Α Ε Κ – ΛΑΜΙΑ κύπελλο

Πρόβα τζενεράλε εν όψει Κυριακής; Έτσι θα ήταν αν ήμασταν πλήρεις. Οπότε ένα κάποιο rotation είναι χρήσιμο, πιο πολύ για να δούμε το βάθος του ρόστερ, το αν η ομάδα παίζει αυτό που διδάσκεται στις προπονήσεις – κρίση για τον προπονητή εν άλλοις -, και βέβαια να πάρουν λεπτά συμμετοχής και κάποιοι αθλητές, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αργότερα. Επίσης ένα παιχνίδι χωρίς άγχος αφού η πρόκριση μπορεί να έρθει κι αργότερα, κι άρα ευκαιρία να δούμε και λίγη μπαλίτσα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με το λογικό σύστημα της, αλλά με το ακατανόητο της χρησιμοποίησης παικτών που θα είναι βασικοί την Κυριακή. Εδώ λοιπόν, έχουμε τα πρώτα στοιχεία για τον πλούτο του πάγκου. Όπως στοιχεία είχαμε και για την τακτική, που ακολουθήθηκε πιστά και σωστά, άρα με εύσημα στον Μανόλο, για το τι διδάσκει. Όλα ωραία και λογικά.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, ήταν πολύ ωραίο. Είχε ρυθμό, είχε ορθολογικές προσπάθειες εκατέρωθεν, και πραγματικά απολάμβανες μπάλα ξεάγχωτα. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα, και στο γήπεδο έβλεπες δυό ομάδες που πίστευαν σε αυτό που έκαναν, κι είχαν στόχο το να πάρουν τον αγώνα, ή έστω οτι θέλανε να προσφέρουν κάτι στην άδεια Ριζούπολη.

Το χαιρόμουνα το παιχνίδι, όσο κι αν έβλεπα αυτά τα λίγα χαρακτηριστικά των παικτών που περίμεναν να πάρουν την ευκαιρία. Όπως και να το κάνεις, Βινίσιους και Ισλανδός, είναι για χαμηλότερο επίπεδο. Φυσικά ο Λιβάγια ξέρει μπάλα, αλλά σέντερ φορ δεν είναι, οπότε η ΑΕΚ εμφάνισε την παθογένεια του σκοραρίσματος. Ο άνθρωπος προσπαθούσε να κάνει ρίγματα κινούμενος μακριά από την περιοχή, αλλά κι όταν γινόταν το γέμισμα σε αυτήν, ποιός να εκτελούσε;

Να μην γκρινιάζουμε όμως, διότι είδαμε κάτι όμορφο. Με τελικές κι από εδώ κι από εκεί, που άνετα θα μπορούσαν να είχαν το ματς στην ισοπαλία – δικαιότατη – αλλά με γκολ. Έστω σαν ανταμοιβή του τρεξίματος των παικτών ή το δικά μας στήσιμο μπροστά στις οθόνες, σε ένα άδειο γήπεδο που θα έπρεπε να είναι μόνο παράγοντες των ομάδων, αλλά υπήρχαν και μερικά παιδάκια διαπιστευμένα, χαρακτηριστικό της μπουρδελέ κατάστασης που επικρατεί πλέον σε κάθε ελληνικό χώρο.

Το δεύτερο μέρος, έγινε ακόμα καλύτερο για την ΑΕΚ. Πήρε το όπλο της το φετινό, που είναι το πέναλτυ, και το παιχνίδι ξεκλείδωσε. Θα ρωτήσει κάποιος, μα δεν ήταν; Όπως βλέπεις την φάση, λες οτι ήταν. Όπως κοιτάς το σπορ, λες οτι η εντολή στα αποδυτήρια είναι πέστε, και τα άλλα είναι δικιά μας υπόθεση. Διότι όπως ξαναείπα, η ομάδα έχει πρόβλημα στο τελείωμα κι αυτό φάνηκε στην ξεκάθαρη αγωνία του Λιβάγια μπας και βάλει γκολ με όποιο μέλος του σώματος του γίνεται, αλλά αυτό είναι μάλλον απίθανο.

Αυτά όμως δεν ενδιαφέρουν σήμερα τον νεοαεκτζή που έχει υποστεί χρόνιο βιασμό. Όπως δεν ενδιαφέρουν και μένα τα σχόλια οτι καλά τους κάνουμε κι αν είναι δυνατόν ας κερδίσουμε την Κυριακή με ανύπαρκτο πέναλτυ στο 95. Εγώ κοιτάω το παιχνίδι, στο οποίο η ΑΕΚ επικράτησε πλήρως στο δεύτερο ημιχρόνιο, και κέρδισε δικαιότατα απέναντι σε αντίπαλο, που δεν κατάλαβα τι καρτερεί από τον Κρισάντους ή τον Ντακόλ, που μόλις μπήκαν απλά ανακούφισαν την άμυνα μας και δώσανε και μερικά λεπτά συμμετοχής στον Γιαννούτσο.

