Η ΕΞΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ

Εφτασε η πολυποθητη “εξοδος” απο τα μνημονια και κυριως απο την ντροπιαστικη επιτροπεια. Με αλλα λογια ανακτησαμε την κυριαρχια μας.

Καποιοι δηλαδη μας εδωσαν λεφτα,μας υπερδανεισαν,εμας τους ηδη υπερδανεισμενους απο τους ιδιους, με σκοπο να μας καταστησουν αυτοτελως ανεξαρτητους απο αυτους τους ιδιους που μας δανειζουν απανωτα 200 χρονια τωρα. “Παραξενα πραγματα” θα πει καποιος αφελης.

Καθολου. Τι παραξενο βλεπεις. Αν δεν θελει ο τοκογλυφος να εχεις την υγεια σου,τοτε ποιος αλλος; Ο γειτονας;

Τελος λοιπον η ταλαιπωρια και οι κινδυνοι. Με την μεθοδο της υπερδοσολογιας,κατανικηθηκε η αρρωστεια και βγαινουμε απο το σανατοριο. Απορω γιατι αυτην την μεθοδο δεν την εφαρμοζουν ολοι οι γιατροι παγκοσμιως ωστε να υπερνικηθουν ολες οι ασθενειες. Αρρωστησες; Παρε τρεις χουφτες χαπια με τη μια και εγινες περδικι.

Αμετρητα τα δισ. που ” βοηθηθηκαμε” απο το Καστελοριζο του ΓΑΠ ως την Πνυκα του Αλεξη. Αλλοι λενε 300,αλλοι 400, αλλοι 500 δισ. Τι σημασια εχει; Και αφου οι αριθμοι λενε παντα την αληθεια (ενω τα γραμματα καμια φορα ψευδονται) να πουμε πως αρρωστησαμε με χρεος 120% του ΑΕΠ  και  βρηκαμε την υγεια μας με 185%. Ειναι η μεθοδος του καυτηριασμου της πληγης. Ακτινοβολιες. Στο κοκκινο ολα,αλλα ο ασθενης επανηλθε,κοβει βολτες στον διαδρομο με τις παντοφλες και φουμαροντας κοζαρει τα κωλαρακια των ασκουμενων νοσηλευτριων.

Ξεπερνωντας αλλο να να παραδοξο: εν μεσω της θεραπειας,το 2014, αλλαξε ο εφημερευων ιατρος και χορηγησε “λανθασμενα”, οπως ισχυριζονται ιατρικοι συμβουλοι του εξωτερικου,200 δισεκατομμυρια. Δεν εφταναν τα προηγουμενα,πηγε πισω η θεραπεια 200 δισ. Κι ομως φιλε μου. Κατα τους ιδιους τους ιατρικους συμβουλους του εξωτερικου-που δινουν και τη γραμμη της νοσηλιας- οχι μονο προσπερασε εναν κακοηθη ογκο,αλλα εξαφανησε και την μετασταση των 200 δισ. απο το 2014 ως τα μεσα του 2018. Αρα δυο τινα: η ηταν απαραιτητη η μετασταση,η η κυβερνηση τα καταφερε ακομα καλυτερα,δεδομενου του βαρουφακειου λαθους των 200 δισ. κοστους. Αν δεν υπηρχε η εξαμηνη καθυστερηση δηλαδη,παιζει να ημασταν τωρα σε θεση να δανειζαμε εμεις τους αλλους. Θα ειχαμε βαλει τον Ερντογαν στο τσεπακι. Τρομερα πραγματα.

Τελος καλο ολα καλα ομως. Με ολες τις δυσκολιες,τα πειραματα και τις καθυστερησεις,με ολες τις αντιγνωμιες των επιτετραμενων για την πορεια της ελληνικης οικονομιας,παρολα τα πισωγυρισματα και τις αμφισημες ανακοινωσεις των ξενων οικων τοσα χρονια,παρ ολη την συνεχως αναπροσαρμοζομενη μεθοδο αποκαταστασης του ασθενους απο το ετεροκλητο ιατρικο συμβουλιο του εξωτερικου και τις καθυστερησεις και παρανοησεις του ενδον ιατρικου βοηθητικου ιατρικου προσωπικου και ομως φιλε,η Παναγια της Ελλαδας το εκανε το θαυμα της one more time. Η θεωρια του χαους,οταν βρισκει εφαρμογη στην ιατρικη οικονομια με τον καταλληλο ασθενη,μπορει να αφησει αφωνους τους παντες.

