Τότε και τώρα.

Ο Σαββίδης “περπατά” με τη νοοτροπία,τη δομή και τα χαρακτηριστικά Κόκκαλη.Η τουλάχιστον αυτό προσπαθεί.
Αργησε να πάρει μπροστά τρια-τεσσερα χρόνια οπως και ο “θείος” αν θυμάστε,93-96, όπου στο διάστημα αυτό πρόκανε και πήρε 2 πρωταθλήματα με την ΑΕΚ ο Μελισσανιδης, όπως και σήμερα καλή ώρα.Τι συμπτώσεις ε; Τότε έδωσε τον Μπάγεβιτς για να λάβει υποσχετικές για το μέλλον. Οι οποίες “εξαργυρωθηκαν παριστάνοντας τον μεγαλομετοχο σημερα του ΟΠΑΠ. (μα, Ιντρακατ υπάρχει ακομα και στο έργο του νεου γηπεδου,σήμερα ε;)

Με τη σέσουλα τα λεφτά τότε ο Σώκρατες (ας όψονται οι απευθείας αναθέσεις επί το 500% σε πραγματικά κοστη). Με την σέσουλα και ο Ιβαν τα λεφτά τα οποία διαχειριζεται,δηλαδη του εδωσαν “να τα κανει κατι”.
Και στη μεση-ξανα-μανα- ο Μελισσανίδης.Τι παράξενο,ε; Τοτε νεότερος, με καυλες, με οικονομικα μικρής εμβέλειας, αλλά με όρεξη για “δουλειά” και για “θυσίες” (με ότι αυτο σήμανε τελικά για τον ίδιο και την ομάδα στην πάροδο του χρόνου)

Σήμερα,ασπρισμένος,”σοφός” και “νουνεχής” (έτσι γενικά χαρακτηρίζεται καμουφλαρισμένα η γεροντικη ανημπόρια) με μεγαλύτερη υποτίθεται οικονομική επιφάνεια και προφανώς περισσότερες “άκρες”. Και όμως ο σημερινός μοιάζει σαν καρικατούρα μπροστά σε εκείνον της δεκαετίας του 90. “Λογικο” θα πει κάποιος. “Πέρασαν τα χρόνια”
ΜΑ δεν μιλάω απο πλευρας ορμέμφυτου και εκρηκτικότητας. Μιλάω για την οικονομική κακομοιριά. Για την γυφτοτσιγκουνια, που πλέον πλησιάζει τα όρια για νούμερο στο Δελφινάριο.
Μιλάμε για τσικιρικιτζή με iphone kai bmw (15ετιας). Για μια φιγούρα του Γερο-Λαδα σε συγχρονη εκδοχή. Μιλάμε για “μεγιστάνα” που τριγυρίζει με ζητιανόξυλο στα χέρια. Μιλάμε για οικονομικό παράγοντα που ζητάει “λιγα απο πολλους και πολλα από λίγους”. Δεν μας έφτανε ο Τσακαλώτος,έχουμε και τούτον τον πονηρό από πάνω.
Μιλάμε για άνθρωπο που κολάει με τσίχλα τα παπούτσια του,μεχρι να φτασει στο κεφαλόσκαλο. Μιλάμε για έναν κακομοιρη ΟΛΚΗΣ οσο και αν αυτο φαντάζει οξύμορο. Μιλάμε για άνθρωπο-φαρσοκωμωδία
Τέλος πάντων.

Τώρα για σημερα, τί ακριβως θυσιασε ο Αβρααμ από τη Κοκκινια προκειμενου να εχουν ουριο ανεμο τα γιωτ της φαμελιας του,δεν ξέρω.
Το πρωτάθλημα το έχασε στην ουσια αυτοαπενεργοποιημενος. Οχι ότι θα συνέβαινε κατι διαφορετικό αν έστω για τα ματια του κοσμου παριστανε οτι προσπαθει να το παρει-αυτό αλλωστε δεν θα ηταν καλο μήνυμα στους εξω οι οποιοι ηθελαν τον τιτλο-η τους τιτλους ακομα καλυτερα-στην συμπρωτευουσα. Αλλα καλο ειναι να μη προκαλει κανεις την τυχη του,ειδικα οτα εχει ασπρα μαλλια.
Θα έλεγε κανείς μάλιστα πως ότι κατάφερε από πλευράς παρασκηνίου τα τελευταία χρόνια, το παρέδωσε ως “προίκα” στον Σαββίδη. “Αγορά με Leasing” για να το πούμε πιο σωστά. (δεν πιστευω να τρώτε τα παραμύθια με τις κατα καιρους εχθρες και φιλίες τους,ε;)

Είναι αυτός που φτιάχνει τα βαρελότα και τα μοιράζει το Πασχα εξω απο την εκκλησία,με τη προυπόθεση να μη πει κανεις τίποτα στον παπα,γιατι απλα και ο παπας ειναι στο κολπο. Μιλάμε για παιδί-τζιμάνι.

Ετσι βγάζει το ψωμι του γενικά,αυτός ο άνθρωπος, για όποιον δεν το έχει καταλάβει:.
Πείθει τους από “πάνω” του ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί-δυνητικά-επικίνδυνος εις το μέλλον και άρα θα μπορούσε να τους φανεί χρησιμος στο παρόν και απ’την άλλη “πείθει” τους απο “κάτω” του οτι θα τους είναι χρησιμος στο αποοότερο μέλλον ειδ’αλλως θα μπορούσε-δυνητικά – να φανεί επικίνδυνος στο παρόν..
Με αποτέλεσμα να κερδίζει και από εδώ και από εκεί.
Δεν ξέρω αν το κατανοείτε.

Οτι κάνει και η καθώς πρέπει μαφία π.χ. από την “διαχείρηση” μιας γειτονιάς,ως τον έλεγχο ολόκληρων αγορών όπλων,ναρκωτικών. σάρκας κλπ.
Τα ίδια και τα ίδια,εκατονταετίες τωρα. Σαματαζής και προστάτης,δύο σε ένα.
Αλλά πάντως έτσι καίγονται τα πούρα. Πουλώντας κυριολεκτικα τον εαυτό σου,ως ενα αδειο κοστουμι.Αερα μπανα.
Θέλει “κοτσια”; Ασφαλώς. Θράσσος θα έλεγα καλύτερα. Πολλοί το προσπαθούν-ησαν και οι περισσότεροι καταλήγουν-ηξαν μινιμουμ γελοιοι μαξιμουμ στον ταφο.-δεν είναι δα και λίγα τα παραδείγματα που ολοι μας θα έχουμε απο προσωπικές εμπειρίες.
Κατα μια εννοια, μπράβο του.

