ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Α Ε Κ

Μας έλειψε λιγουλάκι και η ομαδάρα μας, όλο αυτό το διάστημα που ήμασταν πλακωμένοι στα λαμπιόνια και τις ευχές. Οπότε το παιχνίδι ήταν αναμενόμενα, ποτάκι για να σβήσει την ποδοσφαιρική δίψα μας. Και με λίγο αγχάκι βέβαια, αφού δεν συζητούσαμε τίποτε άλλο από τη νίκη. Και με την έκπληξη, ο τόσο έτοιμος Μοράν, να μην είναι ούτε στην αποστολή.

Με 4-3-3 ξεκινήσαμε, παρότι στο στήσιμο πριν την σέντρα, φαινόταν ένα 4-2-4.  Αυτό όμως που είδαμε, μας έκανε να τρίβουμε τα μάτια μας. Η ΑΕΚ σβέρκωσε τον αντίπαλο, και στην κυριολεξία δεν τον άφησε να πάρει ανάσα. Με ένα καταπληκτικό πρεσάρισμα μπροστά, και με μια τρομερή αμυντική λειτουργία στο κέντρο, έπαιξε σαν αφεντικό και σαν πραγματικά μεγάλη ομάδα. Από αυτήν την κεφάτη και με διάθεση άμυνα, ξεκίνησαν όλα.

Δηλαδή ξεκίνησε η οργάνωση του παιχνιδιού και η καταπληκτική επιθετική ανάπτυξη. Με πλουραλισμό και με έναν καταιγιστικό ρυθμό. Δυό γκολ κι ένα δοκάρι στο πρώτο μισάωρο, είναι οι μάρτυρες αυτής της σούπερ εμφάνισης, που στηρίχτηκε ατομικά στην κυριαρχία του Κονέ στο κέντρο, και στο αστείρευτο κέφι του Μπακασέτα δημιουργικά. Αυτοί για μένα ήταν οι κορυφαίοι στο πρώτο μέρος.

Ένα πρώτο ημιχρόνιο στο οποίο η ΑΕΚ προς το τέλος έφαγε μια επικίνδυνη φάση, λόγω πτώσης του ρυθμού της, αλλά απάντησε με ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουμε δει φέτος. Πρέπει να ήταν το καλύτερο πρώτο ημιχρόνιο που έχουμε κάνει φέτος. Με παίκτες να μασάνε σίδερα, με τρομακτική αλληλοκάλυψη και απίθανο πάθος και τρέξιμο. Εξαφάνισε τον Παναιτωλικό η ομάδα και δεν μας άφησε κι εμάς να πάρουμε ανάσα, τρίβοντας χέρια και μάτια. Τόσο ατομικά, όσο κύρια, και ομαδικά. Μια ομάδα να την πιείς στο ποτήρι, όπως λέει κι ο πρόλογος.

Στο δεύτερο μέρος, ασφαλώς και δεν θα είχαμε την απαίτηση να κρατηθεί αυτός ο ψηλός ρυθμός. Λίγο πάγωμα της μπάλας, και κάποια αντεπίθεση θα ήταν το ζητούμενο. Και πράγματι η ομάδα ξεκίνησε κάπως χαλαρά, κι έφαγε δυό πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Καταστάσεις όμως που απεσόβησε ο Τσιντώτας, που απέδειξε οτι αυτός πρέπει να είναι κάτω από την εστία μας, και που πέρασε κι αυτός στους καλύτερους του παιχνιδιού. Εντυπωσιακές αντιδράσεις, τόσο σε επίπεδο ρεφλέξ όσο και σε έγκαιρες τοποθετήσεις.

Κι αφού κράτησε την ΑΕΚ αλώβητη, σε έναν ορισμό μπαλαδόρικης αντεπίθεσης που ξεδιπλώθηκε όλο το ταλέντο του Μασούντ, σκοράραμε και τέταρτο τέρμα με μακρινό σουτ του Λόπεζ. Ωραία εκτέλεση σαφώς, αλλά πραγματικά όλα τα λεφτά ήταν το σηκωμένο κεφάλι του Ιρανού και το βιρτουόζικο σερβίρισμα του. Το οποίο και το επανέλαβε κι άλλες φορές, δείχνοντας την ηρεμία του ανθρώπου που ξέρει μπάλα βγαλμένη από τα όνειρα μας.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει κάποιο ικανοποιητικό ρυθμό αφού κι ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε το μοιραίο του αποτελέσματος. Κατώρθωσε μάλιστα και να σκοράρει με ένα πέναλτυ πιο πολύ στην φαντασία του διαιτητή. Ήταν πράγματι το γκολ της τιμής, αφού η ΑΕΚ προσπάθησε να ξανασοβαρευτεί, να μην διασύρει μεν τον αντίπαλο, αλλά και να μην κινδυνέψει πίσω. Οπότε κανά δυό καλούτσικες ευκαιριούλες, τις κάναμε.

