ΑΠΟΛΛΩΝ – Α Ε Κ

Στο γήπεδο που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, η ομάδα κατέβηκε με κάποια ιδέα rotation και με το κλασσικό 4-4-2. Αυτό που είδαμε στο πρώτο μέρος, ήταν ένα πολύ κακό θέαμα, που συνοψίζεται στα εξής τρία πραματάκια : Ένα σουτ εκτός περιοχής από τον Λιβάγια, μια υποψία ευκαιρίας από τον Απόλλωνα με ένα σουτ που θα έμπαινε γκολ μόνο αν τρύπαγε τον Μπάρκα, κι ένα εκπληκτικό γκολ από τον Μάνταλο. Εκπληκτικό σαν δίδυμο προσπάθειας με τον Μπακασέτα, κι εκπληκτικό τελείωμα σαν ωριμότητα ντρίπλας αλλά κι εκτέλεσης από τον αρχηγό.

Τίποτε άλλο στην κυριολεξία. Ο Ματζουράκης φόρτωσε τον άξονα και προκάλεσε ένα απίστευτο τουρλουμπούκι στην ΑΕΚ, η οποία χωρίς εξτρέμ δεν μπορούσε να πάρει το πλάτος του γηπέδου. Φυσικά τουρλουμπούκι έγινε και το παιχνίδι, αφού η ομάδαμας ήταν η επιφορτισμένη με την οργάνωση της μπάλας, και με την κατάκτηση της νίκης, μετά την δικαιότατη ποινή της αφαίρεσης των βαθμών.

Μπορούμε να πούμε οτι προσπάθησε η ΑΕΚ. Πήρε την κατοχή της μπάλας, έδειξε υπομονή, αλλά μπερδεύτηκε πολύ άσχημα στην τελική προσπάθεια. Οπότε το παιχνίδι ήταν σούπα και πολύ κουραστικό. Η ομάδα όμως είχε πάρει αυτό που ήθελε και πλέον όλα θα γίνονταν πιο εύκολα. Ο αντίπαλος θα ανοιγόταν, το rotation θα επεκτεινόταν και θα βλέπαμε και κάτι καλύτερο. Ειδικά με την επερχόμενη έξοδο του τραυματία Μοράν.

Αυτά λοιπόν είδαμε στο δεύτερο μέρος. Ο Απόλλων ανέβηκε, κι έδειξε γιατί είναι ο δεύτερος υποψήφιος για υποβιβασμό μετά τον ΟΦΗ. Μπορεί να πήρε μέτρα στο γήπεδο και να φάνηκε οτι προσπαθεί να δημιουργήσει, αλλά στην ουσία δεν έκανε τίποτα. Κάτι άσφαιρες τελικές σαν κάτι δημόσιους υπαλλήλους που προσποιούνται οτι δουλεύουν όταν έρχονται υπουργοί με κάμερες. Διότι όχι μόνο δεν απείλησε πουθενά, αλλά αντιθέτως κινδύνεψε με συντριβή. Αν βέβαια η ΑΕΚ είχε μυαλό.

Η ομάδα μας όμως , συνέχισε τα λάθη της, αυτήν την φορά στο επιθετικό κομμάτι. Ενώ βρήκε χώρους για την αντεπίθεση ή την στρωμένη οργάνωση της, έδειξε αδυναμία στο τελείωμα των φάσεων, που πραγματικά δημιούργησε κάποια συννεφάκια άγχους, μέχρι που ο Λιβάγια κατώρθωσε και διπλασίασε το σκορ, μετά από το πλαγιμκόπημα του Κλωναρίδη και το σωστό γύρισμα του στην περιοχή.

Ήταν αφεντικό η Αεκ στο δεύτερο μέρος. Έπαιξε σαν μεγάλη ομάδα, αλλά αυτό το ξέραμε και πριν το παιχνίδι. Οπότε όταν τίθεσαι θεωρητικά εκτός πρωταθλήματος, είσαι υποχρεωμένος να παίζεις ξεάγχωτα και να δημιουργείς ρίγη ποδοσφαιρικής συγκίνησης. Για να υποστηρίζεις το δίκαιο αίτημα σου κόντρα στα δίκαια αιτήματα των πανουκλοειδών με τα οποία κάνει παρέα ο Δημάτος και η αναφερόμενη σαν διοίκηση της ομάδας.

