Ολα καλά.

Αρχισε η “κάτω βόλτα” για  την έτσι κι αλλιώς προχειροφτιαγμένη ΑΕΚ του Μελισσανιδη. Γιατί δεν είναι ΑΕΚ “του Χιμένεθ”. Ούτε του “Λάζαρου” ή του “Χ” και “Ψ”  υφισταμένου του “εγγυητή.

Και φυσικά όλα δείχνουν πως ο άνθρωπος δεν ασχολείται. Η τουλάχιστον-για να το πούμε σωστά: Δεν τον ενδιαφέρει. Γιατί η αλήθεια είναι πως ασχολείται και παραασχολείται. Οταν κάποιος πολυάσχολος με μεγάλες υποχρεώσεις που τρέχει εταιρείες, βρίσκει χρόνο και ξημεροβραδυάζεται στις κερκίδες των προπονήσεων στα αποδυτήρια και στα ξενοδοχεία της αποστολης εκτός έδρας, συμμετέχει σε γιορτές, φιέστες ευχέλαια και άλλες δράσεις της ομάδας,αλλά ΠΑΡΌΛΑ ΑΥΤΑ δεν δίνει φράγκο για πραγματική ενίσχυση της ομάδας,λειτουργώντας ως μπαλωματής, παραμένοντας στην ευχή “αγιος ο Θεός,άγιος Ισχυρός…”,αυτό σημαίνει πως έχει μεν χρόνο μπόλικο για πέταμα,αλλά όχι πλάνο, όχι σχέδια,όχι μέθοδικότητες.

Ολα αυτά μάλλον εξαντλήθηκαν στην προσπάθεια αδειοδότησης και τωρα χτισίματος του νέου γηπέδου και έτσι δεν περίσσεψε ούτε προγραμματισμός,ούτε λεφτά, ούτε επαγγελματισμός,ούτε μεθοδολογία, ούτε “μαστερ πλαν”. Το μόνο που περίσσεψε είναι ευχές και Χρόνος. Απλέτος. Να γυροφέρνει την ομάδα σαν ρέμπελος και να βγάζει πύρινους λόγους στα αποδυτήρια,παριστάνοντας τον Παπαφλέσσα και αναζητώντας τα όρια της Ψυχής του ΑΕΚτζή ποδοσφαιριστή η οποία ως γνωστόν βρίσκεται στον πάτο της φόδρας της τσέπης.

Φυσικά το νου μας τον έχουμε στο νεοαγερθεν γήπεδο-που καλώς κακώς αργα η γρήγορα- θα γίνει και θα είμεθα όλοι ικανοποιημένοι με πρώτον τον ίδιο τον “σωτήρα”.

Καλό το “ντου” στην ΕΠΟ και τα νταιλίκια στους κασκολοφόρους και τα χαστούκια στους Κούγιες,αλλά από προγραμματισμένη και μεθοδική με ισχυρές βάσεις και προοπτική 5ετίας ΑΕΚ τί γίνεται;

Τώρα θα μου πεις “ο άνθρωπος είναι από τις  σπηλιές φερμένος.Τι ζητάς”; Σωστά; Αλλά αλλού γιατί ξέρει να αναζητά τους ειδικούς και τους σωστούς και εδώ λειτουργεί ως “μπαλωματής” χρησιμοποιώντας πρόσωπα πολυφορεμένα,φθαρμένα,παρωχημένα και κυρίως περιορισμένων ικανοτήτων δηλαδή ΦΤΗΝΩΝ;  (η οποία φτήνια συνήθως τρώει τον παρά). Καλά τα “50-50” αλλά  χρειάζονται και επιδέξιοι κώλοι.