Φυσικά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα δυό ημιχρόνια. Και δεν πρέπει. Το σκορ ήταν σε πολύ ψηλά επίπεδα και το παιχνίδι είχε κερδιθεί όταν η μπάλα ήταν ζεστή. Κι αυτό μας αφήνει με μια απέραντη χαρά και με μια διάπλατη αισιοδοξία για την συνέχεια. Η ΑΕΚ ήταν τρομερή σήμερα, μόχθησε για την νίκη, κι έκανε μια εμφάνιση που δεν άφησε κανένα περιθώριο για αμφισβητήσεις και υπονούμενα. Έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους περισσότερους παίκτες της, τόσο σε διάθεση, όσο και τακτικά. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους και πάμε για πραγματικά ψηλά πετάγματα.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

23 Responses to ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Καλησπερα Στηβεν ,οσο ψηλα και να πεταξει ο αετος με το επερχομενο χειρουργειο στην τουμπα θα παει στην εντατικη, το πεναλντι φαντασμα ηταν η πρωτη προειδοποιητικη σουβλια….

  2. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Καλή χρονιά Steve και να χαίρεσαι την οικογένεια σου, πάντα με υγεία. Τα αυτά και στους λοιπούς!
    Το 1ο ημίχρονο ήταν εκπληκτικό, ο Παναιτωλικός είχε σοβαρές ελλείψεις στο μεσοαμυντικό του κομμάτι και δει στις επιστροφές. Τις εκμεταλλευτήκαμε άριστα και είδαμε 4 πανέμορφα γκολ (ως τέτοιο λογίζω και το πέναλτι για τον τρόπο που κερδήθηκε, εξαιρετική ανάπτυξη αντεπίθεσης, που έβγαλε τον μπακασέτα σε θέση πάρε-βάλε).
    Πραγματικά τέτοια κυριαρχία και σωστή εφαρμογή σχεδίου, τολμώ να πω και ατομικές και ομαδικές ενέργειες έχουμε να δούμε 20ετία και βάλε. Μου άρεσε πάρα πολύ ο Μασούντ, έβγαζε μπαλιές πραγματικά με διαβήτη και μοιρογνωμόνιο, νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι τι προστιθέμενη αξία μπορεί να φέρει στο παιχνίδι μας. Εξαιρετικός κι ο κονέ, επίσης έδινε αυτά που περιμένεις από πλήρες οκτάρι. Καλύτερος όλων ο μπακασέτας, ο αραούχο συνέχισε το παραγωγικό του σερί (σημαντικότατο για φορ).
    Δεν ξέρω που θα μας βγάλει η φετεινή σεζόν, αλλά σίγουρα βλέπουμε σημαντική βελτίωση, αυξανόμενα διαστήματα καλού θεάματος και κυριαρχίας και δημιουργία κορμού και νοοτροπίας. Ακόμα κι αν βγούμε 3οι, θα έχουμε κάνει σημαντικά βήματα μπροστά. Φυσικά, αν μας κάτσει και το σηκώσουμε θα είναι φανταστικό, αλλά νομίζω οι απώλειες βαθμών με ιεχωβάδες, σκόντα και τριπολιτσά θα αποβούν καθοριστικές. Εκτός άμα γίνει ρέφα στα ντέρμπυ…που με τέτοια μπάλα δεν είναι διόλου αδύνατο!
    ΥΓ: Η έγκαιρη ολοκλήρωση των δύο μεταγγραφών (που επίσης νομίζω είναι και απόλυτα στοχευμένες και ποιοτικότατες) νομίζω έχει πολλαπλές παράπλευρες επιπτώσεις: οι κόουτς (που είναι ανασφαλές ψυχάκι, αλλά δουλευταράς) αισθάνεται υποστηριγμένος και το περνάει σε όλο το τημ, αλλά και οι παίκτες βλέπουν ότι ο οργανισμός ΑΕΚ είναι σοβαρός και έχει βάλει κάποιο στόχο και τον επιδιώκει συντεταγμένα.

  3. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Δεν εχω δει το ματς. Στηβεν ο Γαλανοπουλος στη θεση του Σιμοες πως τα πηγε; Οταν λες για τον Μπακασετα δημιουργικα τι εννοεις; Εφτιαχνε παιχνιδι, μοιραζε ασιστ;

  4. Ο/Η bandog λέει:

    ξεκινωντας τη χρονια ολοι περιμεναμε οτι το δυνατο σημειο της ομαδας φετος θα ηταν η τριδα σιμοες-γιοχανσον-μανταλος στο κεντρο.

