Διαχείριση αποκλεισμού.

Απο χτες διαβάζω άρθρα και σχόλια αποθέωσης για την ομάδα, για το πόσο καλά στάθηκε, για το πως επιβλήθηκε στη Ντιναμό.

Δεν θα διαφωνήσω σε κάτι. Μέχρι το ’75 είδαμε μπαλάρα.

Και ξαφνικά ο προπονητής πάτησε φρένο.

Εκεί που τα είχαν δώσει ολα και ο Λάζαρος είχε κάνει τους αντιπάλους γιο-γιο, γίνεται αυτός η πρώτη αλλαγή.

Για να τον έχει λέει φρέσκο στο Περιστέρι τη Δευτέρα.

Λες και το τελευταίο τέταρτο θα γιατρευόταν ο Λάζαρος που κάλπαζε για 60+ λεπτά, και στο Περιστέρι θα πετάει.

Και τον έβγαλε τη στιγμή που δεν έδειχνε σημάδια κόπωσης, και ήταν αυτό που λέμε on fire. Διότι μη ξεχνάμε οτι στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια οι παίκτες δεν παίζουν μόνο για την ΑΕΚ αλλά κυρίως για το επόμενο συμβόλαιο, πράγμα που τους δίνει τεράστιο κίνητρο.

Είχε καμιά σχέση ο χτεσινός Λάζαρος μ’αυτόν που στη σούπερ λίγδα ψοφάει μετά το ’40 ?

Εν πάσει περιπτώσει η ομάδα χτες είχε το Momentum. Μπορούσε να πιέσει ως το τέλος και να περάσει στην επόμενη φάση.

Διότι μη γελιόμαστε.. τσίρκα σαν τη χτεσινή Ντιναμό δε θα συναντάμε κάθε χρόνο. Με μια άμυνα ξέφραγο αμπέλι και κάτι χαφ για τα πανηγύρια, που τους έκανε πλάκα ακόμα και ο Γαλανόπουλος.

Ολο αυτό λοιπόν ο προπονητής (δηλαδή η ΠΑΕ) επέλεξε να το αφήσει στην άκρη και να ασχοληθεί με τον Ατρόμητο.

Αν θα δικαιωθούν θα το δούμε στη συνέχεια.

Βέβαια εδω που τα λέμε με ενα κανονικό εξτρέμ (έστω επιπέδου Λάζαρου) και ενα κανονικό 8άρι η ομάδα δεν θα είχε ανάγκη να “παρατάει” θεσμούς για να αντέξει στο πρωτάθλημα. Αλλά ο νόμος της αγοράς λέει πως “οτι πληρώνεις παίρνεις”.

Εμείς (δεν) πληρώσαμε και πήραμε Μασούντ, Μοράν και (ευτυχώς) τον Χούλτ, ο οποίος εγκληματικά δεν δηλώθηκε στην λίστα για να μπεί λέει ο Λαμπρόπουλος που του το είχε υποσχεθεί ο Χιμένεθ πέρυσι, και για να μπεί ο “πολύς” Μασούντ, ο αντιΜάνταχαχαχαχα.

Ο Χιμένεθ πέρυσι που έδωσε την υπόσχεση στο Λαμπρόπουλο σίγουρα δε θα μπορούσε να φανταστεί οτι σ’αυτή τη φάση θα έχει τραυματίες Μάνταλο και Γιόχανσον, όπως και άλλες σημαντικές απουσίες. Έπρεπε λοιπόν ν αλλάξει τα πλάνα και αφού ζητήσει συγνώμη απο το Λαμπρόπουλο να πάρει το μοναδικό διαθέσιμο αριστερό μπακ του ρόστερ. Δηλαδή το Χούλτ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η Ντιναμό πήρε την πρόκριση απο ενα γκολ που έβαλαν στην πλευρά του Μπακάκη που (και) χτες υπέφερε απο τον αντίπαλό του, ο οποίος τον έπαιρνε παραμάζωμα και τον περνούσε με όλους τους τρόπους.

Κεφάλαιο Μασούντ.

Οτι έχει ταλέντο δεν αμφισβητείται. Όμως απο τη μέρα που ήρθε ξεχωρίζει αρνητικά σαν τη μύγα μες το γάλα.

