Χάσαμε το μπαλάκι

Θυμήθηκα τώρα μια φράση που έλεγε συχνά ένα πρώην αφεντικό μου. Αντί να πει “χάσαμε τη μπάλα” έλεγε “χάσαμε το μπαλάκι”. Το γούσταρα πιο πολύ όταν το άκουγα σ’αυτή την παραλλαγή.

Κάτι τέτοιο νομίζω πως συμβαίνει στην ΑΕΚ μετά και την σημερινή ήττα, που ήρθε ως φυσική συνέχεια των προηγούμενων στραπάτσων. Πώς λέμε “φυσικός ηγέτης” και εννοούμε το Μάνταλο? Για τέτοια φυσική συνέχεια ομιλώ.

Η ομάδα εδω και 1 μήνα έχει πρόβλημα και όσοι περίμεναν την ανάκαμψη έμειναν με την ελπίδα.

Δεν είναι μόνο οτι δεν κερδίζεις. Σήμερα δεν πήρες ούτε το Χ στην έδρα σου.

Δεν είναι μόνο οτι παράγεις φάσεις με το σταγονόμετρο. Γίνεται προσπάθεια να μας κάνουν το μαύρο-άσπρο.

Χάσαμε απ’την Ξάνθη των 9 παικτώνε και έγραφαν “ναι αλλά η ΑΕΚ έκανε 20 τελικές”. Σαμπάνιες ανοίξαμε για τις πολλές τελικές, τη στιγμή που οι καθαρές φάσεις ζήτημα να ήταν 3-4 σε ολόκληρο 90λεπτο.

Οι παίκτες τρώνε τις κίτρινες κάρτες σαν καραμέλες.

Τσακώνονται συνεχώς με αντιπάλους, κάνουν συνεχώς επιθετικά φάουλ. Αντί να τα κερδίζουμε τα κάνουμε εμείς απ’τα νεύρα μας και καταστρέφουμε τις επιθέσεις.

Καθένας παίζει όπως του’ρθει, δεν υπάρχει σχέδιο για την επίθεση. Δεν ξέρουμε πώς να διασπάσουμε τις καλά κλεισμένες άμυνες, τη στιγμή που ξέραμε πως το 90% των αντιπάλων θα μας παίζουν με πούλμαν στο τέρμα. Αναρωτιέμαι τί ομάδα ετοιμάσαμε το καλοκαίρι? Για να κερδίζουμε μόνο τα ντέρμπι?

Σήμερα ο προπονητής θυμήθηκε πως “δε μπορούμε να παίζουμε κάθε 4 μέρες”.

Τί λες ρε Μανώλη? σοβαρομιλάς? Το Σεπτέμβριο που αποφασίσατε να μην πάρετε ούτε έναν ελεύθερο παίκτη γιατί δηλώσατε πως “είμαστε πλήρεις και θα πάμε ως έχει”? Τότε δεν ήξερες σε πόσες διοργανώσεις θα παίζεις?

Το λοιπόν υπάρχουν 2 ενδεχόμενα:

  1. το ήξερες φυσικά: αλλά αντί να μπείς σε διαδικασία αντιπαράθεσης με την διοίκηση προτίμησες τη θαλπωρή του συμβολαίου σου και να το πας λάου-λάου. Πού να τρέχεις τώρα, μετά απο χρόνια ανεργίας.. (πχ. κάποιος προκάτοχός σου είχε το θάρρος της γνώμης και δήλωσε πως “ο πρόεδρος δεν σκοπεύει να πάρει παίκτες, χάρηκα για τη γνωριμία και αντίο..”)
  2. δεν το ήξερες, και το κατάλαβες σήμερα: αρα είσαι επικίνδυνα άσχετος, πράγμα που δεν το πιστεύω. Δημοσιοσχετίστας είσαι, χαζός δεν είσαι.