Καλά όλα τα άλλα λοιπόν. Αλλά από ομάδα πως πάμε; Από παίκτες που αναλογούν στην ομάδα που-υποτίθεται “ξαναήρθε” πως πάμε; Από επαναφορά της δυναμικής της φανέλας πως πάμε; Από προσέλκυση της χαμένης και απομακρυσμένης πλειοψηφίας των φίλων της ΑΕΚ πως είμαστε; Από Ακαδημίες και ανάδειξη παικτών προς όφελος της ομάδας  μετά από 5 χρόνια πειραματισμών πως είμεθα; Από επικοινωνία -ζεστή και αληθινή-με τον παγωμένο και απόμακρο κόσμο της ομάδας πως τα πάμε;

Τι ακριβώς έχει “αγοράσει” και τί έχει “πουλήσει” η ΑΕΚ φέτος; Τι αποποιήθηκε και τί υποσχετικές έλαβε; Τι έχει “ενεχυριάσει” ώστε να κυκλοφορεί με  ελβιέλες και κουστούμι; Και τέλος πάντων τί λέει αυτός ο Νόμος των Συγκοινωνούντων Δοχείων; Και μάλιστα νυκτός;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

15 Responses to Ολα καλά.

  1. Ο/Η PERAKAS-21 λέει:

    Μήπως έχεις κ κάποια απάντηση να δώσεις επί των ερωτήσεων της τελευταίας παραγράφου; Εννοώ ήταν γενικές οι ερωτήσεις σου αυτές ή συγκεκριμένες;

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς PERAKAS-21: Φιλολογικές ερωτήσεις είναι. Απαντήσεις δεν έχω. Απλά η λογική λέει πως -δεδομένου και της εξαφάλησης εκ μέρους του Μελισσανίδη του “50-50”-αν ξόδευε 2-3 εκατομμύρια το καλοκαίρι για μεταγγραφές ουσίας, θα μπορούσε να είναι καβάλα στο άλογο φέτος. Και δεν πιστεύω πως διακινδύνευσε την -πιθανή-κατάκτηση του πρωταθλήματος για 2-3 εκατομμύρια επιπλέον. Πάει την ομάδα με “χειρόφρενο”.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστος : Δηλαδή άμα δώσει κι ένα πρωτάθλημα, δεν θα βγάλει τίποτα;

  4. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Χρηστάρα, έχω κατουρηθεί (????) πάνω μου από το κολάζ σου. Κ(λ)αυσίγελος…

  5. Ο/Η νικος-αρρωστακι λέει:

    πραγματικα,αν προσπαθησει καποιος να το δει οσο περισσοτερο γινεται πιο ψυχραιμα,ειναι να χαμογελας απο πικρα..οντως με 2-το πολυ πολυ 3-μυρρια,αυτη η ομαδα θα μπορουσε να ειναι καβαλα στο αλογο..ουτε παραλογισμοι,ουτε ξοδεμα πακτωλων σε μανατζαρεικα παιχνιδια,ουτε τιποτε..ορθολογισμος και ποιοτητα σε δυο θεσεις ακομη..τιποτα συγκλονιστικο,τιποτα μη αναστρεψιμο οικονομικα..καμμια καταστροφη δεν θα επερχοταν-αν ω μη γενοιτω-αυτες οι κινησεις αποδεικνυονταν αστοχες(γιατι βρε αδερφε,παντα ελοχευει ο κινδυνος εστω κ απειροελαχιστα,να μην σου βγουν 2 ονοματα)..η εισοδος στους ομιλους του γιουροπα,ειχε ”εξασφαλισει”ενα μικρο μαξιλαρακι ασφαλειας στο οικονομικο..αντ’αυτου,πηγαμε στο εχει ο θεος και βοηθα παναγια..δυστυχως οταν θες να το παιξεις ο θειος απο την αμερικη,ταζεις,φωναζεις,ωρυεσαι και καταντας ο θειος απτα τρικαλα με το κοφινι γεματο αυγα κ κοτες,ειναι νομοτελειακο,οτι στο τελος θα παει η μουτζα συννεφο..

  6. Ο/Η Πισσα και Πουπουλα λέει:

    Προς Steven: Ε, ναι αυτο λεμε στο περιπου. Τωρα αν αντι για μαυρο που πονταρε, τελικα ερθει κοκκινο και παρει τα αρχιδια του, κανεις δεν το ξευρει.
    Ειναι ωραιο πραγμα ομως η ρουλετα. Ειδικα αμα πονταρεις με λεφτα των αλλων.

  7. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Θέλουμε δεν θέλουμε πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον Τάιγκερ.
    Είπαμε, κουτσά στραβά το τσουλάει το βαπόρι.

    Αυτή η ομάδα με αυτό το ρόστερ και με προγραμματισμό “βλέποντας και κάνοντας”
    μάλλον μια χαρά τα πάει μέχρι τώρα.
    Εντάξει,θα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα.Αλλά θα μπορούσε και χειρότερα…

    Από την σημερινή ΑΕΚ τι απαιτήσεις να έχουμε…
    Ας κρατήσουμε για την ώρα τα θετικά,όπως τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

    Η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία παρ’ολα τα σκαμπανεβάσματα και τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν.
    Η εξέλιξη είναι αργή και με πισωγυρίσματα αλλά ευδιάκριτη και δεδομένη.
    Θα βρει οριστικά τον δρόμο της,θα γίνει ξανά η ΑΕΚ που θέλουμε.
    Τώρα πότε,δεν το ξέρω…

    Αυτόν τον πεκχαρτ τίνος φαεινη ιδέα ήταν να φύγει;
    Τίμιος παίκτης, φθηνός και έστω 10 γκολάκια θα στα έβαζε.
    Ας τον είχε έστω στον πάγκο για παιχνίδια όπως το προχθεσινό.
    Μας είχε δείξει κι αποδείξει ότι σε αυτή την ΑΕΚ μπορούσε να βοηθήσει.

    Τέλος πάντων,γραφ’την στα λάθη σου που έλεγε κι ένα παλαιό λαϊκόν άσμα.

  8. Ο/Η Πισσα και Πουπουλα λέει:

    Προς ΤΑΚΗ:Διωξανε το Πεκχαρτ γιατι ειχαν κατα νου να φερουν τον Πογκμπα. Αλλα τελικα δεν χρειαστηκε αφου το ροστερ γεμισε και κυριως εμπλουτιστηκε με την μεθοδο του γαμου της Κανα. Ελπιζω να γνωριζεις το γεγονος και να μην εκανες κοπανες οταν ο δασκαλος εκανε θρησκευτικα.
    Οσο για του “κουτσα-κουτσα” της ΑΕΚ δηλαδη του Μελισσανιδη μπορει και να εχεις δικιο. Υπαρχουν και χειροτερα. Εδω εκλεισε η “Πιτσος”. Παλι καλα να λεμε εμεις που σωθηκαμε.

    Η φετινη πορεια της ΑΕΚ μοιαζει λιγοτερο ασχημη απο την περσυνη γιατι απλα ολοι εχουν απωλειες βαθμων και λεγοντας ολοι εννοουμε ο γαυρος. Αν ο Βαγγελας ειχε κανει π.χ 7-8 νικες ως τωρα και ειχε πανω απο 22 βαθμους τοτε θα σκουζαμε ομαδικα και θα ομφαλοσκοπουσαμε ουαν μορ ταιμ.
    Αλλωστε αυτο υποστηριζει και ο Σαντσο Παντσα της δημοσιογραφιας ο Κετσετζογλου. Πως με βαση την φετινη παρουσια και συγκομηδη “περσυ τετοια εποχη θα ειχαμε αλλαξει προπονητη και θα καναμε σχεδια για την επομενη σεζον…” Αρα λοιπον κανουμε και οικονομια φετος αν το καταλαβες. Απλα πολυ θα ηθελα να μου αναφερει τα εναπομειναντα ψετεινα σχεδια ο σιορ Κωστας αν μπορει. Γιατι εγω βλεπω μονο “οτι του φανει του λολοστεφανη”

