Οταν ο Σαμαρας ελευθερωσε το καμποταζ, οι ΠΑΜΕ και οι ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΙ τραβαγανε τις σκαλες απο τα κρουαζιεροπλοια να μη κατεβει ο κοσμος και εκλειναν επι ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ (8) τα λιμανια, αναγκαζντας με να ΠΛΗΡΩΝΩ μεταφορτωση container στην Αλεξανδρεια!!! για να μπουν σε μικροτερο πλοιο που να μπορει να πιασει Αστακο μιας και ο Πειραιας ειχε κλεισει με αποφαση Παπαρηγα και Αλαβανου-Αλιεξη. Απο τον Αστακο, αφου περιμενα μεχρι και μηνα να εκτελωνιστουν μιας και το λιμανι ΔΕΝ εχει υποδομες να βγαλει τετοιο ογκο, ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΑ φορτηγα να μου τα φερουν στον Ασπροπυργο στην αποθηκη. Αιντε με τα ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ τα θυμαμαι τι ταλαιπωρια και τι λεφτα ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ- μου εβγαινε κανα χιλιαρικο παραπανω το container και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι. Γιατι οταν βγαζω 10 container χαρτι που δεν εχει και κανα κερδος τρομερο, το να ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ 10,000 ΕΥΡΩ δε το λες και καλο. ΕΓΩ τα πληρωνα βεβαια ουτε η Παπαρηγα ουτε ο Αλιεξης που στελνανε τα παιδια τους η μια στο Αμερικανικο Κολλεγιο και ο αλλος ο μπουλης τον Ερνεστο το κουραδα στη σχολη Hill των φονιαδων των λαων. Ουτε ο Αλαβανος Ο ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ‘προλεταριος’με τα 12 ακινητα και περιουσια 2εκκ ευρω.

    Ειδες τιποτε πορειες με φιλελεδες να πετανε μολοτοφ και να καινε περιουσιες και ανθρωπους?
    Ειδες τιποτε ‘συνδικατα’ να κανουν απεργιες και να παραλυει η χωρα? Μονο η ΕΣΗΕΑ κανει απεργια οποτε βολευει τη Κουμουνδουρου
    Οπως καθε χρονο καιμε την Αθηνα στη μνημη ενος ΚΟΛΟΠΑΙΔΟΥ, αλλα οταν τα ιδεολογικα αδελφια μας σκοτωναν τον Αξαρλιαν δεν ετρεχε τιποτα. Βλεπεις ο Αξαρλιαν ΔΟΥΛΕΥΕ το παιδι εκεινη την ωρα και δεν ηταν κανας καταληψιας. Ενω ο αλλος συμμετειχε σε πορειες με μολοτοφ που καιγανε την Αθηνα- πριν γυρισει στη θαλπωρη του Ψυχικου.

    Ουτε ετρεχε τιποτα οταν καψαμε ΕΓΚΥΟ γυναικα μαζι με 2-3 αλλους στη Marfin ζωντανους. Οταν φαγανε αυτο το αποβλητο το Φυσσα ομως του καναμε αγαλμα και του ονομασαμε και δρομο..

    Εγκληματιες ΟΡΘΑ ΟΡΘΟΤΑΤΑ οι κακοι μπατσοι-δεξιοι- φασιστες και να πληρωσουν, αλλα οι δικοι μας να περνανε στο ντουκου γιατι κανουν αγωνες να καινε τα τρολευ και το πολυτεχνειο που πληρωνω ΕΓΩ.

    Ε ΟΧΙ και να βάζουμε τις ίδιες εύθυνες λοιπόν σε κάποιον που κυβέρνησε το 80% με αυτόν που το έκανε το 20!!!!
    Δεν εχει την ίδια ευθύνη ο βασικός που παίζει μέχρι το 70-75 και εχει φάει 5 με τον αναπληρωματικό που μπαίνει στο 5-0 να παίξει ενα εικοσάλεπτο με το σκορ στο θεό.
    Ουτε βαζεις στο ιδιο την ευθυνη οταν χανεις 3-0 στο 40′ τον βαζεις ενα πενταλεπτο και τον ξαναβγαζεις στο ημιχρονο για να βαλεις τους δικους σου να κανουν 8-0 και στο 80 να βριζεις τις αλλαγες που σε ξεφτυλισαν..

