Α Ε Κ – ΟΣΦΠ

Το σημερινό παιχνίδι το περίμενα με έξτρα ενδιαφέρον, για να δω τι μέταλλο έχει φέτος η ΑΕΚ κι αν πράγματι αντέχει την πίεση. Την πίεση του πιθανού πρωταθληματισμού, την πίεση του κόσμου που θα πήγαινε στο γήπεδο, και την πίεση για την κορυφή με πέντε βαθμούς διαφορά από τον σημερινό αντίπαλο, και την πίεση του φαβορί. Συνθήκες δηλαδή, που παραδοσιακά την ΑΕΚ δεν την ευνοούν, αλλά οι στατιστικές είναι για να σπάνε, όπως κι αυτή η παράδοση με την βράβευση του τεράστιου Πανταζή πριν τον αγώνα.

Η ΑΕΚ με καμιά τριανταριά χιλιάδες αγχωμένους, μπήκε με σύστημα 4-2-3-1 και πολύ φουριόζα στο παιχνίδι. Μιλάω για το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, που πρακτικά ήταν μόνη της στο γήπεδο. Από τον άξονα και από τα δεξιά, έφτειαξε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις κι έπαιξε ωραία μπάλα. Πρεσάρισε πολύ ψηλά, έτρεξε και πήρε το κέντρο, έδειξε οτι ήθελε τον αγώνα πάσει θυσία, και μας γέμισε ικανοποίηση.

Ο αντίπαλος έμοιζε να τα έχει χαμένα, και κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική, σε μια τρέλα του Βράνιες, σκόραρε ένα ωραίο γκολ, που έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι αλλά και την πιθανότητα να μπορούσε να έχει καθαρίσει το ματς. Ο αγώνας ήρθε στα ίσα του για το επόμενο εικοσάλεπτο με τον Ολυμπιακό να ξέρει τι ζητάει ακριβώς στο γήπεδο, και με την ΑΕΚ να εμφανίζει σημάδια αποσύνθεσης.

Το τρίτο εικοσάλεπτο χαρήκαμε ακόμα περισσότερο το ντέρμπυ. Η μπάλα ανεβοκατέβηκε, ο ρυθμός ήταν σε περίεργα επίπεδα για ελληνικό αγώνα, και όποιος μπόρεσε, κατάλαβε την διαφορά των σωματοδομών στις προσωπικές μονομαχίες αλλά και στις επενδύσεις των χρημάτων. Ο Μάνταλος έπαιζε μπανταρισμένος, ενώ ο Σιμόες είχε αποχωρήσει. Όπως και να το κάνεις, η δύναμη πληρώνεται.

Όμως ήταν ένα πολύ όμορφο πρώτο ημιχρόνιο, με τα λάθη και τα σωστά του. Ο αντίπαλος γλύτωσε από ένα γκολ, κι ήταν τυχερός που στην πρώτη του ευκαιρία, σκόραρε κι έκοψε τον φρενήρη ρυθμό της ΑΕΚ, Που βέβαια δεν ανεκόπη μόνο λόγω του τέρματος, αλλά και λόγω συγκεκριμένων κενών στην ενδεκάδα. Αριστερή πλευρά δεν υπήρχε, ενώ ο Αραούχο ήταν εκτός τόπου και χρόνου, έχοντας χάσει μάλιστα την κλασσικότατη ευκαιρία του αγώνα. Το κεντρικό μας δίδυμο ήταν για τα μπάζα, ενώ φάνηκε λιγόψυχος ο Μάνταλος με ταυτόχρονα ανύπαρκτο τον Κλωναρίδη. Ο Λάζαρος που τα έκανε όλα, είχε πλέον κλειστεί από τρεις, χωρίς να έχει στήριγμα.

Αν όμως είδαμε κάτι καλό στο πρώτο μέρος, ήρθε αυτό το δεύτερο ημιχρόνιο, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ, που μας θύμισε παλιές καταστάσεις, εκπληκτικές ανατροπές, κι επικές νίκες. Διότι ο Μανόλο πήγε και διόρθωσε πράματα με το τράβηγμα του Μάνταλου στα αριστερά, αφού ο Κλωναρίδης πήγε σπίτι του και μπήκε ο Λιβάγια, αλλά τα σχέδια του πήγαν στον βρόντο, όταν ο Ολυμπιακός έβαλε και δεύτερο γκολ – πολύ ωραίο μεν αλλά εντεώς τυχαίο – και η ΑΕΚ βρέθηκε πολύ πίσω στο σκορ.

Κι ενώ θα περίμενες – αυτό περίμενα – την πλήρη κατάρρευση και την απόλυτη διαχείριση του αποτελέσματος από τον Χάσι, είδαμε τρομακτικά πράματα στο γήπεδο. Τον Χιμένεθ να παίρνει τα σώβρακα του άλλου προπονητή, αλλά και τους παίκτες να μην συμβιβάζονται και να βγάζουν ένα πάθος, που για την ΑΕΚ ήταν πρωτόγνωρο. Και δεν μιλάω μόνο για τον Λιβάγια, που έφερε τα πάνω κάτω. Μιλάω για τον κορυφαίο του αγώνα, που λέγεται Γιόχανσον και που μάζεψε τα αμάζευτα. Μιλάω για τον Μπακάκη που ήταν σκυλί, και μιλάω και για τον Μάνταλο, που όργωσε σχεδόν κάθε σπιθαμή του γηπέδου. Φυσικά μιλάω και για τον ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟ, που το είχε πάρει προσωπικά, και σήμερα ξεδίπλωσε όλο το ταλέντο του.

