A E K – ΠΑΟ

Καμία αίγλη με το παρελθόν το σημερινό παιχνίδι που κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται ντέρμπυ. Έτσι όμως είναι αυτή η χώρα που ζει ακόμα με την Ακρόπολη. Ακόμα και τελείως αδιάφορα παιχνίδια, προσπαθεί να τα τυλίξει με ωραίο περιτύλιγμα. Ανάμεσα σε δυό ομάδες που η μία σώθηκε από τον υποβιβασμό με την βοήθεια όλης της ΦΕΤΙΝΗΣ λίγδας, και την δική μας που ζει τον μύθο της για την κατάκτηση του κυπέλλου. Προσδοκία φυσικά ήταν να βλέπαμε κάτι καλό στο γήπεδο, από όσους έχουν απομείνει υγιείς και στους δυό αντιπάλους.

Δεκαπέντε χιλιάδες ήρωες πήγαν στο γήπεδο και είδαν την ΑΕΚ να κατεβαίνει με 3-5-2, και την αλογοτροφή με 5-3-2. Νομίζω οτι αυτό είδαν και μόνο. Τα δυό συστήματα αυτά μπλόκαραν το κέντρο και για τους δυό αντιπάλους, αλλά και τους δυό επιθετικούς μας. Αν στην εξίσωση προσθέσουμε οτι όλη την αριστερή πλευρά μας την κάλυπτε ο Μπογιέ – δηλαδή κλήθηκε να παίξει δυό θέσεις ενώ δεν μπορεί σε μία – αλλά και το χάσιμο του Μπακασέτα, εύκολα κατανοούμε οτι η ΑΕΚ ήταν κουραστική. Για την αλογοτροφή δεν ξέρω πολλά, αλλά άκουγα οτι κι ο Δώνης είχε πολλά παράπονα. Όπως και ο Μανόλο.

Είχαμε λοιπόν δυό προπονητές με παράπονα. Εμείς να προσθέσουμε κάτι παραπάνω; Αμέ. Η ΑΕΚ είχε σαν απειλή δυό μακρινά σουτ από φάουλ, και ο αντίπαλος δεν είχε τελική. Στόχευσε δυό φορές τον αδύναμο κρίκο που λεγόταν Μπακάκης, αλλά μετά το μετάνιωσε. Οπότε το ματς ήταν ένα νευρικό τουρλουμπούκι, με μπόλικα φάουλ, αρκετά νεύρα και άπειρα λάθη. Ήταν ένα ματς σχολικου πρωταθλήματος ανάμεσα σε δυό ομάδες που ήθελαν να αλληλοεξουδετερωθούν, οπότε καταφέρνοντας το, εξουδετέρωσαν εμάς που ψάχναμε να δούμε λίγο θέαμα, αφού κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί είχαν άγχος οι ομάδες, ενώ δεν κυνηγάνε τίποτα στον θεσμό. Εκτός αν δεν ήταν θέμα άγχους, αλλά έλλειψης ποιότητας. Μια ποιότητα που χάθηκε εκεί στο τέλος, που ο Τσιγκρίνσκι ξαναχτύπησε. Αβίαστα, χωρίς πίεση. Τι σημαίνει αυτό; Απλά μια γελοία απόφαση του Μανόλο να χρησιμοποιήσει παίκτη ανέτοιμο.

Το δεύτερο μέρος, και για κανά τέταρτο, είδαμε άλλο άθλημα. Το τουρλουμπούκι μετετράπη σε μπουλούκι μετά ξύλου. Η κλοτσοπατινάδα πήγε σύννεφο και φυσικά βγήκαν και κάρτες μπας κι ηρεμήσουν οι μονομάχοι. Όλα αυτά στον χώρο του κέντρου, δεν μιλάμε για τίποτα επελάσεις, αυτοματισμούς ή έστω ένα τυπικό ένα δύο. Το θέαμα συνέχισε να είναι κάκιστο, χωρίς τελικές και χωρίς κανένα πλάνο για ανάπτυξη. Παρόλο που ο Μανόλο τόλμησε πράματα. Έβγαλε τον Μπογιέ, τράβηξε από τον άξονα τον Μπακασέτα μπας κι αναπνεύσει, κι έπαιξε με ένα αμυντικό χαφ και δυό οκτάρια : Τον Άλεφ και τον Κρίστισιτς.

Η ΑΕΚ λοιπόν μετά εικοσάλεπτο, ανέβηκε. Έγινε πιο τετράγωνη κι άρχισε να κατεβαίνει πιο οργανωμένα. Δεν έκανε κάποια σπουδαία ευκαιρία, αλλά τέλος πάντων αισθανόσουν οτι κάτι συμβαίνει, κάτι τρέχει. Είχε βελτιωθεί και το πρεσάρισμα, που έκλεβε μπάλες αλλά κύρια δεν επέτρεπε στην αλογοτροφή να αναπτυχθεί. Δυό μάλιστα φορές ανάγκασε τον αντίπαλο σε λάθη ατην άμυνα του, που δεν είχαν όμως αποτέλεσμα. Πάντως το παιχνίδι είχε πάρει κάποιο ρυθμό, και βλεπόταν πιο ευχάριστα. Ειδικά από την πλευρά μας, αφού φαινόταν με μια κάποια οπισθοχώρηση του ΠΑΟ, οτι είχε βοηθήσει κι αυτή.

Η ουσία όμως δεν άλλαξε. Οι δυό αντίπαλοι κεφαλοκλειδώθηκαν και πέσανε άσφαιροι και άπνοοι στο χόρτο. Δυο πολύ κακές ομάδες, χωρίς κίνητρο, χωρίς ηθικό, και με πάμπολλους κακούς παίκτες. Με την ΑΕΚ να παρουσιάζει την φιλοτιμία και την δύναμη του Πόνσε, όπως και την αυταπάρνηση του Μπακάκη στο δεύτερο μέρος, και την αλογοτροφή μια θαυμάσια αμυντική συνοχή, που δεν την κατάλαβα βέβαια αν υπήρχε κίνητρο για την πέμπτη θέση, εκτός αν δουλεύονται κι αυτοί μεταξύ τους. Όπως κι εμείς, που ακόμα λέμε οτι παίξαμε στο τσαμπιονς ληγκ. Μηδέν από μηδέν λοιπόν, και μακάρι να τελείωσαν σήμερα οι ποδοσφαιρικές Αποκριές.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

55 Responses to A E K – ΠΑΟ

  1. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Τα της φετίνης ΑΕΚ τα χουμε πεί, τι άλλο να ειπωθεί;

    Θα σταθώ λίγο στις ακαδημίες (συγγνώμη για την επανάληψη Steven, ίσως εδώ ταιριάζει καλύτερα).

    Τατόι 2013: «Καιρός η ΑΕΚ να επενδύσει στις ακαδημίες της»
    Γαλάτσι 2019: ΑΕΚ-ΠΑΟ 0-6

    Άντε να γίνει επιτέλους το δικό μας γήπεδο στα Σπάτα να δούμε τα αποτελέσματα, Το αχανές Γαλάτσι φταίει.

    Ο Κοπιτσής, ο Κωστένογλου κι ο Κωστής, με τι προσόντα ανέλαβαν τα πόστα;

    Επίσης βλέπω στο κεφτέ365 μια απόλυτη συμφωνία ότι δεν εέχουμε βγάλει παίκτη μετά τον Γαλανόπουλο και τον Σωκράτη και μου γεννώνται δύο απορίες:
    Ο Σωκράτης πέρασε πάνω από 1 χρόνο απ τις ακαδημίες τις ΑΕΚ;
    Έχουμε βγάλει παίκτη Γαλανόπουλο;

  2. Ο/Η Akis λέει:

    O Χιμένεθ απόψε τα είπε όλα. “Οι παίκτες τα δίνουν όλα, αλλά δεν έχουν να δώσουν πολλά”. Κοινώς, δε μπορούν τα παλικάρια, που έλεγε κι ο Αναστασιάδης κάποτε. Φυσικά για αυτό δε φταίνε μόνο τα παλικάρια. Φταίει αυτός που τα προετοίμασε το καλοκαίρι, και κυρίως, αυτός που δε φρόντισε να φέρει κάποιους παίκτες με προσωπικότητα για να βοηθήσει την ομάδα. Γιατί κάνει μπαμ, ότι εκτός από φυσική κατάσταση, η ομάδα στερείται παικτών με προσωπικότητα που θα τη σηκώσουν στα δύσκολα. Για τον Παναθηναικό τί να πεις? Έβλεπα κάτι παικτάκια να τρέχουν, και ως εκεί, δημιουργία μηδέν, προσωπικότητα μηδέν. Θυμόμουν κάτι παλιά ντέρμπι κόντρα σε αυτούς, με Σαραβάκο, Ρότσα, Ζάετς, Δημόπουλο και λοιπούς και αναρωτιόμουν τί καρικατούρες βλέπυμε τώρα…Ντέρμπι κατάντια το σημερινό λοιπόν, και ακόμα κι εκεί δεν καταφέραμε να κερδίσουμε…..

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πως το καταφερανε αυτο το μπουρδελο που βλεπουμε φετος,δηλαδη ντρεπομαι που πηραμε περυσι πρωταθλημα,δειξαμε φετος οτι δεν μπορεσαμε ουτε καν να το διαχειριστουμε.

  4. Ο/Η DNAEK λέει:

    Εγώ πάντως το ματσάκιον το είδα σαν φιλικό προετοιμασίας με στόχο την 11η του Μάη.Με επιστροφές στην αριστερή πτέρυγα με βελτίωση φυσικής κατάστασης σε ένα τελικό όλα γίνονται.Αυτή είναι η αισιόδοξη εκδοχή.
    Την απαισιόδοξη δεν θέλω ούτε να την σκεφτώ.

  5. Ο/Η bandog λέει:

    τραγικη εμφανιση παικτων και προπονητη.
    η ομαδα δειχνει σκασμενη (απο τι δεν ξερω)…
    ο σιμοες παλευει αλλα με πολλα λαθη….
    ο μπακασετας δειχνει ανικανος να αναλαβει το ρολο του δεκαριου στην ομαδα…
    και οι δυο πρεπει να πουν ενα μεγαλο ευχαριστω στην διοικηση που τους ανανεωσε.
    ο λιβαγια εκτος τοπου και χρονου…
    ο μπογιε τανκ , χωρις καυσιμα,πυρομαχικα, θωρακιση και ασυρματους επικοινωνιας…
    ο γαλανοπουλος αντι να μεγαλωνει , μικραινει…
    ο οικονομου , τσιγκρισνκι απο τα λιντλ…
    ο τσοσιτς 9 μαλακιες στις 10 φορες που θα πιασει μπαλα…
    ο μπακακης συνεχιζει να τρεχει . μονο !

    να την πω την μαλακια???
    σημερα ελειπε ο μανταλος !

    και σε ολα αυτα εχεις και εναν μανολο που φοβηθηκε τον κατσε και τον αλκμαν και ξεκινσηε με δυο 6αρια και μεις απορουσαμε που βλεπαμε ραγμπυ με παραλληλες αντι για μπαλα με καθετες…

    λοιπον , ας συνελθουν συντομα ολοι γιατι βλεπω να τρωμε επιτελικη φαπα απο τον γαυρο του βορρα στον τελικο (αν περασουμε τη φιλοτιμη λαμια).

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς DNAEK : Λάθος που δεν σκέφτεσαι την κανονική εκδοχή. Μπερδεύεσαι που θα γυρίσει ο Μανταλος;

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Θα ήταν ευχής έργο να τελειώσεις με την Λαμία. Να πεις οτι την υποτίμησες. Νάχεις κάτι να λες στους ηλίθιους που βλέπουν τον Δημάτο και νομίζουν οτι υπάρχει εταιρεία.

  8. Ο/Η DNAEK λέει:

    Στήβεν,η κανονική εκδοχή ,με τα σημερινά δεδομένα ,είναι προφανής.Επανάληψη του περσινού .2-3 γκόλ σβηστά.Για αριστερά περιμένω Χούλτ,Λόπεζ και όχι Μάνταλο φυσικά.
    Έχουμε δύο μήνες μπροστά μας να βελτιώσουμε ότι μπορούμε από φυσική κατάσταση και τραυματισμούς.
    Αυτοί έχουν ρίξει όλο το βάρος στο πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια και λογικά η καύλα τους θα εκτονωθεί με την κατάκτησή του.Ακριβώς ότι συνέβη με εμάς περυσι.
    Και φυσικά δεν συμφωνώ με την άποψη να μην περάσουμε τη Λαμία .
    Θέλω τελικό και κύπελλο.Και θεωρώ ότι είναι εφικτή η κατάκτησή του.
    Δεν παίζουμε δα και με τον Άγιαξ.

  9. Ο/Η nnektarios λέει:

    Αν δεν υπήρχε το παιχνίδι με τον Ατρόμητο όλα θα ήταν πιο εύκολα. Με μπερδεύει εκείνο το παιχνίδι, εκτός αν ήταν μια έκλαμψη πριν τον θάνατο.

    Αν η εικόνα είναι τέτοια μετά από ένα μήνα, ο Μελισσανίδης θα επιλέξει να μην πάει στον τελικό. Έχει τον τρόπο και θα είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο από μια ΞΕΦΤΙΛΑ.

    Μπορούμε να δούμε το χθεσινό με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια και να πούμε για τα όργια του Χιμένεθ, τόσο στο στήσιμο, όσο και στις αλλαγές, για το ότι δεν κερδίσαμε μια μονομαχία, δεν παίξαμε ποτέ γρήγορα κλπ. Θυμάμαι όμως δυο φάουλ στο 90’ και στο 94’. Την 1η φορά εκτέλεσε ο τρομερός τεχνίτης Μπακακης την ώρα που ο Γκαλο ήταν δίπλα, αλλά κάθισε τελευταίος λόγω της ταχύτητας του και το 2ο που έφεραν με το ζόρι τον Γκαλο, ο οποίος δεν έχει κάνει ξανά ΜΗ εκτέλεση. Περίεργο.

    Λόγω χρωμάτων ήταν ένα Εργοτελης-Λεβαδειακός για το Χ που κρατάει και τους δυο κατηγορία.

