Η κατασταση των πραγματων

Η φετινη χρονια ηταν αρκουντως αποκαλυπτικη,προκειμενου να “αποκωδικοποιησουμε”, τις προηγουμενες,κυριως την ” περιεργη” περσυνη. Και τελος παντων να ανιχνευσουμε την πηγη των απανωτων “λαθων” του κατα τα αλλα μαχητικου Μελισσανιδη,ο οποιος φετος εριξε λευκη πετσετα και μαλιστα μας προεκυψε και αυτοκριτικος. Πηρε πανω του την φετινη αποτυχια,πριν καν αυτη ολοκληρωθει. Κατι θα ξερει.

Φυσικα ουδεις διεκδικει το αλαθητο,ετσι και εγω. Γνωμες εκφραζουμε,οι οποιες πιθανον να απεχουν λιγο η πολυ απο την πραγματικοτητα η την αληθεια.

Η “λυκοφιλια” της τριανδριας,οπως θα θυμαστε,ξεκινησε με σκοπο-υποτιθεται,να “ξηλωθει” το πουλοβερ της επιρροης της -ετσι κι αλλιως χορτασμενης- ομαδας του Πειραια ,δηλαδη του Μαρινακη. Γκαγκατση ο ενας, Μητροπουλο και Παπαδοπουλο ο αλλος. Σα να μη περασε μια μερα απο την εποχη του “θειου”. Και πως να περασει αφου ακομα εχουμε Παπανδρεου,Μητσοτακιδες, Βενιζελους,Γεννηματαδες,Τσακαλωτους, Κεφαλογιαννιδες στα εδρανα.

Ειναι σαν να πηγαινεις στο φαρμακειο και να σου γραφει ο φαρμακοποιος το ιδιο φαρμακο για την ραχιτιδα και την πιεση.

Πασσαλος πασσαλω εκκρουεται. Ποσο μαλλον οταν δεν μιλαμε για απλους πασσαλους αλλα για ξυλα απελεκητα.

Φυσικα οταν τρεις υαινες υποκλεπτουν ενα κουφαρι απο μια αλλη,υπαρχει διαμαχη. Οχι μονο μεταξυ εκεινων και της τεταρτης,αλλα και μεταξυ των τριων. Καθοτι “ιση μοιρασια” μεταξυ ζωων,δεν νοειται.

Και οταν μιλαμε για μεγαλοιδιοκτητες στην Ελλαδα,δηλαδη για κατσαπλιαδες,μιλαμε για ζωωδη ενστικτα που καμια φορα υπερνικουν την χειραψια τιμης,την υποσχεση η και ακομα τον ορκο.

Γιατι; Μα γιατι προκειται για ζωα. Το παραδειγμα του σκορπιου με τον βατραχο το ξερετε.

Η συζευξη,η ταυτηση επιχειρηματικων σχεδιων με τις πολιτικες εξελιξεις,ηταν παντοτε η λυδια λιθος. Παντου. Ετσι και εδω,στην Βαλκανικη αυτη γωνια, αποφασιστικε απο τις μεγαλες δυναμεις που διαφεντευουν αυτον τον τοπο και χρησιμοποιουν τους ντοποιους κοτζαμπασιδες ως τοπαρχες -εξυπηρετητες των συμφεροντων τους (με το αζημειωτο παντα βεβαια) να υπαρξει συμφωνια με το κρατιδιο των Σκοπιων,προκειμενου να περασουν τα -οσα και οποια- συμφεροντα απο αυτα τα δυο γειτονικα “χωραφια”. (καθοτι οι εννοιες ” χωρα”, “κρατος” κλπ ειναι  κατι υπαρκτο μονο για τους πολλους και αφελεις).

Η τριανδρια λοιπον που μαχονταν για την ισονομια και το 50-50, χαλασε στην πορεια,αναμενομενο ηταν,αλλα ποτε δεν διεραγει τελειως,καθοτι καμια υαινα δεν απομακρυνεται απο την αγελη,μονο και μονο γιατι αρπαξε μερικες δσγκωνιες,η γιατι αμφισβητησε την ιεραρχια. Απλως επανερχεται με “διορθωτικες” κινησεις (μεχρι φυσικα να συμβει κατι αναλογο με επομενο θηραμα. Ειπαμε,ειναι καλο να γνωριζουμε πως λειτουργουν τα ζωα στο φυσικο τους περιβαλον,αν θελουμε να κατανοησουμε και το μεγιστο των ζωων,τον ανθρωπο).

Οι αγκαλιες εγιναν καταγγελιες και οι σμιγμενες κοιλαρες τους εγιναν προσωπικες επιθεσεις. Αναμενομενο. Αιτια; Μα ενα “λαθος”. Η μια υαινα μπαινει στον αγωνιστικο χωρο-ορμομενη απο το ενστικτο,οπως προειπαμε- με το οπλο στη μεση. Πως να μην την τιμωρισεις,οταν εχει τιμωριθει η ομαδα της πειραιωτικης υαινας για ενα κωλοχαρτο προηγουμενα; Αναποφευκτη λοιπον η τιμωρια του ” μαο-μαο” Ιβαν και αυτοματα πεφτει το λαχταριστο κομματι μπρος στα ποδια της αλλης υαινας,της “δικης μας” η οποια δεν ειναι “μαο-μαο” καθοτι μεγαλωμενος στις Βερσαλιες.

Τι να κανει λοιπον; Ακολουθει το ορμεμφυτο,το πανισχυρο αυτο “καυσιμο” με το οποιο κινειται ολοκληρη η Φυση. Αγκαλιαζει ενα πρωταθλημα το οποιο και κατα δηλωση του “ηρθε πιο νωρις απο οτι υπολογιζαμε”. Δηλαδη ποτε υπολογιζε να το παρει; Στην Premier συμμετεχει η στην La Liga που προυπολογιζε και χαμενες χρονιες-(εκτος φυσικα εκεινων μεχρι να ανεβει η ομαδα απο την Γ στην Α κατηγορια).Χρειαζεται χρονο προσαρμογης η ΑΕΚ για να παρει πρωταθλημα απο τον… ΠΑΟΚ;  Γελασαμε.

Τελος παντων,ευπροσδεκτο το δωρο. Και ακομη πιο ευπροσδεκτη η απροσμενη οπως αποδειχθηκε εισοδος στους χρυσοφορους ομιλους του C.L. και ετσι η υαινα μας, βρισκεται ορθια κατω απ’την Ακροπολη και  με πορτοφολι στο χερι.

Μπαινουν ψυλλοι στα αυτια της βορειας υαινας,οτι η νοτια υαινα καιτοι  συμπατριωτισσα, “επαιξε” για λογαριασμο της.

Αντε να πεισεις οτι δεν εισαι ελεφαντας. Ειδικα αν εχεις αναλογο παρελθον. Δεν χρειαζεται νομιζω να πουμε κατι παραπανω για την αλληλοκαχυποψια που υπαρχει αναμεσα σε ” φαμελιες”.  Σκεφτηκε λοιπον ο Ιγκνατιεβιτς πως “δεν κρατησε τον λογο του,μπηκα μπροστα,πληρωσα ενα καρο λεφτα για να φερω στα ισα το 50-50 και εκεινος μου την εφερε”. Λογικη υποψια. Αντε να βρεις αν ειναι ετσι.

(Οσο ειναι εκνευρισμενος ο Πουτιν με τον Τραμπ,(τον οποιον κατα  ομολογια ολων πλεον στηριξε προκειμενου να εκλεγει) που του “υφαρπαξε” τα Σκοπια, αλλο τοσο ειναι εκνευρισμενος ο Μελισσανιδης με τον Ιβαν που του πηρε το πρωταθλημα,παρολο που -κατα γενικη ομολογια παλι ολων- στηριξε, προκειμενου να εκλεγει βασιλιας των επς).

Στην Ιατρικη υπαρχει η λεγομενη “διαφορικη διαγνωση”. Στην πολιτικη και στο επιχειρειν- χωροι απειρως πιο βρωμικοι- υπαρχουν οι ” διαφορικες σχεσεις”.

Λιγο μας ενδιαφερει ομως. Το θεμα ειναι οτι συνεβει. Φετος τα πραγματα επρεπε να κυλισουν ετσι ωστε να αποφευχθει καποιο αναλογο ατυχημα. Μας παρατηρουν συνοφρυωμενα εν τω μεταξυ και τα “,αφεντικα” απο ανατολη και δυση και μονολογουν παιζοντας νευρικα τα δαχτυλα στο τραπεζι”: μα καλα,τοσο μαλακες ειναι εκει κατω,που δεν μπορουν να φερουν σε περας ακομα και προκατασκευασμενο σχεδιο; Σκεψου να τους ζητησουμε να φτιαξουν ενα δικο τους για λογαριασμο μας. Ισα που θα μας βυθισουνε σε μια νυχτα.

(οι χαοτικου τυπου επαρχιες-οπως η Ιουδαια επι Ρωμαικης Αυτοκρατοριας για παραδειγμα-ηταν παντοτε πηγη ανησυχιας και απροβλεπτων γεγονοτων,γι αυτο και εχριζαν ιδιαιτερης και στενοτατης εποπτειας απο την κεντρικη διοικηση ,χωρις φυσικα να αποφευγονται κατα καιρους οι εκπληξεις και οι μη αναμενομενες εξελιξεις υπο του παραγοντα “Χ”.)

Χορτασμενος-αλλα και στην κανη του οπλου καποιων,ευθυγραμισμενος- λοιπον ο Μητσος, η κιτρινομαυρη υαινα, φετος παραεκανε στην ακρη,τοσο ακρη που εβαλε σε σκεψεις ακομα και οσους δεν τον συμπαθουν.  ” μηπως εχει αλτζχαιμερ…μηπως τρελαθηκε”;  Τιποτα απο αυτα παιδια. Ειναι γερη κοκκαλα. Απλα εγινε αυτο που λεμε “,ειπανε της γριας να χεσει και εκεινη πηγε και  ξεκωλιαστικε”. Ξηλωσε την ομαδα,εβαλε στον ” παγο” καιριους παικτες, εφερε υποδεεστερο προπονητη,εκλεισε βεβαιωμενα αποτυχημενους παικτες απο το πανερι,-ακομα και μεσουσης της σεζον,με γεματο πορτοφολι,κουβαλησε μονο καποιον Κριστισιτς τον οποιον κανεις δεν εχει δει ακομα,παρατησε τον αγωνα για την κατανομη των ΕΠΣ,εβγαλε το σκασμο με τις ευνοικες διαιτησιες των βορειων,βολευτηκαν ολοι με τις ξενες διαιτησιες στα ντερμπι στελνοντας το οποιο αναθεμα στην..τροικα και ολα καλα.

Ο Μελισσανιδης παιρνει πρωταθλημα οποτε θελει. Φετος απλα δεν ηθελε. Απλο.

Οι ΑΕΚτζιδες,θα πρεπει να αντιμετωπισουν,να αποδεχθουν,να καταπιουν και να “συζησουν”  με  την εξης λοιπον πραγματικοτητα: α) Στα πραγματα της ομαδας, βρισκεται ενας ανθρωπος που σχεδιασε την πτωση της-υπερχρεωμενης ετσι κι αλλιως- ομαδας στην Γ κατηγορια για να την παρει τζαμπα (οπως κανει με ολα) προκειμενου να μπει σε αυτην κυριως για να φτιαξει το γηπεδο,ωστε να ικανοποιησει την ματαιοδοξια του για καποιο ιδρυμα, με λαικη απηχηση, (τι αλλο να κανει; Να παρει τη Λυρικη η το Ωδειο; Ανθρωπος βγαλμενος απο λαικη συνοικια,μεγαλωμενος στους δρομους και τις νυχτες,σωστα δεν τον ενδιαφερουν οι οπερες τα Μεγαρα και οι εθνικες βιβλιοθηκες), β) οτι το θρυλουμενο 50-50 που τοσες παρεξηγησεις και αλληλοκατηγοριες εφερε, δεν το ηθελε μονο για λογαριασμο του,αλλα και για λογαριασμο του ΠΑΟΚ  (ο οποιος δεν ειναι και απεχθεις ως ομαδα στο Μελισσανιδαιικο) εξυπηρετωντας -αναγκαστικα- τον Ιβαν και μεσω αυτου τον εαυτο του  και επισης γ) οτι φετος,μετα το “καζο” το περσυνο, εκανε στην παντα απενεργοποιωντας στην ουσια την ομαδα της ΑΕΚ για να περασει ο “Σαλονικιος” απο το Ροστοφ και να ολοκληρωθει το ρηθεν του προφητου,να χρυσωθει  το χαπι στα βορεια χαπατα.

Ποιο το οφελος ημων; Μα εχουμε μια ομαδα διχως οικονομικα βαρη και με γηπεδο στα σκαρια.

Τι; Δεν εγιναν με τον τροπο του θειου Λουκα; Ελατε ρε παιδια. Ας ειμεθα ρεαλισται που λεει και ο Τολης. Ετσι προχωραει ο κοσμος. Τα μεγαλυτερα Ιδρυματα εχουν θεμελια σε βρωμικα λεφτα και τα πιο περιφημα κτισματα-αξιοθεατα εχουν μεσα τους φουλ προσωπικη ματαιοδοξια των εμπνευστων τους. Απο την εποχη των βραχογραφιων,ως την σημερινη.

Αν μπορεις να “ζησεις”- ως οπαδος εννοω,οχι γενικα,προς θεου- εχοντας αυτες τις παραδοχες υποψην,τοτε ολα καλα.

Ειμεθα ρεαλιστες και αποδεχομεθα την πραγματικοτητα,ακομα και αν δεν την εχουμε δημιουργησει εμεις. Αυτο κατα αλλους λεγεται και μοιρολατρια,αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.

Το σε ποια κατασταση βρισκεται η λυκοφιλια σημερα που μιλαμε,δεν την γνωριζω. Και δεν εχει και καμια σημασια στο τελος-τελος,αφου μιλαμε για ρευστη κατασταση και συνεχως μεταβαλομενη. Ποιος ο λογος να μετρας τα κυμματα; Απλα τα κοιτας και τα απολαμβανεις.

Απολαυστε λοιπον αυτους τους νεοπλουτους θεατρινους να ψευτομαχονται αλλα και-ενιοτε,λογω φυσης- να αληθινοδαγκωνονται σε αυτην την βρωμικη αρενα αυτης της ψωριαρικης επαρχιας,αυτου του καργα βρωμικου και σαπιου παγκοσμιου θεατρου,που συνεχως καμωνεται πως τα κανει ολα προς τερψην των θεατων,στους οποιους πετα καρβελια στα διαλειμματα.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

8 Responses to Η κατασταση των πραγματων

  1. Ο/Η Koreas λέει:

    «Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο»…

    Για περισσότερα από χίλια χρόνια (330-1453 μ.Χ.), η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που ξεπήδησε εκχριστιανισμένη από τις στάχτες της μεγάλης Ρώμης βασίλεψε στη λεκάνη της Μεσογείου ως ελληνική βυζαντινή αυτοκρατορία.

    Παντοδύναμη και ανηλεής, η βυζαντινή αυλή μετατράπηκε σύντομα σε πεδίο ίντριγκας και πλεκτάνης, ένας σωστός παιχνιδότοπος για τους αριβίστες και τους τυχοδιώκτες.

    Κανείς δεν ήταν πια ασφαλής και κανένας δεν ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης μέσα στην ασίγαστη και αγωνιώδη προσπάθεια για την επιβίωση της αυτοκρατορίας. Ακόμα πιο επικίνδυνα ήταν τα πράγματα για τους ηγεμόνες, αφού αν δεν υπήρχε η εξίσου ραδιούργα Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το Βυζάντιο θα κρατούσε τα σκήπτρα στις πολιτικές δολοφονίες!

    Από τους 88 εξάλλου αυτοκράτορες που βασίλευσαν στην Κωνσταντινούπολη από το 330-1453 μ.Χ., μόλις οι μισοί πέθαναν από φυσικά αίτια και σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται καν όσοι δεν άσκησαν ποτέ την εξουσία ή λειτούργησαν ως συμβασιλείς και συναυτοκράτορες! Οι υπόλοιποι δολοφονήθηκαν από στάσεις ή συνωμοσίες, εκθρονίστηκαν, ακρωτηριάστηκαν και βασανίστηκαν ή πέθαναν ως παράπλευρες απώλειες των βασάνων τους.

    Πέντε, για παράδειγμα, πέθαναν μετά το μαρτύριο της τύφλωσης, ενώ πολλοί υποχρεώθηκαν να κλειστούν σε μοναστήρι. Και πάλι δεν προσμετράμε στους ατυχήσαντες αυτοκράτορες τους διαδόχους που ευνουχίστηκαν ή ακρωτηριάστηκαν για να μην ανέβουν στον θρόνο. Αν τα βάλουμε όλα μαζί, η αυτοκρατορική καταγωγή ισοδυναμούσε με θανατική καταδίκη στο ιντριγκαδόρικο Βυζάντιο και μάλιστα λόγω των εσωτερικών δυναμικών.

    Μόνο πέντε αυτοκράτορες έπεσαν στο πεδίο της μάχης από τον εξωτερικό εχθρό…

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Koreas:…και ο Χριστος ηταν γιος ενος απλου μαραγκου μα τον σταυρωσαν,αφου τον εκαναν του αλατιου.
    Δεν γλυτωνεις απο πουθενα τελικα.
    Ειτε γεννηθεις λεων,ειτε γαζελα,το κυνηγητο, τα γδαρσιματα και τις δαγκωματιες δεν τις αποφευγεις. Με φοβερες και με αιματα παει μπροστα ο κοσμος. Ενα τερσστιο σφαγειο.
    Και στη μεση η μουσικη. Ως παυσιπονο. Adagio.

  3. Ο/Η Koreas λέει:

    ΜΕ Φωτιά και με τσεκούρι…

    Πρώτα από όλα η μουσική, ο χορός και το γλέντι.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστο : Όσο μπορείς κρύβε λόγια. Μπορεί να αφηνιάσει το χοιρογούρουνο.

  5. Ο/Η spyros kilkis λέει:

    @steven

    Δε πα να γαμηθει το χοιρογουρουνο και να παει στο διαολο και το αλλο χοιρογουρουνο που το κοιταει στα ματια ο μεγαλος και ακουει με ευλαβεια αυτα που λεει!Τους εχει κανει ξεφτιλα ο κουγιας καθε φορα που μιλαει για την ΑΕΚ.

    παλιοξεφτιλες και οι δυο.

  6. Ο/Η Κώστας λέει:

    Παρακολουθώ την σανογραφία όλων των “μεγάλων” εδώ στο χωριό μας. Ο άλλος ο περίεργος ο Καζαντόγλου τι έγραψε και έπαθα ρήξη χιαστών στα φρύδια και έσω πλαγίου στο συκώτι.. Αυτός-λέει- ο Κριστισιτς ήρθε για ηγέτης και αποτελεί -πάλι ο ίδιος τα λέει- επένδυση της ΑΕΚ…. με 200.000 κάτι χιλιάρικα… Ή μ α ρ τ ο ν που λέει και ο άλλος… Κονομήσατε γερά με τον νέο, μετα – Μάνδαλο ηγέτη.. Το είχα γφάψει και άλλη μία φορά κ. Στήβεν… χοιρογούρουνα τους αποκαλείτα εσείς, θρΕφτάρια και τόφαλους εγώ.. τους ταίζετε καλά εκεί στην ΑΕΚ.

  7. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven

    Από τίγρης γατουλης που λέει ο Αλέξης κατανοητό της ίδιας οικογένειας είναι,
    από τίγρης όμως χοιρογουρουνο, και αφινιασμενο μάλιστα περίεργη μετάλλαξη δεν ειναι; κάτι ξέρεις και δεν μας το λές. μήπως τρώει και σκουπιδαριο;

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven: Αληθεια,εχεις προσεξει,ποσες μοσχαροκεφαλες ειναι μαζεμενες γυρω απο τον εγγυητη; Μα μονο απο αισθητικης πλευρας,πως τους αντεχει;