Α Ε Κ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Μια καλή αρχή περιμένουμε σήμερα για το πρωτάθλημα, όσο καλή μπορεί να είναι με το γήπεδο άδειο αλλά και με τόσες απουσίες καθώς και την σκέψη στο παιχνίδι της Πέμπτης. Φυσικά ο αντίπαλος δεν τρομάζει, πράμα ιδανικό για ένα καλό ζέσταμα, το οποίο και φάγαμε όλο το πρωί δίπλα στην θάλασσα. Στην τηλεόραση λοιπόν.

Η ομάδα κατέβηκε με ένα λογικότατο 4-3-3 και στην ουσία με ό,τι είχε σαν διαθέσιμο υλικό. Η τριάδα στο κέντρο βέβαια δεν ήταν στην ευθεία, αφού ο Μάνταλος πήγαινε αρκετά κοντά στον σέντερ φορ σαν δεύτερος κυνηγός. Εν πάσει περιπτώσει, αυτά είναι θεωρίες. Διότι στην πράξη, η ομάδα έκανε ένα από τα χειρότερα ημιχρόνια της.

Τα δυό εξτρέμ ήσαν ανύπαρκτα, τα πλάγια μπακ βαριόντουσαν που ζούσαν, και ο Αϊντάρεβιτς ήταν στον κόσμο του, που ονομάζεται νεκρά φύση. Ο Μάνταλος ήταν φιλότιμος μεν, αλλά δεν είχε απο πουθενά βοήθεια. Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα να μην κάνει καμία τελική αλλά να προηγηθεί με ένα πέναλτυ δώρο του αντιπάλου πάνω στον Ισλανδό, που κόβω το χέρι μου οτι τώρα μαθαίνει μπάλα.

Και νάταν μόνο αυτά ; Όχι αδέρφια. Είχαμε κι άλλα. Μια κόκκινη στον Αλμέιδα, που ήταν αρκούντως καλός στο μισάωρο, και μια κάκιστη αμυντική λειτουργία, η οποία έφερε τρεις φασάρες για τον Παναιτωλικό, τις οποίες απεσόβησε ο Ανέστης. Όταν λοιπόν έχεις κορυφαίο τον τερματοφύλακα σου, τι άλλο να πεις, πέραν από το να ευχαριστείς την θεά τύχη που είσαι μπροστά στο σκορ.

Ευθύνες να καταλογίσουμε στον Μανόλο, δεν μπορούμε. Μετά το λογικό στήσιμο, είδε την κόκκινη, και τράβηξε ελαφρώς πλάγια αριστερά τον Μάνταλο, ενώ έβαλε σέντερ φορ τον Κλωναρίδη αλλάζοντας πλευρό τον Ισλανδό. Δεν άλλαξε τίποτα βέβαια αλλά τουλάχιστον έκανε κάτι για το σημερινό μεροκάματο. Διότι όπως προείπα, τα λιοντάρια του Μπρυζ, σήμερα ήταν αγριόκοτες, που μάλιστα θα έπαιζαν περισσότερα λεπτά με δέκα. Αν κερδίσουμε, εκεί να δείτε διθυράμβους από τους γνωστούς. Αυτό ήταν το πρώτο μέρος. Να προηγείσαι και να μην ξέρεις αν θα κερδίσεις το Αγρίνιο, που με έναν Ροσά μοίραζε σακκούλες στα λιοντάρια.

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τα δυό άχρηστα έξτρέμ να δίνουν τις θέσεις τους στον Πατίτο και στον Λιβάγια. Πάλι λογικά πράματα και πάλι αυτούς έχουμε, τι άλλο να κάνουμε. Και αφού γλυτώσαμε την κόκκινη κάρτα στον μουρλό Κροάτη, ήρθαμε στα ίσα μας με μια δίκαια αποβολή στον Παναιτωλικό. Η τύχη εξακολουθούσε να μας χαμογελάει.

Όμως πλέον δεν ήταν μόνη της. Διότι η ΑΕΚ μπήκε πολύ διαφορετικά και πολύ πιο αποφασιτικά. Ιστορίες για το αν παίζαμε με παίκτη λιγότερο, δεν μπορούμε να φανταστούμε. Εμείς κρίνουμε το τί είδαμε. Κι είδαμε τις γραμμές πολύ πιο σφικτές, κι έναν πλουραλισμό επιθέσεων, τόσο από τον άξονα, όσο κι από τα πλάγια. Με την γενική εικόνα, ο Παναιτωλικός να μην κάνει καμία τελική, ενώ η ΑΕΚ να κάνει κάμποσες επικίνδυνες, καθώς και να σκοράρει κι ένα δεύτερο γκολ. Ένα γκολ που είχε ακυρωθεί, αλλά με βάση την εξυγίανση, πλέον οι επόπτες όταν διαμαρτύρεται ο Μανόλο – Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ – παίρνουν πίσω τις αποφάσεις τους.

