ΑΕΚ – Ajax

Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι παίζει να ήταν το τελευταίο που είχε ενδιαφέρον σήμερα.

Όλοι πάνω-κάτω περιμέναμε ήττα. Το ερωτηματικό ήταν η γενικότερη αντίδραση της ομάδας μετά απ’οσα προηγήθηκαν.

Η ομάδα ξεκίνησε με συνταγή Χιμένεθ, δηλαδή 3άδα στους σέντερ μπακ με Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη, στα άκρα ο Γκάλο με τον Χούλτ στα χαφ ο Άλεφ με Γαλανόπουλο και στην επίθεση Μάνταλος Λιβάια και Πόνσε και φυσικά ο Μπάρκας στο τέρμα.

Απ’το πρώτο λεπτό είχαμε πρόβλημα (πού αλλού?) στην κατοχή της μπάλας στο κέντρο. Όλη μας η ανάπτυξη ήταν οι γνωστές παράλληλες μπαλιές και το γύρισμα στο τέρμα που έδινε μια στη μπάλα μπας και περάσει το κέντρο να την αρπάξει κανας Λιβάια και να τη δώσει στον Πόνσε.

Ο Άγιαξ δεν έδειξε να βιάζεται. Έπαιζαν με τη σιγουριά του φαβορί όπως και στην Ολλανδία. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ευκαιρίες εκτός απο 1-2 αναλαμπές της ΑΕΚ οσο άντεξε ο Γκάλο.

Αλλά όταν πήρες για φορ τον Γιακουμάκη της Αργεντινής ο οποίος τη μια του φεύγει το κοντρόλ την άλλη γλιστράει μόνος του την παράλλη πατάει τη μπάλα και μέχρι να στρίψει του την έχουν πάρει, τότε δεν έχεις ελπίδα για κάτι καλό.

Ημίχρονο 0-0.

Στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου σκεφτόμουν μήπως την πατήσουμε πάλι και φάμε 2-3 γκολ μαζεμένα, αλλά η ομάδα αυτή τη φορά μπήκε υποψιασμένη και πρόσεχε τα νώτα της, ο Άγιαξ συνέχισε να είναι ακίνδυνος και αν είδα καλά κοντέψαμε πάλι να βάλουμε αυτογκόλ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Ο διαιτητής γενικότερα έδινε πολύ εύκολα τις κάρτες.

Και εκεί γύρω στο ’75 που έλεγα “βρε μήπως τσιμπήσουμε το Χ” ο μέγας Μάρκο έκανε πάλι το θαύμα του κάνοντας χέρι σε μια φάση που η μπάλα πήγαινε εκτός τέρματος. Μπέναλτ και κόκκινη, μείναμε με 10.

Αλήθεια, ο Μπάρκας έχει πιάσει ποτέ μπέναλτ? Στην ΑΕΚ δε θυμάμαι να έπιασε κανένα. Ακόμα και αυτά που πάνε πάνω του τα τρώει.

Όταν μας σφυρίζουν μπέναλτ είναι σαν να’χει δεχτεί τη μοίρα του και δεν προσπαθεί καθόλου να αποκρούσει. Αμα τύχει και τον βρεί η μπάλα, έχει καλώς..

Μετά το 1-0 λοιπόν και παίζοντας με 10 παίκτες πάνω σε μια αναμπουμπούλα φάγαμε και δεύτερο. Τετέλεσται.

Ο Άγιαξ έκανε οικονομία δυνάμεων και εμείς περιμέναμε στωϊκά να τελειώσει αυτό το μαρτύριο.

Η ομάδα χρειάζεται γερό restart. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν με το ζόρι. Θα τους πουλήσει? τί να πουλήσεις τώρα που σέρνονται όλοι? ποιός θα δώσει σοβαρά λεφτά για τον Λιβάια το Μάνταλο και το Μπάρκα?

Όμως είναι ολοφάνερο πως και αυτοί οι τρείς (ειδικά αυτοί οι τρείς) είναι πια αλλού.

Ο Λιβάια (η επένδυση του καλοκαιριού) φαίνεται πως πλέον κάνει μόνο κακό στην ομάδα. Ο Μάνταλος στη μιζέρια της ανυπαρξίας του.

Ο Μπάρκας σε στυλ “σας κάνω χάρη που είμαι ακόμα εδω”.

Το μεγάλο λάθος του καλοκαιριού δεν ήταν μόνο πως δεν έφερες παίκτες, αλλά πως δεν έδιωξες παίκτες.

Προσπαθείς τώρα να καθαρίσεις κλίκες, δυσαρεστημένους, βαριεστημένους κλπ.

Μακάρι αρκετοί απ’αυτούς να φέρουν προτάσεις και να φύγουν όπως-όπως. Γιατί μόνο τότε θα αναγκαστείς να πάρεις άλλους.

Και ευτυχώς που κάποιοι δεν υπέγραψαν τις ανανεώσεις, γιατί θα μας κατσικωνόταν για 2-3 χρόνια ακόμα και θα πόναγαν τα μάτια μας.

 

 

 

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

21 Responses to ΑΕΚ – Ajax

  1. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Θα παει και θα παρει αλλους χειροτερους αμα πουλησει αυτους, η δεν θα παρει κανεναν ου Μητσους με καμια δικαιολογια της πουτσας που θα αναλαβουνε οι “δημοσιογραφοι” να μας την πασαρουνε σαν μυρωδατη κουραδα
    Υ.Γ. Εισαι ο Αλεξανδρος του enwsi.gr ? 😛

  2. Ο/Η akis λέει:

    Έχει πιάσει ο Μπάρκας πέναλντι πέρσι στο τελικό με τον ΠΑΟΚ. Αλλά εδώ και ένα δίμηνο δε βλέπεται. Ειδικά με τη μπάλα στα πόδια είναι κίνδυνος θάνατος. Κακομοιριά στο χορτάρι, κακομοιριά και στην εξέδρα απόψε. Πετάξαμε και μολότοφ, έτσι για να έχουμε μια πρωτιά στο θεσμό. Γενικώς, σαν club, δεν έχουμε αυτή τη στιγμή καμία θέση στη συγκεκριμένη διοργάνωση…

  3. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Ναι εγω είμαι 😛
    **Ξέχασα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην ΠΑΕ για την άψογη διοργάνωση του παιχνιδιού όπου “τα παιδιά” πήγαν να κάψουν ζωντανούς τους οπαδούς του Άγιαξ.
    Επειδή είμασταν και υπότροποι ποιός ξέρει τι τιμωρία μας περιμένει.
    Δεν είμαστε εμείς για Champion’s League.
    “καταρχήν αυτό το παιχνίδι είναι για πρίγκιπες, δεν έγινε να πούμε για λινάτσες. Τι να μας πει τώρα ο κύριος Αυγολέμονος”.
    Διαχρονικό το βιντεάκι.
    **Αν ο τύπος αυτός δε συλληφθεί μέχρι αύριο η ΠΑΕ είναι συνένοχη. Φαίνεται η φάτσα του, κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη.

  4. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    γραφικοι ειναι και εκει σαν το ηλιοβασιλεμα στην Σαντορινη αλλα τουλαχιστον περνανε τα σχολια οχι σαν το σαιτ του Σουτζουκογλου 😛
    τι σημασια εχει η τιμωρια ρε λες και θα βγουμε ευρωπη του χρονου, αλλη μια δικαιολογια για να μην κανει τιποτα ου Μητσους, κουτι του εκατσε , πως το ελεγε ο θειος αυτους τους οπαδους εχουμε και ουτε μπορουμε ουτε θελουμε να τους αλλαξουμε

  5. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    Arrivedeci Marino και να μη μας γράφεις… Δε μπορεί το παλικάρι, δεν τον βλέπετε;….. Σίγουρα η ομάδα έχει ελλείψεις στο ροστερ, σίγουρα ο πρόεδρος δε βοήθησε την ομάδα φέτος με προσθήκες, αλλά σίγουρα το παληκαρακι είναι επικίνδυνος….. Πήρε μια ομάδα πρωταθλήτρια και την κατάντησε με κανένα διακριθεντα. Παγκόσμιο ρεκόρ, κανένας διακριθεντας, έχουμε 2 μήνες να σκοράρουν, πως τα κατάφερες έτσι;….. Στο καλό, είσαι επίπεδο δελά και μοραις….

  6. Ο/Η bandog λέει:

    τραγικοι…

    πρωτα απ ολους ο προπονητης. ειχε καταλαβει οτι σημερα ηθελε τη νικη?
    τι εμπνευσεις ηταν αυτες με το σχημα και τις θεσεις?
    γιατι επρεπε να μεινει η ομαδα με δεκα παικτες για να κανει αλλαγες?

    ρε τιγρη , σοβαρα τωρα σου εφεραν προταση μανταλος και λιβαγια και τους κρατας ακομη?

    για τον παραγκωνιζμο τωντ ριων αναμικτα συναισθηματα,
    σωστη ως κινηση αλλα εντελως λαθος timing την ωρα που η ομαδα χρειαζεται ολα της τα οπλα πριν τελειωσει η χρονια και ξεκινησουν οι μεταγραφες…

    ειδα τον συνταξιουχο τοιγκρινσκι να ματωνει κυριολεκτικα τη φανελα σημερα και αναρωτιεμαι με πιο σκεπτικο ο λαμπροπουλος ζητα τα τριπλασια απο αυτον!

    και ποσα δλδ θα πρεπει να ζητησει ο μπακακης που παιζει 2 χρονιες μονιμως στα κοκκινα , δεξια-αριστερα, χωρις να παραπονεθει…

    παντως ο καλος σιμοες λειπει απο την ομαδα οποτε ή τα βρισκουν μαζι του κανοντας ενα βημα πισω ή βρισκουν ανταξιο του.

    ειλικρινα δεν ξερω πως κατραφεραμε και διαλυσαμε μια στρωμενη περσινη ομαδα?

    τελικα δεν καταφεραμε να αντικαταστησουμε βρανιες-τσινο ουτε τα λαχεια λαζαρο-κονε.
    και αλλο να εχεις στον παγκο εναν παιχτη με την προσωπικοτητα του μασουντ και αλλο τον μοραν…

    πολλα λαθη απ ολους!

    ΥΓ: ευτυχως που η οριτζιναλ μιλαει με πραξεις και οχι με λογια….

  7. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Ομάδα ασορτί με τη φάτσα του εμβληματικού αρχηγού της,συμβαδίζουσα απόλυτα με τη νοοτροπία του μουντρούχα του πάγκου της ,που παριστάνει τον προπονητή και φυσικά βγαλμένη από τα όνειρα (η εφιάλτες;) ενός λαμόγιου που χτίζοντας το μαυσωλείο του ,έχει γράψει στις σαγιονάρες του τα γίδια, που οι εντολοδόχοι δημοσιογράφοι ταίζουν με περισσή φροντίδα σανό.
    Για όλα τα παραπάνω ,η παρήγορη διαπίστωση,είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των ”θαμώνων’ του παρόντος χώρου,κατ’αναλογία ,έχουν κατατάξει τις παραπάνω ”καταστάσεις” εκεί που τους αξίζει.
    Είπαμε:Το τσίρκο θα έχει κι άλλες παραστάσεις…Καλή μας διασκέδαση…

  8. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    A better tomorrow
    Ε ναι περνάνε τα σχόλια. Ενω στον κεφτέ είμαι μπλοκαρισμένος απο την εποχή που έφυγε ο Gus.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ‘Όλους : Είχα χρόνια να δω τον κουτσό να έχει απαιτήσεις. Είχα χρόνια να δω τόσο της πλάκας Μελισσανίδη. Που δήθεν πήρε αποφάσεις εναντίον της πολιτικής του. Φυσικά περιμένω το τίμιο νούμερο : ΤΟΝ ΔΗΜΑΤΟ.

  10. Ο/Η akis λέει:

    @Steven
    Τί περιμένεις από το Δημάτο???Το πολύ πολύ να πει κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε πει μετά το Βόλο, τίποτα δηλαδή….Το ότι πέφτανε μολότοφ, το ότι κάποιοι μπούκαραν ομαδικά στη 15, ενώ υπάρχουν κανονικά τουρνικέ, και ότι παρακαλάγανε από τα μεγάφωνα να κατέβει το πανό και τους γράφανε λέει πολλά για πολλούς…

  11. Ο/Η Márton Esterházy λέει:

    @ Στηβεν : πωπω δύσκολη βραδια αλλά εκτιμώ οτι δυστυχώς είμαστε μόνο στην Αρχή… Εχω την αίσθηση οτι μπαίνουμε πια σε precarious εποχές, οπότε ας ξεχάσουμε γρηγορα τα ησσόνος σημασιας θέματα (πχ η μη ανανέωση των 3) και ας εστιάσουμε σε αυτο που αρχίζει να αχνοφαίνεται : το περασμα στην επόμενη μέρα του Συλλόγου με οσο το δυνατόν λιγότερες τραύματα και κλυδωνισμούς.
    Ποια ειναι η δική σου ανάγνωση ?

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς akis : Φυσικά δεν μπρεί ένα χοιρογούρουνο να μου πει κάτι. Όμως αν δεν βαρέσουμε τον κόλακα. πώς θα γίνει καλύτερος ο υπερφύαλος βλάκας;

  13. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Τι να λέμε. Η ΑΕΚ έπεσε κατηγορία και “τα παιδιά” έκλεβαν τα παπούτσια των παικτών μπροστά στις κάμερες.
    Οσα χρόνια κι αν περάσουν δεν το ξεχνάω. Έχει χαραχτεί στη μνήμη μου.
    Ποιές μολότοφ τώρα..

  14. Ο/Η akis λέει:

    @Ο Παρατηρητής
    Ε, να μην έπαιρναν κάτι για τον κόπο τους???Και παλιότερα, όταν κάποιοι παίκτες δεν υπέγραφαν ρύθμιση για να μπει η ομάδα στο 44, τα παιδιά είχαν πάει στους Θρακομακεδόνες και πήραν κάτι για τον κόπο τους, απλά δεν ήταν live εικόνα όπως με τον Πανθρακικό…
    @Steven
    Ο άνθρωπος δεν αλλάζει μετά από κάποια ηλικία…..

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το καλοκαίρι έγραψα το -ταχα μου- προπονητή ως σαχλαμαρινο. Την ωρα που άκουγα για προπονητή δεκαετίας. Ενε γελοίο υποκείμενο που βγάζει την πυρά του απέξω στις μαλακιες που κανει μονιμα.
    Σημερα οταν έμεινε με 10 εκανε επικά πραγνατα-έβλεπα το ματς: έβγαλε δεξί μπακ και εβαλα επιτελικό μέσο. Μετα έβγαλε αριστερο χάφ και έβαλε Χέλι εξτρέμ. Στο τελος έβαλε καο το Ρομα το γύφτο μεςα να πάρει μάλλον κανα τρίποντο.

    Ατο ημίχρονο μιλώντας με ενα φίλο στη Ελλάδα μέ char ειπα-και δε κανω καμμια πλακα – αυτος ο μαλακας ο Λοβαγια θα αποβληθεί. Τον έβλεπα πως έπαιζε βρώμικα συνεχεια και επειδή τον Oliver το ξερω καλα άο τη premier θα στη χαρίσει 1-2 αλλα μετα δε μασάει. Ειναι ικανός να σπυ δείξει 2 κάρτες στην ίδια φαςη.

    Πέρυσι το καλοκαίρι τελος Ιουλίου έκανα ενα post για τον Γιάκομπ και ποσο πολυ θα λείψουν τα τρεξίματα του. Οχι καθαυτά μονο, αλλα και απο το εταίρο ΣΙμοες που ειναι με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα ο πολυτιμότερος παίκτης ατού του ρόστερ. Το οτι άντεξε ενα εξάμηνο ηταν απο μονο του θαύμα.

    Το καλοκαίρι έγραψα οτι παίκτης Πόνσε δεν υπαρχει. Σεντερ φορ που τη βρίσκει με το καλάμι και θέλει τρεις επαφές για να τη κανει καλα ειναι για να παιζει Α τοπικό.
    Το καλοκαίρι κορόιδευα κάποιον Μπογε που παιζει μπαλλα αλάνα. Να πάρω τη μπαλλα να περάσω 5 να κανω σουτ.

    Για τη τρομερή επιλογή του Μελ που ακούει στο όνομα Λιβαδιας τα λεω απο περσυ. Εκανε κανα δίμηνο τέτοιο καιρό 5-8 υποφερτά ματς με μπόλικη δόση τυχης και αυτο ηταν. Ενας αποτυχημένος ΜΑΛΑΚΑΣ ηταν ειναι και θα ειναι. Οπως είχε πει τοτε: θεωρείς τυχαίο πτι σου πούλησαν τη γίδα αλλα στον αραουχο δεν άφησαν ουτε καν οψιον;

    Η ΑΕΚ το 2018-9 διοικείται με πρακτικές 1990. Χάνει περιουσιακά στοιχεία της τσαμαπα επειδή ο βλάχο-εγωισμός του ιδιοκτήτη της δεν τον αφήνει να παραδεχτεί πτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΑΜΑΩ. Αν δε τα βρίσκεις με ενα παίκτη σου που λήγει σε ενα έτος το συμβόλαιο του ΤΟΝ ΠΟΥΛΑΣ. Για να πάρεις λεφτα βα μη φύγει τσάμπα και για να βρεις άλλον στη θεςη του. Δε περιμένεις να κανεις το καμπόσο και το μάγκα -κουτσαβάκια τα λέγανε παλιά- για να κόψεις;;; 2 κατοστάρικα. Καταλήγεις να χάνεις αντί να κερδίζεις απο μια πώληση εςτω μικρή εςτω φθηνή. Τι ειναι προτιμότερο; Να έδινες τον σιμοες εςτω 1εκκ η να το πληρώνεις 400 χιλιάρικα 7 μήνες να κάθεται και να φύγει τσάμπα;
    Ποτε επιτέλους θα πάψει η αεκ να συμπεριφέρεται σε κερετωμενη γκομενα που τρέχει στα «προπονητικά» να κανει υστερίες στους πρωην της;

    Δε έφτανε το γραφικό που έτρεχες μεςα στη νύχτα με το Gus?

    Με το Γιάκομπ δε κατάλαβες τίποτα;

    Αλλα θα μου πεις ποιος θα στα πει αυτα; Ο Λυσσανδρου το τυρί που διαβεβαίωνε οτι ο Λαζαρος δε θα παίξει ατο γαύρο;
    Η ο Φιλιατράς που το ανοίγει και γελάνε πι πέτρες; Η μήπως εκείνος ο Ματιασεβιτς που σε 4 μήνες τον έδιωξες; Σοφή επιλογή και αυτη δειχνει ΑΚΡΙΒΩΣ πως σκέφτεσαι και πως λειτουργείτε. Στο πόδι και οτι ναναι.

    Άλλωστε δεν ειναι μακριά ο καιρός που και το Ζήκο τον είχες διώξει για να τον ξανάπαρεος. ΟΚΤΩ μάζεψε σημερα απο την ανάλογα ακαδημία του Άγιαξ. ΟΚΤΩ τρώνε τα ταλέντα σου. Η επομενη γενιά δηλαδή!

    Κάτσε εσυ και βαυκαλίσου οτι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια, οτι ξέρεις μπαλλα-διοικηση- στελέχωση-ολα σε ενα και οτι μπορείς να κοροϊδεύεις το κοσμο επειδή σου ΕΔΩΣΑΝ το πρωτάθλημα και 10 βλάκες νομίζουν οτι κατι εγινε.

    Πρόσεχε μονο γιατι το DoJ κατι που επίσης ειπ τον Ιούλιο ΔΕΝ ενδιαφέρεται αν είχες πουλήσει 1 χρόνο πριν. Αυτο που ενδιαφερει και εκει κοιτάνε ειναι πως ποςα και γιατι δόθηκαν σε μια εταιρεία φάντασμα ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΟΥ ακομη και πέραν της σύμβασης.
    Ειναι και μια εταιρεία που η γάτα ο Λυσσανδρου τη πέρασε στον ισολογισμό ως δάνειο. Για τοςο ΜΑΛΑΚΑ μιλάμε που δεν σκέφτηκε καν να αποφύγει το συσχετισμό.
    It’s called MONEY LAUNDRIES στα αγγλικά. να σε βοηθήσω.

    ΥΓ πρώτο θεμα στο BT SPORTS η μολότοφ και η ευθείας βολής στους Ολλανδούς. Η ΑΕΚ θα εχει 1000% ποινή έδρας και ειναι πολυ πιθανός ο αποκλεισμός μια και ειναι ηδη με αναστολή. Ειδικά μετα άπο αυτα που έγιναν με τη Conmebol και ρεζιλεύτηκαν οι Infantino and co. Αλλα οπως ειπες: αυτούς τους φιλάθλους έχουμε και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να τους αλλάξουμε. Φυςικα και ΔΕΝ θέλετε. Γι αυτο μας διώξατε γι αυτο σημερα το γηπεδο ηταν κηδεία και ουτε καν μισό γέμισε. Να τους χαίρεσαι ΟΛΟΥΣ

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ.

    Well done!

    Sent from my iPhone.

  16. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Εύχομαι να αποβληθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ευρώπη για μια πενταετία τουλάχιστον μήπως και καταφέρουν οι κάφροι εδώ να σκοτωθούν όλοι μεταξύ τους. Να μην χρειάζεται να γινόμαστε ρόμπες κάθε φορά. Η απόλυτη ξεφτίλα, τους έχω σιχαθεί…
    Για τον αγώνα τι να πει κανείς; Όταν δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ παίχτης σου να μπορεί να παίξει ένας εναντίον ενός τους Ολλανδούς. Δύναμη μηδέν, τεχνική άστα να πάνε. Να γυρίζει η μπάλα πλάι και πίσω συνέχεια Από ταχύτητα σκέψης και αντίδρασης στην φάση τι να πω, οι ποδοσφαιριστές αυτοί του Άγιαξ θα ήταν ΑΔΙΚΟ 100% να μην κέρδιζαν χτες. Και με χαλαρούς ρυθμούς για αυτούς πιστεύω…

  17. Ο/Η stelathen λέει:

    Η ΑΕΚ ηρθε, εμεις φευγουμε…………

    @Snitch , αν στραβωσει η ιστορια στην αμερικη, παιζει να ζητηθει και η συλληψη-εκδοση του? σαν προσωπικη γνωμη στο ρωταω

  18. Ο/Η Hokan λέει:

    Steven, συγγνώμη, ο Μελισσανίδης δέχεται να πληρώνει τα πρόστιμα σε Ελλάδα και Ευρώπη από 30 παλιόπαιδα, να χάνει και έσοδα η ομάδα από αυτούς που κάθονται σπίτι γιατί πλέον δεν θέλουν να πάνε γήπεδο, αντί αυτά τα χρήματα π.χ. να τα δώσει στον Σιμόες? Δηλ. τι λογική είναι αυτή? Ακόμα αυτό το πράγμα με τους παλαίμαχους που γίνονται προπονητές σε ακαδημίες μέχρι που θα φτάσει? Δίκιο έχει ο Snitch. Πάρτε έναν κανονικό προπονητή. Άκου εκεί 1-8. Ποιοι είναι οι scouters των παιδιών?
    Υπάρχει κάποια επιστημονική προπονητική προσέγγιση γι αυτές τις ηλικίες ? Προπονητές στίβου να τους μάθει πως να τρέχουν? Τι είναι οι ακαδημίες, παιδότοπος?

  19. Ο/Η Savvi λέει:

    Πραγματικά δεν ξέρω, έγινε κάτι; Δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τα γεγονότα των τελευταίων δέκα ημερών. Η ΑΕΚ έχει πυροβολήσει τον εαυτό της. Όλοι παρακολουθούν μουδιασμένα ακόμα και οι δημοσιογράφοι μας. Σαν να σε έχουν πετάξει στα κάρβουνα ξυπόλητο. Δυστυχώς «πτωχεύσαμε» σε όλα τα επίπεδα με το κερασάκι στην τούρτα να είναι μια μολότοφ!!!

  20. Ο/Η FLEVEND λέει:

    Για την ΑΕΚ ειπώθηκαν τα πάντα…Τι να προσθέσει κανείς;Τέτοια λάθος διαχείριση και την κορυφή να βρεθείς στον πάτο δύσκολα να το πετύχεις και βαλτός να είσαι..

    Κάτι σχετικό με αυτό που ρωτάει ο @stelathen…

    Πώς ο Μ του γαύρου(ο Καμένος, ο “δικός μας” Μελ. και πολλοί άλλοι μιλούσαν για βόμβες και ρουκέτες που θα σκάσουν από ΗΠΑ…) βρέθηκε σήμερα να συνεργάζεται με την ναυτιλιακή του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ;

  21. Ο/Η The Snitch λέει:

    67 λεπτα συνολο με 2 κοκκινες, επαιξε ο Μαρκο ο παικταρας που στοιχησε +2εκκ ευρω. Παλι καλα που ΑΛΛΟΣ τα πληρωσε να λεμε. Η πρωτη κοκκινη αφου ειχε ληξει το ματς! Κρατηστε τον μη σα φυγει, ειναι ηδη τιμωρημενος για minimum 3 αγωνες, 1 φετος και αλλους 2 του χρονου, αν δε φαει παραπανω. Αρα ΑΝ βγεις ευρωπη, στο προκριματικο σιγουρα ΔΕΝ παιζει. Σουπερ η επιλογη του μπαλαδορου του Μελισανιδη μη ξεχναμε. Που παλιοτερα-πριν 3 χρονια- ειχε κανει την ιδια δηλωση για τον ….Αρθρο. Η αλλη αδυναμια (δικα του λογια) ο Πετρακης ο ηγετης, πλεον δε προκαλει θυμο αλλα θλιψη. Πως ενας παικτης που εχει μια σχετικη τεχνικη ικανοτητα απο τη τεμπελια του δεν εμεινε καν στασιμος 5 χρονια αλλα χειροτερος. Ελαφρυντικο σιγουρα οι 2 σοβαροι τραυματισμοι του. Γι αυτο οποιος ΞΕΡΕΙ -και οχι απλα βλεπει- μπαλλα αμα τον δεις στο ματς ΔΕΝ βαζει πλεον ποδι-γονατο στη κοντρα αλλα πεφτει κατω μολις παει να ζορισει η φαση. Το να φοβασαι ειναι λογικο. Το να εισαι απροπονητος, να μη εχεις βελτιωθει καθολου σε σπριντ και αντοχη, αλλα να παραμενεις ενας ξεροκεφαλος που νομιζει οτι κατι κανει ειναι απλα θλιβερο. Οταν βλεπεις- μη παμε μακρια- τον εξισου αμπαλο Μπακακη που καλυπτει την αμπαλοσυνη του με τρεξιμο και πεισμα. Οχι οτι κανει κατι τρομερο, απλα μολις κανει μια πατατα δε πεφτει κατω να κουναει τα χερακια στο ref αλλα επιμενει στη φαση. Χθες π.χ εκανε μια σεντρα απο εξω δεξια που κατεληξε αουτ καμμια 20αρια μετρα ΠΙΣΩ (ναι πισω πηγε η μπαλλα) αφου πρεπει σε υψος να εφτασε στο πανω διαζωμα. Να γελας κανονικα δηλαδη. Το καταλαβε και ετρεξε αμεσα πισω στη θεση του τουλαχιστον. Λιγος? Σιγουρα. Αλλα τουλαχιστον εχει ενα Χ φιλοτιμο. Το οποιο απεκτησε πριν 2 χρονια γιατι ειχε ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια αντιμετωπιση με το πετρακη. Απλα καταλαβε οτι η ΑΕΚ ειναι το ταβανι του και πρεπει να κανει οτι μπορει να μεινει εκει, εστω και ετσι, με το φιλοτιμο δηλαδη.

    Αυτα βλεπει λοιπον ο καθε Σιμοες ο καθε Γιακομπ ο καθε Gus και ο καθε- καθε που ηταν, ειναι και θα ειναι στο μελλον. Ενα ιδιοκτητη που δηλωνει οτι πληρωνω οσο γουσταρω το ροστερ οχι βαση αποδοσης αλλα βαση αδυναμιας! Που ειναι μια χαρα αρκει οι υπολοιποι να αμοιβωνται δικαια και βαση προσφορας. Ο Μπαρλος εδινε στο Θωμα τοτε ενα πεντοχλιαρο (τρελλο νουμερο για την εποχη) σε καθε γκολ. Δεν εκανε ομως το τσιγγουινο σε ολους τους αλλους..
    Κανω τη μια πατατα μετα την αλλη με τους Ματιασεβιτς τους Φιλιατραδες που εχουν γινει το ανεκδοτο της εταιρειας (με τον ρουφιανο γελαει το μισο ροστερ το αλλο μισο δεν του δινει καν σημασια) με τους Λεσκοτ και τους Ουγκο που κονομανε 500αρες για να σκοτωνωνται με τα ποδηλατα η να μονομαχουν με τα σουβλατζιδικα, αλλα τσιγγουνευωνται 200 χιλιαρικα σε ανθρωπους που εχουν σκαψει 10 ποντους το γηπεδο στη θεση τους απο το τρεξιμο.

    Βλεπουν ενα τυπο που λειτουργει εγωιστικα και ζητα ενοτητα και φιλοτιμο απο την ομαδα τη ιδια στιγμη που ο ιδιος σπερνει τη διχονοια με παιδια και αποπαιδια μπροστα σε ολους. Που διαχωριζει την ανταμοιβη της προσφορας και της εργασιας οχι με το αποτελεσμα αλλα με το ποσο γουσταρει το καθε ενα. Ενα κυκλοθυμικο που δινει συμβολαιο (σωστα?) στο Λαμπροπουλο οταν χτυπησε αλλα 8 μηνες μετα τον βγαζει σεντρα επειδη ζητησε ως ο πιο σταθερος CB να ανταμειφθει γι αυτο που η ιδια η ομαδα τον εβαλε να κανει.

    Ενα τυπο που σημερα σε αγκαλιαζει και σε εχει πρωτο πρωτο αλλα μετα απο 2 μηνες μπορει να σε απειλει επειδη δε θελει να παραδεχτει οτι σε κρεμασε,ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ, αλλα πηγε να κανει, αλλα εκανε και δε θελει να το παραδεχτει ουτε στο καθρεπτη. Ειναι το κλασσικο συμπτωμα του ανθρωπου που δεν ακουει κανενα και κανει οτι θελει γιατι ‘δικο μου ειναι το μαγαζι αρα εγω ξερω καλυτερα απο ολους’. Δικο μου ειναι και θα κανω οτι μου ερθει μονο και μονο για να βαυκαλιζωμαι οτι ειμαι μαγκας. Το οτι τα αποτελεσματα σου δειχνουν οτι καποια αλλη αποψη που δεν ακους ποτε, σε εχει ριξει κατω απο τα μισα σε αποδοση, δε σου λεει κατι. Οι τουρκοι το λενε μπουνταλα αν δε κανω λαθος. Η Ελληνικη νοοτροπια που αδυνατει να καταλαβει καποιος οτι ειναι αδυνατον- ακομη και να εισαι κορυφαιος σε ολα (ενας Jobs ενας Gates πχ) να μπορεις να τα προλαβεις και να τα κανεις σωστα. Οτι θες συνεργατες που τους βαζεις σε ενα ποστο ακριβως γιατι ειναι καλυτεροι γνωστες απο σενα για 2 λογους. Πρωτον θα παραγουν καλυτερα αποτελεσματα, δευτερον θα μοιραστει ο ογκος της δουλειας των αποφασεων των αποτελεσματων και θα μπορει να υπαρχει μια ορθη διαχειρηση. Οσο και να μη σου αρεσει ΠΑΝΤΑ υπαρχει καποιος που παραγει καλυτερα απο σενα.

    Μπορει να εισαι ο πρωτος. Ο ιδρυτης. Ο Νο 1. Να εχεις πετυχει πολλα μονος σου απο το μηδεν. Να ρισκαρες να κερδισες η να εχασες- παντα αυτα εχουν ενα τιμημα. Αλλα απο μια στιγμη και περα οι καταστασεις ΑΠΑΙΤΟΥΝ να ανοιξεις λιγο το μυαλο σου και να μαθεις να ΑΚΟΥΣ. Να κοιτας να εχεις διπλα σου ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ απο σενα και ας μην αρεσει στον εγωισμο σου που σου πηραν τη πρωτια. Που εκαναν καλυτερα νουμερα, που εφεραν καλυτερα αποτελεσματα. Ετσι μεγαλωνουν με υγεια ΟΛΑ τα μαγαζια. Απο το καλυτερο θα πας μπροστα οχι απο το χειροτερο, ουτε απο το κλακαδορο yesman που τον εχεις να σου τρεφει τη ματαιοδοξια σου. Που τον εχεις να σου λεει μερα νυχτα ποσο δικιο εχεις ποσο γαματος εισαι και ποσο ζηταει εναγωνιως να ‘μαθει’ απο σενα. Αυτοι οι τυποι οχι μονο δε προσφερουν τιποτα –περαν του να αναδεικνυουν τη γελοιτητα τους- αλλα σε κρατανε και στα πολυ χαμηλα επιπεδα τους. Αλλιως σου φταινε ολοι μονιμα, πεφτεις σε ενα κυκλο εσωστρεφειας περιτρυγυρισμενος απο ανικανους που τους εχεις διπλα σου μονο και μονο για να δειχνεις (σε ποιον?) ο μαγκας ο καλος ο ξερολας. Γι αυτο αντι να πας μπροστα κανεις κυκλους γυρω απο τον εαυτο σου και καθε φορα, καθε ενα καθε δυο χρονια, κοιτας να κανεις ΠΑΛΙ restart απο το μηδεν. Με τη ελπιδα που πιστευεις οτι αφου το εκανες τοσες φορες, σιγα μη δε το κανεις παλι. Αφου ‘ξερεις’ εσυ. Το οτι μονος σου ξεκινησεις και μονος σου εισαι ακομη δε σου λεει τιποτα..

