Α Ε Κ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Φυσικά υπό κανονικές συνθήκες, δεν κάθεσαι να δεις αυτό το παιχνίδι. Βάρεσε διάλυση ο Παναιτωλικός μαζί μας, και η πρόκριση έχει τελειώσει από τον πρώτο αγώνα. Έλα όμως που οι συνθήκες δεν ήταν καλές σήμερα για μένα. Με χοντρές αναποδιές στην απογραφή – ένας βλάκας καταγραφέας πήγε κι έσβησε την θέση δυό χιλιάδων  κωδικών – και με ένα container που έφτασε στον Πειραιά σμπαράλια. Ήταν ευκαιρία λοιπόν να κάτσω και να ξελαμπικάρω λίγο με την ομάδα και τον Μασούντ, και να δω λίγο και τον χαβά του Μοράν.

Ο Μανόλο, με όσο rotation μπορούσε, κατέβασε την ομάδα με 3-5-2. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος διαφωνίας, αφού μάλλον τα σοβαρότερα παιχνίδια, έτσι θα τα παίξουμε. Κι αν μάλιστα κληθεί να πάιρνει τις αγωνιστικές αποφάσεις ο Μασούντ, καλό είναι να ξέρει πώς παίζουν και οι αναπληρωματικοί ή αυτοί που δεν έχει δει ακόμα στις προπονήσεις. Και σοβαρολογώ.

Οι παίκτες μας κατέβηκαν με την σκορική χαλαρότητα, αλλά με κέφι να προσφέρουν κάτι στα κορμιά τους, που είχαν θέμα με την υγρασία. Οπότε τρέξανε, γέμισαν το γήπεδο, αμύνθηκαν σωστά, κι έφτειαξαν και κάποιες ευκαιρίες. Από γκαντεμιά δεν μπήκε κάποιο γκολ κύρια στην αρχή του πρώτου μέρους, όταν νόμιζες οτι όλος ο αντίπαλος θα τραυματιστεί μόνος του. Υπήρχαν καραμπόλες στην περιοχή, σέντρες αλλά και μακρινά σουτ.

Σωστά παίζαμε, και με σχετικό κέφι. Καλός ήταν ο ρυθμός και το παιχνίδι αρκούντως ευχάριστο. Πιο πολύ ρόμβο θα έλεγα παίζαμε στο κέντρο, αν δεν ήξερα τι να κάνω τον Αϊντάρεβιτς, που θεωρώ οτι μάλλον εξαντλεί το συμβόλαιο του. Ο Μοράν μπροστά από την άμυνα – ξέρει μπάλα σαφώς αλλά δεν είναι αμυντικός μέσος -, και στην άλλη κορυφή πίσω από τους επιθετικούς, ο Μασούντ. Το rotation και η υποχρέωση διαδικασίας, δεν μας έκαναν σοφότερους για κάτι άλλο, αλλά τουλάχιστον δεν είδαμε αγγαρεία.

Στο δεύτερο μέρος, τα πράματα γίνανε ακόμα καλύτερα. Η ΑΕΚ βούτηξε τον αντίπαλο από το λαιμό, τον έκλεισε στην περιοχή του, και πρόσφερε ένα παιχνίδι κατοχής με τρομερό πρεσάρισμα αλλά και πολύ καλή οργάνωση επιθετικού παιχνιδιού. Χωρίς την αυτοσυγκέντρωση και την επιδίωξη της συντριβής είναι αλήθεια, αλλά με ακόμα ουσιαστικότερη διάθεση για κάτι καλύτερο.

