Α Ε Κ – ΠΑΟ

Παιχνίδι χωρίς αύριο λένε, αν και η αλήθεια είναι κάπου αλλού. Πού ; Μα στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, που αυτή τελικά θα ρυθμίσει τις βαθμολογικές εξελίξεις. Θα βγάλει βαθμούς από την ΑΕΚ που είναι υπότροπη; Θα βγάλει από τον ΠΑΟΚ που έχει εισβολή φιλάθλων κι είναι κι αυτός υπότροπος; Εντάξει οι βαθμοί που θα αφαιρεθούν από τον ΠΑΟ, είναι σίγουροι. Όσο σίγουρο ήταν το καραστημένο ματς της Νέας Σμύρνης σήμερα. Επομένως ό,τι και να δούμε σήμερα στη λεωφόρο,  θάναι απλά άλλο ένα διαδικαστικό κρικάκι. Πλέον τα πολύ σοβαρά μπαράζ για την Ευρώπη δεν παίζονται στα γήπεδα.

Η ΑΕΚ κατέβηκε με ένα σύστημα με παγίδες. Θα μπορούσες να το πεις 4-3-3 στην αμυντική διάταξη ή να το ονομάσεις 4-2-3-1 όταν έκανε επίθεση. Ό,τι όμως και να ονομάσεις το σύστημα, το εμφανές στο πρώτο μέρος ήταν η προσοχή της ομάδας μας στην αμυντική λειτουργία – κι ο βαθμός καλός ήταν – και η διάθεση του αντιπάλου να κερδίσει το παιχνίδι, παρά τις μπόλικες απουσίες του.

Επομένως το αναμενόμενο ήταν να πέσει ο ρυθμός και το παιχνίδι να πάει σε προσωπικές μονομαχίες. Δηλαδή σε παιχνίδι καθαρά τακτικής. Κι όμως συνεβησαν τα ανάποδα. Το παιχνίδι ήταν χάρμα ιδέσθαι, κλασσικό νευρικό ντέρμπυ, και πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση των παικτών. Εντελώς μοιρασμένο σε επίπεδο κατοχής μπάλας ή σε διαστήματα οργάνωσης παιχνιδιού. Ειδικά η ΑΕΚ ήταν πολύ φρέσκια.

Φυσικά υπήρχε η παραφωνία του Αϊντάρεβιτς, αλλά και το rotation στον Σιμόες ήταν επιβεβλημένο. Οπότε η λευκή ισοπαλία ήταν ένα πολύ δίκαιο αποτέλεσμα σε ένα μέρος που είχαμε ίδιες τελικές εκατέρωθεν με κυριότερες ένα δοκάρι της αλογοτροφής κι ένα ανεπανάληπτο τετ ατ τετ του Λάζαρου, που αν ήταν λίγο πιο ομαδικός θα είχε γίνει γκολ με μια απλή πάσα προς τον Αραούχο, που ήταν ελεύθερος δίπλα του.

Να μην έχουμε όμως παράπονο. Όλες οι ομάδες είναι πολύ κουρασμένες και μάλλον μπαϊλντισμένες αφού ξεκάθαρος στόχος δεν υπάρχει, λόγω δικαιοσύνης όπως προείπα. Το να προσφέρουν λοιπόν αυτό το ανέλπιστο θέαμα, είναι πολύ σημαντικό. Διότι και ο Ουζουνίδης προσπαθεί με τα ψέματα που βλέπει, αλλά και ο Χιμένεθ παίρνει αποφάσεις και ξεσκαρτάρει το ρόστερ. Θα μπορούσε βεβαίως να είναι ελαφριά πιο τολμηρός, αλλά δεν μπορούμε και να τον κατηγορήσουμε συγκεκριμένα, αφού η ΑΕΚ παίζει για δυό αποτελέσμτα. Και οι τελικές οι δικές μας είναι θέμα δημιουργίας, ενώ οι τελικές του αντιπάλου είναι προϊόν αβίαστων λαθών, παικτών που σε κανονική ΑΕΚ δεν θα έφερναν ούτε τα τσάγια. Γι’ αυτό εξ άλλου είχαμε κορυφαίο στο πρώτο μέρος, τον Βράνιες.

