ΓΙΑΤΙ (ΠΑΛΙ) ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ;

Αναγκαίον κακόν.
Tί είδους ΑΕΚ ήθελε-και θέλει- ο Μελισανίδης και τί ΑΕΚ τελικά βλέπουμε;
Δηλαδή ολο αυτό που παρακολουθούμε,είναι ένας σχεδιασμός που δεν βγήκε, ή τελικά αυτός ήταν εν τέλει ο στόχος; Δηλαδή μια ΑΕΚ στα μέτρα ορισμένων-έτερων-συμφερόντων που αλληλοσυγκρούονται;

Πέρσυ,με κείνα και με τα άλλα-ανεξαρτήτως του πως- τελικά η ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση. Με τον Χιμένεθ τέλος πάντων και με τους παίκτες που είχε τέλος πάντων. Ανεξάρτητα από το αν “ήρθε πιο νωρίς από όσο υπολογίζαμε” όπως ειπώθηκε από τον “εγγυητή. (άλλο πάλι και τούτο.Εχετε ξανακούσει για ομάδα που κάνει-υποτίθεται- κάθε χρόνο πρωταθλητισμό να παίρνει πρωτάθλημα “εκτός προγραμματισμού”; τέλος πάντων,κάνουμε πως το παραβλέπουμε).

Και τί θα ανέμενε για την φετεινή χρονιά ένας απλά λογικός φίλαθλος μα και κυρίως ένας που ασχολείται ενεργά με τα της ομάδας; Το αναμενόμενο και φυσιολογικό:Ακόμα καλύτερο σχεδιασμό,βασισμένο στην περσινή εμπειρία. Να κρατηθεί ο προπονητής με ακομα 1+
1 συμβόλαιο,αφού έχει ήδη κάποια-αναμενόμενη- εικόνα για το ρόστερ αλλά και για τις ελέιψεις του- και επίσης να παραμείνει ο κορμός αυτού με τις απαράιτητες προσθήκες οι οποίες θα είχαν υποδειχθεί από τον παραμένοντα στο πόστο του κόουτς.
Αυτό τουλάχιστον επιτάσει η λογική. (αυτά τα λέγαμε και όταν η ομάδα ανεβαινε κατηγοριες απο Γ στη Α. “καντε σχέδιο. Η μια χρονιά να “πατάει” στην προηγούμενη.Αντ’αυτου,ξεκινάγαμε από το “0” κάθε φορά,με κινησεις του “ποδαριού”,μεσοβεζικες φτηνές και τσαπατσούλικες).

Αντ’αυτού τί έγινε; Αποδόμισης. Εδιωξαν-με κάποια δικαιολογία του κώλου τέλος πάντων- τον Χιμένεθ (τον οποίο και εγω θεωρώ “λίγο” αλλά όπως είπαμε καλώς κακώς με αυτόν στον πάγκο περασε ο προηγούμενος πετυχημένος χρόνος- και επίσης,ακατανόητα και δίχως λογική (αν δεν αναζητήσει κάποιος εξωαγωνιστικούς λόγους) απεμακρυνθει ο ιδιόρυθμος μεν χρησιμότατος δε Βράνιες, ήρθαν κάτι “γιούγκοι” του πεντοχίλιαρου” (όταν υπήρχε χρόνος δεν υπήρχαν λεφτά και όταν βρέθηκαν λεφτά δεν έμενε χρόνος για μεταγραφές. Πολύ βολικό σενάριο.
Μπήκε στον “πάγο” με ακατανόητα “γυμνάσια” ο Γιόχανσον, όπως το παιδί ήταν αριστος επαγγελματίας και επίσης χρήσιμο εργαλείο στο γήπεδο, στον “πάγο” ο επίσης αρτιος επαγγελματικά και επίσης χρήσιμος Σιμόες,και για κερασάκι στην τούρτα,αντι του “ψημένου” Χιμένεθ προσελήφθει ο…Ουζουνίδης, ο οποίος είναι εντελώς άπειρος σε πρωταθληματικό πάγκο.Συντηρεί ομάδες. Δεν έχει μάθει να τον κυνηγάνε παρά να “επιβιώνει”. Και όταν σιγουρεύτηκε ότι η ομάδα δεν πάει για τίποτα (δηλαδή όταν απομακρύνθηκε η πιθανότητα πρώτης θέσης) άρχισαν οι διορθωτικές κινήσεις, δήλαδή ότι έπρεπε να γινει το περασμένο καλοκαίρι. Ξαναφέρνουν Χιμένεθ,ξανααναζητάνε Βράνιες,επαναφέρουν Σιμόες κλπ.
Αυτά τα κάνει κάποιος μόνο όταν α) είναι βλαξ, β) έχει άνοια, και γ) έχει λόγους που άπτονται συμφερόντων. Διαλέξτε.

Μήπως τελικά κάτι τέτοιο “οραματιζόταν” για φέτος ο έχων παρει το “αναπάντεχο” και “εκτος προγράμματος” πρωτάθλημα Μελισσανίδης;
Αν ενστερνηστούμε τα όχι αστήρικτα σενάρια που ήθελαν οπωςσδήποτε-και για λόγους που ξεφεύγουν από τον ποδοσφαιρικο μικρόκοσμο- πρωταθλητή φέτος τον ΠΑΟΚ του Βορρα και δεδομένου του βασικού νόμου της επιχειρηματικής ζούγκλας που θέλει να μην υπάρχουν “εχθροί” και “φίλοι” παρά μόνο κυλιόμενα και εναλλασόμενα συμφέροντα,τότε άνετα οδηγούμαστε σε συμπεράσματα τα οποία είναι προφανή και τα οποια -τουλάχιστον- δεν βιάζουν την λογική.

Είναι αδύνατον να γνωρίζουμε-και δεν χρειάζεται στο κάτω-κάτω- στην ολότητά τους το είδος και την πολυπλοκότητα των συμφερόντων που “παίζονται” και τα απόνερα των οποίων τα βλέπουμε στις βαθμολογίες.
Αλλά είναι λυπηρό να βλέπεις την ΑΕΚ να μη τρέχει “με τα όσα” παρά να παριστάνει τη πλύστρα στην αυλή. Πραγματικά λυπηρό.