Πρακτικά, και με εξαίρεση το κεντρικό μας δίδυμο, τα πάντα λειτουργούσαν τέλεια, κύρια στο θέμα πάθος, φυσική ταχυδύναμη και νοοτροπία οτι δεν μπορούμε να χάσουμε στα κλεφτά. Δηλαδή με απλή καλή διαχείριση του αγώνα από τον Χάσι, χωρίς τρεξίματα, χωρίς κατοχή, και χωρίς κάποια ρε παιδί μου παγίδα. Μια παγίδα, που πήγαν να ρίξουν την ΑΕΚ οι εκπτωτικοί οργανωμένοι πελάτες που επιθυμεί ο Μελισσανίδης, που κόψανε τον ρυθμό, αλλά ευτυχώς οι παίκτες μας, ίσως να του δώσανε άλλο μήνυμα. Αυτό που μου είπε χθες ο Λυμπερόπουλος στο κέντρο της Αθήνας. Έλα ξανά για όλους τους άλλους.

Λεπτομέρειες όμως αυτά, διότι οφείλω να γράψω – τίμια – οτι είμαι εκστασιασμένος. Ειλικρινά, δεν μπορώ να θυμηθώ αυτού του τύπου την ανατροπή σε ντέρμπυ. Ανατροπή που λέει πολλά όταν ανατρέπονται τα σχέδια σου, κι όταν χάνεις τον βασικό αμυντικό σου χαφ, αλλά κι όταν τα σέντερ μπακ, τρώνε τσουκνίδες αντί για σίδερα. Επίσης κι όταν έχεις τόσο ανέτοιμο τον σέντερ φορ σου. Όπως και να το κάνεις, είναι τεράστια ηδονή, υπέρτατη αεκτζήδικη ευτυχία, να γυρνάς ενα παιχνίδι σχεδόν χαμένο υπέρ σου. Και μάλιστα όταν δεν σταματάς στην ανατροπή της ισοπαλίας, αλλά κυνηγάς σαν τρελός την νίκη.

Ειδικά όταν έχεις καταπιεί τον αντίπαλο, που φυσικά θα μιλήσει για διαιτησία. Εδώ μίλαγε και πριν σφυρίξει ο Σιδηρόπουλος, που ο γάβρος τον έχρησε διεθνή. Που φυσικά είχε λάθος σφυρίγματα, αλλά ήταν μοιρασμένα και πουθενά δεν αλλοίωσαν, όπως θα πουν οι φουκαράδες Έλληνες, το αποτέλεσμα. Διότι μπορεί το σφύριγμα να το δεις όπως θες, δηλαδή με τα τα οπαδικά γυαλιά σου, αλλά την κατοχή της μπάλας, δεν την καθορίζει το στραγάλι. Ειδικά μάλιστα όταν έχουμε διαφορά τελικών, που παραπέμπει στο άθλημα του πόλο.

Μιλάω λοιπόν για το καλύτερο δεύτερο ημιχρόνιο της ΑΕΚ, χρόνια τώρα. Μιλάω για μια νίκη, που μου θυμίζει την ανατροπή στα πέναλτυ του αγώνα με την QPR. Μιλάω για τρομακτικό μέταλλο, φοβερή μπάλα, κατάργηση των παραδόσεων που είχα πει στον πρόλογο, και μιλάμε για φοβερή ανάταση του αεκτζήδικου φρονήματος. Και τα συγχαρητήρια θα ήταν λίγα για την ικανοποίηση που μας πρόσφεραν σήμερα οι παίκτες, κόντρα σε ό,τι στραβό τους έτυχε. Με αυτήν την μπάλα σε επίπεδο γυρίσματος του αγώνα αλλά και στην θέληση, τουλάχιστον εγώ, πείστηκα οτι η ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα. Δεν πετάω διότι ξέρω οτι όπως δεν προηγηθήκαμε, άνετα θα μπορούσαμε να είχαμε φάει κι άλλο γκολ. Αυτό που με κάνει να πετάω, είναι η σπίθα στα μάτια των παικτών. ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

50 Responses to Α Ε Κ – ΟΣΦΠ

  1. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ ........ λέει:

    Καλύτερο και από 4-0 ήταν αυτό.Άντε με τα μπουρδελα.

  2. Ο/Η Jason λέει:

    ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΤΣΙ! ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΕΚΤΖΗΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕΤΑΞΥ 30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ, ΗΤΑΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ Η ΡΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ 1-2 “ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ”. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΤΥΠΟΣ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ Η ΗΤΤΑ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΗ, ΟΥΤΕ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΑ ΤΗ ΦΙΞ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ 3-2 ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΞΩ ΚΙ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑΝ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, “ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ”.