Αλλα οχι και δουλεμα μεταξύ μας. Οχι ετσι γενικα να περνιόμαστε σαν κατι και να περιμενουμε καθολικη αποδοχη.
Να βλέπω μετα απο μια χρονιά πληρους αυτοκαταστροφης ποδοσφαιρικης (αλλα με την εικοσαρα του C.L ΞΑΝΑ στο παντελόνι) να παίζεται αυτο το θέατρο του “αφεντικου” που έτριξε τα δόντια και έστειλε τελεσίγραφα σε εν γνώση του και επιλογη του, μετριους παικτες (το ειπε και ο ιδιος άλλωστε: “δεν νομιζω οτι δεν θελατε.Μαλλον δεν μπορουσατε…”
Και αφου ειναι ετσι ρε μεγάλε,τοτε γιατι ζητας τα ρεστα απο το προσωπικο; Τελικα μπορουν αλλα δεν θελουν ή οντως δεν μπορουν και αν ειναι ετσι,γιατι προσβάλουν αυτοι την φανελα της ΑΕΚ και οχι εσυ πρωτος αλλα και οι αυλικκοι σου που φερατε αυτους τους παικτες.
Με λιγα λογια: Δε ντρεπεσε βρε μασκαρα;

Εντάξει.Παίξτο θύμα, παίξτο θύτης, παίξτο Ιουστινιανός. Παιξτο ότι θέλεις. Αλλά άσε και σε καποιους που δε μασάνε από γελοιότητες να βλέπουμε,να γελάμε και να κρατάμε τα παπάρια μας. Μεινε με τους αυλοκολακες και τους παλαμακιστες που ζουν μεσα απο τις ζωες αλλων.
Αλλα εμας,χέσε μας αδερφε μου. Που θα μου περαστείς ως κατι σημαντικό,λες και δεν εχω δικη μου αξιακή ιεραρχηση εδω και καιρό και περιμενω το βλαχοκουμπούρα από τη Κοκκινια. Να μου πει “τί ειναι ΑΕΚ”, “τί είναι προσφυγια” και “τί είναι να είσαι καθαρός και τίμιος” (εδώ,όσοι θέλετε, μπορείτε να βγάλετε τον εγκεφαλό σας βόλτα με το λουράκι)

Φυσικά ο ίδιος πιστεύει πως πάλιωσε σαν καλό κρασι. Οχι ότι έγινε ξύδι. Δε βαριέσαι. Ασ τον να νομίζει. Και η Φουρέιρα λέει ότι τραγουδάει.

Οποτε παιδια, “καλώς” εχοντων των πραγματων-και εχοντας την παρελθούσα εμπειρία- η λογική λέει ότι θα δουμε πρωτάθλημα ξανα σε καμια 5ετια. Ενταξει. Δεν ειναι Ολυμπιακος ο ΠΑΟΚ μητε και πραγματικος Κοκκαλης ο Ιβαν,ουτε και οι κοινωνικες-οικονομικες και κυριως πολιτικες συνθηκες ομοιαζουν, οποτε δεν νομιζω να πέσουμε σε 20ετη νηστεία. Αλλα όπως και να εχει,ένα μικρο σερι ο Ιβαν θα το απαιτησει.
Εν τω μεταξυ ο Μελισσανιδης ολο αυτό το διάστημα που θα τρώει η ομάς φάπες, θα σηκώνει πεταλα και σκέπαστρα και θα κανει γιορτες και θυρανοιξια. Μεσα στη τρελη χαρά οι περισσότεροι.
Τι τα θέτε τα πρωταθλήματα καιμενοι. Δικιο έχει. Σαν 20 τιτλοι είναι το γήπεδο.
Λες και αμα δώσεις την Επιδαυρο στη Τζούλια, θα μεταμορφωθεί σε Κυβέλη.
Δεν βαριέσαι. Καλύτερα τσόντες.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

34 Responses to Τότε και τώρα.

  1. Ο/Η spyros pontios λέει:

    Αρκετα υπερβολικο βρισκω το να δουμε πρωταθλημα σε καμια πενταετια.
    Το οτι μας φοβουνται το εχει πει αρκετες φορες ο ιδιος του.
    θα μας ειδοποιησει ολους.

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς spyros pontios: Γιατι υπερβολικό. Εγώ μια χαρά χρονικό διάστημα το βλέπω.
    Δε βαρέθηκες τα φούμαρα και τις μεγαλοστομίες βρε αδερφέ. Οχι μονο απο δ’αυτον. Γενικά.
    Μοιάζει πια με ποντιακο ανέκδοτο αυτό. Ακου λέει “θα σας ειδοποιήσω εγώ πρώτος”. Μα αν τους ειδοποιήσεις,πως θα τρομάξουν;ρε Γιωρίκα
    Και πότε ας πούμε σκέφτεται να το κάνει; Πριν τα 80 η μετά.
    Ναι,θα μας ειδοποιήσει όλους. Μη ξεχαστεί μονο και μείνουμε με την αγωνία. Αυτός νομίζει ότι οταν πεθάνει θα γινει σεισμος και θα εγερθούν οι νεκροι απ΄τους τάφους τους. Μιλάμε για αρρώστια.
    Αλλα δε φταίει αυτός. Οι μαλάκες οι τσανακογλύφτες φταίνε που τα μυαλά του εχουν πάρει αερα. Στείλτονε στο διάολο δωρεάν και δημόσια. Να τσιτώσει η μούρη του. Παρά τον χαιδεύουνε για μερικά ευρώ. Το Ναβουχοδονόσορα με τις σαγιονάρες.

    Ας ξαναπουλήσει τα φύκια του λοιπον. Ξεκίνησε:Ας βολευτεί με τον Χιμενεθ(για μια νέα αρχή) που πέτυχε τους στόχους του, με τον Λυμπερόπουλο που επίσης πέτυχε να φέρει τους παίκτες τους οποιους σήμερα μεμφεται ο εγγυητής ως “λιγους”, και ας συνεχίσει τη πλυση ανεγκέφαλων με τον “Τζοκερ” και τους “όγλου” των διαφόρων πληρωμενων sites.
    Α…και ας κοιτάξει να φέρει πίσω αυτούς που έδιωξε ή δεν καταφερε να κρατήσει Βράνιες Αραούχο (λέμε τώρα) και να τους μοστράρει ως κάτι νεο,παραμυθιάζοντας τους ακέφαλους οπαδούς που του απέμειναν.Εκ των οποίων από τα 9/10 αυτών πληρώνεται για να δινει μεροκάματο στο άλλο 1/10 το οποίο είναι τόσο σταθερός σύμμαχος που απέκτησε και θύρα (21) σε γήπεδο που ακόμα δεν έχει φτιαχτεί. Να κάνει και μια θύρα για τον ανώνυμο μαλάκα προτείνω. Κεντρική θα πρέπει να είναι το δίχως άλλο.
    Ας βγεί στη λαική μετά τις 2 το μεσημέρι να μαζέψει σάπιες ντομάτες. Να σηκώσει και τα μπατζάκια,ξυπόλυτος,να τις κάνει πολτό και να τις πουλήσει στην Ευριπίδου. Και με ότι μαζέψει να αγοράσει κάρβουνα και να τα καταπιεί.

  3. Ο/Η placebo λέει:

    Η αφήγηση των μυθικών ιστορημάτων και τελετουργικές πρακτικές της λατρείας τους.
    Πού να ασχολείσαι τώρα με βιογραφικά παικτών, σχεδιασμούς ομάδων και προπονητών.
    Η σύγχρονη μυθολογία συνίσταται στην Αεκομάθεια

    Η μικρασιατική φρυγική θεότητα Κυβέλη,”Μητέρα των Ορέων” γνωστή μεταγενέστερα στους Έλληνες ως Ρέα ήταν θεά γενικά της άγριας φύσης και των δημιουργικών δυνάμεων της Γης και της γονιμότητας.
    Η Κυβέλη φαίνεται πως έλκει την καταγωγή της από προϊστορική θηλυκή θεότητα της Μικράς Ασίας όπως υποδεικνύουν τα ανασκαφικά δεδομένα στο Τσαταλογιούκ, από την 6η ήδη χιλιετία π.Χ.