Θα ήτα αυθαίρετο να ορίσουμε το “να γιατί έγινε αυτό” και “να για ποιο λόγο” συνέβει το άλλο.
Είναι όμως καταφανές πως “κάτι τρέχει με τη Μαίρη”. Οχι την Παναγιωταρά.

Ο μιστερ “αγοράζω την Μπαρτσελόνα άμα λαχει”, έχοντας και το-επίσης ανέλπιστο-20άρικο του C.L δεν έβαλε “μία” φέτος στην ομάδα. Αντι αυτού,την ναρκοθέτησε με συρε και έλα, πηγαινέλα και σούρτα-φέρτα. Σαν να οδηγάς με σηκωμένο χειρόφρενο δηλαδή. Νομίζω αυτό είναι πασιφανές πια,εκτός και άν κάποιος φοράει κατακίτρινα γυαλιά ή είναι “Κετσετζόγλου”,δηλαδή βγάζει τα προς το ζειν κρεμασμένος στο βρακί του “μεγιστάνος”.

Το άλλο-θεόρατο- λάθος,είναι η αδιαφορία, για να μη πω καλύτερα η αποστροφή που δείχνει η επίσημη ΠΑΕ (με λόγια πράξεις και κυρίως “παραλείψεις”) για την πλατιά μάζα (δεν μου αρέσει η λέξη αλλά τέλος πάντων) των ΑΕΚτζίδων. Των “νοικοκυραίων” που θα έλεγε και ένα πολιτικό κόμμα.
Το 95% του κόσμου της ΑΕΚ αφήνει παγερά αδιάφορο τον “μπαχαλάκη” “εγγυητή” και αυτό αποτυπώνεται σε νούμερα. Αμέτρητες τιμωρίες έδρας και διαφυγόντα κέρδη από το εσκεμένο μή συμμάζεμα των χρήσιμων μπαχαλάκιδων πού όταν σφυρίξει το αφεντικό φωνάζουν “παρόν” (οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκουν εργοδότες δρώντας ως παρακρατικοί τις ελευθερες μέρες).

Δεν μιλάμε πια απλά για απάθεια,αλλά για σχεδόν επιβράβευση τους εκ μέρους της ΑΕΚ η οποία-υποτίθεται- “αιμοραγεί” με ΄χίλιους τρόπους εξαιτίας τους με κυριότερο κόστος την απομάκρυνση των μη άρρωστων δηλαδή της συντρηπτικής πλειοψηφίας του κόσμου, ο οποιος οσάκις προσπάθησε να γεμισει το γήπεδο σε τελικους κυπέλου ντέρμπυ κλπ, έχει φύγει αγκαλια με τα παιδιά του κλαμενος απο δακρυγόνα,κυνηγημένος από μηχανάκια και ψάχνοντας γωνιές να αποφύγει πέτρες μαχάιρια και φωτοβολίδες.

Πραγματικά ανήκουστο. Και κυρίως αυτοκαταστροφικό. Είναι π.χ. σαν να αυτοσαμποτάρει μια εταιρεία με επικίνδυνα υλικα ένα προιόν της με σκοπό να απομακρύνει υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες της. Ειναι δυνατόν; Φυσικά και είναι,όταν ο “εγγυητής” της εταιρείας δεν δίνει δράμια για την πελατεία και άρα για τα έσοδα ΤΗΣ παρά μόνο για τα έσοδά ΤΟΥ. “μα αυτά δεν είναι αντίστοιχα”; θα αναρωτηθεί κάποιος.ΟΧΙ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του ανθρώπου,ΟΧΙ.

Είναι άλλα τα συμφέροντα της ΑΕΚ-ποδοσφαιρικά και εταιρικά- και ΑΛΛΑ τα συμφέροντα του Μελισσανίδη.
Οταν αυτά συνάπτονται,έχομεν όφελος.Κοινό. Οταν όχι-που είναι το σύνηθες-έχομεν ετεροβαρές κέρδος,με ζημειωμένη την ΠΑΕ. Τα έχουμε δει αυτά και στο παρελθόν. Και μάλιστα με συνέπειες όχι απλά τρέχουσες και ανασχέσιμες,αλλά μακροχρόνιες.

Ο άνθρωπος αυτός,είναι ικανός να ανατινάξει ένα οικοδομικό τετράγωνο για να πάρει από το φούρνο τζάμπα ένα σάμαλι.

Φυσικά-για όσους παρακολουθούν χρόνια τον χώρο αυτό- κάποιος θα πει: “μα καλά,εσύ ρε μεγάλε δεν είχες φάει τα λυσσακά σου και κυρίως ο έχων την ευθύνη του χώρου αυτού,όπως και οι σταθεροί-τότε- γράφοντες περί της αναγκαιότητας της επανόδου του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ; Από το 2009 όντως αυτό λέγαμε από έδω. Και αυτό υποστηρίζω ακόμα και τώρα.Τουλάχιστον αναφερόμενος στον εαυτό μου. Ποιο; Οτι “ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ,ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ”.Το γράφω και με κεφαλαία. Αυτό έγραφα τότε. Προσέξτε την γραφή: “μοναδική διαφαινόμενη”. Οχι “ιδανική” και άλλες δυθυραμβικές προεκτάσεις. Διαφαινόμενη,ανάμεσα στις τόσες-θα θυμάστε-” λύσεις” που παρουσιάζονταν (από ποιους άραγε;) μεταξύ των οποίων ο Μπομπ Κοζώνης, κάποια Σαμπαχτσί Χόλντιγκ, κάποια Πετιτ Σατο,κάποιος Κινέζος από κάποια “Τέντα”, και κάποιος Βιντιάδης που πέταγε με το ελικόπτερο πάνω από τα “άγια χώματα” (τί έχουμε ζήσει θεέ μου!) κλπ-κλπ.

