Α Ε Κ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Έφτασε επιτέλους η στιγμή. Η στιγμή για ένα γεμάτο ΟΑΚΑ, η στιγμή της επιστροφής στους πρωταθληματικούς τίτλους και η στιγμή που όλοι περιμέναμε για 24 ολόκληρα χρόνια. Πάρα πολλά χρόνια ήταν. Δυσβάσταχτα και γκαντέμικα. Κύρια για την έλλειψη προοπτικής. Οπότε σήμερα, μαζί με την αναμενόμενη αποθέωση των πρωταγωνιστών στην διάρκεια της φιέστας, καλό θα είναι να γίνει και μια περισυλλογή για όλα αυτά που περάσαμε. Και μακάρι η περισυλλογή να συνδυαστεί και με ένα καλό θέαμα, που το έχουμε στερηθεί κι αυτό, ακόμα και φέτος που η αυτοκρατόρισσα ανεβαίνει στον θρόνο της.

Περίπου 60 000 κόσμος, με το πολύ ευχάριστο να υπάρχουν και μπόλικα μικρά παιδιά, είδαν την ΑΕΚ να μπαίνει στο γήπεδο με σύστημα 4-2-3-1. Είδαν επίσης την ομάδα να είναι κεφάτη και πολύ σωστή τακτικά για το πρώτο εικοσάλεπτο. Εκεί που πίεσε τον αντίπαλο ψηλά, εκεί που κατέβηκε σωστά τόσο από τον άξονα όσο κι από τα πλάγια, κι εκεί που πέτυχε και ένα γκολ με πέναλτυ του Μπακασέτα. Κάτι υπεραρκετό για τον έναν βαθμό που ψάχναμε σήμερα.

Λογικά λοιπόν, επικράτησε για κανά δεκάλεπτο μια ιλαρότητα. Μια φέστα που είχε μεταφερθεί και στους παίκτες. Ο Λεβαδειακός πήρε κάποια μέτρα, και προσπάθησε να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ. Κάπου εκεί έβαλε τις φωνές ο Χιμένεθ, κύρια στον Λόπεζ και στον Κονέ, και η ομάδα ξαναπήρε μπρος. Ήταν αρκετή η επανεκκίνηση για να βάλει και δεύτερο γκολ ο Μπακασέτας, που ήταν και ο καλύτερος στο πρώτο μέρος, ενώ από κοντά ήταν κι ο Λιβάγια.

Ένα πρώτο μέρος, που είχε ρυθμό κι αρκετές ευκαιρίες, που δημιουργήθηκαν, άλλες ατομικά, κι άλλες σαν προϊόν ομαδικής δουλειάς. Κι ένα πρώτο μέρος, που δεν θυσιάσθηκε σε κάποια σκοπιμότητα. Οι δυό ομάδες τρέξανε και τίμησαν όλον αυτόν τον κόσμο, που ναι μεν πήγε για πανηγύρια, αλλά ήθελε και να δει κάτι. Και είδε. Τον σφιχτό αντίπαλο να προσπαθεί, και την ΑΕΚ να θέλει να παίξει μπάλα σωστά κι οργανωμένα, προσέχοντας να μην κινδυνέψει σε κάποια αντεπίθεση.

Το δεύτερο μέρος έμοιαζε πλέον διαδικαστικό, και τμήμα της γιορτής. Θα περίμενα σε κάποια φάση την είσοδο των φετινών πολυτιμότερων, δηλαδή του Γκάλο και του Λάζαρου. Επίσης θα περίμενα και την είσοδο του Μάνταλου, σαν παρουσία του λαού όταν είπε ο Μεταξάς το όχι. Σίγουρα πάντως δεν περίμενα να δω μπαλάρα, ούτε βέβαια και τον Χιμένεθ να κάνει το σύστημα 3-5-2, με το οποίο μηδένισε την όποια πιθανή επιθετικότητα της ομάδας. Στην γιορτή όμως, και οι μασκαράδες αυτοπροσκαλούνται.

Επομένως το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, και θα ήμασταν άδικοι αν γκρινιάζαμε τέτοια μέρα. Μακάρι να έχουμε στο μέλλον, πολλές τέτοιες μέρες, πολλές φιέστες, πολλούς τίτλους, κι ας μην βλέπουμε τίποτα στην διάρκεια της γιορτής. Ας τα έχουμε δει νωρίτερα τα ωραία. Αυτά τα ωραία που περιμένω να τα ανακοινώσει ο Μελισσανίδης, που ακόμα δεν έχει πει το ήρθαμε.

Η ΑΕΚ λοιπόν, πήγε σε πολύ control του ρυθμού παιχνίδι, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, δυνατή κατοχή, και διάθεση να μην διακινδυνέψει τίποτα. Το θέαμα πήγε περίπατο, αλλά αυτό δεν νομίζω να ενόχλησε κανέναν. Όπως δεν ενοχλεί τίποτα τον Έλληνα φίλαθλο. Όταν έχουν άγχος οι παίκτες, δεν μπορούν να παίξουν καλά. Όταν γιορτάζουν, πάλι δεν μπορούν. Αλλά να μην ασχολούμαστε με λεπτομέρειες.

Είμαστε πρωταθλητές. Και το κυριότερο, είμαστε δίκαια πρωταθλητές. Δεν θα κάνω ανάλυση των στατιστικών τώρα, αλλά θα μιλήσω για το μέταλλο. Αυτό που κέρδισε τα ντέρμπυ, κι αυτό που δεν έχασε κανένα. Αυτό που κινδύνεψε μόνο σε ένα παιχνιδάκι με τον Απόλλωνα. Αυτό που πήγε κόντρα στην ΕΠΟ του Γραμμένου – του εκλεκτού του Ρωσοπόντιου – και κόντρα σε όλο το προσκήνιο με τις ομάδες- δορυφόρους του ΠΑΟΚ, που έκανε πρωταθλητισμό σαν να παίζει εσωτερικά διπλά.

24 χρόνια αδέρφια. Ο γιός μου ο μεγάλος είναι 24 κι ο μικρός 22. Δεν είχαν δει ποτέ πρωτάθλημα. Κι όμως έμειναν εδώ. Στην μεγαλύτερη ομάδα του πλανήτη ψυχικά,  και σαν αντιπροσωπεία των συμβολισμών που κουβαλάει. Αυτών, που μας δένουν σε αυτό το άρμα με τον δικέφαλο αετό οδηγό μας. Κι επειδή δεν μπορώ να περιγράψω άλλο, όπως είχε πει το 1968 ο Γεωργίου, αφήνω τα πανηγύρια σε αυτούς που έγραψαν σήμερα, άλλη μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία, και θα την ολοκληρώσουν με το νταμπλ. 24 χρόνια που είναι σημάδι για την ομάδα του 1924. ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

28 Responses to Α Ε Κ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

  1. Ο/Η Iron Jim 21 λέει:

    Συγχαρητήρια στην Αεκαρα μας. Μεγάλη χαρά πράγματι για όλο τον υπέροχο και στερημενο λαό μας. Πλέον το κατάλαβαν όλοι ότι ήρθαμε για τα καλά. Πάμε τώρα για το νταμπλ. Να σκάσουν μια και καλή οι γαυροι του βορρα. Οι οποίοι ακόμα μιλάνε. Δείτε το γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ σήμερα και θα γελάσετε με τον τέρμα (λέμε τώρα ). Άψογο Στηβεν το σχόλιο σου για τον ΠΑΟΚ. Μια αγάπη έχω στην καρδιά μονάχα μία, όχι την κιτρινόμαυρη θεα, άλλη καμία! !!!!!!!

  2. Ο/Η Anders Panteleimon Carlsson λέει:

    Τιγρηνίνη. Τέλος!

  3. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    ΖΗΤΩ!

  4. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Μπραβο στην ομαδα μας, για ολη την χρονια με τις ανατροπες, τους πολλους σκληρους τραυματισμους. Συντομα να κανουμε και νταμπλ!!!

    Να χαιρεσε τα παιδια σου και να δουνε πολλες χαρες απο την ομαδα μας. Εχω και εγω 2 κοριτσακια 9 -10 ετων, τυχερα μπορω να τα πω γιατι ειναι η 2η χρονια τους που βλεπουν την ΑΕΚ σιγα σιγα. Με το καλο να μπουμε και στο σπιτι μας.