Το θέαμα ήταν σαφέστατα βελτιωμένο και το παιχνίδι το είδαμε χωρίς το άγχος που είχα περιγράψει. Δεν ξέρω αν ήταν κομβικός ο παίκτης του Αγρινίου που αποβλήθηκε, όπως ο speaker που επέμενε οτι οι δυό ομάδες παίζανε με 4-4-1-1, αλλά σίγουρα α αντίπαλος εξαφανίστηκε από το γήπεδο ενώ η ΑΕΚ βρήκε την ψυχραιμία της και διόρθωσε την απαράδεκτη εικόνα του πρώτου μέρους. Φέρνοντας δίπλα στον Ανέστη σαν καλύτερους, και τον Μάνταλο, και τον Γιόχανσον αλλά και τους μπροστινούς που έπαιξαν με όρεξη το πρεσάρισμα ψηλά. Συγχαρητήρια λοιπόν για τη νίκη – εγώ βέβαια πιστεύω οτι αυτή η ομάδα δεν μπορεί να πάει μακριά – και να μην ξεχνάμε οτι πέρσι είχαμε φέρει ισοπαλία με τον ίδιο αντίπαλο. Άρα κέρδος δυό βαθμοί μάνι μάνι, που θα χρειαστούν.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

38 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

  1. Ο/Η πατρινος λέει:

    Γεια σου Στήβεν.Απλά να θυμήσω ότι για το ίδιο πράγμα που έκανε ο Πορτογάλος σήμερα στην αποβολή,πέρσυ κόπηκε ουσιαστικά ο Αραβίδης.

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    Να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική season σε όλους τους ενωσιτες του blog.

    Steven….η ιδέα μου είναι ότι ο τσοσιτς είναι ένα αρκετά καλό cb? Εγκεφαλικός παίκτης την ξέρει τη μπαλιτσα και θα βοηθησει?…….

    Απλά παίζουμε πάλι σύστημα αναρχία μου φαίνεται ή όχι;

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς πατρινός : Δεν το βλέπω ίδιο. Έχουμε έναν ανεπαρκή διαιτητή σήμερα, που όχι μόνο δεν σφύριξε το φάουλ, αλλά ακόμα και για την κόκκινη, προκάλεσε σύσκεψη. Ο Αλμέιδα από την στιγμή που τα παρατάει, έχει την απαίτηση να σταματήσει την λαβή κι ο άλλος. Επίσης, δεν έχει πρόθεση για αγκωνιά, την οποίαν δύσκολα την χαρακτηρίζεις τέτοια. Ο Αραβίδης πάει με πρόθεση να χτυπήσει στα ίσια. Αυτά παικτικώς. Σαν αποτελεσμα βέβαια είναι τα ίδια.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Αδερφέ, καλήσπέρα. Καλή χρονιά και σε σένα. Ο Τσόσιτς είναι ταμάμ για την θέση του Τσιγκρίνσκι. Είναι λίμπερο παλιάς κοπής και δεν είναι στόπερ. Σήμερα ήταν της πλάκας το πρώτο μέρος, αλλά δεν φταίει ο Μανόλο. Στο δεύτερο μέρος ήταν ακόμα καλύτερα τα πράματα, λόγω Μανόλο. Δεν είδα αναρχία στην συνέχεια. Μην ψάχνεις όμως πράματα. Η ομάδα δεν έχει χαφ, αυτό που έχουμε πει, μας αντιγράψανε αυτοί που ψάχνουν τον Πογκμπά και σε λίγο θα το λουστούνε. Πώς θα περάσει αυτή η ομάδα την Μπρυζ; Ποιός θα βάλει γκολ; Αν χτυπήσει ο Μάνταλος ή πάρει κάρτες, το παιχνίδι από πού θα περάσει;

  5. Ο/Η netrino λέει:

    Βγαζει μια μιζερια η ομάδα αλλο πράγμα.Ολα με το στανιό.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino :Μια χαρά είναι η ομάδα για την τρίτη θέση στην Ελλάδα κι εκτός Ευρώπης. Μην παραπονιέσαι. Αλλού είναι χειρότερα τα πράματα. Δες την Ελλάδα, που έχει Τσίπρα

  7. Ο/Η netrino λέει:

    Για την Ελλάδα βλέπω τούνελ στο βάθος του τούνελ

  8. Ο/Η Savvi λέει:

    Εγώ το πρώτο παιχνίδι της ομάδας που παρακολούθησα ήταν αυτό με την Μπρύζ και την βρήκα συμπαθητική όπως και πέρυσι με τους γάλους.

    Τώρα με τον Παναιτωλικό η συμπάθια έγινε αντιπάθεια και αν όχι αντιπάθεια ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα. Άντε πες πως εξτρεμ έχουμε και καλά λέμε τώρα(για εμένα ο καλύτερος είναι ο Λάζαρος του 30λεπτου), αλλά cf 3 χρόνια και δεν μπορούμε να πάρουμε έναν. Έλεος. Αν δεν βάζεις γκολ, Μπρύζ(ε δεν είναι και καμιά ομάδα της προκοπής) δεν περνάς, βαθμούς εκτός έδρας με μικρές ομάδες δεν παίρνεις.

  9. Ο/Η Savvi λέει:

    Γάλλους

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Savvi : Ήταν συμπαθητική διότι έπαιξε κατενάτσιο. Σε ποσόσφαιρο κατοχής, θα εκτίθεται συνέχεια.

  11. Ο/Η Φώτης λέει:

    Στηβεν ο αγιασμός στα δοκάρια πάει μόνο με 4-3-3;
    Παίζει να τον δούμε βασικό κ την Πέμπτη με 3-5-2;
    Εχω αγωνία.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Φώτης : Νομίζω θα καθιερωθεί σαν ο 13ος παίκτης μας.

  13. Ο/Η Iron Jim 21 λέει:

    Καλησπέρα Στηβεν και καλή σαιζόν να έχουμε. Πρώτη ερώτηση: δεν δίνεις καμιά πιθανότητα πρόκρισης την Πέμπτη και με μοναδικό CF τον Almeida? Δεύτερη ερώτηση: βλέπεις να παίρνουμε άλλο CF καθώς κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς φορ για αλλα 3 ματς εφόσον τιμωρηθεί και ο Λιβαγια?Δημήτρης Iron 21

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Iron Jim 21 : Καλώς τον Δημήτρη. Επίσης, καλή σαιζόν ( έτσι για να λέμε κάτι ). Πρώτη απάντηση : Με την ποδοσφαιρική λογική μου, δεν δίνω καμία πιθανότητα. Δεύτερη απάντηση : Δεν βλέπω να παίρνουμε άλλο σέντερ φορ ( εφόσον θεωρείς οτι ο Λιβάγια είναι τέτοιος). Φυσικά μπορεί να πέφτω κι έξω, αλλά και τι έγινε; Κουβέντα κάνουμε.

  15. Ο/Η Φώτης λέει:

    Ο επόμενος σέντερ φορ Στηβεν (αν πάρουμε) πιστεύεις ότι θα ειναι:
    Α) υπερβαρος
    Β) τραυματίας
    Γ) χωρίς ομάδα 1 χρόνο τουλάχιστον κ 10 γκολ καριέρας;
    Δ) όλα τα παραπάνω; (aka κελεπούρι)

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Φώτης : Έχει έναν καλό Σέρβο ο Καμπανιακός.

  17. Ο/Η Αναστενάζουν τα γκολπόστ λέει:

    @Στηβεν : εμ και γι’αυτο πρεπει να παιζεις στην Ευρωπη (γιατι ο πρωτος λογος και με διαφορά ειναι οτι η ΑΕΚ ως σωματειο οφειλει να διακρινεται και εκτος Ελλαδος- τουλαχιστον ετσι μαθαμε την ομάδα οι παλιότεροι, καποτε μαλιστα ειχαμε μεγαλυτερη λαχαταρα να διακριθουμε εκτος συνορων παρα εντος, βλεπε χρυσες ευκαιριες να μπουμε στα ημιτελικα του πάλαι ποτέ Κυπελλούχων το ΄97 με την Παρι και (κυριως) το ’98 με την Λοκομοτιβ Μοσχας) για να μπορει να πουλησει και καποιο παικτη, βλεπε εμφανιση Βρανιες στην Μπρυζ που απο εκει που δεν τον ξερανε ουτε στην Μπανια Λουκα τον ειδανε οι σκαουτερς της Κρυσταλ Παλλας και τωρα τον εχουνε υποψη τους και ισως κανουν προταση. Το ιδιο με τον Βρανιες ισχυει και με τον Γιοχανσον. Ειναι αλλο πραγμα τα λιγα παιχνιδια των προκριματικων των εθνικων ομαδων (το Μουντιαλ ειναι αλλη ιστορια) που ειναι εξ’ορισμου ιδιαιτερα ματς και αλλο πραγμα να δεις εναν παικτη με την κανονικη του ομαδα σε ευρωπαικο ματς εναντια μαλιστα σε μια ομαδα που ειναι γνωστη οπως η Μπρυζ. Εκει γινονται οι συγκρισεις και οι αξιολογησεις και οχι με τον Καμποτιακο και το Αγρινιο στο δυσμοιρο ελληνικο πρωταθλημα. Γιαυτο μπορει να μοσχοπουλα και ο βροντοσαυρος που εχει τα οργανωμενα δικτυα του φυσικα αλλα αυτα απο μονα τους δεν θα αρκουσανε αν η γαμωομαδα του επαιζε ολη την ωρα με την Καλλονη και τον Πλατανια με σημα το κοκκινο τριφυλι. Μεχρι και τον Σιοβα καταφερε και εσπρωξε ο χοντρος στην Ισπανια που θα μεινει στην ιστορια ως ο ορισμος του αμπαλλου κλαρινοχιπστερ.
    Παρολα αυτα δεν ειμαι ιδιαιτερα αισιοδοξος για μεθαυριο. Πρεπει οπωσδηποτε να παιξει ο Αλμέυδα και οχι μονο να παιξει αλλα και να σκοραρει. Πρεπει να πεσει πανω του ολο το τημ και να τον ανεβασουνε ψυχολογικα (ας αφησουμε κατα μερος αυτα περι παλαιμαχου και υπερβαρου που φυσικα και ισχυουν αλλα εδω που φτασαμε δεν χρειαζεται να γινεται καν συζητηση – αυτον εχουμε μονο, τελος) και αυτα περι Κλωναριδη στην κορυφη ειναι ‘’της πλακας’’ οπως λες και εσυ. Περισσοτερο με προβληματιζει ο Χιμενεθ αν θα το ‘’εχει’’. Ο Χιμενεθ περα απο αλλα θεματα που εχει ως προσωπικοτητα ειναι ψυχολογικα ευματαβλητος πραγμα που ειναι πολυ κακο για ενα προπονητη. Δυσκολο παντως το ματς. Η λογικη λεει οτι θα αποκλειστουμε αλλά απο την αλλη ΑΕΚ (οφειλει να) σημαινει Εκπληξη (οφειλει να) σημαινει Ανατροπη, (οφειλει να) σημαινει Επιθεση. Τουλαχιστον να παιξουμε οχι φοβισμενα αλλα με προσοχη και με φουλ εγωισμο. Κατι που κανει για παραδειγμα ο Βρανιες, που παρα τα σοβαρα θεματα που και αυτος εχει, βγαζει χαρακτηρα, κατι δηλαδη που σε αυτη την ΑΕΚ λειπει-λειπει-λειπει. Για παραδειγμα παρατηρω οτι μερικες φορες οι παικτες στην επιθεση συμπεριφερονται σαν να αμυνονται (διαρκως την μπαλα πισω) και αυτη η μεταλλαξη της ομαδος ειναι η πιο σοβαρη και επιβλαβης συνεπεια που θα αφησει αναγκαστικα το σημαδι της στην πορεια του Συλλογου. Αυτο το αθλιο και παρατεταμενο downsizing πρεπει να αλλαξει και αλλαζει μονο μεσα απο γκολ-προκρισεις-νικες.Θα δειξει. Και οπως λενε και στα States ‘’Winners never quit and quitters never win’’

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Συμφωνώ κι επαυξάνω. Πάντως θεωρώ οτι ο Αλμέιδα δεν θα ξεκινήσει, αλλά θα μπει κάποια στιγμή, είτε έχει κρατηθεί το μηδέν πίσω, είτε όχι. Οι Βέλγοι ψάχνουν το ΕΝΑ γκολ, άρα ο Μανόλο θα πάει φουλ κατενάτσιο και μπουλούκι στο κέντρο. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, παρά μόνο με 3-5-2, κι ο θεός βοηθός. Έλα όμως που Αυτός, βοήθησε προχθές !