    σημερα η χαρα ηταν μεγαλη γιατι πουθενα δεν φανηκε η απουσια κανενος εξ αυτων και επειδη η ομαδα ειχε εμφανιση και νοοτροπια πρωταθλητριας , παιζοντας μαλιστα με 7 ελληνες στην αρχικη 11αδα…

    ελπιζω σε αναλογη συνεχεια.

    ο μασουντ ειναι ενας πολυ χρησιμος παικτης που θα βοηθησει την ομαδα.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Αν θα γίνει χειρουργείο, θα γίνει με την δική μας θέληση, και ποτέ στην Τούμπα.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιώργης : Ασφαλώς και παρασυμφωνούμε.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς J.Patikas : Ήταν τέλειος. Από την ώρα που έφυγε ο Μάνταλος, η ομάδα είναι άλλο πράμα. Έκοβε, μοίραζε, σούταρε, σκόραρε, κέρδιζε ευκαιρίες για όλους. Τα είχαμε πει : Η ΑΕΚ θα γινόταν πιο απρόβλεπτη χωρίς τον Μάνταλο.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Κι έλα πες μου τώρα γιατί δεν φάνηκε τίποτα. Διότι βρέθηκε οργανωτικός στο κέντρο ( Κονέ ) και ξεπεράστηκε η μπούρδα του Μάνταλου.
    Ο Μασούντ χρήσιμος παίκτης; Συγνώμη αδερφέ, αλλά διαφωνούμε. Ο Μασούντ είναι ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ. ΗΓΕΤΗΣ, ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΗ Η ΑΕΚ, η παλιά. Αν δουλέψει η αμυντική λειτουργία, ο Μασούντ θα τους κάνει όλους μια΄χόρτα. Είχαμε πολύ καιρό να δούμε τέτοιον παίκτη στην ενδεκάδα. Πρώτη εμφάνιση σήμερα και τον είδες. ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ , κι όχι κακομοίρης, αν με πιάνεις.

  9. Ο/Η Koreas λέει:

    Κι εμένα η ομάδα με γέμισε χαρά σήμερα. Άπλα να αναφέρω ότι σήμερα ήμουν στο γήπεδο του παναιτωλικου , από όπου παρακολούθησα το παιχνίδι. Ποδοσφαιρικό γήπεδο με αρκετό κόσμο σήμερα (από ότι έλεγαν οι ντόπιοι μετά από πολύ καιρο). Το συγκεκριμένο γήπεδο σου δίνει τη χαρά να μπορείς να είσαι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο και να χαίρεσαι το παιχνίδι ακόμη περισσότερο.

    Δεν είναι το ύψος του αποτελέσματος αλλά η εμφάνιση αυτή καθαυτή. Βήμα βήμα η ομάδα δίνει πλέον αξια κι ωραίο χρώμα στις ” ΚΚυριακές μας “. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι φαίνεται οι παίκτες να είναι ιδιαίτερα αγαπημένοι και μονιασμενοι μεταξύ τους. Το παρατήρησα ιδιαίτερα σε μια φάση μεταξύ λιβαγια και γιακουμαακη. Να αναφέρω επίσης τα σχόλια των ντόπιων ότι η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα που πέρασε από το Αγρίνιο εδώ και χρόνια.

    Εκτός από μασουντ κονε μπακασετα να ξαναναφέρω επίσης και τη συμμετοχή του τσιντσωτα. Μπράβο στο παλικαράκι που ήρθε από το πουθενά χωρίς πολλά πολλά και έχει δώσει ηρεμία στα μετόπισθεν. Είχαν δίκιο τελικά όσοι μιλούσαν ότι ο Ανέστης είναι πηγή κινδύνου και ανισορροπίας για όλη την άμυνα. τέλος να πω ότι αν Η ομάδα βγάζει αυτό το χαρακτήρα προσωπικά δε με φοβίζει ούτε η τούμπα ούτε το καραισκακη, ούτε καν το κίεβο.

  10. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    @Στίβεν
    καλημέρα, το μόνο αρνητικό του Μασούντ είναι ότι δεν έχει σπυριά…..

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΧΑΡΗΣ : Λες να προσπαθήσει πάλι η χοντρή που απολύθηκε από το κανάλι;

  12. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Στηβεν πως την βλεπεις την επιστροφη Μιραλας στον γαυρο, τα παιζει ολα για ολα ο χοντρος?

  13. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    @ΣΤΙΒΕΝ
    απίθανο το έχεις;

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Σπουδαία μεταγραφή. Προσπαθεί κι αυτός, τι να κάνει;

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΧΑΡΗΣ : Νομίζω ναι. Αυτός εδώ είναι ωραίος και δεν πουλιέται χαμηλά.