Τον οποίον είχαμε και σε όλο τον αγώνα τελικά. Οπότε τα συμπεράσματα είναι μάλλον προφανή. Πού να πας όταν έχεις σχεδιάσει κατ’ αυτόν τον τρόπο τον αγώνα; Όσο κι αν παίρνεις μια τρομερή κατοχή μπάλας εκτός έδρας. Αν η ομάδα δεν έχει δουλευτεί να παίξει επίθεση ή έστω κόντρα σχεδιασμένη, πού να πας; Εγώ λέω στο πουθενά, σημείο στο οποίο βαδίζει με τον Μανόλο.

Το παιχνίδι εξακολούθησε να είναι ενδιαφέρον σαν ντέρμπυ. Τίποτα δεν προμήνυε ένα σκορ εις βάρος της ΑΕΚ, παρά μόνο κάποιο λάθος. Ένα λάθος που είναι λογικό να συμβεί, αλλά δεν είναι δυνατόν κάποια στιγμή, αλλά δεν είναι δυνατόν ποτέ να μην ξέρεις τι να κάνεις ένα ολόκληρο γήπεδο παραδομένο, τόσο σε χρόνο όσο και σε χώρο. Αλλά να  μην ψάχνουμε και πολλές λεπτομέρειες, όταν φόρα μόστρα μας λένε οι έγκυροι δημοσιογράφοι οτι ο Πατίτο έφυγε, αλλά ξαφνικά βρέθηκε να παίζει για ανατροπή αποτελέσματος.

Πραγματικά μετά το γκολ, ο Χιμένεθ πλακώθηκε στις αλλαγές. Τόσο σε σύστημα όσο και σε πρόσωπα. Μα να βγει ο Αϊντάρεβιτς; Γιατί βγήκε; Μα για τους λόγους που είχε μπει. Δηλαδή για κανέναν. Ή μάλλον επειδή έχει χοντρό βίσμα. Γιατί μπήκε ο Πατίτο που έχει φύγει; Μα επειδή η ομάδα είναι για τα μπάζα. Αδούλευτη, απροετοίμαστη κι ανήμπορη να νικήσει κάποιον Χατζηανέστη ή να διεκδικησει αυτό που αξίζει η φανέλα της. ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, κάτι που είχε φανεί κι από την τιτανομαχία του ΟΑΚΑ. ΕΚΤΟΣ ΠΑΛΙ, ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ.

Δεν μιλάμε για πίκρα πια. Μιλάμε για το απόλυτο δούλεμα που προσφέρεται στον κόσμο. Μιλάμε να χάνεις τα αυγά και τα καλάθια από μια ομάδα, που δεν έχει τίποτα και ζητάει έλεος μέχρι κι ο Ζέκα από κάποια διοίκηση που δεν υπάρχει. Μια ομάδα χωρίς δεκάρι και χωρίς σέντερ φορ – λόγω τιμωριών και τραυματισμών – η οποία νικάει μια πλήρη ομάδα και με βάθος ρόστερ. Έτσι δεν γράφουν οι ηλίθιοι; Οι Τσίπρες της οπαδικής δημοσιογραφίας κι ενημέρωσης;

Έτσι γράφουν και μας κατηγορούν και για αντιπολίτευση. Δεν πειράζει όμως. Ο καιρός τελειώνει ούτως ή άλλως για όλους. Με Χιμένεθ που αναμόρφωσε, με Αραούχο που θα φύγει, με μεταγραφές ελέυθερων ξανά, με Γαλανόπουλο νέο Σάμπα, με Τσιντώτα Γιασίν και με ένα κάρο μαλακίες τις οποίες δεν μπορεί να τις καλύψει πια ούτε και η πιο αμυντικογενής τακτική πάνω στο χορτάρι. Ίδια με αυτό που είπε το χοιρογούρουνο της επικοινωνίας – πήρε και τα εύσημα από τους Βεργήδες – οτι ο κόσμος της ΑΕΚ αηδίασε από τα δακρυγόνα που πέταξε η αστυνομία.

ΑΙΣΧΟΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΟ

  1. Ο/Η Koreas λέει:

    Glory glory man united glory glory man united glory glory man united glory glory …….

    Ps. …….Steven δεν πρόλαβα να δω την ΑΕΚ σήμερα. Ασπάζομαι πλήρως τη γνώμη σου για το παιχνίδι της ΑΕΚ. Το man united – Ajax είναι στο 70 και στο 2-0. Χειρότερη united έχω χρόνια πολλά να δω. Συγγνώμη steven πόσο χειρότερη είναι Η ΑΕΚ από τη united. Το ερώτημα είναι πραγματικό δεν κάνω πλάκα;

  2. Ο/Η netrino λέει:

    Εγώ ευχαριστημενος είμαι, αυτο το συνονθύλευμα μέτριων κ κακών ποδοσφαιριστων,ιδιας ποιότητας προπονητή,στελεχών, διοίκησης,παρατρεχάμενων, που μέχρι το Γενάρη έκανε πορεία υποβιβασμου κατάφερε τελικά να μπει στα play off. Άγιο είχαμε

  3. Ο/Η conpater λέει:

    Τα λεφτα ειχαν δωθει για να δωθουν εμπροθεσμα. Το γιατι τελικα το δευτερο δωσιμο εγινε εκπροθεσμα θα μαθευτει σε λιγο καιρο.Ειναι η…μεταφραση που λεγαμε. Κυριες,δεσποινιδες και κυριοι, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ θα γραφει η λιστα κι οχι Ηρακλης. Το γιατι η ΑΕΚ δεν ψηφισε ρωτηστε τους κυκλους και τα τριγωνα του εγγυητη.
    Για το παιχνιδι οτι και να πεις θα ειναι λιγο. Αρκει το χασμουρητο του Αλμειδα που επιασε η καμερα,για να καταλαβεις πολλα….

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Ειλικρινά δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη για την United. Όμως ευχαριστημένη θα πρέπει να είναι που έχει τον Μουρίνιο και πήρε δυό τίτλους φέτος. Η ΑΕΚ πήρε δυό μούτζες αν τα έχω καταλάβει καλά, και φυσικά δεν έχει τίποτα πάνω στο οποίο θα μπορούσες να πατήσεις.

  5. Ο/Η mporat λέει:

    Σκέφτομαι μέρες τώρα, τι έγινε μετά το ματς στο Καραϊσκάκη και κατέβασαν παίχτες και προπονητής τους διακόπτες; ΟΚ, στη ρεβάνς με το γαύρο είχαμε ένα πλάνο αμυντικό και μπόλικο τσαμπουκά. Από κει και πέρα είναι όλοι σαν ζόμπι, παίζουν για να παίξουν και φαίνονται φουλ ξενερωμένοι. Δε μπορώ να πιστέψω ότι δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους.
    Επίσης, ξαφνικά ενώ ο Αραβίδης έπαιζε πάλι και έπαιρνε λεπτά συμμετοχής, “τραυματίστηκε”, χωρίς να ξέρουμε πώς και γιατί. Ο Πατίτο στην άκρη. Ο Αραούχο, ενώ πέταγε, στον τελικό ήταν άφαντος και μετά απλά υπάρχει και φαίνεται να ανυπομονεί να γυρίσει στην Ισπανία.
    Πολλά μπορούμε να πούμε ακόμα, μία όμως η ερώτηση; Τι έγινε πριν τον τελικό;

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς mporat : Φυσικά είναι ρητορική η ερώτηση σου, διότι ποιός να σου απαντήσει και μετά να τρέχει; Ας πούμε όμως για την κουβέντα οτι όλοι αυτοί που αναφέρεις, απλά έχουν φύγει. Επίσης ας πούμε οτι είναι καλό εργαλείο ο Χιμένεθ για να μπερδεύει μια ομάδα όταν έχει σχετική εντολή. Ας πούμε επίσης οτι έχει ήδη βγει οικονομικά η επόμενη σαιζόν. Να προσθέσουμε βέβαια οτι στην Τούμπα ήμασταν καλοί. Όλα αυτά σε κάποιους συνεταίρους του Σύριζα, είναι πολύ λογικό να συζητιούνται στα τσίπουρα. Νομίζω τα έχουμε πει όλα εδώ χωρίς να τρέχουμε στην Ευελπίδων στην θέση των καθ’ ύλην αρμόδιων.