    Snitch,

    ΛΙΒΑΓΙΑ, ΛΙΒΑΓΙΑ, ΛΙΒΑΓΙΑ! ΔΕ Σ’ΑΚΟΥΩ!! ΔΕ Σ’ΑΚΟΥΩ!! ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΑΜΠΑΛΟ ΤΟΝ ΚΟΥΤΙΝΙΟ ΣΟΥ!! ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΡΚΟ!!!!!!!!!!

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Eιχα ΧΡΟΝΙΑ να δω τετοια ΑΕΚ, κανονικη. Αναλαμπες βλεπαμε αλλα αυτο το ματς θυμισε χρονιες 92-93 που η ΑΕΚ ακομη και με παικτες που δεν (π.χ Βαιος) καταπινε τον αντιπαλο- μιλαω για το β που η αεκ που ξερουμε στο 0-2 θα το ειχε παρατησει.
    ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Γιοχανσον πολυ καλος Μανταλος και πολυ καλος Γκαλο.
    Ο λιβαγιας βοηθησε αρκετα μιας και μπερδεψε κοσμο.
    Ο Χασι δε το πηγε ασχημα και ηταν τυχερος στο Α.
    Ακομη πιο τυχερος με το καλημερα στο β και δε θυμαμαι μετα το 0-2 να εκανε κατι παρα μονο να γυρισει ολη την ομαδα πισω με τη λογικη μαλλον αντε να τελειωνουμε και το πολυ να φαμε ενα.
    Αναλογα τυχερο γκολ εμεις στο πρωτο και το δευτερο ειναι απο τα καλυτερα φαουλ που εχω δει στην Ελλαδα. Ζουνινιο κανονικο θυμισε με τη μπαλλα να φευγει με 1000 και να κατεβαινει ακριβως τη στιγμη που επρεπε.
    ΜΠΡΑΒΟ σε ολους και στο Μανωλη που δε κοτεψε ακομη και στο 0-2 ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΔΙΕΨΕΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ.
    Περιμενα περισσοτερο μεταλλο απο το γαυρο που δειχνει μια ομαδα πελαγωμενη που βασιζεται σε ατομικες ενεργειες.
    Με αυτα τα μυαλα δε ξερω τι θα γινει στη Γιουβε αλλα στην Ισπανια παει για ρεκορ- αν και δε νομιζω να φτασει μεχρι εκει ο Χασι.
    Ειχα χρονια να χαρω τοσο πολυ και παλι ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και ειδικα στο Λαζαρο που δειχνει να αποφασισε οτι πρεπει να παιξει μπαλλα και ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

    Θα χαιρωμουνα με το Χ οπως ηρθε το ματς- τωρα χαιρωμαι περισσοτερο φυσικα.

    Σημερα γιορταζουμε απο αυριο σοβαρα για το ματς της Ευρωπης. ΑΝ το παρουμε κανουμε μεγαλο βημα.

    ΥΓ Προβλημα η κοκκινη του Τσοσιτς που δεν χρειαζωταν στο 94′.

    Θελω να ακουσω Σαββα, δε κρατιεμαι.

    Stevie εδωσε πολλα φαουλ υπερ μας αλλα αυτο δεν αλλαζει κατι. ΚΑΙ ΗΤΑΝ αλλα και τους χαρησε μια καθαρη κοκκινη.

  4. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Το πρότζεκτ γιουτοκιντουμη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη!

    Αν αντέξουν στην κορυφή μέχρι το Δεκέμβριο,ωστε να μπουν 2-3 απαραίτητες προσθήκες,θα πάρουμε επιτέλους πρωτάθλημα!
    Η ομάδα βρίσκεται σε ανέλπιστα φοβερή κατάσταση και αγωνιστικά και μεταφυσικά!
    Σωστή διαχείριση τώρα,στη βράση κολλάει το σίδερο!

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Jason
    Χαλαρωσε ολοι χαρουμενοι ειμαστε.
    Απλα ειδε οτι δεν υπαρχει Κλωναριδης – μαλλον τον εβαλε επειδη μιλα Βελγικα για να μη νιωθει μονος του ο CB του γαυρου- και ο Λιβαγια εκανε τα βασικα +3 πραγματα. Τα εκανε σωστα και μεχρι εκει και μπραβο οχι μονο σε αυτον αλλα σε ολους.
    Τωρα για τον Κουτι παλι εκτιθεσαι.. Μαλλον ξεχασες τι επαθες με τη Ντορτμουντ που μας ελεγες για πενταρες.

  6. Ο/Η Koreas λέει:

    Τεράστια ενωσιτικη χαρά σήμερα…….την περίμενα όχι όμως με αυτό τον επικό τρόπο……..το παιχνίδι όπως πήγε για έμενα και όλη την παρέα είχε τεράστια εναλλαγή συναισθημάτων……..το τέλος μας βρήκε να μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και κορνάροντας να διασχίζουμε τους ψιλο έρημους δρόμους……….πάντα τέτοια αεκαρα μου…….