Εν μέσω διοικουσών επιτροπών Παππά, με “σαπόρτερς”, με γιαουρτάδες μπροστινούς,με Δημητρέλους που έτρεχαν να σφραγίσουν εισητήρια Σαββατοκύριακα, και ένα κάρο άλλους ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΕΣ, που έπρεπε να μεσολαβήσουν,μέχρι να έρθουν τα “Πανθρακικά” και να αναλάβει να
σώσει τη “Λόλα” από τη φωτιά ο “Καρνέισον”. Που παρίστανε και τον δύσκολο και έβαζε την “Οριτζιναλ” με προεξάρχοντα τον-εξαφανισμένο και μάλλον εξασφαλισμένο- Χατζιχρήστο να του κάνουν τεμενάδες σε ταβέρνες.

Εν μέσω αυτών των τραγελαφικών-και έχοντας φυσικά την αίσθηση της σκληρής πραγματικότητας, ότι αυτά τα συσσωρευμένα χρέη της ΠΑΕ δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να αποπληρώθουν από κάποιον “τρελό ή λαμόγιο”, η πτώση της ομάδας,εκμεταλευόμενη υπάρχοντες νόμους και παραθύρια,στην Γ κατηγορία και το ξέπλυμά της και η επάνοδός της “ζερό” ήταν μονόδρομος. Ποιος καταλληλότερος να ασχοληθεί με τα “μπάζα”; Μα φυσικά ο Μήτσος. Ο οποίος είναι άριστος χειριστής χαοτικών καταστάσεων και περιπτώσεων που χρίζουν “αλυσοπρίονου”.

‘Ετσι λοιπόν,σχεδόν αναπόφευκτα-αναπόδραστα που θα έλεγε και κάποιος λόγιος-φτάσαμε στην εποχή Μελισσανίδη. Του “τραβάτε με και ας κλαίω”.
Ο οποίος αφού δεν κατάφερε το 2004 να μπει από την “πίσω πόρτα” της Ερασιτεχνικής στο σαλόνι της ΠΑΕ,περίμενε υπομονετικά (είχε και τόσες δουλειές ο άνθρωπος,έχτιζε παλάτια στην άμμο της Φουτζεϊρα) να γίνει το σπίτι ίσωμα και να αναλάβει όχι μόνο τζάμπα αλλά και με όφελος,την ομάδα. Την “καθάρισε”, την επανέφερε στην Α κατηγορία (μεγάλο κατόρθωμα κατά Κετσετζόγλου.Θα μπορούσαμε να λιμνάσουμε εκεί κάτω για πάντα. Δοξασμένο να είναι το όνομά του Σωτήρος) ανακαίνησε γραφεία,αγορασε μεταχειρησμένο πούλμαν, έβαψε τοίχους,”πήρε” κοψοχρονιά το προπονητικό,έβγαλε άδεια για το γήπεδο το οποιο θα ειναι έτοιμο σε κανένα χρόνο.

Και θα είναι το ατομικό μαυσωλείο ενός που αυτοπροσδιορίζεται μεγιστάνας αλλά δεν γίνεται δεκτός ούτε σε παρτίδα “μπριτζ” στα βόρεια προάστια,καταραμένος απο τζάκια και εκδιωγμένος απο την αριστοκρατία, κυνηγημένος αυτός ο Νίκος Ξανθόπουλος,παρόλο που έκανε λεφτά βγάζοντας δίσκους (μουσικούς και άλλους) δεν μένει παρά να “χωθεί” στην “Αγια Σοφία” της λαικότατης Νέας Φιλαδέλφειας,η οποία μετά θάνατον φυσικά θα μετονομαστεί σε “Δ.Μελισσανίδης”. Μπράβο του.

Αυτός λοιπόν ήταν ο μονόδρομος.Να “επανέλθει” η ΑΕΚ. Το ότι αργότερα θα γινόταν άρμα συμφερόντων αυτό νομίζω ήταν εκ του αναμενομένου. Δεν είμαστε αιθεροβάμωνες. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με τον Μελισσανίδη.Ξέρεις πολύ καλά πως θα πληρώσεις πολύ ακριβά (κυριολεκτικά και μεταφορικά).Αλλα τα έξοδα του χειρουργείου και της ομάδας των γιατρών,όπως και η αποκατάσταση είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Το ότι τώρα,δηλαδή εδώ και 2-3 χρόνια διαφωνούμε-εγώ τουλάχιστον- με την αγωνιστική εικόνα και κυρίως με την προοπτική την αγωνιστική και ακόμα πιο κύρια με την ερασιτεχνική, και προσωποπαγή στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος και τις μικρότητες που μετέρχεται ο-κουρασμένος και γηρασμένος πια-Μελισσανιδης,νομίζω είναι δικαίωμά μου.

“Δουλειά του” θα μου πεις. Ο.Κ. Εγώ δεν είπα ότι είναι δουλειά δική μου. Ας κάνει ότι του κατέβει και κυρίως ότι του απομένει-γιατί περιθώρια πια δεν υπάρχουν. Ουτε χρονικά,ούτε οικονομικά.
Αλλά νομίζω ότι μπορώ να λέω την άποψή μου,ε; Οπως όλοι μας φαντάζομαι. Θα μου πεις “κάθε γνώμη είναι σαν μια κωλοτρυπίδα” όπως είχε πει κάποιος. Ε,δεν βαριέσαι.

Δεν διεκδικώ κάτι.Ούτε και σαμποτάρω κάτι. Αν τα βλέπουν εκεί στην ΠΑΕ καλά καμωμένα,έχει καλώς. Την ΑΕΚ που με αυτήν μεγαλώσαμε,την έχουμε κλείσει ο καθένας στην ψυχή του. Την τωρινή, ας την βάλουν στον κώλο τους και ας παίξουν χίλια παιχνίδια,κάθε ειδους, μπροστινοί και πισινοί. Οι παιδικές μας αναμνήσεις “έγραψαν” και “φύλαξαν” ότι έπρεπε.
Το δούλεμα όμως δεν το γουστάρω. Το απεχθάνομαι βρε αδερφέ.Εστω και ακραιφνώς. Πόσο μάλλον όταν είναι τόσο προφανές και “αδούλευτο”, όπως καλή ώρα με τούτους τους μασκαράδες που την χρησιμοποιουν άλλωτε ως κωλόπανο και άλλωτε ως ιερά σινδόνη,ανάλογα τα συμφέροντα.