    Δες τη πορεία του χρέους και ποτε γίνεται ο δανεισμός.

    Το 1981 η ΝΔ αφηνει τη χωρα με χρεος ως προς το ΑΕΠ 31,2%
    Ερχεται η ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ και παει το χρεος στο 80% μεσα σε 9 χρονια: κλεινει οτι παραγωγικη μοναδα υπαρχει, κρατικοποιει τα παντα, μοιραζει συνταξεις και εθνικους αγωνες και ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.
    Φυσικα οταν εχεις δημιουργησει εκκατομυρια ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ για να σε ψηφιζουν- αυτο δεν αλλαζει ουτε επι οικουμενικης ουτε με το Μητσοτακη σε μια τριετια: Ειναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να κανεις παροχες και σχεδον αδυνατο να τις παρεις πισω. Και παλι ανακοπτεται οσο γινεται αυτη η λαιλαπα του τριπλασιασμου του χρεους και απο το 80 πας στο 110. Οχι οτι ειναι καλο η δικαιολογια αλλα αναλογια (με τη ταση αυξησης που ειχες) επρεπε να ειχες παει 150 ευκολα.
    Μετα ΞΑΝΑ-ερχεται το ΠΑΣΟΚ. Αυτοι ντε που δεν κυβερνησαν ποτε, οι Κουρουπληδες και οι Δουρου (δεξι χερι του ΑΚΗ επι χρονια). Γινεται το ΠΑΡΤΥ με το ευρω με το Σημιτη και ακολουθει ο χοντρος. Παιρνει το χρεος στο 108,5% και το αφηνει στο 110%. Αστεια πραγματα αν σκεφτεις ΤΙ ΜΙΖΑ εχει πεσει μεχρι το 2004 σε Ολυμπιακους αγωνες, εξοπλισμους, ΟΤΕ-SIEMENS με C4I και αλλα ομορφα.
    Μπορει να εχει κανει 50 ΣΤΡΑΒΑ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ αλλα οχι και να το κατηγορησουμε για τις ΜΙΖΕΣ που ηρθαν δεσμευμενες με το που εγινε κυβερνηση. Γιατι ΑΛΛΟΣ υπεγραφε να κανει το κομματι της η μανταμ και αλλος πληρωσε- 8 μηνες κυβερνηση.

    Όσο για την ιδεολογία δε ξερω που βλεπεις τη διαφορα.ΙΔΙΕΣ ειναι ΠΑΣΟΚ ΤΣΥΡΙΖΑ με τους ίδιους ανθρώπους να την ψηφίζουν και τους ίδιους με την εφαρμόζουν.

    Μπορω να γραφω επι ωρες. Βιβλια ολοκληρα..

  12. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Εχω σταματήσει να προσπαθω να εξηγήσω σε κάποιον οτι τα τελευταια 35 χρόνια κυβερνάει η Αριστερά, με εξαίρεση μια τριετία του Μητσοτάκη. Δεν εξαιρώ την 5ετία Κωστάκη. Αν ο άλλος δεν μπορεί να καταλάβει οτι η Αριστερά κυβέρνησε και κατέστρεψε τη χώρα αλλάζοντας και την κουλτούρα του Έλληνα, καταλαμβάνοντας καίριες θέσεις επιρροής (καθηγητές πανεπιστημίου, δάσκαλοι, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες κτλ), καίρια πόστα στη λειτουργία του κράτους και έχοντας τις πλάτες λαϊκιστών πολιτικών που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να έχουν την ησυχία τους για να κάνουν την κονόμα τους και το κομμάτι τους, τότε είναι μάταιη οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του.
    Η μοναδική περίοδος τα τελευταια τριάντα πέντε χρόνια που η χώρα είχε κεντροδεξιά φιλελευθερη κυβερνηση, ηταν η τριετία Μητσοτάκη (που νομίζω ηταν 2,5 χρόνια). Ηταν η μοναδική περίοδος που η χώρα είχε την ευκαιρία να γίνει σύγχρονο ευρωπαικό κρατος και να στηρίζεται στις δυνάμεις της και οχι στα δανεικά και στις διαθέσεις των ξένων. Ομως οχι μονο τον καταψήφισε ο ελληνικός λαός αλλα τον έκανε συνώνυμο του απόλυτου κακού για τον τόπο. Αντίθετα τον Αντρέα που είναι η αρχη του κακού και της αλλαγής του Έλληνα σε παρασιτικό ον , πλένουν το στόμα τους οι Έλληνες για να πουν το όνομα του. “Έδωσε ψωμί στο λαό” λένε, ε τώρα το πληρώνουν τα παιδιά σας και θα το πληρώνουν και τα εγγόνια σας.

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Patikas
    Ο Μητσοτακης κυβερνησε 3 χρονια ημερολογιακα. Που ειναι ουσιαστικα 2 μιας και ξερεις οτι το κρατος των πρασινοφρουρων ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ να γινει τιποτα. Επειδη ηταν ΘΑΤΣΕΡΙΚΟΣ. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ. ΜΑΚΑΡΙ να ειχαμε τη Maggie στην Ελλαδα: στο UK ΟΛΟΙ που την κατηγορουσαν τοτε λενε σημερα οτι απλα δεν θα υπηρχαν αμα δεν εκανε οτι εκανε, σημερα.

    «Τι θα σας ωφελήσει να κερδίσετε, αν κερδίσετε, πρόσκαιρες εντυπώσεις όταν η οικονομία οδηγείται με μαθηματική βεβαιότητα σε κατάρρευση; Το πρόβλημα δεν είναι σήμερα αν θα υποτιμηθεί η δραχμή. Αυτό είναι το λιγότερο κακό.

    Το τραγικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν αντέχει τα βάρη και τα ελλείμματα, ότι δεν είναι μακρυά η στιγμή που η Ελλάδα δεν θα μπορεί πια να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτις στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου θα έχει την τύχη της Τουρκίας της κ. Τσιλέρ.

    Ο ελληνικός λαός δεν πίστεψε όσα του είπαμε τον περασμένο Οκτώβριο. Πίστεψε εσάς και την πολιτική σας, σήμερα πληρώνει.

    Τι θα σας ωφελήσει να λασπολογήσετε για λίγες εβδομάδες τους αντιπάλους σας, όταν μετά τις ευρωεκλογές θα παρουσιαστούν σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια τα αδιέξοδα από την πολιτική που ακολουθήσατε στα Σκόπια; Κάνετε λάθος!»

    Αυτα δεν τα ειπε χτες ουτε το 2014 ουτε το 2010. Τα ειπε το 1994 πριν 22 χρονια και τοτε τον ελεγαν προδοτη. Σημερα οποιος μιλαει αναλογα ειναι γερμανοτσολιας!

    Γι αυτο αλλωστε το ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ εβαλε τον Κοκκαλη με το Σαμαρα να το ριξουν. Για να εδραιωθει το καθεστως του ΠΑΣΟΚ ξανα και αρχισει το παρτυ, αλλωστε ο εθνικος προμηθευτης εκει ξεκινησε με τις πλατες της αριστερας που δε κυβερνησε ποτε και προκαλλυμα τον ΟΣΦΠ για να μη το πειραζει κανεις. Το ειχαν ξανακανει το κολπο απλα δεν υπολογισαν στην απληστεια του Κοσκωτα. Αστο ειναι πονεμενη ιστορια.

    ΥΓ Καποια στιγμη θα καταλαβει ο 50αρης και 60αρης ‘παππους’ οτι τα 2 κα 3 χιλιαρικα ‘συνταξη’ που παιρνει τα κοβει απο το εγγονι του που δεν βρισκει δουλεια με 500 ευρω. Γιατι για να πληρωνωνται ΟΛΟΙ αυτοι δανειζεται ΟΛΗ η Ελλαδα.

  14. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Οταν το 1979 η Θατσερ ανέλαβε την πρωθυπουργία, η Αγγλία είχε τα χάλια της Ελλάδας. Κρατισμός, συνδικαλιστική εξουσία, πληθωρισμός, απεργίες, πτωτική πορεία της οικονομίας με οτι αυτα συνεπάγονταν στο διεθνή ρόλο της χώρας. Τι έκανε; Μειώνει τον φόρο εισοδήματος και ανεβάζει τον φπα. Οτι έκανε και ο Ρηγκαν, “Ας έχουν οι επιχειρήσεις και ο κόσμος λεφτά να επενδύσουν και να καταναλώσουν και θα τους τα πάρω απο τον ΦΠΑ, αφού πρώτα όμως θα έχουν επενδύσει και θα έχουν καταναλώσει, δηλαδή αφου πρώτα θα έχει κινηθεί το χρήμα”. Τι άλλο έκανε; Μείωσε τις κρατικές δαπάνες στα απολύτως απαραίτητα, απαγόρευσε τις πορείες και τις διαδηλώσεις εκτος εργασιακού χώρου και προχώρησε σε αποκρατικοποιήσεις των πάντων. Πετρέλαια, αεροπορικές, αυτοκινητοβιομηχανίες, τηλεπικοινωνίες, καράβια, κατοικίες. Αποκορύφωμα, οταν αποφάσισε να ιδωτικοποιήσει τα ορυχεία αφου πρώτα κλείσει μερικά απο αυτά, τα ζημιογόνα. Σαν να λέμε οτι ο Μητσοτάκης πήγε να ιδιωτικόποιησει τα λεωφορεία. Απέναντί της είχε μια απο τις ισχυρότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε αριθμό και σε σκληρότητα κινητοποιήσεων. Επειδή όμως μιλάμε για τη Θάτσερ, είχε φροντίσει να φυλάξει καυσιμα απο πριν. Οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, τα επεισόδια κράτησαν ένα χρόνο. Ενα χρόνο άντεξαν οι ανθρακωρύχοι, η Θάτσερ είχε κάνει καβάτζα για 2 χρονια. Μετά απο όλα αυτά η Θάτσερ κέρδισε τρεις εκλογές. Τρείς φορες την έκανε πρωθυπουργό ο Αγγλικός λαός. Πείτε μου πόσες φορές θα την ψηφιζε ο ελληνικός λαός. ΚΑΜΙΑ. Δείτε ποιά ειναι η θέση στην ελληνική κοινωνια του Κων/νου Μητσοτάκη, που πήγε να κάνει τα μισά απο αυτά που έκανε η Θατσερ. Ο κάθε λαος εχει αυτό που του αξίζει.
    ΥΓ Θέλω να ελπίζω οτι έχουμε μια ακόμα ευκαιρία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν δίνω πολλές πιθανότητες αλλά δεν υπάρχει και καποιος άλλος να ελπίζεις. Δεν ξέρω αν θα κανει αυτα που πρέπει αλλά αν δεν τα κάνει και αυτός, στην κατάσταση που είμαστε, μάλλον τελειώσαμε.

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, δήλωσε σε ομιλία του ο υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου αφήνοντας άφωνους στελέχη και διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων επιχειρήσεων κατά την διάρκεια της εκδήλωσης 10 CEO Summit που διοργάνωσε στην Αθήνα η ελληνική εταιρία διοίκησης επιχειρήσεων.

    ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΟΥΝ! Οι ανθρωποι ειναι λαβοτομημενοι, τι ψαχνεις τωρα…
    ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΔΕΣ

  16. Ο/Η γρηγορησ λέει:

    ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. μακαρι να τα καταφερει ο κυριακος προσεχως. πολυ ενδιαφερον και το προσωπικο παραδειγμα σας snitch με τον εκτυπωτη.

  17. Ο/Η Savvi λέει:

    Δεν είμαι απαισιόδοξος γενικά αλλά για μένα η Ελλάδα είναι καμένο χαρτί. Εδώ αν δεν γίνει κάτι συνταρακτικό δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

  18. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Savvi
    Μα ηδη αλλαξε. Δεν ειδες χτες το μεγαλο πατερουλη πως κουναγε τα χερακια στο ‘διαγγελμα’? Αν οχι βαλτο να το δεις. Χτυπα στο youtube: ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ και θα στο βγαλει πρωτο πρωτο.
    Παρε και ενα depon καλου κακου γιατι θα σε πιασει ζαλαδα απο το κουνημα.
    Βγηκε και ειπε οτι κανει λεει τις δεσμευσεις του πραγματικοτητα: δινει τη 13η συνταξη!
    Αφου εχει παρει την 9η-10η-11η-12η δινει τη 13η. Ολα και ολα. Δεν ειπε τι θα παρει. Τι θα δωσει ειπε.
    Μη το λεμε και ΨΕΥΤΗ!
    Ο τυπος θελει ξυλο με ΒΡΕΓΜΕΝΟ μαδερι..