  19. Ο/Η Αναστενάζουν τα γκολπόστ λέει:

    επομένως Στηβεν παμε για αντιποδοσφαιρο με κατενατσιο και επομενως κλεψιμο του ματς (στο ΟΑΚΑ) προκειμενου να επιτευχθει ο σκοπος που στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι η προκριση τους ομιλους.
    ΟΚ – δεκτον. Στην συγκεκριμενη περιπτωση ο σκοπος αγιαζει τα μεσα, σωστα?

    2 υποσημειωσεις ομως εδω :
    Α) αυτο σημαινει οτι αν ο μη γένοιτο στραβωσει το ματς και δεκτουμε γκολ ξαφνικα ο Χιμενεθ με το μαγικο ραβδακι του θα μεταμορφωσει τη ομαδα η οποια θα αρχισει να δημιουργει φασεις, να κανει ποδοσφαιρο κατοχης και υπεροχης και θα βγαλει ξαφνικα στο γρασιδι ολες αυτες τις βαθια κρυμμενες επιθετικες αρετες της ομαδας που θα της επιτρεψουν να σκοραρει 2 γκολ. ΟΚ… (Αφηνω εκτος την απευκταία περιπτωση να πηγαινει το ματς στα χασομερια και να σου κανει τοτε το λαθος/τσαφ/εξοδος/ζεμπεκια καμαρωτη ενας παικτης και να τελειωσει εκει το θεμα. Μιζερια. Και ακομα πιο μιζερια οτι καποιοι ηδη θα σκεφτονται οτι θα υπαρχει ετοιμη η δικαιολογια…)
    Β) ασφαλως δεν ειναι ωρα για jogo bonito, ουτε οι ρημαδες οι δυνατοτητες υπαρχουν. Αλλα οταν αυτη η ομαδα παει καρφωτα και φουλ για στραγγαλισμο του ποδοσφαιρου και κλεψιμο του ματς ε τοτε, πολλα εχουν δει τα ματια μας μ’αυτο μας φερνει τρομο… Τουλαχιστον να προκριθουμε και δεν πειραζει ας τα φαμε σε κολληρια…

  20. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Νομίζω το παιχνίδι θα το πάει όπως εκείνο με την ΤΣΣΚΑ. Που μάλιστα είπε οτι πήγαινε κατά το πλάνο του, αλλά του το χάλασαν τα κόρνερ. Μάλιστα οι δημοσιογραφάρες, τον δικαίωσαν. Εγώ πάντως θέλω να είμαι δίκαιος. ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΘΟΛΟΥ. Και τις δυό φορές που μας προπονεί, ΔΕΝ έχει καθόλου υλικό για να κάνει ποικιλία και πλουραλισμό στο παιχνίδι του. Άρα και μαγικό ραβδί να είχε, δεν έχει ποιόν να μεταμορφώσει.
    Β. Να προκριθούμε αλλά για ποιό λόγο; Να φάμε φάπες; Ή μήπως άμα πάρουμε τα λεφτά, νομίζεις οτι θα κάνουμε μεταγραφές;

  21. Ο/Η The Snitch λέει:

    Stevie: Ο Σαντος με Μπουρμπο, Κρασσα, Καπανταη ειχε υλικο? Απεναντι σε Ριμπο Τζορτζεβιτς και ΟΛΗ τη παραγκα στα ντουζενια της?
    Απεναντι σε ενα καλο παο με σειταριδη τοτε που πεταγε Κυριακο Παολο Σουζα Χενρικσεν, Εκι κλπ?

    Το 2008 η αεκ που ειχε απεναντι επισης παραγκα με Τζολε Κοβασεβιτς Γκαλετι Μπελουτσι κλπ και παιζαμε με το Μορετο και καπετανο φθανωντας να φερουμε εκεινο τον Μοχαμεντ Καλον στο τελος και πηραμε το πρωταθλημα?

    Για να το παω πιο κοντα: Ο Poyet με τι υλικο τους πηρε ταυτοτητες και σωβρακα? Που το βρηκε ΕΤΟΙΜΟ και σερνωταν? Με το Λαμπροπουλο και το Κολοβετσιο επαιζε cb και τον Κρισαντους cf. Τα ξεχασαμε?
    Ειχε πλατελα Κορδερο και Μπουοναταπα στα εξτρεμ

    Δηλαδη ΠΑΙΚΤΙΚΑ εχει χειροτερο υλικο ο ΣΑΧΛΑΣ απο τον Gus? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ μη τρελλαθουμε!