  7. Ο/Η conpater λέει:

    Εχω προλαβει να δω Στειπλετον,Λου Μακαρι, Μακ Κουην, Μακγραθ, Νεβιλ, Καντονα, Μπεκαμπ, μια ομαδα που ζωγραφιζε στο χορταρι.Και δεν παω σε πολυ νεωτερους Σκοουλς, Γκιγκς κτλ… Αυτη η Μαντσεστερ ειναι οτι χειρωτερο μπορει να παρουσιασει το Νησι στο ποδοσφαιρο. Ακομα και ομαδες στην 5η κατηγορια που παιζουν στα λειβαδια,καλυτερα παιζουν και παρουσιαζουν ενα καποιο θεαμα,οπως αρμοζει στο αγγλικο – γνωστο- ποδοσφαιρο. Αν σεβονται τον εαυτο τους στην Επο της Αγγλιας πρεπει να απαγορευσουν δια παντος την ενασχοληση του Μουρινιο με Αγγλικες ομαδες ακομα κι αν προκειται για φιλικο μεταξυ pub….

  8. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Η νίκη στην Τούμπα αποδείχτηκε φωτοβολίδα. Παρόμοιες φωτοβολίδες είχαμε και μέσα στη χρονιά. Εκεί που σου έδινε κάτι να ελπίζεις την επόμενη εβδομάδα στο έπαιρνε πίσω Χ10.
    Αυτή είναι η φετινή (και περσινή) ΑΕΚ. Δεν είναι σωστό να αναρωτιόμαστε ακόμα για την εμφάνιση της Τούμπας, διότι ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. Δεν ήταν μια καλή εμφάνιση ανάμεσα σε πολλές. Ήταν μια έκλαμψη.
    Οι άλλοι είχαν ακόμα hangover απο τα μπουζούκια.
    Οι προηγούμενες εμφανίσεις όπως και οι επόμενες είναι ο κανόνας για τη φετινή ΑΕΚ. Αυτή είναι η κανονική εικόνα της, και οχι εκείνη της Τούμπας.
    Δεν ξέρω κατα πόσο μπορούν να βελτιωθούν πράγματα σ’αυτό το ρόστερ.
    Σίγουρα κάποιοι παίκτες έχουν δυνατότητες για το κάτι παραπάνω, αλλά ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη.
    Άντε και ράτησες Αραούχο. Να τον κάνεις τι? να δώσεις 10εκατ. μαζί με εφορίες και υμβόλαιο παίκτη, για να παίζει με ποιούς? Δεν είναι ο Μέσι να περάσει 10 παίκτες και να μπεί στα δίχτυα, αλλά ακόμα και ο Μέσι έχει γύρω του παικταράδες, αυτοί τον έφτιαξαν. Αν τον έβαζες σε μια ομαδούλα της σειράς θα κατάφερνε οσα κατάφερε μαζί με τους Τσάβιδες και τους Πουγιόλ? ή μαζί με τους Νεϊμάρ και τους Ράκιτιτς τους Ινιέστα και πολλούς άλλους?
    Ας αφήσουμε τα όνειρα και ας προσγειωθούμε.
    Η πορεία της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ μου θυμίζει την μπασκετική.
    Παράλληλα προχωράνε.
    Ήρθαν απο το πουθενά, και προσπαθούν με πασαλείμματα και αποφάγια να φτιάξουν κάτι αξιόμαχο.
    Αλλά στο μπάσκετ ως εκεί μπορεί ο πρόεδρος. Δεν είναι Γιαννακόπουλος, και με τους Αγγελόπουλους μοιάζουν μόνο στο επίθετο.
    Στο ποδόσφαιρο όμως που υπάρχει Μελισσανίδης, εκεί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό το χτικιό.
    Κατα τα άλλα ας βρίσουμε το Χιμένεθ τον έναν τον άλλον.. Ειλικρινά αυτοί οι παίκτες σε πείθουν πως αν έπαιζαν με άλλο σύστημα θα πετούσαν φωτιές? Καταρχάς οι ίδιοι σέρνονται. Είτε με 4-3-3 είτε με 4-2-3-1 είτε με οτι άλλο θέλεις πάλι οι ίδιοι θα καλούνταν να το υπηρετήσουν. Σε πείθουν πως θα τα κατάφερναν?
    Όταν είσαι βαριά άρρωστος είτε φορέσεις φόρμα είτε φορέσεις παντελόνι το ίδιο άρρωστος θα παραμείνεις.