    Το οτι εισαι ΠΑΛΙ εκει που εισουν πριν 5 χρονια με το Δελλα, πριν 2 χρονια με το Γουιλι το θερμαστη και τωρα με το ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΝΟ, δε σου λεει κατι. Δε σε βαζει σε σκεψεις οτι τιμωρησαι συνεχεια απο τους οπαδους που διαλεξες να εχεις και χανεις λεφτα βαθμους και γινεσαι ρεζιλι τωρα πλεον και στην Ευρωπη σα το Σαραφη που απο τα Τρικαλα πηγε στο Παρισι και ξαναγυρισε στα Τρικαλα . Δε σε προβληματιζει οτι κανεις κυκλους γυρω απο την ουρα σου σα το σκυλο. Ξερεις τι γινεται στο τελος. Ο σκυλος βαριεται και το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Η ουρα μενει κολλημενη στη θεση της. Οπως εσυ εμεινες μεν με την 70αρα σε 2 χρονια, αλλα εμεινες και με ενα ΣΑΧΛΟ στο παγκο και τον πετρακη με το μαρκο στο ροστερ να τρως φαπες να γελαει η ευρωπη με μηδεν βαθμους. Με -12 στο πρωταθλημα να σε εχει περασει ο Δωνης με τα σχολιαροπαιδα.

    Το κακο δεν ειναι να κανεις λαθη. Ολοι κανουμε και χοντρα μαλιστα. Το κακο ειναι να μη μη διδασκεσαι απο αυτα που κανεις και να επιμενεις στα ιδια. Αυτο ειναι το χειροτερο απο ολα.

    PS. Αμα ειμουν στο πειθαρχικο της UEFA θα εριχνα την εξης καμπανα: 5εκκ ευρω προστιμο για αποπειρα ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ, και 3 ετη-συμμετοχες αποκλεισμο απο ολες τις ευρωπαικες διοργανωσεις σε ΟΛΑ τα επιπεδα. Να παιξεις ξανα τη τεταρτη φορα που θα βγεις ευρωπη δηλαδη σε 5 χρονια. Αλλωστε και που πηγαμε 2 χρονια τωρα τι καταλαβαμε? Ειδαμε μηπως κανα εσοδο στο ροστερ? Ετσι κ αλλιως ο σαχλαμαρινος ΜΗΔΕΝ βαθμους εχει και 12 γκολ παθητικο σε 5 ματς. Ειχα πει για 18 γκολ πριν αρχισουν τα ματς και μηδεν βαθμους. Το δευτερο λογικα το επιασα. Το πρωτο ειναι μεν δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο ειδικα μετα το ρεζιλεμα χθες στη Γερμανια, αμα γκαζωσει η Μπενφικα ευκολα το ριχνει το ταληρο. Εδω σου εριξε 3 εκτος. Οχι τιποτε αλλο αλλα αμα τους πεταξεις ολους εξω δε θα τρωει και ο Ζηκος τις οκταρες να μας γεμιζει με ελπιδα για τις ακαδημιες. Αλλη μια επιλογη του ξερολιδη που μαλλον το μαγεψε η δουλεια στο Δουκα.

    @ stelathen: Aυτο αν θυμαμαι το ειχα κανει post πριν 2 χρονια! Το εσεις ηρθατε εμεις φευγουμε ενοοω.
    Ναι απο οσο γνωριζω. Οι Αμερικανοι και οι Αγγλοι (ιδιο πραγμα ειναι) ΔΕΝ ειναι Ελληνες να ‘ξεχνανε’ με παραγραφες. Ειδικα αμα πας να τους χαλασεις τη βιτρινα που λεγεται Wall Street και City. Εκει το χρημα- με οτι αυτο συνεπαγεται (θεσμους, διαδικασιες, how the game is ruled)- ειναι πανω απο ολα.
    Ανακοινωθηκε ενα deal με τον Wilbur Ross που εχει ξεκινησει εδω και μηνες. Οταν το δεις θα καταλαβεις λοιπον τι μπαλλα παιζει ο ενας και τι ο αλλος. Τοσο απλα.
    Sorry για τα autocorrect που εκαναν το δεξι-χελι π.χ. Ειναι απο κινητο τα σχολια, προσπαθησα (με κοπο ειναι η αληθεια γιατι η Apple εχει μια περιεργη αποψη για τις λεξεις) να το φτιαξω οσο μπορουσα.

    Sent from my iPhone.