    Δεν ειχε Μιτσελ Μπλανκο Σκοκο Σαχα Ντιοπ Λυμπεροπουλο το 2010?

    Τι να του φερουμε δηλαδη τον Κουτινιο με τον Μανε μπας και σταματησει να αλλαζει καθε φορα συστημα ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΤΣ?
    Σιγα τον επιστημονα που δεν εχει και υλικα να στησει μια ομαδα με αντιπαλο το Παναιτωλικο και τον σωζει ο Ανεστης..

  22. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ, λέει:

    ΕΛΠΙΖΩ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΑΝΟΛΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ 5-3-2 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΓΚΟΛ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΘΥΜΑΣΑΙ ΣΤΗΒ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΤΟΝ ΠΕΚΧΑΡΤ ΜΟΣΧΑΡΙ. Ε ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΝΕ ΚΑΙ ΦΕΡΑΝΕ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΒΙΚΤΩΡΑ. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΤΡΕΧΕΙ ΒΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΒΟΛΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΜΠΑΛΑ. Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ Ο ΠΕΚΧΑΡΤ ΣΕ 1300 ΛΕΠΤΑ(14 ΑΓΩΝΕΣ ) ΕΒΑΛΕ 9 ΓΚΟΛ ΣΥΝ 3-4 ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΟ. ΟΙ ΑΛΜΕΙΔΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ ΛΙΒΑΓΙΑ ΚΑΙ ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΟΣΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ 14 ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ? ΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20. ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΟΤΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ.

  23. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΓΙΑΝΝΗΣ Κ : ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΒΑΛΕ Ή ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.

  24. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Τα είχε, αλλά τα έχασε στην πορεία. Για τότε μιλάω. Φέτος πάντως έχει πολύ χειρότερο υλικό από το 2010. Οι παίκτες που ανέφερες, απλά σήμερα δεν υπάρχουν. Επίσης κι αυτός, θεωρητικά είναι πιο έμπειρος τώρα. Σε αυτό που συμφωνούμε είναι οτι για να έρθει ένας προπονητής υπό τον Μπάγιεβιτς, οφείλει να μην είναι προπονητής. Αλλά κι αν είναι και του δώσεις αυτό το υλικό, μπούρδες θα καταφέρει.

  25. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Stevie
    Θελω να πω οτι το 2010 ειχε μια χαρα παικτες και τα εκανε μανταρα. Εξ ου και το Παπατζης του αλλου.
    Επισης ο Gus με πολυ χειροτερο ροστερ και λυσεις Πλατελα και Κρισαντους εκανε μια συμπαγη Winner ΟΜΑΔΑ που επαιζε 2 συγκεκριμενα πραγματα: 4-3-3 και μολις πηγαινε το 65-70 το γυρναγε σε 4-5-1 και καθαριζε τα ματς συνηθως νικηφορα.
    Δε μπορω να δεχτω οτι το ροστερ Poyet ηταν χειροτερο απο το φετεινο με τιποτα. Ουτε ο Τσιγκι συγκρινεται με τον Κολοβετσιο ουτε εστω αυτοι οι λιγοι μπροστινοι και πλαινοι με το Πλατελα και το Τζιμπουρ με το Κρισαντους. Θα δεχτω μονο στη θεση Μπαρμποσα που το τελευταιο χρονο του επαιξε συμπαθητικο προδοσφαιρο.

    Ο Μανωλης αλλαζει γνωμες συστηματα και αποψεις ως νεος Αλόνσο Κιχάδα (aka Δον Κιχώτης) και σε αυτο ΔΕΝ φταει το ροστερ. Ο ανθρωπος αδυνατει να καταλαβει- η αν θες να παραδεχτει οπως ο Gus- οτι αυτη η στανη αυτο το γαλα βγαζει οσες φορες και να αλλαξεις θεση στα προβατα.

    Επισης εχει ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ευθυνη γιατι και γνωριζε αλλα και συναινεσε σε αυτο το ροστερ και αυτη την εικονα.

    Συμφωνουμε επισης οτι οσο υπαρχει Μπαγεβιτς- και το λεω χρονια- η ΑΕΚ προκοπη ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ. Αν δε φυγει αυτος απο την ομαδα μια ζωη θα εισαι στη μιρλα και στο παραπονο. Απο ανθρωπο ΗΤΤΟΠΑΘΗ δε περιμενεις τιποτα.

