ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2006

Το κείμενο που ακολουθεί ήταν για την γιορτή του 2006 και δημοσιεύθηκε στις 23/12/2006. Ήταν το πρώτο για την σχετική ημέρα και ακολούθησαν κι άλλα τέσσερα, αν θυμάμαι καλά. Βάζω το πρώτο κι όχι κάποιο από τα επόμενα, διότι έχει την αξία της η ατελής ακόμα γραφή γι’ αυτούς που μπορούν να παρακολουθήσουν κάποια μετεξέλιξη ή μετάλλαξη. Εγώ να ευχηθώ καλή ανάγνωση και χρόνια σας καλά.


Η αγάπη είναι πάνω από τις δυνατότητες του ανθρώπου…

   ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΕΣΘΕΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ…

ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΣΑΝ ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΑΡΝΙ

————————————————————

Έχουμε λοιπόν αυτή την ειδική κάστα ανθρώπων που λέγονται πιστοί. Ευσεβείς, θρησκόληπτοι, αιρετικοί, ταπεινοί και λοιπά θεοσεβούμενα. Ή πιο καλά θεοφοβούμενα. Έχουμε όμως και τους άλλους, τους ακριβώς αντίθετους. Όλους όμως τους έχουμε σαν τέκνα του Θεού. Του μεγαλύτερου δικτάτορα επί στερεώματος.

Δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς. Ο Θεός δεν έχει να κάνει τίποτα με την δημοκρατία και τα  λοιπά φιλελεύθερα καθεστώτα. Άν ήταν δημοκράτης ο Θεός, τις εντολές θα τις είχε δώσει προς συζήτηση. Και κατόπιν του διαλόγου, προς ψήφιση. Μέσα απο κάποια μορφωτική επιτροπή της βουλής των ανθρώπων. Όμως ο Θεός τις παρέδωσε σαν εντολές, επιταγές και διαταγές. Έγραψε στ’αρχίδια του τον οποιονδήποτε κοινωνικό διάλογο. Έγινε δηλαδή Φράνκο και Μουσολίνι ο Θεός. Δεν έγινε Παπανδρέου και Παπαρήγα και Καραμανλής. Διέταξε.

Τι έκανε ο άνθρωπος; Το ποίμνιο; Άσχετο. Και για τον Θεό και για τον άνθρωπο. Και οι δύο πορεύονται σε παράλληλους δρόμους. Που θα συναντηθούν σίγουρα στην απειρία του θανάτου. Όπως όλα τα παράλληλα που τέμνονται εκεί.

Δεν πέτυχε ο Θεός με την δικτατορία και τις εντολές. Το ποίμνιο καθώς εξελίσσεται άρχισε να σκέφτεται. Έμαθε και λίγο γεωμετρία. Το αξίωμα– το μη αποδεικνυόμενο δηλαδή – που αποτελεί θεμέλιο λίθο για την οποιανδήποτε επιστήμη, το ήθελε αλλιώς. Το ήθελε θεώρημα. Δηλαδή το ήθελε να το αποδείξει. Ή πιο καλά να το του αποδείξουν. Την πάτησε ο Θεός, την πάτησε και ο άνθρωπος. Μετά την πάτησε και το κράτος και τέλος την πάτησε και η οικογένεια. Την πάτησε και η κοινωνική συμβίωση και ο πολιτισμός. Ειδικά στην Ελλάδα που η ασυδοσία  δεν αμφισβητεί μόνο σωστά κείμενα θεωρήματα.  Αμφισβητεί και αξιώματα.

Δεν μπόρεσε λοιπόν ο Θεός να πετύχει τίποτα με τη λογική του ποιμνίου. Και γύρισε το δίσκο. Θεός είναι ό,τι θέλει κάνει. Τον έβαλε στο συναίσθημα. Στην κόντρα δηλαδή. Και μάλιστα όχι ισορροπημένη κόντρα. Όχι δίπολο. Το δίπολο είναι λογική – παραλογισμός. Το συναίσθημα είναι άλλη παράμετρος. Κάτι σαν εξωτερικό μαγνητικό πεδίο που τον μαγνήτη τον κάνει οτι θέλει.

Άνθρωπε, αφού δεν καταλαβαίνεις απλά εβραϊκά, θα στο πω αγαπησιάρικα. Εκεί που υποφέρεις. Κανείς δεν μπορεί να κουλανδρίσει το συναίσθημα. Το συναίσθημα είναι δύναμη ανώτερη της λογικής. Η λογική είναι αποτέλεσμα γνώσης και εμπειριών. Το συναίσθημα είναι στο ένστικτο, στην φύση και στην υποχρέωση της επιβίωσης. Όποτε η επιβίωση γίνεται ξανά ανάγκη, πάει περίπατο η λογική. Και η σκέψη. Και η δικαιοσύνη. Και όλες οι υπόλοιπες κοινωνικές παπαριές.

«Θα σκοτώσω τον γυιό μου» αποφάσισε ο Θεός. Μπας και συνταρακτεί ο άνθρωπος. Μπας και αρχίσει να κουνάει το κεφάλι του και να καταλάβει το εξής απλό: Οτι, ό,τι και νά κάνει είναι ο τίποτας. Είναι γνωστό το πού θα καταλήξει όπως και νάναι. Ό,τι και να κάνει στη ζωή του. Και μπλέκει την διαδικασία της ζωής με μια διδασκαλία εύκολη. Εύκολη βέβαια σαν θεϊκή σύλληψη. Γιατί σαν ανθρώπινη υλοποίηση, είναι απλά ακατόρθωτη.

«Αγάπα τον διπλανό σου». Πάπαλα το ποίμνιο. Η αγάπη είναι πάνω απο τις δυνατότητες του ανθρώπου. Όπως και η κοινωνική ζωή.

«Δώσε μου ισορροπία τρόμου ή χρήματος. Τότε κάτι μπορεί να γίνει. Μη βάζεις τόσο δύσκολα. Πάρε με, σώσε με, δεν μπορώ την αγάπη», ανταπαντά ο άνθρωπος.

Τώρα τα Χριστούγεννα που ο Χριστός γίνεται 2006 χρονών, δείχνει την μαγκιά του σαν θεάνθρωπος. Σαν το απόλυτο δίπολο, το ενωμένο. Κανείς δεν θα φτάσει την διαχρονική του αξία σαν διδασκαλία και την απόλυτη εμπορευσιμότητα του σαν γνήσια κόκα-κόλα. Κανείς και εμού συμπεριλαμβανομένου δεν θα καταλάβει τίποτα. Πιστεύοντες και μη, ευσεβείς ή ασεβείς θα την πέσουν στα φωτάκια. Μέσα και έξω απο το σπίτι τους. Όσο πιο φωτεινά τόσο θα κρύβουν τη γύμνια και την φτώχεια την πνευματική. Ακριβώς σαν τους τάφους. Απ’έξω μάρμαρο και πολυτέλεια και μέσα κόκκαλα και σκουλήκια.