  5. Ο/Η conpater λέει:

    Στα 17+ ειδε ο γιος να πανηγυριζουν πρωταθλημα η ομαδα και ολοι οι Αεκτζηδες. Αναλογικα να το παρει κανεις,βγαζεις τα 15 καλπικα του γαυρου,1 του Παο που καταστραφηκε μετα απο αυτο,3 που ησουν β-γ εθνικη.ενταξει μια χαρα ειναι. Αποφασιστηκε στο παρα 5 λογω διαπραγματευσεων στην δουλεια,οποτε ειδα και παλι κοσμο πολυ στο γηπεδο ,να κανει υπομονη βλεποντας το θεαμα (!). Οχι γκρινια ειπαμε,παμε παρακατω,και η αληθεια ειναι οτι θυμηθηκα ωραια χρονια Φιλαδελφειας απο τον παλμο της εξεδρας. Ισως η επομενη να ειναι ο τελικος κυπελου αναλογα με τι ελαφρυ οπλισμο θα επιτραπει η εισοδος….

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δυο τινα,πανο για σκουτερη τα ξερουμε ολα,ας τολμησουν,παρουσια φλαμπουραρη,λαλιωτη και αλλων.Πιστευω και τυπικα με αυτα τα δυο μηνυματα,εχει κλειδωσει το πρωταθλημα οριστικα και αμετακλητα,οταν δημοσιως δηλωνει και ο ιδιος για καμια ανησυχια,ετσι ειναι.

    Θα παρουμε και το κυπελο.

  7. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Καλησπερα Στηβεν, ελαφρως βελτιωμενο το “θεαμα” σε συγκριση με τον πατο που ξυσαμε την Τεταρτη, αλλα εδω που φτασαμε οσο και αν ακουγεται κλισε μεχρι αηδιας το αποτελεσμα μετραει, Εννοειται πως θελουμε και κυπελλο, καθοτι και το ζμπαοκ της πλακας ειναι παιχτικα, εδω ζοριστηκε να κερδισει το παραρτημα του αποψε.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Δεν είναι παράρτημα του ο Πανόπουλος.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Βαρέθηκα να απαντάω. Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ. Δεν βαρεθήκατε να ποστάρετε μαλακίες;

  10. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    και το 0-3 του ΠΑΟΚ πως εγινε στην Ξανθη με τους αντιπαλους να τους μαρκαρουνε με τα ματια και τον τερματοφυλακα τροχονομο, αμα δεν ειναι παραρτημα?

  11. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    Αφιερωμένο στα παιδάκια σε όλες της γειτονιές που κλωτσάνε μπάλλα και παθιάζονται με τον Δικέφαλο
    (χωρίς κίνητρο ,θέαμα ή και ιδιαίτερος λόγος εδώ που τα λέμε τόσα χρόνια).
    Συγχαρητήρια και σε μας τα άλλα παιδιά (που βρίσκονται σε μεγαλύτερα σαρκία)
    που είδαν την Διαστημική ΑΕΚΑΡΑ της δεκαετίας του 90 αλλά και τα τέλη δεκαετίας του 80 με ντερμπάρες με Καστορίες , Λαμίες και τα στα Φιλαδέλφεια να είναι 500 άτομα.
    Που φάγανε στη μάπα τα χιλιάδες ριπλει αθλητικών εκπομπών εάν ήταν πέναλντι ή όχι …..της υπερομάδας,το άσπρο ,μαύρο δεκαετιών ,την χλεύη και χολή που μας λούζανε τα συστημικά μέσα ,Τά οράματα με επενδύσεις από Τροχανάδες ,(βλέπε Τίγρη Καρρά) Ψωμιάδη , Κούγια, σωτήρες τύπου Κοζώνη Σκλαβενίτη και το λουρί της μάνας.
    Στά κυνηγητά σε όλα τα πέριξ του Πειραιά για να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να μας σέβονται, (καθότι εδώ γύρω μεγαλώσαμε )ΠΟΥ μας σέβονται γιατί το έχουμε κερδίσει .
    ένα Μεγάλο ευχαριστώ στον Αβραμίδη (και στην συνέχεια τα υπόλοιπα παιδιά όταν μεγάλωσε το ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ )
    Άντε να θυμηθούμε και τον Γρανίτσα , μπάς και ξαναμπούμε σε καινούργιο γήπεδο.
    ΑΕΚΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ .
    ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ

  12. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Μια πολύ ωραία βραδιά όπου όλοι στάθηκαν στο ύψος τους. Κόσμος και ομάδα έβγαλαν την υποχρέωση και γιόρτασαν χωρίς απρόοπτα (τα οποία φοβόμουν για να είμαι ειλικρινής).
    Ας ενημερώσει κάποιος τον φουκαρά Λουτσέσκου για τον λόγο που καταδικάστηκε η ομάδα του. Αν έχει κολλήσει ας του κάνουν ενα reset ή να του αλλάξουν πλακέτα του ανθρώπου, κρίμα είναι γελάει ο κόσμος.
    Ζήτω η ΑΕΚ

  13. Ο/Η Koreas λέει:

    Να χαιρετήσω όλους τους αδερφούς αεκτζηδες και να πω πάντα τέτοια και του χρόνου.

    Σήμερα εγώ πήγα τον πατερουλη μου στο γήπεδο. Είμαι παρά πολύ συγκινημένος. Ο γέροντας το χάρηκε σα μικρό παιδάκι…κι εγώ αποσβολομενος σκεφτόμουν γιατί άραγε ο πατέρας μου συγκινήθηκε;…..μήπως για τις ψυχές των προγόνων του;……μήπως για την επιτυχία της αγαπημένης του ομάδας;…..μήπως για τα χρόνια που πέρασαν;…….μήπως για τους αγώνες της φαράς του;…….ποιος ξερει, οι άντρες άλλωστε δεν μιλούν πολύ..

    Η φιέστα στην ουσία δεν ήταν φιέστα μιας και δεν είχε ετοιμαστεί τίποτα από την ΠΑΕ. Μάλιστα έπαιζαν τον ύμνο της ομάδας συνεχόμενα από την αμηχανία τους. Όπως και να έχει εγώ έμεινα να θαυμάζω τα παιδιά στο πέταλλο για τον παλμό τους τη φωνή τους την ενέργεια τους. Τους ζήλεψα τόσο πολύ για το πάθος τους, και μου θύμισαν αλλοτινες εποχές στα Φιλαδέλφεια που κι εγώ χτυπιομουν σαν τρελός. Όπως έλεγε κι ένα σύνθημα κακάποτΕ : ΤΑ ΚΚΟΥΡΈΛΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ. …..ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

  14. Ο/Η ΒΠ λέει:

    Γιατι στο 4-0 με το Χατ τρικ του Βρανιες σε ενα 20λεπτο πως μαρκαραν?

  15. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Ένα μεγάλο μπράβο στους ποδοσφαιριστές μας που μέσα σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου άντεξαν και τερματίζουν πρώτοι. Μπράβο και στον Τίγρη για το σπρώξιμο που έδωσε όπου έπρεπε. Μπράβο και στους αφανείς του ποδοσφαιρικού τμήματος μας. Μπράβο πρωταθλητές!

  16. Ο/Η νικος-αρρωστακι λέει:

    κλαιω ανα πενταλεπτα ασταματητα απο χθες…μεχρι την ωρα που σφυριχθηκε η ληξη κρατιομουν..προσπαθουσα να ”γεμισω”χαμογελα τον μικρο που ειχα πλαι μου..μονο χαρα..ομως την ωρα που εληξε και μαζευτηκαν στην σεντρα,δεν μπορουσα αλλο..με το ακουσμα του υμνου,το κασκολ δεν σταματουσε να σκουπιζει και να μουσκευει..
    24 χρονια…πονου,θλιψης,αγωνιας,θυμου,χαρας ελαχιστης,πολλων…ολα πεταχτηκαν στο μαυρο σκοταδι..ολα εγιναν θολα…ολα εμοιαζαν σαν ονειρα κακα..
    καθε δευτερολεπτο πια ηταν χαρα..χαρα ανειπωτη!
    να κρατας αγκαλια το βλασταρι και να τραγουδας…
    να τραγουδας αυτο που τοσα χρονια στο ”απαγορευαν”..
    να κοιτας εκει ψηλα και να βλεπεις αγκαλια τοσα προσωπα που ελειπαν,αλλα ηρθαν!!ηρθαν ολοι!!!σαν μια αερινη χορωδια..
    να συντροφευουν ολους μας που ειμασταν εκει..ολους?μα κι εκεινους που ηταν μακρια,που ισως δουλευαν,ισως δεν μπορουσαν να ειναι..
    ευχαριστω ολους εσας πρωτα,που τοσα χρονια ζησατε πλαι μου ολα τα σκοτεινα σημεια αυτης της πορειας..γιατι μπορει να μην γνωριζομασταν,αλλα στην ουσια αναπνεαμε τον ιδιο αερα,ειχαμε τα ιδια συναισθηματα,τις ιδιες αντιδρασεις..
    πρωτα ευχαριστω ολους σας..
    το υστερα δεν εχει σημασια…
    ΑΕΚ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

  17. Ο/Η Anders Panteleimon Carlsson λέει:

    Ρε Βάνια που τρέχεις με τις μπιστόλες να πάρεις πρωτάθλημα;
    Τι το πέρασες;
    Κριμαία για Τσετσενία;
    Εδώ είναι Αμέρικα, Πουέρτο Ρίκο κ’ ετς ασσούμε…

  18. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    …και κάπου εδώ κλείνει (?????) και ο φαύλος δικαστικός κύκλος της κουμπουροφόρου εισβολής….
    Φυσικά μπορούν να επιμείνουν οι Μαου Μαου, αλλά εύχομαι να τους έχει σφυρίξει κάποιος ότι σε ανώτερο επίπεδο, και δει σε UEFA-FIFA-CAS κλπ οι αστειότητες με τα βίντεο να δείχνουν τον κουμπουροφόρο να περιφέρεται εντός των αποδυτηρίων ενώ παίκτες μας εκτός αποστολής τολμάνε να σκαν και μειδίαμα (σαφές αποδεικτικό στοιχείο ότι η κουμπουροφόρος φιλοξενία κανένα ψυχολογικό πρόβλημα δεν προκάλεσε…) και όπου φαίνεται (???) σε βωβό κινηματογράφο (εδώ βγαίνει το μιλαν οι μουγκοί του πόντιου) να βάζει τη σφυρίχτρα στο στόμα ο διαιτητής ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥΤΕΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΩΡΙΝΕΣ.
    Το όλο θέμα είναι το εξής (και νομίζω το ακούμπησε ο Στήβεν): το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καθρέπτης της ελληνικής κοινωνίας (και σίγουρα του επιπέδου της). Ποσώς δε όταν μιλάμε για Σαλόνικα όπου, όπως κι αν το κάνουμε, το επίπεδο στελεχών είναι κατώτερο από το ήδη κατώτατο των Αθηνών.
    Ο ρωσομπλιάτ έχει αγοράσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ πάνω από τα Τέμπη. Είναι ο μόνος που δίνει και κάνα μπικικίνι σε πόπολο, κράτος και λοιπά λαμόγια.
    Όπως βλέπουμε, ο οργανισμός ζμΠΑΟυγΚ το μόνο που ξέρει είναι να πιπιλίζει (όπως κάποτε κι εμείς με τους καισαρόπαπες) τα μυαλουδάκια των Μαου Μαου περί μονίμως αδικημένης Θεσσαλονίκης, μία πόλη μία ομάδα (δηλαδή Άρης, Ηρακλής, Απολλώς Πόντου κλπ δεν υφίστανται?), κακιάς Αθήνας κλπ. Πάντα πρωταθλητές Αύγουστο φυσικά.
    Η ένσταση δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας μεταθανάτιος σπασμός αυτού του συστήματος, μία νευρική απονενοημένη κίνηση όλων αυτών των Γ’ διαλογής στελεχών του οργανισμού τους να αποδείξουν στον Χαλίφη τους (και μοναδικό πληρώνοντα) ότι έχουν την κατάσταση (που αυτοί σκατώσαν) υπό έλεγχο και ότι οι μισθοί τους δεν παν χαράμι.
    Και φυσικά να διατηρήσουν τη θέση τους (γιατί αν ο Ιβάν τους ξεφορτωθεί, που θα παν?) και τον όποιο έλεγχο στα Μάου Μάου του Βορρά. Όλα αυτά ενισχυόμενα από ένα κακομαθημένο -και πιθανότατα όχι υψηλής διανοητικής ικανότητας- παιδί του μπαμπά που νομίζει ότι οργανσιμοί πετυχαίνουν με τουήτς, ίνσταγκραμ και κουδαρομαγκιές εκτοξευόμενες συνοδεία φουσκωτών.
    Φυσικά δε μασάν όλοι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, όπως λέει και ο στήβεν, τους ΚΑΤΟΥΡΗΣΑΝ….αλλά και οι φυλλάδες πουλάν και τα ραδιόφωνα/τοπικές TV βγάζουν διαφημιστικό χρόνο πάνω στη μίρλα και τις τηλεφωνικές οιμωγές τους. Κοινώς έχει στηθεί μία βιομηχανία κλάψας και αισθήματος αδικίας – πάντα σε συνδυασμό με αβάσιμη αλαζονία- που δε μπορούσε παρά να προχωρήσει σε αυτή την απέλπιδα ένσταση.
    Για εμάς σαν ΑΕΚ, το μαγαλύτερο δώρο δεν είναι η -δεδομένη εκ λογικής- απόρριψη της ένστασης αλλά να μη μάθουν από τα λάθη τους.
    Είμαι αισόδοξος….

