Λαμία – ΑΕΚ 0-4

Το σημερινό παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Μετά το 2-0 του ΟΑΚΑ οι πιθανότητες για come-back της Λαμίας ήταν λίγες, καθώς δεν είναι η ομάδα που θα απειλήσει σοβαρά και θα βάλει 3 γκολ στην ΑΕΚ χωρίς να δεχτεί κανένα.

Σε κάθε περίπτωση ο Μανόλο μετά το προχτεσινό στραπάτσο κατέβασε μια σοβαρή 11άδα χωρίς πειράματα, για να κλειδώσει την πρόκριση και να μπορέσει να ξεκουράσει παίκτες.

Μπάρκας – Μπακάκης – Οικονόμου – Σβάρνας – Χούλτ – Σιμόες – Κρίστιτσιτς – Μπακασέτας – Μάνταλος – Λιβάια – Πόνσε.

Το πρώτο 20λεπτο η γηπεδούχος προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να σκοράρει κάποιο γρήγορο γκολ, όμως μην έχοντας πολλές επιλογές το παιχνίδι πήγε στη δύναμη και το ξύλο.

Ομάδες όπως η Λαμία που έχουν μάθει να αμύνονται είναι δύσκολο να παράγουν παιχνίδι και να γίνουν απειλητικές.

Πρέσαραν και έριξαν κλωτσές αλλά η ΑΕΚ κατάφερνε να κρατά τον έλεγχο χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα, δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες, έχοντας δυο δοκάρια και ενα χαμένο τετ-α-τετ. Περισσότερο άγχος είχαμε μην τραυματιστεί κάποιος παίκτης παρά για την απειλή της Λαμίας.

Τελικά κλειδώσαμε την πρόκριση στο 34′ με το γκολ του Πόνσε αφού η μπάλα βρήκε δοκάρι για τρίτη φορά μετά απο κόντρα σε σούτ του Λιβάια. Όπως και να’χει, η δουλειά μας έγινε και ψάχναμε χαλαρά για το δεύτερο γκολ το οποίο ήρθε λίγα λεπτά αργότερα απο τον Οικονόμου, και στη συνέχεια κακώς ακυρώθηκε άλλο ενα γκολ απο το Μάνταλο.

Στο Β’ ημίχρονο η ομάδα συνέχισε το ίδιο σοβαρή και ορεξάτη, και στο 53′ πέτυχε 3ο γκολ με τον Μπακασέτα.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Μπογέ αντικατέστησε τον Πόνσε και έγινε το 4-0 απο αυτογκόλ της Λαμίας.

Το τελευταίο 20λεπτο είχε τυπικό χαρακτήρα καθώς πέρασαν στο παιχνίδι κάποια παιδιά των ακαδημιών για να γράψουν συμμετοχή, μέχρι το τελικό σφύριγμα που στέλνει την ΑΕΚ στον τελικό με αντίπαλο ξανά τον παοκ που ζορίστηκε και χρειάστηκε (για άλλη μια φορά) τη βοήθεια του διαιτητή για να προκριθεί.

Οτι και να γίνει στον τελικό, οτι και να γίνει τον Ιούνιο ενα είναι το συμπέρασμα: ο Λιβάια είναι το μυαλό και η καρδιά αυτής της ομάδας.

Κανένας Μάνταλος, Μπακασέτας, Πόνσε και λοιποί.. τίποτα δε λειτουργεί χωρίς τον Λιβάια.

Αν θέλουμε να σοβαρευτούμε χρειαζόμαστε τουλάχιστον άλλους 3 παίκτες ανάλογης ποιότητας, δηλαδή απο έναν σε κάθε γραμμή.

Αλλιώς και του χρόνου τρίτοι και καταϊδρωμένοι και να’χαμε να λέγαμε.

 

 

 

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to Λαμία – ΑΕΚ 0-4

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο paok.δηλαδη φιλε μου εσυ τωρα πιστευεις σοβαρα εγω ζοριστηκα να προκριθω και χρειαστηκα για ΑΛΛΗ μια φορα τη βοηθεια του διαιτητη?

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    @παρατηρητης

    Τρίτοι και καταιδρωμενοι δε λες τίποτα. … Ευχαριστούμε για το σχολιασμό που έκανες.

    Καλες γιορτές να περάσετε όλοι καλά.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Κώστα : το αν είναι κάτι πιασμαν, δεν θα το κρίνεις εσύ. Ξέρουμε πολύ καλά τα πάντα σαν την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Οπότε να μας κάνεις την χάρη να ρυθμίσεις την οισοφαγικη σου παλινδρομηση κ να μην διαφωνείς με τα θεσφατα του
    στοιχηματισμου.

  4. Ο/Η spyros kil λέει:

    @steven

    Ποιο παιχνιδι ητανε πιασμαν οπως λες?

    @paok

    Οχι μονο χρειαστηκες βοηθεια οχι μονο ακυρωσε γκολ καθαροτατο δεν εδωσε και πεναλτι και στο πρωτο ματς εβαλες γκολ οφσαιντ!
    Ολα τα εκτος εδρας που επαιξες στο πρωταθλημα ειδικα στο πρωτο γυρο τα αγορασες!του χρονου δεν θα ειναι ετσι και στο ειπε ο προεδρος σου στη φιεστα.

    Αξιζε η βολτα εχθες μεχρι τη λαμια!!(που ειναι ολη ΑΕΚ!!!)
    Μπαλαρα η ομαδα θα συμφωνησω οτι η καρδια της ομαδας ειναι ο Λιβαγια.
    Ο Χουλτ ητανε απο τους καλυτερους αλλα γενικα ολη η ομαδα επαιξε πολυ καλα.
    Μου αρεσε και η ξαπλα του σερβου στο φαουλ.χαχαχα!!

  5. Ο/Η karaban21 λέει:

    βρε παοκτζη, έλεος, 1 ματς οφσάιντ, 2ο ματς χέρια, ακυρα γκολ, σπορια με το τσουβαλι, μα μην πω και για πανιωνιο τοσο δυσκολο σου ειναι να το δεις. εμεις εδω τα του οικου μας τα λεμε και με το παραπάνω. πηγες τρενο και αήττητος με κλαμα για διαιτησία για φασεις που δεν εκριναν αποτελεσμα, ενω αυτα που παιρνατε τα κανατε γαργαρα. ποια ιναδα στον κοσμο μπορει να αδικηται και να ειναι αήττητη, πλακα μας κανεις. οχι μόνο ζοριστικες το ξεφτιλησες κιόλας.

  6. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Αλεξ οι τρεις παιχτες ποιοτητας να εχουνε και τα κιλα (οχι μπαλας) του Λιβαγια? 😀

  7. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    @Λευτέρης
    Το ειδικό βάρος του Λιβάια θέλω. Οχι το κανονικό. 😂😂😂😂
    Τώρα αν αυτά πάνε μαζί αναγκαστικά, θα κάνω την καρδιά μου πέτρα 😛
    Καλή Ανάσταση σε ολο τον κόσμο, και καλά μυαλά.
    Υγεία παίδες

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    O ΖΜΠΑΟΥΓΚ δεν επρεπε καν να παιζει τα ματς επρεπε να εχουν αποκλεισθει απο πριν, οπως και εμεις περσυ φυσικα με τη Λαρσα και το εχω γραψει πολλες φορες, και μας πουλανε και τρελλιτσα οτι και καλα δεν εγινε τιποτε. ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ απο τους γαυρους μεσα σε 3 χρονια εχουν γινει. Οχι να μας το παιζουν και ηθικοι που κακως λεει δε μετρησε και θελουν VAR. Το σφαξανε το νιονιο στο παρα ενα αλλα εκει ολα ειναι οκ. Αμα ειχε γινει το αναποδο ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙ ΘΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. Φαντασου να ‘κερδιζε’ ο νιονιος πεναλτυ στο 119’. Μεχρι αποσχιση και ιδρυση ανεξαρτητου κρατους του ΖΜΠΑΟΥΚΙΣΤΑΝ με επισημη γλωσσα τα Ρωσσο-αφου θα ειχαμε την αλλη μερα, αν δεν ειχε κατεδαφιση στη Τουμπα και τις γυρω περιοχες.

    Την εχουμε ξανακουσει τη παπαρια απο το μπαμπα του Giorgi τοτε που ΕΚΛΕΨΕ το κυπελλο στο Βολο και μας ελεγε: ναι οκ ηταν offside αλλα να χαρειτε με τη χαρα μας. Μετα απο 2-3 μερες που φαγανε το κραξιμο ανακαλυψαν οι Μινοι και ενα πεναλτυ που εγινε λεει πριν το offside για να μπαλωσουν τα αμπαλωτα. Τωρα απο ποτε κατι που δεν εγινε ποτε (αλλα ακομη και να εγινε) δικαιολογει στη συνεχεια της φασης να παραβιαζεις το κανονισμο ξεκαθαρα μονο τα ουγκανα το ξερουν εκει πανω. Γιατι αντε και ηταν (που μονο αυτοι το ανακαλυψαν) πεναλτυ. Ποιος μου λεει οτι θα εμπαινε γκολ? Απο ποτε ειναι σιγουρο ενα πεναλτυ και δε το ξερω?

    Και καλα κανουν. Ειναι σε δικο τους κοσμο, ενα κοσμο που αυτοι ειναι οι αγνοι-παρθενοι- σα το ελαιολαδο, που τους πολεμαει η Αθηνα- αλλη δουλεια δεν εχει να κανει η Αθηνα να ασχολειται με τα ΖΜΠΑΟΓΚΙΑ που παιρνουν καθε 35 χρονια μια κουπα, που εχουν δικο τους κρατος οπου τους συμφερει αλλα ζητανε βοηθεια και απλωνουν τη χερουκλα στην κακια Αθηνα να πεσουν τα φραγκα και η στηριξη. Γιατι οσο π.χ ηταν ο Γραμμενος η Αθηνα που τον ψηφισε ηταν καλη. Μολις μπηκε ο Λυσσανδρου ανακαλυψαν το ΠΟΚ ξανα. Εμαθε και το Περικλη ο λαθρεμπορας. Ειχε και στο Ροστοφ Περικλη ο αγραμματος που κοντα 10 χρονια στην Ελλαδα δεν εχει μαθει οχι Ελληνικα αλλα Αγγλικα.

    Ζηταμε ομως απο ομαδες μεχρι υποδομες, 1 εκκ κοσμος συνολο να ειναι τα ιδια και καλυτερα με τα υπολοιπα 10εκκ της χωρας ΑΔΥΝΑΤΩΝΤΑΣ να κατανοησουν οτι ειναι ΕΠΑΡΧΙΑ οπως ειναι η Πατρα, το Ηρακλειο τα Γιαννενα, η Λαρσα (χωρις ι) κλπ. Τωρα γιατι οι Πατρινοι, οι Κρητικοι, οι Ηπειρωτες, οι Θρακιωτες κλπ ουδεποτε εχουν να μιλησει για κρατος της Αθηνας δε θελει πολυ μυαλο να το καταλαβει καποιος. Απλα δεν ειναι ΖΜΑΟΥΓΚ-ΟΡΚ αφου..

    Τα συγχαρητηρια μου και στη Referee United και αυτον τον νεροχυτη που τα ρουφαει ολα (μου την ειπαν δεν ειναι δικια μου εκφραση αλλα γελασα πολυ) το Ντε Χεα που πηγε να αποκρουσει με τακλιν!!!! το σουτ στο δευτερο γκολ. Αυτα ουτε ο Ανεστης στις ηρωικες του εξοδους που τον ρουμπωνε ο Τριποτσερης δε τα εκανε. Επισης πολλα μπραβο στον Λιγκαρντ που ‘δε προλαβε’ μονος του σε αδειο τερμα ΔΥΟ φορες απλα να απλωσει το ποδι του, μη τυχον και κατσει καμμια στραβη και κοψουμε ποντους. Μονο ο κακομοιρης ο Ρασφορντ δεν ηταν στο κολπο η δεν ηθελε να ξεφτιλιζεται και προσπαθησε οσο μπορουσε να παιξει μπαλλα. Δεν ειναι τυχαιο οτι ψαχνεται να τη κανει εδω και καιρο.. Τελος μπραβο στον Ολε Γκανερ Κωστενογλου που αφησε εξω Λουκακου-Μαρσιαλ (τους εβαλε στο 0-2 και καλα να γυρισουμε το ματς…) τους υποτιθεται 2 απο τους 3 καλυτερους επιθετικους, του σε ενα ματς που επισης ‘και καλα’ ηθελε ποντους. Ειναι σα να κατεβω εγω με τη Μπαρτσα που θελω προκριση και να αφησω παγκο Μανε-Φιρμινο, να περιμενω να με ριξουν καναβατσο και να τους βαλω στο 72’ και στο 83’. Γελανε τα πομολα με το ‘παθος’ σας.

    Εβαλε αυτο το Φρεντ 1,60 που δε κοβει παπαρουνα με αλυσοπριονο, αφηνωντας Ματα-Ματιτς στο παγκο εστω για μιση ωρα. ΑΞΙΟΙ ολοι σας και ειχα πει οτι δε περιμενω τιποτα απο τη σιχαμα United: αμα εισαι ΜΙΚΡΟΣ στη ψυχη καθεσαι να ξευτιλιζεσαι, καθεσαι και θυσιαζεις το CHL οχι για να κερδισεις εσυ κατι εστω μικρο αλλα για να ψοφησει η κατσικα του γειτονα. Καθεσαι και χανεις οπως χανεις την ωρα που με εμας ΕΦΑΓΕΣ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΣΟΥ να κοψεις ποντους. Γιατι μικρος εισουν-εκανες ενα διαλλειμα με το Τσιχλα- και ξαναγυρισες εκει που ανηκεις, να παλευεις να μπεις στην εξαδα με ροστερ εκκ ευρω μεν αλλα αχρηστο δε. Ειναι τοσο απλο.

    Πιο πολλες πιθανοτητες εχει αυτη η κακη Leicester του Brendan να κοψει ποντους μεσα στο Emptyhad, δηλαδη 1%, παρα να εκοβε ποντους η Referee. Τους οποιους εγω προσωπικα ΔΕΝ ηθελα. Δε θελω ΚΑΜΜΙΑ σχεση, καμμια χαρη, κανενα οφελος απο αυτους. Ακομη και αν σημαινει οτι με πιθανους 97 ποντους (αν παρω και τα 3) και με ΜΙΑ (1) ηττα χανω το πρωταθλημα κατι πραγματικα αδιανοητο! Τι να γινει πεσαμε πανω στα ΔΙΣ των Αραβων ειναι η μοιρα μας. Ειναι πολυ καλη ομαδα και μπραβο τους και δε κανω καμμια πλακα μιλαω σοβαρα. Αλλα οποιαδηποτε χρονια στην ιστορια αμα ελεγες οτι μαζευεις 88 ποντους (τους εχω ηδη) και μπορει με 97 να το χασω θα γελαγε ο κοσμος.

    Για να καταλαβουμε το 2016 η Leicester το πηρε με 81, το 2015 η Chelskey με 87, το 2014 η City με 86.

    Αυτο που σιγουρα θελω ομως ειναι να ερθει γρηγορα η ωρα που θα ειναι στην αναγκη μου αναλογα. Γιατι θα ερθει η στιγμη ειναι σιγουρο. ΤΟΤΕ θα τα πουμε αναλογα. Οχι με ‘τιμητικα’ 0-2 αλλα πιο ροκ. Να φατε φαπα να κουνηθει το κεφαλι σας οχι απλα φιλικα τριμπαλλα που σας χωσαμε φετος. ΠΟΤΕ δε θα δεχωμουν εγω να με ρεζιλευει στο πλανητη η Everton μεσα στο σπιτι μου, να χανω CHL για να μη κοψω ποντους. ΠΟΤΕ. Αλλα ΑΥΤΗ ειναι και η διαφορα μας: Η Liverpool ποδια ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ και ας παιζει με το Σωτο το Κυριακο σεντερ μπακ.

    Ξευτιλισμενοι.

  9. Ο/Η karaban21 λέει:

    για σου ρε snitch. δωστους να καταλαβουν που μας το παιζουν και παρθένες, πραγματικα τους ακούς και σου έρχεται να συμπαθησεις τους γαυρους. ασε που πιστευουν οτι τα χρονια της παραγκας τους έκλεβε πρωταθληματα ο γαυρος, τοτε που ηταν 4οι, 5οι, 8οι και παει λεγοντας. βεβαια το δηλωσαν, θελουν να κανουν τα ιδια. αλλα δε φταιει κανείς ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΊΜΕ που τους αφησαμε να σηκωσουν κεφαλι.

  10. Ο/Η Κώστας λέει:

    @the snitch Τον είδα τον αγώνα. Ένα καφενείο όλοι Liverpool και κλασικά η φωνή στο mute και να ακούμε Motorhead… (όλοι περιπτώσεις εκεί μέσα). Περιττό να σου πω πως μετά το 0-1 κανείς δεν ασχολούνταν σοβαρά με το ματς. Αυτό έλεγε και ένας θαμώνας, μόνο η Liverpool με μία μόνο ήττα θα χάσει το πρωτάθλημα. Έψαχναν να βρούνε εάν στο παρελθόν έχει ξαναγίνει αυτό. Ομάδα με μία ήττα, πιθανόν να χάσει το πρωτάθλημα.

    Πάντως συμφωνώ με αυτό που έγραψες. Αυτή την αίσθηση είχαμε και στο μαγαζί. Άσχετα με τη φετινή κατάληξη, χτίζει ομαδάρα ο Κλοπ. Λίγες και καλές προσθήκες θέλει. Εκεί που τερμάτιζε 6η και 7η έχει πάει σε δύο τελικούς και επιτέλους δεν είναι κομπάρσος στο πρωτάθλημα, αλλά το διεκδικεί. Αφήνει μία πίκρα, αλλά εντάξει μπάλα είναι αυτή.

    Ψιλοάσχετο.. Liverpool και Dortmund είχαν πάρει ακριβώς στο ίδιο χρονικό διάστημα διαφορά από τον δεύτερο γύρω στους 7 πόντους και ακριβώς στο ίδιο -σχεδόν πάντα- διάστημα έχασαν τη διαφορά και είναι πίσω με έναν η Liverppol, ισοβαθμεί η Dortmund, αλλά το χάνει στην ισοβαθμία.

    Τα λέγαμε και την άλλη φορά για το ματς με την Barca. Είναι τριπλή. Ένας φίλος έλεγε προχθές πως πιστεύει πως θα τα πάρει και τα δύο, Prem. L. και Ch. L. ή θα τα χάσει και τα δύο, εάν και προσωπικά θεωρώ πως κάτι δικαιούται να πάρει στο τέλος, έστω και έναν τίτλο.

    Αυτός ο Πογκμπά και ο Ντε Χέα…. τι κατάρες άκουσαν.. Αλλά εάν πίνεις τσίπουρα και ακούς Motorhead εύκολα παρασύρεσαι.. Καλά ένας εκεί μέσα στο 0-2 πέταξε ποτήρι στην τελεόραση, ο ιδιοκτήτης. Έζησε τα καλά χρόνια, την παρακολουθεί από τα μέσα των 70΄s και περίμενε το πρωτάθλημα πως και πως..

    (Λες να γίνει καμιά πρόωρη κηδεία με Burnley αύριο ή είναι ευσεβείς πόθοι;) Τέλος πάντως θα δείξει, τρεις αγωνιστικές έμειναν.

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Η Liverpool δεν παιρνει τπτ,στην πιο δυνατη χρονια της μετα απο τη γλιστρα του τζεραρντ που χαρισε αλλο ενα πρωταθλημα τοτε.

  12. Ο/Η Ζιου Ζιτσου21r λέει:

    Παρτε το κυπελο παλιοτομαρα γιατι ο τσετσενος θα μας εχει παρει το σκαλπ με 3 σερι κυπελα και 1 πρωταθλημα 23 ποντους διαφορα,αντε μπραβο,καθομαστε και ανεχομαστε τον καθε αμπαλο που πληρωνεται για να ειναι αδιαφορος.