  9. Ο/Η mporat λέει:

    Προφανώς και έχουν ειπωθεί Στίβεν, απλά θέλησα λίγο να τα υπενθυμίσω σε ανθρώπους που δεν έχουν ψυχραιμία να καταλάβουν τι γίνεται τώρα. Το κακό είναι πως ο κόσμος έχει χαλαστεί και δεν είναι και το καλύτερο αποκούμπι να σκέφτεσαι πως όλα έχουν προαποφασιστεί σε τσίπουρα κι εσύ είσαι απλά ένας χειροκροτητής.

    Πάντως έχουν αρχίσει πολλοί και εχουν ένα μεγάλο κοινό με τον Μελ: δεν ασχολούνται με την ομάδα. Νιώθουν κι εκείνοι μεγιστάνες. Τώρα για ποια επόμενη σεζόν μου λες βέβαια και με ποια κουράγια, αυτό είναι άλλο θέμα.

  10. Ο/Η netrino λέει:

    Δε γνωρίζω παρασκήνιο και δεν εχω λόγο να μην πιστευω ολα αυτα που διαβάζω.Αλλά το ρόστερ μας ειναι κατα πολυ υποδεέστερο των ανταγωνιστών.Από που κ ως που δηλαδή να χρειάζεται παρασκήνιο για να κερδισει κανεις αυτη την ΑΕΚ? Ολη τη χρονια για γέλια είμασταν,φυσικά κ η Τριγλία Ραφηνας θα κάνει 3 παιχνιδια καλά σε μια ολοκληρη σεζόν.
    Εν ολιγοίς αυτό ειναι το ταβάνι της ΑΕΚ 2016-17,4η θέση δικαιότατα

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Το ρόστερ είναι ακριβώς ίδιο με όλων των άλλων. Μιλάω για τους τρεις, διότι ο Πανιώνιος θα είναι τέταρτος βάσει αγώνων. Δεν κατάλαβα. Ο ΠΑΟΚ, πότε σε κέρδισε; Με το ανάποδο κόρνερ και το οφσάιντ; Εδώ έφαγε τρία κι έχασε στην Τούμπα. Τον ΟΣΦΠ τον απέκλεισες. Με τον ΠΑΟ είσαι ίσα βάρκα ίσα νερά χωρίς απουσίες. Χάσαμε 3-2 ανώ δεν είχαμε φάει τέσσερα και δεν είχαμε βάλει τέσσερα. Μην το ψάχνεις πολύ. Όλοι σκατά είναι – μέσα κι ο ΟΣΦΠ – και το παρασκήνιο είναι απαραίτητο όταν στους αγύμναστους έχεις τρία ντέρμπυ την εβδομάδα. Είναι τόσο απλά τα πράματα και θα αλλάξουν πάλι. Αυτό που βλέπεις δεν είναι αυτό που υπάρχει. Όρα τον υποβιβασμό του Λεβαδειακού. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Πιστεύω να κατανοείς.

  12. Ο/Η netrino λέει:

    Ομολογώ πως απο τη μερα που ξεκινησα να διαβαζω το συγκεκριμενο μπλογκ εγινα σοφότερος στα της ΑΕΚ.Με το σχολιο μου ηθελα απλά να πω πως στην κανονική περίοδο ο Μπαοκ μας περασε 9 βαθμούς ενω ειχε ξεκινησει με -3 και βαζελος της απληρωσιάς και της μιζέριας 2.Το παρασκήνιο δηλαδη δεν πηγε και τόσο κοντρα στη φυσική ροή των πραγματων