Όλοι θα αποδέχονται τα στολίδια δήθεν για τα παιδιά τους. Τα δώρα και τα ψευτοσημάδια του δήμου στους αλβανικούς ευρωπαϊκούς δρόμους. Καλά ειδικά στην Ελλάδα τα στολίδια δεν βγαίνουν καν. Όταν δεν είναι περίοδος εορτών απλά δεν φωτίζονται.

Ποιος γιορτάζει; Τι; Την γέννηση; Ή την απόλυτη πνευματική κατάπτωση; Είναι για τη ζωή ή για τον θάνατο τα Χριστούγεννα; Για την θανατερή ζωή, την εν σώματι αμαρτία και το επερχόμενο τέλος; Ή άλλη μια ευκαιρία που θα’ πρεπε να την αντιληφθούμε;

Πιστοί και άπιστοι ενωμένοι σ’ένα σώμα. Την υπερκατανάλωση. Όσοι μπορούν εντάξει. Οσοι δεν μπορούν δεν πρέπει να ανησυχούν. Υπάρχουν και τα  εορτοδάνεια. Όλοι όμως μπας και αισθανθούν γεμάτοι και πλήρεις και ηγεμόνες. Πού; Μα στην ευάλωτη παιδική φυσική ψυχή που διακοπάζει απο το σχολείο. Την θεϊκή ψυχή που όλοι οι ενήλικες μαλάκες θέλουν να την κάνουν ίδια. Με το επιτρεπόμενο ξενύχτι και κύρια την αποφυγή του συναισθήματος. Καλυμμένοι πίσω απο το φωτισμένο δέντρο ή το καράβι. Και την γαλοπούλα που σαν εποχιακό αρνί κατακρεουργείται για να κορεσθεί το κτήνος.

 

Βαρβαρικό διατραπεζικό εθιμο…

«Μην μετατρέπετε τον οίκο μου σε οίκο εμπορίου», είχε πεί. Κι εγώ λέω άλλο. Ας μην ξανάρθουν Χριστούγεννα. Έτσι μπορεί και να μην εξομοιωθούν οι οίκοι. Το να έρχονται χωρίς σκέψη δεν έχει νόημα. Μήπως έτσι και σώσουμε λίγη ανθρωπιά. Τα Χριστούγεννα πλέον είναι ένα καθαρό βαρβαρικό άσκεφτο, διατραπεζικό έθιμο.

Χρόνια πολλά, ο Κύριος εγεννήθη.

 

ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑΚΙΑ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ

ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΓΥΜΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

14 Responses to ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2006

  1. Ο/Η spyros kilkis λέει:

    Καλησπερα σε ολους

    Steven εισαι λιγο αναρχικος στις αποψεις σου;μπορει να κανω και λαθος!

    <> ειπε ο ογλου.Ας μην βαλουμε και την αγορα του παικτη και το κανουμε και χειροτερο!
    μαλιστα!
    Αλλα δεν ειχαμε να δωσουμε απο 200 χιλιαρικα εκαστος σε σιμοες και γιοχανσον!

    The Eye of the Tiger!

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Bandog
    Την εκανες και εσυ με ελαφρια απο την αναπτυξη? XAXA. H αληθεια ειναι με το ΤΣΥΡΙΖΑ οτι πρεπει να αλλαξουν το σημα και να βαλουν ενα λουκετο στη θεση του. Εισαι ο τριτος ΟΠΑΠ που ακουω οτι εκλεισε, ε δε ξερω και πολλους! Οντως θελουν υπαλληλο-manager πλεον, οπως δουλευουν (ορθα) ολες οι πολυεθνικες. Δηλαδη ενα μισθο και καποιους ποντους (10%) και τρεχα ολη μερα. Αυτο ειναι το μοντελο και ειναι προσοδοφορο σε καποιον φιλοδοξο νεο που εχει ορεξη,αντοχες και αποδιδει σε νουμερα μετρησιμα – δεν ειναι τεμπελης. Αν το δει ως σκαλι για κατι παραπανω εννοω, ειτε μεσα ειτε σε αλλο μαγαζι. Ετσι ξεκινησα στο μακρινο 1995 στην τοτε Nissan στην Αγγλια 2 χρονια, και μετα στην Ελλαδα Panafon νυν Vodafone. Εδω μου πηρε 3 μηνες να με τραβηξουν στα κεντρικα αλλα μιλαμε για +12 ωρες δουλεια καθημερινα. Αλλες αντοχες αλλες φιλοδοξιες. Να ξερεις παντως οτι σε οριζωντα 10-15 ετων τα πρακτορεια θα ειναι πολυ πιο λιγα. ΟΛΑ πλεον on-line. Οσο υπαρχουν γενιες που θελουν χαρτι οκ. Θα γυρισουν σε στυλ UK να δειχνουν αλογα- σκυλια αντε κανα ΚΙΝΟ. Μετα γυρνας σε ηλεκτρονικο. ΜΗΔΕΝ κοστος και ολα τσεπη.

    Η Ιντρακομ της χρυσης εποχης με το αντικειμενο της δεν υπαρχει εδω και χρονια. Η χρυση εποχη ειχε 6,500 κοσμο μεσα και εκανε αυτο που σου ειπα. Μεταποιηση. Καρτοτηλεφωνα, τα τοτε modem ISDN του ΟΤΕ εκεινα τα λευκα (καπου εχω 5-6 στην αποθηκη) σε λογισμικο κυριως, τα τηλεφωνικα κεντρα με τις συζευξεις. Αμα ξερεις οτι εχεις πελατη το ΟΤΕ οτι και να γινει, γινεσαι γιγαντας. Πλεον η εταιρεια εχει πουληθει στη Sistema (στη Sitronics συγκεκριμενα που ειναι θυγατρικη) η οποια ειχε συμμετοχη ετσι και αλλιως. Davaric για να μη ξεχναμε και τις καταβολες μας του ΚΚΕ της DDR και ΕΣΣΔ. Τα κουμουνια αλλωστε για τη παρτυ τους εχουν τις πιο βαθια δεξιες τσεπες. Τα αλλα ειναι ΠΦΦ για το ποπολο που ψηφισε το ΖΑΒΟ πρωθυπουργο να μας σωσει.

    Αυτο που αναφερεις οντως ισχυει αλλα ειναι Intracom Defence Electronics. Καμμια σχεση με Ιntracom και μετοχικα αλλα και εταιρικα-προιοντικα.