    Στη σκοτεινή εποχή που ζούμε δεν έχουμε ενημέρωση. Νομίζουμε ότι τα μαθαίνουμε όλα και γρήγορα, αλλά οι μάγοι δημοσιογράφοι (χαχαχα) της ΑΕΚ, δεν μπορούν να έχουν μια συνέντευξη, όχι του Μελισσανίδη, ούτε του Λυμπεροπούλου, του Γιάννη Παπαδόπουλου, κάποιου που είναι στην ομάδα και να απαντήσει για το ΦΙΑΣΚΟ.

    ΥΓ: Ο Μάνταλος φταίει….

  10. Ο/Η Dimitris A. λέει:

    ”Θα ήταν ευχής έργο να τελειώσεις με την Λαμία…..” Όλα μέσα σε μία φράση, με την οποία συντάσσομαι 100%. Άλλωστε, η Λαμία πέταξε απέξω βάζελους και γαύρους, οπότε η καζούρα θα είναι μετριασμένη (τα σχόλια και η κριτική των αρκουδόγυφτων του βορά δεν μ΄ενδιαφέρουν).

  11. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΑΤΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΛΕΟΝ. ΛΕΣ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΧΑΛΙΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΩΣΤΗ-ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ.

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    Boca-San Lorenzo χθες. Ωραιο ματς βραδυνο και φυσικα γηπεδαρα με ωραια ατμοσφαιρα. Που δεν καταλαβαινω και πολλα (ελαχιστες λεξεις) αλλα το γενικο νοημα το πιανουμε. Με τα Mierda και τα Puta δε χρειαζεται να εισαι και προφεσορας για να καταλαβεις.

    Ενταξει η San Lorezno ειναι τελευταια, αλλα εκει βρηκαμε θεσεις και διαθεσιμοτητα- δεν ειχαμε και πολλες επιλογες. Ωραιο ματς, ΑΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, παλιομοδιτικο. Δηλαδη πιο αργος ρυθμος και πιο προσωπικες ενεργειες αντι για συστηματα-ρομβους-τριγωνα-τετραγωνα κλπ. Μπηκε νωρις το 1-0 στο πενταλεπτο και ανοιξε και το ματς.

    Nahitan Nández. Ο τυπος, ρωτησα και εμαθα, ειναι 23 Ουρουγουανος διεθνης τον πηρανε 3εκκ πριν 2 χρονια και κανει γυρω στο +δεκαρικο με συμβολαιο που ληγει του χρονου. Δηλαδη φετος ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Αυτα μου ειπαν.

    Αυτα που ειδα ειναι τα εξης: Klopp παρτον ΧΘΕΣ. Ο τυπος ειναι μηχανακι, τρεχει, κοβει, μοιραζει, μαρκαρει. Γερο σκαρι, κλωτσαει οποτε πρεπει (μη ξεχνιωμαστε), και χθες κολλησε και το 2-0. Απο τα 90 λεπτα τα 70 τουλαχιστον τον παρακολουθουσα. Εργαλειο, τον εχω ξαναδει αλλη μια φορα live στο προηγουμενο ταξιδι, και τον ειδα και στα 2 Copa Libertadores απο τη TV. Ξεκιναει κεντρικα και εχει τη ταση να βγαινει δεξια ως χαφ-εξτρεμ. Γρηγορος παικτης, βγαινει συνεχεια στη μπαλλα. Μαζευει συνεχεια και καλες (+2,5 PPM) και το βασικοτερο ΣΤΑΘΕΡΕΣ βαθμολογιες και συμμετοχες. Που σημαινει οτι και δε βγαζει τραυματισμους και εχει σταθερη αποδοση.

    Εχει τον Μπετανκουρ ατζεντη- αυτος που εφερε τον Τορειρα στα κανονια- αρα σχετικα ευκολη προσεγγιση. Ο Milner του χρονου θα ειναι 34 δε μπορει να βγαλει σαιζον φουλ οπως τον ξερουμε. Να παιξει μιση μιση με το μικρο τη πρωτη χρονια και μετα αμα ο μικρος δειξει αυτα που ειδα 4 φορες, ΑΝΤΕ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ.

    ΥΓ Για το ΑΕΚ απλα γελαω. Οταν σας τα εγραφα ειμουν ΑΝΤΙ, κομπλεξικος, ασχετος μεχρι που μου κοψανε τη μασα ακουσα. Ναι το μελισανιδη περιμέναμεπου περυωτετοιεσ Μέρες το χαμόγελο είχε φτάσει στα αυτιά με τα τάληρο. Καθηστε εσεις να χορτασετε ….ποδοσφαιρο. Που για καποιο λογο ενω ειναι γνωστο το θεαμα, ακομη ασχολειστε. Παραλλαγη συνδρομου Στοκχολμης? Ισως.

    ΥΓ2 Φυσικα και οι γειτονες επισκεπτωνται την Ελλαδα. Δε θυμαμαι ομως ΚΑΝΕΝΑ Σκοπιανο-Βουλγαρο-Αλβανο να παραχωρησε ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΟ εδαφους δικου του, εθνοτητα και γλωσσα ελληνικη. Ολα τα αλλα ειναι για IQ-ΖΜΠΑΟΥΓΚ. Η αλλιως καπως πρεπει να δικαιολογησουμε τα αδικαιολογητα. Ακομη και με νεκρους. Ρε αλλαζει ο ανθρωπος?

    ΥΓ3 Dimitris. Οι ακαδημιες ειναι η χαρα των αμπαλλων. Οσοι δηλαδη δε καταφερνουν να μπουν στην επαγγελματικη ομαδα κατι Δελλο-Λυμπεροπουλοι, κατι Σαχλαμαρινοι-Κολλα, κατι Μανωλακηδες και Δημητιαδηδες, πανε στα πιο κατω. Εδω ειναι ΚΑΡΝΑΒΑΛΛΟΣ η ‘επαγγελματικη’ ομαδα και η ΠΑΕ, δε καταλαβα τι ζορι τραβας με τους ‘ερασιτεχνες’. Η γιατι περιμενεις κατι καλυτερο

  13. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    @Snitch Το ζόρι μου δεν είναι το 6-0, για μένα οι ακαδημίες δεν είναι μόνο σκορ, είναι ανάπτυξη ενός νέου ανθρώπου, ευ αγωνίζεσθαι αλλά στο τέλος να βγει κι ένα φυντανάκι που να γουστάρει τη φανέλα από μικρός. Απ το 13 που μας υποσχέθηκε ο εγγυητής ότι θα αναπτύξουμε τις ακαδημίες για μα βγουν δικά μας παιδιά, τι έχει γίνει;

    Συμφωνώ ότι οι ακαδημίες στην Ελλάδα είναι για να παίζουν τα τέκνα των οικονομικά ανεξαρτήτων, των μανατζαρέων και των πολιτικών αλλά δε θέλω να συγκρίνω με Ελλάδα (άλλοστε δέυτεροι είμαστε παρ όλ αυτά) αλλά με το καλύτερο.

  14. Ο/Η Panteleimon - Anders λέει:

    Μαύρα χάλια, η ΑΕΚ θα τερματίσει τελικά 3η, γιατί άργησε να πάρει μπροστά ο Άρης.

    Μοναδικός στόχος τώρα είναι μήπως αυτά τα κουρασμένα παλικάρια ΚΛΕΨΟΥΝ του κύπελλο παίζοντας… Ρεχάγγελ.

    Το να αποκλειστεί η ομάδα από το… παράρτημα, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει και ούτε πρέπει να γίνει.

    Η ΑΕΚ πρέπει να παίξει τελικό και ας πιάσει ό,τι πιάσει. Στο κάτω – κάτω όπως είπε και ένας προλαλήσαντας, ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ τον ΠΑΟΚ.

    Ναι, είναι καλύτερος αυτή τη στιγμή από εμάς, αλλά και στο πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να τους είχαμε κερδίσει στο ΟΑΚΑ έτσι; (Έστω με γκολ μετογκώλο)

    Και αν κάτσει και κάνα 4-0 στον τελικό, (θα είναι τυπικά γηπεδούχος ο ΠΑΟΚ) ΔΕΝ θα μας χαλάσει.

    Ας λουστεί την καζούρα το Μελισσάν και ας κανονίσει. τα κουμάντα του.

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δημήτρη δε μιλαω για το σκορ. Τάλιρα και εξαρες ριχνεις και τρως μπαλλα ειναι. Το ζόρι ειναι έκφραση δεν εννοώ οτι ζορίζεσαι εννοώ τι περιμένεις.
    Οταν η επαγγελματική η μεγάλη version ειναι ο Λυμπεροπούλος ο φεύγω ερχωμαι Μανωλάκης και οι μάνταλο-πονσηδες με τους δημάτους και τους Λυσσανδρου δε καταλαβαίνω πραγματικά γιατι οι ακαδημίες θα ηταν καλύτερες;

    Οταν το κυρίως αυτοκίνητο σου ειναι ενα YUGO που μπάζει νερά στη βροχή, γιατι το δεύτερο να ειναι BMW? Εδω ειςαι το σούργελο της Ευρώπης με ΜΗΔΕΝ βαθμούς και τριμπαλα δεξιά αριστερά απο ομάδες που έπαιζαν με σβηστές μηχανές η με τα δευτερα οι ακαδημίες μας πείραξαν;

    Parking αποτυχημένων παλαιμάχων ειναι οι ακαδημίες που κοιτάνε να βγάλουν κανα μεροκάματο για 1-2 σαιζόν. Οπως στη παε ετσι κ εκει. Ισα ισα που ουδείς αναμένει και αποτέλεσμα: πόσους παίκτες εχει βγάλει η αεκ εδω και 20 χρονια; 2; 3; Απο τους +100 που εχει κάθε χρονια. Εχουν περαςει δηλαδή 1500-2000 και εχεις επιτυχία 0.03% ! Και αυτοι ειναι χαμηλού επιπέδου δεν έβγαλες και κανα Μαύρο η κανα Δομάζο.

    Και μιλάμε για την αεκ ενα ΚΑΡΝΑΒΑΛΛΟ ποδοσφαιρικό που ακομη και στη σούπερ λίγδα δε μπορεί να διακριθεί. Δε λέμε δηλαδή να βγάλεις κανα μέσι κανα Gerrard κανα van basten να παίξει σε τοπ επίπεδο. Το ταβάνι ειναι ο Γαλανόπουλος τι ψάχνεις τωρα;

    Έβλεπα χθες το ναντεζ και είχα μείνει. Παιζει ανετα στην Ευρώπη σε μεγάλο club, απλα θέλει πειθαρχία στο παιχνίδι του μιας και ειναι αλάνι- αλλα ετσι παίζουν ολοι εδω. Αυτος αμα ειναι σοβαρός θα παει σφαίρα.

    Μην εχεις απαιτήσεις οχι για ποιότητα αλλα για τροπο δουλειάς. Για το μπανανισταν μιλάμε. Που ο αρχηγός του κράτους εχει αυταπάτες. Γι αυτο άλλωστε και ακούς απο ολους οτι το πρόβλημα ειναι κάποιο κυπελλο. ΔΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ. Λες και αμα το πάρεις κατι άλλαξε.

    ΥΓ Αμα μπορουςα να γράψω τι ζήτησε ο Μελ απο τον Σαραντη περσυ θα γέλαγαν και τα καθίσματα στο ΟΑΚΑ. Φαντάσου οτι ακομη και ο Σαραντης που ειναι ήρεμος βγήκε απο τα ρούχα του ο άνθρωπος.

    Sent from my iPhone.

  16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αν μας παρει 3ο σερι κυπελο ο τσετσενος,εχουμε ξεφτιλιστει.

  17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ολα στη μπαλα ειναι πολιτικες αποφασεις,με πολιτικη αποφαση πηρε αδεια ο παναθηναικος φετος για να σωθει,με πολιτικη αποφαση παει το πρωταθλημα στο βορρα,δινεις και παιρνεις,ο σαββιδης εσταξε ζεστο χρημα παντου και κατι πρεπει να παρει.

    Ο μελισσανιδης πηρε περυσι το πρωταθλημα,εχει παρει κυπελο,παιρνει τα 20 εκ της περιφερειας και ξεκιναει η υπογειοποιηση το καλοκαιρι,δεν μπορει και τα δυο μαζι,η χρονια ηταν ξεγραμμενη απο την αρχη,το ξεραμε,απλα δεν περιμεναμε τοση ξεφτιλα γιαυτο και η γκρινια.

  18. Ο/Η bandog λέει:

    ο τιγρης ειναι ο ιδανικος ανθρωπος για να ανεβει η αεκ τρενο απο τη γ , να παρει 2-3 παικτες πρωτης μουρης στο χωριο , να παρει τιτλο , να φτιαξει γηπεδο , να ριξει 2-3 φαπες στο χοντρο και στο παρασκηνιο , να συμμαζεψει το οικονομικο χαλι που ειχε τοσα χρονια…

    δεν ειναι ο ανθρωπος που θα την βαλει στην ποδοσφαιρικη λογικη του 2020. ουτε καν του 90 που το ποδοσφαιρο αρχισε να γινεται πιο επαγγελματικο , εμπορικο και κυνικο…
    αυτο το ξεραμε και δεν περιμεναμε τη φετινη χρονια της αγωνιστικης πτωσης και της διοικητικης υποχωρησης για να το μαθουμε…

    απλα την πρωτη χρονια ειδαμε μια δηθεν επενδυση στις ακαδημιες (μπουρακι , προπονητηριο , οικηματα , λεωφορεια κλπ) μαζι με φανφαρες και αναφωνησαμε απορημενοι “ρε λες?”
    τελικα δεν ελεγε…

    προφανως το μελλον της αεκ πλεον οπως το προσδοκουμε , δεν μπορει να ειναι συνδεδεμενο με τον μελισσανιδη αλλα με μια τεχνοκρατικοτερη διοικηση που δεν θελει αυλη αλλα στελεχη, δεν θελει χομπυ αλλα εργασια , δεν θελει καψουρα αλλα επενδυση…

  19. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Η ομαδα το καλοκαιρι θελει δυο κεντρικους αμυντικους ενδεκαδατους; Τσιγκρι δε βγαζει ολα τα παιχνιδια και ο Οικονομου ειναι ξεκαθαρο οτι το πολυ για back up κανει. Για Τσοσιτς Σβαρνα να μη μιλήσω καλύτερα. Οποτε δυο κεντικους αμυντικους με τον ενα να ειναι γρηγορος και να εχει αριστερο ωστε να μπορει να παιξει και αριστερο μπακ σε περιπτωση αναγκης. Με Σιμοες Γαλανο Κριστισιτς και αν ο Σερβος ειναι αυτο που βλεπουμε (δηλ. λιγο καλυτερος απο τον Μοραν) τοτε η ομαδα χρειαζεται οπωσδήποτε και επιπεδατο μεσο. Αν ο Γκαλο δεν μεινει χρειαζομαστε και δεξι μπακ. Εξτρεμ η ομαδα δεν εχει κανενα. Αρα χρειαζεται 3. Αφου ο ενας ειναι ο Ντελιτιτς χρειαζομαστε 2 ενδεκαδατους με τον εναν να μπορει να παιξει και στις 2 μεριες. Επιθετικο η ομαδα επισης δε θα εχει κανενα το καλοκαιρι. Αρα πρεπει να παρει εναν βασικο και εναν για αλλαγη. Οποτε μιλαμε για 9 μεταγραφες εκ των οποιον οι 6 επιππεδατες. Δηλαδη μιλαμε για 6 επι 800.000 μ.ο. = 4,8 εκ. μονο για συμβολαια, δηλαδη για ελευθερους καποιου επιπεδου + οτι δωσει για τους 3 ελευθερους επιπεδου Ντελιτιτς που χρειαζεται η ομαδα. Να πουμε συνολο 5,6 εκ. Ποιος πιστευει οτι θα τα δωσει ο μεγιστανας; Ετσι για να μην εχουμε αυταπατες και να ξερουμε τι θα δουμε (ή τι δε θα δουμε) ΚΑΙ του χρονου.