Δε μπορεί να μη γνώριζες τα προβλήματα της ομάδας που προπονείς απο πέρυσι τον Ιανουάριο. Συμβιβάστηκες όμως με την τσιγκουνιά της διοίκησης. Αρα γιατί σήμερα μας κοτσάρεις τη δικαιολογία για τις 4 διοργανώσεις? Διότι Μανώλη πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Αυτός ήσουν πάντα, δεν θα αλλάξεις στα γεράματα.

Μετά το καλό αποτέλεσμα με τη Μίλαν που ήσουν καβάλα στ’άλογο βγήκες και δήλωσες πως ορισμένοι κακοί δημοσιογράφοι σου ασκούν κριτική (ενω δε θά’πρεπε ασπούμε..) επειδή είναι βαλτοί, γιατί σε μισούν και θέλουν το κακό σου.

Αντί να κρατάς την ομάδα συγκεντρωμένη στο στόχο της, αποφασίζεις να βγάλεις τα κόμπλεξ που κουβαλάς μια μέρα πριν το παιχνίδι. Ούτε επίτηδες να το’κανες.

Και φυσικά απόψε που έχασες, σου φταίει το μικρό ρόστερ.

Το οποίο το μίκρυνες και εσυ εξαφανίζοντας παίκτες και παίζοντας με 11+το Μπακασέτα που τον έχεις για να σουτάρει απ’τα VIP μπας και πάει τίποτα μέσα.

Ξέρουμε πως ο πάγκος δεν είναι ποιοτικός και οι περισσότεροι έχουν τα θεματάκια τους. Όμως πού περίμενες να πας παίζοντας συνεχώς με τους ίδιους? Κάποια στιγμή θα κλατάρουν.

Και σαν να μην έφταναν ολα αυτά, τους σπας τα νεύρα με τη συμπεριφορά σου. Πήγες και έπιασες τη μπάλα ενω δεν είχε βγεί ακόμα άουτ. Απο το 5ο λεπτό χοροπήδαγες στον πάγκο σαν το κατσίκι. Και φυσικά οι παίκτες σου σε μιμήθηκαν.

Η ομάδα όταν πρέπει να αμυνθεί μαζικά, συνήθως το κάνει καλά.

Όταν όμως πρέπει να δημιουργήσει δεν ξέρει τι να κάνει με τη μπάλα.

Έχεις κατοχή 70-30 ο άλλος δε σου έχει κάνει φάση αλλά απο ουσία μηδέν. Και στην πρώτη κατεβασιά του αντιπάλου τρως γκολ και δε μπορείς να το γυρίσεις. Τα κατάφερες μόνο με την αφέλεια του γαύρου και το γκολ του Λάζαρου που μπαίνει μια φορά στα 10 χρόνια τέτοιο φάουλ.

Δέχομαι πως η ομάδα θέλει παίκτες. Έχει ελλείψεις στο κέντρο (κυρίως) και στην άμυνα.

Εδω όμως δεν παίρνεις ούτε Χ στην έδρα σου. Έχεις να κερδίσεις 1 μήνα. Δε μπορεί για ολα να φταίει το χαφ που δεν έχεις και το αριστερό μπακ που δεν πήραμε.

Σήμερα είχες διαθέσιμη την βασική 11άδα εκτός του Βράνιες. Και έχασες.

Νομίζω πως το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό απ’οτι δείχνει. Ο Μανώλης έχει χάσει το μπαλάκι, και ξανάρχισε τις γνωστές δηλώσεις που έκανε τότε που τον χαρακτήριζαν “μάγειρα” και “παπατζή”.

Τελείωσε ο μήνας του μέλητος και μαζί τελείωσε και η ψυχραιμία του.

Θεωρώ πως απαιτούνται σοβαρές παρεμβάσεις απο την διοίκηση, αν θέλει να προλάβει τα χειρότερα.

Ο άλλος έχασε ενα ντέρμπι και ξήλωσε την μισή ομάδα του, με αποτέλεσμα να τσιτώσουν και σε 15 μέρες να καλύψουν τη διαφορά (σε συνδυασμό με την ανικανότητα των αντιπάλων φυσικά..). Δεν έχει σημασία πώς και γιατί, το αποτέλεσμα είναι πως ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Και αυτόν δεν τον ρίχνεις εύκολα. Έχει την τεχνογνωσία. 20 χρόνια ήταν ο μόνιμος πρωταθλητής, δεν τρέμουν τα ποδαράκια του. Εσυ είχες την ευκαιρία να τον τελειώσεις και τελικά βρέθηκες 3ος.

Ακόμα και ο Βρωμοκωλάρωφ είναι απο πάνω σου.

 

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to Χάσαμε το μπαλάκι

  1. Ο/Η Περαστικός λέει:

    Ο Χιμένεθ δουλεύει καλά και σωστά, με μικρό προϋπολογισμό και απίστευτα πολλούς τραυματισμούς.
    Με τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ έβγαλε φάσεις, ένταση και επιθετικό πνεύμα.
    Στα περισσότερα παιχνίδια η ΑΕΚ έχει φάσεις και την πρωτοβουλία στο παιχνίδι με εξαίρεση δύο αγώνες.
    Εκεί που δυσκολεύεται είναι στις απολύτως καλά κλειστές άμυνες και χρειάζεται δουλειά αλλά απαιτείται και χρόνος.
    Ο Χιμένεθ δουλεύει καλά και σωστά, με μικρό προϋπολογισμό και απίστευτα πολλούς τραυματισμούς.
    Και σίγουρα δεν φταίει όταν χάνονται γκολ απο όλους όσους βρεθούν σε θέση βολής.
    Να μπεί μέσα να βάλει γκόλ ο ίδιος δεν γίνεται.

  2. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    E ναι, πού να φτάσει η ΑΕΚ το budget του Αστέρα Τρίπολης, Του ΠΑΣ Γιάννενα, της Ξάνθης και του Ατρομήτου? 🙂
    Δεν ξέρω ποιά ΑΕΚ έχεις γνωρίσει, αλλά η ΑΕΚ που ξέρουμε συνήθως έτσι έπαιζε, είχε πάντα την πρωτοβουλία των επιθέσεων και ο αντίπαλος κλεινόταν.
    Αυτά που έγραψες δεν είναι δα και κανένα κατόρθωμα του Χιμένεθ. Είναι το dna της ΑΕΚ αυτό. “Καταδικασμένη να επιτίθεται”.
    Ακόμα και με το Μοράις όταν έπαιζες, πάλι την πρωτοβουλία είχες.

  3. Ο/Η Περαστικός λέει:

    Ο Χιμένεθ είναι καλός προπονητής παρουσιάζοντας μία ομάδα που μετά από πολλά έτη κέρδισε σε Τούμπα, Καραϊσκάκη, Νέα Σμύρνη, πήρε τη πρωτιά στα πλει-οφ έστω και με τη βοήθεια του κουτιού μπύρας που όμως έδινε μεγαλύτερη ώθηση στον ΠΑΟΚ, έχασε στον τελικό απο διαιτητικό λάθος.
    Φέτος πέρασε την ασόβαρη αλλά ακριβή Μπρίζ άνετα και με αντιξοότητες(έλλειψη επιθετικού, με 10 στο Βέλγιο) και κάνει καλή παρουσία σε Ελλάδα και ευρώπη αν εξαιρέσουμε ΠΑΣ και Αστέρα Τρίπολης.
    Η ΑΕΚ δημιουργεί φάσεις και καταστάσεις, να μπεί να βάλει ο ίδιος γκόλ δεν μπορεί να το κάνει.

    Επιμένω λοιπόν έχοντας γνωρίσει στην ΑΕΚ δεκάδες προπονητές πως δεν είναι ο καλύτερος αλλά από τους καλούς.