    Οικογένεια ,Σύντροφος Σαγγάριος , Τέκνα …Νίκαια (όλα αλληλένδετα)

    στα Κοτύωρα του Πόντου το τελευταίο άγαλμα της Θεάς Κυβέλης ηλικίας 2300 ετών Το άγαλμα βρέθηκε το 2016 είναι ύψους 1.10 μέτρων και ζυγίζει περί τα 200 κιλά.

    ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ & ΠΟΥΠΟΥΛΑ

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ακου τώρα η “Ωρα για πλάκα”. Πρωτοσέλιδο: Καθαρές κουβέντες. Και εκεί που περιμένεις να διαβάσεις ρηξικέλευθα και σημαντικά,διαβάζεις την εξής-φτιαχτή φυσικά- συνομιλία: Μελ: Μανόλο πως θα γίνει να παίξουμε μπάλα; Αυτό θέλω,αυτό θέλει και ο κόσμος μας (βάζουν και τον κόσμο στην εξίσωση,για να γίνει πιο αρεστός ο ερωτών)
    Απαντά ο Μανόλο:Πρόεδρε,θέλουμε απαραιτήτως δύο εξτρέμ”.

    Αυτό ήταν. Λύθηκαν τα μάγια. Κοπηκε ο Γορδιος Δεσμός. Επεσε η Καρχιδόνα. ΕΡίφθει ο κύβος. Λύθηκε το μυστήριο των επτά πυραμίδων.
    Γιατί βρε σεις δεν κάνατε αυτον τον διάλογο μερικούς μηνες πιο νωρίς,για να είχαμε καβατζάρει τους 26 βαθμούς από τον πρώτο; Και να σηκώναμε τη κουπα και κυρίως να πετάγαμε τα κολύρια;
    Τοσο απλό ήταν; Δυο εξτρέμ; Δύο κωλοεξτρέμ. Βρείτε ρε παιδια εκει έξω δύο εξτρέμ. Παρτε από κάποιον “Γρηγόρη” ή από κάποιο “Gody’s”, έτσι όπως περνάτε.
    Η ας φέρει δυο Πακιστανούς από το εργοτάξιο ο Μήτσος ο άπλας. Με ένσημα,με ένσημα.Τι να κάνουμε. Η δόξα κοστίζει.

    Βρε δε πάτε να γαμηθείτε όλοι σας.

  5. Ο/Η Spyros pontios λέει:

    @πισσα και πούπουλα

    Τι έχεις να προτείνεις εσυ;Μήπως έχεις στο μυαλό σου κάποιον καλύτερο;

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο paok.φιλε πισσα και πουπουλα(αν επιτρεπεις βεβαιως) πιστευεις οτι η πτωση της λιμπιντο λογω φθορας του χρονου αντικαθισταται σε ικανοποιητικο βαθμο απο την αφροδισιακη χρηση της εξουσιας?ρωταω γιατι κοντευω τα 45

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δηλαδη ο μεσος ΑΕΚτζης,μετα απο 5 χρονια,καταλαβε οτι ο Μελισσανιδης τον κοροιδευει? Ο βαλε 70 εκ και για να βαλω 70,οτι η ΑΕΚ χρειαζεται γενναια χρηματοδοτηση,λογια δικα του επι εποχες θανοπουλου.

    Οχι,ουτε επιδειξη πλουτου θα κανουμε,με κλωναριδη και μπακασετα εγκαινεια στην αγια σοφια.

  8. Ο/Η nikos λέει:

    Απο τα καλυτερα κειμενα που εχω διαβασει τα τελευταια χρονια για τον τζαμπατζη.
    Ευγε!

  9. Ο/Η Koreas λέει:

    Οι ριζικές αλλαγες ξεκίνησαν, ο ρεμπετοκλωναριδης θα υπολογίζεται για δεξί μπακ. Εύγε, αυτό θα πει σχεδιασμός. Ρε αλεφαντε τι ομαδαρα θα φτιάξεις.

    Ο μουσιας υπουργός αθλητισμού από αλλού το περίμενε από αλλού του ήρθε. Με τους ποντιους καλά τα κατάφερε, με τους αγγελοπουγιαννακοπουλαιους τι γίνεται όμως; παπαλα, αδιέξοδο κανονικό.

    @steven
    Το να μη υπάρχει ένα μέσο να σχολιάσει και να αναδείξει την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα μας δεν είναι πρόβλημα; καλά κρυφτηκαν όλοι οι δημοσιολογοι; ούτε ένας;

  10. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “spyros pontios”.: Βεβαίως υπάρχει καλύτερος. Ο Κοζώνης.
    Προς “paok”: Συνήθως ναι.Υποκαθίσταται όχι αντικαθίσταται,καθότι αυτό είναι αδύνατο.
    Με λίγα λόγια, όταν σταματάς να γαμάς,λόγω γήρατος, γουστάρεις το γλύψιμο,ΠΙΑ. Για να μη πούμε την τάση για οφθαλμολαγνία. Να παίρνεις ματι δηλαδή. Οπως ας πούμε να κοιτάς από την κλειδαρότρυπα τον άλλον να είναι 25 βαθμούς μπροστά.

  11. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ζητάνε με ενστάσεις (που δεν κοστίζουν φυσικά,τζάμπα ειναι) την επανακανονικότητα των διαιτητων. Επειδη ο του VAR εγινε Β βοηθός και γιατί ο Β βοηθός έγινε μασέρ κλπ. Μα δεν ντρέπονται πια καθόλου;
    Τί θέλουν δηλαδή; Οποσδήποτε “να φταίει κάποιος άλλος,δηλαδή η διαιτησία” για την ήττα και την απώλεια του κυπέλου;
    Δηλαδή με τους κανονικούς διαιτητες η αρμάδα του Μήτσουλα θα σήκωνε το κύπελο.
    Τι λετε βρε σεις; Τόσο πια σας κατατρέχουν; Τοσο σας κυνηγά η ποτάνα η κοινωνία;
    Τόσο πια χαμηλά; Εγώ νόμισα πως έφταιγαν οι παίκτες “που ήθελαν αλλα δεν μπορουσαν” όπως είπε κάποιος. Τώρα φταίει ο Περέιρα που παρανόμησε και αντί για τον “χ” έβαλε τον “ψ”;
    Μα τόσο κουτόχορτο πια; Καλά κάνει αφου βρίσκει. Αντί να του πετάξουν ντομάτες στη μουρη την επόμενη που θα βρεθεί στα επίσημα,καθονται και τον καμαρώνουν. Τον “άπλα” που του φταίνε οι άλλοι αλλά αναλαμβάνει τις ευθύνες ο ίδιος “ξεσκαρτάροντας τους υπολοίπους και ανταλλάσοντάς τους με περισυνους και προπέρσυνους πανομοιότυπους.Τϋφλα να έχει η Πηνελόπη που ύφαινε και ξεύφαινε. Εχει κάνει την ομάδα μαργαρίτα.Τι μαδάει κατά το δοκούν. Γύρω γυρω όλοι οι κωλογλυφτες και στη μέση ο Μανώλης. Κοιμηθήκαμε
    Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ένα αδειο ενυδρείο,παρά αυτή η ΑΕΚ.