Οπότε συγχαρητήρια για τη νίκη, και καλή συνέχεια για μεθαύριο που θα μπει και η ευρωπαϊκή φορεσιά. Εκεί που θα πρέπει κι άλλοι παίκτες να προσφέρουν, πλην του Μάνταλου και του Χουλτ , που σήμερα ήταν οι καλύτεροι. Εκεί που οι κότες Έλληνες οπαδοί θα κάτσουν ήσυχα, διότι η μαγκιά τους περνάει μόνο εδώ, τοπικά. Και φυσικά μιλάω για τα ζώα που τιμώρησαν την ομάδα μας, όχι για τα κορόιδα που ακολουθούν την ομάδα και δίνουν λεφτά στον Μελισσανίδη. Άντε και καλό cas.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

19 Responses to ΑΠΟΛΛΩΝ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Κακή στο Ά, σχετικά καλή στο Β´. Σίγουρα η Μπάγερν ήταν στο μυαλό των παικτών, δύσκολα αποβάλλεται αυτό.

    Δεν καταλαβαίνω την απαξίωση του Μοράν. Ναι, δεν έχει το επιθετικό πρέσινγκ, αλλά, ειδικά απέναντι σε ομάδες όπως ο Απολλωνας είναι χρήσιμος. Οι περισσότερες μπάλες πέρασαν από τα πόδια του στο κεντρο, μπορεί να παίξει γρήγορα, με τη μια και μπορεί να δώσει τη μπαλα ΜΠΡΟΣΤΑ (επιτέλους) και καθετα. Μια χαρά ήταν όσο αγωνίστηκε. Παίκτης που έχει 100 παιχνίδια στην La Liga, κάτι μπορεί να δώσει.

    Αδυνατώ, επίσης, να καταλάβω γιατί είμαστε εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος, έστω και θεωρητικά. Δηλαδή πέρυσι που ο ΟΣΦΠ, βρέθηκε στο -5, ήταν εκτός; Πρωταθλητής χειμώνα έκλεισε τον Α γύρο και ήταν εμφανές ότι δεν ήταν καλύτερη ομάδα, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, που είναι εμφανώς καλύτερη και από τους δυο γαύρους μέχρι τώρα…

  2. Ο/Η bandog λέει:

    μιζερες ομαδες σαν τον απολλωνα που επιλεγουν ματζουρακηδες για προπονητες το 2018 και παιζουν 5-4-1 ακομη και οταν χανουν στην εδρα τους , καλο θα ειναι να υποβιβαστουν και να μην ξανανεβουν,

    και επιτελους το πρωταθλημα να γινει ημικλειστη λιγκα με 10 ομαδες μπας και ανεβει λιγο το θεαμα και ο ανταγωνισμος.
    λαρισα-λαμια εχθες και λεβαδειακος -ξανθη σημερα…
    ποιος θα κατσει να δει αυτα τα ματς οταν με το ζορι κατσαμε να δουμε το απολλων-αεκ .
    και με στραβοκοιταξαν καποιοι στο μαγαζι οταν ειπα “να το γυρισουμε λιγο στο αλλο που εχει λιβερπουλ?”.

    στα της ομαδας τωρα.
    ο μανταλος εβαλε μια γκολαρα και εφαγε 10 χριστοπαναγιες εχθες για τις λαθος μπαλιες που δεν εβγαλε…
    ο αλεφ μπηκε και ειδαμε ενα 8αρι που λειπει απο τα χαφ. κοντρολ ποδοσφαιρο ,σωστες μεταβιασεις και πηρε ολες τις κεφαλιες στο κενρο που δεν μπορυυν να παρουν οι 1.70 γαλανοπουλοι-σιμοες.