Η κατοχή λοιπόν, πέρασε συντριπτικά στην ομάδα μας, οι επιθέσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, ενώ η στατιστική μαζί με τις δηλώσεις του Τεννέ, δεν αφήνουν κανένα περιθώρειο για δεύτερες σκέψεις. Το θέαμα εξακολούθησε να είναι ενδιαφέρον κύρια λόγω των τρεξιμάτων που βγήκανε αλλά και της τακτικής που εξακολούθησε να εφαρμόζεται άψογα, πράμα στο οποίο συνέβαλε και η είσοδος του Μάνταλου, που γέμισε αυτοποεποίθηση και τους άλλους.

Συνεχίζουμε λοιπόν πολύ καλά, με νίκες και μηδέν παθητικό, χωρίς να χρειαζόταν ο Λυμπερόπουλος και σήμερα, και περιμένουμε το ντέρμπυ της Κυριακής για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερες χαρές. Συγχαρητήρια λοιπόν στους πάντες για σήμερα, που στην ουσία σημαίνει και πρόκριση στον όμιλο μας, οπότε κι άλλον έναν στόχο ενεργό.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to Α Ε Κ – ΛΑΜΙΑ κύπελλο

  1. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Xτες είδαν όλοι γιατί είναι στην εξέδρα ο Βινίσιους και ο Τρίστασον.
    Έκλεισε και αυτό το κεφάλαιο. Μας λύθηκε η απορία.
    Ο Τζανετόπουλος μπορεί να καλύπτει την θέση σε τέτοια παιχνίδια, αρκεί να μην τον πας σε man-to-man. Είναι σέντερ μπακ περιοχής όπως ο Τσιγκρίνσκι.
    Θέλει δηλαδή δίπλα του ένα Βράνιες με σβελτάδα.
    Εγω θα τον έβαζα πιο συχνά, ειδικά με κάτι Λάρισες και Λαμίες.
    Για να ξεκουράζονται οι 2 εναπομείναντες μπακ και να γλιτώνω απώλειες απο κάρτες που τις έχουν ψωμοτύρι ακόμα και με τους φούφουτους.
    Ο Λιβάια μπορεί να μην έχει το γκολ αλλά δεν πέφτει εύκολα και με την τεχνική του ανοίγει διαδρόμους. Όταν φορμαριστεί και ο Αραούχο πιστεύω πως το δίδυμο δε θα σπάει εύκολα.
    Αυτόν τον Μπακασέτα οσο και να θες να τον συμπαθήσεις (ποδοσφαιρικά) δε μπορείς. Δε σ’αφηνει να αγιάσεις αυτό το παιδί.
    Χτες έπαιξε “στη θέση του”. Που υποτίθεται πως είναι πίσω απ’τον φορ. Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να έχει δημιουργικές ικανότητες για αυτή τη θέση.
    Ο παίκτης δε μπορεί να κάνει ούτε κοντρόλ. Απο απλές πάσες του έφευγε η μπάλα 3-4 μέτρα μπροστά. Δε γίνεται να μοιράσεις παιχνίδι αν δε μπορείς να κάνεις τα βασικά. Ούτε να μπαίνουν μέσα ολα τα σούτ που θα κάνεις απ’τα 30 μέτρα.
    **Ανέκδοτο: στα στατιστικά της SL σε τελικές λέει ο Αϊντάρεβιτς είναι απο τους πρώτους με 12 (σπάσιμο νεύρων αυτός ο παίκτης, μόνο με χάπια τον αντέχεις). Απ’τις οποίες 12 “τελικές” οι 5-6 είναι “σούτ” που έκανε πίσω απ’το κέντρο για να κρεμάσει τον τερματοφύλακα. Και αυτά ως τελικές λογίζονται αφού πήγαν προς το τέρμα. πχ. ο Μάνταλος που έχει 5 τελικές οι 3 έγιναν γκολ.

  2. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ........ λέει:

    Στηβεν αυτό που είπες για τον χοντρό που θα γίνει από εβδομάδα έχει σχέση με κάτι πολιτικό η με το ποδόσφαιρο; Ο βάζελος πιστεύεις ότι θα πέσει 100% την φετινή χρονιά;

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Δεν μίλησα για τον χοντρό. Μίλησα για άλλα, που εξελίσσονται. Τώρα για την αλογοτροφή, ο θεός να βάλει το χέρι του.