  7. Ο/Η Πισσα και Πουπουλα λέει:

    Μπραβο-μπραβο. Για το οτι δεν το παρατησαν-πολυ σημαντικο- και για το καθαρο μυαλο, τοσο απο παικτες, oσο και απο τον παγκο . που επιτελους πρεπει να παψει το παραμυθι με καποιον ποδοσφαιριστη Κλωναριδη. Εναν Κλωναριδη ξερω. Τον Ηλια.
    Χρησιμοτατος ο Λιβαγια. Οχι μονο σημερα αλλα σε ολα τα ματς. Δεν ειναι σκορερ ο ανθρωπος, αλλαειναι φουλ συνεργασιμος εντος γηπεδου, ειναι ευστροφος και πασαρει σωστα εντος περιοχης.

    Μοιραζεται το βραβειο τουπωταγωνιστη μαζι φυσικα με τον -αναγενημενο- Λαζαρο.

    Θα ηταν κριμα και αδικο να χαναμε ετσι αποενα πραγματικο σκορποχωρι οπως καταντησε τον γαυρο ο Χασις. ( ο οποιος τελικα εφυγε με το βραδυνο ΚΤΕΛ για τους Αγιους Σαραντα).

    Ειναι πολυ νωρις να μιλαμε για τιτλο. Δεν ειναι καθολου νωρις ομως να χαρουμε ενα αποτελεσμα που ηρθεμε γαματη εμφανηση, σε ενα ματς απο εκεινα που εκ των πραγματων ειναι κατι παραπανω απο τρεις βαθμοι.

    Μπραβο σε ολους και συνεχιζουμε.

    Υ.Γ 200 χιλιαρικα πριμ εταξε ο Μητσος. Θα καβλωσε και αυτος γερα με την ληξη του ματς.
    Κανονικα πρεπει να δωσει και στον εαυτο του. Ειναι παντου.

  8. Ο/Η theo λέει:

    Μιλαμε για το ξεφτίλισμα των γαυρων , των διορισμένων , του Χο Χο Κόκκαλη και του I screw you χοντρού ….

  9. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Δυστυχώς μόνο ραδιοφωνικά μπόρεσα από τα ξένα…με άκουσε όμως όλο το Σάρρευ! Αυτή η νίκη συγκρίνεται μόνο με την ηδονή του Τάκαρου το ’89…30 χρόνια είχαμε για κάτι τέτοιο…μπράβο και ξανά μπράβο σε όλους τους, πλην αυτού του μαλάκα του Κλωναρίδη…θα το δείχνω στο γιό μου τακτικά αυτό το ματς στο youtube…

  10. Ο/Η Φώτης λέει:

    Ρε Στηβεν τι μέταλλο ήταν αυτό;
    ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους.

  11. Ο/Η conpater λέει:

    Ειναι, ισως, η μεγαλυτερη ηδονη για Αεκτζη,οπως ηρθε το ματς. Τους στελνεις για χορτα εκει που ηταν καβαλα στο αλογο. Εγω ειδα σημερα παιχτες που μετα το 0-2, λυσσαξαν στο παιχνιδι.Το ηθελαν το ματς,καυλωσαν και τελικα εδειξαν μια ΑΕΚ που ξεφυγε εστω και για 35` απο την κακομοιρια και την φουκαραδοσυνη. Κατεθεσε ψυχη και μεταλλο στο χορτο,και προς εκπληξη ολων,ο Χιμενεθ κανοντας σωστες κινησεις ( καλα,μην τρελαθουμε κιολας,τα αυτονοητα εκανε ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ αλλες φορες) εδειξε πως κι αυτος ηταν στην πριζα. Ενα μεγαλο μπραβο σε ολους ,αντε να δουμε και την συνεχεια . Καποιες φημες κυκλοφορησαν για τον Σαββα πως η πιεση εφτασε στο 25,και για αυτο δεν βγηκε να μιλησει.Να `ναι καλα ο ανθρωπος πανω απο ολα. Αλλα οπως και να το κανεις,χρειαζεται παντα ενας ΜΑΛΑΚΑΣ….

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    83 ετών είναι πια κι είναι κι ερωτευμένος, ενώ κατουράει με λάστιχο. Τι περιμένεις; Σε κάθε κατούρημα, πιστεύει οτι ρίχνει σπέρμα.

  13. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    TI ZHΣΑΜΕ ΑΠΟΨΕ ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ?
    ΛΑΖΑΡΕ ΤΙ ΕΒΑΛΕΣ ΡΕ?
    ΕΠΟΣ.

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Ατσάλι λέγεται, κι είχαμε χρόνια να το δούμε. Τολμώ να πω από εποχή Νικολούδη.