    η μεγαλη ποδοσφαιρικη απογοητευση μεχρι τωρα ειναι ο πονσε που δεν δειχνει ο φορ που θα φοβησει τους αντιπαλους και δεν καταλαβα γιατι φαγαμε μισο καλοκαιρι να τον παρακαλαμε οταν ηδη ξεραμε οτι ειχε μολις 2 γκολ την προηγουμενη σεζον…

    θεμα των ημερων η ανανεωση του σιμοες που προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι τελικα θα μεινει αφου και η ομαδα ΠΡΕΠΕΙ να ανεβασει την προσφορα της και αυτος ΠΡΕΠΕΙ να μειωσει τις απαιτησεις του.
    ακουω κατι επιχειρηματα του κωλου απο τα μεσα για να δικαιολογησουν ενδεχομενη φυγη του.
    “μπαινει στα 30 , δεν εχει μεταπωλητικη αξια, δεν δα και τοσο ποιοτικος” κλπ

    μη βγαζουμε μιζερια σε μια χρονια που θα τσεπωσουμε 40 μυρια…
    ο αλλος πηρε 35 χρονων παικτη και του κοστιζει 4 μυρια το χρονο με εφοριες και πριμ .
    εκτος και αν υπαρχει προθεση να πεσουν χρηματα για χαφ και δεν θελουμε να ανεβει τοσο πολυ το μπατζετ του κεντρου…
    το πιστευετε?
    εγω οχι…

  3. Ο/Η akis λέει:

    Κακή εμφάνιση χθες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ευτυχώς μπήκε το γκολ από το Μάνταλο, που άκουγε συνεχώς μπινελίκια από την εξέδρα. Οκ, δεν ήταν καλός, πολλές φορές είναι εκνευριστικός κι αυτός, αλλά το να τον βρίζεις ενώ παίζει για την ομάδα σου είναι έξυπνο??Anyway, περιμένουμε τώρα τους Γερμανούς. Να πούμε επίσης ότι χθες στο ημίχρονο στο πέταλο έγινε πάλι μια ψιλομανούρα, αλλά ευτυχώς έσβησε γρήγορα, δεν είμαστε για άλλο -3..Αυτό που μου έκανε πάντως εντύπωση από το χθεσινό παιχνίδι ήταν ο Απόλλων. Είναι μια ομάδα που συμπαθώ πολύ, μιας και λόγω γειτνίασης με Φιλαδέλφεια με πήγαινε ο πατέρας μου παλιότερα και βλέπαμε παιχνίδια του όταν δεν είχε αγώνα η ΑΕΚ. Και είδαμε πολύ καλούς παίκτες, από Αθανασιάδη, Κουρκούνα, Ποζαπαλίδη, Εμμανουήλ, μέχρι Ντέμη, Κόλα, Μπάρνιακ κλπ. Ήταν ανέκαθεν ένα σωματείο που έβαζε πιτσιρικάδες ( από φυτώρια αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα από μικρές κατηγορίες ) και έβρισκε και καλούς ξένους. Χθες ειδα μια ομάδα με κάτι ξένους γ διαλογής, ασύνδετη, αγύμναστη. Πώς τους καταντήσανε έτσι..Και να πεις ότι δεν έχει και πρόεδρο που πληρώνει??? Ελπίζω να συνέλθουν και να μην ξανακατρακυλίσουν.

  4. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    Να πούμε κι ένα ωραίο συνθημα που έμαθα χθες.

    ” Μάθε στο ριβαλντο λίγη μπάλα, σικαμπαλα, σικαμπαλα ”

    Από τους παοκτζηδες οταν σικαμπαλα και ριβαλντο έπαιζαν σε παοκ και γαυρο αντίστοιχα.

  5. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    Να βάλουμε κι ένα αθλητικό quiz:

    Βρες σε ποιον ανήκει η φραση:

    “…. Ο κοντός έχει πολλη μεγάλα γεννητικα όργανα και θα τα χρησιμοποιήσει… ”

    Βοήθεια #1: όλα ξεκίνησαν από ένα πανό
    Βοήθεια #2: γενικά ο κοντος διαβεβαιώνει ότι δεν είναι κοντός. Χρησιμοποιείται μόνο για τη συγκεκριμένη φραση

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Κούγιας;

  7. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    Σωστός…. Ρίξε μια ματιά στην ανακοίνωση της Λάρισας όπου υπάρχει η παραπάνω φράση. Έτυχε να οδηγώ εκείνη τη στιγμή και την άκουσα στο ραδιόφωνο. Μιλάμε για πολύ γέλιο.

    Να βάλω κι ένα δύσκολο. Βρες το δηλωσια :

    Ποιος δήλωσε το εξης:

    Worry less, smile more…

    Βοήθεια #1 : η δήλωσε έγινε σε intasgram και φήμες λένε ότι ξεσήκωσε ρυγοι συγκινήσεις στους followers του κι όχι μόνο.
    Βοήθεια #2 : το. Μικρό όνομα του δηλωσια θυμίζει πανέμορφη πόλη του βορρά
    Βοήθεια #3: στο blog σου (κι όχι μονο) ο συγκεκριμένος είναι όπως και να το κάνεις ένας μικρός ήρωας. Ειδικά στα κρίσιμα μεγάλα παιχνίδια πάει η χριστοπαναγια σύννεφο.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Με πιάνεις ανέτοιμο

  9. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    Να το πάρει το ποτάμι : ο Πετρακης

  10. Ο/Η Πισσα και πουπουλα λέει:

    Τρομερο πρωτοσελιδο σημερις απο την “Ωρα”
    Κατι σαν το :”μη ρωτατε ποσοι ειναι,αλλα που ειναι”, με το οποιο ενεθαρρυναν και προετρεπαν τους αρχαιους Σπαρτιατες,εναντι των εχθρων των.
    Ιτε παιδες ελληνων….ιτια,ιτια λουλουδιασμενη.
    …ενθαδε κειται ο Βαλκανιος.

  11. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    Χρήστο μόλις είδα το πρωτοσέλιδο της ώρας. Όντως απευθύνεται σε ουζμπεκους, και κακώς λέω ουζμπεκους γιατί ποιος ξέρει εκεί μπορεί να υπάρχει και κάποιο γούστο.

    Να κάνω μια ερώτηση. Σε εσένα και στο steven

    Πώς γίνεται αυτός ο τόπος από την άλλη να βγάλει να γεννήσει μια προσωπικότητα ΣΑ το Μάνο Χατζιδάκι, κάπου είδα ότι ΣΑ σήμερα γεννήθηκε αυτός ο απίστευτος τύπος. Πως το αντιλαμβανεστε, από αυτή εδώ την κενωνια να δημιουργηθεί ένας Χατζιδάκι;

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Οι προσωπικότητες δεν έχουν σχέση με τις κοινωνίες.

  13. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    θα μπορούσες, αν σου είναι εύκολο, να επιχειρηματολογίσεις γιατί οι προσωπικότητες δεν έχουν σχέση με τις κοινωνίες;

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Η κοινωνία είναι ένα ψαλίδι στον άνθρωπο που ξεχωρίζει. Είναι μια κλασσική καταπίεση. Η προσωπικότητα δεν καλουπώνεται. Την έχει χεσμένη την κοινωνία κι άρα δεν δημιουργήθηκε λόγω αυτής.

  15. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    Και γιατί ο χατζηδακις ήταν Έλληνας κι όχι Ελβετός;

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Δεν έχει καμία σχέση αυτό. Θα μπορούσε να ήταν Ελβετός. Οι παγκόσμιοι δεν έχουν πατρίδα. Τυχαία αποκτούν.

  17. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven
    Κανείς δεν έχει πατρίδα steven, όλοι τυχαία αποκτούν, παγκόσμιοι και φουκαραδες.

    Απλα αναφέρομαι στο περιβάλλον. Την είχαμε κάνει την κουβέντα στο κείμενο σου περί ανισότητας, διαφορετικών αφετηρίων όσον αφορά τα μέλη μιας κοινότητας, πλούσιοι φτωχοί, όμορφοι άσχημοι, κτλ. Εκεί είχαμε μάλλον αντίθετες θέσεις από ότι τώρα. Εγώ έχω επίγνωση ότι είμαι έντονα αντιφατικος. Μάλλον ισχύει και για εσένα.

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής koreas : Φυσικά οι πατρίδες είναι τυχαίες για τα κορμιά. Είναι όμως εντελώς τυχαίες για τα μυαλά. Δεν βλέπω κάποια αντίφαση σε μένα, στο συγκεκριμένο τουλάχιστον θέμα.

  19. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    Οκ, μάλλον έχω καταλάβει λάθος.

    Το σπίτι που μένω στην Αθήνα βρίσκεται σε ενα μικρό δρόμακι επί της οδού καρταλη, απέναντι από την πλατεία μαβιλη. Έψαξα κάποια στιγμή να μάθω τι ήταν ο καρταλης για χάρη του οποίου ονομάστηκε έτσι ο δρόμος.

    Γεώργιος καρταλης, πολιτικός της εποχής της κατοχής, της απελευθέρωσης και της μεταμφυλιακης Ελλάδας. Ένας άνθρωπος απίστευτης μόρφωσης, υψηλής ηθικής, και μοναδικού πολιτικού ενστικτου από ότι μαρτυρουν οι άνθρωποι αντίπαλοι και ομοιδεατες που τον έζησαν.
    Ο καρταλης ήταν ο αδιαφιλονικητος ηγέτης της κεντροαριστερας τριάντα χρόνια πριν αυτή δημιουργηθεί ως ενιαίος φορέας από τον Ανδρέα . Συγκεντρωνε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του χαρισματικου πολιτικού ηγέτη ο οποίος κατάλαβε και έβαλε ως στόχο την ΕΘΝΙΚΉ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ. δυστυχώς ο καρταλης πέθανε νωρίς και ξαφνικά αφήνοντας πίσω κενό το οποίο μέσα σε μια πολωμενη εποχή οδήγησε σε τραγωδίες.

    Χθες αυτό που όλοι ήξεραν πήρε σάρκα και οστά. Ο εκσυχρονιστης πολιτικός που ως υπουργός εθνικής οικονομίας οδήγησε τη χώρα στη ζώνη του ευρώ, συνοδευομενος από την πρώην γραμματέα του νυν σύζυγο του πέρασε την πόρτα του Κορυδαλλού. Ο γιαννος Παπαντωνίου. Γεννημένος στο Παρίσι, από πατέρα που ποτέ δε γνώρισε, μεγαλωμενος αποκλειστικά από τη μάνα του. Ο γιαννος των καλών σπουδές, του λαμπερός χαμογελου, του σοσιαλισμου αλά Γκρέκο, της απρόσμενα ταχύτατης πολιτικής ανελιξης, του εκσυχρονισμου της χώρας, του ευρώ, έτοιμαζεται να γυρίσει άλλο ένα επεισόδιο στη πολύ ταραχη ζωή του. Τελευταία στάση Κορυδαλλός, λέει ο σκηνοθέτης.

    Για να συνδέσουμε τις δύο μάλλον αταιριαστες ιστορίες να πούμε ότι ο γιαννος πέτυχε την ταχιστη πολιτική του ανελιξη από το ΚΚΕ εσωτερικού του 1980 στην αγκαλιά του Ανδρέα, δυστυχώς μέσω του ονοματος καρταλη. Έτυχε να είναι παντρεμένος με την κόρη του Γεωργίου καρταλη, η οποία του άνοιξε όλες τις πόρτες της κεντροαριστερας. Με άλλα λόγια ο συνεχιστης ίσως του αδιαφιλονικητου δημοκρατικόυ ηγέτη οδήγηθηκε στον κορυδαλλο ως ύποπτος φύγης από τη χώρα. Ως ειρωνεία εκλαμβανεται το ότι ο φορέας που έχει δημιουργήσει και ηγείται ο γιαννος είναι προοδευτικος φορέας Ελλάδος η κάπως έτσι.