Δεν ασχολούμαι με την στατιστική που πρέπει να ήταν καταιγιστική. Δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά, η αμυντική της λειτουργία ήταν αξιοθαύμαστη, ενώ το επιθετικό της παιχνίδι ήταν χάρμα ιδέσθαι. Αρκεί να σκεφτούμε τι θα γινόταν αν υπήρχαν και κάμποσοι βασικοί μέσα. Ο ρυθμός κρατήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα, με σεβασμό στον αντίπαλο, και κάποια ατομικά χαρακτηριστικά ξεχώρισαν. Τι να πει κανείς για την αμεσότητα της μεταβίβασης του Μασούντ στην φάση του γκολ ( θα το έκανε ποτέ ο Μάνταλος αυτό; ) ή για μερικές κάθετες πάσες του;

Η ΑΕΚ ήταν σοβαρή και με μπετά για καλύτερη συνέχεια. Επιμένω σε αυτό, αφού το ματς δεν είχε κάποιο αυτοσκοπό. Πιο πολύ την νοοτροπία είδα. Των παικτών και της ομάδας. Που δείχνουν να πάνε να υλοποιήσουν ένα πιο μεγάλο στόχο. Αυτό ανέδειξε σήμερα ο αγώνας : Οτι η συσπείρωση μεγαλώνει και το σύστημα εφαρμόζεται στον πόντο. Για τη νίκη στα ντέρμπυ και την πιθανή ευρωπαϊκή πρόκριση. Γιατί το λέω αυτό; Διότι αυτό είδα μέσα από τον αγώνα που βγάζει νοοτροπίες. Διότι έχω δει και την παλιά μεγάλη ΑΕΚ, που θα έκανε χαβαλέ σε αντίστοιχα κριθέντα παιχνίδια. Προχωράμε λοιπόν.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

17 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

  1. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Καλησπερα Στηβεν και συμπαθα με αλλα δεν συμμεριζομαι την αισιοδοξια σου, με ενα αριστερο μπακ δεν βγαζεις τρεις διοργανωσεις ουτε με θαυμα και βγηκανε και ειπανε οτι δεν χρειαζονται αλλον ειναι κομπλε

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Κατ΄αρχάς να σου πω οτι αριστερό μπακ, δεν έχουμε. Κατά δεύτερον, δεν μιλάω για τρεις διοργανώσεις, αλλά για ένα διπλό ματς κι ένα αστείο πρωτάθλημα. Ο Μπακάκης, τα βγάζει.

  3. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Ενα αστειο πρωταθλημα εκτος απο τρια ματς στο καραισκακη το περιστερι και την τουμπα που ειναι ολα τα λεφτα θα προσεθετα

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    `Προς a better tomorrow : Αν μάλιστα αυτό το αστείο παίζεται στο αλλιώς, ίσως και θα έπρεπε να πουλήσουμε και τον Μπακάκη. Αδερφέ, τα γεγονότα μας έχουν ξεπεράσει διότι παρακολουθούμε τρεις μαφιόζους να χτυπιούνται κι εμείς να στρώσουμε την πιάτσα.

  5. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    το θεμα ειναι χτυπιουνται η εχει κανει ηδη δωρο τον τιτλο ο ενας στον αλλον οπως το κυπελλο περσυ?Θα δειξει….

  6. Ο/Η Φώτης λέει:

    Καλησπέρα Στηβεν κ ευχαριστω κ για τις ευχές στην προηγούμενη ανάρτηση.
    Εμένα συνεχίζει να με αγχώνει το γεγονός οτι ο άμα πάθει κάτι ο Σιμοες, δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική.
    Και δεν βλεπω να τους προβληματίζει.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Φώτης : Άρα, χρειάζονται αυτήν την δικαιολογία. Μην αγχώνεσαι πάντως διότι αν δεν είναι πουλημένο, θα το πάρουμε. Αν είναι πουλημένο, θα βγει πιο εύκολα το γήπεδο και θα το πάρουμε του χρόνου.

  8. Ο/Η conpater λέει:

    Ειμαστε πολυ large σαν ομαδα,σαν διοικηση… Πουλαμε πρωταθλημα για να “παρουμε” γηπεδο ! Παιρνουμε πρωταθλημα ? γηπεδο γιοκ…
    Εχουν φτασει σε αλλο επιπεδο οι ανθρωποι,ουτε δορυφορος δεν μπορει να τους παρακολουθησει πλεον.