    Και το χειρότερο είναι ότι με αυτό το “νου-νου” εχουν μεγαλώσει-και συνεχίζουν να μεγαλώνουν- γενιές νεοΑΕΚτζίδων. Οπου μεγάλο μερος τους-ανησυχητικά μεγάλο- συμφωνει,συναινει και συντάσεται με τέτοιες κατινιες και ξευτίλες.

    Και αυτό είναι το χειρότερο.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστο : Καμία ένσταση δεν θα κάνουν. Απλά στρώνουν το χαλί της αδικίας που θα το φάνε αυτοί που πρέπει – όχι φυσικά οι τραμπούκοι αφού αυτοί παίρνουν εντολές από τους ιδιοκτήτες των ομάδων – και οι οποίοι θα είναι οι κολυμπήθρες αθώωσης των τραμπούκων, και φυσικά διαμορφώνουν το κλίμα της νέας σεζόν. Είναι τόσο πολύ απλό : Οι γκάνγκστερ πιστεύουν οτι τα γηπεδα θα γεμίσουν λόγω μίσους κι άρα το θέαμα είναι αδιάφορο.

  13. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven: Μα προφανώς δεν θα κάνουν. Αναφέρομαι στην κίνηση αυτή καθ’αυτή.
    Μιλάμε για κατάντια. Εχουν κάνει μια ΑΕΚ σα τη γρια Μιχελου.Που γκρινιάζει και τις φταίνε μέχρι και τα φρύγανα.
    Ο Μελισσανίδης παίζει άμυνα σε ατομικο και επιχειρηματικό επίπεδο εδώ και αρκετά χρόνια (άλλο ένα φυσικό παρελκόμενο της προχωρημένης ηλικίας,σε όλους σχεδόν συμβάινει αυτό) με αποτέλεσμα αυτό να αντανακλάται στο γήπεδο αλλά και εν γένει σε μια ΑΕΚ που μοιάζει σαν στριμένη γρια που τη μια της φταίει ο υπουργός που της έκοψε τη σύνταξη και την παράλλη οι μασέλες της που δεν μπορεί να φάει παϊδάκια.
    Ο άνθρωπος είναι για φασκόμηλο,το οποίο ως γνωστόν δεν κάνει διακρίσεις.Πίνεται παντού.Σε γκαρσονιέρες και κότερα.

  14. Ο/Η spyros pontios λέει:

    @Πίσσα και πούπουλα

    Μιλαμε για Επος ετσι?
    Πεθανα στο γελιο πρωινιατικα.
    Ακουσε κει η αρμάδα του Μήτσουλα!!

  15. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Και μιας και ξεκινά ο “σχεδιασμός” της επόμενης περιόδου και ο “άπλας” θα αναζητήσει-τί άλλο- ελεύθερους παίκτες,έχει να διαλέξει ανάμεσα σε πολλούς,δόξα τω Θεώ.
    Αναμεσά τους λοιπόν οι: Ελευθέριος Παπαδόπουλος ( ο στιχουργός ντε) και Ελευθερία Αρβανιτάκη. Επίσης: Δημήτρης Κούκλατζης και Αγγελος Μητρετώδης, οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι,ως γνωστόν. Ο ένας μάλιστα είναι “βαμένος” ΑΕΚτζής.
    Ελεύθερος αφέθηκε και ο γιος του Δαυίδ.Της Κόκα-κόλα. Θα έχουμε και έκπτωση στα αναψυκτικά.Οπως και οι Αλ. Λυκουρέζος και Ριχάρδος.
    Ακόμα:Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι (θα πρέπει απλά να πληρώσει δικαιώματα στους απογόνους του Σολωμού)
    Kαι τέλος, μπορεί να κάνει μια κρούση στον Morgan Freeman. Ποτέ δεν ξέρεις.
    Υπέρμαχος της ελευθερίας ο Μήτσος. Και από τους λίγους που κατανοούν πλήρως αλλά και εφαρμόζουν στην ζωή τους την ρήση του M.Luther King: Free at last!

  16. Ο/Η spyros pontios λέει:

    Αυτος ο Μιαουλης ρε παιδια τι μερος του λογου ειναι?

    Πολυ χυμα τα γραφει.

  17. Ο/Η spyros pontios λέει:

    ΔΥΟ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

    Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι από την μία ξεσηκώνει τα πάντα η ΑΕΚ για το σκάνδαλο Περέιρα , αλλά από την άλλη ο Κεφτεδάτος δηλώνει ότι δεν αμφισβητούν το κύπελλο και δεν πρόκειται να κάνουν ένσταση ( να μην ενοχλήσουν δηλαδή τον Γεωργιανό) που έχει γίνει ο Κόκκαλης του 93-2010
    Ολη φάση γίνεται για να φύγει ο Περέιρα, όπως ακριβώς το θέλει και ο Μαρινάκης( ο νέος σύμμαχος στη σουπερλίγκα). Πολύ περίεργα στην ΑΕΚ. Λες και ήθελε να πάρει ο ΠΑΟΚ το νταμπλ για να ξεχρεώσει υποχρεώσεις.
    Από την άλλη εσωτερικά μου κάνει εντύπωση ότι ο Μελισσανίδης στέλνει τελεσίγραφα σε παίκτες (που τον έχουν γράψει στα αρχ… τους.” ¨ηρθε πάλι ο παππούς να φωνάξει;” λένε μεταξύ τους οι παίκτες και κάνουν πως τον ακούν , όταν εμφανίζεται στα Σπάτα, Νομίζει λοιπόν ο Τίγρης ότι τρίζει τα δόντια στους παίκτες και αυτοί περίμεναν πως και τι να τελειώσει για να φύγουν για διακοπές. Αλλά το θέμα είναι απλό:” Δεν νομίζω ότι δεν θέλατε, μάλλον δεν μπορούσατε” είπε ο 70αρης Μελισσανίδης στους παίκτες. Και το ερώτημα είναι οι παίκτες άραγε προσβάλλουν την φανέλλα της ΑΕΚ ή ο Μελισσανίδης , ο Γιαννάκης ο Παπαδόπουλος, ο Νίκος ο Λυμπερόπουλος και όποιος άλλος αφανής του συνεργάτης προσβάλλουν την ΑΕΚ με τις επιλογές τους με τους παίκτες( μέτριους) που έφεραν κατά καιρούς.

  18. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “spyros pontios”: Σιγά το χύμα. Διάβασα το άρθρο του Μιαούλη-με το οποίο συμφωνώ φυσικά- αλλά δεν βλέπω και κανένα “επικίνδυνο για την σωματική του ακεραιότητα” άρθρο.Τα αυτονόητα γράφει.
    Οπως λέει καταλήγοντας “…σε πιο πιεστικές διαδικασίες νουθεσίας των «άτακτων» που θ’ ασκήσουν κριτική. Αυτά και ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω, ειδικά για το τελευταίο θέμα”. Κρατάει και μια πισινη.
    Κατι σαν το “επιφυλάσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου…” κλπ-κλπ. που λένε οι θιγόμενοι.
    Σιγά τα ωά. Τι αναλογίζεται στο τέλος του άρθρου;. Μη τον πάρει κανένας μπραβος του τίγρη με απόκρυψη και τον απειλήσει πως θα βρεθεί κρεμασμένος ανάποδα σε κανένα ξεροπήγαδο;
    Ελεος πια με τους γερομπαμπούλες.