  15. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Εξαιρετικος Γιοχανσον (ειναι απιστευτο για τη θεση του ποσο καθαρα μαρκαρει, κοβει και κλεβει μπαλα). Κορυφαιος του γηπεδου ο Χριστοδουλοπουλος, ο αλλος ακομα να τον καλεσει εθνικη και καλει Μπακασετα. Εγω θα διαφωνησω με Δημητρη, ειδα πολυ κακο τον Γκαλο και φυσικα σε κακη βραδια τα σεντερ μπακ, ετρεμε η ψυχη μας. Ο Λιβαγια για ελληνικο πρωταθλημα, ξερει τοση μπαλα οση ολοκληρη η σουπερλιγκ. Απλα ο ανθρωπος δεν ειναι σεντερ φορ. Και σημερα και με Λαμια αλλαξε την επιθετικη λειτουργια της ομαδας μολις μπηκε, με τον τροπο που κατεβαζει κοντρολαρει κραταει και δινει την μπαλα. Σε αυτο το πρωταθλημα δεν υπαρχει αμυντικος που να μπορει να του χαλασει το παιχνιδι. Παρε βαλε με Λεβαδειακο, κερδισμενο πεναλντι με Λαμια, παρε βαλε σημερα. Κοινο στοιχειο και στις τρεις αυτες φασεις, οτι κοντρολαρε, περασε δυο και στις τρεις φασεις και την εδωσε στο σωστο σημειο. Αν δεν τα καταφερει φετος η ομαδα θα ειναι λογω ελλειψης παγκου. Οπως εχω ξαναγραψει, δυστυχως ενας απο τους βασικους να λειψει, δεν υπαρχει αντικαταστατης. Αριστερα βαζεις Μπακακη, σεντερ μπακ τωρα θα βαλει κανα Γιοχανσον. Και πειτε μου ποιον θα βαλει αν λειψει σε κανα παιχνιδι ο Λαζαρος ή ο Μανταλος!
    Υγ. Ευχαριστουμε τον Χασι που εβγαλε Ρομαο και εβαλε σεντερ μπακ τον Ταχτσιδη!!!

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Μάζεψε το φέτος. Θάχι μπόλικα όπως φαίνεται.

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Πραγματικά έπος. ΑΕΚ βγαλμένη από το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Το γαμήστε τους τους πούστηδες, άλλο που δεν θα θέλανε οι πούστηδες. Εσύ το είπες για βρισιά, αλλά αυτοί το θέλανε σαν ευχή. Γαμήστε τις πουτάνες χωρίς λεφτά, έπρεπε να πεις.

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Γιανούτσος, Άνταμ για τα συμπληρώματα.

  20. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δημητρη νομιζω (μπορει να κανω και λαθος) οτι απο τη μερια του γκαλο δε φαγαμε φαση καν, το γκολ ειναι ολιγωρια του Βρανιες.
    Ετρεξε πολυ και πιεσε τα χαφ.
    Το Ρομαο τον εβγαλε γιατι πηγαινε φουλ για κοκκινη και που τη γλυτωσε τυχερος εινα επρεπε να παιζει με 10 αο το 65.
    Για τον Παναη τον κουνελιαρη δεν υπαρχουν λογια. Πιο αχρηστος παικτης πιο αργος πιο τσουρουκας δεν υπαρχει. Απορω γιατι τον πηραν καν.. tragic που ελεγε και η διαφημιση. Το δε ονειρο να βαλεις τη φρεγατα CB δε το βλεπει ουτε ο Αλεφαντος..

  21. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΝΟ ΑΕΚ λέει:

    ΑΕΚ ΓΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ………………
    ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ……………………

  22. Ο/Η mporat λέει:

    Πέρσι ήμουν από τους μεγαλύτερους υβριστές του Μάνταλου, είχα γράψει κι αγανακτισμένος “πούλο στο Μάνταλο” σε ένα σχόλιο εδώ γιατί πραγματικά ένιωθα πως μας κορόιδευε. Τον έβαζαν στα πλάγια κ χανόταν γιατί και καλά δεν κάνει για εκεί.

    Φέτος τι έχει συμβεί δε μπορώ να το αντιληφθώ. Έχει κάνει κι άλλα καλά ματς αλλά το σημερινό ήταν τρομερό. Στο 2ο ημίχρονο, παίζοντας στην αριστερή πτέρυγα, τον είχα μπροστά μου και δε θυμάμαι το αντίπαλο μπακ να τον έκοψε μια φορά. Κατέβαινε με τη μπάλα τόσο ορμητικά που αναρωτιόμουν αν είναι ο ίδιος παίχτης. Πόσο δίκιο έχουν αυτοί που λένε πως δεν έχει σημασία η θέση, αν ξέρεις τι να κάνεις τη μπάλα, παντού θα φανείς.

    Για το Λάζαρο τα λόγια περιττεύουν, κορυφαία εμφάνιση κ ίσως έχει δώσει στην ομάδα κάτι παραπάνω ψυχολογικά, μιας κ στο τελευταίο πρωτάθλημα του βάζελου είχε κάνει μεγάλες εμφανίσεις.

    Μπράβο σε όλους, μας τρέλαναν μετά από χρόνια. Να είναι ίδια και η συνέχεια.

  23. Ο/Η Κώστας λέει:

    Μάλλον έρχεται Πογιέτ στον Ολυμπιακό. Πήραν ,λέει, τον Χάσι, διότι είναι μανούλα στα προκριματικά των ευρωπαικών κυπέλλων. Τώρα γιατί τον κράζουν, αφού τον πήραν ξεκάθαρα για να τους φέρει τα έουρος από τας Ευρώπας και δεν ξέρει να στήνει ομάδες. Ο σανός ξεκίνησε από τα παπαγαλάκια. Καλά και ο Πογιέτ και όποιος έρθει, τέτοιο μπάχαλο που θα βρει εκεί, θα κάνει 2 μήνες να μοντάρει τους κατσαπλιάδες του γαύρου. Καλά εάν αυτός ο Ένγκελς κοστίζει 7 και εκατομμύρια, εγώ παίζω άνετα σα σύγχρονο 10 παλαιάς όμως κοπής στην Barca.