    Να ξερεις οτι οπου αρχικα μπαινει μια λοταρια (Intralot-GTECH-Lottomatica κλπ) ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δυσκολο να βγει. Οι συμβασεις ειναι minimum 7ετιας +2 ετη και δεν ειναι ευκολο να προσαρμοσεις τα συστηματα σου στα προηγουμενα ακομη και οταν/αν κερδισεις τη δουλεια. Να πας δηλαδη εκει που ηταν ο αλλος 10-15 χρονια και να βαλεις τα δικα σου. Η Intralot εχει ενα οντως εκπληκτικο UNIX συστημα (Lotos το λεγαμε τοτε λογικα ειναι το ιδιο ακομη) φτιαγμενο στην Ελλαδα. Ο τεχνικος διευθυντης και το stuff ειναι κορυφαιοι στο χωρο τους παγκοσμιως και δεν ειναι υπερβολη αυτο. Επειδη δουλεψαμε μαζι 1 χρονο ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ μιας και εγω ειμουν στη Μοσχα σχεδον ολο το 2003-04, οι ανθρωποι ειναι PRO και βγαζουν τρομερη δουλεια. Οσο για το UNIX δε μιλαμε καν. Tα Windows ειναι η ΕΠΙΤΟΜΗ ενος κακου προιοντος που εχει καλο marketing κανωντας καλες συμφωνιες και κυριαρχησε στην αγορα (βαζωντας και τη ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΙΑ του Jobs τοτε με την μη διανομη OS σε non-apple εταιρειες). Ειναι εξαιρετικη σουπα-απο τις λιγες- οπως και το Android σε οτι εχει να κανει με diversity και stability. Επειδη δουλευω και τα 2 (MAC OSX και Windows) απο τηλεφωνα μεχρι υπολογιστες, δε το συζητω καν. Μπλε οθονη και crash σε Mac 15 χρονια δεν εχω δει ποτε. Απλα επειδη- ειδικα παλιοτερα- ειχε θεματα συμβατοτητας αναγκαστικα το γραφειο σε Server και PC δουλευει με τον Bill. Το Mac ειναι σπιτι. Μιλαω για το δικο μου κομματι δουλειας- οχι γραφιστικα κλπ οπως και το δικο μου γουστο. Στα κινητα δε κανω κουβεντα. ΜΟΝΟ i-phone απο τοτε που βγηκε το 1 (δεν ηρθε καν ευρωπη). Οποτε πιανω κατι Samsung, ενω ειναι εκπληκτικες συσκευες, στο δεκαλεπτο μου ερχεται να το πεταξω- τα νευρα μου. Κακοσχεδιασμενο software, δεκαδες υπο-μενου και επιλογες, μια καταστροφη για το χρηστη που απλα θελει μια συσκευη να κανει αυτο που λεει το καθε εικονιδιο. Ορθανοιχτο απο παντου για Hacking, αργο σε σχεση με το IOS και το κυριοτερο με 500 θεματα να τρεχουν απο πισω και να σου τρωνε συνεχεια resources: μπαταρια-μνημη-υπολογιστικη δυναμη.
    Η Coronis λοιπον ηταν ενα PC με Celeron 433MHz, 1GB Ram και ενα modem-καρτα δικτυου 10-100. Αυτα στη πλακετα με ενα υποτυπωδες σκληρο 80GB. Το πακετο εκλεινε μια Toshiba 12’’ touchscreen. OΛΑ αυτα + ενα σασι ηταν γυρω στα 150-170 ευρω τα Parts και κανα 120αρι η οθονη. Να βαλουμε και ενα 8-10% OPEX: δεσιμο hardware, περασμα OSX,τεσταρισμα, και εξοδα διανομης? ΟΥΤΕ 400 ΕΥΡΩ το ενα. Στα λεω γιατι εγω εκανα τη κοστολογηση για τη Μοσχα. Βαλε το χρεωστικο που ανεφερες για να βγαλεις το καθαρο κερδος ανα μηχανη, πολλαπλασιασε με 5,500 πρακτορεια τοτε (απο 3 εως 10 μηχανες με μεσο ορο τις 5 -με τις backup μεσα) και βγαλε το νουμερο, ΜΟΝΟ για την αγορα. Ασε το συμβολαιο συντηρησης απο πισω, ασε τα αναλωσιμα (δελτια-προγραμματα κλπ) που τα πηρε ο Κωστοπουλος στην ΙΜΑΚΟ-πασα απο το Σωκ! Καταλαβες τι χρεωνε και τι γινεται στις σοβαρες δουλειες?

    Ποιος Πονσε και ποιος Μανταλος? Ποιος Μπογε και ποιος ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΝΟΣ? Αυτα ειναι για το ποπολο που τρεχει στα γηπεδα να τραγουδαει συνθηματα να γελαει ο Μελλισανιδης. Με τους αφελεις που σκουζουν ποιηματακια μεσα στην ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ για την ομαδαρα, την ωρα που τους εχει τσεπωσει και κανα ταληρο μονο απο τα διαρκειας και τους δειχνει καποιον Γιακουμακη εκει στο -14. Να αναρωτιουνται!!! γιατι δε παιζει λεει ο αθιγγανος του Πλατανια ενω παιζει ο αθιγγανος της Αργεντινης. Ο ενας τη βρισκει με το γονατο και ο αλλος με το καλαμι. Βεβαια ουδεις τους αναρωτηθηκε- οταν εδινε τις παρατασεις και τρεχανε να αγορασουνε καρτες τα κοροιδα – πια ηταν η τελευταια φορα που ο Μελλισανιδης εδωσε 4-5-6 εκκ να φερει 2 παικτες. Αυτο δεν ηταν το νοημα της παρατασης? Οτι μπηκε ομιλους και οτι με τα εξτρα 5-6 χιλιαδες διαρκειας θα εφερνε 2 παικτες που θα εκαναν τη διαφορα? ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ οχι εγω. Μετα βγηκαν και μας ειπαν οτι δε βρηκαν λεει παικτες. Εμ βεβαια. Που να βρεις παικτες οταν κοιτας στη ευρυτερη περιοχη των Φιλιατρων με budget 3 κατοσταρικα? Ειναι και αυτη η Μπαρτσα (που θα την επαιρνα αλλα δε θελω να δημιουργησω προβλημα στους Ισπανους) που της ειπαμε ανταλλαγη το Πονσε με το Σουαρεζ και δωρο 2 ταψια μπακλαβα και αρνηθηκαν. Θελανε 3 ταψια και η ΠΑΕ εκανε πισω-δεν ειναι καιρος για αλογιστα εξοδα, δε θα ξαναγινουμε εταιρεια που χρωσταει ενα ταψι μπακλαβα να πεσουμε στη Γ Εθνικη. Ενω τωρα θα σου φερουμε κανα ΙΤΣ με 5? κατοσταρικα, θα πουμε οτι κοστισε και αυτος 2-3 εκκ και ολα οκ. 2-3 εκκ ναι, απλα το νομισμα δε θα πουμε. Θα ειναι ρουβλια η ΛΕΚ? Ισως ξερεις την ιστορια με το Μπατμαν και τη μεταγραφη του Οκκα-Εγκωμιτη. Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ εδωσε με το ποσο σε επιταγες, εκλεισε το deal, αλλα οι επιταγες ηταν αντε γεια:

    https://www.tanea.gr/2001/02/01/sports/mas-ksegelase-o-mpatatoydis/

    Τωρα βεβαι οι κουμπαροι πηγαν να κανουν δουλεια με το Μπατμαν. Και τους ξεγελασε. Ε sorry κιολας αλλα τα θελει ο κολος σας. Ειναι σα μια δουλεια που μου ειπε ενας φιλος- δεν εχω λογο να μη το πιστεψω- για τα ηχητικα που νοικιασε ο Μελ τοτε στη παρουσιαση της αδειας στη ΝΦ που ετρεχαν σε ενα οικοπεδο κατι ηλιθιοι μεσα στη νυχτα να δουν τα ξεροχορτα και ενα παπα σε μια εξεδρα. ΑΚΟΜΑ περιμενει οχι να παρει λεφτα, αλλα να συμφωνησουν μιας και σε αλλα ειπε ναι ο εγγυητης και αλλα λεει τωρα. The party is over που ελεγε και μια ψυχη και τωρα που σχολασε ο γαμος τραβα να βρεις ακρη εσυ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ.

    Δηλαδη για να καταλαβουμε. Ο Μελ δεν εδωσε φραγκο οταν ειχε μπροστα του ομιλους- αρα τη πιθανοτητα να παρει 1,5εκκ με μια νικη εντος, περιμενε να μεινει -14 πισω και αποφασισε να δωσει 2εκκ Ιανουαριο. Σε Σερβο. Ο Μελ. 2εκκ ευρω. Σε παικτη που εχει ρητρα 500? χιλιαρικα. Θα δωσει δηλαδη 4 φορες τη ρητρα στη μεταγραφη. Που δεν εδωσε απο 2-3 κατοσταρικα σε Σιμοες και Γιακομπ που ΗΔΗ τους εβλεπε 3 χρονια τι χαμαλικι βγαζουν. Ρε τι πλακα εχουν εκει στη ΑΕΚ και στο 365 μερες σανο για τα προβατα. Μιλαμε για ΣΟΒΑΡΗ κοντρα με το ζαβο-λαοπροβλητο ποιος θα πει τη μεγαλυτερη μαλακια.

    ΥΓ Λουφαρω εδω και 2 μερες για τις ετοιμασιες σε ενα τραπεζι που εχουμε σημερα. Δεν εχω κανει τιποτα αλλα το ειχα δηλωσει απο την αρχη: το μονο που θα κανω ειναι να φαω και να πιω. Εχουμε ενα πολυ σοβαρο καλεσμενο το βραδυ (πιο πανω ΔΕΝ εχει στην ιεραρχια του κοινοβουλιου) σοβαροτατο πολιτικο- ελεω daddy της – και αναμενουμε τρελλη κουβεντα. Καλεσμενος που απλα δε μιλας και μονο ακους. Προσωπικα ντρεπωμαι και να του μιλησω- τι να πω περα απο ερωτησεις? Αν εχει ενδιαφερωντα που λεγωνται δημοσια και οταν ειναι, μπορει να πουμε 2 αραδες. Αλλα θα ειναι British-European politics μονο κατα 99,99%. Αλλωστε αυτη ηταν η δουλεια του 10 χρονια.
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

  3. Ο/Η Koreas λέει:

    “τα Χριστούγεννα πλέον είναι ένα καθαρο βαρβαρικο ασκεφτο, διατραπεζικο έθιμο”

    Το πλέον τι το ήθελες;

    Μέχρι το διάταγμα περί ανεξιθρησκειας των μεδιολανων (άλλη μια πολύ ωραία ιστορία) και την πρώτη οικουμενικη σύνοδο 325 μχ που αποφασίστηκε ο εορτασμός του θανάτου του Χριστού, το λεγόμενο εβραικα Πάσχα εορτή Χριστούγεννα δεν υπήρχε. Τα Χριστούγεννα άρχισαν να εμφανίζονται προς το τέλος του 4 αιώνα και μάλιστα ν γιορτάζονται μαζί με τα θεοφανεια.

    Οι θρησκευτικό ηγέτες τοποθέτησαν την ημέρα γέννησης του Χριστού στις 25 Δεκεμβρίου πιθανόν για να συμπίπτει με τις παγανιστικες γιορτές του χειμερινού ηλιοστασιου. Στην αρχαία Ρώμη γιορταζονταν τα σατουρναλια τα οποία έφταναν σε κορύφωση στις 24 και 25 Δεκεμβρίου. Γιορτάζονταν φυσικά ο Θεός ήλιος με αισχρό φαγοπότι, χορούς, ανταλλαγή δώρων, μεθυσια χαρτοπαιγνια κτλ. Επομένως η επιλογή της 25 Δεκεμβρίου ως ημέρα γέννησης του Χριστού έχει να κάνει με την αντικατάσταση των ήδη διαδεδομενων παγανιστικων τελετων.

    Όταν δηλαδή ο χριστιανισμος έγινε επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας προσπάθησε εκμεταλλευτει, να αντικατάστασει και να δώσει νέα διάσταση σε παναρχαια παγανιστικα έθιμα. Παρα τις οποίες προσπάθειες να αλλάξουν το χαρακτήρα της γιορτής δεν τα κατάφεραν, γι αυτό και 1 με 2 αιώνες αργότερα θέσπισαν ξεχωριστά τα Χριστούγεννα και ξεχωριστά την Πρωτοχρονιά. Στην Πρωτοχρονιά οι θρησκευτικοι ηγέτες μετέφεραν όλες τις ‘μη χριστιανικες ” συνήθειες του κόσμου, γλέντια, γαμησια, μεθυσια, χαρτιά, κτλ. Α, να προσθέσουμε ότι μετέφεραν και την αρχή του χρόνου από το Φλεβάρη στον Ιανουάριο για να καταφέρουν να διασπασουν αυτές τις παναρχαιες παγανιστικες τελετές.

    Για όλους αυτούς του λόγους κοιτάξτε να περάσετε καλά χωρίς ίχνος ενοχής.

  4. Ο/Η conpater λέει:

    Ολες οι γιορτες,ειδικα τα Χριστουγεννα, ειναι…φαι ! Δωσε του Ελληνα φαι και τα ξεχναει ολα.Δεν καταλαβαινει Πασχα,Χριστουγεννα,οποια γιορτη μπορει να γιορτασει,κι αν δεν υπαρχει την ανακαλυπτει σαν γιορτη( Πρωτομαγια)., αμα δεν υπαρχει …φαι ! Και παντα σε αφθονια. Να ειναι 10 που θα φανε,αλλα το φαι να ειναι για 30. Πως θα ξεχασει αλλιως την καθημερινοτητα.Τρωει και τις αλλες μερες της βδομαδος,αλλα οπως και να το κανεις τα Χριστουγεννα θελει κατι παραπανω.Τι γιορταζει ακριβως μπορει να μην θυμαται,ενα κερι στην εκκλησια μπορει να μην παει να αναψει ( τουλαχιστον για αυτους που το κανουν εθιμοτυπικα),αλλα το μυαλο δουλευει στα “κοκκινα” οσον αφορα τι κρεας θα παρει,κι αν παει με λουκανικα με πρασσο η οχι,αν θα παρει γαλακτομπουρεκο η μπακλαβα για μετα,καθ`οτι ενα γλυκακι το θες μετα απο το…φαι ! Και τα θελει τα φωτακια,τα λαμπακια στα δεντρα,στους δρομους,για να του φανει διαφορετικη η μιζερη καθημερινοτητα του. Γιατι το ευκολο αυτο ειναι,το δυσκολο ειναι στο μεσα σου. Καλες γιορτες…..

  5. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Καλές γιορτές σε όλους, τα είπε όλα πριν πολλά χρόνια ο υπογράφον…

  6. Ο/Η Dimitris A. λέει:

    Χρόνια πολλά και καλά. Με αισιοδοξία και υγεία…

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Χρονια καλα κυριως και πρωτιστως, σε ολους. Ο κρυπτοΑΕΚτζης Ιησους εγεννηθει ψες, και ως προσφυγοπουλο εκυνηγηθει μαζι με τους γονεις του και πηγε στην Αιγυπτο,οπου του εκαναν παρεα,Εβραιοι και Αραβες,κατα Παπαδημουλη. Για να αποφυγουν την μαχαιρα του οργανου Ηρωδη, επιτετραμενου της κακιας ιμπεριαλιστικης Ρωμης.
    Οντας ο ιδιος κατοικος Βρυξελων, της νεας πρωτευουσας της Ευραπαικης ιμπεριαλιστικης ενωσης και αμοιβωμενος αδρα απο τους ανωτερους του. Ακολουθωντας τον δρομο αλλων μεγαλων αγωνιστων του αριστερου μετωπου,οπως η Δαμανακη. Με κινδυνο μεγαλο και με την ζωη τους να κρεμεται απο μια κλωστη, μιλανε και δρουν απο την καρδια του σκοτους εναντια στον ιδιο τον οργανισμο που τους πληρωνει.
    Γιατι αν δεν ειναι ετσι,τοτε δυο αλλα τινα συμβαινουν: Η η Ευρωπαικη ενωση ειναι τοσο δημοκρατικη που πληρωνει ακομα και αυτους που την εβριζαν,η οι -φαινομενοι- υβριστες εχουν αναλαβει αναποδο ρολο απο αυτον που κατανοει ο “μεσος νους” ο οποιος ομολογουμενως δεν ειναι και κατι σπουδαιο. Για την ακριβεια, κονταροχτυπιεται σε υψος i.q με αυτον των αιγοπροβατων.

    Νομιζω οτι πρεπει να αδραξει την χρονικη ευκαιρια ο Μελισσανιδης,τωρα που το πραγμα ειναι ζεστο και ειμεθα εν μεσω εορτων, να κηρυξει επιτιμο μελος του μουσειου προσφυγικου ελληνισμου,τον θεανθρωπο. Να μενει μια θεση κενη στα επισημα της αγιασοφιας ωσαν να Ειναι Παρον. Επισης το τμημα μαρκετινγκ Να βγαλει μπλουζακια,κονκαρδες κλπ. Αντε ρε Καραουζα,εμεις θα τα λεμε ολα;
    Και φυσικα θα λαβουν νεα ερμηνια και σημασια οι “χριστοπαναγιες” του σεβαμενου πληθους εντος του νεου γηπεδου. Η οργανωση να ανεβαζει κορεο με το Χριστο αλα Τζιμ Μορισον, αλαλαζοντας το συνθημα ,”Μετα το Χατζιχριστο, παμε με το Χριστο, για σενα “τιγρη” εχω το σπιτι μου κλειστο”.

    Υ.Γ. Με το ρεγουλα τα μελομακαρονα. Εχει δρομο ακομα…

  8. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    τελικα μας διεψευσε ολους και εδωσε την ρητρα για τον σερβο, ρε μπας και τον επισκεφτηκαν τα τρια φαντασματα φετος? 😛

  9. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Συνολικό κόστος Κρίστισιτς επί 3.5 χρόνων, 2.5 μύρια, 700Κ ετησίως κοινώς, άρα κάτω (ή τέλος πάντων στα ίδια επίπεδα) από αυτά που ζητάει ο Σιμόες και πάντα εντός του ταβανιού των 750-800Κ. Άρα, κάπου βγαίνει και η “σκληρή” διαπραγματευτική θέση του πορτογάλου ως ελαφρώς μαξιμαλιστική, Δοκιμασμένη λύση (και σε ψηλότερο επίπεδο από Σιμόες) ο Σέρβος, άμα δε βγει θα είναι καθαρά μαλακία του αθλητικού τμήματος, ο μελ τη δουλειά του την έκανε και τη δήλωση προθέσεων/εμπορικών αρχών στους παίκτες επίσης.

    Η χρονιά ήταν εξαρχής χαμένη/δοσμένη, πιθανώς έκανε κουβέντα με τον κουμπουροφόρο της τούμπας πριν την έναρξη της.

    Πιθανολογώ ότι οι προσφορές προς τους τρεις παραμένουν στο τραπέζι? Τέλος γενάρη, άμα δε βγει αυτό που περιμένουν, δε θα εκπλαγώ αν κάποιος/κάποιοι τις δεχτούν. Και επανέλθουν στις αγκάλες ως άσωτοι υιοί.

    Ας μην ξεχνάμε όταν αποπέμφθηκαν όταν ΚΑΙ με αυτούς είδε ο μελ ότι παίζουμε χάλια (μας έκανε γιογιο ο Γώγος στο Αγρίνιο). Η χρονιά είναι δοσμένη (ή μάλλον, το πρωτάθλημα). Οι όποιες εμπορικές κινήσεις έχουμε δει, και με τους υπάρχοντες και με τους ερχόμενους, είναι καθαρά στο πλαίσιο αυτό. Το αν συμφωνώ είναι άλλο θέμα, αλλά….ο ζμπάουγκ έχει βγάλει ολόκληρο 1ο γύρο με 2 (δύο) βαθμούς χαμένους (κανονικός γαύρος του βορρά, εποχών βαθιάς παράγκας)! Μπορούσαμε να το κάνουμε κι εμείς αυτό, με CL να τρέχει με τις καρπαζιές του, χωρίς επένδυση 10+ εκ? Και τo κασέρι των 2 τελευταίων διοργανώσεων να πηγαίνει (sic) σούμπιτο στα μπετά?

    Φυσικά όλα αυτά δεν αναιρούν:
    1. την ανικανότητα και ανυπαρξία όλου του τεχνικού τμήματος
    2. την αδυναμία του προπονητή
    3. την έλλειψη σεβασμού στους κατόχους διαρκείας

    @Dimi: I am over the moon με τη φετεινή λιβερπουλάρα, ας μην τη γρουσουζέψουμε όμως! Συμφωνώ μαζί σου σε ΟΛΕΣ τις αντιπαραβολές και παρατηρήσεις επί ΑΕΚ και LFC, ΑΛΛΑ: η ΑΕΚ έχει βάση το Γιουνάν μπεηλίκ, η LFC το UK. Ακόμα και εάν η ΑΕΚ τα έκανε όλα σωστά -με νοοτροπία LFC- το ΣΥΝΟΛΙΚΟ αποτέλεσμα θα ήταν μάλλον…χειρότερο από το τωρινό. Γιατί? Διότι εδώ είναι Γιουνάν μπεηλίκ, things work differently, it’s a matter of context. Όπως κι εσύ, δραστηριοποιούμαι και στις 2 χώρες (μεταξύ άλλων) και βλέπω πόσο μακριά αφήνουν να πάει οποιαδήποτε εποικοδομητική/θετική/λογική στρατηγική και project. Φυσικά κανένας δεν εμπόδιζε τον μελ να πάρει και να στηρίξει 3-4 στελέχη (δε χρειαζόταν παραπάνω!) για να αποτραπούν τα απαράδεκτα φαινόμενα (δες Καραμούζες, Αρκαδες και Λύμπε) που ορθώς στηλιτεύεις.

    Αδημονώ για τις προσεκτικές σου αναφορές από το γεύμα με τον τύπο στα ψηλά που γνωρίζετε μέσω της συμβίας σου. Απ’ όσο κόσμο ξέρω, ένα class από κάτω του, παίρνω αντιφατικά μηνύματα, ειδικά στο που πάει η φάση με Brexit, έχουν εγκαταλείψει οποιαδήποτε προσπάθεια κατανόησης/σχεδιασμού και απλά κοιτάν το γκώλο τους…πάντως άμα κάνουν 2ο δημοψήφισμα, ανοίγουν ΠΟΛΥ χειρότερο κουτί Πανδώρας (διχασμός, capitulation στους γερμανούς, νέο δημοψήφισμα στη Σκωτία, πιθανό και στη ΝΙ, ξεχαρβάλωμα θέσης στη διεθνή σκηνή αλα Τραμπ στη συρία κλπ)…

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    Γιωργο δεν χρειαζωνται 3-4. ΕΝΑΣ μονο χρειαζεται με 2 προυποθεσεις: α) Να ξερει τη δουλεια του, δηλαδη να ειναι ενας ανθρωπος της αγορας με πειρα- δεν ειναι αναγκη να ειναι ποδοσφαιροανθρωπος, οχι παιδαρελια CEO της φαπας που πανε στις συναντησεις και γελανε οι αλλοι, β) Να τον αφησει ο αλλος να κανει τη δουλεια του.

    Ο CEO τρεχει το μαγαζι και αυτος θα αναλαβει να το στελεχωσει στις 2 high rank θεσεις που θελει. Οικονομικος-Γενικος Διευθυντης. ΔΥΟ ανθρωπους θελει ο CEO. Οι αλλοι δεν τον ενδιαφερουν. Ο Γενικος αναλογα θα δει τον εμπορικο και τον τεχνικο αντε και την επικοινωνια/δημοσιες σχεσεις. Αντε να ανακατευτεις- σε σχεση με τον Τεχνικο Διευθυντη- για την επιλογη του manager. Οι αλλοι ολοι ειναι μικρα ψαρια και δεν ασχολησαι καν ως CEO. Σιγα μη κατσεις να ασχοληθεις με το τεχνικο team και ποιος βλακας θα ερθει να παιζει εξαρι. Φανταζεσαι τωρα ενα CEO που θα ασχολειται με τον ….Λυμπεροπουλο το Δηματο τον Μπακασετα και αυτο το ΓΕΛΟΙΟ που καθεται στο παγκο? Αν ειναι δυνατον. Καλημερα μια στις τοσες και με νευμα απο αποσταση και πολυ τους ειναι. Κανονικα τους ΑΓΝΟΕΙΣ τελειως. Μη κοιτας που ο αλλος κοντευει 70 χρονων και τρεχει καθε λιγο στα Σπατα να κανει το cowboy στο καθε παιδαρελι 20-25 χρονων. Αυτο αλλωστε δειχνει ΠΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ειναι το μαγαζι σου. Φανταζεσαι τον Henry- ιδιοκτητης της Liverpool- να μπουκαρει στα αποδυτηρια για να τη πει στο Σακιρι και στον Sturidge? Δεν υπαρχουν αυτα, ειναι απλες γελοιτητες που αντικατοπτριζουν το ποσο καραγκιοζης ειναι ο ιδιοκτητης και η ‘διοικηση’.

    O τεραστιος Bill Shankly ειχε πει ΟΡΘΟΤΑΤΑ: “At a football club, there’s a holy trinity – the players, the manager and the supporters. Directors don’t come into it. They are only there to sign the cheques”. Δηλαδη αποφασιζουν, πληρωνουν και διοικουν. ΜΟΝΟ.

    Επειδη ομως αυτα στη ΑΕΚ του Μελ που θελει να εχει σε ΟΛΑ αποψη δε γινωνται, αναλογα βλεπεις ρουφιανους που τους διωχνει και τους ξαναπαιρνει, Ζηκους που τους διωχνει και τους ξαναπαιρνει και τους ξαναδιωχνει, ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΝΟΥΣ που σε εχουν στο -14 κλπ κλπ. Αυτους λεει εμπιστευεται γιατι μονο αμα εισαι ΓΕΛΟΙΟΣ πας να συνεργαστεις με το Μελλισανιδη. Ειναι τοσο απλο. Κανενας σοβαρος δε θα δεχθει να εχει τον αλλον να μπουκαρει οποτε γουσταρει στη δουλεια του. Γι αυτο και βλεπεις ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟΥ επιπεδου ‘στελεχη’ τυπου Καραμουζα-Αρκαδη κλπ. Υποτακτικους δηλαδη που το μεγαλυτερο προσον τους ειναι η επικυψη και το σαλιο να τρεχει αφθονο. Γι αυτο βλεπεις ‘προπονητες’ τυπου Μοραις, Δελλα, ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΝΟΥ και παπατζη. Κατα λαθος ηρθε ενας Gus και εφυγε τρεχωντας. Μεχρι και ο Τιμουρ τους ειπε σουβλατζηδες…

    Η Liverpool παει καλα. Εχουμε τρελλαθει στο πανω κατω, σημερα ανεβηκαμε για το ‘οικογενειακο’ ντερμπυ με τους Gunners, λεμε τωρα, οποτε συνοδηγος στο γυρισμό μιας και εχει πτήση πρωι αύριο για αθηνα. Πλακα κάναμε και οι άλλοι είχαν το θρασος να προηγηθούν μεςα στο σπιτι μας. Ο σωκρατης σημερα έπαθε ζαλάδες κει λουμπάγκο με Πάρκινσον απο το Bobby. Παρε 5 και πάλι καλα που φρέναρε στο 65.
    Τραυματιαμους να μην εχουμε και δε φοβαμαι. Το ειπαμε οταν ηρθε ο Klopp. Θελει 2 σαιζον για να κανει την ομαδα οπως πιστευει. Ειπαμε επισης: In Klopp we trust απο τη πρωτη μερα. Ηδη εσπασε ρεκορ-τοτεμ του Paisley με τα αηττητα και τα clean sheets. Ο ανθρωπος απλα τους κανει πλακα με το ταμειο στο +15εκκ και υπεραξιες ανω των 400εκκ λιρων. Πηρε το ροστερ στα 430εκκ και το εχει στα 890εκκ. Οι 3 μπροστα κοστισαν 110 εκκ και κανουν πανω απο 350 αυτη τη στιγμη. 25εκκ πηρε το Φιρμινο. Οι επιπλεον 8500 θεσεις εχουν φερει τρελλα εσοδα σε καθε ματς με τα hospitality να ειναι μεχρι και 700 λιρες. Στα social ξεπερασε τους 53κκ χρηστες. Χρηστες = εσοδα, οι μπουτικ ξεπουλανε σα τρελλες, η συμφωνια με τη NB και την Standard παει σφαιρα και ετοιμαζουν αναβαθμιση. Εκει που δεν εβγαινε Ευρωπη, μεσα σε 2,5 σαιζον εχει παρει πανω απο 160εκκ μονο απο την UEFA και ακομη παιζει φετος. Αν παει τελικο (οκ δυσκολο) παει για 200εκκ, πλεον ειναι γυρος και δεκαρικο. Εφερε χορηγιες μεγαλες (Lavazza-Levis-AXA) αρα χρημα.

    ΑΥΤΑ ΚΟΙΤΑΕΙ Ο CEO. Οχι να τρεχει να κανει το μαντροσκυλο και να παιζει φαπες στις ΕΠΟ.

    Ελεγα το καλοκαιρι του 2017 οτι με τον Ολλανδο θα δειτε αλλη ομαδα. Τον πηρε τελικα Ιανουαριο του 2018. Αυτη τη στιγμη ο VVD ειναι ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ το καλυτερο CB στο πλανητη και τα 75 δειχνουν ψιχουλα. Ο δευτερος ειναι 50% κατω τουλαχιστον αν πουμε το Γοδιν και τον Κιελινι (που ειναι και 36). Στο νησι δεν εχει καν ανταγωνισμο και θα γινει ο φυσικος αρχηγος μας στο μελλον (1-2 σαιζον ακομη). Θελω ενα backup αριστερα στο Robbo (ο Moreno φευγει ετσι κ αλλιως) και ενα CB ακομη. Μου αρεσει ο Ντε Λιχτ του Αγιαξ πολυ. Παιχταρας 19 χρονων. Αλλα με το Ραιολα αντε βγαλε ακρη.

    Η ομαδα κρατηθηκε ΕΠΙΤΗΔΕΣ σε χαμηλες στροφες μεχρι τωρα. Αναμενουμε γκαζια και κανονικο Gegenpressing σταδιακα απο εδω και περα. Να γυρισει και ο ΟΧ σε 2 μηνακια. Οι ομαδες του ΠΕΠ κανουν παντα κοιλια μετα τις γιορτες. ΑΝ περασουμε απο το Etihad ακομη και με Χ, η λογικη λεει οτι θα παμε γερα μεχρι τελους. Τη Tottenham δε τη φοβαμαι, δε θα αντεξει. Εχει ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ αλλα δεν εχει ροστερ 13 παικτες ειναι.

    Το Σερβο δε το ξερω αν και τον ειδα? και στα 2 ματς με εμας. Ειδα την αντιπαλη ομαδα δηλαδη. Να σου πω την αληθεια δεν τον θυμαμαι καν, αρα περασε απαρατηρητος, αρα δε βλεπω κατι τρομερο η να το πω αλλιως αλλο ενα παλτουδακι απο τη Γιουγκια. Τωρα θα ειναι βαρυ παλτο θα ειναι μπουφανακι θα ειναι ζακετουλα δε ξερω αλλα παικτης με ρητρα 500 χιλιαρικα ρητρα που δεν του ανανεωναν νομιζω τα λεει ολα. Ο Σιμοες ειχε μεγαλυτερη ρητρα. Οπως και ο αντικαταστατης του που κοστισε 200 χιλιαρικα. ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ. Μη πεφτεις στη λουμπα της παραπληροφορησης. Σκαρτα 300 χιλιαρικα κοστισε ο Σερβος (με τους managers μεσα) και αλλα 250 για τη χρονια. Λες να πληρωνε μισο εκκατομυριο ο Μελ ρητρα και αλλα 300 σε αυτον, για παικτη που μεθαυριο- κυριολεκτικα- ειναι ελευθερος να υπογραψει, για 4-5 μηνες (Ιανουαριο-Μαιο)? Γιατι? Για να παει απο το -14 στο -9? ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ? Πια 2,5 μυρια? Αυτα ΘΑ τα παρει, ΑΝ τα παρει, και ΑΝ μεινει 3 σαιζον και ΑΝ πιασει τους στοχους του (συμμετοχες). ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπολογιζεται το κοστος μεταγραφης ετσι μιας και μπορει να τον πουλησει σε 6-12-24 μηνες. Η να κανει αναπροσαμρομη-επεκταση με παραπανω. Κοστος- λογιζεται ως τετοιο- ΜΟΝΟ για τα χρηματα της υπογραφης. Απο ποτε μετραμε τα λεφτα συμβολαιου σε βαθος χρονου ως κοστος μεταγραφης και δε το ηξερα? Απο τοτε που θελουμε να εμφανισουμε το Μελλισανιδη ανοιχτοχερη? ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΤΕ? Δηλαδη ο Γαλανοπουλος που ειναι απο τις ακαδημιες (αρα με ΜΗΔΕΝ μεταγραφικο κοστος) μας ……κοστισε 150-200 το χρονο επι 3 χρονια = 450-600 χιλιαρικα ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ? Απο που μας κοστισε, που τα πληρωσαμε και ποιος τα πηρε? Πλακα κανετε ετσι?

    Με αυτη τη λογικη ο Σαλλαχ π.χ που παιρνει 10εκκ λιρες για 5 χρονια δε κοστισε 42εκκ που πηρε η Ρομα αλλα 100εκκ, ο Κουτινιο στη Μπαρτσα δε κοστισε 160 αλλα 235 κλπ κλπ.

    Tony Blair. Ειναι απο το Gents Club του ‘πεθερου’ ΟΧΙ απο εμας. Πλησιαζεις σε μερικα που λες. Πολυ ενδιαφερων τυπος. Δε τον περιμενα ΤΟΣΟ εμπεριστατωμενο, ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ (ειναι σα να μιλαω εγω για business με ενα παιδακι δημοτικου) αλλα δε τον ειχα σε εκτιμηση ιδιαιτερα οπως αλλωστε δεν εχω και τον Major. Πολυ ευχαριστος, αρκετα open (οκ ειμασταν λιγοι- 7 ατομα με αυτους αρα 5, δηλαδη 4 αντρες) και καμμια σχεση με Labour που περιμενα. Geordie ετσι? Magpie κανονικος. Οι θεσεις- ειναι πιο πολυ φιλελευθερος απο αυτο το αγγουρι τον Corbyn που τον θεωρω ντροπη απλα. Ντροπη οχι των Labour αλλα της πολιτικης. Οπως και τη May, οχι τοσο αλλα ειναι και αυτη για πολυ μικροτερη θεση. ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ και οι 2 και κατα τη γνωμη μου αυτο ειναι που πληρωνει η Βρεττανια σημερα. Ελλειψη ηγετη.

    Παντως ειναι- οπως ειπε- unchartered territory, hence dangerous. Δεν υπαρχει σχεδιο ξεχνα το τα εχουνε κανει μανταρα. Αν υπαρχει ειναι τοσο cunning που κανεις δε το εχει παρει χαμπαρι εκτος απο τον Baldrick. Εχει πολυ υλικο- κατσαμε μεχρι τις +3 το πρωι, εκανα 5/6 ερωτησεις-παρεμβασεις απλα ακουγα και σε μια ειχαμε και ενα argument (immigration law που θεωρω οτι πρεπει να ειναι πολυ αυστηρο), αλλα δε λεω πολλα, οχι οτι ειναι μυστικο, αλλα νομιζω οτι δεν ενδιαφερουν το κοσμο στο χωρο, που εχει αλλες προτεραιωτητες.

  11. Ο/Η spyros kilkis λέει:

    Ρομπέρτο Φιρμίνο Μπαρμπόσα ντε Ολιβέιρα και καληνυχτα σας!

    Χορτασα ποδοσφαιρο.

  12. Ο/Η FLEVEND λέει:

    @The Snitch

    Και όμως ενδιαφέρουν.Αν έχεις κέφι και χρόνο…

  13. Ο/Η nnektarios λέει:

    Χρόνια Πολλά, καλή Πρωτοχρονιά σε όλους.

    Σε όσα γράφει ο Snitch για CEO +1. Εκει ξεκινάει και εκει τελειώνει το πρόβλημα. Τον Κριστιτς τον είδα στο 2-0 απέναντι στην Λίβερπουλ. Είναι καλός παίκτης και είναι κρίμα που δεν (;) θα είναι δίδυμο με τον Σιμοες, θα ταίριαζαν καλά.

    Η Άρσεναλ μπήκε έξυπνα δυνατά, με πρέσινγκ και πέτυχα στον απόλυτο βαθμό το σχεδιο της, να προηγηθεί. Ακολούθως θα προσπαθούσε να κλείσει χώρους, να μην σπαταλήσει δυνάμεις και να περιμένει αντεπίθεση. Αυτό γιατί η ομάδα είναι στα κόκκινα, δεν έχει λύσεις και αντοχές. ΑΛΛΑ, αυτό που έκανε η Λίβερπουλ ανεβάζοντας στροφές δείχνει ότι έχει τη συγκέντρωση και την πίστη στο φετινό στόχο. Ποιότητα είχε έτσι και αλλιώς. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι σε ολόκληρο το Β, έκανε διαχείριση του ματς χαλαρά!

    Πέραν αυτών που είπε ο Snitch, εκτιμώ ότι ο Βέρνερ θα ήταν μια εξαιρετική μεταγραφή, μοιάζει απόλυτα ταιριαστός στο παιχνίδι της Λίβερπουλ.

    Για την ΑΕΚ του 2019 εύχομαι να γυρίσει το μυαλό του Μελισσανίδη.

  14. Ο/Η Κώστας λέει:

    Αυτός ο Παπασταθόπουλος, όπου μαζί με τον Μανωλά είναι από τα καλύτερα δίδυμα του παγκοσμίου ποδοσφάιρου, σύμφωνα μα τους οπαδογράφους τί χουνέρι έπαθε χθες; Πόσες ταχύτητες κάτω ήταν από Σαλλάχ και Μανέ; Θεωρώ πως και να χάσει η Liverpool από τη City, Χ το βλέπω, πάλι από αυτήν εξαρτάται το πως θα διαχειριστεί το υπόλοιπο του πρωταθλήματος και την Ευρώπη. Διότι και η City και η Liverpool κάπου θα σπάσουν πάλι. Εγώ από τη Liverpool αυτήν τη στιγμή εάν έπαιρνα αποφάσεις θα πουλούσα τον Κουτρουμπή της τον Lovren και θα έπαιρνα ένα ποιοτικό και αξιόπιστο σεντρε μπακ. Κατά τα άλλα έχει καλό ροστερ και ψιλοκαλά -σε σχέση με τη City- μπακ απ σαν επιλογές.

    Όσο για την επίσης συμπαθή Tottenham συμφωνώ μςε τον Snitch. Δεν έχει επιλογές. 12 με 13 παίχτες βγάζουν όλη τη δουλειά. Εάν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είναι η μοναδική ομάδα, σε τέτοιο επίπεδο, όπου το καλοκαίρι δεν έκανε ούτε μία μεταγραφή. Συν του όι ο κορμός της, ελέω κλήρωσης mudial προχώρησαν έως την 4άδα. Έπαιξαν και στον μικρό τελικό.

    Τελικά ο πολυδιαφημισμένος Σάρι στην Chelsea καλά ξεκίνησε, αλλά στην πορεία μαθαίνει το πρωτάθλημα. Πριν λίγο ξύπνησα και είτε με καφέ ή με τσίπουρο κάπως θα περάσω κανα μισάωρο γελώντας (ΠΑΛΙ) με το ArsenalfanTV… Μιλάμε για επικές μορφές. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον δεν το ξέρει… Έχεις τα νεύρα σου, επειδή η ομάδα σου παραπαίει; Βάλε ArsenalfanTV μετά από συντριβή ή καμια κηδεία από κάποιον “μικρό”..