  19. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    Χρηστο, ο Μιαουλης στο αρθρο του δεν γραφει ουτε τα μισα απο οσα εγραψε σε μια απαντηση του στο enwsi οπου συχνα πυκνα γραφει σαν αναγνωστης..
    φυσικα αυτην την απαντηση του την διεγραψε μετα απο λιγο ο διαχειριστης -ογλου του σαιτ για ευνοητους λογους..στην παραθετω..

    ”Όσο πιο συνοπτικά μπορώ τώρα που έκλεισε η διετία μπορώ να τα γράψω να φύγουν από πάνω μου. Θα τα γράψω και στο σάιτ που εργάζομαι μην τυχόν πει κανείς πως τα γράφω εδώ μόνο.

    1. Πέρσι μετά το διπλό του Ατρομητου, όχι της τρέχουσας σεζόν, αλλά της προηγούμενης που πήραμε τον τίτλο, βλέποντας την κατάσταση που πήγαινε να διαμορφωθεί, 4-5 ρεπόρτερ αποφασίσαμε, χωρίς συνεννόηση να το κάνουμε τσίρκο με τους πάνω. Λόγω ραδιοφώνου ίσως φάνηκε πιο πολύ πως το σηκώνω εγώ. Μιαούλης, Βούλγαρης, Τσατάλης και Τσακίρης έπαιξαν μπάλα και τα ορκ έπεσαν στη λούμπα και έχασαν το πρωτάθλημα.

    2. Μετά από μήνες ο Τάσος Τσατάλης μου εξομολογήθηκε πώς ο ρεπόρτερ που είπε ο Μανολο παραμονή του ματς με τον Ατρόμητο στο περσινό πρωτάθλημα, πως τον πολεμάει ήταν ο ίδιος ο Τάσος. Μίλησαν για να λυθεί η παρεξήγηση. Εγώ θα περιοριστώ μόνο να πω πως πολλούς από το ρόστερ που πήρε τον τίτλο εκείνη την εποχή, δεν τους πίστευε καθόλου. Αν θελήσει πότε ο Τάσος να πει το του είπε ο Μανόλο θα τραβάτε τα μαλλιά σας. Για το καλό της ομάδας δεν θα το κάνει.

    3. Παρασκήνιο ο Ιβάν μας έχει πάρει και τα σλιπάκια. Ο Μελ ομως κοιμόταν με τα τσαρούχια και μέχρι Ιανουάριο του 2018 ελεγε τι καλό σαιτ το Sdna και τους έπλεκε το εγκώμιο.

    4. Σε τρεις τελικούς παρασκηνιακά μας έχουν ξεβρακώσει.Στο Βόλο έσκασε ο Ρώσος με τους αλαιμους.Σήμερα μέσα στο ΟΑΚΑ αυτοί 800 εμείς 350 κι αν. Οι δεξιά από τα δημοσιογραφικα ΠΑΟΚΤΣΉΔΕΣ είχαν σιδηρολοστο και βαράγαν τα ΜΑΤ. Ο ένας που έκανε κερκίδα μπαινοβγαινε στην αίθουσα Τύπου. Στο τέλος εμένα και τον Σταμάτη μας ξεπατωσαν στο μπινελίκι, προσωπικά τους απάντησα, εγώ δεν έχασα και έδειξα το μπουθ του Μελ.

    5. Το να κάθεσαι στο ημίχρονο από το μπουθ και να κοιτάς ορθιος ειρωνικα τα ΟΡΚ το κάνεις άμα έχεις ομάδα να το γυρίσει μέσα στο γήπεδο. Όταν δεν έχεις δεν προκαλείς.

    6. Άκουγα από τα ΠΑΟΚία πώς τα παίρνω από τον Μελ. Εδω γελάμε. Με όσα έχω γράψει να ακούω και μαλακιες -.Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό πήρε τον Αρναούτογλου τηλέφωνο και του είπε πως εκείνον κι εμένα θα μας γαμησουν λόγω κριτικής. Εμένα με πήρε ο Δηματος σπίτι για…μασάζ να κατεβάσω τους τόνους.

    7. Η ομάδα πέρσι πήγε καλά γιατί μεταγραφές έκανε ο Μαιστοροβιτς. Από την ώρα που έμπλεξε ο Λύμπε, κλαίμε.

    8. Η σεζόν που θα ξεκινήσει μάλλον θα είναι η τελευταία που θα κάνω ματς της ΑΕΚ. Για ιδεολογικούς λόγους, ειμαι ανεπιθύμητος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σας ευχαριστώ από τώρα και για τα καλά και όσους με κρίνατε άσχημα όλα αυτά τα χρόνια. Τουλάχιστον οφείλω μια σεζόν πριν το τέλος σε όλους σας την αλήθεια.”

    σε γενικες γραμμες δεν ανακαλυπτει την Αμερικη…λεει οσα λεει ο κοσμος…απλα αυτος τα λεει σε αντιθεση με τους συναδελφους του…για αυτο κ το μασαζακι !!!

  20. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    A, δεν το γνώριζα. Μπράβο του αν τα γράφει-ανεξάρτητα απο τί ορμώμενος.
    Το ζήτημα είναι το αν και κατά πόσο η “αμηχανία” Μελισσανίδη έχει να κάνει με εσκεμένη οπισθοχώρηση (προκειμένου να μη βλαφθούν ή να προωθηθούν προσωπικά του συμφέροντα) η κατα πόσο έχουμε να κάνουμε με ανημπόρια απόρροια της κούρασης, ή του προχωρημένου της ηλικίας.
    Αν ρωτάς εμένα,επειδή το δεύτερο μάλλον πρέπει να το απκλείσουμε λόγω νοοτροπίας (δεν αλλάζει ο λύκος στα γεράματα) τότε μάλλον πρέπει να αναλογιστούμε μόνο το πόσο θα κρατήσει το “χειρόφρενο”. Ενα χρόνο ακόμα;Δύο; Ποιος ξέρει.
    Γιατί με τίποτα δεν μπορώ να φανταστώ ότι παίζει εντός έδρας ο Μελισσανιδης σε τελικό,”τρώει ξύλο” και διαιτητικά δεν παίρνει ούτε τα σπόρια. Και μάλιστα από κάποιον που τον έχει “δουλέψει” και σε προηγούμενους αγώνες.
    Εσύ τί λες; Πως σου φαίνεται; Εχει λογική;
    “Δουλεύεται” ο Μελισσανίδης και μάλιστα αμαχιτί;Και μάλιστα εντός; Δίχως να βγάλει άχνα;
    Και κατόπιν για το “θεαθήναι” ζητάει την κεφαλή του… Περέιρα και βρίσκει θέμα με τον βοηθό του βοηθού του…VAR.
    Αλλά το αποτέλεσμα του αγώνα,δεν αλλάζει.
    Γελοία πράγματα.
    Αν έτσι “κάνει δουλειά του” με την ΑΕΚ να πληρώνει -για αλλη μια φορά το μάρμαρο,δεν είναι δα και η πρώτη φορά-τότε αυτό μπορώ να το κατανοήσω.
    Γιατί η εκδοχή της παράδοσης και της ανημπόριας,εκτός από μικρή σε πιθανότητες,είναι ακόμα χειρότερη ως συμπέρασμα.
    Οπότε πάμε με τη λογική που λέει “ο τύπος χρησιμοποιεί την ΑΕΚ,με χίλιους δύο τρόπους. Ενας από αυτούς είναι και η φετεινή απόδόμιση της ομάδας”. Για να εξυπηρετηθεί κάποιος με τον οποίο αγκαλιάζονταν ως “χθες” αλλά τώρα είναι “μάο-μάο”. Και κάθεται και τον καμαρώνει και να τον πηδάει δημοσίως; Ελα μωρέ τώρα.
    Μαστροχαλαστής. Αν έχει ποτέ ένα σχέδιο ο Μελισσανίδης είναι πως να “βραχυκυκλώνει” τα σχέδια των άλλων και κατόπιν να το παίζει “απαραίτητός” τους. Μιλάμε για “ηλεκτρολόγο” που αλλάζει λάμπες τις οποίες έχει ο ίδιος κάψει.
    Αλλωστε στο να καταστρέφει είναι μανούλα.
    Μη του πεις τίποτα για πλάνα και αεροπλάνα μόνο.