Αλλος ένας λοιπόν “σωτήρας” του έθνους-ή μερους αυτού- ολοκληρώνει τον κύκλο του και άλλη μια λαμπρή σελίδα θα γραφτεί στα κοσμικά της “Εσπρέσο”, όπως και ακόμα ένα μέγαρον δια λαική χρήση θα αποκτήσουν οι λαικοί άνθρωποι, ο “μεσος άνθρωπος” ντε, ο οποιος θα ευχαριστεί τον “ευεργέτη” του,όπως τόσους και τόσους φιλοτομαριστές στο παρελθόν, που ήρθαν στη ζωη με μόνο σκοπό το ατομικό κέρδος,αδιαφορόντας για τα πάντα.
Επαιξαν,”τζογαραν” έριξαν κανόνια,γέμισαν φεσια,γάμησαν, ήπιαν,ότι έπιασαν το ρίμαξαν και στο τέλος εκειδευθηκαν δημοσία δαπάνη παρακάλω,έχοντας οι περισσότεροι προκάμει να χτίσουν-με ξένα λεφτά φυσικά-την προσωπική τους “εκκλησία”, ή “ίδρυμα”.
Κατά βάση μιλάμε για “ιδρυματικούς” ανθρώπους δηλαδή.
Γιατί ο κόσμος έχει αλάνθαστο κριτήριο. Είναι μέγας τιμωρός και κυρίως έχει τρομερό ένστικτο.

Συγνώμη για το μακροσκελές.
Καλές εκλογές παιδιά και καλό βόλι.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

41 Responses to ΓΙΑΤΙ (ΠΑΛΙ) ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ;

  1. Ο/Η Koreas λέει:

    Ο μελ ακούγεται θα λανσάρει t-shirt με logo:

    ” Why always me? “

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “koreas”: Είναι καλύτερο από τό “i wiil make AEK pagosmia”.

  3. Ο/Η nikos λέει:

    Για να υπαρξει προγραμματισμος πρεπει να υπαρχουν λεφτα.

    Ο τυπος δεν διαθετει σαλιο. Δεν ειναι απλα οτι δεν βαζει αρκετα, εδω μιλαμε για τον αφραγκο Ωναση, τον ξυπολυτο πριγκηπα.

    Παροτι λοιπον ειναι ασχετος απο μπαλα (εχει μεινει στο 1994), παροτι αποδεικνυεται σοκαριστικα ασχετος στο επιχειρειν (προφανως μετα τις πρωτες γερες μπαζες στις δουλειες του, εβαλε καποιους διπλα του και τον εσπρωξαν -για να μην το παω σε πξο προχωρημενα σεναρια οου παντα ακουγονται-), αυτα ειναι δευτερευοντα.
    Το θεμα επιπλεον βεβαια ειναι οτι διοικει χωρις καν να βαζει μερος των εσοδων. Περιμεναμε τοσα χρονια μπας και βρεξει λεφτα στα ταμεια κι οταν εβρεξε περισυ, αποφασισε (κατα δηλωση του) να μην βαλει ουτε το 10% στην ομαδα.

    Πρωτευον λοιπον ειναι το οικονομικο. Μιλαμε για τον μοναδικο στα χρονικα φερομενο ως μεγιστανα, που δεν βαζει ευρω κι αντιθετως αυτα που περισσευουν απο τα εσοδα τα βαζει στην αλλη δουλεια που εχει αναλαβει, το γηπεδο.

    Για το δε γηπεδο, γειασαν του μαγκα, κυριως για τις γνωριμιες του, με μια υποσημειωση ομως. Δεν ειπε ποτε οτι θα εσπρωχνε ολοκληρη 25αρα της ΠΑΕ εκει, για να το φτιαξει.

    Ο τυπος τελικα ειναι λιγος. Πολυ λιγος. Ανελαβε 2 δουλειες, γηπεδο και ΠΑΕ, και ανταπεξερχεται στην 1η με την (πολλαπλη) βοηθεια της 2ης. Εξαλλου αυτος ηταν ο σκοπος εξαρχης. Πεσαδα και γηπεδο.
    Και στα της ομαδας απλα σπρωχνει τον χρονο κοροιδευοντας. Για αυτο περισυ εσπευσε να τονισει οτι το κιουπι ηταν εκτος προγραμματος. Για να μη ανεβουν οι απαιτησεις.

    Και μην ακουμε συνεχεια οτι ναι, αλλα πηρε 1 πρωταθλημα. Για να το παρει ευθυγραμμιστηκαν οι πλανητες, απο day1 μεχρι Μαιο. Στα παντα. Και φυσικα δεν το διεκδικησε καμια αλλη χρονια, ουτε και προκειται να το διεκδικησει.

    Ειναι λοιπον γερασμενος, ασχετος , αλλα βασικα ειναι τζαμπατζης σπανιος. Κι ολα αυτα με ζερο ετσι? Δλδ δεν γινεται να τον κρινεις επι ισοις οροις με αυτους που ειχαν και χρεη στην πλατη (αλλοι κι αυτοι απο εκει βεβαια).
    Για αυτο τα κανει ολα λαθος, γιατι χωρις χρηματα δεν μπορεις να προσλαμβανεις σοβαρο προσωπικο, αλλα κι οταν καποιοι φθηνοι εκ του προσωπικου σου βγαινουν, μετα δεν μπορεις να πληρωσεις την υπεραξια.

    Αυτα τα ολιγα απο μενα, για τον μεγιστανα του γλυκου νερου.