  20. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Οι ακαδημίες της ΑΕΚ δεν έχουν καμία σχέση με την ΑΕΚ. Είναι αυτό που λέμε outsourced. Το επιτρέπει ο νόμος βάσει παράθυρου, ικανοποιείται και ο κάργα άσχετος που λεγεται Σαράντης, κι είναι μια χαρά κι ο εγγυητής που παίρνει το ονόρε χωρίς να βάλει φράγκο. Ίδια ιστορία και με τον ΟΠΑΠ που δήθεν ήταν μεγαλομέτοχος. Αν βγει κανάς παίκτης, άντε θα πάρει και κανά ταληράκι κι ο κολώνιας.

  21. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Συμφωνω μεχρι κεραιας με το παραπανω σχολιο του “bandog”.
    Υπαρχει αναγκη η ΑΕΚ -ως ποδοσφαιρικη λογικη αλλα και ως εταιρια- να ” φυγει” μπροστα. Και λεγοντας “μπροστα” απλα να φτασει στο σημερα,γιατι οπως ολοι διαπιστωνουμε,τα παντα εκει μεσα βρισκονται στο χθες.
    Νοοτροπιες,σκεπτικο,διαρθρωση, τροπος λειτουργιας,επιλογες προσωπων. Τα παντα μυριζουν μπαουλο.

    Οταν ο ιδιοκτητης υπερβαινει τον συλλογο κσι το προσωπο του σκεπαζει την ομαδα,τιποτα καλο δεν συμβαινει εκτος φυσικα απο την πληρωση της ματσιοδοξιας του ενος αυτου προσωπου.
    Ακομα και το ονομα “Βαρδινογιαννης” ερχοταν σε δευτερη μοιρα οταν διοικουσε τον Παναθηναικο. Ο Κοκκαλης,παρ ολη την επιχειρηματικη δυναστεια που εστησε σχεδον εικοσι χρονια κσι εγινε εθνικος προμηθευτης, δεν καταφερε να σκεπασει τον Ολυμπιακο,σαν ονομα. Το ιδιο και ο Νταιφας.
    Εδω σε εμας,τι εχουμε; Εχουμε μια ταση σμικρυνσης του ονοματος προς δοξαν του “σωτηρος” της. Το ονομα “Μελισσανιδης” για να εντυπωθει εντονοτερα και για να ειναι προς οφελος του η συγκριση, μικραινει ολοενα την ομαδα για να χωρεσει αυτη μεσα του. Το μονο που δεν εχει συμβει ακομα ειναι να αλλαξει τα αρχικα της. “Αθλητικη Ενωσης Μελισσανιδη” ας πουμε.
    Οπως ενας μαφιοζος “σωζει” ενα μαγαζι απο “ζημιες”, παριστανοντας τον προστατη.
    Καταντια. Ενας καυγατζης τεμπελης,χειριστικος,αεριτζης καιροσκοπος, να επιχειρει να γιγαντωθει-και να διασωθει- μεσω ενος ποδοσφαιρικου σωματειου,ωθωντας αυτο κατω απο τα μετρα του. Μια ομαδα. Απο σωβρακα και φανελες αποζητα την διαιωνιση. Για τετοιο μυαλο μιλαμε.
    Μαδουροκατασταση.

    Ευχαριστουμε που “εσωσες” την ΑΕΚ ,πες και συ ενα ευχσριστω που και εκεινει σε “σωζει” μεσω γηπεδου, βρες κανεναν πραγματικο επενδυτη ( βγαλε και απο κει μια καλη και τελευταια “μπαζα” για τα θαφτικα σου) και αντε στην ευχη της Παναγιας ανθρωπε μου.

  22. Ο/Η nnektarios λέει:

    @ Πίσσα και Πούπουλα,

    1. Κόκκαλης & ΟΣΦΠ. Στα χρόνια του Κόκκαλη (και λίγο πριν) του ΚΟΣΚΩΤΑ δεν είχε σκεπαστεί το ΟΣΦΠ? Είχε κουκουλωθεί, όπως και σήμερα επί ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Ότι πει ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ο Θεός να τον έχει καλά, καμία αντίρρηση, καμία αμφισβήτηση. Ο δε ΚΟΚΚΑΛΗΣ είναι το χειρότερο πρόσωπο στην ιστορία του ΟΣΦΠ και εξηγώ. Ο τύπος που ήλεγχε τα ΠΑΝΤΑ και έπαιξε 20 χρόνια ChL, έμεινε με την ΨΥΧΩΣΗ του πρωταθλήματος, ενώ είχε την ΑΠΟΛΥΤΗ ευκαιρία να κάνει τον ΟΣΦΠ, Μπενφίκα έστω, στην Ευρώπη. Μία ομάδα 2ου γκρουπ, ΕΞΩ από τα ελληνικά δεδομένα. Φαντάσου τι θα λέγαμε ΕΜΕΙΣ για τον Μελισσανίδη μετά από μία τέτοια 20ετία. Όσο για το ΓΗΠΕΔΟ, αυτός δεν έβαλε αποδεδειγμένα ΕΥΡΩ και ακόμα ΧΡΩΣΤΑΝΕ το λυόμενο (μπετόν μέχρι σειρά 12).

    2. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ. Συγνώμη, αλλά μέχρι να ξεσηκωθούν οι ΒΛΑΚΕΣ άμα τη εμφανίση Βγενόπουλου, διαβάζαμε και ακούγαμε μόνο για την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Η Παιανία, οι φιλανθρωπίες και τα καπετανιλίκια.

    3. ΣΑΒΒΙΔΗΣ. Ουδέν σχόλιο.

    Είπαμε και θα πούμε κι άλλα για τον Μελισσανίδη, αλλά μην του προσάπτουμε τα χειρότερα. Δεν είπε ΠΟΥΘΕΝΑ ότι ΕΣΩΣΕ την ΑΕΚ. Όλες οι δηλώσεις-διαρροές αφορούν το πλάνο. Ο κόσμος επίσης τον αμφισβητεί και καλά κάνει και δεν έχει ακουστεί κάποια φορά το όνομά του…έτσι δεν είναι? Ούτε έχει στο pay-roll 500 άτομα που τους μοιράζει ΔΕΛΤΙΑ που ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ, ούτε δίνει νομική υποστήριξη σε συνδέσμους, όπως ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ καλή ώρα την εποχή που οι Βαζέλες ήθελαν να επικρατήσυν στα Παναθήναια.

    Τέλος, για μία ακόμα φορά, ΑΝ δεν υπήρχε Μελισσανίδης πέρυσι, όχι ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ δεν έπαιρνες, θα γύριζες με -10 από την Τούμπα. Το ότι ΒΓΗΚΑΜΕ στους δρόμους σε μία ΜΑΓΙΚΗ ΝΥΧΤΑ, ναι, του το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ.

    Και χθες, όταν είδα τις φωτογραφίες από το πέταλο, ανατρίχιασα. Ναι, του το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ.

    Και, ναι, ΦΕΤΟΣ είναι ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ 100%.

  23. Ο/Η Koreas λέει:

    @Πίσσα και πούπουλα

    Χρήστο, κι εγώ συμφωνώ μαζί σου ότι ο μελ ως ποδοσφαιρικός παράγοντας είναι ξεπερασμένος, ίσως πάντα να ήταν. ξεπερασμένος μεν υπερ-επιτυχημένος δε.

    οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι μπορεί να είναι παλαιομοδίτης, αλλά μέχρι τώρα: (1)έχει επιτύχει στο ακέραιο το πλάνο το οποίο είχε βάλει και
    (2)σε όλα (ακόμη και σε αυτά που απέτυχε ) είχε δίκιο.
    δε νομίζω να πιστεύεις ότι ο τάδε ή ο δείνα παίκτης αξίζει τα λεφτά που ζητάει να πάρει;

    να το πάω κι ακόμη ένα βήμα παραπέρα. Αποδεχόμενος τον κανόνα ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, όντως προσωπικά πιστεύω ότι έσωσε την ΑΕΚ και δεύτερων την νοικοκυρεύει.

    Επίσης, διαισθάνομαι ότι το περσινό πρωτάθλημα κυρίως αυτός το πήρε και μετά η ομάδα.

    Τέλος, η συνολική του πορεία θα κριθεί στο τέλος του δρόμου. ακούω όμως διάφορους να λένε φέρε ένα επένδυτη, πάρε το πακέτο σου και αντε γειά από τη στιγμή που ολοκλήρωσες το έργο σου.
    Να κάνω εγώ την αντίστροφη σκέψη: Μήπως ο μελ “πουλήσει” τις άλλες επιχειρήσεις του και μείνει μόνο με την ΑΕΚ;

    @steven

    ο εγγυητής δεν είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της ΟΠΑΠ;

    @all
    χωρίς να έχω αυταπάτες πλέον ή νομίζοντας ότι δεν έχω, και χωρίς να αγοράζω ελπίδα θεωρώ ότι το κύπελλο η ομάδα μπορεί να το χτυπήσει. όχι ως φαβορί, αλλά ως outsider. και γιατί να μην μπορεί; είναι ένα παιχνίδι (αν περάσουμε τελικό) , στο ΟΑΚΑ, δεν καταλαβαίνω γιατί δε μπορούμε να παίξουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε; και στην τελική να φοβηθούμε ποιόν και για ποιό λόγο; τη ρεαλ μαδρίτης;

  24. Ο/Η The Snitch λέει:

    @J.Patikas

    Η ομαδα θελει ΟΛΗ επισκευη και πεταμα.

    Πρωτα απο ολα θες προπονητη. Δηλαδη κανα μυριο. Ενταξει ΦΘΑΝΕΙ με το μανωλακη, μας κοροιδευουν οι γαυροι και δικιο εχουν, εχει γινει ο Κυρ Τακης της ΑΕΚ πηγαινε ελα καθε χρονο. ΝΙΣΑΦΙ χορτασαμε..

    Ο Μπαρκας φευγει- απο περσυ το λεμε- αλλα πες οκ εχεις τον Τσιντωτα και θα παρεις και τον αλλον απο το Σπανο. 600 το πηρες μια χαρα ειναι το + εφταρι και σωστα κανει η ΑΕΚ. ΑΥΤΗ ειναι η σωστη πολιτικη: παιρνεις παικτες σε μικρη ηλικια που εχουν προσοντα και προοπτικες και τους πουλας Χ10 φορες μετα απο 2-3 χρονια. Αν ειχες μυαλο και δε γινωσουν ρεζιλι στο CHL θα τον ειχες δωσει αρκετα παραπανω. Οπως θα ειχες σπρωξει το Χουλτ που εκανες το δυσκολο μη τυχον και δε κανεις 6 στα 6 ηττες.. ΑΠΕΙΡΙΑ διαχειρισης λεγεται αυτο και καλα να παθεις με το ταγαρι που εχεις βαλει και ξερει μονο απο Φιλιατρα. Χασε ενα +ταληρακι εξτρα και κρατα τον μη τυχον και σου φυγει ο επαρχιωτης και τι θα γινεις.
    Αν κατι σου εχει στοιχησει 5 και σου δινουν 50 δεν εισαι δυσκολος διαπραγματευτης. ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ εισαι που δεν ξερει ΜΙΑ απο εμποριο.

    Αυτο το Λιβαδια ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ να τον δωσεις? Τον αλλο το Μανταλο? Το Τρακασετα? ΑΝ παρεις τα μισα λεφτα σου πισω, τυχερος θα εισαι.
    Αμυνα μονο ο Γκαλο και αυτος για 1+1 χρονο. Στο κεντρο μονο ο Σιμοες και λιγο ο μικρος υπαρχουν. Παικτης Κριστισιτς δεν υφισταται. Τα ελεγα ΠΡΙΝ ερθει, νομιζω οτι μετα απο καμμια δεκαρια ματς ακομη και ο πιο αισιοδοξος το καταλαβε. Πασες στα 5 μετρα κανω και εγω με τα μισα λεφτα, ελεος με τον υπερτιμημενο Ντε Μπρουνε των 200,000 που γυρναγε δανεικος και ελευθερος 7 χρονια ΔΩΡΕΑΝ δεξια αριστερα, αλλα βρεθηκε ο Μελισσανιδης να πιαστει κοροιδο, ειδικα απο Γιουγκους.

    Οι υπολοιποι ΟΛΟΙ ειναι ιδιαιτερα χρησιμοι τωρα που τελειωνει ο σκελετος και αρχιζει το ψιλικοκο: σοβατζηδες, μπογιατζηδες, κανα χαμαλη να κουβαλαει τουβλα η καναν αλλον να βιδωνει τα καθισματα η να βαζει λαμπες. Δουλεια υπαρχει τα αναλογα προσοντα τα εχουν οι Οικονομου και οι Λιβαγιες μια χαρα τρυπα κλεινεις εκει. Ειδικα αυτος ο Οικονομου μονο για κουβαλημα κανει, ουτε βουρτσα να βαψει δε του εμπιστευωμαι.