    Απο την αλλη και κλεινω και ο Gus το Μπαγεβιτς ειχε πανω απο το κεφαλι του. Γι αυτο τους τα βροντηξε με την ανακοινωση ΚΥΡΙΟΣ και εφυγε. Εκει ειναι και η διαφορα του παντελονατου απο τις κοτες.

  26. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ, λέει:

    ΣΤΗΒ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ. ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΑΠΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.

  27. Ο/Η Αναστενάζουν τα γκολπόστ λέει:

    @ Στηβεν: ‘’Να προκριθούμε αλλά για ποιό λόγο; Να φάμε φάπες; Ή μήπως άμα πάρουμε τα λεφτά, νομίζεις οτι θα κάνουμε μεταγραφές; ‘’

    ρε ας προκριθουμε και βλεπουμε. Αυταπατες για μεταγραφες δεν εχω ουτε για μπαλαρα, τα ματια μας θα πονεσουνε απο το κατενατσιο που θα παιζουμε. Και επιβαρυνση για το περιορισμενο ροστερ περιορισμενων δυνατοτητων θα ειναι οι αγωνες τις Πεμπτες αλλα ταυτοχρονα ειναι και κινητρο για τους παικτες και η επαναφορα μας στο ευρωπαικο προσκηνιο εστω και αυτο του Γιουροπα ειναι υποχρεωση του Συλλογου. Το ποδοσφαιρο ειναι πρωτιστως και θεμα φιλοδοξιων και drive.

    Και επισης και μια ωραια ευκαιρια να δουμε την ομαδα και σε εκτος εδρας ευρωπαικους αγωνες. Ασε το ΟΑΚΑ, μην πεις ομως οτι θα παιζει η ΑΕΚ εκτός σε ματς Γιουροπα και δεν θα μπεις εστω στον πειρασμο να θες να κανεις μια διημερη εκδρομουλα γιατι δεν θα γινεις πιστευτος…

  28. Ο/Η netrino λέει:

    Νομίζω η ουσία είναι σε δυο πραγματα που έχεις γραψει

    1)Δεν περίμενε ο Μελισσανιδης πως ο Μαρινάκης θα δωσει λεφτά στις φετινές μεταγραφές

    2)Μετα ίδια χαφ εδώ κ τρία χρόνια μην περιμένουμε να δουμε κάτι διαφορετικό από την ομάδα

    3)Αν ήταν όλα ψυχολογία θα έδιναν όλες οι ομάδες ζαναξ στους ποδοσφαιριστές και θα έλυναν τα προβλήματα.

  29. Ο/Η Savvi λέει:

    Συγνώμη αλλά δεν φταίει κανένας Μπάγεβιτς για εμένα. Αν δώσεις λεφτά ακόμα και αυτός θα σου φέρει παίκτες. Για πολλά μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για αυτό όμως όχι την συγκεκριμένη στιγμή. Για εμένα φταίει αποκλειστικά ο Μελισανίδης που κρατάει αυτόν και τόσους άλλους και πουλάει παπά σε όλους. Και τα παίρνω πολύ περισσότερο στο κρανίο γιατί δεν μπορεί ο γαύρος με τα ψέματα να σου παίρνει πρωτάθλημα και με τα ίδια ψέματα να μπαίνει και στους ομίλους του τσουλου και εμείς από την άλλη να αποκλειστούμε από κάποια Μπριζ. Μπράβο στον Ολυμπιακό που αποδεικνύει πόσο χαβαλέδες είναι όλοι οι ανταγωνιστές του και μπράβο στους δικούς μας τους ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ που τους επιβεβαιώνουν.

  30. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Εξακολουθώ να επιμένω οτι αν η ΑΕΚ πάει στην Ευρώπη, οι σαλταδόροι θα θεωρήσουν την χρονιά επιτυχημένη.

  31. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Σου το λέω κι ας μην γίνω πιστευτός. Φέτος από εμένα, δεν υπάρχουν χρήματα για την ΑΕΚ.

  32. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Παρασυμφωνούμε σε όλα.

  33. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Μέχρι να φτάσουμε στον Μελισσανίδη, έχουμε δυό ασπίδες. Τον εκάστοτε προπονητή και τον Μπάγιεβιτς. Φυσικά και φταίει ο εγγυητής πρώτα – παντού συμβαίνει αυτό – αλλά είναι αδύνατον και οι άλλοι να μείνουν έξω από τις ευθύνες τους.