  4. Ο/Η nikos λέει:

    « . Διαπίστωσα διαφορά στη μεταξύ μας φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο, που έγκειται στο ότι εγώ εκτιμώ ότι η ΑΕΚ χρειάζεται ριζικές λύσεις και γενναία χρηματοδότηση προκειμένου να δημιουργήσει τις απαραίτητες για την ιστορία της προϋποθέσεις πρωταθλητισμού και ότι δεν της είναι αρκετή ακόμη και η ορθολογική διαχείριση των εσόδων της,όταν μάλιστα με τις σημερινές συνθήκες θα υπολείπονται σταθερά των αντίστοιχων εσόδων των ανταγωνιστών της. ».

    Αυτα δηλωσε επισημως και ΓΡΑΠΤΩΣ ο συγκεκριμενος τσαρλατανος το 2009.

    Και το 2013 μπηκε και ειπε “θα κανω διαχειριση”.

    ο τυπος δεν εχει μπεσα, ουτε στα πιο απλα πραγματα. Κι εμεις καθομαστε κι αναλυουμε τι και πώς.

    μιλαμε τωρα επειδη θα φτιαξει το γηπεδο (με τις γνωριμιες του και με λεφτα κυριως των αλλων), εχει γονατισει εναν ολοκληρο οργανισμο, εδω κι 6 χρονια. Κι επεται συνεχεια. Πηρε στο ενδιαμεσο κι ενα πρωταθλημα σουπερ λιγδας κατα τυχη και κατι τρεχει στα γυφτικα.

    ο τυπος ειναι μεγιστανας του γλυκου νερου, ειναι ο ξυπολυτος πριγκηψ, ειναι ο αφραγκος Ωνασης.
    Προκειται τελικα για σπανια περιπτωση αρλεκινου.

  5. Ο/Η Koreas λέει:

    “ΘΑ σε κάνω βασίλισσα” από την ομώνυμη ελληνική ταινία, ίσως είναι το πιο κατάλληλο.
    αλέκος σακελλάριος στα καλύτερα του.(ο κυριος Πεϊζάνης ,ο φουκαράς καραφλός συνταξιούχος).

    Η ακόμη ακόμη καλύτερα: “θα σε κάνω barcelona” , από τη γνωστή φράση του επενδυτή – μεγιστάνα.

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Νικος: Μπα,είναι κι’άλλοι,ένα κάρο. Απλά είναι λιγότερο γνωστοί. Μακάρι να ήταν σπάνιο δείγμα. Θα ήταν και καλυτερος ο κόσμος.
    Αυτός είναι ας πούμε ΤΟ καλύτερο δείγμα καιροσκόπου,μιλώντας για την σύγχρονη Ελληνικη πραγματικότητα.
    Γιατί παγκοσμίως δε φτουράει. Υπάρχουν κάτι “καρχαρίες”, άλλο πράγμα.

  7. Ο/Η Koreas λέει:

    @nikos

    Εσυ το τερμάτισε ς, υποστηριζεις ότι ο μελ δεν έχει μια;

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Η ΑΕΚ πλέον δεν χρειάζεται “γενναία χρηματοδότηση” αλλά -μιας και είναι αυτός που θα έπρεπε να φανεί
    “γενναίος”- χρειάζεται “χρηστή διοίκηση” δηλαδή “να ζει με αυτά που βγάζει”.
    Και η πλάκα είναι ότι η ΑΕΚ δεν ζει ούτε καν με αυτά που βγάζει. Βλέπεις έτυχε πέρσυ να βγάλει περισσότερα από όσα χρειάζεται. Και ποιος ιδανικότερος από το να την μάθει οικονομία παρά ο Μήτσος.
    Ο Γιούνκερ της ΑΕΚ.
    Ο πατέρας που έχει ανοίξει λογαριασμό στο παιδί και μαζέυει λεφτά για το στρατιωτικό του. Το πιο πιθανό είναι μετά από δεκαοκτώ χρόνια,το παιδί όχι μόνο να μην έχει ούτε τσιγάρο στη σκοπιά,αλλά να έχει επωμιστεί και τα χρέη του “γέρου” ο οποίος θα έχει εξασφαλίσει μια “γενναία” σύνταξη.

    Αν ήταν γεννημένος στη Γαλλία το ονοματεπώνυμό του θα μπορούσε να ήταν “Metalefta Tonallonon”. Για την ακρίβεια: Meautalefteau Tognallonnogne. Παρλεβου Φρανσέ.

    Και τα “μεγιστάνας” παρακαλώ σε “εισαγωγικά” και με ειρωνικη διάθεση πάντα, καθότι μεγιστάνας οικονομικός είναι π.χ ο Γκέιτς ή ο Μπάφετ, όπου άνετα μπορούν να προσλάβουν τον Μελισσανίδη για σοφέρ,μιας και ξέρει και τη δουλειά.

  9. Ο/Η nikos λέει:

    @Koreas

    Δεν ισχυριζομαι οτι δεν εχει μια, ειδικα σε σχεση με εναν μεσο ανθρωπο, αυτο θα ηταν αστειο να το ισχυριστω.

    Ισχυριζομαι οτι ειτε δεν θελει, ειτε δεν μπορει (ή πιθανως ουτε θελει ουτε μπορει) να βαλει λεφτα στην ΠΑΕ ΑΕΚ.
    Και ακομα και στο γηπεδο, τα 10-15 που ειναι τα μονα που στην τελικη εχει υποσχεθει τοσα χρονια, αμφιβαλλω αν θα τα βαλει τελικα και δεν θα βρει τροπο να τα μαζεψει πισω.

    Εχουμε δει τοσα χρονια Βαρδινογιαννη (στα 80s – αρχες 90s μια χαρα εχωνε), Κοκκαλη, Μαρινακη, Γιαννακοπουλο, Σαββιδη.

    ΟΛΟΙ τους καποια στιγμη βρωντοφωναξαν οτι το κουνανε το χρημα. Ανεξαρτητα αν το πηραν πισω τελικα, επενδυσαν παντως.
    Τουτος εδω, στα της ΠΑΕ, δεν εχει και καμια σοβαρη διαφορα (στο οικονομικο παντα) απο τον Αδαμιδη.
    Ε, δεν το εχω ξαναδει αυτο το πραγμα. Αρα ή δεν του περισσευουν ή ειναι αρρωστημενος καβουρας.
    Το αποτελεσμα το ιδιο, οπως και να εχει.