    Εμπιστοσυνη ειχα στην “Πιτσος”. Στον Μελισσανιδη τι εμπιστοσυνη να εχεις; Δεν ειναι θεμα εμπιστοσυνης αλλα συγχρονισμου συμφεροντων. Αν αυτα της ΑΕΚ ας πουμε συμβαδιζουν με αυτα του τιγρεως τοτε καλως. Αν οχι τοτε η ΑΕΚ μπορει ανετα να εχει τη μοιρα “τσιμενταρισμενου” μαρτυρα. Χωρις οικτο.

    Υ.Γ.:Γεια σου ρε Γιωργη. Εχει υλικο φουλ εδω για δεκα επιθεωρισεις. Εκει τι γινεται; Ολα καλα;

  9. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Μα οι όποιες ελπίδες υπήρχαν και υπάρχουν για πρωτάθλημα, πρώτα εκπορεύονται από τη κατάσταση του γαβρου που φαινόταν από το καλοκαίρι κι έπειτα από την δική μας ενίσχυση που ήταν μια από τα ίδια.
    Ακόμα και ο αραουχο έστω δανεικός,που μέχρι στιγμής απογοητεύει,ήρθε αφού περάσαμε στους ομίλους.
    Η διαφορά​ φέτος είναι στην Ευρώπη.
    Από εκεί πήραμε τις χαρές συν το παιχνίδι με το γαβρο.
    Κι από εκεί έρχεται και έξτρα χρήμα που ελπίζουμε να αξιοποιηθεί δεόντως…

    Κι έτσι όπως είναι τα πράγματα και ειδικά αν για το πρωτάθλημα υπάρχει και παρασκήνιο που δεν γνωρίζουμε,καλό θα ήταν σε αυτή τη φάση να ρίξουν το βάρος στην Ευρώπη.
    Να προκριθούν στους 32.Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά.

    Τώρα για τον Μελισσανίδη και τα συμφέροντα του δεν μου λέει κάτι φίλε Χρήστο, αφού το ίδιο ισχύει για όλους.
    Αν λοιπόν τώρα συμφέροντα και ΑΕΚ συμβαδίζουν, έχει καλώς.
    Αν όχι, έχει κακώς…

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΤΑΚΗ : Αγαπητέ φίλε, ο αντίπαλος φέτος είναι ο ΠΑΟΚ, μην ξεγελιέσαι από το disinformation που εκτοξεύεται.

  11. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Στήβεν αν είναι να το πάρει στα ίσα ή με άλλον τρόπο ο ΠΑΟΚ ας το πάρει.
    Αν είναι να αποκομίσει τα όποια κέρδη ο Μελ από τυχόν αλλαξοκωλιές ας κάνει αυτό που πρέπει.
    Αρκεί μέσα από όλα τα παρε-δωσε και όποιες συμφωνίες ή συναλλαγές,να κερδίζει έστω μακροπρόθεσμα και η ομάδα.

    Είπαμε,αν ο μοναδικός τρόπος για να πορευτεί η ΑΕΚ είναι αυτός του Μελισσανίδη,
    ας κοιτάξει τις δουλειές του και τα κέρδη του,αλλά να πράξει τα δέοντα και για την ομάδα.