  21. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    @spyros pontios βάζε και την πηγή από ποιο blog αντιγράφεις τα κείμενα και το παρουσιάζεις σαν σχόλια 🙂

    Εκτός κι αν είσαι ο αρθρογράφος του sportstriunfo οπότε εύγε για το επίσης ωραίο blog.

  22. Ο/Η Koreas λέει:

    Warlock1924
    Αν οντως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει γράψει αυτά που παραθέτεις και ταυτόχρονα δεν εξυπηρετεί κάποια αντικρουομενα συμφέροντα στο μελ, τότε του αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια. Σημαίνει ότι έχει αξιοπρέπεια, ανδρισμό και αγάπη για αυτό που κάνει (επαγγελματικο + αγάπη για το σύλλογο που αγαπάμε).
    Μπράβο του, ξεχωρίζει σαν μύγα μέσα στο γάλα, χωρίς να σημαίνει ότι κατηγορουμε τους δημοσιογράφους που κάνουν πλημμελως τη δουλειά τους λόγω φόβου.

    @πισσα και πουπουλα
    Αν μπορώ να εκφέρω άποψη, καθαρά από αίσθηση κι όχι από πληροφορίες ή κάτι πιο ψαγμενο θα πω το εξης.
    Υπάρχει ένα ολόκληρο σετ από οικογένειες στην Ελλάδα οι οποίες πραγματικα όχι μόνο δεν πληρώνουν για τίποτα, αλλά θεωρούν ότι όλοι τους χρωστούν. Όλοι αυτοί είναι γνωστοί και αποτελούν τις” κορυφές “της ελληνικής ζωής. Το περίεργο είναι οτι όσο πιο ψηλά είσαι στην Ελλάδα τόσο δεν πληρώνεις για τίποτα και μάλιστα τόσα πιο πολλά ζητάς να σου δώσουν.
    Σε αυτή ακριβώς τη θέση είναι ο μελ, και προσπαθεί να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί. Που σημαίνει, να του χρωστάμε μόνο και μόνο που υπαρχει.
    Σήμερα μου έλεγε ένας καλός φίλος (διοικητικό συμβούλιο στο δεδδηε) ότι το γήπεδο Καραϊσκάκης έχει ληξιπροθεσμες οφειλές για ηλεκτρικό ρεύμα κάτι παραπάνω από 15m€. Δεν άκουσα, είπες τίποτα;

    Ακριβώς σε αυτό το mood είναι και ο μελ.

    Δεν έχει να κάνει αν είναι γεροξεκουτης ή ανήμπορος ο μελ να χτυπηθεί με τον Ιβάν ή αν έχει συμφέροντα που τα εξυπηρετεί μέσω της αεκ, το πρόβλημα του είναι ότι είναι τσαμπατζης και δεν περνά από το μυαλό του ότι πρέπει να χαλάσει χρήματα για να χτυπηθεί με τον Ιβάν, όπως και δεν περνά από το μυαλό του ότι θα δώσει χρήματα για να φτιάξει ομάδα. Αυτό είναι το ένα.

    Να το πάω και παραπέρα. Δε ξέρουμε αν ακόμη ακόμη ο μελ “χρηματοδοτειται” από τον Ιβάν, όχι άμεσα, έμμεσα. Κι αν όχι αυτός τα στελέχη του. Όπου στελέχη η λεγόμενη και εγκληματική οργάνωση, παρατήρησε πως όλοι αυτοί επιστρέφουν ένας ένας.

    Δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί ποτέ με το poker. Ξέρεις ποιος είναι ο πιο ωραίος τρόπος να μαδησουν ένα πλουσιοπαιδο;

  23. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “koreas”: Οχι δυστυχώς δεν γνωρίζω πόκερ.
    Οσο για το τί νομίζει ο Μελισσανίδης και οι όμοιοί του,αυτό είναι γνωστό. Κοτζαμπάσιδες είχε πάντα ο τόπος και αυτό δεν θα αλλάξει.
    Και αυτό γιατί η Ελληνικη κοινωνία δεν ανέπτυξε ποτέ πραγματική αστική τάξη.Οπως συνέβει τους προηγούμενους αιώνες στον λεγόμενο Δυτικό κόσμο. Το “κενό” αυτό το “γεμίζουν” παραδοσιακά,τουλάστον μιλώντας για την εποχή του Καποδίστρια και εντεύθεν, μια χούφτα κατσαπλιάδες-πειρατές που ζουν με ρεσάλτα καταπάνω στο “γκοβέρνο”, -με τις ευλογίες των πραγματικών ιδιοκτητών φυσικα αυτου του δύσμοιρου κράτους,δηλάδη τις “μεγάλες δυνάμεις” αι οποίαι λειτουργούν και ως “εγγυήτριαι δυνάμεις”.
    Εγγυώνται δηλαδή την μόνιμη επιτροπεία δια του βρραχνα των δανείων, τα οποία ροκανίζουν -κυρίως- αυτές οι 5-10 φαμέλιες.
    Τέλος πάντων. Δεν υπάρχει καμιά απαίτηση για κάτι διαφορετικό. Αναμενόμενες καταστάσεις.
    Αν κάπου έχω ένσταση,’έχει να κάνει με αυτό ακριβώς: Την γυφτοτσιγκουνιά. Η οποία είναι κοινό σχεδόν χαρακτηριστικό των λεγόμενων φρεσκοπλούσιων.
    Τουλάχιστον οι παλαιότεροι “κατσαπλιάδες” άφηναν και τρομερές κληρονομιες.Δυσθεόρατες δωρεές με τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο..
    Ετούτοι εδώ οι σύγχρονοι γυφτοτάγαροι,δε δωρίζουν μήτε μασημένη τσίχλα. Πρέπει να “μασήσουν” ένα δισεκατομμύριο για να “ξεράσουν” ένα χιλιάρικο. Εχουν γεμίσει το τόπο με “φέσια”. Ακόμα και τα σώβρακα που φοράνε,τα έχουν με το στόμα πληρωμένα. Μιλάμε για ξεφτιλισμένους.
    Ελάχιστες οι εξαιρέσεις “ευπατρίδιδων κλεφταρματωλών”. Η συντριπτική τους πλειοψηφία αφορά σε κακομοίριδες υπό φύλαξη. Προστατεύονται κι όλας,λες και είναι η καρέτα-καρέτα.
    Πραγματικά για λύπηση. Η για γέλια. Αναλόγως την οπτική γωνία με την οποία τους “καμαρώνει” κανείς.
    Πάντως είναι Δελφινάριο σκέτο.
    Φυσικά το χειρότερο είναι ότι οι μικρομεσάιοι “ανώνυμοι”,τους κρυφοθαυμάζουν και-όσο και αν τουν ψέγουν- θα ήθελαν να είναι σαν και κείνους…
    “μάγκας ρε αυτός” λένε για “αυτόν” που τους κλέβει το ίδιο τους το σπίτι.
    Μπορεί και εγώ….Λες…;

  24. Ο/Η Koreas λέει:

    @Χρήστο
    Μου αρέσει μαζί σου γιατί στρωνουμε κουβέντα. Αυτό, το δελφιναριο που περιγράφεις είναι και η νεότερη ιστορία του τόπου μας. Παντα κερδισμένοι οι προσκυνημενοι, αυτοί που συνεργαστηκαν με τον ξένο δυναστη, ή ξένο προστάτη.

    Επειδή, η μισή καταγωγή μου είναι βλαχικη ( η άλλη μισή από το αιβαλι) και μάλιστα ορεσιβια, πιστεύω ότι γνωρίζεις οτι το 99% των μεγάλων ευεργετων ήταν βλαχοι. Σου το λέω εγώ, που ας πούμε συμμετέχω από μικρός σε τέτοιες παρέες, ότι ελάχιστοι ήταν οι ευπατριδες που πραγματικά ήθελαν να βοηθήσουν ανιδιοτελως τη χώρα. Μην τα πιστεύεις αυτά. Άσε που και οι καθημερινοι Ελληνες ιστορικά ποτέ δε γουσταραν ευπατριδες και αστους, να τους τσακισουν ήθελαν παντα.

    Τέλος, όσοι βλέπουν συναισθηματικα τα πράγματα χυνουν δάκρυα, όσοι με τα μάτια της λογικής γελάνε. Αν μπορείς διαλέγεις και παίρνεις…

  25. Ο/Η Spyros pontios λέει:

    @Δημητρης Sweden

    Ζητω χίλια συγνώμη που δεν το έκανα.

  26. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    ΠΡος “koreas”: Ναι γνωρίζω. Κοίτα,δεν μιλώ για κορόιδα. Φυσικά δεν υπάρχουν.
    Μιλώ για την ποσόστωση ανταλλαγής. Κλέψε δέκα,αφησε και τρία. Καταλαβάινεις τί λέω
    Αφου έτσι κι αλλιώς,όσα και να “πάρεις”,στο τέλος δεν θα πάρεις κάτι στο λάκο.Το μονο που μπορείς να κάνεις είναι να τα μεταβιβασεις στην επόμενη γενια,στα παιδιά σου δηλαδή, τα οποία ισως τα συντηρήσουν και τα εγγόνια θα τα ξεκοκκαλίσουν.
    Κατά βάση δηλάδη μιλάμε για γιγάντια ηλιθιότητα. Θα έπρεπε -ακόμα και στην κλεψιά- να γίνεται “τζίρος”. Roll over στο χρήμα. Απεναντίας τα στοιβάζουν για να τα φάνε τα εγγόνια.Μιλάμε για θύματα.
    Προσεξε ένα-από τα κάμποσα- παράδειγμα παλαιού δωρητή: Ανδρέας Συγγρός. ΤΟ λαμόγιο. Θα ξέρεις την υπόθεση με τα “Λαυρεωτικά” κλπ. Μεγαλοπιάστηκε. Γίγαντώθηκε. Στο τέλος; Μα τα άφησε εκέι που τα βρήκε. Εγιναν δρόμοι,νοσοκομεία,ιδρύματα,σχολεία, πανεπιστήμια κλπ. ΣΧεδόν όλα. Δεν είχε κληρονόμους φυσικά,θα μου πείς.
    Εζησε,έκανε τις “δουλειές” του,έφαγε, ήπιε κατάκλεψε και στο τέλος το σύνολο αυτών επεστράφηκε πίσω με τη μορφή δωρεών.
    Αν δεν ηταν καταχραστής και δεν ειχε κάνει περιουσία,δεν θα έφτιαχνε το ελληνικο κράτος ούτε κεραμιδι,από αυτά που ο ίδιος έκανε μετα θάνατον.
    Κατά μια βάση λοιπόν,αυτοί οι μεγαλοκλέφτες, λειτουργούσαν-έστω και εν αγνοία τους- ως “εργάτες”,ως μέλισσες.Για τους παλαιάς κοπής μιλάω όπως έιπαμε.
    Οι συγχρονοι,είναι τόσο καρμοίριδες,τόσο τουρκόγυφτοι που πραγματικά προκαλούν οίκτο.
    Ισως έχει να κάνει και με την αλλαγή των αντιλήψεων αλλά και με την αύξηση της ψευδάισθησης της αθανασίας. Οι σύγχρονες ταχύτητες της ζωής-σε συνδυασμό με την υποσχόμενη επιστημονική “θωράκιση” δημιουργούν μια άισθηση βέρτιγκου. Απο τη μία θες να τα απολαύσεις όλα,από την άλλη θες να τρέχεις με χίλια. Ισως αυτό προκαλεί σύγχυση. Δεν υπάρχει η ηρεμία, και περισσότερο η αυτογνωσία των περασμένης γενιας κοτσαμπάσιδων.

    Οταν δεν έκλεβαν, μιλούσαν για τέχνη,μετέφραζαν ποιητές και διάβαζαν. Η επαφη τους με ανθρώπους των τεχνων τους έκανε περισσότερο συνειδητοποιημένους και “γήινους”.Τη μια στιγμή έκαναν μπίζνες με τον υπόκοσμο και την επομένη συνομιλούσαν με κάποιον ζωγράφο ή μουσουργό.
    Οι περισσότεροι εκ των σημερινών,είναι αλαζόνες από αμορφωσιά. Εχουν έπαρση από άγνοια. Κομπάζουν σα γύφτικα σκερπάνια γιατί είναι αμόρφωτοι. Ακαλιέργητοι. Κατα συνέπεια, αμετροεπείς.
    Δεν υπάρχει τσιγκουνιά που περιορίζεται μόνο στο χρήμα, ή στην ύλη. “Απλώνεται” και στην καρδιά και στο μυαλό και στη ψυχή. Δεν γίνεται να βραχείς ο μισός όταν πέφτεις ολόκληρος στη θάλασσα.
    Δεν τους ακούς πως μιλάνε; Ο Μόγλης έχει πλουσιότερο λεξιλόγιο. Μιλάμε για μπαμπουίνους.
    Μια ψυχή τους αποκαλέι “ΚΔΟΑ”. Κτηνώδης Δύναμη Ογκώδης Αγνοια.

  27. Ο/Η Koreas λέει:

    @Χρήστος

    Ναι, εχεις απόλυτο δίκιο οντως υπάρχει διαφορά σε νέο χρήμα και παλιό χρήμα. Και όντως συμφωνώ περί ταχύτητας και vertigo.

    Καταρχήν το παλιό χρήμα ήταν πολύ δυνατότερο και περισσότερο αναλογικά σε σχέση με τη σημερινή εποχή.

