Οι δηλώσεις.

Από το βράδυ της Κυριακής που ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του ντέρμπι που βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια, βομβαρδιζόμαστε με δηλώσεις και συνεντεύξεις των παικτών και του προπονητή.

Προσπαθούν να δείξουν μια ψεύτικη ταπεινότητα επειδή νίκησαν, αλλά εις μάτην..

Επαναλαμβάνουν συνεχώς «δεν καταφέραμε τίποτα», «δεν κάναμε τίποτα» και άλλα παρόμοια προκειμένου να πείσουν τους εαυτούς τους πως πατάνε τα πόδια στη γή, ενώ είναι ηλίου φαεινότερον πως οι περισσότεροι από αυτούς είχαν χεστεί πάνω τους και απλά τους έφυγε ένα βάρος.

Φυσικά δεν κάνατε τίποτα. Φυσικά δεν καταφέρατε τίποτα.

Η μάλλον καταφέρατε: να έχετε την ΑΕΚ να βολοδέρνει μεταξύ 5ης & 6ης θέσης παλεύοντας να μπεί στα Play-offs. Διότι δικό σας κατόρθωμα είναι αυτό. Σε οσα ματς παίξατε με σοβαρότητα τα πήρατε εύκολα, γεγονός που αποδεικνύει πως τουλάχιστον η ΑΕΚ δεν ήταν για 6η θέση. Για 1η   δεν ξέρω, αλλά σίγουρα όχι για 6η.

Αλλά σε αυτή την ΑΕΚ που είναι δημόσιο, έχετε επαναπαυθεί και εσείς κάπου σε ένα γραφειάκι και βαράτε σφραγίδες περιμένοντας να περάσει η ωρα.

Δεν ξέρω αν είναι υποχρεωτικό ή αν το επιβάλλουν όροι συμβολαίων, αλλά αυτές οι καθημερινές συνεντεύξεις με ενοχλούν. Ο κάθε παίκτης έχει μιλήσει σε 10 ραδιόφωνα sites και κανάλια ενώ η ομάδα είναι στη μέση της βαθμολογίας. Δηλαδή αν ήταν πρώτοι τι θα έκαναν? Με ενοχλεί να βλέπω τον Μπάρκα να έχει δώσει 10 συνεντεύξεις τον τελευταίο καιρό, και ενώ έχει στερήσει στην ομάδα τόσους βαθμούς από προσωπικά λάθη. Με ενοχλεί να διαβάζω συνεχώς δηλώσεις σε όλα τα ΜΜΕ λες και δεν τρέχει τίποτα.

Η ΑΕΚ είναι σε τραγική θέση, και σε τραγική αγωνιστική κατάσταση. Είναι σαν να βλέπεις το καράβι μισο βουλιαγμένο και οι ναύτες να βάζουν μουσική. Δεν ταιριάζει ρε παιδί μου, δε μου πάει. Δεν πρέπει κάποιος να το μαζέψει ολο αυτό? Δεν πρέπει να μπεί ένα μέτρο στις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς? Δεν πρέπει να μπει ένας προγραμματισμός για το πότε θα μιλάνε?

Όλη τη χρονιά διαβάζουμε για «νέα αρχή» και έρχεται η επόμενη σφαλιάρα. Δεν πρέπει να το βουλώσουν λίγο?

Είναι φως φανάρι πως αυτοί οι παίκτες και μόνο που βρίσκονται στην ΑΕΚ νιώθουν πως έχουν ταβανιάσει. Βέβαια η ΑΕΚ έχει πατώσει, αλλά αυτό δε φαίνεται να απασχολεί πολλούς. Και για τους παίκτες το καταλαβαίνω, 20 χρονών παιδιά είναι, δεν περιμένω να τα σκεφτούν από μόνοι τους. Η ΠΑΕ πρέπει να επιβάλλει την πειθαρχία, η ΠΑΕ πρέπει να ηρεμεί το κλίμα. Η ΠΑΕ πρέπει να τους κρατά συγκεντρωμένους. Με ωραίο τρόπο. Να τους δείξει πώς πρέπει να μιλάνε και τι να προσέχουν. Ο Μάνταλος είπε την κοτσάνα «όποιος δεν του αρέσει να μην έρθει στο γήπεδο» και στράφηκαν όλοι εναντίον του. Η ΠΑΕ πρέπει να συμβουλεύσει και να κατευθύνει τους παίκτες. Περιουσιακά στοιχεία της είναι στο κάτω κάτω. Υπάλληλοι.