  16. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    @steven: Θα ρισκάρω μία αριθμητική προσέγγιση. Νομίζω με 5-6 tops βαθμούς απωλειών στο Β’ γύρο θα το πάρουμε. Από αυτό που είδαμε χθες και γενικά από το Νοέμβρη θεωρώ ότι είναι εφικτό. Επίσης κύπελλο καλό είναι να μην ασχολούμαστε και τις 3 εβδομάδες που παίζουμε με τους Ουκρανούς και τα ελληνικά ντέρμπυ να είναι έτοιμος ο μανόλο να παίξει με 20 παίκτες και 3-5-2. Αν δε βάλει φουλ rotation τότε δε γίνεται. Γιατί όχι λχ γιακουμάκης αντί Αραούχο στο Κίεβο? ή Κονέ ή Μοράν, ή Σιμόες ή Γαλανόπουλος, ή μπακασέτας ή λιβάγια.
    Ανησυχώ που, λέει, κοιτάμε 2ο εξτρέμ (όχι τόσο αναγκαίο στο 3-5-2 ειδικά) και δεν υπάρχουν αναφορές σε αναζήτηση 2ου αριστερού μπακ. Έχει ήδη σκάσει ο Λόπες!

  17. Ο/Η Koreas λέει:

    Με αυτά και με αυτά ΑΕΚ ΠΑΟΚ γαύρος φαίνεται ότι προσπαθούν να βελτιώσουν τις ομάδες τους. Είναι κάτι αισιοδοξο, κρατώντας βέβαια στο μύαλο μας ότι η ψαλίδα από τις υπόλοιπες ομάδες ανοίγει πολύ.

    Steven
    Δε αναφέρομαι ούτε στο παρασκήνιο ούτε στο φετινό πρωτάθλημα αλλά γιατί έχω την αίσθηση οτι ο γαυρος έρχεται τρίτος και ακολουθεί τις εξελίξεις; Τόσες πωλήσεις παικτών + champions league έχει κάνει τα τελευταία χρόνια δε θα έπρεπε ακόμη να ειναι ο οδηγός;

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιώργης ο Γαρατζέος : Μακάρι Γιώργη μου. Θεωρώ οτι κλειδιά είναι τα ντέρμπυ.

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ. Επίσης ο νέος προπονητής είναι κλασσικό λάθος.

  20. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ....... λέει:

    Στήβεν βλέπεις δηλαδή να παίζεται στα ίσια τό πρωτάθλημα; Πιστεύεις ότι ο μπουγατσας δεν θα κάνει χειρουργεία στον δεύτερο γύρο; Εγώ βλέπω πρώτο φαβορί μπαοκ μετά εμείς και τριτο τον γαύρο.Και τόν μπαοκ όχι επειδή έχει ομάδα αλλά πιστεύω ότι θα γίνει αλλά κύπελλο πέρσι.Θελω την γνώμη σου .

  21. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ….:Ασφαλώς και δεν παίζεται τίποτα στα ίσια στην Ελλάδα. Χειρουργεία σίγουρα θα γίνουνε, αλλά θα είναι σε κάθε κατεύθυνση. Η λογική λέει αυτά που λες, αλλά παίζει μεγάλο ρόλο και το πώς παίζεις. Με τον Απόλλωνα ας πούμε, δεν σου φταίει κανένας γιατρός.

  22. Ο/Η koreas λέει:

    καλημέρα

    steven η περιστέρα θέλει την απόλυτη εξουσία, δεν της φτάνει η κυβέρνηση….

  23. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Είδα χθες το γαύρο καμπόση ώρα έτσι από μαζοχισμό και απορία….να μασάς και να φτύνεις….απαράδεκτο ποδόσφαιρο, περιμένανε να κάνουν μία πονηρή εκτέλεση φάουλ μπας και βάλουν το 1ο γκολ (ως εκεί τουρλουμπούκι, βουτίες στο παραμικρό άγγιγμα και γιουρούσια), μετά όλα γίναν απλά, μίλησε η “καρδιά του πρωταθλητή”. Μέχρι εκεί τραγικό ποδόσφαιρο. Το ανησυχητικό είναι ότι αυτοί παίζουν χάλια και κερδίζουν και έτσι είναι πάλι από πάνω, τρομερή ανάπτυξη τους έφτιαξε ο σερ Τάκι. εμείς?
    Όπως είπα, το πολύ 5 βαθμούς μας παίρνει να χάσουμε στο υπολοιπο. Ο steve έχει δίκιο, δεδομένου ότι δε μας παίρνει να κάνουμε κανένα άλλο στραβοπάτημα, το πρωτάθλημα κρίνεται στα 3 ντέρμπυ με τους άλλους 3 πρώτους. Πρέπει να κερδίσουμε στη Χαλκηδόνα και να μη χάσουμε στα 2 τηγάνια.