  24. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Κριτική έκανες και πολύ δίκιο είχες. Τα ίδια κάναμε και μεις. Άμα σέρνεται θα τα λέμε, άμα πετάει, θα τον πηγαίνουμε ακόμα ψηλότερα. Πανάκεια πάντως, κανείς δεν θα είναι. Ο Λάζαρος καταπληκτικός, αλλά σήμερα την ΑΕΚ την κράτησε ο Γιόχανσον. Ένα κέντρο μόνος του.

  25. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Αυτά ψάχνεις; Που να δεις τι έγινε στον Απόλλωνα, Η ομάδα με δυό δοκάρια, με μπάχαλο οτι φταίει η διατησία – καμία σχέση – απέλυσαν τον προπονητή. Μιλάμε για τον ορισμό της μαλακίας. Ή σου φταίει ο ένας ή ο άλλος. Δεν μπορεί να σου φταίει ο άλλος, κι εσύ να βαράς τον έναν. Μιλάμε για την ασχετοσύνη σε πλήρη άνθηση. Ειδικά με τις φάπες στον Κασναφέρη, λες κι ήταν κάτι σε αγωνιστικό επίπεδο.
    Υγ. Πογιέτ; Μακάρι.

  26. Ο/Η Κώστας λέει:

    Στο Τορίνο με Νικοπολίδη, αλήθεια το ανακοίνωσαν και μετά “ξένος τεχνικός που έχει δουλέψει στην Ελλάδα”. Απλά ο Πογιέτ θα σκιστεί για να δείξει στον Μελ, πως άδικα με έδιωξες. Θα το έχει φαντάζομαι σαν έξτρα κίνητρο. Τώρα αυτό μπορεί να είναι και αρνητικό να κάνεις την δουλειά και το πόστο σου, προσωπική κόντρα με κάποιον αντίπαλο. Η φάση ελίναι πως οι γαύροι θέλουν sir Takis για εκείνα τα δύο 2 στη Λάτσιο και Βέρντερ…. αυτά είναι, να ξέρεις από μπάλα…2017 και να θες επιστροφή sir..

  27. Ο/Η Ο τεμπελης λέει:

    Και εκτός απ´ολα αυτα που εχουν αναφερθεί,η ομάδα μου έδωσε την εντύπωση οτι μπορει να παίξει φέτος πολυ όμορφο ποδόσφαιρο ξανά μετα απο χρονια,αντάξιο της παράδοσής μας . Νομιζω οτι ολοι μας το χουμε επιθυμήσει καθότι οι Αεκτζίδες ήμασταν μαθημένοι στο θεαματικό κι αρτίστικο ποδόσφαιρο.
    ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ FEELING ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ!!!

  28. Ο/Η Flevend λέει:

    Μπράβο στην ομάδα και όποια και αν είναι η αιτία(μέταλλο;φορμάρισμα;τακτική;).Είναι απο τις περιπτώσεις που απολαμβάνεις χωρίς να ψάχνεις την αιτία.Να λέμε και τα μπράβο και επειδή έχουμε(και εγώ) κράξει πολλές φορές.Ούτε το ρόστερ συμπληρώθηκε μαγικά ούτε ξαφνικά όλοι έγιναν μπαλαδόροι.Ας είναι όμως και έτσι και όσο κρατήσει…Ελλάδα είμαστε και άς μην θέλουμε μακροπρόθεσμα σχέδια και τακτικές..Και άν καταφέρει να προκριθεί στην Ευρώπη και κρατήσει την ομάδα έτσι μέχρι Ιανουάριο-Φεβρουάριο έτσι,κάτι πρέπει να πιστώσουμε και στον Μανόλο…

  29. Ο/Η Tasos λέει:

    Στήβεν τι να λέμε για το χθεσινό βράδυ, έβλεπα το ματσάκι σπίτι και στο 3-2 ο μικρός άρχισε να με κοιτάει τρομαγμένος και μετά γελούσε με αυτά που έκανα…

    Ο Λιβάγια ξέρει μπάλα, στο είχα πει και από το παιχνίδι με τη Ριέκα. Αν ήταν και πιο γρήγορος και με μεγαλύτερη έκρηξη δεν θα έπαιζε Ελλάδα…τεχνικά όμως πολύ καλός.

    Άμυνα για κλάματα, πρέπει να γίνει κάτι με αυτό το θέμα. Πολλές φάσεις του gay μύριζαν γκολ από το πουθενά, καρδιακοί θα γίνουμε.

    Πιστεύω το ματς το πήρε πρωτίστως το μάτι που γυάλιζε όπως είπες κι εσύ και μετά τα υπόλοιπα. Δεν ξέρω αν η νοοτροπία αυτή οφείλεται στον προπονητή, στον Μελισσανίδη ή στον φούφουτο, αλλά όποιος και να είναι μπράβο του.