Κανεις δεν καταλαβε πως και τι. Ουδεις αντιληφθηκε τον τροπο. Και πως αυτο,αφου μιλαμε για θεια παρεμβαση. Οτι αλλους μπορει να τους σκοτωσει,την Ελλαδα την τρεφει ως αμβροσια. Δεν μπορει τα ευκολα. Κανει λαθη. Θελει δυσκολα. Μη σου πω ετοιμοθανατα. Με την πλατη στον τοιχο ενεργοποιουνται αι μυστηριαι δυναμεις του εθνους αυτου.

Ανακτησαμε την κυριαρχια μας λοιπον. Μπορουμε να χαρασουμε την δικη μας μοιρα,σε πολιτικο,οικονομικο και γεωστρατηγικο επιπεδο,πλεον,αυτονομα. Φαντασου να μην ειμασταν υπερχρεωμενοι. Μπορει και να πτωχευαμε. Ευτυχως ολα πηγαν στραβα και βυθισμενοι στα χρεη, μετατρεψαμε τα δανεια σε σωσιβια και ανεβηκαμε στον αφρο. Ηθελα να ηξερα,αυτη η Νορβηγια,η Σουηδια,η Δανια και ολες αυτες οι απερισκεπτες χωρες,πως θα επιβιωσουν στο απαιτητικο αυτο μελλον. Τελος παντων.

Ας εορτασωμεν την-ακομα μια – ανεξαρτησια μας. Στον ελληνα αρεσουν πολυ οι ανεξαρτησιες και τα επαναστατικα φλαμπουρα,μα ακομα περισσοτερο οι σκλαβιες και τα λουρια στο σβερκο. Δεν υπαρχει καλυτερος τροπος για να δικαιολογισει το ραχατλικι που λατρευει και δεν υπαρχει καλυτερη κατασταση για κεινον απο το να εχει ανωτερους να τον καθοδηγουν,αφου με αυτον τον τροπο γλυτωνει τους κινδυνους της ληψης αποφασεων και καθε τρις και λιγο,μεσω καλπων “τιμωρει” εναλλαξ τους υπευθυνους που τον καθοδηγουν,αναζητωντας την τελεια καθοδηγηση,δηλαδη την βουδιστικη νιρβανα. Την τελεια απραξια.

“Εν αρχη ειν ο λογος”. Οχι η πραξη. Αυτη ειναι για κατωτερους,χειρωνακτες. Το Θειο Εθνος ακολουθει κατα γραμμα την συμβουλη του Πατερα. Με το στομα τα εκανε ολα και Εκεινος. Αυτη ειναι και η τελεια κατασταση για εναν νεοελληνα προ η μεταμνημονιακο. Να πραττει με το στομα. Να φτασει στην Θεια τελειωση. Δεν μου κανει εντυπωση που ο Χριστιανισμος βρηκε ευφορο εδαφος σε αυτην την γωνια των Βαλκανιων και μεγαλουργησε. Καλα ειπε ο Ιησους: ” αυτος ειναι ο λαος μεσω του οποιου θα δοξαστει ο υιος του ανθρωπου”. Θεος ηταν. Να μην ηξερε τι ελεγε; Γι αυτο λατρευεται με παθος σε τουτη τη γωνια της γης. Οχι για τα θαυματα,μητε για τις παραβολες. Αλλα γιατι δεν χρειαστηκε να δουλεψει ουτε μια μερα.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to Η ΕΞΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ

  1. Ο/Η Koreas λέει:

    Εν αρχη ειν ο λόγος…

    Η συγκεκριμένη φράση ήταν η αιτία να χάσω ένα στοίχημα , και το έχω ψάξει αρκετά . θα ήθελα να προσθέσω 2 κουβέντες αν μου επιτρέπεις.