    Αυτα για τα εκκατομυρια μονο μη τα γραφεις αποτομα. Εκτος αν ειναι εκκατομυρια μεν αλλα Ρουβλια δε. Η Πεσος που εχουμε εδω και ξοδευουμε τα χιλιαρικα οπως το παλιο καλο καιρο στην Ιταλια με τις λιρετες που διναμε 3,000 για ενα δυο espresso και ενα Pellegrino. Εκει πασο.
    Το Πασχα πλησιαζει, θα γυρισουμε την αλλη εβδομαδα και θα τα μαθουμε ολα αναλυτικα μιας και θα μαζευτουμε αυτοι που πρεπει σπιτι. Το πλανο so far παντως ειναι κανας Ντελικατεσεν απο το Κουγια και 2-3 λαβρακια που αυτη η γατα ο ρουφιανος ανακαλυπτει εδω και χρονια καθε χρονο. Εχεις μαθει τοσα χρονια φανταζωμαι: τιποτε ΙΤΣ, κανας Λετονο-Πολωνο-Ουκρανος η κανα αιωνιο ταλεντο. Παιζει και ο Αραουχο ΑΜΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ στην Ευρωπη μιας και α) ληγει το συμβολαιο β) κανει κοντρες στις επιστροφες με το παπατζη του παγκου γ) ειναι το κρυφο χαρτι-σανο για το ποπολο.

    Κατα τα αλλα θα φας Μπακακη με αναποδο ποδι και Τσοσιτς μεχρι να πεις απεταξαμην.Οχι 3 αλλα 30 φορες οσο και οι αγωνες στο πρωταθλημα. Το κυπελλο ειναι bonus. Τα ταληρα και τα δεκαρικα ξεχνα τα. Οποιος βεβαια νιωθει large ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΛΙΚΙΑ ΤΟΥ. Γιατι ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ πολυ ευκολα ξεχναμε τις εποχες των Αδαμιδηδο-Δημητρελλων που τρεχαμε να σφραγισουμε εισητηρια Παρασκευη στο παρα πανετ και μας εκοβαν το Ιντερνετ για 100 ευρω.

    Ο Ελληνας εχει ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ και ΜΕΓΑΛΗ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ, ειδικα οταν κανει κολοτουμπες.

    Ο Μελ ειναι 100% πετυχημενος μιας και σε μια πενταετια-επταετια εκανε οτι δεν γινωταν 30 χρονια. Νεο γηπεδο, νεο προπονητηριο, νεα γραφεια, μηδενικο χρεος, πηρε πρωταθλημα, βγηκε CHL. Εχει νοικοκυρεμενο το μαγαζι, μαζι με το Παναιτωλικο ειναι τα μονα δυο που δε χρωστανε μια. Γιατι αμα δεις τους ισολογισμους του ΖΜΠΑΟΥΓΚ και του GAY θα ανεβεις στο Galaxy για ποτο και θα ριξεις μια ωραια βουτια στη πισινα απο κατω. Λες και αμα τη πετυχεις απο 15 οροφους θα αλλαξει το αποτελεσμα!
    Οπως το εχει το μαγαζι- επισης τα εχουμε πει. Με τα 1000 στραβα του και τα 5000 χαζα του που σου βγαζουν το καρκινο. ΜΟΝΟ αυτος μπορουσε να πετυχει ολα αυτα ειδικα σε μια συγκυρια (και οικονομικη) πολυ δυσκολη για να κανεις το ‘μαγκα’ και με τους αντιπαλους που ειχε. Ειναι αυτος που ειναι και εκ του απολεσματος κρινομενος ειναι απολυτα πετυχημενος, ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.
    Μονο μολις γινει ταμειο, δηλαδη τελειωσουν ΟΛΑ θα δεις τις οποιες κινησεις στην ομαδα. Γιατι καλα τα budget αλλα α) στα excel σου κανω και εγω παπαδες και β) δεν σκεπτεται ετσι ο τυπος.
    Μπορουσε καλυτερα στην ομαδα? ΣΙΓΟΥΡΑ. Αλλα υπαρχουν πολυ πιο σοβαρα πραγματα που τον απασχολουν οπως καλα ξερεις εκτος ομαδας, απο ενα εξτρεμ.

    @ Stevie. Ο Μελ στον ΟΠΑΠ εχει το 33% του 33%. Δηλαδη ενα-χονδρικα- 11% μεσω της Geonama. Τα αλλα ειναι οι τρεις Τσεχοι και 2 μικροτεροι η HELIXSOR (Σλοβακοι) και ο Κοπελουζος με τη HELVASOR με ενα 4% Ως εισηγμενη εχει το 33% η EMMA και το αλλο 67% ειναι στο ΧΑΑ.
    Μιλαγα πριν κανα μηνα με τον ΟΠΑΠ για μια δουλεια, εχουμε director καλο φιλο οπως ξερεις μεσα. Δεν εμφανιζεται πουθενα, δεν υπαρχει πουθενα παρα μονο μετοχικα και εκει ειναι ο Γιωργος. Ως local partner μπηκε για να κλεισει η δουλεια, οπως γινεται σε ολες τις τριτοκοσμικες χωρες που θες καποιον τοπικο να ξερει τα ‘κολπα’ για να κανεις δουλεια με το ‘κρατος’. Το ιδιο καναμε το μακρινο 2003/04 στη Μοσχα και εμεις με το θειο και την Intralot, που μας κουβαλησε ενα τυπο στο τραπεζι για τα budget, που ο Μελ μπροστα του ειναι σχολιαροπαιδο. Λεγαμε τοτε θα μας βρουνε στον πατο στο Μοσκβα την ανοιξη που θα ξεπαγωσει. Ωραια χρονια!!!

  25. Ο/Η spyros kilkis λέει:

    @nnektarios

    Θα συμφωνησω σε ολα μαζι σου.Απλα θα πω οτι ο τιγρης ανελαβε την ΑΕΚ για ενα και μονο λογο.
    Για να καθαρισει το ονομα του.

    Και κυπελλα πηραμε και πρωταθλημα πηραμε και ευρωπη βγηκαμε και μαλιστα CHL με τον οικονομου και το μπακακη!μην τα ξεχναμε αυτα!απεναντι στη celtic που την θεωρω πολυ πιο ανωτερη ομαδα με παρα πολυ καλους παικτες!οταν ο ρωσσος με 130 εκατομμυρια δεν εχει παρει ακομα πρωταθλημα και ουτε εχει βγει chl.

    ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΥΡΟΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.Δεν ειναι αυτη η νοοτροπια μας και εγω προσωπικα δεν εγινα ΑΕΚ για τα πρωταθληματα και τα κυπελλα.Αυτα στο βοθρολιμανο και στα μπουθ με τους συμμαθητες.

    Αυτη ειναι η ομαδα μας αυτον εχει προεδρο και αυτος μας κανει κουμαντο.Για μενα ηρθε την καταλληλη στιγμη οταν πραγματικα το πτωμα μας ηταν στο εδαφος.Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν γνωριζουμε και δεν ξερουμε περισσοτερα πραγματα απο αυτον για το ελληνικο ποδοσφαιρο.
    Οσο για το γηπεδο σε λιγο ολοι θα κλαιμε απο συγκινηση γιατι πραγματικα πιστευω οτι θα ειναι μια υπερπαραγωγη.
    Οσο για το προπονητικο τι να πουμε οτι δεν μπορουσατε να ανεβετε οταν εβρεχε απο τη λασπη?εσεις τα λεγατε εδω μεσα.
    Φετος πεταξε λευκη πετσετα βγηκε και το δηλωσε πηρε την ευθυνη πανω του.

    και κατι ακομα πολυ σωστο που εγραψε ο Σταματης Βουλγαρης για να μας υπενθυμισει καποια πραγματα:

    ΞΕΦΤΙΛΑ είναι να είσαι η ΑΕΚ και να σου βγάζουν κάποια λαμόγια μέσα σε ένα βράδυ το γήπεδο από τα Ολυμπιακά έργα και να μένεις άστεγος για 16 χρόνια…

    ΞΕΦΤΙΛΑ είναι να σου λένε ότι δε γίνεται να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και να σου τάζουν γήπεδο στον ΟΔΔΥ. Αλλά ούτε εκεί να γίνεται και να συνεχίζεις να είσαι άστεγος.

    ΞΕΦΤΙΛΑ όμως ΔΕΝ είναι να βλέπεις το όνειρό σου να γίνεται πραγματικότητα. ΜΑΓΚΙΑ είναι! Να περνάς κάθε μέρα από τα ιερά χώματα και να ζεις την ανέγερση του «Ναού». Κόντρα σε Θεούς και δαίμονες. Κόντρα σε ένα κράτος και ένα δήμαρχο που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να σε κρατήσουν δέσμιο.

    ΞΕΦΤΙΛΑ είναι να μην μπορείς να πληρώσεις τους μισθούς των παικτών και των υπαλλήλων γιατί κάποιοι μέτοχοι αμέτοχοι έβγαλαν την ουρά τους απέξω, με αποτέλεσμα να κοιμούνται άνθρωποι στα Σπάτα και οι παίκτες να τρώνε σουβλάκια κάθε μέρα. Και κάποιοι που βολεύονταν σε καρέκλες να κάνουν μεγάλη ζωή…

    ΞΕΦΤΙΛΑ είναι να επιδιώκουν να σου φορέσουν καπέλο «σωτήρες» τύπου Βιντιάδη και Σαλιαρέλη για να μπορούν να σε κάνουν ότι θέλουν. Να πηγαίνεις και να ψηφίζεις τις θέσεις του Ολυμπιακού. Να σου παίρνουν τους παίκτες όποτε γουστάρουν επειδή δεν είχες… 50 χιλιάδες ευρώ για τον Κωστάκη. Και επειδή άφησες ελεύθερο τον Τζιμπούρ.

    ΞΕΦΤΙΛΑ είναι να σε στήνουν κάποια ομορφόπαιδα στα Γιάννενα, να τρελαίνεται ο Λίνεν το πρωί του αγώνα και κάποιοι αλητήριοι να του αλλάζουν την ενδεκάδα γιατί έτσι «έκριναν» ότι θα γίνει το σωστό (για το στοίχημα). Ή αυτό που έγινε εκεί το βράδυ στο Φάληρο επί Χιμένεθ…

    ΞΕΦΤΙΛΑ είναι να σου λέει ο Κομπότης στη Λιβαδειά: «Αν δεν σε ρίξω να με γ@μ…ε» και να μην κάνεις τίποτα! Και να έρχεται και εκείνο το περιβόητο παιχνίδι στα Δυτικά προάστια με τους δύο προηγούμενους αντιπάλους να δένει το γλυκό…

    ΞΕΦΤΙΛΑ είναι να βλέπεις αυτόν που σε στήνει να στα λέει και να μην κάνεις απολύτως τίποτα. Και όταν μετά δεν τα βρίσκεις με αυτούς που σε έβαλαν στην ΑΕΚ να σηκώνεσαι να φεύγεις αφήνοντας πίσω σου συντρίμμια.

    ΞΕΦΤΙΛΑ είναι να μπουκάρεις στο γήπεδο με όπλο για να αλλάξεις μία διαιτητική απόφαση. Όχι να μη συναινείς να παίξεις με τους όρους που πάει να σου επιβάλλει ένας τύπος που έχει αντιγράψει όλες τις πρακτικές της χουντικής παράγκας για ένα τρόπαιο.

    ΞΕΦΤΙΛΑ είναι όταν προσκυνάς τον δυνατό, γίνεσαι «υπάλληλός» του, λες ναι σε βαθμούς και παίκτες και όταν σε «βιάζουν» μέσα στο «σπίτι» σου σιωπάς.

    ΥΓ 4: «Καβούριας». Μία λέξη που οι 40άρηδες τη θυμόμαστε για τον Βαρδινογιάννη. «Βαρδινογιάννη π*&#%@^α, βάλε στον κ&@ο τα λεφτά», φώναζαν οι φανατικοί του Παναθηναϊκού στις εξέδρες του ΟΑΚΑ τη δεκαετία του ’90. Πολύ πριν αρχίσει η μετωπική της Θύρας 13 με τον «Τζίγκερ». Έφυγε η οικογένεια, ήρθε η λύτρωση με το πρωτάθλημα της πολυμετοχηκότητας και τώρα ο Παναθηναϊκός βιώνει την εποχή του Αλαφούζου… Δε σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά, ε;…

  26. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς νεκταριο: Δεν με καταλαβες. Λεγοντας “σκεπασε” δεν εννοω την επιρροη τους στην ομαδα η στα πραγματα. Αυτα ηταν δεδομενα και οσο αφορα στον θειο και στην αγια οικογενεια.
    Δεν αναφερομαι σε αυτα. Μιλω στο ποιος καταπιε ποιον στο περας του χρονου. Ο παραγων την ομαδα η το αντιθετο.
    Φυσικα καθε προσπαθεια παλιομοδιτη ελληνα παραγωντα ηταν- και ειναι,δυστυχως- να τοποθετηθει πανω απ την ομαδα. Να την βαλει στα σκελια του. Προσωποκεντρικη διοικηση και συγκεντρωτισμος,σε τετοιο βσθμο,που θα εκαναν ακομα και εναν συστημικο κομμουνιστη να χλωμιασει απο ντροπη.

    Δεν παει ετσι η δουλεια ομως,εδω και σρκετα χρονια.
    Δεν χρειαζεται να σου μιλησω για ξενους ιδιοκτητες ομαδων-οχι μονο των λεγομενων μεγαλων εηρωπαικων κλαμπ– τα ξερεις. Υπογραφουν και κατοπιν οαρακολουθουν απο τα επισημα. Δεν συμβαινει πουθενα αυτο το καραγκιοζιλικι με τους επιδοξους και φερομενους “σωτηρες” και “αναμορφωτες” να φωτιζονται περισοτερο και απο το χριστυγεννιατικο δεντρο.

    Δεν με βρισκει κσθολου συμφωνο η θεωρια και νοοτροπια του “μπαλκονιου”. Οι λογης λογης ” παπανδρεου” αλλα και ο εμφυτευμενος “παπανδρεισμος” μας εφεραν στα σημερινα χσλια.

    Επιτελους πια.
    Ξερεις την δουλεια; Καντη. Δεν την ξερεις; Βρες καποιους που γνωριζουν,πληρωσε και περιμενε αποτελεσμα.

    Νισαφι πια με τους ενα καρο “Σουλειμαν Μεγσλοπρεπεις” και “Χομεινιδες”.
    Τεχνοκρατες υπσρχουν; Ναι. Ανθρωποι να τους βρουν και κυριως να τους εμπιστευτουν υπαρχουν; Πλανα σοβαρα δηλαδη υπαρχουν; Οχι
    Ε τοτε,να ζησουμε να χαιρομαστε τους ” Μελισσανιδιδες”, τους “Σαβιδιδες” και τους Κοκκαλιδες.
    Μια ζωη,λαος πιασμενος απο “φουστανια”, αναζητωντας ειτε ηρωες ειτε εφιαλτες για να ριξει το χειροκροτημα η το φταιξιμο.

    Σε τετοιο λαο τραλαλα,τετοια αξιζουν.
    Βουγιουκλακη και κοκος.

    Υ.Γ Περσυ,δεν πηρα κανενα πρωταθλημα. Δεν ξερω εσυ αν πηρες κανενα. Εχω ψαξρι παντου στο σπιτι. Τιποτα.

  27. Ο/Η Koreas λέει:

    @spyroskilkis

    Για να κάνουμε και λίγο κουβέντα, όταν λες ότι ο μελ πήρε την ομάδα για να καθαρίσει το ονομα του, που αναφέρεσαι;

    Μιας και θυμήθηκες το βαζελα, οι περισσότεροι φίλοι μου είναι βαζελοι, Τι αξιοθρηνητοι οπαδοί είναι αυτοί;….. Να έχεις το νομισματοκοποιο πρόεδρο και να διαδηλωνεις υπέρ του ξιφομαχου. Οπαδικο ένστικτο ανυπαρκτο……. Να τα έχει φέρει έτσι η ζωή που να παρακαλας μπας και γίνεις Άρης, κι όχι ο παλιός καλος Άρης αλλά Άρης με καρυπιδη ε!

    Έτσι συμβαίνει συνήθως όταν γίνεσαι επαναστάτης χωρίς αιτία μετά τα 50, απλά για να δείξεις ότι υπάρχεις κι εσύ ως οπαδός. Κι ενώ ο γαυρος ο παοκτζης ο αεκτζης ο πανιώνιος έχει μαθει να κοιμάται με το στομάχι άδειανο από τα γεννοφασκια του, εσύ το μαθαίνεις στα 50 στα 60.αστα τα πάνε, να φοράς τις Μεταξωτες σου πιτζαμες και να πέφτεις για ύπνο νηστικος

  28. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “koreas”: Να σε ρωτησω το απλο: αν σου ελεγαν το 2013 οτι επι Μελισσανιδη η ομαδα,πεντε χρονια μετα (δηλαδη μακρυα απο την περιπετεια του υποβιβασμου,της επανοδου και με κλειστες πλεον πληγες) η ομαδα θα ειναι εικοσι βαθμους πισω απο την πρωτη θεση και ( το κυριοτερο για μενα) εχοντας ομαδα της καρπαζιας,δηλαδη χειροτερη απο αυτη του 2013, θα το πιστευες; Δεν νομιζω.

    Οσο για το τι ισχυριζεται ο Μελισσανιδης δημοσια οσο αφορα στην προσωπικη του συμβολη στην διασωση της ομαδας,ενταξει. Δεν πιστευω να νομιζεις οτι ειναι γεννημενος μετριοφρων.
    Τι θες να λεει δημοσιως; Οτι “, αν δεν ημουν εγω,σημερα ΑΕΚ δε θα υπηρχε και ενα σωρο κοσμακης δεν θα ετρωγε γλυκο ψωμακι”;

    Να ασχοληθει με το γηπεδο,να το ονομασει και ” Δ.Μελισσανιδης” ( μη νομιζεις οτι τον αφηνει να κοιμηθει η δοξα του Μπαρλου) και τελος παντων ας δωσει χωρο σε ανθρωπους που γνωριζουν κατι απο συγχρονο ποδοσφαιρικο μανατζμεντ, εκτος απο το να ποτιζουν με βυτια του δημου και να ριχνουν κασσες στον αγωνιστικο χωρο.

    Στον οπαπ (που εχει και ενα ποσοστο στο κστω κατω) γιατι δεν εφαρμοζει η δεν προτινει τετοιες πρακτικες; Μηπως γιατι θα γελασει καθε πικραμενος με την γραφικοτητα του;
    Στην ΑΕΚ,που δεν εχει μιση μετοχη,γιατι συνεχιζει να πορευεται με Δημητριαδηδες, Κωστενογλου,Μπαγεβιτς,(ευτυχως αυτος αυτοσυνταξιοδοτηθηκε) Δηματους, Αρκαδη, κλπ;
    Ως ποτε πια; Μεχρι τον ταφο,ετσι θα παμε;
    Εκτος και αν η ΑΕΚ ειναι προσωπικο τσιφλικι. Οχι με την εννοια της τυπικης ιδιοκτησιας,αλλα της “ελεω θεου”.
    Ενα μεσο δηλαδη,κατι σαν προσωπικος ” ιπποδρομος” οπου και αλογα και τζοκερ και θεατες,ολοι ειναι υπο την αιγιδα αλλα και υπο την κριση του κρασοκανατα αυτοκρατορα.

    Δεν χεζονται μωρε λεω εγω. Δε πα να φτιαξει και τεμενος να τον προσκυνανε οι “χατζιχρηστοι”.
    Αφου την ομαδα τη θελει ομηρο της γεροντοπαραδοξοσυνης του,ας ειναι καλα τα δορυφορικα καναλια.
    Χεστικαμε.

  29. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Paok.φιλε κορεας φυσικα και εχεις ελπιδες για το κυπελλο.απλα ειναι λιγοτερες σε σχεση με την φανελα σου το μεγεθος σου και την ιστορια σου.απλα πραγματα

  30. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Όλους : Επίσης στην ζυγαριά της επιτυχίας, να βάλουμε και την πτώση στην τρίτη κατηγορία. Όπως και να το κάνεις άλλος ενας στόχος επετεύχθη.

  31. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven: Ε,ναι. Αυτη ηταν η μητερα των επιτυχιων.
    Και να πω πως δεν μας ειχε προειδοποιησει; ” η ομαδα θα ζει απο τα εσοδα της”.
    Η λεπτομερια φυσικα εδω, ειναι το: “απο”. Πουθενα δεν αναφερεται με ” ποσα”. Πουτανα ελληνικη γλωσσα. Μεχρι και ο Μελισσανιδης σε παιζει στα δαχτυλα.

  32. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εντάξει ειπαμε του έχουμε σουρει και οι δυο πεντακόσια και δικαίως.
    Αλλ οχι οτι έριξε και την ομάδα ο Μελισσανιδης!
    Μη το Τερματίζουμε
    Θα ξεχάσουμε Δημητρέλο, παππαδες και αδαμιηδες;
    Μαύρους και βλάχους;
    Η μήπως ξεχάσαμε ποιος έφτασε τα φέσια εκει που έφτασαν;
    Τι δουλεια είχε ο Μελ το καλοκαίρι του 2012; Αυτος κατέβασε τα πιτσιρίκια;
    Ξέρουμε ποτε μπήκε Μελ εκει στο παςχα του 13 -σίγουρα οχι τις τελευταίες δυο αγωνιστικές- που ηταν χαμένο το παιχνίδι και η ομάδα πήγαινε φουλ αλά Ηρακλή.

    Το πέσιμο στη Β ΔΕΝ ειναι έργο Μελισσανίδη.

    Τωρα θα φανταςτω και εσυ οπως και εγω οπως και αυτος συμφωνείς στο πέσιμο κατηγορίας για να γινει η διαγραφή χρεών. 48 εκκ παραδέχτηκαν εκ των υστέρων- το πουλάκι μιλάει για πανω απο 65.
    Ποιος άνθρωπος με λογική θα φορτωνόταν 48 και το φόβο να εμφανιστεί ο καθενας με οτι απαιτήσεις θα είχε, αντί για ενα χρόνο στη Γ και σίγουρο καθάρισμα;
    Αμα η ομάδα εμένενστη Β με χρέη θα είχες ενα αντίγραφο του σημερινού ζελα.
    Ξεχνάμε και γήπεδα καο προπονητήρια και γραφεία και ολα.

    Ειπαμε ειναι ξεροκεφαλος ειναι τσοπάνης στη διοίκηση ειναι οτι ειναι τελος πάντων αλλα μη φορτώνουμε πραγνατα που δεν υπαρχουν

    ΥΓ champions league με ντάλα ήλιο δεν εχω ξαναδεί. Οι περισσότεροι -έξω ειμαςτε- ειναι με αθλετικο. Σιμεονε γοδιν κλπ
    Αύριο ειναι τα δυςκολα. Αντε να υποστηρίξω αγγλους εδω μεςα..

  33. Ο/Η Koreas λέει:

    @πισσα και πουπουλα
    Πολλά από αυτά που λες και τα ενστερνιζομαι και τα έχω γράψει εδώ και με πονάνε ως αεκτζη και φυσικά δεν τα παίρνω πίσω, όχι από εγωισμο απλά γιατί εξακολουθώ να τα πιστεύω.

    Απλα είμαστε όμως στη σουμα. Στη σουμα λοιπόν πιστεύω ότι άξιο το παλληκαρι. Δε σου τον συγκρίνω με τον αδαμιδη και τις λοιπές δυνάμεις γιατί είναι ΣΑ να χαλάω την κουβέντα μας ρίχνοντας πολύ χαμηλά τον πήχη, ούτε σου λέω ότι αν δεν είχαμε αυτόν τι θα κάναμε. Απλά θεωρώ ότι έχει πει μέσες άκρες το έχει φέρει εις πέρας.

    Χρήστο μου επιτρέπεις να πάω λίγο πιο πέρα την κουβέντα και να αναδειξω τις πιθανές αντιθέσεις μας, οι οποίες ίσως προκύπτουν από διαφορετικές κοσμοθεωριες.
    Να σου πω ότι εγώ είμαι καταρχήν με τους ήρωες. Πρόσεξε όχι με τους μεσσιες, αλλά με τους ήρωες. Δεν πιστεύω σε κοινωνίες δεν πιστεύω σε θεούς δεν πιστεύω σε διαβόλους δεν πιστεύω σε μεσσιες, δεν πιστεύω σε συστήματα, δεν πιστεύω στο μάτι δεν πιστεύω πουθενά μόνο σε ήρωες. Σε αγιους. Σε ανθρώπους άξιους που μας περνούν από το χέρι και μας πηγαίνουν μπροστά χωρίς τις περισσότερες φορές να το καταλαβαίνουμε . Σε αγιους όχι με τη θρησκευτική έννοια φυσικά. Έχεις προσέξει στις βυζαντινες εικόνες πως αναπαριστουν το νικηφορο Φωκά για παράδειγμα;

    Ο μελ είναι ένας ήρωας ( όταν κλείσει ο κύκλος του θα ξέρουμε αν ήταν ο μεγαλύτερος) για τον ενωσιτικο κόσμο, όπως ήταν ο μπαρλος ή όπως ήταν ο νεστοριδης, ή όπως ήταν ο νεγρεποντης, ή όπως ήταν ο ξανθός αητος. όσο θυμάμαι τον ευατό μου είναι ο μόνος διοικητικά στην αεκ που μας πάει κάπου, που ανοίγει καινούριους δρόμους για την ομάδα. Φυσικά για εμένα το γήπεδο ΟΦΕΊΛΕΙ να πάρει το όνομα του. Ένα αυτό.

    Δεύτερο, επίσης είμαι με τον “καπιταλισμό”. Είμαι με αυτόν που μπαίνει στη φωτιά, που παίρνει τα ρίσκα του, που κάνει τη δουλειά, που από το πρωί ως το βράδυ παλεύει και ανταγωνιζεται, που βελτιώνεται που κάνει τα λάθη του και στο τέλος κάνει τη σουμα του.
    Κι όταν λέω κάνει τη σουμα του, όλα αυτά για τα οποία πάλεψε, ή τα οποία πέτυχε ήταν για ηθική ανταμοιβή, ήταν για υλική κτλ .

    Καλές οι αναλύσεις, οι καλοί τρόποι, η μόρφωση, οι δημόσιες σχέσεις, τα ανωτέρω και ιδανικά, αλλά αυτός που παίρνει τα ρίσκα αξίζει και τα περισσότερα. Πρόσεχε δε μιλάω για αυθεντιες, ούτε για ειδημωνες, ούτε για χαμαληδες, ούτε για καφενοβιους ς. Μιλάω για ανθρώπους που έχουν στόχους ξεκαθαρους φορτωμένους με πιθανότητες αποτυχίας και έντονο ανταγωνισμό. Να πάμε κι ένα βήμα παραπέρα, Να το φέρω στα της αεκ, προσωπικά θέλω ο ιδιοκτήτης να βγάζει λεφτά από την αεκ, όχι να βάζει που θέλουν οι περισσότεροι αλλά να βγάζει.

    @steven
    Το γορδιο θεσμό τον κόβεις, δεν τον λυνεις. Είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις καλά.

    @paok
    Αγαπητε δίκιο έχεις, μόνο που δεν κάνουμε άλγεβρα, ούτε ψάχνουμε να βρούμε προς τα που έχει τα κοιλα. Ας μείνουμε στα απλά και κατανοητά : ο καλύτερος κερδίζει.

  34. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Ακόμα ψάχνω ποιός έλεγε στον Τριτσώνη οτι θα του κόψει τα πόδια έτσι και ξαναμπεί στο γήπεδο για την συνέχεια. Κι έχει μια αδυναμία στα κοψίματα…

  35. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ stevie
    Βρε μαζί σου. Ασε που ο μπαμπας Τριτσώνης γυρόφερνε εκει στην ακτή Μιαούλη.
    Αυτα ομως έγιναν σε μια 99.9% πεσμένη ομάδα.
    Εδω δε μπορούσε να πάρει χηναρι με το πανιρακα μεσα θα εκανε διπλό στο σπάνο;
    Αυτο που λεω ειναι οτι η ομάδα ηταν πεσμένη μετα τις γιορτές, τα λέγαμε τοτε αν θυμαςαι, δε την έριξε ο Μελ. Με το Μπουγαΐδη και τα μωρά του βλαχου παίζαμε ηταν θεμα χρόνου και μονο. Δε παιζόταν καν το θεμα δηλαδή.

    Τωρα για το έξτρα πέσιμο στη Γ εγινε το λογικό πιστεύω απο πλευράς οικονομικών. Με το σημερινό καθεστώς πχ (μη διαγραφής πλεον) οχι μελισσανιδης αλλα ουτε οι Άραβες της city δεν έμπαιναν.

    Ναι του αρέσουν. Ειδικά σε δάχτυλα οπως γνωρίσουμε απο πρωην γνωστούς.

    Sent from my iPhone

  36. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : ¨οταν μιλάμε για Αδαμίδη, ας ειμαστε και λίγο πιο προσεκτικοί. Υπάλληλος ήταν και τον είχε φέρει ο Παπάς.

  37. Ο/Η nnektarios λέει:

    @ Πίσσα και Πούπουλα

    Για το ειρωνικό ΥΓ, κατάλαβες πιστεύω τι ήθελα να πω. Προφανώς δεν πήρες εσυ, ούτε εγώ το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, το πνεύμα είναι ότι το πανηγυρίσαμε. Εκτιμώ ότι στις κουβέντες από το δημοτικό, όταν λέμε «εμείς έχουμε τόσα πρωταθλήματα», δεν εννοούμε ότι τα πήραμε προσωπικά…

    Για τα υπόλοιπα που είπες συμφωνώ, αλλά εδώ είναι Ελλάδα και όπως σε όλα και στο ποδόσφαιρο υστερούμε. Λειτουργούμε με καθυστέρηση. Υπάρχει και η επιλογή του Snitch, μπορεί κάποιος να υποστηρίξει μια ομάδα που λειτουργεί με πλάνο και τεχνοκρατικά, υπάρχουν επιλογές.

    Αν είχαμε τεχνοκράτες για το γήπεδο, όχι κερκίδες δεν θα βλέπαμε τώρα, ούτε μακέτα με οδοντογλυφίδες…

    Όταν θα μπούμε μέσα πρώτη φορά και θα σείεται το γήπεδο, δεν θα θυμάται κανένας το -20, ούτε τους 0 βαθμούς…

    ΥΓ: Δεν νομίζω ότι κανένας Μαδριλένος περίμενε πέρυσι μετά την κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου CHL, ότι φέτος δεν θα έβλεπε ούτε την κούπα του καφέ….

  38. Ο/Η Akis λέει:

    @Steven
    Τα πόδια του Τριτσώνη θα του τα έκοβε με …τριαντάφυλλο???

  39. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Να προσιλωθει στο δημιουργημα του κεντρου μνημης αθλητισμου πολιτισμου και τα ρεστα, και να αφησει χωρο,να αποδεχθει δηλαδη οτι υπαρχουν καταλληλοτεροι. Ας συνεχιζει να παριστανει τον εγγυητη. Δεν υπαρχει προβλημα. Σαμπως και τωρα,που περνανε ολα αυτον,αλλαζει κατι;

    Μονο και κυρο μελιμα ειναι το μαυσωλειο στα αγια χωματα. Κατανοητο. Σε αυτη την ηλικια,ολοι φροντιζουν για την τελευταια κατοικια και τα θαφτικα.
    Πρακτικα πραγματα. Που καιρος για ομαδες και μαλακιες. Λογικο.

    Κατσε λοιπον εκει στα μπετα να παριστανεις και συ οτι φτιαχνεις ενα “ιδρυμα”.
    Να παραστενεις εναν μικρο Νιαρχο ας πουμε (με την μικρη διαφορα οτι το ιδρυμα Σ.Ν. εσκασε κοντα 700 εκατομμυρια για το εργο της στεγασης του κεντρου πολιτισμου και το παρεδωσε στο κρατος,ενω εσυ με λεφτα του κρατους σχεδον εξολοκληρου θα αποδωσεις το εργο στον εαυτο σου.
    Και εκει τσικιρικιτζης ρε παιδι μου. Δεν εχι ορια η γυφτια.)

  40. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : τα ξέρουμε πολύ καλά, άριστα θα έλεγα. Οπότε είναι το ματς με την Έδεσσα τελικά, κι όχι η χρονιά όλη χτισμένη; Ποιός Σπανός; Αυτός που χάνει από τον ΟΦΗ ακόμα εκείνη την στιγμή κι εσύ θέλεις απλά έναν βαθμό; Το μετά δεν με απασχολεί. Αλλά θα πω ένα : ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΑΟ Ή ΟΣΦΠ, ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ( εννοω την πιο κάτω αν η άλλη είναι αγωνιστική ), ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΔΕΧΟΜΑΣΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Και να πάω και παραπέρα. Εντάξει με τον Μπάγιεβιτς; Εντάξει με την φετινή ξεφτίλα; εντάξει ρε παιδιά, πάρτε κι ένα τζαμί και μην μιλάτε.

  41. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Νεκταριο: Το Υ.Γ. δεν ηταν καθολου ειρωνικο. Ποτε δεν ελεγα μικρος “τοσα εχω,ποσα εχεις”. Γιστι πολυ απλα δεν λογαριαζα την ΑΕΚ με αυτη τη βαση,αλλα με αλλη.

    Οσο οφορα τον τεχνοκρατισμο,αυτος εφερε το γηπεδο εκει που ειναι κσι πιστωνεται στον αρτιο και καταρτισμενο Ανδριοπουλο και στην ομαδα του, ισο ποσοστο με τον ” μπουλντοζα” Μελισσανιδη. Αλλωστε γνωστες,τεχνοκρατες σηκωνουν και τα μπετα. Οχι ο μπαρμπα μητσος.
    Φυσικα και χρειαζοταν εκεινος να κοψει τα “χορτα” του δημοσιου χωραφιου της γραφιοκρατιας,αλλα τελικα γηπεδο χωρις γνωσεις και επιστημοσυνη,δεν κατασκευαζεται. Ουτε και τιποτα αλλο.
    Κατα τον ιδιο τροπο,ομαδα με τσαμπουκαλικια, με “καταθεσεις ψυχης” με “δωστε του κιροζινη και βαλτε τον να παιξει” και με τα “θα σε πνιξω με το κασκολ”, δεν γινεται.
    Δεν ειμαστε σε εμφιλιακη περιοδο του 1950, ουτε και μεταναστες στο Βανκουβερ. Ελεος πια. Ειμαστε στο 2019.
    Το iphone πως ξερει και το χειριζεται αλλα δεν μπορει να βρει δυο ανθρωπους του σημερα να στελεχωσει την ομαδα;
    Τι διαολο; Δυστοπικος ειναι;

    Καταλαβαινεις νομιζω τι θελω να πω.
    Η πορεια απο το 2013 ως σημερα,σε γενικο προσιμο,του Μελισσανιδη κρινεται θετικα. Πως αλλιως.
    Αγωνιστικα ομως-γιατι σε αυτο αναφερομαι και οχι στα υπολοιπα καλως καμωμενα- η ομαδα,η ΠΑΕ δηλαδη λειτουργει με αρχες πεπαλαιωμενες. Αναχρονιστικες. Ο ανθρωπος βαρυνε,ξεπεραστηκε,ειναι αναχρονιστικος και πλεον χρειαζεται να εισελθει νεο αιμα. Δεν εννοω απαραιτητα “να σηκωθει και να φυγει”. Σαμπως δικο μου χωραφι ειναι και με ενοχλει; Ας κατσει εκει μεσα με τους Δημητριαδηδες και τους ” τζοκερ” μεχρι να πεθανει. Δεν με νοιαζει.
    Απλα,ως θεατης,ενδιαφερομαι για το τελικο προιον.
    Δικα του λογια ειναι τα “αντε μη φερω τη Μπαρτσελωνα” και τα “θα κανω την ΑΕΚ παγκοσμια”.
    Μη την κανεις παγκοσμια. Καντην πανελληνια. Διαβσλκανικη εστω.
    Ελα μωρε τωρα. Με τις μεγσλοστομιες και τις παρολες.
    Δεν γινονται ολα με το ορμεμφυτο. Χρειαζεται και η ριμαδα η γνωση.
    Διαφορετικα αν υποτασομασταν ολοι στα ενστικτα μας αποκλειστικα και μονο,θα ειμασταν ακομα πανω στα δεντρα.

    Φυσικα και το γηπεδο θα ολοκληρωθει και θα ειναι πανεμορφο και θα το επισκεπτομαστε και τα λοιπα. Ποιος αντιλεγει;
    Ειναι αυτος λογος να ειναι η ομαδα σε αυτο το χαλι;

    Και φυσικα κανενας Μαδριλενος δεν περιμενε φετος οτι δεν θα σηκωσει ουτε κουπα του καφε (αν και οι πιο υποψιασμενοι κατι εβλεπαν με τον καποιον Σολαρι στον παγκο) αλλα και κανεις νομιζω δεν περιμενε 3 C.L στη σειρα.

    Ειναι ακυρο να συγκρινουμε ανομοια μεγεθη.

  42. Ο/Η spyros kilkis λέει:

    @Koreas

    Θεωρω οτι απο τοτε που την αφησε στον Τροχανα ειχε αρχισει να παιρνει την κατηφορα,οτι εγινε επισης και με μπαγεβιτς και παικτες που πηγαν στο γαυρο το εχει ενα βαρος στη συνειδηση του.Επισης νομιζω οτι επαιξε μεγαλο ρολο η ΑΕΚ στην οικονομικη σταδιοδρομια του.

  43. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Akis : Δεν μπορώ να σου απαντήσω αυτήν την ερώτηση, διότι εγώ ξέρω αλλιώς τους κάπως. Μου την σπας, έρχομαι σου σπάω τα μούτρα και μετά πληρώνω τον λογαριασμό. Τα υπόλοιπα εγώ δεν τα ξέρω. Αλλά όταν ένας γκανγκστερ μπαίνει στην καλή κοινωνία, μάλλον αρχίζουν τα ηθικοπλαστικά. Κι όταν λέμε καλή κοινωνία, εννοούμε τους άλλους γκάνγκστερ που απλά είναι παλιότεροι. Και δεν περνάω καποια κολυμπήθρα μεσω οργάνωσης ή μέσω πολιτικών. Αυτό είμαι κι έτσι θα ζήσω. Δεν ήμουν άλλος κατά λάθος και τώρα είδα το φως. Δηλαδή το θα σε πνίξω με το κασκόλ, εκτιμάται βαθύτατα. Το 500άρικο στην Παναγία Σουμελά, είναι απλά για φτύσιμο. Όπως και το μουσείο του μείζονος Ελληνισμού. Μπάλα διοικείς, και ποδοσφαιρική ομάδα πρέπει να φτειάξεις για να γαμεί, όχι για να γαμιέται.

  44. Ο/Η nnektarios λέει:

    @Πίσσα και Πούπουλα,

    Συμφωνούμε. Τις ίδιες απορίες έχω, γιατί δεν έχει στη ΑΕΚ στελέχη και γιατί φέτος ειδικά, τη διέλυσε.

    @Steven,

    Για τον Μπάγεβιτς, έχω ακούσει ότι έχει Αλτσχάιμερ…

  45. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Τώρα το έχει ξεπεράσει. Πριν το είχε.

  46. Ο/Η Koreas λέει:

    Μήπως το αλτσχαιμερ είναι μεταδοτικο τελικά;

  47. Ο/Η spyros kilkis λέει:

    @steven

    Ο Μπαγιεβιτς εφυγε λογω γιαννακη?

  48. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Νεκταριο: Την διελυσε για να περασει ο ιβαν. Πολιτικοι λογοι,οικονομικες προεκτασεις.
    Απλα και κατανοητα πραγματα.
    Περσυ εγινε ενα λαθος (το ατιμο το ορμεμφυτο που λεγαμε) και λογο της μπουκας του Ιγκνατιεβιτς ο Μελισσανιδης βρεθηκε με πρωταθλημα αγκαλια και κατοπιν με προκριση στο C.L. και με ενα εικοσαρικο στο παντελονι.
    Δεν νομιζεις οτι ειναι υπερβολικα πολλα αυτα,για να ειναι φετος εσκεμενα καμια εικοσαρια βαθμους στην ακρη,μη και ξαναγινει κανενα λαθος;
    Αντε μετα να πεισει τον θειο Σαμ ( που τον εχει στο στοχαστρο) οτι δεν το εκανε επιτηδες
    Περσυ γυρναγε σα το λυκο και μουγκριζε για διαιτησιες,για φουρω για πνιγμενα κασκολ, καποιους που θα σφυριζουν στα τραινα. Ετρεχε να παρει τις ΕΠΣ, εκανε ενα καρο “παρεμβασεις”.
    Φετος, τσιμουδια. Αφαντος. Οχι μονο δεν το παλεψε,αλλα εξαρχης πηρε την ευθυνη της-αυτοεκπληρουμενης αποτυχιας- εκ των προτερων.Μαλλον το -επιτελους- 50-50 τον ηρεμισε. Αυτο ηθελε. Να επιφερει την δικαιοσυνη. Ο batman.

    Ακομα και ο Γκαστονε,πρεπει να προσεχει πως να χειριζεται την τυχη του.

  49. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ξέρεις καλα οτι θα πέφταμε. Τωρα ενα ματς πριν ενα μετα δε τη γλυτωνες. Και να τη γλυτωσες τη μια χρονια θα έπεφτες την επόμενη. Πτώμα που κλωτσαγε ηταν ο οργανισμός, χωρις ρόστερ χωρις προπονητή χωρις διοίκηση χωρις φράγκο (κυριολεκτικά) ακομη και για τα βασικά έξοδα καθημερινής λειτουργίας. Απλήρωτοι ολοι, φεσωμενοι κλπ.
    2-3 να σε πήγαιναν στη UEFA απο τους δεκαδες το αποτέλεσμα πάλι το ιδιο θα ηταν.
    Απλα βρήκε την ευκαιρία και το εκανε με συνοπτικές. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ.

    Τωρα για τους άλλους τι να σου πω. Δε μπορω να απαντήσω. Απο την άλλη ο ζελας μια χαρα τρώει τη παραμυθά του Αλαφούζου και των Ταυλανδων ( εδω γελάμε δυνατά) επενδυτών. Το ιδιο έργο που έπαιζε στην ΑΕΚ απο το 2008 μέχρι το 2013 δηλαδή, οποτε? Εννοώ οτι ΑΝ είχαν την ίδια εναλλακτική (διαγραφής χρεών) πιθανότατα θα την επέλεγαν οπως εμεις. Απο το να γυρνάς σα φάντασμα με τους δωνηδες να γίνεσαι ρεζίλι και τα πιτσιρίκια με τα φέσια σα πιστόλι στο κρόταφο, χωρις καμμια προοπτική για τι μέλλον. Εκτος αν πιστέψεις ως οπαδός το ….. γηπεδο του Τσίπρα στο Γουδί!

    Για το Μπάγεβιτς ξέρεις τι αγάπη εχω. Εμένα βρήκες να ρωτήσεις; Τον σιχαινωμαι απλα.
    Και ναι ειναι ξεφτίλα φέτος το φωνάζω πτι έρχεται απο το καλοκαίρι. Οταν βλέπω οτι διώχνεις πχ ενα αμυντικό με 3,5εκκ και παίρνεις ενα με 2 κατοστάρικα. Οταν σπυ φεύγουν 4 ( εςτω οπως ηταν) βασικοί και κανεις οτι δε τρέχει μια. Μη πουμε για το ‘προπονητή..

    Ειπα στο σχόλιο: στη συγκεκριμένη συγκυρία (και οικονομική) δε νομιζω κάποιος άλλος να εκανε αυτα που εκανε. Και στα έργα (γηπεδο κλπ) αλλα και στην αποκαθήλωση της κόκκινης παράγκας.

    Οσο για τα αλλα ξέρεις ποςο τον εχω κράξει για την βλαχιά του, για την ομάδα, για τα κολλήματα του για ολα. Θυμαςαι σπιτι νομιζω που ειπα εγω λεφτα για κάρτα δεν ξαναδίνω αν δε δω ΠΡΩΤΑ παίκτες και προπονητή.

    Οπως το βλέπω το πρόβλημα ειναι οτι μπερδεύεται η επιθυμία και το νοικοκύρεμα-μάζεμα του club (γηπεδο-οικονομικά κλπ) εςτω οπως εγινε, με την απόδοση στο χόρτο.
    Οκ περσυ γέννησαν τα κοκόρια σου- δε ξαναγίνεται αυτο να γυρνάς ματς στο 90 φεύγα συνεχεια. Το έγραφα οτι δεν ειναι της αγ.ανατροπης καθε μερα. Δε παίζανε καμμια μπαλλα απλα το προσπαθούσαν παραπάνω και ηταν κι τυχεροί.
    Αυτο φέτος και σταμάτησε -λογικό- και σε συνδυασμό με την μηδενική ποιότητα απλα κατέρρευσε.

    Άποψη μου ειναι -και αυτο γνώριζω εκ των έσω- οτι και του χρόνου ετσι θα πας. Με μπαλώματα και τη ψυχή ατο στόμα. Αν δε κλείσει το θεμα γηπεδο δε βλεπεις τίποτα αλλο. Ουτε παίκτες ουτε προπονητές.

    Τωρα για το τζαμί, αν ειναι 2-3 χρονια να τελειώσω τρίτος για να φτιάξω (ως ΑΕΚ μιλαω) γηπεδο χαλάλι. Το οτι δε βγαίνει να το πει ε οκ, οποίος μπορεί να κανει 1+1 το καταλαβαίνει.

    Θα μπορούσε να ρίξει 2-3 εκκ να μη γίνεσαι ρόμπα; Φυςικα! Αλλα αμα το έκανε δε θα ηταν μελλισανιδης που του κολλάει τι μυαλό οτι εχει δίκιο σε ολα. Τοςο απλα.

    ΥΓ Ελεγα το καλοκαίρι οτι οι Ισπανοί σιγά σιγά φεύγουν. Το έλεγα απο περσυ οταν ο Κουτινιο κατα τη γμωμη μου εκανε λαθος να παειβσε μια ομάδα που σβήνει σιγσ Σιγά. Οι καλοί μεγάλωσαν η σταμάτησαν οι νέοι δεν ειναι τοςο καλοί. Ερχωνται οι Άγγλοι πλεον, αν περαςει η Μπαρτσα αύριο θα ειναι η μόνη ισπανική ομάδα στους 8 μετα απο καμμια δεκαετία νομιζω.
    Περσυ οι Άγγλοι είχαν 5 ομάδες στις 16. Φέτος έχουν ηδη city, Tottenham, referee (ως συνήθως με ‘πέναλτυ’ δε βγαίνει το χούι) στο 93 και αύριο ιςως να μπει καο Τετάρτη ΑΝ περάσουμε εμεις. Δυσκολο ματς πολυ. 3 η 4 ομάδες στις 8 δε το λες και λιγο ..

    Sent from my iPhone.

  50. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Δεν διαφωνούμε. ΟΛΗ Η ΛΙΓΚΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟ, ΚΙ ΟΛΗ Η ΛΙΓΚΑ ΘΑ ΚΡΑΤΑΓΕ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. Ποιός θα πήγαινε κόντρα στην λίγκα; Το ίδιο λέμε, που θα το έκανες κι εσύ. Αυτό είπα. Και το καταλόγισα στις επιτυχίες για να μην ξεχνιόμαστε με το γήπεδο και τα λοιπά τρυφερά, τύπου βλαχιάς ή άλλων θεμάτων, που τα έχει ξεπεράσει ο πρωτευουσιάνος Μαρινάκης ή ο Βαρδής με τον αδερφό του που μυρίζει κολώνια στάνης. Δεν είπα τίποτα περισσότερο. Την ΑΕΚ την έριξε ο εγγυητής της κι αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Η ιστορία ας γράψει ό,τι θέλει, εμείς την ιστορία την ζήσαμε και δεν χρειάζεται να την διαβάσουμε. Τώρα για τα inside και του χρόνου, δεν μπορώ να απαντήσω. Βρισκόμαστε κάνουμε πλάκα, αλλά οι κουμπάροι δεν μου λένε. Μάλλον είμαι κακό παιδί. Και ξέρεις η κυβέρνηση είναι σε μεγάλη κόντρα με την αντιπολίτευση.

  51. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Stevie

    Ειμαστε στο -5 εδω απο ωρες με Ελλαδα (-3 GMT) οποτε στη βραδυνη ‘ για εσας’ κουβεντα ειμαι οκ μιας και ειναι απογευμα. Στη πρωινη τα χαλαμε λιγο.. μεχρι τη επομενη? εβδομαδα που γυρναμε στας Ευρωπας.

    Δεν ειναι θεμα διαφωνιας, τα ιδια λεμε απο αλλη οπτικη. Νομιζω οτι εχουμε 2 διαφορετικες καταστασεις. Η ΑΕΚ επεσε αγωνιστικα, ο ΠΑΟ οχι. Ο ΠΑΟ επρεπε να πεσει λογω τιμωριας αφαιρεσης βαθμων με τα οικονομικα του. Κατι που αμα το παμε by the book ΟΛΟΙ θεωρητικα πρεπει να πεσουν! Διαφορετικο να πρεπει να σου βγαλουν ποντους απο το να σε κρατησουν ετσιθελικα. Δε βλεπω πως θα κραταγαν την ΑΕΚ αφου σε ποντους ηταν εκτος. Με αυξηση ομαδων? Πιθανον, αν και δυσκολο, για την Ελλαδα μιλαμε. Δεν ειναι ξεφτιλα ομως- μεγαλυτερη απο τη πτωση?

    Επισης θα θυμησω οτι ο Μελ-ΑΕΚ κατεθεσε 2 φορες προταση να σωθει ο ΠΑΟ μεσω αλλαγης κανονισμου τιμωριας. Τη πρωτη πηγε ακλαφτη με βετο του ΖΜΠΑΟΥΚΓ και του μπλοκ του (Πας, Ξανθη, Ατρομητο κλπ). Δε θυμαμαι για τη δευτερη η αν εγινε στη τριτη το σωσιμο αλλα περασε ΜΟΝΟ οταν ο Αλαφουζος, ΖΜΠΑΟΥΓΚ και η ΑΕΚ εριξαν λευκο – αρα εβγαλαν- τον εκπροσωπο του GAY (Μπαταγιάννης) για προεδρο της Λιγκας. Εκει εκλεισαν και οι εκ νεου ‘δανεισμοι’ Κατσε (ΖΠΑΟΥΓΚ) Τσανδαρης-Βεργος (ΟΣΦΠ) μαζι με τη ‘μεταγραφη’ του Κουλιμπαλι στο ΠΑΟ που … πληρωθηκε στο Πλατανια, ολα τυχαια παντα. Εκει ΔΕΝ εγινε και καμμια ενσταση απο εμας και το Gay για το κουμπουρι. Ενσταση ειναι αυτοματα υποβιβασμος στη Β’. Ειναι που ο Ιβαν-Ιγκνατιεβιτς δεν εχε αγορασμενο το πρωταθλημα αλλα και εχει εχθρο (εδω γελαμε δυνατα) το Βαγγελη! Εχει πραγματικα πολυ πλακα το ποσο ευκολα καθοδηγεις τις μαζες με φθηνα show. Η δε κανανε πασο ολοι φετος. Η δε τα βρηκαν οι 4 με τη Nova μια χαρα, και οι αλλοι εκατσαν στο παγωτο μεχρι να ερθει οτ ζαβο με τα λεφτα ΜΑΣ. Ειπα να μη παω τοσο πισω τη αλλη φορα για το ΖΜΠΑΟΥΓΚ, αλλα θες να μη τα πεις και δε σε αφηνουν.

    ΟΚ την εριξε ο Μελ 2 αγωνιστικες πριν το τελος μαζι σου. Που οκ και παλι μαζι σου εγινε οτι εγινε. Εκεινη τη στιγμη εχανες ετσι κ αλλιως, αλλα αστο και αυτο εγω σου λεω οτι ισοφαριζες η ακομη και το γυρναγες σε ενα τεταρτο (που δε γυρναγε ουτε σε 3 ωρες αλλα πασο και εκει). Παλι πεσμενος εισουν, ο ΟΦΗ ηταν στο +5 στο τελος και εκανε Χ τη προτελευταια (δεν εχασε, 2-2 ηταν το ματς) με τον ατρομητο, και εχασε τη τελευταια στο αστερα. Ηθελες δηλαδη 2 νικες, τη μια με ανατροπη σε 15 λεπτα και μια εκτος εδρας την επομενη αγωνιστικη και παραλληλα να ΜΗΝ παρει κανενα ποντο ο ΟΦΗ ουτε καν το Χ που πηρε. Ακομη και αν κερδιζες και αν εχανε ο ΟΦΗ (αντι για 2-2) παλι ηθελες διπλο και sorry αλλα τον Ατρομητο εκτος δεν τον κερδιζες οχι μονο για αγωνιστικους λογους. Μιλαμε με τη λογικη παντα.

    Αλλα να στο παω ακομη ενα βημα: Αν δεν γινωταν το πεσιμο/σβησιμο χρεων -οπως εγινε- ειχε κανενα μελλον η ΑΕΚ? Με κανα 50αρι (βαζω το μικρο νουμερο) στη πλατη και μονο περιουσιακο στοιχειο το πουλμαν σε οποιαδηποτε κατηγορια Α η Β? Χωρις γηπεδο-προπονητηριο ακομη και απο τα γραφεια στο δρομο τους πεταξαν αν θυμασαι. Χωρις παικτες με κατι Κατιδηδες και κατι απιθανους δεν ειχες καν 3-4 κανονικους οπως ο ζελας φετος ολα νιανιαρα ηταν. Αντε και καθωταν αλλο ενα χρονο, τι θα αλλαζε? Απλα μηχανικη υποστηριξη στο πτωμα. Θα επεφτε τη επομενη αν την αφηναν καν να συμμετασχει, τοσο απλα. Με λιγα λογια δε θα ‘κατηγορησω’ αυτον που τραβηξε τη πριζα, να μη πληρωνει ενα πεθαμενο να ‘ζει΄ στην εντατικη. Αν καποιος πυροβολουσε την ΑΕΚ επι χρονια, δε θα ριξω το φταιξιμο οτι τη σκοτωσε αυτος που απλα την εβγαλε απο τη μιζερια της μια ωρα αρχιτερα στο νοσοκομειο. Αποψη μου παντα.

    Η δευτερη γενια ειναι παντα πιο soft. Εχεις δει το Πετρο (χαμος στο γαυρο-δημο), ΚΑΜΜΙΑ σχεση με το πατερα του, οπως και ο Δημητρης. Το Βαρδη δε το ξερω. Ξερω τους γιους του, ειδικα το μικροτερο που ειναι σα και μενα, επισης καμμια σχεση. Οπως δε εχει σχεση ο Γιαννης με το θειο του που ειναι βοσκος επιπεδου τελικου CHL. Το ιδιο και ο Μιλτιαδης που στην αναποδη ηταν ωραιος τυπος ενω ο γιος του ειναι αληταμπουρας. Ο μονος απο αυτη τη γενια που ηταν κυριος ηταν ο Παυλος γι αυτο αλλωστε και ειχε τη γενικη αποδοχη ολων.

    Εγω θυμαμαι οτι ειδικα σε σενα κατι λεγανε οι κουμπαροι. Ενω ειναι σφιγγα σε ολους τους αλλους. Αυτο που ξερω πρωτο χερι ειναι οτι ΟΛΑ τα λεφτα πανε στο γιαπι μεχρι να τελειωσει με το κλειδι στο χερι. Να μπουμε πρωτα μεσα και μετα βλεπουμε τα υπολοιπα ηταν η εκφραση. Και εκει εχω μεινει. Ασε που ανοιξε η ορεξη με την 25αρα και βγηκαν κατασκευαστικα που ΔΕΝ τα ειχε ο αρχικος σχεδιασμος μεσα (Σπατα project). Αφου βρηκαμε παππα να μη θαψουμε 5-6? Επισης ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. Μοναδικη ευκαιρια και σαν project και οικονομικα.
    Που με επιβεβαιωνει- η μαλλον τον εαυτο του- απο περσυ με τα σαπακια που κουβαλαει. Και καλα κανει. Σε μια κουρσα που ξερεις οτι θα βγεις δευτερος η τριτος (δεν εχει διαφορα) αρα πας για το δεκαρικο του Europa ακομη και μεσω Κυπελλου πιθανα και οχι για τους ομιλους, ποιο το νοημα να ριξεις λεφτα? Μη σε περασει ο Σπανος? Απλα δε περιμενε ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ φετος, ισως παρασυρωμενος απο τα περσυνα. Αυτα παθαινεις αμα εχει ΜΟΝΟ κολακες γυρω σου. Γιατι αμα το δεις με τη λογικη εισαι τριτος επειδη δεν υπαρχει τεταρτος και δεν ειναι σχημα λογου αυτο. Εφαγε τη παραμυθα απο τα ζελια εκει μεσα με το Σαχλαμαρινο και απλα του επιβραβευσαν τη τσιγγουνια του. Αρεσκεται σε αυτα οπως καλα ξερεις, ιδιαιτερα πολυ. Εκει στις Σπετσες που εκλεισε με υπογραφες το deal. Το Πασχα περσυ. Ειναι η περιπτωση που ενω ξερεις οτι κατι ΔΕΝ, απλα με τη πρωτη ευκαιρια ‘πειθεσαι’ οτι ειναι οκ. Ψαχνεις δηλαδη να βρεις πατημα στο καθρεπτη. Η να το κοιτας απο οσο γωνια πρεπει μεχρι να δεις αυτο που ενδομυχα θες.

    Τι θα επελεγα εγω? Να ριξω 3-4 εκκ για 3-5 παικτες αξονα κυρια για να κραταω και την ομαδα και το κοσμο ζεστους να μη χαθει το μετρο. Τερμα εχω, Σιμοες εχω, μισο Ουκρανο εχω. Αρα θελω ενα δυνατο CB, ενα ανεκτα δημιουργικο 8αρι να περασει 5 πασες να καθαριζω τους…ζελες (δε παιζω και στη Premier) και ενα ανω του μετριου CF. Οποιοσδηποτε παιζει στην ΑΕΚ CF τα 15 γκολ θα στα βαλει, ειναι θεμα στατιστικης: η ομαδα κανει 10? τελικες μεσο ορο, αντε να ειναι μεσα στις μισες δηλαδη στις 5. Ε ανα δυο ματς 10 τελικες να βαλει ενα γκολ 10% ευστοχια, 30 ματς -15 γκολ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Quantum Mechanics το ποδοσφαιρο. Με τα ρεστα φερε και 2 πλαγιους κανονικους εστω νορμαλ αλλα πλαγιους και κλεινει το θεμα, δεν ειπαμε να φερεις το Σαλαχ. ΟΚ δε θα παρεις το CHL αλλα δε θα ξεφτιλιζεσαι. Ασε που αμα κανεις 3-4 ποντακια στο CHL και 2-3 χιλιαδες διαρκειας παραπανω τα πηρες πισω τα λεφτα σου και εμειναν και οι παικτες. 1.5 εκκ η νικη και 500εκκ η ισοπαλια δινουν. 3,000 καρτες ειναι αλλο ενα μυριο. Να το τριαρακι με το καλημερα.

    Ποιος θα τα σκεφτει αυτα? Ο Μελλισανιδης? Η τα γιουσουφακια της διοικησης?

    Ειπα χθες για τις Αγγλικες ομαδες. Φετος επεσαν 25εκκ σε 4 ομαδες για τους ομιλους συνολο 100εκκ. Στις φασεις 16+8 που ειναι τωρα αλλα 50εκκ. Ειμαστε στα 150εκκ ΜΟΝΟ απο την UEFA και χωρις τα pool-εισητηρια κλπ για φετος, εσοδα στο Αγγλικο ποδοσφαιρο ακομη και αν σταματησουν σημερα ολοι τους! Η περσυνη τεταρτη Liverpool εχει εισπραξει στη τριετια πανω απο 200εκκ απο συμμετοχες -οκ με 2 τελικους.Οι αναλογες Ιντερ και Βαλενθια πηραν το 1/4 και αμα? Πως θα κοντραρει λοιπον ο Ισπανος τον Αγγλο αμα ο δευτερος εχει αυτα τα παραπανω 4 φορες φραγκα μονο απο την Ευρωπη? Που θα παει ο επομενος Μεσι-Νευμαρ-Ντεμπελε?
    ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΧΝΩΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ και αν καποιοι το ξερουν καλα ειμαστε εμεις με τα 20 CHL του Gay.

    ΥΓ 100εκκ δινει η Ζιζη στο Μανε και τον Ισκο δωρο. ΑΣΕ ΜΑΣ ΑΛΓΕΡΙΝΗ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ. Που πριν 8 μηνες τη κοπαναγες αλλα προχθες: Δε μπορουσα να πω οχι. Αφου δε μπορουσες προχθες πως μπορεσες τον Ιουνιο? Τη μανα του Μανωλακη μας θυμιζεις και εσυ. Που ‘ανασταινεται’ η ‘πεθαινει’ αναλογα με το φραγκα που παιρνει ο γιοκας της. Αφου δε μπορουσες να πεις οχι, στο Τορινο τι εκανες τη περασμενη εβδομαδα? Τωρα θα σε μαθουμε? Εσυ δεν εισουν που ‘διαδηλωνες’ κατα των ‘κατακτητων’ Γαλλων για την Αλγερια και μετα ετρεξες να παιξεις με το κοκκορι στο στηθος? Απο ανθρωπους που εχουν ως σημα ΜΙΑ ΚΟΤΑ τι περιμενεις? Μονο να σε κανουν ρομπα κατι Ματερατσι σε τελικο ΠΚ.
    Κρατα και τα φραγκα και τον παικταρα τον Ισκο. Η σκασε 200 κασερακι και το βλεπουμε. Ο Νευμαρ δηλαδη με 222 ποσο πιο πολυ προσφερει? Που νικαει τους Κομποτηδες στη Γαλλια? Εγω παντως εκει αριστερα εχω δει Wilfried Zaha με 30εκκ. Καλος παικτης και ηδη στο νησι Crystal Palace, αρα τον ξερεις και τα ξερει. Λιγο παλαβιαρης αλλα αυτα τα κοβει ο Klopp με το καλημερα. Αλλα εγω δε ξερω και μπαλλα.

    ΥΓ2 Να θες να κλεισεις μια δουλεια και να τρως πορτες να εχει γινει η μουρη σου πλακε. Μια η Ζιζη στη Ρεαλ, μια τα χθεσινα με τη Γιουβε, αμα δε φυγει ο Τουχελ σε βλεπω για πολυ καιρο τηλεσχολιαστη. ΟΚ δεν ειναι η κανονικη σου δουλεια, μεταφραστης δηλαδη, αλλα κατι ειναι και αυτο. Να σε ακουμε να αναλυεις τις αποτυχιες σου εχει την αξια του. Κοιτα μονο πως καποιος Σολσκιερ με το μισο ροστερ παει μια χαρα. Λεω το μισο γιατι το αλλο μισο απο τη ποιοτητα σου 2,5 χρονια ειναι ανασκελα στο parking. Οπως ηταν και με το Di Matteo που παλευες ενα ποντο πανω απο τη ζωνη υποβιβασμου και πηρε CHL στο τελος της σαιζον! Βρε κατι συμπτωσεις, να μη σε χωνευει ΚΑΝΕΝΑΣ.

    Sent from my iPhone.

  52. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τρία μεςα στη Γερμανία στη Μπάγερν… και εύκολα! Ειμαςτε Liverpool, συνεχεια μπροςτα σας θα μας βρίσκετε. Γκε γκε?
    Θελω Μπαρτσα να δούμε 2 ματσαρες.
    Γιατι δε φοβάμαι κανενα, άλλοι παθαίνουν κόκομπλοκο μολις βλέπουν τα κόκκινα απέναντι τους.
    Τοςο απλα

    YNWA 🇬🇧🇬🇧🇬🇧

    Sent from my iPhone.

  53. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ρεσιταλ Βιργιλιου χθες. ΡΕΣΙΤΑΛ. LFC θυμασαι φανταζωμαι προπερσυ το καλοκαιρι, 6 μηνες πριν ερθει, τι γραφαμε. Οτι χωρις να εχει διαρρευσει πουθενα, ηταν ο πρωτος στοχος μας, και οτι θα δεις ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ με τον Ολλανδο. Χθες τους καταπιε μονος του οπως τους ειχε καταπιει και με την εθνικη Ολλανδιας 2 φορες αυτους και αλλες 2 τους ζιζηδες. 1.93/92 κιλα χθες ο κακομοιρης ο Λεβα απο τα 90 λεπτα τα 70 τα εβγαλε ξαπλα να ζηταει ‘φαουλ’ μπας και στριψει. Σα το Μανταλλο εκανε αυτον μου θυμισε. Ο τυπος εκτος οτι γουσταρει τρελλα την ομαδα- το λεει με καθε ευκαιρια- ειναι πλεον ο φυσικος ηγετης μεσα στο χορτο. Κατευθυνει ολη την ομαδα, ειναι σχεδον αλανθαστος, μοιραζει 50αρες ασσιστ με ακριβεια εκατοστων. Στον αερα δε συζηταμε καν, στο γκολ τους πηρε αμπαριζα και τους 2 και δε λες ουτε το Χουμελς ουτε το Μαρτινεζ τιποτα χθεσινους.

    Παικταρας ο Μαρτινεζ, το 70% της ομαδας μονος του. Και πηγε ο αλλος και τον εκανε αλλαγη! Για σου ρε Κοβατς, μονο ο Γκουαρδελλας τα κανει αυτα.

    Ο νεος αρχηγος ας ειναι μολις ενα χρονο στην ομαδα. Χθες πηγε ο ΤΑΑ να χτυπησει το κορνερ και ειπε στον Milner, θα πας ΕΣΥ να το κανεις και εληξε το θεμα. Προπονητης μεσα στο χορτο εφαρμοζει οτι θελει ο Γιουργκενιος, παρατηρησε οτι σε αυτον μιλαει 7 στις 10 φορες λεει τι θελει και εκει κλεινει το ζητημα. Ηγετης γεννιεσαι δε γινεσαι.. Μπορει στο γηπεδο να ακουμε για τους 3 μπροστα συνεχεια, αλλα το KOP τα Respect στον Βιργιλιο τα δινει, δε τα βλεπεις στη TV αυτα.

    Παμε για το επομενο ματς και αναμενουμε τη κληρωση. Θα ηθελα να δω ματσαρες, αρα Μπαρτσα. Φυσικα δε με χαλαει να πεσω με καμμια Πορτο να περασω αερα αλλα ειμαι Liverpool και θελω αναλογους αντιπαλους και ας χασω. Μεγαλη η πιθανοτητα, 50% μιας και εχουμε 4 ομαδες στις 8, αγγλικου εμφυλιου. Θα δουμε. Μεχρι τοτε αυτοι που κοροιδευαν ας μεινουν με το τριμπαλλο στην οπισθεν και για τις γνωστες 9 μερουλες να δυσκολευτουν στο καθισμα. Μετα εχει ο Αλλαχ και ο Βουδας αλλες 7 ομαδες να διαλεξουν πια να υποστηριξουν. Το εχουν αυτο οι πουθεναδες, αλλαζουν ομαδα σε καθε κληρωση.

    ΥΓ Για το Sadio τα ειπαμε πριν το ματς. Τους μουρλανε, αυτον το Ραφινια αλογο τον εκανε χλιμιντριζε σε καθε φαση. Κολλησε και 2, εριξε και ζεμπεκιες στο Νοιερ στο πρωτο και απο εδω παν και αλλοι. Ακου να μας δωσεις τον Ισκο. Σιγα μη μας δωσεις και το Πονσε!

    YNWA

    Sent from my iPhone.

  54. Ο/Η nnektarios λέει:

    Αντιπεριφερειάρχης: ”Η χρήση και η εκμετάλλευση του γηπέδου με αυτή τη σύμβαση επιστρέφει στο ερασιτεχνικό σωματείο και μάλιστα εσαεί. Κάτι που δεν είχε γίνει με το Καραϊσκάκη και η εκμετάλλευση ανήκει σε ιδιώτες. Όλα είναι πεντακάθαρα και υπέρ της διαφάνειας”.

    Αν ισχύει το παραπάνω, ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα γίνει όντως ΗΡΩΑΣ και ο σπουδαιότερος παράγοντας στην ιστορία της ΑΕΚ, μετά τον ιδρυτή της.

    @ The Snitch (μας κόλλησες -και ευχαριστούμε- το μικρόβιο της Λίβερπουλ):

    Ο VVD είναι ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που έχω δει στη ζωή μου. Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι επιθετικοί. Τον αδικούμε όταν λέμε απλά, ότι είναι ο καλύτερος αμυντικός στον κόσμο, είναι ένας ΑΡΤΙΣΤΑΣ που ελέγχει το παιχνίδι από την πίσω γραμμή….έχοντας μάλιστα δίπλα του τον Ματίπ (όχι, άλλο! Φέρτε ΝΤΕ ΛΙΧΤ).

    Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ήταν απέναντι στην Μπάγερν, όπως η Μπάγερν απέναντι στην ΑΕΚ. Είναι τρομακτικό, γιατί η ΜΠΑΓΕΡΝ είναι αυτή που είναι, σε οποιαδήποτε κατάσταση. Η ΡΕΑΛ πέρυσι την ΕΣΦΑΞΕ εις διπλούν για να την περάσει, η Λίβερπουλ φέτος πέρασε χωρίς να ιδρώσει…

    Θέλω τη ΣΙΤΥ. Πιστεύω ότι έτσι θα της πάρει και το πρωτάθλημα.

  55. Ο/Η conpater λέει:

    Εκτος αυτου του παικταρα,υπαρχει κι αλλος ενας ο οποιος βρισκεται παντου στο γηπεδο. Λες και παιζουν 3 ατομα με το ιδιο επιθετο ταυτοχρονα. Ο λογος για τον Ρομπερτσον.Δεν υπαρχει ο ανθρωπος,σε δυο λεπτα εχει κατεβει στην αντιπαλη περιοχη,εχει γυρισει να κοψει επιθεση,μαρκαρει στο κορνερ του μην βγει η σεντρα και στο καπακι παλι μπροστα….Και αυτο να γινεται συνεχεια ! Οπως ιδιαιτερη μνεια πρεπει να γινει στον Μιλνερ. Μου δινει την εντυπωση “μαντροσκυλου” , ενα yes sir ειναι ο τυπος ,που αμα του πει η ομαδα να κανει τον ball-boy ,θα το κανει με τετοιο τροπο που θα νομιζεις οτι ειναι ζητημα ζωης και θανατου….