    Η διαιτησία πολύ καλή (θα έλεγα ότι μας έδωσε τα σπόρια αλλά τι διάολο, στην έδρα μας παίζαμε).

    ΥΓ: Σκεπτόμενος κάφρικα θα ήθελα να τους κερδίσουμε με μούφα πένταλτυ στο 93. Αλλά έτσι όπως ήρθε η νίκη είναι ακόμα μεγαλύτερη η χαρά…

    ΥΓ2: Έπρεπε να πάω με τον Jason να δούμε το ματς, τους γαύρους που λέει τους ξέρω και θα ήταν ωραίο σκηνικό να τους βλέπω σαν τις χήρες…για να σου δώσω να καταλάβεις, είτε μιλάς (ποδοσφαιρικά) με τον καμμένο γάυρο πρεζόνι από τα Καμίνια είτε με γαύρο που έχει bachelor master phd και κάνει post doc είναι το ίδιο

    ΥΓ3: Η ΑΕΚΑΡΑ να γ@μ@ για τα παιδιά στη ξενιτιά, δεν άντεξα το είπα 🙂

  30. Ο/Η karaban21 λέει:

    επιτέλους. παίχτες και προπονητής δεν εγκατέλειψαν στο 0-2 αλλά και στο 2-2 λυσσαξαν για τη νίκη ενώ παλιότερα θα κάθονταν πίσω και θα ήταν ευχαριστημενοι για το χ.
    ο γάβρος έχω την εντύπωση ότι σάστισε με το 0-2 και δεν το πίστευε . αν βέβαια έχεις 4 σουτ στην εστία και τα 2 γίνουν γκολ το λες και κωλοφαρδία.
    περιμένω κυρ Σαββα…. ελπίζω να είναι καλά.

  31. Ο/Η Savvi λέει:

    Μεγάλη εμφάνιση… εμφάνιση ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ. Δεν ξέρω αν θα αντέξουμε μέχρι το τέλος αλλά αν παίζει έτσι η ομάδα χαλάλι τα χιλιόμετρα για πάρτι της. Εκ του αποτελέσματος ο Μανώλης είναι επιτυχημένος βάση αποτελεσμάτων έως τώρα και μπράβο του. Το καλό κλήμα στα αποδυτήρια φαίνεται μέσα στο γήπεδό και από τους πανηγυρισμούς των παικτών. Το ότι είναι ψυχάκιας το ξέρουμε αλλά εμφανίζετε πιο ώριμος από ποτέ και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε όλοι.

    Δύο λόγια και για τους αντιπάλους. Δεν μπορεί να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία. Δεν θα υπήρχε πιθανότητα να τους κάνουμε κηδεία στο 89’ άλλες εποχές. Είναι απαράδεκτοι με την αντιμετώπιση του Καπίνο στέλνοντας τον στην Κ20. Δηλαδή εμείς τον Ανέστη τι θα έπρεπε να τον κάνουμε να τον κρεμάσουμε; Εδώ έρχεται η διαστροφή, κάνε ρε Μελ πρόταση στον Καπίνο για να τον πάρεις και κάντους πουτάνα. Να κάνουμε και λίγο χαβαλέ ε…..

    Υγ. Μακριά από Πογιέτ όχι ότι μας απασχολεί όμως.

  32. Ο/Η Κάρολος - (Anders Carlsson) λέει:

    Ήμουν νιός και γέρασα, ούτε που θυμάμαι πότε είχα ξαναδεί τέτοια ΑΕΚ.

    Τέτοια ηδονή από το 1989 που το Eurosport έδειχνε τον KARANKKKKIOZOPOULOS να το στάζει.

    Ούτε τότε είχαμε, ούτε τώρα έχουμε βεντέτες… (κανονικές τουλάχιστον).

    ΥΓ.

    Πρέπει να είσαι ντιπ μαλάκας για να φέρνεις στην Ελλάδα προπονητή με το όνομα Χάσ(ε)ι. Ακόμα και η σημειολογία παίζει το ρόλο της. 😀

  33. Ο/Η koreas λέει:

    Καλημέρα και Καλή εβδομάδα……

    steven η βομβα πότε απενεργοποιείται;……προ ή μετά juve;

  34. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Έχεις απόλυτο δίκιο.

  35. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Τα πάντα πιστώνονται σε όλο το τεχνικό τημ, δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε κανέναν. Η κοιλιά, που σίγουρα θα γίνει, μακάρι να μην μας επιρρεάσει ιδιαίτερα.

  36. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Ο Χάσι δεν έφυγε;

  37. Ο/Η Anders Panteleimon Carlsson λέει:

    ΣΕΡ Taquis πλέον.

    Ω πυτάν, ουλαλά, λαλά, λαλά, το πήραμε! 😀

  38. Ο/Η Τυχερός Λουκ λέει:

    Μεγάλη νίκη και κυρίως ο τρόπος που ήρθε δείχνει DNA μεγάλης ομάδας που έδειχνε να εξαφανίζεται τα τελευταία χρόνια. Το τι έγινε εδώ στη Ν. Υορκη στον (προσωρινό) μας σύνδεσμο δεν περιγράφεται! Τολμώ να πω ότι η νίκη αυτή πανηγυρίστηκε πιο πολύ κ από το Κυπελλο πέρσι! Βέβαια έχουμε ακόμα 25 αγωνιστικές αλλά για πρώτη φορά εδώ κ καιρό ανυπομονώ να δω τον επόμενο αγώνα!