  34. Ο/Η Αναστενάζουν τα γκολπόστ λέει:

    @Steven :
    Βλεπω τωρα οτι λιγες ωρες πριν το ματς ξαναπεφτει το τυρακι για Αραούχο, οτι και καλα η Λας Παλμας παει πια για 2 επιθετικους και η ΑΕΚ εχει καταθεσει προταση για τον Τσινο και αν γινει αυτο θα πεσουν τα μπετα στο ΕλΒελ και κουβεντα να γινεται και να δημιουργειται πανηγυρικο κλιμα….

    Νομιζω οτι πια οτι μετα τον Σκοκο η ΑΕΚ βρηκε τον νεο της Ελ-Σιντ και θα τραβηξει για χρονια αυτο το παραμυθι, ενδεικτικα ο Σκοκο εφυγε το 2011 και το παραμυθι κρατησε μεχρι το 2017, αρα αναλογικα και με το Αραουχο καθως ειναι και μονο 6-7 ωρες δρομος με το αεροπλανο προβλεπεται να παει χαλαρα μεχρι το 2023…

  35. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Χαχα Αν διάβασες την ενδεκάδα σήμερα, μέσα πέσαμε διάνα στην σκέψη του Μανόλο.

  36. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα,το σημερινό παιχνίδι μπορεί και να είναι το πιο κρίσιμο για την φετινή χρονιά και για τη πορεία της ομάδας.
    Με δεδομένο πλέον ότι ο Τίγρης, καλώς ή κακώς δεν σκοπεύει να ανοιχτεί οικονομικά αλλά ούτε και γουστάρει σε αυτή τη φάση τουλάχιστον,να αλλάξει αυλικούς, παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία απόψε να αλλάξουν τα δεδομένα υπέρ της ομάδας.
    Έστω και με αυτό το μέτριο ρόστερ,με αυτή τη μίζερη κατάσταση,με τα πολλά λάθη που έχουν γίνει,μια πρόκριση εις βάρος των Βέλγων θα φέρει μετά από αρκετά χρόνια και πολλές πίκρες, μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στον ταλαίπωρο κόσμο της ΑΕΚ.
    Να κρατήσει το μηδέν πίσω πάση θυσία και να βάλει ένα γκολ έστω και με καραμπόλα.
    Να πάρει τη πρόκριση κι ας είναι κυρίως από τύχη.

    Έχει μεγάλη ανάγκη η ομάδα από μια τέτοια επιτυχία αυτή τη στιγμή.

    Και αύριο τι γίνεται δικαίως θα μου πεις.
    Ρε άσε το αύριο θα σου πω,λες και ξέρεις τι θα γίνει αύριο…

    Σοφό είναι να προλαμβάνεις και να προγραμματίζεις.
    Αλλά σοφότερο είναι να ζεις το τώρα που το’χεις και σίγουρο…

    Άντε μωρη ΑΕΚΑΡΑ,δώσε λιγη χαρά στους φίλους σου κι ας είναι κι εφήμερη!

  37. Ο/Η Αναστενάζουν τα γκολπόστ λέει:

    @ netrino: ”Αν ήταν όλα ψυχολογία θα έδιναν όλες οι ομάδες ζαναξ στους ποδοσφαιριστές και θα έλυναν τα προβλήματα ”

    Δεν ειπα εγω οτι ΟΛΑ ειναι θεμα ψυχολογιας αλλα οτι το ποδοσφαιρο ειναι ΚΑΙ θεμα ψυχολογιας.

    Οποτε αυτα τα απαξιωτικα περι ζαναξ τραβα τωρα και πες τα στους οπαδους του ΠΑΟΚ που αποψε ειδανε την ομαδα τους να αποκλειεται απο την Östersunds FK (την ποια?!?!? https://en.wikipedia.org/wiki/Östersund ) που εχει μπατζετ 1 (ένα – UNO) εκατομμυριο ευρω αλλα μαλλον συμφωνα με εσενα αποψε οι παικτες της πηραν ζαναξ και γυρισανε το ματς με 2 γκολ μετα το ’70… (ενω ειχαν αποκλεισει πιο πριν και την Γαλατα Σαράι….)

  38. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Δεν έκανε σχόλιο για σένα, αγαπητέ. Τον Μελισσανίδη σχολίασε.