ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ – ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Με κέφι ερχόμουν από την δουλειά για να δω τι ψάρια μπορεί να πιάσει η σελέστε. Απέναντι στην πιο αδύνατη ομάδα του ομίλου αλλά κι απέναντι στην νοοτροπία της : Που δεν βλέπει ποτέ κανέναν καλύτερο από την ίδια, οπότε ούτε χρειάζεται να βάλει πιο πολλά γκολ στον αντίπαλο για να περάσει μπροστά στην βαθμολογία, ούτε και χρειάζεται να προσπαθήσει παραπάνω από το αναγκαίο.

Αυτό ακριβώς είδαμε στο πρώτο ημιχρόνιο. Μια ομάδα χωρίς νεύρο, μια ομάδα που έκανε αγγαρεία, και φυσικά δεν έτρεχε, δεν είχε φαντασία στην ανάπτυξη της, και δεν ήταν απειλητική μπροστά. Το μόνο που έψαχνε ήταν να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος του αντιπάλου, και να προσπαθεί να καταστρέψει την όποια προσπάθεια της Αραβίας.

Εκτός βέβαια από την νοοτροπία της, βρέθηκε να αντιμετωπίζει έναν βαρυφορτωμένο άξονα, που έτρεξε πολύ. Αν το είδα καλά, οι αντίπαλοι έπαιζαν ένα 3-6-1, που παγίδευσε τους λιγότερους χαφ της Ουρουγουάης, οπότε είχαμε μια τρομερή σούπα, με πολύ κακό ρυθμό κι ευτυχώς που είχα φτειάξει κι έναν καφέ, και κρατήθηκα ξύπνιος. Για να βλέπω άπειρα αβίαστα λάθη, δεκάδες λανθασμένες πάσες, τρομερές ασυνεννοησίες και δυό δημιουργούς παιχνιδιού, κανονικούς βετεράνους. Εντάξει είχε γίνει κι ένα μίνι rotation στο κέντρο, αλλά όταν σιχτιρίζεις ακόμα και στο γκολ – δώρο του τερματοφύλακα του αντιπάλου, έχεις όλη την εικόνα για το τι βλέπεις.

Την ίδια εικόνα βέβαια που είδαμε και στο δεύτερο μέρος. Ο Ταμπάρες έπρεπε να αλλάξει και τους δυό εξτρέμ, άλλαξε μόνο τον έναν. Ούτε και θέλω να θυμάμαι πώς λεγόταν ο αριστερός που πρώτος βγήκε, ενά δεν μπορώ να καταλάβω τι μέσον είχε αυτός ο Σάντσες και παρέμεινε μέσα στα δεξιά. Αλλά να ήταν μόνο αυτά; Σε κακή μέρα ο Σοάρες και ο Καβάνι και με ανύπαρκτο κέντρο στην δημιουργία, δεν θα μπορούσες να παριμένεις κάτι άλλο.

Αν μάλιστα στην εξίσωση προσθέσεις την παντελώς ακίνδυνη επιθετικά Αραβία, συνεχίζεις τα μπινελίκια γι’ αυτό που είδες. Αισθανόμενος πιο κουρασμένος κι από όλους αυτούς τους Ουρουγουανούς, που προσποιήθηκαν οτι έτρεξαν. Ενώ στην ουσία καθόντουσαν πίσω και τεστάρανε την αμυντική λειτουργία τους, λες και παίζανε με κάποιο μεγαθήριο. Κι αυτά για την σκοπιμότητα της πρόκρισης, μην τα λαμβάνετε σοβαρά.

Σοβαρά να λαμβάνετε μόνο τα μάτια σας. Ένα μάτσο χάλια παιχνίδι, χωρίς τελικές εκατέρωθεν, και μια πλήρης απογοήτευση για την σελέστε. Που δεν ξέρω αν μπορεί να σοβαρευτεί στο μεθεπόμενο καθοριστικό παιχνίδι, που θα είναι δύσκολο, όπως και να το κάνεις. Διότι η ομάδα θύμιζε θαμώνες μπυραρίας, που μαζεύτηκαν στο γήπεδο άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, κι αφού είχαν καταναλώσει καμιά δεκαριά κιλά μπύρας ο καθένας. Αμυντικά πάντα ήταν και θα είναι σκληροτράχηλη, άρα δεν μπορώ να καταλάβω τι σόι δουλειά έγινε στην ανάπτυξη.