  39. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Τα ίδια συναισθήματα φίλε μου έχω κι εγώ. Έχεις γνωριστεί με τον γιό μου που είναι στη Νέα Υόρκη;

  40. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Όχι… Εγώ είμαι Midtown West (Hells Kitchen) και πάω Αστόρια όποτε μπορώ για τους αγώνες. Που είναι ο δικός σου; Δώσε το email μου αν θέλει να επικοινωνήσει, έχουμε καλή παρέα εδώ για να βλέπουμε τα παιχνίδια.

  41. Ο/Η Koreas λέει:

    Φίλτατε, σήμερα ο Τσίπρας στη βουλή κάτι έλεγε για πορίσματα της δικαιοσύνης για το noor1, κάτι έλεγε ονομαστικά για το χάπια κΑϊ τον άλλον το ρετσίνα – ΚΚουρτάκη. Ονομαστικά έτσι από το βήμα τις βουλής;………οσμιζεσαι κάτι;

  42. Ο/Η Iron Jim 21 λέει:

    Ειρήνη ημιν αδέρφια. Χαίρομαι που από χθες όλοι συμφωνούμε και χαιρόμαστε με την ομάδα που θύμισε άλλες εποχές, καθώς πρόσφατα υπήρξαν κάποιες αντιπαλότητες που δεν χρειάζονται ! Όλοι έχουμε κάποια άποψη, δεν χρειάζεται να ταυτίζεται πάντα με του απέναντι. Τα επόμενα ματς θα δείξουν πολλά, ειδικά αν γίνει το δύο στα δύο παίρνουμε μεγάλο προβάδισμα. Φυσικά υπάρχει μακρύς δρόμος ακόμη, όμως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ψυχολογία, συσπείρωση όλων, επιστροφή παιχτών όπως Γιακουμακης, Λαμπρόπουλος, για το rotation και βλέπουμε που θα φτάσουμε. Με πρόκριση στους 32 μπορεί να συμπληρώσουμε τα λίγα κενά όπως αλλαγή του Lopes, extreme αριστερό αντίστοιχο του Λαζάρου κτλ ΑΕΚΑΡΑ 4ever! Iron Jim 21

  43. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Δεν είναι Αστόρια, είναι κάπου στο east side. Στείλε μου στο mail μου ένα contact, για να σας φέρω σε επαφή.

  44. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Δεν οσμίζομαι, γνωρίζω οτι αυτόν θέλει για αντίπαλο αφού όποτε θέλει του τραβάει το χαλί.

  45. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Αν πάρουμε τα δύο εκτός, εννοείται οτι αν κρατηθεί η διαφορά σε κάποιον συνδυασμό αποτελεσμάτων και με τον ΠΑΟΚ, τότε το πρωτάθλημα δεν χάνεται.

  46. Ο/Η Τυχερός Λουκ λέει:

    Έστειλα μυνημα με τα στοιχεία μου μέσω του “bloggers”. Το email σου δεν το βρήκα…

  47. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Παύλο, έχω πάρει τα στοιχεία και θα τα προωθήσω καταλλήλως στον Αλέξανδρο, τον συντοπίτη σου.

  48. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Επίσης, ξέχασα. stevenavramidis@yahoo.gr

  49. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    Χουνέρι απ΄τα λίγα τους φτιάξαμε , κυρίως όμως μας έφτιαξε η ομάδα και η συσπείρωση της, η διάθεση τους να μην τα παρατήσουν μας γέμισε χαρά . Και έφεραν και το τρελλό αποτέλεσμα της νίκης που έκανε την χαρά μας ανείπωτη .
    Μας γλύκαναν κι ας μην το είδαμε από κοντά , εντάξει είμαι γκρινιάρης και δεν πατάω στο γήπεδο , ας παίζουν σαν άντρες αντάξια με αυτό που έχουμε σαν παρελθόν ,και θα τουμπάρουν κι εμάς που βαρεθήκαμε τα δήθεν και τους στρουθοκαμηλισμούς .
    Δέν είναι ώρα όμως για πικρίες και νάζια από μέρους μου , αρκούμε στό καλύτερο και πλέον ηδονικό παιχνίδι που μας χάρισαν (μαζί με το αποτέλεσμα) μετά από πάρα πολύ καιρό . Εύχομαι την μεγαλύτερη διάρκεια και κάθε δυνατή επιτυχία στην ΑΕΚΑΡΑ μας .

  50. Ο/Η DNAEK λέει:

    Νάσαι καλά ρε Μανόλο με τις εμπνεύσεις σου.
    Μια απλώς άνετη αναμενόμενη νίκη την έκανες ΕΠΟΣ
    με πολλά “παράπλευρα” κέρδη για την ομάδα και απώλειες
    για μένα.Ακόμα “ψάχνω” τη φωνή μου.