  10. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Και να σκεφτείς ότι τα καβούρια είναι ακριβά ως έδεσμα.
    Τί παράξενο πράγμα.

  11. Ο/Η Koreas λέει:

    @nikos

    Το μελ τον έχουμε περάσει γενιές δεκατεσσερεις και καλά κάνουμε και θα συνεχίσουμε να τον περνάμε, γιατί θέλουμε την πραγματικη εκτόξευση της ομάδας. . Η κοινή συνισταμενη όλων των απόψεων ( εκτός εξαιρέσεων) νομίζω ότι μας έχει οδηγήσει σε αρκετά συμπεράσματα τα οποία έχουμε πει εδώ μέσα.

    Πέρα όμως από αυτό κράτα δύο πραγματάκια για να δώσουμε και την πραγματικη διάσταση της κουβέντας μας, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη :

    1. Ο μελ για τα ελληνικά δεδομένα και για αυτοδημιουργητος είναι τεράστιο πορτοφόλι.

    2. Ως ποδοσφαιρικός παράγοντας ( του διαχρονικά ελληνικού πάντα ποδοσφαίρου) όλους αυτούς που ανέφερες Ιβάν, Βαγγέλας, βαρδη, τους έχει για φούσκαλες στον καφέ του. Με τον κοκκαλη εντάξει μπορεί να συγκριθεί.

  12. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δεν ζήτησε κανένας- μυαλωμενος τουλάχιστον- να “ανοίξει το πορτοφόλι του”. Αυτό είναι δικό του.
    “Μα και η ΠΑΕ είναι δική του” θα πει κάποιος.
    Λάθος. Δεν τον βλέπω πουθενα στο ΔΣ ούτε και σε καμιά καρέκλα.
    Και εκτός αυτού, ποιος ιδιοκτήτης-έστω και σκιώδης- καταδέχεται να αυτοπεριορίζει το προιόν του,προκρίνοντας εκείνο κάποιου άλλου ανταγωνιστή του;

    Εγώ ξέρω ότι “η αγορά είναι αμείλικτη”. Στην περίπτωση της ΑΕΚ τί γίνεται; Εγινε ΜΚΟ;

    Αλλα από τα φετεινά υπερκέρδη,δεν μπορούσαν να κάνουν δυο-τρεις απολυτως αναγκάιες μεταγγραφές -όπως φαινόταν απ το καλοκαίρι και οι ίδιοι παραδέχονταν και όπως τελικά αποδείχθηκε;
    Τι κόστιζε; Αν βάλεις τα χαμένα λεφτά από τα κεκλεισμένων συν τα πεταμένα κατοστάρικα για κάτι “παλτουδιες” που κουβάλησαν τα τζιμάνια του οι Λυμπερόπουλοι και οι Μπαρμπαλιάδες,θα ερχόταν σχεδόν μία η άλλη Αντε να χρειαζοταν κανενα πεντακοσσαρικο παραπάνω.
    Αυτό ήταν. Περί αυτού επρόκειτω.
    Ποιος ο λόγος να μη μπεις με καλά όπλα για την διεκδίκηση ενός ακόμα “μη αναμενόμενο” τίτλο;
    Μήπως η φετεινος ήταν όχι απλά “μη αναμενόμενος” αλλά απολυτως απαγορευτικό να διεκδικηθεί; Λέω εγώ.
    Μήπως τον βόλευε και έτσι κι αλλιως; Με την φετεινή “σούπερ οικονομική χρονιά” και εκδούλευση πουλησε και λεφτά για το γήπεδο συγκέντρωσε. Με ένα σμπαρο δυο τρυγώνια.
    Για το καλό της ΑΕΚ πάντα. Που “θα έχει γήπεδο χωρίς δάνεια” όπως λένε και οι παπαγάλοι.
    ΠΡέπει να είναι η μοναδική ομάδα όπου όλο το ρόστερ της κοστίζει όσο περίπου και η κατασκευή ενός συρματοπλέγματος εργοταξίου. Ενα κοτετσοσυρμα δηλαδή.
    Θα πατήσει η ομάδα το γήπεδο και ο μεγαλύτερος και πολυτιμότερος παίκτης της θα είναι ο Μελισσανίδης. Και αυτό θέλει. Αλλος Μπάγεβιτς μας βρήκε.
    Ε,αυτό θα έχει.
    Καλοφάγωτα και καλόχεστα.

  13. Ο/Η Koreas λέει:

    Χρήστο

    Προσωπικά ο μελ μου έχει κόψει το γήπεδο και προετοιμάζω τον εαυτό μου να μην ανανέωσω και τη Nova (ίσως).

    Κυρίως όμως Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι μας φέρεται ολόκληρος ο οργανισμός αεκ σαν να είμαστε χιμπατζηδες.

    Άλλο αυτό όμως κι άλλο ότι ο μελ είναι αδαμιδης. Και στο κάτω κάτω της γραφής αν δε μπορεί τι απαιτήσεις έχεις;

  14. Ο/Η spyros pontios λέει:

    @Πίσσα και πούπουλα

    Αβυσσος η ψυχη του Μελ.
    Θα δουμε και φετος τι θα γινει.Θα φανει.Οχι πως πιστευω κατι καλυτερο απο την κοινη γνωμη.

    Εχει και μαζωξη με τους σουβλακοφαγους αυτην την εβδομαδα.Περιμενω να ακουσω τι μαλακιες εχει να μας πει.

  15. Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ λέει:

    Χαιρετω την παρεα δεν είμαι Μελισανιδικος αλλα νομιζω ότι πρεπει να τον συγκρινουμε με ολους οσους εχουν περασει από τον Ζαφειροπουλο μεχρι και σημερα λεφτα ειχε και ο Παπας και ο Νοτιας αλλα εφυγαν τρεχοντας από τον βουρκο του ελληνικου ποδοσφαιρου

  16. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς ΚΩΣΤΑΣ: Εφυγαν τρέχοντας γιατί “δαγκώθηκαν” από τους τερμίτες του “this is AEK”.
    Aυτό δεν σημαινει πως ο επόμενος πρέπει να “δαγκώνει” τον κοσμο.