Διότι αν η στρατηγική είναι να μην παιχτεί ποδόσφαιρο κατοχής αλλά το περιμένω και βγάζω κόντρα, τότε με βάση τον αντίπαλο σήμερα στον οποίο είχε παραχωρηθεί σχεδόν όλο το γήπεδο, απέτυχε παταγωδώς. Και το μόνο που είχε να επιδείξει, ήταν το ρεκόρ των αρνητικών παρόντων, που κακοποίησαν το άθλημα, και δεν είχαν ούτε έναν αυτοματισμό, κι ούτε μία προσπάθεια οργανωμένης και σχεδιασμένης επίθεσης ή αντεπίθεσης, βγάζοντας στον αγωνιστικό χώρο το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο προπονητής.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

25 Responses to ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ – ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

  1. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    @Steven

    Συγγνώμη καταρχήν που αλλάζω θέμα, αλλά θα ήθελα ένα πρώτο σχόλιο σου για τα συμβαίνοντα στην ΑΕΚ.

    Επίσης, πως το βλέπεις, θα βγάλουμε κάρτες διαρκείας φέτος; Έλεγα να βγάζαμε όλοι μαζί κάπου…

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Καμία συγνώμη. Επ’ αφορμή του άρθρου, συζητάμε τα πάντα.
    Κεντρικό σχόλιο : Η ομάδα ήθελε τρεις προσθήκες. Φύγανε τέσσερις παίκτες, άρα θέλεις σύνολο επτά μεταγραφές. Τι να δω παραπάνω από καραγκιόζηδες;
    Κάρτες; Ούτε απ’ έξω εγώ.

  3. Ο/Η conpater λέει:

    Δεν ξερω εσεις τι λετε,εμενα το Ιραν μου αρεσε.Αδυναμιες ειχε και μαλιστα χτυπητες,αλλα δεν κρυφτηκε,ουτε ταμπουρι επαιξε. Απεναντιας,τα εκανε τα χτυπηματα του,ειχε τις ευκαιριες του,εφαγε ενα γκολ καραμπολα στο μισο τετραγωνικο,και γενικα εδειξε ομαδα απεναντι σε μια Ισπανια που ηθελε το μισο γκολ για να παει στο “φιλικο” με το Μαροκο. Αυτο το παιχνιδι ειδα μονο σημερα. Στηβεν,να περιμενουμε αναρτηση με τα των Σκοπιων ? Α, ηθελες τρεις προσθηκες κι εφυγαν 4.Σιγουρα θελεις επτα ? Εχεις πρωταθλημα,κυπελο,κι Ευρωπη…Ρομποκοπ θα παρουμε?

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Για τα Σκόπια λέω να ασχοληθούμε μετά την ψηφοφορία με 180. Εκεί που θα σφίξουνε τα γάλατα κανονικά. Τώρα για σήμερα, ακόμη κι ο πιο αδαής κατάλαβε πώς θα χρησιμοποιηθεί το VAR. Δεύτερη απόφαση υπέρ της Ισπανίας ( μετά το φάουλ γκολ του Κόστα ) που παρά φύσιν έγινε χρήση της τεχνολογίας, ενώ πριν απλά αγνοήθηκε. Και στις δυό φάσεις μπήκε γκολ. Τώρα για την ΑΕΚ, χέστα. Μιλάμε για καραγκιόζηδες ή για μεγάλο ποινικό στις ΗΠΑ.

  5. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    @Steven

    Η ΑΕΚ θα πάρει παίκτες.θα κάνει σίγουρα 7 μρτεγγραφες, εκ των οποίων οι 3 με υψηλά συμβόλαια. Από τις ΗΠΑ δεν υπάρχει καμιά ανησυχία προς το παρών. Ετοιμάζονται αγωγές οι οποίες θα πάρει χρόνο για να φανεί αν θα ευοδωθούν. Από ότι λένε το χειρότερο σενάριο είναι κάποιου είδους συμβιβασμός. Επίσης ο Αλέξης επεκτείνε την άδεια των διυλιστήρια της oil one στο παλιό της texaco στη Δραπετσώνα για αλλά 20 χρόνια.

    Βέβαια όλα αυτά λίγο με απασχολούν. Θέλουμε παικταρες κι έχω την εντύπωση ότι θα τους πάρει.

  6. Ο/Η conpater λέει:

    Οκ…Παμε γερα για 180+ !!!!!!
    Τα πανηγυρια με το VAR θα αρχισουν οταν θα παιξουν οι μεγαλοι μεταξυ τους. Τι αντιδραση να εχει το Ιραν η το Μαροκο,λεμε τωρα. Για να δουμε σε Γερμανια-Βραζιλια η Ισπανια- Γαλλια ποσες φορες θα παει ο διαιτητης να ξαναδει την φαση?

  7. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    η πιθανοτητα να μιλαμε και για καραγκιοζηδες και για μεγαλο ποινικο στις ΗΠΑ γιατι αποκλειεται?

  8. Ο/Η Flevend λέει:

    Αν έρχεται μεγάλο ποινικό απο ΗΠΑ μπλέξαμε άσκημα;Επηρεάζεται και το γήπεδο;

  9. Ο/Η Κέλβιν Σέμπουε λέει:

    Για Ουρουγουάη:
    Στηβ, και μόνο το γεγονός ότι Ναντεζ και Ντε Αρασκαετα που ξεκίνησαν βασικοί με Αίγυπτο κι έγιναν αλλαγή έφαγαν πάαγκο χθες ,δείχνει ότι δυστυχώς για την τετράδα του κέντρου ο δάσκαλος ακόμα ψάχνεται.Πράγμα που δυστυχώς δεν μας αφήνει περιθώρια να δούμε κάτι διαφορετικό σε ποιότητα από ο,τι έχουμε δει μέχρι τώρα.Για τον Σάντσεθ να σου πω ότι όταν μπήκε αλλαγή με Αίγυπτο σουλούπωσε την κατάσταση μεσοεπιθετικά κι έδειξε ότι δίκαια παίρνει θέση βασικού(κι όμως, αυτό είναι αλήθεια).
    Είναι κρίμα ,πάντως, να εχεις τέτοια στόπερ και τέτοιους επιθετικούς και το κέντρο σου να μη δίνει τη στοιχειώδη απόδοση.Δυστυχως, Βεσίνο κ Μπετανκουρ δεν κολλάνε μεταξύ τους ούτε με ατλακολ.
    Οπότε τι περιμένουμε; Είτε παιχνίδι από τα πόδια του Γοδιν είτε καμμία κατεβασιά από τον Βαρέλα ,ο οποίος αν κ επιρρεπής στο λάθος αμυντικά,μπροστά τις κάνει τις κούρσες του.
    Σοκαριστικά κακός ο Σουάρες ,που αν δεν τον είχες δει να αγωνίζεται και άκουγες τη χθεσινή εκπομπή της ΕΡΤ θα νόμιζες ότι γαμάει κ δέρνει.
    Ο Καβάναρος έκανε καλό παιχνίδι με Αίγυπτο και φαίνεται πολύ σοβαρός.Η μόνη μας ελπίδα ουσιαστικά.

    Για ΑΕΚ:
    Δε μεμψιμοιρώ ούτε ζητάω μεταγραφές εκατομμυρίων.Αλλα όταν εδώ και 40 μέρες δεν κοκιάζεις μεταγραφή ,σημαίνει ότι το σκάουτινγκ είναι για τον γάιδαρο Καβάλα.Η πέρυσι η συνταγή επιπλέον λέει ότι πρώτα θα δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε Ευρώπη και μετά θα υπολογίσουμε τις κινήσεις μας.Ειναι ηλίθιος οποίος περιμένει μεταγραφαρες πριν από τον Αύγουστο.

  10. Ο/Η bandog λέει:

    μαγκες , ας γκρινιαξουμε να (ξανα)παρουμε πρωταθλημα !

    ΥΓ: οπως διαβασα καπου, κερδισμενοι του μηνα μεχρι στιγμης:

    ρωσοι
    ισλανδοι
    σκοπιανοι
    ΒΕΤ365

    ρε αυτο δεν ειναι μουντιαλ ,το πλατανιας-αστερας σε επαναληψη ειναι….

  11. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Πρωταθλητης Koreas ολα αυτα που λες τα στηριζεις καπου, η ειναι απλα προσωπικη εκτιμηση για το τι μελλει γενεσθαι?

  12. Ο/Η netrino λέει:

    Oι Νοτιοαμερικανικες ομάδες ειναι σκέτη θλιψη στο Μουντιάλ,παίζουν κάτι σαν ποδόσφαιρο.Η Ουρουγουάη απλα έτυχε να εχει Καβάνι ειδικα κ Σουάρες γι αυτό σωζεται.Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστες της έχουν εικόνα παλαιστή,αργοι και δυσκίνητοι.Το Βελγιο η Σενεγάλη κ η Κροατία εχουν δείξει κάτι μεχρι τώρα.