    Ξέρεις οι προηγούμενες γενιές Χρήστο, οικονομική και πολιτική ελίτ, είχαν σχεδόν όλες σπουδές κλασσικής παιδείας. Οι σπουδές κλασσικής παιδείας τους έκαναν και πιο ανθρωπινους, πιο ήρεμους, πιο καλλιεργημενους, πιο γνωστες. Αντίθετα οι γενιές από το 60και μετά ήμαστε σχεδόν όλοι ακαλλιεργητοι, business administration σου λέει ο παπαρας. Τι είναι αυτό του λες, δε ξέρει να σου απαντήσει. Επιπλέον λόγω ανάγκης σχεδόν όλοι μαθαιναν και κάποιο μουσικό όργανο, Ξέρεις δεν υπήρχαν στερεοφωνικά κτλ. Βέβαια αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

    Επιπλεον για το τμήμα της Ελλάδας, να πούμε ότι οι παλιοί πλούσιοι ήταν κοσμοπολιτες με την εννοια ότι λόγω της οθωμανικης αυτοκρατοριας μιλούσαν πολλές γλώσσες, ερχόταν σε επαφή με διαφορετικές κουλτουρες και θρησκείες και ήταν πιο διαλεκτικοι και tolerant τύποι. Άλλωστε για να κάνεις χρήμα τότε έπρεπε να φύγεις από τα στενά πλαίσια της σημερινής Ελλάδος.

    Οι μεγάλοι βλαχοι έλεγαν ότι την Ελλάδα τη χτισαμε εμείς και ο συγγρος. Φυσικά η αλήθεια δεν είναι 100% έτσι, χωράει πολλές ερμηνείες η λεξη χτισιμο. Ο συγγρος δεν ήταν τόσο μεγάλο πορτοφόλι, όσο ιστορικά του έχει αποδοθεί και λένε ότι δημιουργήθηκε κυρίως από τον συνεταιρο του σκουλουδη (πρωθυπουργος και εξεχων μορφή). Ο σκουλουδης ήταν συνδαιτημωνας με όλους τους μεγάλους ευεργετες, και κυρίως με τη μεγαλύτερη “μορφή” ευεργετη το Βασίλη ζάχαρωφ. Φαντάσου ότι ο μύθος ωνασης είναι καμία σαρανταρια σκαλιά κάτω σε μυστήριο, γοητεία, μύθο από τον ζάχαρωφ. Εκεί να δεις ευεργετης, κολλοσιαιων διαστάσεων.

  28. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Οπως και να έχει,δεν κάνουμε “αγιογραφίες” εδώ. Μέγιστα παλιοτόμαρα και οι τεθνεώτες,πολεμοκάπηλοι,καταχραστές,κλεπταποδόχοι,αρχαιοκάπηλοι κλπ. Οι συμφορές τις οποίες προκάλεσαν πολλοί από αυτούς- ενας εξ αυτών και ο “μυστηριώδης” όπως λένε, (η πρακτοράτζα των Αγγλων λέω εγώ) Βασίλης Ζαχάρωφ,-ανυπολόγιστες.
    Απλά αναφέρουμε την ειδοποιό διαφορά σε σχέση με τους κατοπινούς και σημερινούς ταρνανάδες “μεγιστάνες” οι οποίοι έκτός από όλα εκείνα τα επίθετα τα οποία συνόδευαν και τους προκατόχους τους,επιπλέον είναι και τενεκέδες ξεγάνωτοι.
    Πολλοί γόνοι μάλιστα εξ αυτών, σημερινοί 30άριδες δηλαδή-όχι όλοι φυσικά,υπάρχουν και εξαιρετικά παιδιά μεγαλοαστών-είναι πραγματικά κωλόπαιδα. Με αγορασμένα πτυχία-ας είναι καλά οι χορηγίες του μπαμπα στο ιδρυμα- με κάτι “ανθρωπιστικές σπουδες” (πρασινοοικολογια,”κοινωνική ψυχολογία των τερμιτών”, διδακτορικά για “περί της πεπαλαίωσης της κατσαρότριχας” και μεταπτυχιακά στον τομέα “αειφόρος ανάπτυξη δια της πεοκρουσίας” κλπ-κλπ. Οτι δεν χρειάζεται πραγματικό “στρωσιμο” και διάβασμα δηλαδή). Αγενείς, με μια έπαρση παραδειγματική (κληροδοτημένη δηλαδή από τους πιθήκους γονείς)με υβριστικό ζειν (με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου) και βουτηγμένοι στη κόκα.
    Ξεπερνάνε σε ξετσιπωσιά και τους Ρώσσους νεόπλουτους.
    Ιλαροτραγωδία.
    Τέλος πάντων.
    Αρκετά με δαύτους.
    Ας γυρίσουμε στα της ΑΕΚ
    Τί θα γίνει ρε παιδιά; Θα φέρει καμιά πρόταση κανένας παίκτης για να φύγει,ώστε να μπορέσει και ο “εγγυητής” να ελευθερώσει χώρο στο ρόστερ να κουβαλίσει κανένα Πακιστανό βαφτισμένο ορθόδοξο χριστιανό εξτρέμ, ή όχι;
    Αντε επιτέλους μπας και δούμε μπαλίτσα.
    Ολο Μπαρτσα και Λίβερπουλ και Αγιαξ… Αϊ στο διάολο πια. Βαρεθήκαμε.

  29. Ο/Η Koreas λέει:

    Στα της ΑΕΚ, μια χαρά πάνε τα πράγματα.

    Οι ρηξικέλευθες αλλαγές μια χαρά ετοιμάζονται.

    Από τον προπονητή που συνεχίζει στο προσεχή έτος, από τους ποδοσφαιριστές που φέρονται να μας ενδιαφέρουν καταλαβαίνεις ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι η πιο σκληρή από όλες τις προηγούμενες.

    Εμείς οι οπαδοί, ετοιμαζόμαστε για μια σύγχρονη ποδοσφαιρική μπομπότα, με σταφίδες και κονιακάκι κι όλα αυτά από λίγο. Ο προσεχής χειμώνας θα είναι δύσκολος, Ρωσικός.

  30. Ο/Η Spyros pontios λέει:

    Μάλλον φέτος θα δούμε σκοκο.

  31. Ο/Η spyros pontios λέει:

    Αληθεύει ότι η ΑΕΚ έγινε ουρά του ΟΣΦΠ στην αποδόμηση του Περέιρα; Με τι αντάλλαγμα;

  32. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven & Χρήστο

    Τελικά ο χοντρός ήταν ξεκάθαρος επί σαμαρά ήταν ποταμισιος. Εκείνο το “μάτι του” πάλι γυαλιζει, καλά τι πίνει; διαισθανομαι στη ΝΔ εμφυλιες υπογειες συγκρούσεις, γιατί άραγε;

    Σε μια εβδομάδα τετραπλες εκλογές με πολλούς υποψήφιους. Από ότι φαίνεται κι αυτή η νίκη θα είναι του λαού, του αλανθαστου φυσικά λαού.

    Εντωμεταξυ αύριο στις 7 η ώρα θα περιμένω να δω τη γαυρο ομάδα του μπάσκετ να πέφτει στην Α2, τι ωραία, του χρόνου να τους έχουμε αντιπάλους με το χαριλαο τρικουπη.

  33. Ο/Η spyros pontios λέει:

    Τετραγωνική σχέση Μητροπουλέων και όχι μόνο

    Απλό το ερώτημα: «Ποια είναι πλέον η διαφαινόμενη σχέση Βίκτωρα- Θωμά- Βακάλη- Αγραφιωτη»;
    Όλοι πλέον καταλαβαίνουν την απάντηση γι’ αυτό το τετράγωνο που σχηματίζεται.

    @steven

    ειναι οι μεταγραφες που λεγαμε και οτι μεταγραφες δεν γινονται μονο σε ποδοσφαιριστες?