Πήγε ο Βράνιες πριν το ντέρμπυ και ανέβασε μια εικόνα με τον τάφο της Θ7, ενώ πριν λίγες μέρες αυτοί είχαν το μνημόσυνο. Ευτυχώς πρόλαβαν και το κατέβασαν γρήγορα, αλλιώς τον έβλεπα με καμιά τιμωρία πάλι.

Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μόνο για σέντρες. Χρειάζεται επιμόρφωση. Χρειάζονται «σεμινάρια» για να ξέρουν που βρίσκονται. Χρειάζεται συζήτηση για να μάθουν το περιβάλλον και τους αντιπάλους, ώστε να ξέρουν τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν.

Αντί για αυτό βλέπουμε συνεχώς δηλώσεις και συνεντεύξεις άνευ ουσίας, ενώ η ομάδα έχει γίνει περίγελως και έπεσε θύμα του κάθε πικραμένου. Μπορεί ο κάθε παίκτης να θεωρεί πως κάνει σωστά τη δουλειά του, και πέρα από αυτό να μην τον ενδιαφέρει. Είναι υποχρέωση της ομάδας να τα περάσει αυτά στο μυαλό των παικτών. Είναι καθήκον των διοικούντων να εξηγήσουν στους παίκτες πως όταν η ΑΕΚ είναι 6η όχι απλά δε δίνουμε συνεντεύξεις, αλλά τις αποφεύγουμε όσο μπορούμε. Διότι οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους, κοιτάνε να γεμίσουν ραδιοφωνικό χρόνο, εφημερίδες, blogs και sites. Εσυ ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που προσπαθεί να βρεί το δρόμο της, δε μπορείς να μιλάς δημόσια κάθε τρείς και λίγο. Το κάνεις με μέτρο, μέχρι να ξανάρθει η ΑΕΚ στην φυσική της θέση που είναι η κορυφή.

Το ευχάριστο είναι πως ο Χιμένεθ δείχνει αρκετά μαζεμένος σε σχέση με την πρώτη θητεία του, όταν φορούσε τα μπλουζάκια της original και αηδίαζα. Τότε έδινε σχεδόν κάθε μέρα συνεντεύξεις. Τώρα κάνει λιγότερες δηλώσεις και αποφεύγει τους λαϊκισμούς. Προφανώς κάτι έχει διδαχθεί τα χρόνια που περάσανε. Έτσι θέλω να πιστεύω. Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή θα ξαναβγεί στην επιφάνεια ο παλιός γνωστός Μανόλο. Σε αυτό το κομμάτι τα πάει καλά μέχρι στιγμής.

Αγωνιστικά άρχισε να ρετάρει. Ενώ στην αρχή απέφευγε τα πειράματα, τώρα σε κάθε ματς βλέπεις άλλη 11άδα και άλλο σχήμα. Ακόμα και με τον γαύρο το σχήμα που κατέβασε ήταν έκπληξη για μένα. Μπακασέτας στα άκρα? Αφού στο λέει το όνομά του. Μπακα-σέτας. Το παιδί κυριολεκτικά δε στρίβει. Και τον βάζεις στα άκρα να κάνει τι? Σέντρα δεν έχει κοντρόλ δεν έχει ντρίπλα δεν έχει μεταβίβαση δεν έχει ταχύτητα δεν έχει..

Μπακασέτας-Μάνταλος-Αϊντάρεβιτς δε μπορεί να βρίσκονται στην ίδια 11άδα. Είναι δυνατόν να μην πάρει ούτε μια (1) μεταβίβαση ο Αραούχο και να παλεύει να βγάλει μόνος του φάσεις? Και παρόλα αυτά επειδή είναι αυτός που είναι έβγαλε 2-3 ευκαιρίες.

Είμαστε τυχεροί γιατί πέσαμε στον χειρότερο γαύρο της 10ετίας που πάλευε με αυτά τα σαπάκια, αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα. Ο Σιμόες έκανε ίσως το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και δε μπορούσε ο γαύρος να κυκλοφορήσει τη μπάλα, οπότε αναγκαστικά πήγε σε γιόμες που αναχαιτίστηκαν από τα μπακ μας εύκολα.

Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλήξει σε ένα βασικό σχήμα και σύστημα, γιατί αν θες να κάνεις σερί νικών χρειάζεται σταθερότητα.

Με πειράματα δεν γάμησε κανείς.

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.