  12. Ο/Η Πισσα και Πουπουλα λέει:

    Προς ΤΑΚΗΣ: Εμενα προσωπικα δεν με πολυενδιαφερει το πωταθλημα οσο η ΑΕΚ αυτη καθ αυτη . Αυτο( το φετινο, του χρονου, του παραχρονου, )θα ερθει. Αναποδραστα που λενε και οι ποιητες.
    Η ΑΕΚ της “καθημερινοτητας” ομως, των Κυριακων, αυτη μας-με- ενδιαφερει. Η ΑΕΚ που γαμει και δερνει ανεξαρτητως αποτελεσματων. Αυτην την ΑΕΚ ψαχνουμε εδω και παρα πολλα χρονια. Και δεν ξερω ποσο δυσκολο ειναι να “συνελθει” μετα απο τοσα χρονια μετριοτητας.
    Τελος παντων. Παραμενουμε κοντα της αναποφευκτα αφου μιλαμε για παιδικο ερωτα και ελπιζουμε οι επαγγελματιες της πλακας που την απαρτιζουν ως επι τω πλειστον, να την μεγαλωνουν αργα αργα και να μη το καταλαβαινουμε.
    Αλλωστε η “λυση Μελισσανιδη” ηταν η προπορευουσα προταση απο αυτον εδω το χωρο απο οταν εμφανιστηκε ως blog απο το 2009 αν θυμαμαι καλα με προεξαρχοντα τον Steven,οποτε καθε επιτυχια αυτου του σχηματος ειναι και μια επιβεβαιωση.
    Δεν ειμαστε λοιπον εναντιοι, ποσο δε μαλλον”πολεμιοι” του “εγγυητου” της ΑΕΚ. Αλλα κριτικη- εστω και αστοχη καποιες φορες- μπορουμε νομιζω να κανουμε. Πολυ περισσοτερο να εκφραζομαστε για τις οποιες και οσες ελειψεις αστοχιες η προχειροτητες παρατηρουμε.
    Αυτα.
    Κατα τα υπολοιπα, “ειμαστε ολοι ΑΕΚ”.

  13. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Χρήστο μου καλά είμαστε εδώ, φαί στο τσικάλι (καίτοι μεταλλαγμένο) καμιά μπύρα με κάνα φιλαράκι και το λαούτο μου. Οικογένεια υγιής και θετική. Μην παραπονιόμαστε, στο πάνω εν τρίτο είμαστε (γι’ αυτό φύγαμε), το θεωρώ ύβρη. Keep walking, πράγματι η πραγματικότητης στα της ΑΕΚ=Ελλάδος δίνει =απλόχερα καύσιμο για γέλωτα (που θα τελειώση φυσικά με βαθύ κλαυθμό). Το μόνο που περιμένουν είναι να τους πάρεις στα σοβαρά. Τότε νίκησαν…

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς TAKHΣ : ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η ΑΕΚ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΓΗΠΕΔΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΙΔΕΑ Ή ΘΑ ΣΤΗΣΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ, ΚΥΡΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑΥΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ; ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;

  15. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Κατανοώ το ρομαντικό του πράγματος,τον παιδικό έρωτα που ισχύει για τους φίλους όλων των ομάδων.
    Όπως και συνειδητοποιώ ότι ο δικός μου παιδικός έρωτας,στα μάτια και στο μυαλό κάποιου επιχειρηματία ή απατεώνα είναι μόνο μια πουτάνα που θα του φέρει κέρδος.

    Δεν διαφωνώ με την κριτική,πέρα από το να ανταλλάσσονται απόψεις, μπορεί να είναι κι ένα μέσον κάποιας πίεσης προς τον επιχειρηματία ή απατεώνα.

    Δυστυχώς τα πάντα είναι στημένα πάνω στο κέρδος,με ο,τι αυτό συνεπάγεται.
    Και δεν νομίζω να κάνω καμιά τρομερή αποκάλυψη, μάλλον το αυτονόητο λέω.
    Κι εγώ θα ήθελα να είναι αλλιώς τα πράγματα.
    Στη ζωή μου,στη ζωή μας,στις ανθρώπινες σχέσεις,στην ομάδα…

    Αν υπάρχει κάποια πρόταση που θα άλλαζε δραστικά όλο αυτό το άρρωστο σκηνικό που μαυρίζει τις ψυχές μας, ευχαρίστως να το συζητήσουμε…