  9. Ο/Η Φώτης λέει:

    Για να σε συμπληρώσω, ή μπορεί να ειναι προς πώληση χωρις να εχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασια.
    Περιμένουμε να δούμε τι τιμή θα πιάσουμε,ας πούμε.

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλησπέρα σε όλους, νομίζω οτι θα το παίξουν στα ίσια τίγρης ιβάν. Όσο ίσια μπορούν βέβαια…να αντέξουν. Το χάπια νομίζω θα τον στείλουν για πλάκα

  11. Ο/Η Savvi λέει:

    Καλημέρα και καλή χρονιά. Ο Μανώλης δικαιώνεται σιγά σιγά βάση αποτελεσμάτων είτε καλών είτε κακών. Η ομάδα του έχει αρχή μέση και τέλος και πάνω από όλα συνέχεια. Μην ξεχνάμε τους τραυματισμούς και την «πληρότητα» του ρόστερ που είχε να αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζει. Σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό είναι μακράν ο καλύτερος στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Ο μόνος αντίπαλος της ΑΕΚ και του Μανώλη κατά την άποψη μου είναι ο κακός του εαυτός. Τεράστια επιτυχία το κλήμα στα αποδυτήρια!!! Έτσι κτυπάς πρωτάθλημα. Αν δεν έχουμε κάποιο απρόοπτο η ομάδα θα πάει τρένο και για διπλό στο Καραϊσκάκης(α ρε πόσα χρόνια έχουν περάσει). Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα για την ΑΕΚ θα έχει παιχτεί πολύ πιο πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Οι μόνες ομάδες που έχουν αναδείξει ομοιογένεια συνόλου είναι η ΑΕΚ και Ατρόμητος από εκεί και πέρα ο γαύρος και ο Παοκ ψάχνουν ακόμα να βρουν τα πατήματα τους.

    Η μεταγραφή του Ιρανού πραγματικά είναι value for money είναι παίκτης πρώτα από όλα τσάμπα και κατά δεύτερο λόγο έτοιμος να ενσωματωθεί κατευθείαν γιατί πολύ απλά ξέρει μπάλα. Ακριβώς έτσι έγινε και με Γιόχανσον, Σιμόες, Αραούχο, Λιβάγια. Τώρα για εξτρέμ δεν ξέρω αν θα πάρει κάτι πολύ καλό, γιατί Ιανουάριο δύσκολα αγοράζεις παίκτη καλό χωρίς να δαπανήσεις πολλά χρήματα. Δεν κάθονται περιπτώσεις Μασούντ κάθε μέρα.

    ΥΓ: Ρε συ Μανώλη εκτίθεσαι με την χρησιμοποίηση του Κλωναρίδη. Δεν σε έχει δικαιώσει ούτε μια φορά.

  12. Ο/Η koreas λέει:

    καλημέρα

    @ steven

    (κουβέντα να γίνεται)

    οι 3 εχουν και πυρηνικά? ( δηλωση ετεκα)…….εννοεί πχ πυρηνική κεφαλή μπέος?……ή βομβα βασσάρας;……στην τελική τα πυρηνικά είναι προκαθορισμένα και ταγμένα κάπου (βλεπέ νονός, δηλωση υποτέλειας, ομερτά) ή τα πυρηνικά είναι ανεξάρτητα και στρέφονται ανάλογα την περίσταση ή ο καθένας από τους 3 έχει τη δική του πυρηνική συμμορία χωρίς να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός;

    PS. “ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΜΗ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ”.

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Savvi : Τα λες πολύ ωραία. Ο Μασούντ είναι επιπέδου mundial χωρίς καμία πλάκα.

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Πυρηνικά; Ε, ας μην είμαστε και σουρεαλιστές. Ο καθένας έχει κάποια ελληνάκια και μάχονται ελληνικά για το σήμερα. Αν είχαν πυρηνικά, μπορεί και να κοιτάζανε και το αύριο.

  15. Ο/Η koreas λέει:

    στην καλύτερη δηλαδή κλεφταρματολίκια…

  16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μαυρόγατα!!! 🙂