    Η φράση ανήκει στον ευαγγελιστή Ιωάννη. Δεν έχει να κάνει καθόλου με τη λέξη λογισμό ή λογική ή κάτι αντίστοιχο αρχαιοελληνικής ή ελληνιστικής χρήσης της λέξης. Παρά τις προσπάθειες του νεοπλατωνικου Αυγουστίνου η λέξη λόγος δε έχει καμιά σχέση με τη αρχαιοελληνική χρήση της λέξης. Η χρήση της ειναι καθαρά εβραϊκού περιεχομένου κι έχει να κάνει με τη λαλιά με τον κομιστή του μηνύματος.
    Άλλωστε ο Ιωάννης ήταν ένα ένα μέτριας προς τα κάτω μόρφωσης εβραιοπουλου ο οποίος δεν είχε ποτέ έρθει σε επαφή με τα κυρίαρχα φιλοσοφικά ρεύματα και σχολές της εποχής του.

    Μια αναλυτική έρευνα της χρήσης της λέξης , η οποία χρησιμοποιείται κάπου 70 φορές από τον Ιωάννη, αναδεικνύει ότι ο δημιουργός θεός μέσω του λόγου ( λαλιά) των αντιπροσώπων του ( κομιστών) ειναι ο λόγος στον οποίο αναφέρεται ο Ιωάννης. Με απλά λόγια εν αρχη ειν ο λογος έχει να κάνει με το λόγο του παπαδαριου. Του παπαδαριου που βεβαίως βεβαίως ειναι ο κομιστής του λόγου του θεού. Τόσα απλά τόσο κυνικά. Χωρίς ιδιαίτερες φιλοσοφίες χωρίς να κρυβόμαστε χωρίς πολλά πολλά .

    Εντελώς τυχαία με την εξάπλωση του Χριστιανισμού στον ελληνιστικό χώρο ξεκινά και μια πολιτιστική παρακμή η οποία κράτα μέχρι τις μέρες μας , κι η οποία αφάνισε πολλές από τις αξίες και τις φιλοσοφικές αναζητήσεις της 0ροτερης ελληνιστικής εποχής.

    Τυχαιο; δε νομίζω…

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Koreas:Σωστη η επισημανση. Αλωστε με αυτην-την πεζη,του παπαδαριου- εννοια αναφερομαι στον “λογο” και οχι σε καποια ανωτερη που αναφερεται στην αρχεγονη δυναμη του Λογου δηλαδη της ανωτατης διανοιας η οποια διανοια χρησιμοποιει ΜΟΝΟ το μυαλο,το νου προκειμενου να δημιουργησει.
    Οσο ανωτερο διανοητικα ειναι ενα ον,τοσο λιγοτερο χρειαζεται να χρησιμοποιησει το “σωμα” του προκειμενου να δρασει η να πραξει. Παραδειγμα,στις θρησκειες που απαιτουν διανοητικη προσηλωση,ορισμενα “φωτισμενα” μελη,λενε οτι αποκτουν υπερφυσικες δυναμεις με την εκγυμναση-μεσω της προσευχης- του εγκεφαλου. Κατι αναλογο συμβαινει κσι με τον διαλογισμο στις θρησκειες της Απω Ανατολης. Κλπ-κλπ.
    Ακομα και η ιδια η επιστημη εχει καταδειξει-εστω και ακροθιγως- πως χρησιμοποιουμε το 10% της εγκεφαλικης μας ισχυος.
    Οσο ανωτερος ειναι ενας πολιτισμος,τοσο λιγοτερη σωματικη κοπωση. Ας φανταστουμε π.χ εναν πολιτισμο σε καποιον αλλον πλανητη,οπου η αναγκη για ομιλια με παραγωγη φθογγων μεσω του ηχου ειναι αχρειαστη προκειμενου να επικοινωνησουν,παρα επικοινωνουν δι-εγκεφαλικα.
    Σε σχεση και με τα δελφινια,σε επικοινωνια ειμαστε πολυ πισω. Φθογγιζουμε εμεις ακομα.
    “Θαυμα” κατα βαση δεν ειναι τιποτα αλλο παρα να παρακαμπτεις το σωμα και να δημιουργεις με το νου. Ο Ιησους-μας λεει η Καινη Διαθηκη- εκανε “θαυματα” ακομα και μακροθεν. Χωρις καν να ειναι παρον.
    Ο Θεος λοιπον- αν υπαρχει- δεν νοηται να εχει σωμα,χερια,ποδια και να χρειαζεται να πρατει δια της κινησης,αλλα μαλλον θα ειναι Ουσια. Ενεργεια και μονον. Ενας απειρος νους,που δημκουργει,”φτιαχνει” υλη,η παραγει ενεργεια “εκ του μηδενος” (δηλαδη κατα βαση εκ του εαυτου του).
    Ο Οσκαρ Ουαιλντ ειχε πει ολοσωστα πως “ανωτερο ον,ειναι αυτο που δεν χρειαζεται να κανει τιποτα με το σωμα”.

