ΛΙΜΑΝΙΑ

Το κείμενο που αναδημοσιεύω, μπήκε στην εφημερίδα στις 16/12/2006. Φυσικά δεν έχει σχέση με την ΑΕΚ, που προσπαθεί να δει τις πταίει, αλλά καλή είναι και λίγη αποτοξίνωση. Το έγραψα διότι είχα κάτι containers να εκτελωνίσω, και δεν ήξερα σε ποιό λιμάνι να τα ξεφορτώσω μπας και παραδώσω.

_____________________________________________________________________________________________________________

                         Συγκοινωνούντα δοχεία και μαφία τριών επιπέδων στα λιμάνια

Φτηνή τσίχλα την ελευθερία …

…ο λαός για να μην χάσει την τεμπελιά του

 

Κάθε μέρα που περνάει διαπιστώνω οτι η Ελλάδα δεν είναι μπουρδέλο. Αρχίζω και εδραιώνω την ιδέα και την άποψη και την γνώση μου. Είναι κρίμα επειδή κάτι δεν μας πάει καλά,  να βρίζουμε και να υποβιβάζουμε θεσμούς. Αλλοιωνόμαστε ρε παιδί μου και εμείς.

Γίνεται μακελειό. Χαμός. Η αλυσίδα των νταβατζήδων έχει χοντρούς κρίκους. Δεν σπάει εύκολα. Είναι μια βαρειά κρατικοιδιωτική μπάλα που δεν κουνιέται με τίποτα. Είναι πασπαλισμένη και με κομματικοπολιτική σκόνη. Στηρίζεται στα ανθρώπινα απλά ιδέωδη του δικαιώματος στην εργασία και στην απεργία. Και στον κόπο και τον μόχθο του εργάτη. Και του απλού υπαλλήλου και του φορτηγατζή και του χειριστή του γερανού.  Και του διοικητικού υπαλλήλου του οργανισμού.

Μιλάω για την θεαματική απεργία στα τρία μεγάλα λιμάνια της χώρας. Είπε η κυβέρνηση ότι θέλει να τα ιδιωτικοποιήσει. Μια τέτοια απόφαση σημαίνει οτι το κράτος δεν ξέρει τι να τα κάνει. Δεν ξέρει πώς να παράξει χρήμα από αυτά. Η ότι είναι έρμαιο κάποιου ύποπτου συμφέροντος  που εκβιάζει στρατηγικά. Το αφήνω αυτό γιατί είναι γνωστή καραμέλα της εκάστοτε αντιπαράθεσης.

Το σίγουρο είναι ότι ο  προϊστάμενος του λιμανιού δεν μπορεί να το διοικήσει. Δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί. Ούτε σαν κονόμα για το κράτος, ούτε σαν κονόμα για την τσέπη του. Ούτε βέβαια και αισθάνεται και προϊστάμενος γιατί αύριο με την απλή αλλαγή του κυβερνώντος κόμματος θα χάσει τη θέση του. Είναι βαλτός, προσωρινός και δεν υπάρχει τρόπος να μετρηθεί η δουλειά του. Η όποια δουλειά του. Αφήνει λοιπόν το λιμάνι να δουλεύει μόνο του – με αυτόματο πιλότο – και περιμένει τον χρόνο της ομηρίας του.  Χοντρή ανικανότητα.

Όταν λοιπόν ένα λιμάνι – και όχι μόνο- δουλεύει χωρίς διοίκηση συμβαίνει το εξής:  Την διοίκηση την αναλαμβάνει ο εργαζόμενος. Ο οποίος αναπλάθει τα κλασσικά ελληνικά χαρακτηριστικά: ασύδωτη τεμπελιά και εύκολο κέρδος πολλών χρημάτων χρησιμοποιώντας σαν ασπίδα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Φωνάζει και τα αντιπολιτευόμενα κόμματα. Αυτά στον βωμό πρόσκαιρης καιροσκοπικής αντιπαράθεσης ομιλούν περί δημοκρατίας και ανικανότητας κυβερνητικής πολιτικής. Εχοντας σαν ακροατή τον λαό πετυχαίνουν τον στόχο τους.

Ο λαός μισεί το κράτος και τον διοικητή ή τον εργοδότη. Λατρεύει τον καταπιεσμένο και τον κλέφτη. Γουστάρει να κονομάει ενώ δεν κάνει τίποτα. Την δημοκρατία, την ελευθερία και την ισότητα τα έχει φτηνή τσίχλα προκειμένου να μην χάσει την τεμπελιά του. Και κυρίως το μαύρο χρήμα του. Χωρίς να καταλαβαίνει οτι αυτό το κράτος σε κάθε τομέα της ζωής διοικείται απο έναν φασισμό περιστασιακό. Και χρονικά και τοπικά.  Και είναι ο ίδιος ο λαός  που το ζητάει αυτό.

Χαμογελάει πονηρά και τον περιμένει στην δική του γωνιά. Στην δική του απεργία. Κι όλοι μαζί χέρι-χέρι αλλά χωρίς τον Καρατζαφέρη οδηγούνται στον γκρεμό και στην απόλυτη εξαθλίωση. Είτε απο τα τοπικά ισχυρότατα συμφέροντα, είτε απο την εκλεγμένη κυβέρνηση. Αυτοί, με τη σειρά τους,  βλέπουν οτι ο λαός είναι της πλάκας και επιβάλλουν μαι δικτατορία που ο Φράνκο ή ο Χίτλερ μοιάζουν με νηπιαγωγείο. Αυτοί οι δικτάτορες  μετρούν τα λάθη τους στον τάφο.

<<Τι εύκολα  μαυρίσαμε το πρόσωπο μας; >>, συλλογίζονται και αναρωτιούνται.  <<Είχαμε τον λαό.  Το απόλυτο όπλο>>.

Από τα λάθη τους διδάχτηκαν οι προοδευτικοί.

Σπάστε πλάκα με το το γίνεται στα λιμάνια. Φτάνει το πλοίο γεμάτο με containers εμπορευμάτων.  Η ναυτιλιακή εταιρεία που το έχει στην δικαιοδοσία της θέλει το άμεσο ξεφόρτωμα του. Για να γλιτώσει χρήματα που θα πληρώσει στον οργανισμό λιμένος για πάρκινγκ. Ο οργανισμός του λιμανιού απο την άλλη μεριά δεν ενδιαφέρεται για την άμεση ξεφόρτωση του πλοίου, διότι όσο αυτό είναι εκεί τόσο περισσότερα χρήματα θα πάρει. Άρα λοιπόν γιατί να πείσει τον υπάλληλο του; Χρήματα θα έρθουν ούτως ή άλλως στον οργανισμό.

Ο εργαζόμενος απο την δική του μεριά, αν δουλέψει για να ξεφορτώσει το πλοίο μέσα στο ωράριο του θα πάρει κάποια χρήματα. Λογικό. Αν όμως κάτσει και το ξεφορτώσει σαν υπερωρία τότε θα αμειφθεί περισσότερο. Δηλαδή θα πληρωθεί και το ωράριο του και την υπερωρία. Προτιμάει επομένως το παραπάνω χρήμα άρα την υπερωρία. Και προσέχτε το καταπληκτικό. Αυτός σαν υπερωρία θα πάρει πιο πολλά χρήματα, αλλά και ο διευθυντής του. Δηλαδή ο οργανισμός λιμανιού  αφού θα τα παίρνει από το παρκάρισμα.  Όλα εντάξει λοιπόν.  Κατάργηση ιεραρχίας και όλοι ευχαριστημένοι. Και με αμοιβαίο κέρδος.

Επίσης εδώ υπάρχει και αρκετό μαύρο χρήμα. Γιατί μια πλοιοκτήτρια εταιρεία προκειμένου να αποφύγει το βαρύ ενοίκιο για την στάθμευση στο λιμάνι, κάνει δώρα στον χειριστή του γερανού και πετυχαίνει το σκοπό της. Ο φορτοεκφορτωτής επομένως αμείβεται για το ωράριο του, τις επίτηδες υπερωρίες του και την χάρη προς την εταιρεία που τον λαδώνει. Τρεις πηγές εισοδήματος καλυμμένες πίσω απο το δικαίωμα στην εργασία. Το κλειστό του επαγγέλματος, την κομμουνιστική υποστήριξη για το δίκαιο του εργάτη και άλλες μπαρούφες κριτικής φιλελεύθερης σκέψης.

Το ανέκδοτο όμως συνεχίζεται και όταν το πλοίο ξεφορτωθεί. Εκεί την δράση την αναλαμβάνουν οι φορτηγατζήδες χερσαίων μεταφορών. Δηλαδή αυτοί που θα  πάρουν το εμπόρευμα για να το παραδώσουν στους δικαιούχους. Δηλαδή στους εισαγωγείς. Πλακώνουν λοιπόν μια απεργία κι αυτοί. Δήθεν για την στάση των φορτοεκφορτωτών σαν αντίδραση, για την καθυστέρηση που τους προξένησαν. Και δεν παίρνουν τα containers απο το λιμάνι. Χάνουν μεροκάματο; Όχι βέβαια γιατί ούτως ή άλλως αυτοί θα τα πάρουν απο το λιμάνι, όποτε γουστάρουν. Απεργία συμπαράστασης για να μην ιδιωτικοποιηθούν τα λιμάνια και τα φιλαράκια τους δεν χάσουν τις υπερωρίες τους.

Και στο κράτος εντάξει φέρονται γιατί όταν τα containers είναι ξεφορτωμένα, ο οργανισμός δεν χάνει χρήματα γιατί χρεώνει φύλακτρα των εμπορευμάτων. Όσο λοιπόν δεν το παίρνεις το φορτίο σου θα πληρώνεις. Κι αν ακόμα πεις οτι δεν είναι με την υπαιτιότητα σου η παραμονή του εμπορεύματος εκεί, ο οργανισμός απαντάει ότι εγώ δουλεύω και στ’αρχίδια μου η όποια απεργία.

Μιλάμε για συγκοινωνούντα δοχεία και μαφία τριών επιπέδων. Και δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Τρία σε ένα. Δημοκρατία, ελευθερία και σεβασμός στον κόπο του εργάτη.

Όχι δεν μας ενδιαφέρει οτι χιλιάδες μικροέμποροι πρακτικά καθημερινά καταστρέφονται. Οχι δεν μας ενδιαφέρει οτι κάποιοι που ήθελαν να είναι επιχειρηματίες στην Ελλάδα κλείνουν και αλλάζουν στρατηγική απόφαση. Όχι δεν μας ενδιαφέρει οτι όλα τα αλλοιωμένα τρόφιμα θα ξανακαταψυχθούν και θα διοχετευθούν στην αγορά. Όχι δεν μας ενδιαφέρει οτι όλο το κόστος των πεταμένων προϊόντων θα κάνει την έλλειψη τους να εκτοξεύσει τις τιμές τους. Οχι δεν μας ενδιαφέρει τίποτα παρά μόνο το δίκαιο του εργάτη. Εύχομαι με όλη την καρδιά μου το αλλοιωμένο κρέας, ψάρι και λαχανικό να το φάνε όλοι αυτοί των λιμανιών.

Δεν αλλοιώνομαι με τίποτα. Τον θεσμό τον έχω ψηλά. Δεν εξισώνομαι εύκολα. Το μπουρδέλο θα το πω Αμερική ή δημοκρατία.  Ποτέ Ελλάδα. Δεν μπορώ να ρίξω το μπουρδέλο τόσο χαμηλά. Δεν γίνεται. Είναι θέμα φυσικής ανάγκης και αυτογνωσίας.

 

ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ…

 

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

24 Responses to ΛΙΜΑΝΙΑ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Να που πουληθηκαν και ειναι ολα ενταξει..

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    Νομίζω ότι χρησιμοποιείς τη λέξη ΜΑΦΊΑ, για να περιγράψεις μια κατάσταση που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικη μαφία. ( είμαι σίγουρος ότι σου έφυγε πάνω στο γράψιμο). Ούτε την εκτελεστικη δυνοτητα, ούτε την κοινωνική αποδοχή, ούτε τη διάτηρηση της τάξης που προσφέρει. Αστεία πράγματα, Μαφία οι ανωμεριτιδες, ο Άκης της εκπομπής του τσουκαλα (διορισμενος τεμπέλης ΚΚΕ συνδικαλιστης στον ολπ), τα γλιφτρονια τελωνειακοι, και το κάθε ταγαρι φορτηγατζης; με τίποτα…

    Για όσους έχουν επισκεφτεί τη ναπολι, στα μέρη όπου ελέγχονται από την καμορα (μαγαζιά, ξενοδοχεία, εστιατόρια, κτλ) το πορτοφόλι σου να αφήσεις και να πας βόλτα και να γυρίσεις σε 2 ώρες θα το βρεις στο ίδιο σημείο χωρίς να διανοηθει κανείς να το ακουμπήσει. (βέβαια μπορεί να πάρεις το πορτοφόλι μαζι σου και στην επόμενη γωνία που δεν πληρώνει το κομιστρο στα παιδιά να πας ακλαφτος).

    Το κύκλωμα των ελληνικών λιμανιων ένα ματσο αργοσχολοι, οι οποίοι όπως αποδείχτηκε στο πρώτο αεράκι σχολασαν. Λιμάνι έχει και η ναπολι, και το μπαρι, και το μπριντεζι και η ανκονα, πήγαινε να κουνηθεις μάγκα νταλικερι να δεις πως θα φύγεις.

    Ps 1. Η δήλωση του γαυρου για το σημερινό συμβάν : στο ποδόσφαιρο τελικά επικρατεί ο υποκοσμος. Ασχολίαστο

    Ps 2. Τεράστιο σκάνδαλο στη Γερμανία με κορυφαίο Γερμανό ρεπορτερ. Έγραφε ρεπορτάζ στο αριστερο Der spiegel τα οποία τα έβγαζε από το μυαλό του. Παράδειγμα ρεπορτάζ για περιστατικά στα σύνορα Μεξικού ΗΠΑ για λαθρομεταναστες, για παιδάκια στον πόλεμο της Συρίας, κτλ. Τελικά, Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Ποιος προβεβλημενος δημοσιογράφος έφτιαχνε από μόνος του συνεντεύξεις με σπουδαίες προσωπικότητες χωρίς ποτέ να βρεθεί με αυτές σε πολύ μεγάλο κυριακάτικο ελληνικό φύλο;

    Ps 3. Η κυρία Σόφια σακοραφα έπικεφαλης του βαρουφακη για την ευρωβουλη. Η κυρία Σόφια ήταν και στο παρελθόν ευρωβουλευτης, δε θυμάμαι με ποιο κόμμα. Ένας ξάδερφος μου διατηρεί εστιατόριο στη Βρυξέλλες. Πήγε λοιπόν η κυρία Σόφια με την εξαιρετική παρέα της στο εστιατόριο του ξάδερφου μου και σώνει και καλά να καπνίζουν μέσα στο εστιατόριο. Η εξαιρετική της παρέα να μην κάνει πίσω με τίποτα, μάλιστα ζήτησαν και το λόγο. Η φασαρία που έγινε μνημονευται ακόμη. Εύγε γιανακη, θα πας μπροστά.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Δεν θέλω να σου πως. Βλέπεις και η απεργία στην Ελλάδα, είναι σταθερό επάγγελμα.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : ΠΑΣΟΚ αγαπητέ.

  5. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven

    Να μην το πούμε ΠΑΣΟΚ, όχι γιατί οι δικοί μου ανηκαν παραδοσιακά σε αυτό το χώρο, (ΕΔΑ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΎ κτλ) αλλά γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν ΚΑΘΟΛΙΚΟ αίτημα για ΑΛΛΑΓΗ.

    Να το πούμε ΠΑΣΟΚΙΛΑ. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ πέθανε, η ΠΑΣΟΚΙΛΑ όμως συνεχίζει ακάθεκτη .

    Θα μου πεις και δικαίως πως από αίτημα για ΑΛΛΑΓΗ κατάντησε ΠΑΣΟΚΙΛΑ; Ο Λένιν ελεγε: σε 100 κομμουνιστες οι 40 είναι αγυρτες, οι 59 είναι αφελεις κι 1 ο πραγματικός μπολσεβικος. Οπότε…..

    Ps 3. Μπορεί να μη θυμάμαι και καλά, ίσως δεν ήταν η σακοραφα αλλά η Γεννηματά. Θα το σίγουρεψω και θα ενημερώσω.

    Ps 2. Βρήκες ποιος έγραφε συνεντεύξεις μόνος του; ( βέβαια δε ξέρω αν είναι μύθος ή πραγματικότητα, ίσως εσύ ως γραφοδημος μπορείς να βοηθησεις)

  6. Ο/Η conpater λέει:

    Εκ του αποτελεσματος,θα μπορουσε να πει καποιος πως στους 100 Πασοκατζηδες,οι 90 ηταν αγυρτες,5 αφελεις και 5 ιδεολογοι…
    Τι ιδιο ισχυει βεβαια και στο τελειωμα της προ Πασοκ κυβερνησης,οπως και στα ξεβλασταρα της τωρινης.Εκει που δεν βγαινει σαφες συμπερασμα ειναι στην αλλη ακρη,στο μονιμο 5%,που οι αγυρτες συναγωνιζονται τους αφελεις .Μονο που οι “αγυρτες” δεν ειναι η σωστη λεξη,απλα δεν μου`ρχεται τωρα…..

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Εκτος απο “ορφανες βομβες”, εχουμε και ” ορφανους ξυλοδαρμους”. Κανενα μερος δεν αναλαμβανει την ευθυνη.Καμια φραξια δεν επιδοκιμαζει,καμια ποδοσφαιρικη-επιχειρηματικη οικογενεια δεν μπορει να ειναι αναδοχος των συγκεκριμενων “ατυχων γεγονοτων”.
    Ο ενας κοιτα τον αλλον με καχυποψια και τα σεναρια δινουν και παιρνουν για τον η τους γεννητορες,τους εντολοδοχους Ολοι εχουν εναν λογο να “καταδικασουν” την ακομα μια επιθεση σε “ανυποψιαστους πολιτες”. Στεκονται στο πλευρο των διωκτικων αρχων και αλλα και των θυματων.Μα ταυτοχρονα αναρωτιωνται εντονως για το ” ποιος πουστης ανακατωνει τη σουπα” και ποιος μπαγασας χαλαει τις πυξιδες με βασει τις οποιες πορευομεθα ως συμφεροντα. Ποιος και γιατι οφελειται απο εσκεμενα “βραχυκυκλωματα” (εκτος απ τον “ηλεκτρολογο” φυσικα).
    Εδω παει το γνωστο ανεκδοτο με την παρτουζα εν μεσω σκοτους,οπου καποιος δικαιολογημενα αγανακτισμενος αιτειται φωναχτα: “ανοιξτε κανα φως να οργανωθουμε ρε παιδια …εχω ” φαει” τρεις και δεν εχω “ριξει” κανεναν.

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    2006 το γραφειο καινουργιο ακομη ουτε χρονος ζωης. Ερχωνται 10Χ40ft. (τα μεγαλα δηλαδη) απο Κινα με φωτοαντογραφικο χαρτι. 500 παλλετες για να καταλαβουμε τον ογκο. 100% προπληρωμενο εμπορευμα ως συνηθως. Απεργια στο Πειραια. Το πλοιο ειναι μεγαλο και δεν μπορει να πιασει Αστακο. Αρα ξεφορτωνει Αλεξανδρεια (καλα ακουσατε) το πλοιο ερχεται απο Κινα αρα: Ινδικο Ωκεανο- Νεκρα θαλασσα- Πειραιας- Ναπολι- Βαρκελωνη. Δεν ειναι ταξι να πηγαινει στο καθε λιμανι και καημος επειδη ο Ελλην ειναι νουμερο. Αυτο ειναι χρονια το δρoμολογιο και κανει για Αθηνα γυρω στις 25 μερες απο Χονγκ Κονγκ. Απο Αλεξανδρεια το εμπορευμα μπαινει σε μικροτερο σκαρι για να μπορει να πιασει Αστακο. Νεα καθυστερηση αλλες 15 μερες περιπου. Αφου πηγε Αστακο, νεα καθυστερηση αλλες δεκα μερες – το λιμανι ειναι μικρο και δεν εχει τις υποδομες να κανει τετοιες δουλειες και σε ογκο εμπορευματων και σε διακινηση. Φυσικα με φορτηγα τα εμπορευματα Αθηνα με τετραπλασιο κοστος απο οτι ηταν το αρχικο τελωνειο-αποθηκη μου. Αλλο Πειραιας Ασπροπυργος αλλο Αστακος.

    Τελικη επιβαρυνση: Σχεδον 2 μηνες μετα και αφου εκτεθηκαμε στους πελατες, μου στοιχησε και λιγο πανω απο 1,000 ευρω το container στο αρχικο κοστος. Σε νουμερα αυτο σημαινει ενα 7-8% παραπανω η αλλιως ενα δεκαρικο στον αερα. Χωρις τα τηλεφωνα, τα mail, τις εργατοωρες που χαθηκαν σε επικοινωνιες με μεταφορεις-εκτελωνιστες-μεραφορικες κλπ. Μπηκαμε και μεσα δηλαδη κανονικα μιας και το χαρτι δεν εχει κερδος και ειναι και δυσκολο στη διαχειρηση: ειναι ΚΑΙ ογκοδες ΚΑΙ βαρυ.
    Θελει δηλαδη handling (κλαρκ) και αποθηκευτικο χωρο αρα ΚΟΣΤΟΣ διανομης.

    Απο τοτε ΜΟΝΟ φορτηγα, για το προιον αυτο, ενδοκοινοτικες και τιμολογηση σε εταιρεια εξωτερικου. Ουτε τελωνεια, ουτε ΕΛΛΗΝΕΣ φορτηγατζηδες ουτε τιποτε. Φραγκο σε κανενα Ελληνα ουτε για πλακα. Και φυσικα ουτε προκαταβολη ΦΠΑ για το Ελληνικο κρατος, ουτε λεφτα για ταμεια ολων αυτων, ουτε ΦΠΑ και τζιρους για μεταφορες ουτε χαρτοσημα σπατοσημα και γενοσημα για το Ελληνικο κρατος ουτε τιποτα. Οποιος κανει τελωνειο στην Ελλαδα ξερει ποσα χαρτοσημα πληρωνει.

    Οταν δεν εχει δουλεια ο φορτηγατζης, δεν εχει δουλεια το συνεργειο που πει το αμαξι του, ο λαστιχας του, ο βενζινας μεχρι και ο σαντουιτσας με το καφετζη στο δρομο.
    Οταν δεν εχει δουλεια ο εκτελωνιστης δε θα νοικιασει γραφειο, δε θα εχει υπαλληλο, δε θα πληρωνει ταμειο, μεχρι που δε θα του πουλησω χαρτι τονερ και κλασερ να βγαζει ολο αυτο το χαρτομανι που θελουν καθε μερα.

    Ετσι για να παρουμε μια ιδεα πως διωχνεις το κοσμο και χανεις λεφτα ως χωρα. Μη νομιζετε οτι ειναι μονο ο Μελ στη ΑΕΚ ο ανθρωποδιωχτης. Αυτα ειναι υψηλες εννοιες για συνδικα-ΛΗΣΤΕΣ, ΠΑΜΕ και λοιπες αριστερες δυναμεις. Οταν γραφω μειωση καταναλωσης τι σημαινει? Οτι απλα ο κοσμος δε ψωνιζει απο το ραφι? Εχει αναρωτηθει ποτε κανεις τους, ποσος κοσμος δουλευει για να ειναι στο ραφι ενα κουτι? Η νομιζει οτι τα πραγματα πανε ως δια μαγειας στα ραφια και ο μονος που χανει λεφτα ειναι ο Σκλαβενιτης ο Κοτσοβολος και ο καθε μαγαζατορας?

    ΥΓ Παρακολουθω τι λεει ο καθενας μιας και εχουμε εκλογες το Μαιο λογικα. Ο ενας λεει θα δωσω αυξησεις αναλογες με την αυξηση του ΑΕΠ. Λογικοτατο: ανεβαινει ο τζιρος ανεβαινουν τα εσοδα αρα μπορουν να ανεβουν και οι μισθοι.
    Ο αλλος ταζει προσληψεις οπου σταθει κατα χιλιαδες στο δημοσιο. Πλεον- ως αγραμματοι που ειναι και αυτοι και οι ψηφοφοροι τους- δε χρειζωνται και ιδιαιτερες γνωσεις τα πτυχια πανε περιπατο. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ολους αυτους ξεχασε να μας πει μονο ΤΟ ΖΑΒΟ.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Πλεον ολα ειναι οσο πιο κατανοητα μπορουν να γινουν: Η κ. Θάνου διορίστηκε με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Νόμιμο κόμμα είναι, στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει να μην τελειώσει ποτέ η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

    Οπως με τις ψηφους της Χρυσης Αυγης εριξαν τη κυβερνηση τοτε (μη εκλογη Προεδρου) ετσι και τωρα η πρωτη φορα φασιστερα συνεχιζει κανονικα μεχρι τελευταια μερα με τους ΝΑΖΙ αγκαλια. Μαζι βγηκαν, μαζι πανε μεχρι τελους. Χερι χερι οχι με το Καρατζαφυρερ- αυτος ειναι γατακι- αλλα με τον Μιχαλολιακο το Κασιδιαρη το Λαγο και ολα αυτα τα μπουμπουκια.

    Αλλωστε Παππα εχουν και οι δυο. Τον ενα το λενε Χρηστο και χαιρεταει ναζιστικα και τον αλλο Νικο και κανει δουλειες εκκατομυριων με κολλητους υποδικους. Επισημα πλεον. ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ και το λεω χρονια. ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ.

    ΥΓ. Ετοιμαζεται να εμφανιστει ενα ωραιο θεματακι για την χρηματοδοτηση κομματων απο το Μαδουρο. Οχι με θεωρειες και κουκουλοφορους μαρτυρες που κατεθεσαν ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ. Ουτε με κατηγορητηρια που τα φταιχνει ο Καρανικας και καταρρεουν πριν καν φθασουν σε ερευνα.

    Κανονικο θεματακι με εκθεσεις Interpol, DoJ κλπ. ΗΔΗ για τους Podemos εχει βγει το θεμα και εχει αποδειχθει -ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ- οτι πηραν 500εκκ ευρω απο το Μαδουρο μεσω ιδρυματος- απλα ψαχνουν να δουν ΠΩΣ κατεληξαν στο κομμα. Αναλογα εχουν βγει και για κατι ταξιδακια του Παππα με τον Αρτεμιου που πηγαν λεει να παρουν προιοντα Super Market στη Βενεζουελα!!! με ιδιωτικο αεροπλανο που ανηκει στον Λιβανεζο Μαχέντ Χαλίλ. O Μαχεντ Χαλιλ εχει ΗΔΗ απαγορευση εισοδου στις ΗΠΑ. Ειναι και αυτος ο Πιερρής που ήταν και στην Συνεργατική Τράπεζα Κύπρου. Ο συναιτερος του Αρτεμιου.
    Εχει ψωμι το θεμα. Και ΔΙΕΘΝΕΣ ενδιαφερον.

    ΥΓ2 Ποιος μπαμπας ηταν ΔΣ στο μαγαζι που η ΔΕΗ τραβηξε τη πριζα. Γιατι το καθυστερουσε τοσο καιρο- 4 χρονια? Επειδη ο γιος και ξερει αλλα εχει και τη κακη συνηθεια να μιλαει ασταματητα? Τα 41εκκ χρεος ειναι πολλα και σωστα τραβηξαν τη πριζα. Τα 130εκκ ειναι πολλα η οχι? Γιατι αν ειναι τοτε πως λειτουργει το αλλο μαγαζι? Μηπως δικαιολογει το γκαρσονι πιτσαριας τα 400 χιλιαρικα που εβγαλε μεσα σε 1,5 χρονο?

  10. Ο/Η Koreas λέει:

    @conpater

    φαντάζομαι συμφωνείς ότι ο ιδεολόγος είναι μακράν ο πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ άνθρωπος περί των πολιτικών. να μην αναφέρουμε παραδείγματα.

    @all

    και για να γίνω κατανοητός για το τι νομίζω ότι είναι πολιτικό κίνημα (ΠΑΣΟΚ) και τι πολιτική εφαρμογή (ΠΑΣΟΚΙΛΑ) και για ανάψω και λίγο τα αίματα, να προσθέσω ότι όπως το πασοκ ήταν το αίτημα για αλλαγή, ελευθερία λόγου και έκφρασης, πολιτικές ελεύθερίες ανεξάρτητα πως κατάντησε, η χρυσή αυγή είναι η “ανάγκη” ενός μεγάλου τμήματος των ελλήνων για ένα “πατριωτικό” χώρο.

    για να μη παρεξηγηθώ. στο λεγόμενο ανεπτυγμένο οικονομικά κόσμο ένα τμήμα των ανθρώπων δε μπορεί να ακολουθήσει τις εξελίξεις μιας παγκοσμοποιημένης high tech οικονομίας. αν σε αυτά προστεθεί η ασύδοτη (πλήρως κατανοητή βέβαια) μετακίνηση πληθυσμών, η έλλειψη πραγματικά σπουδαίων ηγετών και το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, οι κρίσεις που δημιουργεί κατ ανάγκη ο καπιταλισμός είναι ολοφάνερη η απαίτηση για κλείσιμο συνόρων, επιστροφή σε αξίες έθνους κράτους κτλ.

    ανεξάρτητα πως η χρυσή αυγή το εξυπηρετεί (απαίσια κατά τη γνώμη μου) να μην παραβλέψουμε όμως το συγκεκριμένο κίνημα, το οποίο όσο πάει και διογκώνεται παντού σε όλη τη δύση.

    και να το πάω κι ένα βήμα παραπέρα η χρυσή αυγή το εξυπηρετεί απαίσια γιατί δε θα μπορούσαν οι έλληνες να το εξυπηρετήσουν διαφορετικά, κοινώς υπάρχει πολύ ΜΠΟΧΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ.

  11. Ο/Η Koreas λέει:

    από τι στιγμή που μιλάμε για λιμάνια, για καράβια, για όνειρα και αδιέξοδα, τι άλλο ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ

    https://www.youtube.com/watch?v=jLmCgzAEa5Y

    Καράβια αλήτες μας σφύριξαν κάτι.
    Μας είπαν ελάτε, μας κλείσαν το μάτι.
    Μπροστά μας περνάνε, μα δε σταματάνε.
    Τα άσπρα πανιά τους δεν ήταν για μας.

    Καράβια περάσαν, χαθήκαν στα βάθη.
    Γιατί μας γελάσαν κανείς δε θα μάθει.
    Ανάποδη μέρα, τα τράβηξε πέρα.
    Σ’ αυτό το λιμάνι δε φεύγει κανείς.

    Στο `να μου χέρι το τσιγάρο μοιάζει με χαμένο φάρο.
    Κι άμα θα σβήσει, θα `ρθει μπόρα.
    Σχόλασε το γλέντι τώρα.

  12. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Το έργο είναι παντού το ίδιο.
    “Πες μου μαμά, πες μου μαμά,γιατί όταν πάω σινεμά,ενώ αλλάζω σινεμά
    το έργο δεν αλλάζει”, λέει ο Ακης Πάνου.

    Εμένα πάντως διαβάζοντας για λιμάνι Πειραιά,το πρώτο που σκέφτηκα ήταν οι Κινέζοι…
    Είναι απορίας άξιον,που ένα ευρωπαϊκό λιμάνι με πολύ σημαντική θέση και ρόλο, πέρασε ουσιαστικά εύκολα σε κινέζικα χέρια.
    Μοιάζει προφανές ότι η “δύση” συμβιβάστηκε ή υποχώρησε στη περίπτωση του Πειραιά και όχι μόνο…
    Όποιος λίγο το ψάξει,θα δει ότι η Κίνα έχει διεισδύσει κι εισχωρήσει στη ραχοκοκκαλιά του δυτικού οργανισμού,γνωστού και ως δυτικού πολιτισμού.
    Έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά σε όλα τα επίπεδα,με διάφορους τρόπους,γνωστούς και άγνωστους.Πρόκειται πλέον περί ισχυρότατης χώρας-υπερδύναμης και θεωρώ μαλλον αφελή όποιον νομίζει ότι δεν έχει κομβική βαρύτητα ο λόγος της και ρόλος της στα παγκόσμια δρώμενα.
    Και το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι όλο αυτό το σκηνικό με τους φίλους μας Κινέζους εξελίσσεται σχεδόν αθόρυβα.Δεν ακούγονται πουθενά.Λες και δεν υπάρχουν ένα πράμα.Συνήθως οι ειδήσεις απο Κίνα,είναι για την ρύπανση,για κανα χαπακωμένο που πάρκαρε πάνω σε ένα παιδί με ποδήλατο,η για κανα μωρό που γεννήθηκε με δυό κεφάλια.
    Τα περισσότερα που ξέρουμε για Κίνα είναι απο αυτά που αγοράζουμε.
    Τεχνολογία,ρούχα,τρόφιμα…Αλήθεια,οι Κινέζοι πληρώνουν δασμούς για αυτά τα λίγα που φέρνουν στο λιμάνι τους;
    Τέλος πάντων,ξέφυγα απο το θέμα.

    Οι απατεώνες,τα λαμόγια,οι συντεχνίες-συμμορίες βρίσκονται παντού.
    Τώρα αν η συμμορία εξελιχθεί σε μαφία,εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.
    Όπως π.χ. πόση διάθεση και ταλέντο υπάρχει για να πατάς τους από κατω και να γλείφεις τους απο πάνω.
    Ή συμμορία ή μαφία,δεν αλλάζει τίποτα στο κάδρο.
    Η κατάσταση είναι η ίδια.Αυτή που ζούμε,όσοι προσπαθούμε να μην εθελοτυφλούμε.
    Δεν υπάρχουν κόμματα.Συμμορίες και μαφίες υπάρχουν. Θυγατρικές και υποκαταστήματα είναι.Οι σπάνιες και σύντομες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
    Όλες οι κυβερνήσεις εξυπηρετούν τα συμφέροντα των από πάνω τους.
    Όλα τα κόμματα που μπαίνουν στη βουλή και δεν αντιδρούν σοβαρά και ουσιαστικά σε όλα τα απίθανα κι εξωφρενικά που συμβαίνουν,ρίχνουν νερό στον ίδιο μύλο.Αυτή είναι η δουλειά τους.Εννοείται ότι σχεδον όλοι εκεί μέσα είναι συνένοχοι.Εδώ και παρα πολλές “εκλογές”.Και το γνωρίζουν.
    Όπως όμως και γνωρίζουν ότι εφ’όσον κάνουν καλά τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί,δεν κινδυνεύουν απο κάπου.Προστατεύονται.Αλλά και αλληλοκρατιούνται…
    Τα είπε όλα ο Στήβεν με λίγες λέξεις:”Ο ένας κρατάει τον άλλον.”Παντού λέω εγώ.
    Όπου παίζεται πολύ χρήμα και πάσης φύσεως στρατηγικά συμφέροντα.
    Από κόμματα,θρησκείες και ομάδες,μέχρι πολυεθνικές και κράτη.
    Ποιός να μιλήσει;Και για ποιό λόγο να κινδυνεύσει να χάσει ό,τι έχει;
    Όλοι κάπου έχουν να δώσουν λόγο.
    Υπάρχει ιεραρχία,είτε μαφία λέγεται,είτε ας πούμε διεθνής κοινότητα.
    Είναι νόμος.Γραμμένος κι άγραφος.Όσο ψηλά κι αν είσαι πάντα υπάρχει ο από πάνω.Πρέπει να σέβεσαι,να είσαι υπάκουος.Αλλιώς…

    Βλέποντας όλο το απρόσμενο,αφύσικο φετινό σκηνικό με την ομάδα,είναι σαν να ακούω λες και ήμουν μπροστά,να λένε στον Γιουτοκιντουμή:”Κανόνισε τη πορεία σου,φέτος κανένα λάθος δεν θα υπολογιστεί.Φρόντισε να είσαι μακριά από το κόλπο.”
    Τι να κάνει κι αυτός,ασχολείται με τα μουσεία και φυσικά με το γήπεδο.
    Και καλά κάνει.Ακόμα και μόνο για τη πάρτη του να ξηγιέται,λογικά κάπου θα ωφεληθεί και η ομάδα.Ελλείψει άλλου πάντα.
    Και στη τελική,και καθόλου να μην ωφεληθεί,στα παπάρια μας.
    Πρώτη φορά θα είναι ή τελευταία;ΑΕΚ είμαστε.Με τα καλά μας και τα κακά μας…

    Δεν ξέρω αν κούρασα,αλλά εγώ κουράστηκα.Βαριέμαι και να γράφω…

    Υ.Γ.Δημήτρη καλά κάνεις και γράφεις ξανά.Σου έχω ξαναπεί ότι συνήθως απολαμβάνω τα σχόλιά σου, ασχέτως αν συμφωνώ ή διαφωνώ.
    Ταιριάζεις με την υψηλή ποιότητα του χώρου,όπου φροντίζουν για αυτήν ο Στήβεν, ο Χρήστος,ο Αλέξανδρος αλλά και αρκετοί σχολιαστές νεότεροι και παλαιότεροι.

    Γίνεται μέσα από μια οθόνη να πιάνεις μυρωδιά χαρτιού;
    Εδώ γίνεται.Να διαβάζεις και να σου μυρίζει Φίλαθλος…

  13. Ο/Η conpater λέει:

    Koreas..
    Δεν συμφωνω,η μαλλον δεν συμφωνω απολυτα.
    Εχω γνωρισει ιδεολογους,απο καθε παραταξη πιστεψε με,που πραγματικα αξιζε να κατσεις να μιλανε και να χαζευεις. Ανθρωπους,που κατεστρεψαν τις οικογενειες τους επειδη δεν υπεκυψαν σε συμφεροντα που θα τους εκανε την ζωη τους πολυ καλυτερη.Και το κυριοτερο,και της οικογενειας τους. Να ξερεις πως οι πραγματικοι ιδεολογοι ,κι οχι καποια νουμερα ,απεχθανονται το “ξυλο” και τις κοκορομαχιες.Δεν λεμε οτι ολοι ειναι ετσι,υπαρχουν και οι μαλακες που ειτε με “τσεκουρια” ειτε με “κουκουλα “,προσπαθουν να επιβαλουν την αποψη τους. Το κακο ειναι πως αυτοι πουλανε περισσοτερο.
    Το Πασοκ το `81 βγηκε κυβερνηση γιατι ο κοσμος βαρεθηκε,κουραστηκε,απηυδησε απο την Νεα Δημοκρατια.Το ιδιο εγινε και με τον Μητσοτακη αργοτερα οπως και τωρα με τον Συριζα,οπως θα γινει αυριο με τον Κυριακο.
    Παντα βγαινει ο “αλλος” ,ο “επομενος” γιατι βγηκε σκαρτος ο προηγουμενος. Σωστο η λαθος,αυτο γινεται.Αυτη ειναι η πραγματικοτητα.
    Το οτι εκ του αποτελεσματος,μια ολοκληρη παραταξη κατηγορηθηκε για ρεμουλες,μιζες,δεν παει να πει οτι εκει μεσα δεν υπηρχαν και καποιοι που οραματιζονταν καπως αλλιως τα πραγματα.Τους εφαγε η μαρμαγκα ομως… Η στο αλλο στρατοπεδο,της λεγομενης δεξιας,δεν μπορω να συγκρινω τον Παναγη Παπαληγουρα ,οικογενειακος φιλος, με τον Ρεντη.Απλα,φερνω δυο παραδειγματα . Αυτοι που επιπλεουν και πουλανε ομως σαν ιδεολογοι σημερα,ειναι καποια νουμερα τυπου Κυριτση,Βοριδη,Αδωνι, μια Κανελλη…Γαματα….

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Προσωπικά θεωρώ οτι επειδή δεν υπάρχουν ιδεολογίες, πολύ καλά κάνανε και δείρανε τον Τζήλο, που πίστευε στην ιδεολογία της διαιτησίας ( αν υπήρχαν ακόμη αποδυτήρια, θα το είχα κάνει επικεφαλίδα ). Εκτός αν δεν πίστευε, οπότε κάτι ξέρανε οι Πειραιείς. Όπως και νάχει όμως, κι επειδή υπάρχουν κι άλλοι ιδεολόγοι του Σαββίδη, καλά θα κάνουν να υπερασπίσουν το αιώνιο χόμπυ τους μέχρι να γίνουν διαιτητές πρώτης κατηγορίας : Το ξύλο δηλαδή που τρώγανε από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΦΥΡΙΞΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. Κάνουν λέει αποχή οι Σιδηρόπουλοι. ΡΕ ΟΥΣΤ.

  15. Ο/Η akis λέει:

    Σήμερα είχαμε και παραίτηση προπονητή μισή ώρα πριν από την έναρξη αγώνα στον οποίο η φιλοξενούμενη ομάδα ήθελε νίκη με πολλά γκολ για να προκριθεί σαν πρώτη..Καμιά μύγα θα τον τσίμπισε, δε μπορεί..Μετά το ξύλο στο διαιτητή και την αποχή των υπολοίπων, ήρθε και αυτό στο θαυμαστό ελληνικό ποδόσφαιρο…Λουκέτο ή επιτροπεία από ξένους σε όλα τα επίπεδα, δε διαφαίνεται άλλη λυση στον ορίζοντα…

  16. Ο/Η conpater λέει:

    Εγω ειπα πως γνωρισα καποιους ιδεολογους στην ζωη μου,καποιους τους εζησα και απο κοντα για χρονια. Οχι οτι πιστευω κιολας,να εξηγουμεθα…..Δεν ασχολουμαι με τον Τζηλο σαν διαιτητη,γιατι θα ασχοληθει ο Γραμμενος της ΕΠΟ .Μενω ησυχος…..

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Αν ο Τζήλος ήταν από την Μακεδονια ή την Πελοπόννησο, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Το κακό είναι οτι ήταν από την Λάρισα, που την διεκδικούν και βορράς και νότος. Κάπου εκεί στα σύνορα, και με τον Κούγια κοντά, μπερδεύτηκε το πράμα. Χώρια που ήταν κορμοαστασιά και πολιτικός μηχανικός. Τους την σπάνε γενικά οι άνθρωποι επιπέδου. Φυσικά τα πάντα είναι γνωστά αλλά όχι στην επίσημη πολιτεία. Εκλογές ψάχνει και κασέτες για αργότερα. Τώρα είναι νωρίς.

  18. Ο/Η conpater λέει:

    Ειλικρινα τωρα,πιστευεις πως λυνεται αυτο το θεμα? Ειτε με τους διαιτητες ειτε με τους παραγοντες? Για να ξερουμε ποιοι ειμαστε και τι κανουμε…

  19. Ο/Η nnektarios λέει:

    Όσον αφορά τον Τζήλο, καρφώνονται μόνοι τους και είναι και βλάκες. Δηλαδή, 9 η ώρα το πρωί είσαι στημένος σε ένα δρόμο της Λάρισας να τραβάς βίντεο ατάραχος το ξύλο. Χα χα χα! Οι μεν τον χτύπησαν, οι δε, τον παρακολουθούσαν και έδωσαν μία χείρα βοηθείας και στο κανάλι, να ανεβάσει νούμερα.

    Ο προπονητής των Σπάτων παρατείται γιατί του είπαν να φάει έξι (6) και εμείς προσφέραμε στο φετινό έργο την τιμωρία μας στον βωμό της απόκτησης (επιτέλους) ενός πρωταθλήματος από ένα γκάνγκστερ ολκής, όπως είπε ο Steve.

    Η πλάκα όμως είναι ότι έχει να αντιμετωπίσει άλλο έναν γκάνγστερ ολκής και μιας και είχαν κατά νου να κοροϊδέψει ο ένας τον άλλον εκείνη την ημέρα στο Sofitel, θα εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα της 5ης θέσης, καθήμενοι απολαυστικά στις πολυθρόνες μας, παρακολουθώντας την σφαγή των γαύρων βορρά-νότου. Το παιχνίδι θα χοντρύνει και ακόμα δεν έχουν πάει πάνω. Χα.

  20. Ο/Η The Snitch λέει:

    H Boxing Day ειναι επισημα αργια. Απο τη Βικτωριανη εποχη οι ‘εχωντες’ εκαναν δωρα στους μη ‘εχωντες’ γι αυτο και το ονομα Box. Εδω ειναι -για το ποδοσφαιρο- η κατ εξοχην ημερα που ΟΛΑ τα γηπεδα ειναι γεματα, ειναι επιβεβλημενο να πας στο γηπεδο ως παραδοση. Οχι οτι τις αλλες μερες δε γεμιζουν- τιγκα ειναι μεχρι και στο τοπικο. Το γηπεδο εκτος της μπαλλας και της ομαδας ειναι διασκεδαση, κοινωνικο γεγονος και τροπος ζωης. Οχι εκτονωσης και σαχλαμαρας οργανωμενων. Ο κοσμος γεμιζει τα γηπεδα οπως γεμιζουμε εμεις τις καφετεριες. Εχουμε παει πολλες φορες σε ασχετα ματς μονο και μονο για να παμε. Στη West Ham για παραδειγμα. Πινουμε τις μπυρες μας κανουμε τη πλακα μας και περναει ευχαριστα ενα τριωρο. Δε πα να εχει πιει ο Αγγλαρας το Βοσπορο τη Παρασκευη (το πιο συνηθες) το Σαββατο το μεσημερι ειναι στη θεση του κανονικα. Δεν εχει καμμια σημασια αν ειναι τριτη εθνικη, τοπικο η Premier-derby κορυφης. Γεματο θα ειναι. Εχω δει τρομερη ατμοσφαιρα στο Loftus Road ενα γηπεδο του 1900 που παιρνει 18,000 κοσμο. Γεματο γηπεδο, χαβαλες, τραγουδια κλπ λες και ηταν CHL. Γιατι απο μπαλλα αστο καλυτερα, η μαλλον αν σου αρεσει το old British δηλαδη τακλιν οπου σε βρει και καμιναδα να παρουμε header ειναι μια χαρα. Προσωπικα δε με χαλασε μιας και οι 2 ομαδες ηταν για τα μπαζα. Αλλα τουλαχιστον βλεπεις παθος και προσπαθεια και οχι απαθεια. O αλλος μπορει να ειναι κατσικι αλλα θα τρεξει μεχρι να μη μπορει να περπατησει, θα πεσει θα σηκωθει θα τα δωσει ολα.

    Τελος- ισως το εχω ξαναπει- στη Βρεττανια δεν εχει ειμαι ΠΑΣ και ΑΕΚ, Ξανθη και ΖΜΠΑΟΥΓΚ, ΟΦΗ και ΟΣΦΠ και λοιπες μπουρδες. Ο Βρεττανος ειναι QPR- LIVERPOOL-LEEDS-HIBERNIAN-SWANSEY και τα μυαλα στα καγκελα. ΜΟΝΟ. Δε πα να ειναι ομαδα γειτονιας, δε πα να παιζει Β Τοπικο και να μην εχει παρει ουτε κυπελλο παγωτου η να εχει 5CHL? Δε καταλαβαινουν απο τετοια. Θα πανε στο γηπεδο no matter και δε σηκωνουν και κουβεντα. Σαν τους παλιους Απολλωνιστες, οι 300 του Απολλωνα οι λεγωμενοι, που βλεπεις μια εξεδρα με κατι τυπους 70 χρονων βρεξει χιονισει και ειναι εκει.

    Το ποδοσφαιρο ειναι διασκεδαση. Αφου λοιπον πεφτουν αργιες τι πιο λογικο να βαζουν αγωνιστικες για να γεμιζουν τα γηπεδα? Δεκεμβριος: 22/26/29 εχει 3 αγωνιστικες. Καπακι στις 2 και 3 Ιανουαριου τη τεταρτη αγωνιστικη! Σε 10 μερες μεσα 4 ματς η καθε ομαδα. Πιο πριν εμεις εχουμε παιξει ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ αλλα 5 ματς (ολα με νικες): Everton μεσα,Watford-Bournemouth εξω, Napoli μεσα (CHL) και United μεσα. Συνολο 9 ματς σε ενα μηνα.

    Αντε να τα πεις σε Ελληνα παικτη αυτα. Θα παθει χιαστους μονο που θα το ακουσει. Εδω παιξανε σε 4 μηνες 20 ματς (με αντιπαλο τη Λαρσα και τη Λαμια με ενταστη στο μειον 90 δηλαδη και σε ρυθμους περπατηματος) και οι μισοι ειναι στην εντατικη με οξυγονα. Αμα παρεις τους Μανταλοπονσηδες και τους βαλεις να παιξουν Premier οχι ημιχρονο δε βγαζουν αλλα παιζεται ΕΝΤΟΝΑ και το μισαωρο. Φαντασου τον Οικονομου να κυνηγαει το Μανε για παραδειγμα. Η το Μπακακι τον Σιλβα και τον Τσοσιτς τον Ζορζινιο. Για γελια κανονικα. Μη πουμε το Δημητριαδη να μπαινει στο Emirates να ραντισει αγιασμο τα δοκαρια για να βαλει πολλα γκολ ο Obameyoung με το Lacazette. TRAGIC που ελεγε και η διαφημιση.

    3 Ιανουαριου ειναι το City-Liverpool. Ισως το ματς που θα κρινει κατα μεγαλο βαθμο τη Premier φετος. Φυσικα θα υπαρχουν και αλλες απωλειες αλλα μιλαμε για τις 2 καλυτερες με διαφορα ομαδες που παιζουν στο ποντο καθε αγωνιστικη.

    Οπως ειπα: το ποδοσφαιρο ειναι διασκεδαση για το κοσμο. Αρα οι εταιρειες κοιτανε να προσφερουν το μεγιστο με το προιον τους. Ποιοτητα θεαματος με παικτες προπονητες, ποιοτητα υπηρεσιων στα γηπεδα, marketing των ομαδων τους κλπ κλπ:

    https://www.liverpoolfc.com/news/community/330811-mike-kearney-mohamed-salah-melwood

    Ο τυπος ειναι 25 χρονων, τυφλος σχεδον (δεν διακρινει τιποτα) και ερχεται στο KOP να ΑΚΟΥΣΕΙ την ομαδα. Συνοδευεται απο το ξαδελφο του που του περιγραφει τι γινεται. Τον επιασε η καμερα με τη Napoli την ωρα του γκολ να του περιγραφει ο ξαδελφος του τι εγινε και να πανυγηριζει. Το ειδαν στην ομαδα, τον καλεσαν στο Melwood, ο Μο τους χαρησε απο μια φανελλα, γνωρισαν τον Κλοπ και μετα πηγαν στη προπονηση, εμειναν ολο το πρωι και ΟΛΟ το ροστερ- ενας ενας- περασε χαιρετησε και υπεγραψε σε φανελλες του Club.

    WE ARE LIVERPOOL, THIS MEANS MORE.

    Ο Ελλοκυπριος – μη τυχον και δεν τιμησουμε τη φυλη μας- βρεθηκε ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ απο την αστυνομια, εγινε προσαγωγη και μεσα σε 14 μερες δικαστηκε και καταδικαστηκε σε 4 χρονια απαγορευση εισοδου σε ΟΛΑ τα γηπεδα. Πιο πριν η Tottenham του απαγορευσε ΔΙΑ ΒΙΟΥ την εισοδο στο γηπεδο της. Επειδη πεταξε τη μπανανοφλουδα στο Obameyoung.

    Στην Ελλαδα το ετος 2018-19, φουσκωτοι δερνουν διαιτητες, μπουκαρουν με οπλα, πετανε μολοτοφ, μαχαιρωνωνται και δηλωνουν πιστη στο ρουφιανο και το ΣΑΧΛΑ. Ε θα ηταν και αδικο μετα απο τοσο καλη δουλεια και τετοια λαμπρα αποτελεσματα 6 μηνες τωρα να μη ‘στηριξεις’. ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΟΥ. Που να τρεχεις τωρα να τους αλλαζεις του υποτακτικους. Μια χαρα δε πουλαει το σωτο εκει στο -14? Μολις παει -20 θα τους ριξουμε την ευθυνη για να ερθει ο επομενος. Η να παρουμε ξανα κανα προηγομενο. Τωρα ο Γκουαρδελλας θα ειναι, ο παπατζης θα ειναι δε παιζει ρολο πολυ. Λεφτα και παικτες να μη ζηταει και ας ειναι και ο βοηθος του Μουρινιο. Αμα ολοκληρος special κεφτες με μισο δις λιρες αφηνει ολοκληρη Referee United στο -19, τι θελετε να κανω?Να παρω τη Μπαρτα?

    ΥΓ Τακη σε ευχαριστω αλλα δεν αρθογραφω. Απλα λογω αρκετου χρονου αυτο το διαστημα σχολιαζω, κυρια CHL ημερες και εμεινε το θεμα λιγο παραπανω. Προτιμω πλεον αλλα θεματα μη ποδοσφαιρικα που εχουν- για μενα- πολυ περισσοτερο ενδιαφερον. Απο μπαλλα μονο REDS για σοβαρα και να σπαμε πλακα με την ΑΕΚ που προσφερει αυτο ακριβως: πλακα. Στα ορια του γραφικου.

  21. Ο/Η bandog λέει:

    @snitch

    αυτο ειναι το μεγαλο πλεονεκτημα του βρετανικου ποδοσφαιρου. οτι υπαρχει παθος για το ποδοσφαιρο απο τη βαση του δλδ απο τη γειτονια και την τοπικη ομαδα και το αντιστοιχο τοπικιστικο δεσιμο του οπαδου με την ομαδα.

    το επομενο πρωταθλημα που μαλλον εχει αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι το γερμανικο.
    το οποιο αν δεν ειχε τους διοικητικους περιορισμους στο ιδιοκτησιακο και οικονομικο κομματι ισως να ηταν σε επιπεδο αντιστοιχο του νησιου γιατι μοιραζεται καποια κοινα χαρακτηριστικα . σε γηπεδα παντως οι γερμανοι ειναι πρωτοι!
    και ειναι νομιζω και πρωτοι παγκοσμιως σε πληροτητα γηπεδων. η γκλαντμπαχ στην β εθνικη ειχε 35.000 διαρκειας!

    στην ελλαδα δεν θα ζησουμε ποτε τετοιο πδοοσφαιρο ακριβως επειδη η πλειονοτητα του φιλαθλου κοινου μοιραζεται μεταξυ 4-5 ομαδων.
    επιπλεον τα οικονομικα δεδομενα δεν μπορουν να υποστηριξουν περιφερειακη αναπτυξη στο ποδσφαιρο εκτος και αν αυτο γινει κλειστο ή ημικλειστο στην πρωτη τουλαχιστον κατηγορια και δεν καταργηθουν οι ερασιτεχνικες στο μοντελο που ειναι τωρα.

    κοσμο ελαχιστες πολεις στην επαρχια μπορουν να μαζεψουν αλλα και παλι αυτος δεν αρκει για να δωσει το κατι παραπανω εμπορικα και οικονομικα στην ομαδα.
    την προηγουμενη εβδομαδα ειχαμε ντερμπυ γ εθνικης καλαματα-ασπροπυργος με πανω απο 3.000 κοσμου στο γηπεδο του μεσσηνιακου.
    στην α κατηγορια θα ειχε sold out η καλαματα με ενα 5αρι χιλιαδες στο νερο.

    θα μαζεψει τοσο κοσμο ο ατροπμητος ή η τριπολη που εχουν καλες ομαδες?
    και παλι , θα φτασει αυτο το εσοδο για αν κινηθει η ομαδα χωρις στηριξει απο εναν οικονομικο παραγοντα που θα διαπλεκει για να μην μπει μεσα?

    απο την αλλη εχουμε ελαχιστη συμμετοχη των μεγαλων οικονομικων παραγοντων και μοναδων στο ποδοσφαιρο.
    λογικο αν σκεφτεις οτι κανεις σοβαρος επιχειρηματιας δεν θα δει το ελληνικο ποδοσφαιρο ως ενα ιδανικο χωρο να πουλησιε τη μοστρα του και αν δαπανησει τα χρηματα του.

    ενας οπαπ κραταει χορηγικα το ελληνικο πρωταθλημα…
    στα υπολοιπα πρωταθληματα βλεπεις κολλοσους.
    ακομη και στα μικροτερα αλλα με σοβαρες οικονομιες θα δεις μερικα ονοματα που κανουν κλικ οχι μονο σε τοπικο αλλα και σε παγκοσμιο επιπεδο.

    να εχει η λουκερνη χορηγο τη novartis και ο ατρομητος την ετεκα…
    συγκρινε δλδ τον 4ο ελβετιας με τον 4ο ελλαδας.
    μη παμε σε γηπεδα και εγκαταστασεις σε τετοιες ή μεγαλυτερες χωρες γιατι θα παθουμε πλακα…

    η μπολτον να εχει γηπεδο απο τη reebok , η στουτγκαρδη απο τη mercedes και ο γαυρος του κοκαλη αντι να εχει κανα intracom arena να εχει καραϊσκακη και αυτο φεσωμενο και να τσακωνονται οι προεδροι σε ποιον ΔΕΝ ανηκει !

  22. Ο/Η The Snitch λέει:

    Mπορω να σου απαντησω με 2 τροπους, οπως επιλεγω να γραφω αλλωστε καθε φορα. Ως αρθογραφος επελεγα το τονο και το στυλ που ηθελα ανα αναρτηση να ακολουθησω.Ειτε πας επιθετικα και κουρδιζεις το κοινο ειτε πας πιο ηρεμα και εχεις μικροτερη συμμετοχη αλλα πιο ‘ποιοτικα’ σχολια. Ετσι εκει καθοδηγεις και τη κουβεντα και το στυλ. Ειτε ποδοσφαιρικα-οπαδικα, ειτε τεχνοκρατικα. Ας παρουμε το δευτερο με λιγη οπαδικη σαλτσα.

    Το καλοκαιρι ΠΡΙΝ αρχισουν οι αγωνες στο CHL, ειδα την ομαδα στα 2 ματς με τη Σελτικ. Το ενα TV και το αλλο στο ΟΑΚΑ. Το πρωτο εδω στη TV παρεα με καλο φιλο, μελος της ομαδας του πεμπτου το 2005, που ξερει ΚΑΝΤΑΡΙΑ μπαλλα αλλα κυρια ΤΑΚΤΙΚΗ. Τον ακουμε ολοι ‘σουζα’ οταν μιλαει. Εγραψα τοτε οτι ΑΥΤΗ η ομαδα παει για 6-6 ηττες και 18 γκολ παθητικο στο CHL οπως και θα ΠΑΛΕΨΕΙ τη τετραδα στην Ελλαδα. Με ανυπαρκτο ζελα με -6 και ανυπαρκτο ΖΜΠΑΟΥΓΚ και -2 θυμιζω.

    Εδω ειναι τα γραπτα οποιος θελει τα βλέπει.Το 6-6 ειναι λογικο και το επιασα με χαρακτηριστικη ανεση. Το 18 δε το επιασα αλλα και να σου πω την αληθεια δε καθησα να το αναλυσω. Ειπα 6 ματς απο 3 γκολ = 18. Με τη λογικη οτι οκ μπορει να φας απο 1-2 στα εντος εδρας αλλα εξω ενα ντορτακι θα το μαζεψεις. ΟΚ δεν ειναι 18 ειναι 12-13 δε καθησα να τα μετρησω κιολας εχε χαρη που η Μπαγερν κυριως βαριοταν. Αμα μπορουσα 3 μηνες πριν να προβλεψω τη διαφορα γκολ σε 6 ματς θα πεταγα ενα χιλιαρικο και θα εβγαζα εκκατομυρια στο στοιχημα. Το τι ακουσα δε λεγεται. Τι αμπαλλο, τι δε ξερεις τι σου γινεται, τι το ενα τι το αλλο. Βλεπεις η ευφορια μιας προκρισης τα σκεπαζει ολα.

    Ειδικα αμα εισαι μυρωδιας. Δε μπορει ο αλλος να δει οτι με μια ατεχνη ομαδα ως αντιπαλο, σε 180 λεπτα δεν μπορεις να αλλαξεις 3 πασες σερι, δεν υπαρχει ΚΑΜΜΙΑ οργανωση παιχνιδιου παρα μονο τα βολε απο το τερμα, τα χαφ πιεζουν ισα ισα μη σπασουν τα αυγα, ο Σιμοες ειναι ο μονος ποιοτικος σου παικτης (ο Σιμοες…) και γκολ βαζεις οπως τα παιδακια πετανε μπαλλες στο Λουνα παρκ να πετυχουν το στοχο: Close your eyes and hope for the best το λενε εδω. Προσθετεις και ενα ‘προπονητη’ που ειναι ΣΑΧΛΟΣ και οπου πηγε γελαγανε και τα πομολα σε ομαδες στυλ Πανθρακα και Λαρσας, αφεντικο το Μελλισανιδη που πρεπει να τους μετραει μεχρι και τη ζαχαρη στο καφε φετος και το αποτελεσμα ειναι πιο προβλεψιμο απο τα Αγγλικα του λαοπροβλητου η τις ‘επιτυχιες’ της ΠΦΦ.
    Που οπως εγραψα προχθες- ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ- πλεον ετοιμαζεται για τα ‘γουνακια’. Πως το ειπε ο Μακης στη βολη? ‘’Σας συμβουλεύω να οργανωθείτε υπερασπιστικά’’. Αυτο ειναι αλλο θεμα για το ποσα δεκαδες εκκατομυρια εχει κλεψει ο Τσιπρας and Co. Το original ΠΑΣΟΚ, το παλιο το ορθοδοξο, ειναι ψιχουλα μπροστα τους. Μιλαμε για ΤΡΕΛΛΟ ΠΑΡΤΥ για το οποιο πανω απο 6 μηνες μαζευωνται αποδεικτικα στοιχεια. Και θα κατσουν ΣΚΑΜΝΙ τα κουμμουνια θελουν δε θελουν. Οχι απο εκδικηση αλλα γιατι κουνανε και το δαχτυλο και εχει φορτωσει ΠΟΛΥΣ κοσμος.

    Aυτα που λες κατα μερος ειναι σωστα αλλα:
    Δεν ειναι θεμα οικονομικων δεδομενων μονο. Εχουμε προλαβει ομαδες επαρχιας και ανταγωνιστικες και με κοσμο. Τη δεκαετια του 80 στις αρχες για να περασεις απο τη Δοξα η απο τη Καστορια επρεπε να φτυσεις αιμα. Οχι επειδη ειχαν το τεραστιο budget αλλα επειδη ακομη δεν ειχε μπει η νοοτροπια του ‘αρματος’ στο εκαστοτε ισχυρο. Μολις μπηκε και εγιναν γιουσουφακια, μια νοοτροπια που ξεκινησε επι Νταιφα και γιγαντωθηκε επι καπετανιου, εξαφανιστηκαν για τον απλο λογο οτι κανεις δε χρηματοδοτει καποιον μικροτερο για να τον εχει να τον ανταγωνιζεται. Θυμασαι φαναταζωμαι περιπτωσεις ομαδων οπως η Κορινθος, η Παναχαικη, η Καστορια ο ΟΦΗ. Η νοοτροπια του Ελληνα κατεστρεψε ΚΑΙ το ποδοσφαιρο, κονομανε οι προεδροι και μιζεριαζουν οι ομαδες. Αθωος ο κοντος προχθες. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ της ιστοριας της ΑΕΚ δεν ειδε- δεν ακουσε- δε καταλαβε. Κυνηγησαμε το Μακη για 21εκκ αλλα το Ντεμακι για 60-70-80 τον αφησαμε ελευθερο να κανει εκπομπη και να κουναει το δαχτυλο! Εκτος αν νομιζει κανεις οτι ο αλλος πηγε στον Ιβαν ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ για μια εκπομπη. ΛΑΜΟΓΙΟ ειναι οχι χαζος.

    Συμμετοχη εχεις μονο απο τον ΟΠΑΠ γιατι αυτο πουλαει σαν μαγαζι. Δεν ειναι οτι εχεις κατι εξωγενες αλλα μια εταιρεια που ζει απο αυτο το πραγμα. Αν δεν υπηρχε, δε θα ζουσε τοσο απλα. Δε θα ηταν αυτο που ειναι αλλα μια ακομη στοιχηματικη εταιρεια που εμφανιστηκε πριν 15 χρονια και οχι 60 εχωντας στησει δικτυο και νοοτροπια σε ολη την Ελλαδα απο τη δεκαετια του 50.
    Κανεις παραγωντας δε μπαινει στο ποδοσφαιρο για ποδοσφαιρο ως αποκλειστικη ασχολια. Να εχει μια ομαδα- ισως με αλλες δουλειες- για την ομαδα και μονο. Τα εχουμε πει αυτα. Οποιος μπηκε εφυγε τρεχωντας. Κοντομηνας- Μυτηλιναιος η πτωχευσε οπως ο Μπαρλος.

    Καμμια εταιρεια δε θα χορηγησει ενα χωρο που ο ενας προεδρος μπαινει με οπλο μεσα, ο αλλος βριζει παγκοσμιας κλασης παικτες On camera και ο τριτος παει να πνιξει με το κασκολ παραγωντα της ομοσπονδιας και αυτα ειναι τα φανερα που βλεπει ο κοσμος, ασε τα αλλα. Ειναι δυνατον μια Samsung μια Reebok μια Αudi Ελλαδας να στελνει budget προς εγκριση στα κεντρικα στη Κορεα στη Γερμανια και να βλεπουν οι εκει το τυπο που τον πληρωνεις εκκατομυρια να παει να πνιξει με το κασκολ τον αλλον και να κυκλοφορει με τους φουσκωτους λες και ειναι ο Capone? Αυτη την εικονα λες να θελουν να πληρωσουν? Αυτο λες να θελουν να δειξουν προς τα εξω ως εταιρικο προφιλ? Πιστολαδες και γκανκστερ ως προσωπο στη χωρα και συνεργατες τους? Μη πω για ολα τα αλλα το αφηνω μονο στη κεφαλη της ΠΑΕ ΑΕΚ η της ΠΑΕ ΖΜΠΑΟΥΓΚ για παραδειγμα.

    Πια πολυεθνικη θα παει να διαφημιστει σε ενα χωρο που δερνουν διατητες βαζουν βομβες σε φουρνους, γκαζακια σε σπιτια κυνηγανε προπονητες με καδρονια? Που πετανε μολοτοφ μαχαιρωνουν κοσμο και δε τρεχει μια? Που το κοινο των γηπεδων ειναι ποινικοι ανακατεμενοι με ζακια και αναρχικους? Μα η ιδια πολυεθνικη που θα ‘επενδυσει’ στην Ελλαδα του ΖΑΒΟΥ. Καμμια.

    Στη Γερμανια δε φταει το διοικητικο. Μια χαρα λεφτα εχουν και αμα ηθελαν το εκαναν αναλογα. Οταν εχεις κολλοσους ως μετοχους (Bayern-Audi-Allianz-Benz κλπ) δεν ειναι το προβλημα τα λεφτα. Και λεφτα εχουν και κοσμο εχουν. Απλα εχουν επιλεξει αλλο μοντελλο. Τους δινει πλεονεκτημα στις εθνικες ομαδες τους σε σχεση με τη Αγγλια που για να βρεις Αγγλο καλο παικτη ψαχνεις με το κυαλι μιας και τα αστερια ειναι ολοι ξενοι. Σε εμας στη εθνικη εχει 2 παικτες τον Hendo και τον ΤΑΑ. ΟΛΟΙ οι αλλοι ειναι διεθνεις αλλα με τις χωρες τους. Η Σιτυ ενα CB και ενα Χαφ της πλακας. Κοιτα αναλογα τη Μπαγερν και τη Ντορτμουντ ποσους παικτες δινουν σχεδον ολη την 11αδα.

    Η Γερμανια αναλογα το ‘πληρωνει’ εχωντας ενα πρωταθλημα της πλακας και ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ενδιαφερωντος για τους μη Γερμανους. Δε ξερω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ που να μου εχει πει μια φορα θα κατσω να δω ενα ματς π.χ Αιντραχτ- Χερτα. Ξερω δεκαδες που θα κατσουν να δουν Arsenal-Tottenham. Γιατι εχει θεαμα ειναι απροβλεπτο και δεν ξερεις το νικητη. Ειναι απλο. Κανενας δεν ασχολειται με μια λιγκα που η Μπαγερν εχει 7 στα 10 απο το Φεβρουαριο και ο ποιοτικοτερος γκολτζης της ειναι ο Λεβαντοφσκι που στριβει με τρακτορα. Ελεος! Ειναι ΒΑΡΕΤΟ. Πηρε 2 ο Κλοπ πηγε να αποκτησει λιγο ενδιαφερον και μετα παλι μια απο τα ιδια. Ο ενας να μαζευει τον αφρο και να τα παιρνει ολα.

    Στην Ελλαδα ο κοσμος απλα ειναι προβατο και ραγιας. Του λες ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ο Μελ μπροστα στα ματια σου και αυτος παει και παιρνει διαρκειας για να εχει αυτα που εχει. Να πληρωνει και να του απαγορευουν την εισοδο οι μολοτοφακηδες. Ανακοινωνει παραταση για να παρει λεει 2 παικτες και μετα λεει: ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ!!! (λες και του ειπαμε να φερει το Σαλλαχ και δεν τον εδινε ο Κλοπ) ΑΛΛΑ τα λεφτα ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΗΡΑ. Και μη μου πεις παιρνει για να στηριξει. Αν στηριζε δε θα εκανες τη μια 25,000 την αλλη 8,000 την αλλη 15,000 μεσα στη δεκαετια. Πανηγυρζηδες ειναι απλα. Αν βγαλεις τα 3-4,000 που δινει στα καμμενα ο κορμος των διαρκειας ειναι αλλοι τοσοι: 4 αντε 5 χιλιαδες. Αυτος που θα παει ετσι κ αλλιως. Το βλεπεις αλλωστε οταν εχεις 40 χιλιαδες με τον ΟΣΦΠ και την αλλη αγωνιστικη ειναι 7-8 χιλιαδες -απλωσου να δειχνουμε πολλοι. Λες και ειναι αλλη ΑΕΚ με το γαυρο και αλλη με το Κομποτη. Ο κοσμος της ΑΕΚ ως πελατειακη βαση, ο σταθερος πυρηνας δηλαδη στο γηπεδο ειναι κατω απο 10,000.

    Πως λοιπον- με ολα τα ανωτερω- περιμενεις την NOVARTIS να σου δωσει λεφτα? Ποτε πηγε το εμπορικο τμημα της ΑΕΚ σε 50 μεγαλες εταιρειες να κανει μια ΚΑΝΟΝΙΚΗ εταιρικη παρουσιαση με συγκεκριμενα νουμερα σε θεατες-τηλεοπτικα-στοχους κλπ κλπ για να ζητησει συνεργασια? Αφου εχει τον ΟΠΑΠ του αφεντικου ο ΚαραΜΟΥΖΑΣ θα κατσει να δουλεψει? Καμμια λαμπαδα το Πασχα και πολυ ειναι. Μεχρι εκει φθανουν οι ‘ιδεες΄του και ο κοπος του. Εδω- τα εχουμε πει με το Stevie- ζητησαμε σουιτα και 1 μηνα δεν ηξεραν να μας πουν αν εχουν και ποσο κανει! Και την επομενη σαιζον βγηκε και ειπε αμα θελετε παρτε με τηλεφωνο, αντι να τρεξει ΑΥΤΟΣ να κανει τεμεναδες να τις πουλησει για τη σαιζον. Τι ψαχνεις τωρα?

    Να σου πω αλλο που το εζησα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ? Επι 2 μηνες (ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ) κυνηγουσαμε να δωσουμε χορηγια- τοτε- τη Samsung επειδη ο ΔΣ τοτε της εδω Samsung (χρονια φιλος και συνεργατης) ειναι αρρωστος με την ομαδα. Μιλαμε για τυπο που μπαινεις στο γραφειο του και εχει σημαιες απο πισω και λαβαρα. ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ δεν ιδρωνε το αυτι κανενος εκει μεσα.
    Για να το κλεισω: Ξερει κανεις το προεδρο της Arsenal? Της Liverpool? Της City? Γιατι να τον ξερει? Εδω ο Κομποτης ο Μπεος ο Κουγιας ο γιος του Σαββιδη!!! ειναι τα αστερια της καθημερινοτητας. Νομιζω αυτο τα λεει ολα.

    ΥΓ Πριν κανω τη δικια εταιρεια περασα ενα χρονο απο την Ιντραλοτ να τρεξω ενα project εκτος Ελλαδας με αναφορα μονο στο Σωκ. Απο προσωπικη συμφωνια. Δεν εχει σημασια τι απλα θα πω οτι ηταν τεραστια δουλεια. Σε πληροφορω οτι η Intrakom ηταν ενα μαγαζι που εγινε νυχτα για μεταποιηση και ΥΠΕΡτιμολογηση και μονο. Γι αυτο και μολις τελειωσε το ΠΑΣΟΚοπαρτυ τελειωσε και η μπιζνα. Μεγαλες κουβεντες αυτες που δε γινωνται εδω. Απλα θα πω το εξης: Ολοι μιλανε για τη Siemens. Κανενας δε λεει ποιος τιμολογουσε στο δημοσιο τις δουλειες της Siemens στην Ελλαδα. Ποιος γεμισε για παραδειγμα καρτοκινητα μεχρι και στη τελευταια ραχουλα ολη τη χωρα και ποσο τα χρεωνε την εποχη που ξεκιναγε η κινητη τηλεφωνια- ενα project δηλαδη ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ σε αχρηστια απο την τεχνολογικη εξελιξη. Ειναι σα να γεμισεις σημερα το δημοσιο με Fax. Ποιος στελνει fax εδω και 15 χρονια? Δεν εχω στειλει ΠΟΤΕ μου fax απο το γραφειο. Η ποιος και πως για παραδειγμα -μιας και εχεις ΟΠΑΠ – αλλαζε τις παλιες μηχανες LPT-1 με τα πρωτης γενιας Coronis και με τι κοστος. Η γιατι μολις πηγε να γινει το νεο συμβολαιο ακυρωθηκε ως αγονος ο διαγωνισμος 2 φορες απο τη ΝΔ τοτε με πιεση των Αμερικανων της GTECH. Αμα μπορουσα να γραψω τα νουμερα- προιον, κοστολογια, συμβαση θα εκλαιγες πραγματικα. Ας πουμε ενα Χ30 για αρχη ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΩ. Αμα σου πω τι ειναι, απο τι αποτελειται, και ποσο χρεωνεται η Coronis δε θα το πιστευεις. Yugo σε τιμη Aston Martin. Eκει να δεις τι εχει γινει με Μελ-Σωκ. Ποιος τη γαμει την ΑΕΚ και sorry κιολας. Αυτα ειναι για το ποπολο. Να φωναζει συνθηματα και να γραφει τραγουδακια.

  23. Ο/Η Koreas λέει:

    Καλές Γιορτές σε Όλους

  24. Ο/Η bandog λέει:

    @snitch

    τα ειπες ολα!

    ολοι θυμομαστε την siemens να φιγουραρει τοτε στην φανελα του θρυνου και φυσικα ξερουμε ποιος εκανε τις μπιζνες της στο ελλαδισταν!

    παντως η intracom εχει καλο ονομα στο εξωτερικο εχοντας ξεφυγει πλεον απο τις κρατικες εργολαβιες.
    ειναι διακεκριμενος υποκατασκευαστης-συντηρητης συστηματων στο ΝΑΤΟ (συστηματα patriot ιδιως) και προμηθευτης ξενων ενοπλων δυναμεων με συστηματα επικοινωνιων καισυγκροτηματων διαχειρισης ενεργειας υψηλης τεχνολογιας .

    καισ τον ΟΠΑΠ οταν προσπαθησαν να κοψουν συνεργασια με την ιντραλοτ , γυρισαν με ουρες κατεβασμενες γιατι η ξενη εταιρεια (νομιζω αυστριακη) δεν μπορεσε να ανταποκριθει στα τεχνολογικα στανταρ.

    παντως μιας και το ανεφερες οι μηχανες coronis (που αποσυρθηκαν πλεον και εχουν αντικατασταθει απο τις προβληματικες apollo με windows αντι του σταθεροτερου linux των coronis) θυμαμαι οτι ειχαν χρεωστικο 50.000 ευρω !!!!

    ΥΓ: δεν συνεργαζομαι πλεον με τον ΟΠΑΠ γιατι ειχε μια ιδιαιτερη αντιληψη για τους “αγαπητους συνεργατες” οπως συνηθιζε να μας αποκαλει!

    εφερε μια νεα συμβαση προς υπογραφη η οποια ειχε μια σελιδα δικαιωματα και 50 σελιδες υποχρεωσεις.

    το σημαντικοτερο ηταν οτι σε υποβαθμιζε σε υπαλλληλο στα δικαιωματα καισ ε ιδιοκτητη στις υποχρεωσεις.

    δεν του εδινα τελειως αδικο αφου ετσι λειτουργουν οι μεγαλοι ομιλοι , ειδικα οταν πρεπει να γινουν ανταγωνιστικοτεροι.

    απλα προτιμησα να ειμαι ο γραφικος μαλακας που θα κατεβασει ρολα αντι να συνεχισω να δουλευω 15ωρα για να βλεπω τα εξοδα να ανεβαινουν , τα εσοδα να μειωνονται και τα μισα κερδη να καταληγουν σε ηρεμιστικα και καταθλιπτικα!

    και ξερεις μιλαμε για δουλεια που ο μεγαλυτερος συνεταιρος σου ειναι ο καθε τσιπρας.
    η μονη δουλεια στην ελλαδα που δεν μπορει να φοροδιαφυγει και να κλεψει. αντιθετα κλεβεις τον εαυτο σου για να υποστηριξεις την πελατεια σου (φεσια, λαθη μηχανης , κερασματα κλπ)