Ήρθε με άλλη νοοτροπία, πολλή χαλαρότητα και ενα σκαλί πιο κάτω σε ρυθμό απο τους υπόλοιπους.

Είτε παίζει απέναντι στον γαύρο είτε απέναντι στη Ντιναμό είτε απέναντι στον Πλατανιά, είναι το ίδιο πράμα. Λες και κατέβηκε με τα φιλαράκια στην παραλία και είπε να κάνει 2-3 τακουνάκια για να περάσει η ωρα.

Καμία σοβαρότητα. συνεχείς βουτιές για φάουλ. Γκρίνια στους διαιτητές. Πανιωνάκι.

Για το άχαστο γκολ δεν θα γράψω, γιατί συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.

Αλλά η γενικότερη συμπεριφορά του δεν είναι ΑΕΚ.

Για τις 2-3 κάθετες που έχει βγάλει μέχρι σήμερα (γιατί τόσες είναι, οχι παραπάνω) δεν αξίζει να βρίσκεται στην ΑΕΚ. Γιατί τόσες βγάζει και ο Αστρίτ, ίσως και περισσότερες.

Τώρα θα μου πείς, αν ο Μασούντ ήταν για παραπάνω δεν θα έπαιζε στον πανιώνιο αλλά σε καμιά Β’ Ισπανίας..

Δεν ξέρω τι θα μπορέσει να δώσει μέχρι το Μάιο, αλλά μέχρι τώρα είναι παραφωνία. Παίζει σε ενα δικό του ρυθμό, ταλαιπωρεί τη μπάλα και δίνει κάτι άψυχες πάσες που οι αντίπαλοι αμυντικοί τις έχουν ψωμοτύρι.

Και τον άφησε μέσα 90 λεπτά ο αθεόφοβος.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως η ομάδα ήθελε ενα γ@μημένο κλίκ παραπάνω για να θριαμβεύσει σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Και επειδή αυτό το κλίκ το τσιγκουνευτήκαμε, αφήσαμε τους Ουκρανούς να μας αποκλείσουν με 2 ισοπαλίες.

Το χτεσινό παιχνίδι ήταν ευκαιρία για εκτόξευση. Τώρα λέμε πως “αποκλειστήκαμε αξιοπρεπώς”.

Διότι αν περνούσες στην επόμενη φάση το ταμείο θα γέμιζε ακόμα περισσότερο, πράγμα που θα σήμαινε καλύτερη ενίσχυση το καλοκαίρι.

Αφήσαμε τον θεσμό εν γνώσει μας.

Αυτοί οι “αξιοπρεπείς αποκλεισμοί”..
Αναγνωρίζω την προσπάθεια και τα προβλήματα της ομάδας, καθώς και την υπέρβαση που πήγε να γίνει.
Αλλά δε θα το κάνω και σημαία οτι αποκλείστηκα αξιοπρεπώς.
Γιατί μετά μια εβδομάδα δεν θα το θυμάται κανείς, εκτός απο μας που θα λέμε “θυμάσαι τότε πόσο καλά παίξαμε”, αλλά απο ουσία τίποτα. Μόνο εντυπώσεις.
Η ομάδα πάτησε φρένο για να της μείνουν αντοχές για το πρωτάθλημα.
Τον Μάιο θα δούμε αν δικαιωθήκαμε γι’αυτό.

 

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to Διαχείριση αποκλεισμού.

  1. Ο/Η Καβουριας λέει:

    Με τα σαπακια που πηρανε στον χιμενεθ για μεταγραφες τι θελετε να κανει,με τον αργο μασουντ 33 χρονων πιο αργο και απο τον τσαρτα στα γεραματα,τον μοραν το φλωρο,τον αραουχο να μην ακουμπαει μπαλα,καλα εκανε και εβγαλε τον λαζαρο,οχι να τον αφησει να παθει καμια κακωση η θλαση οπως ο μπακακης,τον ξεπατωσανε τον μπακακη χτες,τρυπιος ο παικτης και στα δυο παιχνιδια.