  17. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    ΠΡος spyros pontios: Ποιοι είναι οι σουβλακοφάγοι;

  18. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς koreas: Το αν είναι ή όχι “Αδαμίδης” δεν με πολυενδιαφέρει. Από πλευράς πορτοφολιού και διασυνδέσεων ασφαλώς και δεν είναι.
    Απο πλευρας διαχείρησης,ποδοσφαιρικού θεάματος,υψους μπάτζετ,επιλογών και εν τέλει βαθμολογικής συγκομιδης,δεν νομίζω ότι απέχει από τις επιδόσεις του “γιαουρτα” δικηγόρου.
    Αν σκεφτείς μάλιστα τα μέσα που διέθεται ο ένας και αυτά που διαθέτει ο άλλος,τότε μάλον πρωταθλητής αναδεικνύεται ο δικηγόρος.
    Με αυτήν την έννοια λοιπον γίνεται η σύγκριση και και με καμια άλλη,αφου είναι περιττη,γιατί τα μεγέθη
    αυτα- κατα τα άλλα- είναι μη συγκρίσιμα.

    Ας υποθέσουμε ότι πέρσυ και φέτος ήταν στην θέση του ο Αδαμίδης ή ο Δημητρέλος π.χ. Με τον Μαύρο στον πάγκο η τον Κωστένογλου. ΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ;
    Δεν θα είχαμε πάρει το “μη υπολογισμένο” περσινο πρωτάθλημα; Η δεν θα περνάγαμε στους ομίλους;
    Πως ξέρουμε ότι και σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα ξανακοιμόταν ο Θεός; Η δεν θα είμασταν μείον 25 από την κορυφή.
    Και τέλος πάντων,με την τύχη και το “κορωνα-γράμματα” θα πηγαίνουμε ή θα γίνει κανένας σχεδιασμός της προκοπής με ορίζονται πενταετίας τουλάχιστον;
    Γιατί όταν ισχυρίζεσαι πως “ήρθε ένα πρωτάθλημα νωρίτερα από ότι υπολογίζαμε” σημαίνει πως έχεις βάλει κατω σχέδιο και πλάνο ανάπτυξης για την επόμενη (την φετεινή δηλαδή) η την μεθεπόμενη (δηλαδη την επόμενη) χρονιά.
    Βλέπεις κάποιο τέτοιο και δεν το βλέπω εγώ;

    Στου Κασίδι το κεφάλι πάει ο άνθρωπος. Μπουλντόζας είναι.
    Πες μου μια ασχολία του στην οποία να έχει βρεθεί επικεφαλής-και όχι απλώς-απλός μέτοχος- και έχει αποτελέσματα (βάσει σχεδιασμού εννοώ και όχι στιγμιάια ως αρπακτικό); Καμία.Nada. No one.

    Στην ΑΕΚ επανήλθε “ινα δοξαστεί ο Υιος του Ανθρώπου”. Δηλαδη για να αυτοβαυκαλιστει. Περιστοιχισμένος από τσανακογλύφτες και σφογγοκωλάριους ως επι τω πλείστον. Να λιβανίζεται από ΜΜΕ ηλεκτρονικά πλήρως ελεγχόμενα (και να λένε όπως μια αγράμματη γρια ενώ ακουγε τον παπα να διαβάζει την ωρα της λειτουργίας :”…και κλάσας ο Ιησους τους πέντε άρτους…” εκείνη μονολογούσε κάνοντας τον σταυρο της: “..την πορδούλα σου Χριστούλη μου…”

    Δεν χρειάζεται κάποιον “Πούτιν” ή κάποιον “Ερντογαν” η ΑΕΚ. Κάποιον που ζει και παίρνει δύναμη από τους τεμενάδες των υπηκόων.
    Υπό αυτήν την έννοια, θα έπρεπε να είναι αδιανόητη η έννοια “Μελισσανιδικός” ή “Παπαδικός” ή Ζαφειροπουλικός” κλπ. (κατα το “Μητσοτακικός” “Καραμανλικός” κλπ.) Προσωποπαγή συστήματα που αναζητούν τυφλούς παλαμακιστες οι προσδοκοκουτν στην αυτοεκπλήρωση της μαλακίας τους και ένα μέρος αυτών στο προσωπικό βόλεμα.

    Τώρα θα μου πεις,εδω κυβερνιούνται χώρες ολόκληρες από τέτοιους παρανοικούς,μια ποδοσφαιρική ομάδα τώρα; Ο. Κ. Σωστό. Και αυτό τί σημαίνει; Οτι πρέπει να το αποδέχομαι ως ορθό; Μη τρελαθούμε κι όλας.

    Κάθεται σαν το Δεσπότη στο Δεσποτικό της εκκλησίας και απολαμβάνει την δοξολογία η οποία γίνεται προς τιμήν του και επι τι ευκαιρία της παρουσίας του. Λιβανίσματα και γονυκλισίες.
    Δύσκολο πράγμα να παραμέινεις μη άφρων,έχοντας -όποια- ισχυ η δύναμη. Και ειδικά στα γεράματα, όταν δηλαδή βλέπεις ότι η κλεψύδρα τελειώνει. Και τα περιθώρια για τρελά γλέντια και γαμίσια έχουν στενέψει επικίνδυνα.Τί απομένει; Το “λιβάνισμα” και ο πληρωμένος θαυμασμός. Τα οποία υποκαθιστούν το γαμίσι.

    Προτείνω-για να αυτοικανοποιηθεί πλήρως- με τα θυρανοίξια του νέου γηπέδου- να κάνει την είσοδό του πανω σε μια ασπίδα την οποία θα κουβαλούν στις πλάτες τους οι “Κετσετζόγλοι”. Σαν τον Βεργκικεντορίξ.
    Αντε,να ικανοποιηθούμε όλοι.