    Αρα λοιπον,σε καμια περιπτωση δεν εννοω τον “λογο” στο παραπανω κειμενο με αυτην την “γεννεσιουργο δυναμη”, αλλα ξερα και σκετα με την εννοια που αναφερομαστε σε αυτον(τον λογο) στην καθημερινοτητα μας. Με την εννοια της ομιλιας. Και στην περιπτωση του νεοελληνος,στην ακατασχετη μπουρδολογια του καφενειου.

  3. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    Πολλή ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Γιατί δεν ανεβάζεις ένα κείμενο όπου θα περιγράφεις τινειναι για εσένα η λέξη θεός;

    Ps. Είναι εντελώς ξεκάθαρο στο κείμενο σου πως χρησιμοποιείς τη λέξη λόγος…απλά ήθελα να ανάδειξω πόσο ξιπασμενος πόσο δόλιος μπορεί να είναι κάποιος που στην ουσία σου λέει ότι εγώ είμαι ο θεός, κι όχι απλά σου το λέει το γράφει και σε καλεί να το ψέλνειςς συνέχεια …

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Koreas: Καλη ιδεα. Καποια στιγμη θα το κανω.

  5. Ο/Η Πρωταθλητης koreas λέει:

    σε 10 περίπου ώρες η ΘΕΑ δίνει τον πρώτο της αγωνα λίγο πριν την είσοδο στον ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ………ευχόμαστε στην ομάδα μας τα καλύτερα, να γυρίσει με ένα καινούριο ευρωπαικό διπλό & προσπαθούμε με την οποια ” εγκεφαλική δυναμη ” διαθέτουμε να βοήθήσουμε την ομάδα μακρόθεν…

    ΑΕΚ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΡΓΑ…

  6. Ο/Η placebo λέει:

    Eίναι πώς το βλέπει κανείς, άς πούμε για έναν πούστη ,δεν χρησιμοποιώ την λέξη πούστης , αλλά ίσως εκδοχές του ομοφυλόφιλος,πισωγλέντης ,ή & άλλα της εποχής προσέγγισης αναφορές στην προτίμηση χαρακτηρισμού,όχι για να μην προσβάλω την ιδιαιτερότητα του
    αλλά χάριν λεπτότητας κι ευγένειας .
    Άς το αφήσουμε εδώ όμως γιατί για κάποιο λόγο (ανεξήγητο? όοοχι) βάλετε συγκεκριμένα η ορθοδοξία .
    Χάριν όμως των πολέμιων ,που ανέφερα παραπάνω προσωπικά την άκουσα με τον χριστιανισμό …για κάποιο ΛΟΓΟ.
    Είναι σαν την συνείδηση ,κάποια στιγμή χτυπάει το έσω ξυπνητήρι και το ακούς,άποψη μου .
    Όπως και να έχει με αγάπη προς τον εαυτό μας και τον δίπλα μας όλα γίνονται καλύτερα (πόσο ουτοπικό).
    Καί για να μήν σας κρατάω άλλο όπως λέει και μία ψυχή,,
    ΑΕΚ ΜΑΓΕΙΑ ΒΟΥΝΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΚΑΝΙΑ.