Πας! Χα!

Αυτη ειναι η σωστη ετυμολογια της λεξης “Πασχα” και οχι “περασμα”. Ακου ” περασμα”. Σιγα να μην ειναι και οι Θερμοπυλες.

Και ως γνωστον ο μαλακανθρωπος ψαχνει για Το θυμα,ωστε να εξανγισει τις πουστιες του.

Ενας να φταιει για ολα. Απανω του παιδια να ισοφαρισουμε. Εναν Τσοχατζοπουλο θελει ο καθενας για παρτι του,αλλα αυτο ειναι αδυνατον. Βολεψου με το κακουργο το αρνι.

Εκτος και αν εννοουν ως “περασμα” την  αδιαβλητη εξεταση του υποψηφιου οδηγου-χαρου,η το περασμα μεσο μεσω ασεπ η το μεταμεσονυχτιο περασμα καποιου νομοσχεδιου φωτογραφια.

Οταν τα “τιναζεις”, λεει χαρουμενος ο θεος,δηλαδη ο εαυτος σου που δεν θελεις να πεθανει:” πας. Χα”! Πηγες ακλαυτος. Και καθως πας να τον συναντησεις,μενεις στηλη αλατος,διαπιστωνοντας πως εχεις απεναντι σου ενα ειδωλο. Ο εαυτος σου,με τον οποιο πορευτηκες πανω στη γη,αυτος σου απλωνει το χερι πισω απο δυο μετρα φρεσκοσκαμενο χωμα.

Αυτη ειναι η τεραστια αποσταση αναμεσα στο “εδω” και στο “εκει”. Σε περιμενει ο μαλακας με τον οποιο εκανες παρεα στην εδω ζωη,μολις δυο μετρα πιο κατω. Και δεν ειναι μονο αυτο. Σε περιμενουν και ολοι οι αλλοι. Απο τον πρωτανθρωπο των σπηλαιων ως τον μαλακανθρωπο των πολυκατοικιων. Επιλεγεις εποχη απο ενα καλενταρι εκει και επιστρεφεις πισω. Ως ανθρωπος παντα,ναι.

Ειναι και αυτη η καταρα βλεπεις η προπατορικη. Αν γεννηθεις λουλουδι,η θα κοπεις,η θα μαραθεις,η θα σε φαει καμια αγελαδα. Αν γενηθεις αγελαδα,η θα ζησεις κορακοζωητα αν  γεννηθεις στην Ινδιαι η θα γινεις μπριζολες αφου πρωτα σε ξεζουμισουν αν βρεθεις στην Ολλανδια. Οποτε,για σιγουρια,αλλα και για μεγαλυτερο σασπενς επαναγεννιεσαι παντα ανθρωπος,αφου μονο ετσι μπορεις να νοιωσεις ολους τους εξευτελισμους και ολες τις χαρες που μπορει να νοιωσει ενα φυτο και ενα ζωο.  Ατ δε σειμ ταιμ. Μπορει -αν εισαι τυχερος και πεσεις σε καλο timing,να προκαλεσεις ολα τα παραπανω σε αλλους. Αν παλι εισαι ατυχος,θα σε ξεμασταριασουν ως δουλο, θα σου κοψουν τα ακρα κατοπιν,θα σου ξεριζωσουν το κεφαλι και φυσικα παιζει  να σε σουβλισουν ως εριφιο.

Δεν θα υπηρχε τιποτα κανονικα παραπερα. Αν δεν υπηρχε η αιωνια λυσσα, η λαχταρα για ” αλλη ζωη”, δεν θα υπηρχε και υποψια για “παραπερα”. Αλλα ο μαλακανθρωπος εχει λυσσα για ” ακομα λιγο”. Για ακομα αλλες ζωες παραπερα. Βλεπεις τα καταφερνει τοσο καλα εδω,που θελει και αλλες ζωες.

Και ετσι απο το πολυ πες-πες, απο την πολυ γκρινια  του, καταφερε τελικα και εφτιαξε και “παραπερα ζωη”. Μονος του.

Ειναι γνωστο αλλωστε πως η ισχυρη επιθυμια, η πιστη που λεμε, δημιουργη υλη. Ετσι λοιπον ο μαλακανθρωπος απο την πολυ μιρλα αιωνων, καταφερε να δημιουργησει εκ του μηδενος εναν ακομα παραπερα κοσμο για να ξαναζησει. Τωρα θα μου πεις: Δυο μετρα αποσταση; Τι ” επεκεινα” ειναι αυτο; Δεν  εχει σημασια. Ειναι ενα πρωτο βημα.

Σημερα δυο μετρα,”αυριο” ενα χιλιομετρο,”μεθαυριο” δεκα. Θα ερθει εποχη οπου για να επισκεφτουμε το αυθαιρετο στην “αντιπερα οχθη”, θα χρειαζομαστε τραμ.

Προς το παρον ας αρκεστουμε στο περασμα απο την κωμωδια στην επιθεωρηση. Εκει οπου ελευθερος απο τα πλουτη και απηλαγμενος απο τη φτωχια,θα ξεκιναει ο καθενας εχοντας δυο χουφτες χωμα στη τσεπη τις οποιες θα φτυνει,θα τις κανει λασπη και με αυτη θα φτιαχνει τον εαυτο του και θα τον ξαναστελνει επανω στη γη ως επαναστατη,εφευρετη,προφητη,εργατη,καρεκλοκενταυρο,η οτι αλλο τελος παντων ωστε να διασκεδαζει τη Φυση με τα καμωματα του,ο ανθρωπος,αυτος ο μεγας τσαρλατανος της οικουμενης.

Μη φοβου λοιπον. Δεν τρεχει καστανο. Πας και σημερα. Χα! Αλλα μεθαυριο ομως,εχει γλεντι. Ξανα μανα εχοντας για “ξεκαρφωμα” καποιον Ιησου, θα επανακαβαλησουμε ο ενας τον αλλον στο  αεναο πηδημα διαγωνιζομενοι μετα μανιας στην ανθρωποφαγια μετα μαχαιροπηρουνου. Και καθε  πατερας να πετα το αιμα στο παιδι του και εκεινο στο δικο του,μεταφεροντας πασαι αι γενεαι την ευθυνη στην επομενη. Ουκ εσται τελος. Και διαχυση ευθυνων και εξεταστικες επιτροπες ενα καρο και υπευθυνος ουδεις. Ο θεος πρεπει να ειναι φολα ελληνας.

“Λυπησου” ψευτη. Δεν σε βλεπει κανεις. Μονο ενας μαλακας σε παρακολουθει βαριεστημενα,δυο μετρα πιο κατω, που περιμενει να κανετε σκατζα. Εχοντας παθει βερτιγκο. Εισαι “εδω επανω” και πας προς “τα κατω” η εισαι “εδω κατω” και πας προς “τα επανω”;Δεν βαριεσαι. Ο παραδεσος και η κολαση ειναι μονο προβλημα τοπογραφικο.

Με το μοναδικο ερωτημα πλεον να ειναι το εξης: Που τα κανει περισοτερο μανταρα ο μαλακας; Εδω πανω η εκει κατω; Γιατι για να μη στεκεται πουθενα και να τον ξερνα η Φυση και απο εδω και απο εκει,καποιο λογο σοβαρο θα εχει.

Τελος παντων. Καλο πασχα. Καλο ” περασμα” του αρνιου στη σουβλα. Υγεια μονο.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to Πας! Χα!

  1. Ο/Η Τυχερός Λουκ λέει:

    ?⚰️

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΤΕ!

    H ANAΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ,ΝΤΑΜΠΛ,ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ.