ΤΕΛΙΚΩΣ

Τελικος Γαλλια-Κροατια λοιπον,με τους πρωτους να ηταν στα υποψην,αλλα οχι οι Κροατες,με τη μουναρα προεδρο,οι οποιοι ομως το αξιζαν. Περιμενα να παρουσιαστουν “σκασμενοι” στο ματς με τους Αγγλους,αλλα μαλλον καινε καυσιμο με πολλα  οκτανια.(?)

Η πορεια της Αγγλιας,αξιοπροσεκτη. Εκατσε σε ευκολο ομιλο και κατοπιν απεφυγε τις επικυνδυνες “διασταυρωσεις” βεβαια,αλλα οπως και να εχει,ειναι ενα κατορθωμα που πιστωνεται στον νεαρο προπονητη και τους επισης νεαρους παικτες. Δεν αρκουν ομως τα νιατα,η ορεξη και το τρεχαλιτο. Ποδοσφαιρο ειναι-ακομα τουλαχιστον-και οχι στιβος. Αν περναγε και πολυ περισσοτερο αν σηκωνε το παγκοσμιο,θα ηταν πισωγυρισμα για το σπορ κατα τη γνωμη μου.

Υπεροχη η πορεια του Βελγιου,αλλα στον τελευταιο κρισιμο αγωνα ειχε εκτος κλιματος παιχνιδιου σημαντικους παικτες οπως ο Λουκακου και ο Ντε Μπροινε. Ηταν φετος το ιδανικο timing για το πολυ ποιοτικο ροστερ του Βελγιου να κανει την υπερβαση. Αλλα και ημιτελικα που εφτασαν,ειναι μια επιτυχια.

Για Αργεντινη,Ισπανια, Γερμανια,ουτε λογος. Αυτα ηταν “φαβορι” με το στομα. Ηταν αναμενομενη η πορεια τους. Ισως οχι τοσο η συντομοτατη των Γερμανων θα παρατηρησει καποιος,αλλα να πουμε εδω πως το ποδοσφαιρο,”παρακολουθει” και “επαναλαμβανει” τις κοινωνικες η και οικονομικες εξελιξεις,παντοτε,αφου ειναι “σαρξ εκ της σαρκος”. Οποτε η Γερμανων καταβαση και στο ποδοσφαιρο ειναι αναμενομενη. Πανε οι εποχες που σηκωναμε παγκοσμια και φερναμε δυο ομαδες στον τελικο του Ch. L. Τωρα εχει γλαροσουπα.

Το χτικιο ομως της υποθεσης της διοργανωσης,ηταν και ειναι η Βραζιλια. Αν υπηρχε ποδοσφαιρικο δικαστηριο,θα επρεπε να τους απαγορευτει η εισοδος στους αγωνιστικους χωρους. Χτικιο σκετο. Αυτα συμβαινουν οταν προσπαθεις να αποποιηθεις αυτο που εκ φυσεως εισαι και προσπαθεις να εισαχθεις σε μια φιλοσοφια ξενη με εσενα. Το αποτελεσμα ειναι αυτο που ειδαμε και ” θαυμασαμε”. Παιξε αυτο που ξερεις και που πηγαζει απο τις αλανες του Περναμπουκο και τις αμμουδιες του Ριο,και ασε τωρα τις καιροσκοπικες και τακτικιστικες αιδιες. Αυτα ειναι για αλλους,που ξερουν να το κανουν και το κανουν γιατι δεν μπορουν διαφορετικα. Εσυ,σαν Βραζιλια,τι καραγκιοζιλικια ειναι αυτα που κανεις; Εκτος θεματος. Λευκη κολλα. Πηγαινετε κυριε. Απολυεστε.Για τον Νειμαρ,ουτε λογος. Παγκοσμιο ρεζιλι.

Φρεσκια και με ταλεντο η Γαλλια,δικαιως εφτασε ως εδω και βλεπω να το παιρνει κι ολας απο τους φιλοτιμους και επισης ταλαντουχους Κροατες,οι οποιοι ομως θα προερχονται απο τρεις απανωτες παρατασεις και με μια μερα λιγοτερης ξεκουρασης-αποκαταστασης. Τελος παντων. Ας ειναι καλα τουλαχιστον ποιοτικα τα δυο εναπομειναντα ματς,ενος μουντιαλ,το οποιο ποιοτικα δεν ξετρελαθηκαμε κι ολας,αφου μετεχουν ξεζουμισμενοι παικτες,τους οποιους οι φιφες και οι ουεφες τους εχουν πιει το αιμα. Κονομανε εκατερωθεν ολοι,θα μου πεις. Σωστο. Να δουμε ποσο παει ακομα. Σε λιγο θα τους βαλουν να παιζουν και μετα τα μεσανυχτα.after.

Υ.Γ. Ακουω και διαβαζω διαφορα και ανησυχητικα για την προετοιμασια της ομαδος μας. Παρακαλω υπομονη. Εχουμε πει οτι βγαινουμε για ψωνια μετα τις 3 το απογευμα. Εχουμε 13 Ιουλιου και η περιοδος η μεταγγραφικη ληγει στις 31 Αυγουστου. Αρα,αναλογικα,η ωρα σημερα ειναι 12. Οπως βλεπετε, τελικως υπαρχει χρονος. Υπεραρκετος.

Ασε να ψωνισουν τα κοροιδα. Να ξεπουλησουν οι μαναβιδες.Να φυγει η μουργα. Και το καλο πραγμα και το φτηνο,ειναι εξω απο τα καφασια. Στις ακρες του πεζοδρομιου. Μισοπατημενα,μισοζουλιγμενα, ανοιγμενα και μυρωδατα,περιμενουν τους “απροβλεπτους επενδυτες”. (ετσι ονομαζονται γενικα οσοι, ειτε δεν εχουν οσα φαινεται, ειτε αυτα που εχουν, δεν ειναι ακριβως και απολυτως δικα τους,αλλα πρεπει να σηκωσουν και κανενα τηλεφωνο πρωτα) Αυτα,για οσους μπερδευουν τους πραματικους μεγιστανες, με τον ” Φατσεα” απο το Κολοκοτρωνιτσι, που εκανε κωλο και εχεσε τον κοσμο ολο,αλλα οταν ακουει να χτυπα η πορτα ο νους του -πια- δεν παει στην γειτονισσα,αλλα στον κλητηρα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to ΤΕΛΙΚΩΣ

  1. Ο/Η bandog λέει:

    περιμενα τη γαλλια φιναλιστ. εχει το καλυτερο ροστερ απ ολες τις ομαδες.

    οι κροατες ηταν για μενα η αναμενωμενη εκπληξη. πολυ καλο ροστερ για μικρομεσαια ομαδα και χαφ που παιζουν σε τοπ ομδες και τοπ επιπεδο.

    ειχα προβλεψει ζευγαρι τελικου nike-adidas. και επειδη η nike παιρνει τον πουλο τρεις συνεχομενες διοργανωσεις , ισως ηρθε η σειρα της , αρα γαλλια το τροπαιο.

    τουλειωνει ενα μουντιαλ που ειχε ενδιαφερον στα τελευταια ματς και που ξεφραγκιασε ολους τους παικτες του στοιχηματος που περιμενουν να ρεφαρουν με τα γαλλακια.
    για να δουμε…

    επιστροφη στην κανονικοτητα σε λιγες ημερες. να ασχοληθουμε με τα δικα μας.
    εχθες επαιζαν προκριματικα τα χωρια της ευρωπης. δεν ειναι να απορεις που εχει δυσκολεψει τα πραγματα η ουεφα και παει να κανει το τσουλου στην ουσια κλειστο κλαμπ.

    η ομας κανει αυτο που ξερει καλα , δλδ να παραγει γκρινια στις ταξεις των οπαδων αλλα στο τελος θα δικαιωθει ο πολυχρονεμενος εγγυητης.
    εχω αρχισει να πιστευω οτι η γκρινια ειναι το γουρι μας οποτε γκρινιαζω χωρις να ανησυχω!

    και παιχτες καλοι παντα θα υπαρχουν εκει εξω.
    το κακο ειναι οτι θελουν λεφτα αλλα που θα παει θα τον ξεπερασουμε και αυτον τον σκοπελο.
    αεκ εισαι….

  2. Ο/Η PERAKAS-21 λέει:

    Τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά (λεφτά);
    Αυτά για την τελευταία παράγραφο. Όσον αφορα το υπόλοιπο κείμενο εμμενω σταθερα στο ” γαμει ως συνήθως “

  3. Ο/Η Savvi λέει:

    Πολύ ωραία και περιεκτικά τα της Αγγλίας και του κειμένου εν γένει. Να συμπληρώσω ότι αν οι Άγγλοι είχαν αυτό τον προπονητή τα προηγούμενα χρόνια που είχαν πάρα πολύ καλό υλικό μπορεί και να έκαναν θαύματα. Καλά αυτά που λες και δεν έχεις άδικο για την Βραζιλία αλλά αν ακολουθούσε αυτό το πλάνο θα είχε την τύχη της Αργεντινής. Μην ξεχνάς ότι Φιρμίνιο, Νειμάρ και Κουτίνιο έχουν έρθει σε πολύ μικρή ηλικία στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να έχουν μάθει το τακτικό ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τις παλαιότερες γενιές σε επίπεδο τεχνικής και θεάματος. Ένας λόγος είναι ότι το ποδόσφαιρο άλλαξε και πλέον μιλάμε για παίκτες αθλητές εργαλεία που ακολουθούν συγκεκριμένη τακτική. Λες και είναι παραγωγή και το μηχάνημα βγάζει μόνο τα συγκεκριμένα καλούπια. Καλός ο Μέσι καλός και ο Ρονάλντο αλλά παίκτη σαν τον Ροναλντίνιο εγώ δεν έχω δει και αυτό το λέω γιατί μας έχουν ζαλίσει τα ούμπαλα με το πόσο καλοί είναι οι προαναφερόμενοι. Εγώ ξέρω ότι οι δύο ομάδες που έπαιζαν για ένα παίκτη αποκλείστηκαν πανηγυρικά και οι δύο και το γούσταρα τρελά!!!(ολόκληρη Αργεντινή και δεν έχει ένα αμυντικό χαφ και παίζει με τον Μασεράνο!!! βρε ουστ κλικαδόροι). Αν και «υποστηρίζω» την Ιταλία και κατά δεύτερο λόγο την Ουρουγουάη για όλα αυτά που γράφτηκαν και εδώ μέσα αλλά και σε άρθρα σε όλο τον τύπο. Ο λόγος όμως που την ήθελα να προχωρήσει ήταν ο Καβάνι(νομίζω ότι ήθελε να έρθει στην ΑΕΚ αλλά δεν τα βρήκαν στο οικονομικό χαχαχαχα).

    Τέλος για να κλείσω έτσι στα γρήγορα η ομάδα που με εντυπωσίασε σε αυτό το Μουντιάλ ήταν η Ιαπωνία. Τεράστια εμφάνιση με το Βέλγιο. Πλήρωσαν την αφέλεια τους στο 93+ με την κατοχή στα πόδια τους, εντελώς ανυποψίαστοι!!! Παρόλα αυτά είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την εμφάνιση τους και την τρομερή αγωνιστικότητα τους.(παίζει να κάναν και σεπούκου μετά το ματς χαχαχα). Γενικά γουστάρω πολύ τις «μικρές» ομάδες στο Μουντιάλ(ανώμαλος χαχαχα) γιατί αυτές δίνουν την μαγεία στην διοργάνωση(πάμε ορε λιοντάρια της Νιγηρίας)

    ΥΓ: Εντάξει η Γαλλία στο κέντρο έχει ανθρωποφάγους!!! και ο Ντεσαν κάθε άλλο από ανυποψίαστο τον λες. Άντε να γίνει ένα καλό ματς και ας κερδίσει ο καλύτερος. Αν το πάρει η Γαλλία θα το έχει σηκώσει πραγματικά με σβηστές τις μηχανές.