  19. Ο/Η Νικος21 λέει:

    Απορριφθηκε η εφεση,παραμενει η πρωτοδικη ποινη,μπραβο και στο στηβεν που
    επεσε μεσα στις προβλεψεις του,φανταζομαι ακολουθει και η τιμωρια της φιφα.

    Ελπιζω να δωσουμε αναλογες απαντησεις στο κυπελο,ξεκιναει μια νεα σελιδα,με μεγαλυτερες απαιτησεις και προκλησεις.Οσο για τον Ντεμη που δεν εχει κανει μια δηλωση,οταν και ο κρισαντους,ο αλμειδα εδωσαν συγχαρητηρια,μονο λυπη και τιποτε αλλο.

  20. Ο/Η akis λέει:

    Πέρσι, φτάνοντας στη Νέα Ιωνία του Βόλου, πριν τον τελικό, βρέθηκα σε μια περιοχή κατακίτρινη, με πολλά παιδάκια με κασκόλ και σημαίες, αυτά τα οποία λίγη ώρα αργότερα τα πήραν άρον άρον οι γονείς τους και φύγανε για να γλυτώσουν από τους κάφρους..Μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση ότι είχαμε τόσο κόσμο, με τόση πίκρα και αποτυχία που είχαμε γεμίσει και την οποία γνώρισαν τα πιτσιρίκια της ομάδας. Ο φετινός τίτλος είναι ευκαιρία να μας φέρει νέα γενιά οπαδών, όχι επειδή παίξαμε καμιά μπαλάρα, αλλά γιατί κάναμε νίκες-σταθμούς, από αυτές που διηγείσαι στο μέλλον και σε ακούνε με προσοχή. Οι δύο νίκες με το γάβρο, η πρόκριση με τη Λάρισα, η ανατροπή με τη Ριέκα, η νίκη με 10 παίκτες από το 8 κόντρα στον ΠΑΟΚ, μια χρονιά σαν το μαγικό 1989. Μπράβο σε όλους επειδή έφυγε η θηλειά που μας έπνιγε 24 χρόνια και τώρα πλέον μπορούμε πιο ήρεμα να περιμένουμε το νέο γήπεδο και μια ομάδα που θα παίξει και καλύτερη μπάλα…

  21. Ο/Η conpater λέει:

    Το Σαβιδακι ειπε να μην κατεβει στον τελικο κυπελλου. Στα παπαρια μας βεβαια ειτε κατεβει ειτε οχι.Θα κατεβει και θα πει κι ενα τραγουδι. Αν οντως ισχυει πως θα παρακολουθησουν τον τελικο, τα επιτελικα λαμογια της FIFA – UEFA ,τους βλεπω να ερχονται τρεχοντας την εθνικη για να κανουν ζεσταμα.
    Το σκηνικο στο ΟΑΚΑ μπροστα μου,το αναφερω μονο και μονο γιατι οντως ειναι διαφορετικο να εισαι ΑΕΚ. Εχει αρχισει το παιχνιδι,και σκαει μυτη ενας τυπας που συνοδευει εναν ηλικιωμενο που φαινεται πως αντιμετωπιζει καποιο προβλημα. Κανα δεκαλεπτο να κανουν γυρω στα 15 μετρα.Φτανουν στη θεση τους,καθεται ο ασπρομαλλης ,ο τυπας ορθιος αρχιζει και φωναζει,τραγουδαει με ολο τον κοσμο. Ο ασπρομαλλης εχει ενα χαμογελο ευτυχιας στο προσωπο του που ειναι ολα τα λεφτα,οπως και η υπομονη του τυπα.
    Αλλο, ο γιος παρακολουθει live το ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ, σε καποια στιγμη φωναζει γκολ !!!, στο 0-1 της Ξανθης.Απο κεινη την στιγμη,ειχαμε 10 ατομα πανω απο το κεφαλι μας σαν ομπρελα.
    Πηρα τον Γ.Γ που λεγαμε προχθες,και τον ρωταω τι εγινε με τον νονο.Μου λεει,ησυχασε αυτος ,ηρεμησαμε κι εμεις να κανουμε καμια δουλεια.Οταν του ειπα να μην παθουν καμια υπερκοπωση εκλεισε βριζοντας πως θα τα πουμε απο κοντα το αλλο ΣΚ στο αναδρομικο τραπεζι για την σημερινη γιορτη του.