  13. Ο/Η Πρωταθλητης koreas λέει:

    @bandog

    νομίζω ο κανόνας είναι ότι κερδισμένοι είναι πάντα οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ, διαχείριση του “ελληνικού χρέους”, θέματα των σκοπίων, μετανάστευση. βέβαια οσον αφορά το ποδόσφαιρο εκεί μάλλον δε μπορούν μιας και τα χώματα της μητέρας ρωσίας είναι μάλλον εχθρικά για κέντρο ή δυτικό ευρωπαίους πολλά χρόνια τώρα.

    @ steven
    ισχύει ότι εκκολάπτεται συμμαχία παόκ με το γαύρο; αν είναι έτσι πέρα από τα όποια θετικά φέρει στον ιβαν δε θα τον εκθέσει ανεπανόρθωτα στον απλό κόσμο του παοκ;

    @all
    νά κάθεσαι να δεις σχολιασμό των αγωνων του mundial και να κάνει το σχολιασμό κάποια σα τη ρία αντωνίου. πές μου που αλλού συμβαίνει αυτό; forza italia…

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Δεν είναι ακριβώς συμμαχία. Είναι μια άτυπη συμπόρευση. Πάντως την Δευτέρα είναι ντέρμπυ.

  15. Ο/Η DNAEK λέει:

    Το VAR θα αποδειχθεί για άλλους VARόμετρο για τους άλλους VARάτε με κι’ ας κλαίω .

  16. Ο/Η Πρωταθλητης koreas λέει:

    @ A better tomorrow

    αδερφέ μου όσον αφορά την ομαδαρα μας ειναι ΕΥΣΕΒΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΠΟΘΟΙ, καμία απολύτως ενημέρωση. στα της ομάδας Η μόνη αξιόπιστη ενημέρωση που έχω είναι ο Steven κι ο κέτσε (το έπιασες το αστείο έτσι;).

    όσον αφορά το states ναι έχω καποια ενημέρωση, απο παλιό συμφοιτητη που εργαζεται εκεί στο χώρο του πετρελαίου. είναι πολύ αξιόπιστος κι αδιαμφισβήτητα πόλυ μέσα στο χώρο του πετρελαίου, αλλά μπορεί και να μη σημαίνει κάτι, γιατί είναι μηχανικός-συμβουλος κι όχι νομικός. βεβαια δε με αποσχολει και πως θα εξελιχθει, έτσι; απλα κουβέντα να γίνεται…

    @steven
    πάντως πέρυσι τα κερδίσαμε όλα τα ντέρμπι, έτσι; της δευτέρας πού καταγράφεται στα περσινά ή στα φετινά ντέρμπι;

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Το βλέπω μάλλον φετινό αλλά μπορεί και να έρθει και 7-7.

  18. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    @Steven

    Φαντάζεσαι 7 – 7…..πολύ φάση……να σε ρωτήσω και κάτι άλλο;……ο νευμαρ που διαφέρει από τον πλατελλα ;…..λάθος που τον αφήσαμε κι έφυγε, αν τον αδυνατίζαμε λίγο θα μπορούσαμε να τον πωλήσουμε.

    Άκου. Λέει ότι ενδιαφέρεται ομάδα για τον αινταρεβιτς. Τον έχουν δει τον αστριτ να αγωνίζεται; Ήμαρτον. …..

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Το 7 του αντιπάλου το βλέπω σχεδόν σίγουρο. Το 7 το δικό μας έχει να κάνει με Αλαφούζο και Πανιώνιο.

  20. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    Ο κομποτιακος από ποια μεριά είναι;

  21. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Καλησπερα σε ολους. Αμα ερθει ισοπαλια στις ψηφους τι ισχυει?

  22. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Με τους άλλους.

  23. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Κανείς δεν ξέρει.

  24. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    Καλημέρα σε όλους…..

    Steven με την ευκαιρία κάποιας επέτειου του Ανδρέα Παπανδρέου μήπως ένα κείμενο με την άποψη σου για τον εν λόγω άντρα;

  25. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    Σήμερα παίζουμε στοιχηματικα νίκη της Ουρουγουάης στο παιχνίδι με τη Ρωσία. Είναι ένα καλό στανταρακι σε πολλή καλή απόδοση. Αν προσέξει κάνεις θα διαπιστώσει ότι η δεύτερη ομάδα του ομίλου παίζει στου λουζινσκι της Μόσχας σε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέρμα. Δηλαδή η δεύτερη κι όχι η πρώτη ομάδα δε φεύγει από τη Μόσχα.