    Αντι να κανετε κριτικη στον μελισσανιδη,τον τσιγκουναρα που δεν εδωσε ουτε το 1 απο τα 10 εκ για να παρει εξτρεμ,να παρει αντιμανταλο και αντιγιοχανσον,τα ριχνετε στον προπονητη που εχει για αλλαγες τον κλωναριδη,τον αινταρεβιτς,τον γιακουμακη.Δηλαδη αν αφηνε μεσα τον λαζαρο και παθαινε κανενα τραβηγμα τι θα λεγατε τοτε,γιατι δεν τον εβγαλε θα λεγατε.Χωρις χουλτ,μανταλο, γιοχανσον, βρανιες,λιβαια και ποσες αλλες απουσιες παικτων.

    Η ΑΕΚ ειναι μεχρι το 75,το ειδαμε στο κυπελο με τον γαυρο στο 2-1 που η ομαδα βιολογικα παρεδωσε πνευμα απο το 75 λεπτο,το ειδαμε και χτες,η μιση ομαδα ειναι ο χριστοδουλοπουλος,δεν παιζει,δεν κανεις πλαγιοκοπησεις,κουραζεται δεν εχεις μπουκες.

    Αυτες οι μαλακιες του μελισσανιδη μετα τον Πογετ,του φερανε ενα σωρο σαπακια,αλμειδα,χοντρομπαλας βετερανος,τριστασον,βινισιους,ζοριτς ανυπαρκτοι,διωξανε τον πατιτο ροντριγκεζ για να κρατησουν τον βυσματια κλωναριδη,δεν ντρεπεστε λιγο εκει στην ΠΑΕ,χαρτακι δινετε στον χιμενεθ να βαζει τον κλωναριδη,ε?

    Πρωταθλημα με τον μασουντ,τον μοραν,τον κλωναριδη,τον λαμπροπουλο,τον τζανετοπουλο δεν παιρνεις,οποιος διαφωνει ας ερθει μετα απο δυο αγωνιστικες εδω μεσα να κανει τον δικαιωμενο.

  2. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Το ίδιο πράγμα γράψαμε μ’άλλα λόγια.

  3. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Δύο ταυτόσημες απόψεις ,από διαφορετική οπτική γωνία.Θα επανέλθουμε το βραδάκι της Δευτέρας μετά την Χαλκηδόνα…Ενδιαφέρουσες.

    Πράγματι.Κλωναρίδης(στανταράκι ανυπαρξίας) ,Μασούντ και Αραούχο…δεν…

    Ίδωμεν .Κυριακή(Δευτέρα δλδ),κοντή γιορτή και η τούμπα έρχεται.Δυστυχώς η πραγματικότητα κρίνεται δια του αποτελέσματος.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Χριζω τον μελισσανιδη αποκλειστικο υπευθυνο ενδεχομενης αποτυχιας στο πρωταθλημα,ο κοουτς εχει κανει λαθη σαφως αλλα δεν φερει το μεγαλο μεριδιο ευθυνης.

    Τωρα οφειλει να βαλει πλατη και να κανει οτι δεν εκανε τοσο καιρο,η ομαδα πρεπει να στηριχτει παρασκηνιακα και να παρει κανενα σπορι οταν χρειαστει,αλλιως βλεπω να σε γλεντανε στη τουμπα και να γινομαστε περιγελος στο ινσταγκραμ του υιου σαββιδη.

    Δεν πρεπει να χαθει αυτο το πρωταθλημα,δεν πρεπει να το χαρισουμε οπως καναμε περυσι στο κυπελλο,μας αξιζει περισσοτερο.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο : Καλά κάνεις και χρήζεις, αλλά ποιός μας έφερε μέχρι εδώ; Τα λεφτά του Χιμένεθ; Φυσικά σε κάθε εταιρεία την ευθύνη την έχει ο αρχηγός, αλλά δεν μπορείς να του πεις και πόσα λεφτά να βάλει. Περίγελος δεν πρόκειται να γίνει κανένας. Παραπάνω από την πτώση στην ερασιτεχνική, δεν υπάρχει. Όλα τα άλλα, είναι απλές οδοντόκρεμες. Χώρια που είσαι και στην Ελλάδα και ζεις με δανεικά. Μην είσαι τόσο εύθικτος, θα το πιστέψεις στο τέλος.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μετα απο το δωρο το σημερινο που το περιμεναμε ειναι η αληθεια,ειμαστε αξιοι της μοιρας μας αν αυριο δεν παρουμε το διπλο μεσα στο σπανο.