  22. Ο/Η Koreas λέει:

    @conpater

    Σε ποια θύρα ήσουν στον αγώνα;ο τυπάς πως ήτανε;λες να…;

  23. Ο/Η conpater λέει:

    Στην 24 στα πρωτα σκαλια.Ο τυπας, λεπτος με τα μαλλια πισω πιασμενα σε ουρα, και ο ηλικιωμενος με κιτρινη μπλουζα ,ασπρομαλλης,με το πουρακι (?) στο στομα….

  24. Ο/Η Tasos λέει:

    Καλημέρα στους πρωταθλητές (και μη).

    Μόνο χαρά και συγκίνηση μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας, αγανάκτησης, αδικίας και δικών μας λαθών. Φυσικά θέλουμε και το κύπελλο, οτιδήποτε πλην του νταμπλ θα είναι αποτυχία όπως ειπες Στηβεν . Μακάρι να μπορούσα να είμαι παρών και στη φιέστα και στον τελικό κυπέλλου αλλά θα αρκεστώ σε φωτογραφίες και live αναμεταδόσεις. Αυτή είναι η μοίρα του ξενιτεμένου.

    Στηβεν είχα τις αμφιβολίες μου για το αποτέλεσμα της έφεσης αλλά σε μια σπάνια αναλαμπή στη χώρα του παραλόγου επικράτησε η λογική και η πολύ μικρή ποινή του Παοκ παρέμεινε. Είμαι σίγουρος ότι αν δεν ήταν ο Μελισσανίδης θα είχαμε δει όργια πάλι…

    Χαιρετισμούς από τον Βορρά

    PS: ωραίο συναίσθημα τέλη Απριλίου να σκέφτεσαι και να κάνεις κουβέντα για προκριματικά champions league

  25. Ο/Η Νικος21 λέει:

    Αν δεν ηταν φιλε ο Μελισσανιδης και ηταν o Ντεμης ο ηθικολογος στη διοικηση,να εισαι σιγουρος οτι θα βγαιναμε να παιξουμε 5 λεπτα με 1-0 σκορ και θα τρωγαμε και φαπες στο τελος.Θα επαιρνε ο αλλος το πρωταθλημα και εμεις θα μεναμε για αλλη μια φορα με το τιποτα.

    Αν παρουμε και το κυπελο,θα ειναι μια ονειρικη χρονια,το γηπεδο θα γινει και θα ειναι κοσμημα,τοτε θεωρω οτι θα ερθει και η εκτοξευση της ομαδας διοτι,τα λεφτα απο την ονοματοδοσια θα ειναι πολλα,τα τηλεοπτικα εσοδα,οι χορηγοι θα αυξηθουν,θα εχουμε κερδισει το χαμενο εδαφος στην ευρωπη.

    Το μονο που θελω απο εδω και περα ειναι να γινουν καλυτερες επιλογες το καλοκαιρι για να στηριχθει ο ισπανος,δεν μπορει να βγαλουμε παλι 3 διοργανωσεις με σαπακια μασουντ και μοραν.

  26. Ο/Η FLEVEND λέει:

    Καμιά εξήγηση (λέμε τώρα…) το γιατί ο Ντεμάκος αγνοείται και δεν κάνει δήλωση;

  27. Ο/Η Koreas λέει:

    @conpater

    Οκ…..κοτσίδα δεν είχα ποτε, ακόμη και στα χειρότερα μου….χαχαχα. …..τώρα κατάλαβα που πάει το τυπάς…..ωραίος…

  28. Ο/Η ΒΠ λέει:

    ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ ΝΤΕΜΟΤΕΧΝΕΙΟ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗ Δ ΑΠΟ ΤΟ 2004.