ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΕΚ 2017-18

Το ξεκίνημα της χρονιάς, δεν μας έκανε και ιδιαίτερα αισιόδοξους. Το ρόστερ δεν ήταν πλήρες και φυσικά δεν είχαν ανακοινωθεί και στόχοι υψηλοί. Ήταν αυτό που λέγαμε, ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Το κύριο ποντάρισμα ήταν στην οικονομική και πολιτική εξουθένωση του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκός δεν επρόκειτο να υπάρξει, ενώ κι ο ΠΑΟΚ έμοιαζε καρικατούρα.

Η ΑΕΚ έκανε μια κυκλική πορεία στην αρχή και στο τέλος της σαιζόν : Ξεκίνησε με ήττα, και τελείωσε με ήττα. Που όμως τελικά δεν φέρανε την καταστροφή. Η πρώτη μπαλώθηκε με την ευρωπαϊκή πορεία, ενώ η δεύτερη κρύφτηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μια κατάκτηση απόλυτα δίκαιη, με βάση την σταθερότητα της ομάδας, την εκπληκτική ρέντα της όταν αυτή χρειάστηκε, κάποια σκληρά μέταλλα αθλητών που βγήκαν στις αναποδιές, και φυσικά την τρομακτική αμυντική της λειτουργία : 12 γκολ στο πρωτάθλημα είναι σημαντικό ρεκόρ.

Αυτή ήταν η ΑΕΚ φέτος. Ένα μίνι αντίγραφο της εθνικής Ελλάδος, που είχε κατακτήσει το euro. Καταστροφή της παραγωγής του αντιπάλου, σύστημα 3-5-2 όταν η σκοπιμότητα ξεπέρναγε τις δυνατότητες, και μπροστά ό,τι έφερνε η στιγμιαία έμπνευση του Λάζαρου και των δυό δανεικών. Αυτή ήταν η τακτική φέτος, και η δικαιοσύνη αποδίδεται διότι η ΑΕΚ την τήρησε αυτήν την τακτική. Δεν προσποιήθηκε κάτι που δεν ήταν. Ενώ ο Ολυμπιακός προσποιήθηκε τον τεράστιο αδικημένο, αλλά άλλαξε και τρεις προπονητές, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν για τα μπάζα μέχρι να έρθει ο Λουτσέσκου, ο οποίος δήλωνε τις πρώτες Κυριακές της δουλειάς του, οτι το πρωτάθλημα δεν είναι και αυτοσκοπός.

Η ΑΕΚ όμως, πήρε την εύφημο μνεία διότι στην πορεία έχασε τον Μάνταλο και τον Γιόχανσον, έπαιξε περισσότερα παιχνίδια από τους αντιπάλους της, και πήρε το μάξιμουμ των δυναντοτήτων από τους ταπεινούς εναπομείναντες. Άνθρωποι που παίζανε χωρίς εξτρέμ, χωρίς φορ περιοχής, και με ένα αμυντικό χαφ. Πώς να μην δώσεις συγχαρητήρια; Μιλάμε για άθλο, και ως τέτοιος πανηγυρίσθηκε από όλους εκείνους που ξέρουν μπάλα.

Στα αγωνιστκά λοιπόν, η ομάδα τελείωσε με 17 βαθμούς περισσότερους από πέρσι στην βαθμολογία που κρατάω εγώ, και πού συγκρίνει τα περσινά με τα φετινά παιχνίδια, και με την αναλογία που είχα προτείνει, στις θέσεις των Βέροια και Ηρακλή, να μπουν οι Λαμία και Απόλλων. Αυτοί οι παραπάνω βαθμοί, ήρθαν διότι το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας ήταν η σοβαρότητα. Άρα λείψανε οι γκέλες – με εξαίρεση αυτήν με τον Απόλλωνα που μας κόλλησε στον τοίχο -, κι ήρθαν νίκες απρόσμενες με βάση την δυσκολία των αντιπάλων. Κορυφαία ήταν βέβαια η νίκη στο Καραϊσκάκη.

Κορυφαίος παίκτης της φετινής σαιζόν ήταν ο Γκάλο. Πολύ κοντά του ήταν ο Μπακάκης και ο Σιμόες βεβαίως, ενώ πολυτιμότερος παίκτης ήταν σίγουρα ο Λάζαρος. Φυσικά μνημονεύεται η παρουσία του Αραούχο και Λιβάγια, όπως και η άνοδος που είχε ο Μπακασέτας, μαζί με την σταθερότητα του Βράνιες. Φυσικά όλοι βοήθησαν, αλλά αναφέρομαι στους ξεχωριστούς σε απόδοση, ποικιλία, σταθερότητα και διάρκεια. Άνθρωποι που σπανίως πανικοβλήθηκαν, ενώ κλήθηκαν να παίξουν σε διάφορα πειράματα του προπονητή, τόσο σε θέσεις όσο και σε τακτικές.

Η χρονιά βεβαίως πιστώνεται και στον Χιμένεθ. Κύρια στο διάβασμα του αντιπάλου, στο κράτημα των αποδυτηρίων, και στα ψεύτικα υλικά με τα οποία μαγείρευε. Πιστώνεται και στην διοίκηση, που την κρίσιμη στιγμή ενίσχυσε κάπως την ομάδα με παίκτες, ενώ όταν έπρεπε να διεθνοποιήσει το θέμα της Τούμπας, δεν κωλυσιέργησε ούτε στιγμή. Οι χαμηλοί τόνοι φυσικά, είχαν κι αυτοί την σημασία τους αφού δεν αποσπούσαν παίκτες και φιλάθλους σε συμπεριφορές Μάου Μάου.

Ήταν μια μαγική χρονιά, που ο τίτλος ήρθε μετά από 24 χρόνια, ανέλπιστα. Που η ομάδα συσπείρωσε τον κόσμο της, κύρια με την αγωνιστικότητα της και το ανδρικό της παίξιμο. Κι αυτή η μαγεία συνοδεύτηκε και με καλή επιστροφή στην Ευρώπη, με  άλλους τίτλους στο μπάσκετ, την ταινία έπος για το 1968, και φυσικά την πρόοδο των εργασιών για το χτίσιμο του γηπέδου. Αν είχε μπει γκολ το σκροπ του Μασούντ στο Κίεβο, κι είχαμε πάρει και το κύπελλο, θα μιλάγαμε για την τέλεια χρονιά. Αλλά και με όλα αυτά που ζήσαμε φέτος, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και έτοιμοι να δούμε και την συνέχεια.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

56 Responses to ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΕΚ 2017-18

  1. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Καλησπερα Στηβεν. Ο Μητσαρας ειπε πρωταθλημα και του χρονου στους παιχτες (επισημα με τα δικα του χειλη οχι με δημοσιογραφικες διαρροες και παπαριες), δεν ξερω πως θα το καταφερει βεβαια αλλα αυτος ξερει, εδω ο Γεωργιου ειπε οτι η ΑΕΚ του χρονου δεν θα εχει αντιπαλο(!) που δεν τον λες και αεκτζη

  2. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    Καλωσηρθες Steven.

    Μιλάω εξ ονόματος μου κι εκ μέρους των αεκτζηδων οι οποίοι είναι πρώτα αεκτζηδες και μετά ποδοσφαιρόφιλοι. Ή για να το πω διαφορετικά η αγάπη για την ΑΕΚ ειναι η αιτία να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

    Σύμφωνα απόλυτα με αυτά που λες. Από τούδε και στο εξής χωρίς ίχνος μεγαλοϊδεατισμού και ψωροπερηφανιας είμαι ο πρωταθλητής. Πλέον όλοι οι άλλοι ειναι οι επίδοξοι.

    Καλώ όλους τους ενωσιτες χωρίς να καβαλήσουν καλάμι χωρίς να βγάλουν συμπεριφορές κατωτερότητας να καταλάβουν ότι ειναι πρωταθλητες και να συμπεριφέρονται ως αυθεντικοί πρωταθλητες.

    Ειναι σημαντικό ότι ο κόσμος της ομάδας έχει συσπειρωθεί γύρω της , ειναι εξίσου σημαντικό ότι έχουμε ύστερα από πολλά χρόνια ηγεσία , οφείλουμε κι εμείς να δείξουμε συμπεριφορά πραγματικών πρωταθλητών.

    Τέλος να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τα παιδιά που αρθρογραφούν στο blog καταρχήν για τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιερώνουν και για το ξεστραβωμα που μας προσφέρουν. Εύχομαι να συνεχίσουμε όλοι πιο δυνατοί με περισσότερη φαντασία, ευγένεια και πλακιτσα.

    @Steven και πίσσα και πούπουλα ειλικρινά ευχαριστώ. Για έμενα το blog έχει γίνει ένα ωραίο παρεακι.

  3. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Στηβεν Καλησπέρα & καλως ηρθες από την γη της ‘απαγγελιας”.
    Πραγματικα γουστάρω που συμπιπτει η αποψη μας για τον καλυτερο της ομαδας φετος και αυτος είναι οντως ο ΓΚΑΛΟ.

  4. Ο/Η akis λέει:

    Εξαιρετική χρονιά και η απώλεια του κυπέλλου απλά άφησε μια μικρή πικρή γεύση. Το γήπεδο χτίζεται, οικονομικά η ομάδα είναι υγιής, κορμό έχουμε, η πίεση της κατάρας 24 ετών έφυγε,αν γίνουν και κάποιες προσεκτικές κινήσεις σε συγκεκριμένες θέσεις πάμε για ακόμα καλύτερα πράγματα. Υπομονή να έχουμε….

  5. Ο/Η bandog λέει:

    απολογισμος κουφετο. ειμαστε πια πρωταθλητες !
    παμε τωρα για τις προσδοκιες τις ερχομενης σεζον.

    τσουλου και νταμπλ. τιποτα λιγοτερο…
    και γαμησι στον παοκ να κοπουν οι γλωσσες…

    σημερα εγινε μαλλον η πρωτη βαρβατη αγορα αφου συμφωνα με το ρεπορταζ η ομαδα ειδοποιησε τη λας παλμας οτι ενεργοποιει την οψιον του μαρκο!
    επισης συμφωνα με το ρεπορταζ λεπτομεριες μενουν για υπογραψουν γιαννικογηλου, αλμπανης και καϊπερς.
    αυτος ο τελευταιος σε βιτνεο που τον ειδα φαινεται καλη επενδυση. μικρος σε ηλικια , ομορφα τελειωματα και βλεπει ευκολα διχτυα.

    υποτιθεται θελουμε ενα φορ για βασικο , ενα μεσοεπιθετικο , εναν εξτρεμ και εναν αμυντικο μεσο.
    αν δε θελει η ομαδα να ξοδευτει προτεινω καποιους ελευθερους σε καθε θεση.
    πουκι (μπροντμπυ) σεντερ φορ , μπιφουμα (οσμανλισπορ) εξτρεμ , γκουανκα (κολον) μεσοεπιθετικο , χολτσχαουζερ (αουστρια) αμυντικο μεσο.
    δεν θα αντεξω να ερθουν και αλλοι μοραν απο ισπανια….
    και τι κουλα ειναι αυτα για φετφατζιδη???
    απο ελλαδα ο μονος με τον οποιο θα αξιζε να ασχοληθει σοβαρα ειναι ο κουρμπελης.

    ΥΓ: ετυχε να ακουσω τον γεωργιου να λεει οτι φετος η αεκ δεν θα εχει αντιπαλο.
    μια αλλη μερα μου ειπαν οτι ανεφερε πως αν και δεν θα επρεπε να το πει , η αεκ θα παρει το πρωταθλημα απο το παοκ για λογους που δεν θα ειναι μονο αγωνιστικοι.

    εχουμε καποια υποψια απο που μπορει να πηγαζει τετοια σιγουρια (εκτος απο τη λουζερ νοοτροπια του παοκ και την ανυπαρξια των αλλων δυο)??

  6. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Η ΑΕΚ φέτος με βάση το ρόστερ της ξεπέρασε τις προσδοκίες των περισσότερων ΑΕΚτζήδων.
    Πραγματικά ομάδα value for money, με σφιχτή και – συχνά – λογική διαχείριση απο τον Μελισσανίδη.
    Τώρα η ΑΕΚ πρέπει να καβαλήσει το κύμα γιατί οι προοπτικές που ανοίγονται μετά απο τόσα χρόνια είναι τεράστιες.
    Σε κανα μήνα θα έχουν φανεί οι προθέσεις της ΠΑΕ.
    Για αρχή κρατήσαμε τον Λιβάια, αφού μετά τις 2 πρώτες απώλειες των Αραούχο και Λάζαρου δε γινόταν να φύγει και ο Κροάτης.
    Η συνέχεια επι της οθόνης

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Μπορεί ο καθένας να λέει, ό,τι θέλει. Συνήθως σε μας γίνονται αυτά που δεν λέγονται. Οπότε σου λέω εγώ, οτι για δυό χρόνια ξέχνα το πρωτάθλημα, και μετά βλέπε μια τριετία. Διότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Bandog : Φιλαράκι ο Γιώργος, ίδια μέρα γεννημένος με μένα ( ίδια μέρα, όχι ίδιο έτος ). Άρα παρορμητικός και συναισθηματικός. Φυσικά δεν είναι ΑΕΚ, Απόλλων είναι, αλλά μπάλα ξέρει. Διοίκηση όμως δεν ξέρει. Και βιάζεται πολύ. Εκεί την πατάει, ενώ είναι καθαρός σε σχέση με τα pay rolls. Αυτό που είπε, δεν στηρίζεται πουθενά. Εμείς θα στηριχτούμε σε ό,τι δούμε, και μετά θα μιλήσουμε.

  9. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Εσωτερικη πληροφορηση(οσο ειναι δυνατον να ειναι αυτο τοσο προωρα) η προσωπικη εκτιμηση Στηβεν?

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Έχεις κάποιο καλύτερο ανέκδοτο; Ο Αεκτζής, θέλει του χρόνου πρωτάθλημα; Το αντέχει ο ψυχοσμός του; Απάντα σε αυτά, σοβαρά όμως.

  11. Ο/Η conpater λέει:

    Οταν μιλαμε για ποδοσφαιρο στην Ελλας, δεν μιλαμε μονο για μπαλα. Παιζουν ολα μεσα. Απο πολιτικη μεχρι αν στραβογαμησε ο καθε δικαστικος που εξεταζει μια υποθεση. Αρα ,ο Γιωργος μπορει να υποθετει βαζοντας μεσα στο τσουβαλι τα παντα.Ασχετα τωρα το τι λεει αυτος η κι οποιοσδηποτε,αν παρεις παιχτες και φτιαξεις ενα καλυτερο συνολο,τοτε χτυπας παλι πρωταθλημα με τις δικες σου αγωνιστικες δυναμεις μην περιμενοντας τον καθε τυφλο δικαστη,τον καθε καμικαζι διαιτητη, η τι θα βγαλουν οι εκλογες τον Οκτωβρη… Αν αντεχει ο ψυχισμος πρωταθλημα του χρονου,ειναι δυσκολο ερωτημα. Ολοι το θελουν ,πως το θελουν ομως? Σαν του `93 πχ, η σαν το φετινο? Με την ομαδα να κενταει και να υπαρχει καθολικη παραδοχη ? η να αγκομαχας σε καθε παιχνιδι και να σου βγαινει η ψυχη ? Ολα μαζι δεν γινονται….

  12. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    Αν αντέχει ο ψυχισμος του αεκτζη πρωτάθλημα;….. Φυσικά και το αντέχει…. Το παραντεχει μάλιστα….. Ο Χαρρυ κλυνν έλεγε : όλοι θέλουν τον παράδεισο, μόνο που κανείς δε θέλει να πεθάνει….

  13. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Θα έβαζα τον Λαμπρόπουλο στους παίχτες που είχαν μεγάλη συμβολή στην πολύ καλή φετινή αμυντική λειτουργία της ομάδας καθώς όταν χρειάστηκε ήταν εκεί σταθερός και αξιόπιστος. Ήταν έκπληξη θα έλεγα.
    Επίσης φέτος στους περισσότερους αγώνες είχαμε ξανά μια σιγουριά στην θέση του τερματοφύλακα μετά από πολύ καιρό.

  14. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Δεν ξερω τι κανουν οι αλλοι Στηβεν η αν ντρεπονται μην τους πουνε χαρτινους(ειπε ο γαιδαρος τον πετινο κεφαλα), εγω θελω ομως

  15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Χωρις αυξηση του μπατζετ δεν γινεται να ελπιζεις ουτε σε ομιλους τσ λιγκ,ουτε σε νταμπλ,οτι εσπασε ο διαολος το ποδαρι του φετος και λογω απεραντης μαλακιας το εχασε ο ιβαν,δεν μας κανει φαβορι για του χρονου.

    Ο ρωσσος δεν δισταζει να ριχνει χρημα και αν αυξησει και αλλο το μπατζετ του τοτε το πραγμα ξεφευγει και δεν θα μπορεις εσυ σαν ΑΕΚ να ακολουθησεις με το εσοδα/εξοδα,χωρια που περιμενει το μουντιαλ για να πουλησει τον πριγιοβιτς κανενα 10αρι,την ιδια στιγμη ο μελισσανιδης περιμενει να πουλησει κανενα γαλανοπουλο η μπακασετα.

    Αγωνιστικα πρεπει να γινουν σοβαρες μεταγραφες,δεν ξερω ομως με τον μπινε και με τον λυμπε αν υπαρχουν διχτυα σε καλους μανατζερ και αγορες.

  16. Ο/Η netrino λέει:

    Ακριβως έστι ήταν η χρονιά όπως την περιεγραψες.Κυκλοφορεί μια φήμη πως η ρήτρα του Λιβάγια πληρώθηκε με στόχο ,όχι να παραμείνει στο ρόστερ αλλά για να πουλήθεί αργοτερα μέσα στο καλοκαιρι σε Ιταλική ομάδα.Πολλοι λένε μάλιστα πως αυτή η ομάδα είναι η Ιντερ.Ξέρουμε αν ισχύει?

  17. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Για τον Λιβάια είχε γραφτεί και παλιότερα οτι τον μπάνιζαν 2 Ιταλικές και ήθελαν να τον αγοράσουν πίσω, και η μια ήταν η πρώην ομάδα του η Ίντερ.
    Η ΑΕΚ έχει ρήτρα 10μύρια, οπότε όποιος θέλει ας κοπιάσει.
    Πας μετά στον ταβερνιάρη τα σκας για Αραούχο και θα’μαστε όλοι χαρούμενοι.

  18. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Τελικά είμαστε ψυχιατρείο μετά τα φετινά…..
    από την απογοήτευση στην υπέρτατη χαρά. από την μια στην άλλη μεριά. Να τρελαίνεσαι…

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino: Φυσικά και δεν το ξέρουμε, αλλά μέσα στο παιχνίδι είναι κι αυτό.

  20. Ο/Η Savvi λέει:

    Πρωταθλητές δια πυρός και σίδηρου μετά από 24 χρόνια. Μια χρονιά φουλ επιτυχημένη για το σωματείο. Αυτή αν δεν είναι νεκρανάσταση τότε ποια είναι; Άψογη η Διοίκηση σε επικοινωνιακό παιχνίδι χωρίς πολλά λόγια όπως και η πλειοψηφία των δημοσιογράφων. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή μας με τα καλά τους και στραβά τους.

    Αγωνιστικά τώρα: Έχουμε δύο αρκετά καλούς τερματοφύλακες. Μακάρι να είχαμε και έναν ακόμα με τα πλεονεκτήματα και των δύο(είμαι υπερβολικός). Από τα αριστερά έχουμε δύο πάρα πολύ καλά μπακ. Από τα δεξιά έναν υπέροχο Γκάλο και έναν αγνώριστο Μπακάκη. Τρελή βελτίωση που ήρθε σίγουρα μέσα από πολύ δουλειά τακτικά και τεχνικά. Ξεχάσαμε τα άσκοπα τρεξίματα και τις σέντρες στο πουθενά. Πολύ σωστές τοποθετήσεις και καλά κοντρόλ. Είχε και κάποιες άσχημες στιγμές λόγο απειρίας. Με ακόμα λίγη δουλειά θα είναι μπόμπα. Στο κέντρο της άμυνας Καλόγερος, Τόσιτς, Λαμπρόπουλος, Βράνιες. Τυπικά είμαστε πλήρεις. Οι δύο πρώτοι αν και έχουν προβλήματα τραυματισμών την χρονιά θα την βγάλουν. Από την άλλη ο φιλότιμος Λαμπρόπουλος την δουλειά θα την κάνει και το έχει αποδείξει. Τέλος ο ψυχάκιας για μένα είναι ένα πολύ καλό CB τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Θεωρώ ότι η τόσο καλή απόδοση της άμυνας οφείλεται στον Καλόγερο που όποιον και να βάλεις δίπλα του τον ανεβάζει επίπεδο. Πολύ καλή περίπτωση να βάλεις δίπλα του έναν πιτσιρικά για να μάθει. Πάμε τώρα στο κέντρο που γίνεται το έλα να δεις. Ακρογωνιαίος λίθος ο Σιμόες με αντικαταστάτη τον φιλόδοξο Γαλανόπουλο. Έναν νεαρό που είναι καθαρό εξάρι και πλέον όλοι το καταλαβαίνουν. Πρέπει να πάρει παράδειγμα από τον Μπακασέτα και τον Μπακάκη και να αρχίσει την δουλειά…για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο ρόστερ και τις απαιτήσεις μιας πρωταθλήτριας. Αυτό προϋποθέτει να παίζει στην θέση του για να μπορέσει να αποδώσει και να βελτιωθεί!!! Στο 8 αν δεν κάνω λάθος παίκτη δεν έχουμε ή μήπως έχουμε;(ο Κονέ δεν είναι παίκτης της ΑΕΚ) Στα φτερά μετά την αποχώρηση του Λάζαρου χάος. Τίμια έβγαλε το ψωμί του, δεν προκάλεσε και μας χάρισε όμορφα γκολ ανατροπές και προκρίσεις που είχαμε χρόνια να δούμε και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Από εκεί και πέρα σαν απώλεια για μένα δεν σημαίνει κάτι. Το κενό θα καλυφθεί. Για τα παιδάκια όμως που πανηγύρισαν για πρώτη φορά Πρωτάθλημα όταν τα ρωτούσαν ποιος παίκτης σου αρέσει απαντούσαν κατά 99% Λάζαρος. Νομίζω ότι η διοίκηση θα πρέπει να κάνει κάτι για τους νέους οπαδούς. Περιφερειακός επιθετικός: τρείς παίκτες για μια θέση στον ήλιο. Μάρκος, Μπακασέτας, Μάνταλος. Τον Μάρκο τον πήραμε και νομίζω ότι είναι ο καλύτερος σε σχέση με τους άλλους δύο. Μπράβο στον Μπάκα για την δουλειά του παρά την συχνή αλλαγή θέσεων. Νομίζω ότι τον βοήθησαν και το σύνολο των αγωνιστικών λεπτών συμμετοχής. Ο Μάνταλος από την άλλη ενώ έχει χαρακτηριστικά πολύ καλού ποδοσφαιριστή θέλει να παίζει αλλού για αλλού λες και η ΑΕΚ είναι Ξάνθη ή κάποια ομάδα γειτονιάς. Αν δεν δουλέψει και δεν παραδειγματιστεί τόσο από τον Μπακάκη όσο και από τον Μπακασέτα δεν υπάρχει περίπτωση να μιλάει κανένας στην ΑΕΚ για Μάνταλο(θα έχει ξεπεραστεί). Θα του πρότεινα να δει λίγο Μόντριτς. Στίβεν(συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις για τον απολογισμό) είναι δυνατόν ο Ντούσαν να μην το βλέπει αυτό; Και αν το βλέπει να μην κάνει τίποτα και να ψάχνουν για 8 ενώ έχουν το καλύτερο Έλληνα 8; Τέλος CF Γιακουμάκης ο οποίος θέλει παιχνίδια χθες.

    Αν λύσει κάποια από τα παραπάνω προβλήματα δεν έχει να φοβάται τίποτα η Πρωταθλήτρια.

    @conpater

    Τρομερά ερωτήματα έθεσες!!! Για εμένα θα σου απαντήσω με κλειστά μάτια, δεμένα χέρια και πόδια: ΝΑΙ θέλω πρωτάθλημα σαν το 93 και με ακόμα καλύτερη ομάδα και όχι μια φθηνή απομίμηση του βάζελου.

    @Πρωταθλητης Koreas

    Συμφωνώ απόλυτα.

  21. Ο/Η netrino λέει:

    2018μ,χ και σας ιντριγκάρει τι λέει ο Γεωργιου?

  22. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλησπέρα
    Για τον Λάζαρο περιμέναμε να διαβάσουμε κάτι,περισσότερο για το τι μέλλει γενέσθαι. Είναι περίπτωση Ντίντακ ή είμαστε χαμένοι από χέρι;

  23. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Τι να μέλλει γενέσθαι δηλαδή; Αν η ΑΕΚ έχει κανονικό συμβόλαιο ή απλή option; Αν η ΑΕΚ έχει καλύτερους δικηγόρους από τον γαύρο; Εδώ αδερφέ, διαβάζεις την ουσία. Και η ουσία είναι οτι ο παίκτης έφυγε. Μήπως είδες κανά δελτίο Ντίντακ κρεμασμένο;

  24. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    Επίσης μιας και μιλάμε για απολογισμό να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και τις πιο κρίσιμες στιγμές τους πιο κρίσιμους αγώνες.

    Κάτα την άποψη μου είναι 2. Για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια.

    1. Η πρόκριση επί της club brugge.

    2. Η μεγάλη νίκη ” στου Καραϊσκάκη ” που λένε και οι μάγκες.

    Επίσης σημαντικές ήταν η νίκη στη νέα Σμύρνη, η ισοπαλία στην τούμπα, η μη τέλεση του αγώνα ΠΑΟΚ γαυρος κι όλα τα παιχνίδια εντός εκτός όταν η ομάδα ήταν πρωτοπόρος στην τελική ευθεία προς την κατάκτηση του τίτλου.

    Είχαμε και κάνα δυο πίκρες φέτος. Το παιχνίδι στην Τρίπολη, το παιχνίδι του πρωταθλήματος στη Λάρισα, το παιχνίδι στο κίεβο. Το τελευταίο ήταν κι αιτία να μην κοιμηθούμε εκείνο το βράδυ της πέμπτης.

    Ps. Με μετεγγραφές δεν ασχολούμαι γιατί πέφτω πάντα έξω. Όποτε δε θα κάνω και σχόλια για μετεγγραφές.

  25. Ο/Η conpater λέει:

    Να πουμε οτι εκλεισε τον Λιβαγια για να τον πουλησει μετα ? Δεκτον,παμε παρακατω. Ρητρα ,λεει, 10 μυρια. Και σου χτυπαν την πορτα η Ιντερ η ξερω γω ποιος αλλος. Τον παιχτη τον θελουν κι επειδη καυλωνει κι ο Λιβαγια να παιξει Ευρωπη κι οχι εδω,αντε και σου δινουν 4-4.5 μυρια και ενα 10-15% μεταπωλησης. Θα πεις οχι? Δεν το βλεπω,οι ρητρες ειναι για να σπανε. Βουτας το χρημα,και παιρνεις 4-5 παιχτες ενδεκαδατους σε θεσεις που εχεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ να καλυψεις τα χαοτικα κενα που εχεις. Θεωρω,πως μια σοβαρη ομαδα αυτο θα εκανε. Αλλο βεβαια πως το βλεπω εγω,κι αλλο τι θα κανουν οι αρμοδιοι.Γιατι ενα πολυ σοβαρο ζητημα ειναι ΠΟΙΟΣ θα βρει τους ενδεκαδατους και ποτε…?

  26. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Έφυγε δυστυχώς και μαζί με Αραούχο είναι μεγάλες απώλειες. Από την ΠΑΕ λένε ότι θα το κυνηγήσουν το θέμα. Μέχρι και ότι ο γαύρος κινδυνεύει με απαγόρευση μεταγραφών διαβάσαμε.
    Η μεταγραφή Ντίντακ απ’ ότι θυμάμαι πέρασε από σαράντα κύματα. Ο ίδιος έλεγε ότι είναι ελεύθερος, η δε Εσπανιόλ ότι “αν δεν πάρουμε το οκ από την ΟΥΕΦΑ δεν θα ρισκάρουμε τη μεταγραφή του παίκτη”. Τελικά βέβαια έφυγε, για οικογενειακούς λόγους είπε ο ίδιος – και αφού πρώτα λύθηκε το συμβόλαιό του, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ – ζητώντας συγγνώμες.

  27. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas: H πραγματική πίκρα ήταν η ισοπαλία με τον Απόλλωνα. Εκεί πραγματικά κινδυνέψαμε. Τα άλλα που λες, είναι απλή ποδοσφαιρική λογική.

  28. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Για να κάνεις τέτοιες κινήσεις, πρέπει να έχεις δίκτυο managers. Τέτοιο δεν έχει η ΑΕΚ. Γιατί δεν έχει; Δεν το λέω για σένα, αλλά για τους άλλους που μαθαίνουν τώρα τον Μελισσανίδη σαν επιχειρηματία. Διότι απλά το one man show, δεν μπορεί να δίνει assets σε παρατρεχάμενους. Δηλαδή θέλω, αλλά και δεν θέλω. Αυτό είναι πλέον η μοντέρνα αντίληψη του αθλητισμού, που την βλέπει κανείς κύρια στο μπάσκετ. Ε, τι 5, τι 11. Τα ίδια σκατά είναι το κονόμι. Κορμός να μην υπάρχει, κι ο θεατής απλά να είναι οπαδός, και να παρακολουθεί διοικήσεις και μαλακίες προγραμματισμούς. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΌνο ο Λαμπρόπουλος για να ξεκινάμε από κάπου.

  29. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Αυτό πάλι που έφυγε διακοπές ο Χιμένεθ και δεν έχουν υπογράψει ακόμα τα συμβόλαια..
    “ο λόγος τους συμβόλαιο” λέει.. όντως και πέρυσι έτσι το είχαν κάνει, και μετά απο λίγες μέρες ανακοινώθηκε επίσημα.
    Φέτος όμως κάποιοι δημοσιογράφοι δειλά-δειλά γράφουν πως “ναι μωρέ υπάρχει μια μικρή διαφορά στα χρήματα” όμως τελικά εκτιμούν πως η όποια διαφορά θα τακτοποιηθεί.

  30. Ο/Η conpater λέει:

    Παντως, Μακ στην ομαδα δεν εχουμε….

  31. Ο/Η Márton Esterházy λέει:

    Μου αρεσε αυτο που έγραψε ο Κορέας ‘’Μιλάω εξ ονόματος μου κι εκ μέρους των αεκτζηδων οι οποίοι είναι πρώτα αεκτζηδες και μετά ποδοσφαιρόφιλοι. Ή για να το πω διαφορετικά η αγάπη για την ΑΕΚ ειναι η αιτία να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο’’.

    Σε αυτη την κατηγορια ανηκω και εγω (χαρακτηριστικα να πω οτι ενω παιζω ποδοσφαιρο ερασιτεχνικα, βαριεμαι φοβερα να βλεπω ποδοσφαιρο αν δεν παιζει η ΑΕΚ), οποτε να προσθεσω και εγω τα δικα μου, προσωπικα highlights μου απο μια χρονια που θεωρω οτι σιγουρα θα θυμομαστε ακομα και μετα πολλα χρονια :

    – την προκριση επι της Μπριζ, προσωπικα δεν το περιμενα…
    – τις καμια 10ρια ευκαιριες που εχασε η ομαδα στο ΟΑΚΑ στο ματς με την Αουστρια, απο τα ματς που θες μετα ωρες για να ηρεμησεις…
    – την ανατροπη με τους γαβρους στο ΟΑΚΑ και την τεραστεια Νικη στο τηγανι στο ’93 που μας εδωσε πολυ μεγαλη χαρα, μεγαλυτερη ακομα και απο την απιστευτη ηδονη που μας εδωσε ο Σκοκο με τις 2 γκολαρες του πισω στο 2010 επι παντοκρατορειας της παραγκας…
    – την στιγμη που βγαζει ο Χιμενεθ τον Λαζαρο εκει στο ’70 στο Κίεβο και ξεραμε ολοι οτι ετσι χανεται μια χρυση ευκαιρια να παμε παραπερα στο Κυπελο Ουέφα…
    – το γκολ του Λαζαρου στο τελευταιο λεπτο στον επαναληπτικο με την Λαρισα του γιγαντοσωμου αχωνευτου δικηγορου. (Ο,τι και να λεμε για τον Λαζαρο ηταν/ειναι παικτης με προσωπικοτητα κατι που γενικοτερα σπανιζει στο Ελληνικο πρωταθλημα. Απο εκει περα, παμε παρακατω, θα διασταυρωθουνε οι δρομοι μας ξανα του χρονου και αυτος θα ειναι -τουλαχιστον για εμενα -ενας ακομη απολυτως αδιαφορος παικτης του γαβρου)
    -την εκπληκτικη πασα του Αργοποριεβιτς και το τελειωμα απο τον ψυχακια τον Λιβαγια στα χασομερια στην Λεωφορο που μας εδωσαν ενα σουπερ πολυτιμο βαθμο και ψυχολογικο μομεντουμ…
    -την στιγμη της ανακοινωσης της 11αδας στον τελικο με τον ΠΑΟΚ που βλεποντας οτι κατεβαινουμε με εξτρεμ Μπακασετα και Μανταλο χαιρετισαμε το νταμπλ πριν ακομα και απο την σεντρα…
    -την ισοπαλια με τον Απολλωνα στο ΟΑΚΑ που φανηκε να χανουμε εδαφος, τελικα η ομαδα έδειξε οτι εχει μέταλλο…
    -το καθε ενα απο τα 11 γκολ του Αραουχο,ενος παικτη διαμαντι…

    Αυτα και Καλο Καλοκαίρι. Στηβεν ευχαριστουμε για την παρεα και την συζητηση (το μπλογκ ειναι πια στα καλυτερα του κρατωντας μονο την ουσια) κατα την διαρκεια της σαιζον.

    Καλη Επιτυχια στην ΑΕΚ για την επόμενη χρονιά, ευελπιστω να δω μια ομαδα με το ιδιο και ακομα σκληροτερο μεταλλο, μια ομαδα που δεν θα παραδιδεται ποτέ μεχρι την τελευταια στιγμη, μεχρι να σφυριξουν την ληξη τα κορακια. Και φυσικα η ομαδα να εχει παικτες με προσωπικοτητα, με χαρακτηρα, με ευφυΐα, με ταχυτητα, με αθλητικα προσοντα και με τον Δικεφαλο στην καρδια και στον μυαλο τους.

    Και παλι Καλο Καλοκαιρι, ραντεβου στα προκριματικα του ΤσουΛου.

  32. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    Τα 3 Μπα.. Μπάρκας, Μπακάκης ,Μπακασέτας με ενθουσιάζουσα ανοδική πορεία , ούτε κι εγώ δεν ξέρω όταν βλέπω αυτό το ποδόσφαιρο που παίζει η ΑΕΚ μέχρι και τα παπούτσια μου, μου φταίνε .

    Συγχαρητήρια για την πολιτική της εταιρίας που δέν λέει πολλά ,αλλά κάνει περισσότερα , Φυσικά για τον τίτλο του ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑΤΟΣ ευχαριστημένος
    Ευχαριστούμε για την επικοινωνία και τον χρόνο που αφιερώνουν οι κύριοι που γράφουν στο σαιτ , και μακάρι να δούμε κάτι πιο ευφάνταστο παικτικά από την ομάδα του χρόνου .
    Τα καλύτερα παιχνίδια που ξεχώρισα ,αυτά που έλειπε ο Χιμένεθ κι ο Μάνταλος.
    Καλά το λέω για να ευθυμήσουμε , και για να ξεπεράσω το σοκ απο τον Μασουντ εις Ρωσία .
    Αγαπάμε Γιακουμάκη του 93 αλλά περιμένουμε αρκετή δουλεία για την καινούργια σεζόν ,και να τσαμπουκαλευόμαστε και λίγο που τρώμε ένα κάρο κλωτσιές και τους κοιτάμε άγρια για να θιγούν οι αντίπαλοι.

  33. Ο/Η Πρωταθλητης koreas λέει:

    Καλημέρα ΣΕ Όλους

    @steven
    φίλε μου ειχαμε πει καποια στιγμή ότι εν ευθέτω χρόνω θα ανεβάσεις ένα κείμενο για την ομάδα-περίοδο του μπάρλου. θα ηταν πολύ ωραίο καποια στιγμή, αν φυσικά έχεις ορεξη και χρόνο, να το βλέπαμε. ίσως καταλάβουμε κι έμεις που δε ζήσαμε εκείνη την περίοδο, τι σημαίνει ΑΕΚ του Μπάρλου.

  34. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Ναι, υπάρχει στα προσεχώς η σκέψη.

  35. Ο/Η DNAEK λέει:

    Το γκόλ του Μάνταλου στο 3-2 με γάβρο,τα γκόλ του Αραούχο με γαβρο και βάζελο,τα γκόλ του Λάζαρου με γαβρο και Λάρισα.
    Αυτά γιατί τα εζησα στο γήπεδο .Αλλά το γκόλ του Γιακουμάκη εκτός απο την ηδονή που μας πρόσφερε ήταν και το σημάδι οτι δεν γίνεται να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα.
    Και δεν χάθηκε πρωταθλητές μου.

  36. Ο/Η netrino λέει:

    Με τον Αλμπανη τι έγινε,δεν ήταν κλεισμένος?

  37. Ο/Η Paok λέει:

    Προς στιβεν.φιλε μου συμφωνεις με την αισθηση μου οτι το παρασκηνιο του χρονου θα παιξει μικροτερο ρολο σε σχεση με φετος και οτι η αποψη”καντε ομαδες να νικανε τους διαιτητες”θα επικρατησει?δεδομενης της ιδιοσυγκρασιας και των συμφεροντων των”επενδυτων”?

  38. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    @DNAEK

    Έτσι……έχω παρατηρήσει κανείς πολύ εύστοχες τοποθετήσεις πρωταθλητή μου…

  39. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Paok : Αδερφέ, η αίσθηση είναι ολόσωστη. Πού οφείλεται όμως; Στον ίδιο λόγο που δεν τρώνε λεφτά οι πολιτικοί του Σύριζα. Δεν τους αφήνουν πλέον οι επίτροποι. Αυτό θα γίνει και στη μπάλα : Ξένος υπερεπίτροπος στην ΕΠΟ, τρία ξένα μέλη στην ΚΕΔ, στα κρίσιμα παιχνίδια ξένοι διαιτητές και τελική επίλυση δικανικών θεμάτων στην Λωζάννη. Μπορούν να κάνουν κάτι άλλο οι επενδυτές από το να επενδύσουν;

  40. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Σίγουρα η κορυφαία στιγμή ήταν το πρωτάθλημα έπειτα από τόσα χρόνια και τόσες πίκρες.
    Εμένα πάντως η ομάδα με είχε ήδη φτιάξει με την εικόνα της κατά την διάρκεια της σεζόν, αφού μου ξαναέφερε στη μνήμη συναισθήματα ξεθωριασμένα, σχεδόν ξεχασμένα…
    Και θα σταθώ περισσότερο στα παιχνίδια της Ευρώπης,μιας και για μένα εκεί μου αρέσει να βλέπω και να καμαρώνω την ομάδα.
    Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι εντελώς της πλάκας ιστορία,με όλους τους περίεργους που εμπλέκονται να έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ ελέω γκρηκ μαχαλά,που δεν κρατούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα(εξαιρείται ο Γιουτοκιντουμη για ευνόητους λόγους).
    Λαμόγια πολιτικοί και παράγοντες συν κάμποσοι οπαδοί-χιμπατζήδες που προσπαθούν ματαίως να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους πουλώντας ψευτομαγκιές εκ του ασφαλούς, συνθέτουν ένα παρακμιακό και δυσώδες σκηνικό.
    Το μόνο ίσως ουσιαστικό ενδιαφέρον είναι ότι-αναγκαστικά- μέσω της εν λόγω κωμικοτραγικής κατάστασης, βγαίνει η ομάδα στην Ευρώπη.

    Σε μια Ευρώπη λοιπόν που φέτος μετά από πολύ καιρό απόλαυσα και πάλι την ομάδα.
    Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια παιχνίδια,αυτά θα ήταν το εμφατικό 3-0 με την Μπρυζ που μας έβαλε στους ομίλους και ο επαναληπτικός στο Κίεβο όπου ήταν για μένα το καλύτερο παιχνίδι της ομάδας γενικώς.
    Το αουτσάιντερ μετατράπηκε σε φαβορί βάσει απόδοσης και ευκαιριών παρά τις δύσκολες κι αντίξοες συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.
    Μακάρι να δούμε στο μέλλον κι άλλες τέτοιες ευρωπαϊκές εμφανίσεις που μας γεμίζουν χαρά και περηφάνια.
    Για την Ελλάδα οι νίκες με το γαύρο και με τον τρόπο που ήρθαν ήταν αυτές που ξεχώρισαν.

    Αυτό με το Λιβάγια ομολογώ ότι δεν το περίμενα και μάλιστα με αυτά τα χρήματα.
    Βοήθησε αρκετά,δε λέω, αλλά δεν νομίζω ότι έπρεπε να δοθούν τόσα για το συγκεκριμένο.
    Θεωρώ ότι με τέτοιο ποσό θα μπορούσε να πάρει ένα δημιουργικό χαφ-ηγέτη που τόσο λείπει από την ομάδα.
    Ο Μάρκο δεν δείχνει μέχρι στιγμής τουλάχιστον να έχει τέτοια προσόντα.
    Ξέρει μπάλα, έχει αντίληψη, εμπειρία και καλή ηλικία.
    Από την άλλη είναι αργός,ενίοτε και φλύαρος στο παιχνίδι του, είναι με τα φεγγάρια του και πολύ νευρικός.
    Μπορεί να σου παίξει για εννέα αλλά και για τέσσερα.
    Νομίζω ότι έχει αρκετό ρίσκο η κίνηση της διοίκησης και φυσικά εύχομαι να της βγεί.

    Σε κάθε περίπτωση αγαπώ ΑΕΚ και θαυμάζω Γιουτοκιντουμη!

  41. Ο/Η FLEVEND λέει:

    Σε κανέναν δεν αρέσει ο ΚΚ αλλά όλοι ρίχνουμε μια ματιά καθώς έχει συγκεντρωμένα όλα τα θέματα της ομάδας…

    ‘ Αρχισε λοιπόν σήμερα το σενάριο ότι ο Μανόλο ήταν από πέρσι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής της Λίγκα και ότι του έγινε ήδη πρόταση για αύξηση…

    Ισχύει το ακριβοπληρωμένος ή είναι κοντά στην αλήθεια ή καλύπτουμε τον… για κάθε στραβή;

    Κάτι θυμίζει πάντως….

  42. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    το πιο κρισιμο ματς ηταν για μενα αυτο με τον πανιωνιο στο οακα που ηταν την επομενη του αστερα-παοκ .. και αυτο γιατι η ΑΕΚ συνηθιζει να μην εκμεταλλευεται ευκαιριες που της παρουσιαζονται οταν γκελαρουν οι αλλοι…
    ευτυχως ηρθε η νικη εστω κ αγχωτικα..
    το κορυφαιο φετινο παιχνιδι της ΑΕΚ ηταν με την Ντιναμο στο Κιεβο…ενα ματς με παμπολες απουσιες σε πολυ πολυ δυσκολες συνθηκες που επικρατησαμε καθολικα και το παραδεχθηκαν και οι ουκρανοι..
    επισης και το δευτερο ημιχρονο με τον γαυρο στο οακα εκει οπου δεν περασανε την σεντρα για 45 λεπτα…επικο ημιχρονο..
    αποκαλυψη και πιο βελτιωμενοι παιχτες της σεζον ηταν ο Μπακασετας για μενα και ο Μπακακης ειδικα στο επιθετικο κομματι…
    καλυτερος και πιο σταθερος φυσικα ο Γκαλο που δεν τολμουσε να τον βγαλει ο Μανολο ουτε κουτσο..
    επισης με χαλασε λιγο ο παραγκωνισμος του Λοπεζ για χαρη του Χουλτ καθως δεν ειδα κατι καλυτερο απο τον σουηδο στα ματς που επαιξε…ισα ισα που επιθετικα ηταν πολυ χειροτερος..
    ομορφοτερο γκολ σε εκτελεση του Αραουχο με τον βαζελο στο πρωταθλημα και το διδυμο του με τον γαυρο στο κυπελλο…
    ομορφοτερο γκολ σε συνεργασια αυτο του Λιβαγια με τον λεβαδειακο οταν αλλαξε 4-5 πασες με τον Αραουχο..
    Κορυφαια αποκρουση του Μπαρκα με τον βαζελο στο ΟΑΚΑ στο σουτ του Κουλιμπαλι στο 0-0 ( καλο παιχτακι ο κουλιμπαλι παρεπιπτοντως) .
    απογοητευση της σεζον ο Κλωναριδης…βεβαια ειναι δευτερος επιθετικος και οχι εξτρεμ αλλα παρολα αυτα μηδεν..
    οι 2 κινησεις του Καιπερς και του Αλμπανη για μενα ειναι εξαιρετικες και με πολυ αμεσο μελλον…ειδικα ο Καιπερς θα κλεισει στοματα οσων λενε οτι φευγει δανεικος..

  43. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς FLEVEND : Δεν βλέπω την στραβή. Έρχεται ο τέως βοηθός του, η Λας Πάλμας πήρε προπονητή, κι ο Χιμένεθ είναι το τέλειο άλλοθι γύρω στην δέκατη αγωνιστική ( λέμε τώρα ).

  44. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    @Steven

    Μην ξεχνιόμαστε….το Σάββατο έχουμε ψυχοσαββατο

  45. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Πριν λίγο το sport-fm έγραψε πως η Σεβίλλη ψάχνει προπονητή διότι ο Καπαρός αναβαθμίστηκε σε “διευθυντή ποδοσφαίρου”.
    Σίγουρα έχει σχέση με την κωλυσιεργία της τελικής συμφωνίας με την ΑΕΚ (απ’οτι γράφουν ήταν να έρθουν οι δικηγόροι του την Τρίτη στην Αθήνα), αφού σε ανύποπτο χρόνο ο Χιμένεθ έστειλε μηνύματα στην Ισπανία δηλώνοντας οτι στη Σεβίλλη θα πήγαινε χωρίς δεύτερη σκέψη αφού είναι το σπίτι του.
    Λογικό, μιας και η οικογένειά του ζει εκεί.
    Η ΑΕΚ του έδωσε περιθώριο μέχρι την Κυριακή, οπότε σύντομα θα ξέρουμε

  46. Ο/Η akis λέει:

    Ανεξαρτήτως του τί θα φέρει και τί θα χάσει η ΑΕΚ, το πρωτάθλημα του χρόνου θα είναι μια ομορφιά. Επισήμως θα παίζουν κανονικά πτωχευμένες ομάδες, με απλήρωτους παίκτες και δεν τρέχει μία.Αλλά το πιο ωραίο είναι η αλλαγή κανονισμού άμα χτυπηθεί αξιωματούχος αγώνα. Δε θα διακόπτεται, λεέι, το παιχνίδι. Είσαι για παράδειγμα η ΑΕΚ, μπαίνεις στην Τούμπα και τρώει μια μπύρα στο κεφάλι ο Μανόλο. Δεν τρέχει μια, συνεχίζουμε με Ουφάνο. Βέβαια δεν ξέρω αν ο νομοθέτης έχει προβλέψει και ενδεχόμενο τραυματισμό Ουφάνο. Εκεί λογικά αναλαμβάνει ο Βασιλομπίλαρος και αν βγει νοκ άουτ κι αυτός αναλαμβάνει ο Λύμπε. Στην τελική, αν χτυπήσουν κι αυτόν θα συντονίζει από Αθήνα ο Μελισσανίδης. Μιλάμε οι άνθρωποι για να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο να το ξαναχάσει ο ΠΑΟΚ μόνος του του χρόνου δε θα διακόπτουν αγώνα ακόμα κι αν σκοτωθεί κανένας. Για δε επεισόδια στις εξέδρες, σιγά τα ωα..Συνεχίζουμε, δεν παίζουν μπάλα οι φίλαθλοι. Μιλάμε ότι θα γελάει κάθε πικραμένος του χρόνου…..Ας προχωρήσουμε τουλάχιστον λίγο Ευρώπη, όσο μας πάνε τα κυβικά μας, να λέμε ότι είδαμε και λίγο ποδόσφαιρο..

  47. Ο/Η conpater λέει:

    Δεκατη αγωνιστικη ειναι τελος Σεπτεμβρη αρχες Οκτωβρη. Ουτε παρελαση….?

  48. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    @conpater
    Δεκάτη αγωνιστική δεν μπορεί να είναι Σεπτέμβριο ούτε αρχές Οκτώβρη.

    Μιας και μιλάμε για τρελό μανολο είχαν ρωτήσει κάποτε τον ιβιτσα οσιμ όντως προπονητής του βαζελου ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής εκείνη την εποχή στην Ευρώπη.

    Κι απάντησε ο πονηρός βοσνιος: αν ο κύριος Γιώργος βαρδινογιάννης φορέσει φόρμα είναι σίγουρα ο κορυφαίος προπονητής της ευρώπης.

    Η σεβιγια τι να τον κάνει το μανολο;…τόσο απελπισμένοι είναι εκεί στην Ανδαλουσία;

    Κι ο μανολο τι να παει να κάνει; δεν παίζει η σεβιγια champions league…..αλλωστε δε νομίζω ότι οι Ανδαλουσιανοί μπορούν να του δώσουν τις απολαβές που παίρνει από την ΑΑΕΚ.Οποτε δεν υπάρχει πρόβλημα…

    Κι όπως λέει και μια ψυχή ” στην κκκοκκινιά τα πούρα έτσι τα καπνίζουμε” ρουφώντας τον καπνό όλο μέσα.

  49. Ο/Η Κέλβιν Σέμπουε λέει:

    Δεν ξέρω ποιος ήταν ο πλέον πολύτιμος,ο πλέον συγκινητικός όμως ήταν με διαφορά ο μιχαλης μπακάκης,κύριοι.

    Το ανησυχητικό στην όλη υπόθεση της ΑΕΚ είναι ότι με όλα αυτά που συνέβησαν (και άλλα τόσα που απλά φανταζομαστε ότι συνέβησαν) ως κόσμος ταυτίζουμε τις επιτυχίες με τη μαγκια του ταιγκερ και τις αποτυχίες με εργαζόμενους (παίκτες κ προπονητή) ,που τους αποκαθηλώνουμε σε μισή ώρα.Τεινουμε να γίνουμε ολότελα πρόβατα ,γίδια με τσοπανο τον ΚΚ.Ο ψυχισμός του ΑΕΚ τζη Στηβ ,είναι μία μίξη βλαχομαγκιας ελέω μάγκα προέδρου και μίζερου ανθρωπακου που παίρνει ένα πρωτάθλημα στα 24χρονια και κάνει το σταυρό του.

    Κι επειδή φαίνεται το έργο που θα παίξει στα “προσεχώς”, περιμένω να δω πόσο πάτο έχει πιάσει η νοημοσύνη και ή κρίση του ΑΕΚτζη με το που φύγει ο Χιμενεθ,εφ’όσον φύγει.

    (Προσωπικά επιθυμώ να φύγει, γτ πρέπει να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά του.Καλος ή κακος,δεν εχει σημασία.Ο άνθρωπος είναι από πολιτισμένη χώρα.Δ εν είναι σωστό να εκθετεις τον εαυτό σου σε δημάτους και ΚΚ,και σε βαλκάνιους ποδοσφαιρόφιλους)

  50. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    Στηβεν αντε και φευγει ο Χιμενεθ , κατι που δεν θα στεναχωρησει και πολλους , υπαρχουν ετοιμες λυσεις σταντ-μπαι για να μην χαθει χρονος ?
    και αν ναι, γνωριζεις καποιες απο αυτες ?

    υ.γ θεωρω πως το μονο θετικο του Χιμενεθ ηταν τα αποδυτηρια…κατα τα αλλα τον κανανε μαγκα καποιοι παιχτες με την ατομικη τους ποιοτητα και τον ποδοσφαιρικο εγωισμο τους..

  51. Ο/Η DNAEK λέει:

    @conpater
    Τελικά ούτε καν του Αγίου Πνεύματος.

  52. Ο/Η mporat λέει:

    Πολύ θετικό νέο η αποχώρηση Χιμένεθ, η ηττοπάθεια σε πολλά μεγάλα ματς ήταν κάτι που δεν άρεσε σε πολύ κόσμο κι ανεξαρτήτως του τι πιστεύει ο Μελισσανίδης, δεν χρειαζόταν καν πρόταση. Ας ελπίσουμε να ερθει κάποιος με επιθετικό πλανο που θα φτιάξει μια ΑΕΚ όπως τη θέλουμε κι όχι απλά μια ομάδα που δεν τρώει γκολ κ μπροστά ό,τι γίνει. Θετικός είμαι για Ουζουνίδη, να δούμε.

  53. Ο/Η Toni saveski λέει:

    Ευτυχώς ποιυ έχουμε τους πολιτισμένους Ευρωπαίους και μας έσωσαν από την βαλκανοποίηση…Πάντως μπαλίτσα και τίτλους με τον προδότη Σέρβο. είδες μίζερε αεκτζή και καλύτερο παίκτη τις τελευταίες δεκαετίες τον σκοπιανό Σαβέσκι και φυσικά όσο και αν σε χαλάει με Πρόεδρο τον Μελισσαν, χαμογέλασε το χειλάκι σου…

  54. Ο/Η Ανώνυμος Αεκτζής λέει:

    Πλήρης και ακριβής απεικόνιση της χρονιάς που πέρασε,απο τον Στήβεν,αυτα ειδα,κατάλαβα και ένιωσα κι εγω.Παρ´ οτι η ομαδα έπαιξε στα πιο πολλα παιχνίδια αυτο το καταστρεπτικό,εξω απο τη φύση της,ποδόσφαιρο,είδαμε κάμποσα συναρπαστικά παιχνίδια.Φυσικα στα ματς που αναφέρθηκαν με ΟΣΦΠ,Αούστρια και Ντιναμο ηταν απόλαυση.Αυτο ηταν το ποδόσφαιρο της ΑΕΚ.Τωρα,γιατι δεν ηταν στα πιο πολλα παιχνιδια ετσι,εγω δεν εχω απάντηση.Νομιζω οτι ηταν η πρώτη φορα που η ΑΕΚ είχε αυτη την αμυντική νοοτροπία στο παιχνιδι της,διορθώστε με αν μου διαφεύγει κατι.Ακομα κι αυτο το άοσμο άχρωμο και άγευστο πράγμα του Σαντος το 2005,ναι μεν έπαιζε πολυ σφιχτά αλλα ειχε και μια θέληση να παράξει παιχνιδι.Απλως δεν μπορούσε.Τι μπάλα να παίξεις με Κρασσα και Σοαρες … Οπότε νομιζω οτι αυτο το γεγονός πρεπει να σημειωθεί ως μια ιδιαιτερότητα της χρονιάς που πέρασε.Σαν να βλέπεις,ανάλογα,τη Ρεάλ,τη Μπαρτσα,τη Μίλαν,τη Μπάγερν,τον Άγιαξ να κατεβαίνουν να πάρουν τα παιχνίδια με όπλο την αμυνα.Κατι δεν θα σου κάθεται καλα και νομιζω οτι το πρώτο κράξιμο θα το φάνε απο τους οπαδούς τους.
    Η ευχή μου για την νέα χρονια ειναι να επιστρέψει η ομαδα στη φύση της και να παίρνει τα πρωταθλήματα με τον τροπο του ’93,δηλαδή με γκολ και θέαμα.Δηλαδη με τον δικό της τροπο. ΑΕΚ σημαίνει επίθεση,δημιουργία,καλλιτεχνία,έμπνευση και φαντασία,ζωγραφική και πινέλα σε πράσινο καμβά,γεωμετρία και τριγωνομετρια,μοιρογνωμόνια και διαβητες,ορχήστρα,πρώτα βιολιά και σολίστες…σταματήστε με,ξέφυγα….Αλλα μου ηρθε ξαφνικά στο μυαλό η ομαδα του ’96,τοτε που ειχα βγάλει τρίτο μάτι στο κούτελο,τοτε που δεν ηθελα να τελειώσουν τα παιχνίδια,που δεν ηθελα να τελειώσει το πρωτάθλημα …κι ας μην το πήραμε.
    Πανηγυρικούς χαιρετισμούς σε όλους τους Ενωσιτες του σάιτ!!!

  55. Ο/Η Κέλβιν Σέμπουε λέει:

    @toni saveski (ούτε να το γράψεις δενξέρεις)

    >Ο ντούσαν δεν έχει πατρίδα,γι’ αυτό άλλωστε έχει και 3-4 υπηκοότητας

    >Με το Μελισσανιδη γέλασε το χειλάκι μου, το δικό σου χειλάκι όμως μαράζωσε τρία χρόνια στην φαγούραα.ουτε εφτά χιλιάδες εισιτήρια δεν έκοβες πέρυσι.Δε σε είδα και πολύ ενθουσιασμένο με τον Μοράις.

    Στηβ,ανοιξε ένα γαμημενο ποστ να αρχίσουμε το γόνιμο διάλογο

  56. Ο/Η conpater λέει:

    @DNAEK
    Ποιου Αγιου Πνευματος.Εδω δεν προλαβε ουτε καν των Μαρτυρων Κελεστινου και Παγχαριου,και του Οσιου Ολβιανου !!!!!
    Αφου πηγαμε σε Ελληνα κι οχι ξενο,τοτε καλυτερη λυση απο τον Ουζουνιδη εγω δεν ειχα. Στην αρχη πιανει την ομαδα,αυτος κανονιζει.