  19. Ο/Η nikos λέει:

    Δεν μας νοιαζει ποσα λεφτα εχει ο Μελισσανιδης στην τελικη.

    Μας νοιαζει τι κανει με τα οποια λεφτα του στην ΑΕΚ.

    Εκει λοιπον επισημως μας ειπε οτι βαζει 10 με 15 για το γηπεδο και μεδεν στην ΠΑΕ. Ουσιαστικα αυτο εχει πει και οποιος θελει τον πιστευει για τα 10 με 15.

    Το 2009 εγραψα παραπανω τι μας ελεγε βεβαια, αλλα οκ, ποιος εχασε την σοβαροτητα του για να την βρει αυτος.

    Ε, τα μεδεν παραπεμπουν σε Αδαμιδηδες κι οχι σε λεφταδες, πως να το κανουμε.

    Απο εκει και περα ομως ειναι κακιστος και στην διαχειριση της ΠΑΕ. Διοικει ως μπακαλης με ποδοσφαιρικες γνωσεις 90s.

    Το δε εξοργιστικο ειναι οτι μερος του οργανισμου τον αποθεωνει κιολας για το γηπεδο κι αφηνει παλι την ομαδα σε 2η μοιρα. Λες κι εχουμε κι αλλα περιθωρια, λιγα εχουμε τραβηξει ως τωρα. Ή λες κι 1 πρωταθλημα -οπως ηρθε κι αυτο- μας φτανει φια αλλα 20 χρονια. Ρε ουτε πρωταθλητισμο δεν μπορει να κανει αυτος. Που αυτο ειναι το βασικο ζητουμενο στην ΑΕΚ στην τελικη. Απο τον πρωταθλητισμο θα ερθουν ξαιωτα πρωταθληματα και η ωραια μπαλα.

    Και λεγοντας για οργανισμο δεν μιλαω μονο για τους αρδ που ως γνωστον εξαγοραζονται με μια πιττα με σουβλακι (πχ χορηγια ΟΠΑΠ), αλλα και για μερος του κοσμου.

    Οποτε οκ, ξερω, δεν υπαρχει αλλος. Αλλα και τουτος, πλην γηπεδου, ειναι τελικα πολυ λιγος.

  20. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Κεφια είχε χθες ο Μήτσος. Αν κάτι μας λείψει όταν θα φύγει,θα είναι οι ατάκες.
    Υποσχέθηκε λιτότητα για τα επόμενα χρόνια.Αναμενόμενο.
    “φτιάχνω γήπεδο,προπονητικό,έχω ομάδα χωρις χρέη” κλπ-κλπ. Εχει έξοδα και γι αυτό μείναμε 25 ποντους πίσω. Τρέλες και αιδίες.
    Για μεταγγραφές: “δεν χρειάζονται ακριβές,γιατι θα υπάρχει αναταραχή στα αποδυτήρια,όταν ο μέσος ορος εκεί μέσα είναι 100-200 χιλιάρικα”. Πραγματικός κομμουνιστής.
    Για τα 13 χιλιάδες διαρκείας: “αυτά μπορέσαμε,αυτά κόψαμε”. Αντε βγάλε άκρη.
    Για τη βία στα γήπεδα “φταίμε όλοι εκτός από την πολιτεία και ειδικά εσείς οι δημοσιογράφοι. Δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε”. Εκλαψα.
    Για τον Ολυμπιακό που ψήφισε Λυσάνδρου: “δεν ξέρω,ρωτήστε τον Ολυμπιακό”. Ο.Κ καταλάμβαμε.
    Για τον Λουτσέσκου: “Αυτοί έχουν ντοκτορά στο κλέψιμο”. Τέλειο.
    Για τον Σαββίδη: “Δεν είπα μάο-μάο τους οπαδούς του ΠΑΟΚ αλλά αυτούς που καθυστερούσαν την απόφαση”. Εντάξει,καταλάβαμε. “Δεν υπάρχουν αδερφικές φιλίες.Ο θάνατός σου η ζωή μου”. Δεν μπορώ τα αίματα.
    Για τον Περέιρα: “Αν δεν διορθώσει τα λάθη του θα τον επικηρύξουμε”. (και θα πληρώσει την αμοιβή ο Μαρινάκης)
    Για τον Κούγια,θα διαβάσατε. Αποθέωση. Μονο δεν ξέρω τί εννοεί με το “θα τον βάλω στο τζάμι με το γράσο”. Ξέρει κανείς ρε παιδιά;

  21. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Αντε να φτιαξει το γηπεδο να ξεκουμπιστει γιατι καταντησε αηδια με τα γεροντικα παραλληρηματα

  22. Ο/Η Dimitris λέει:

    Για τον Αλέξη Κούγια: «Τώρα τον πήρα τηλέφωνο και του είπα να πάει να γ@@@@@. Ευχή του έδωσα… Την άλλη φορά που θα τον δω δεν θα τον πειράξω. Θα πω στα παιδιά να τον ξεβρακώσουν και θα τον αμολήσουμε. Είναι ψυχασθενής. Το παιδί είναι για κλούβα. Αλλά η μπάλα είναι που@@@@ και δεν τον κερδίσαμε να πέσει. Αλλά θα είναι ο πρώτος του χρόνου που θα πέσει επειδή τα έβαλε με την ΑΕΚ. Θα τον βάλουμε στο τζάμι με τον γράσο».

    Έπος! Αίσχος!
    Το κάθισμα στο τζάμι με το γράσο, ήταν μια παμπάλαιη μέθοδος μέτρησης του εύρους των οπισθίων κάποιου ”περίεργου” για τα δεδομένα των προ πεντηκονταετίας αλανιών. Φημολογείτο δε, οτι με τη μέθοδο αυτή εντοπίζονταν στο στρατό οι ως άνω ”περίεργοι” και φυσικά χαρακτηρίζονταν ανάλογα. Γεια σου ρε Μελισσάν… Τι άλλο θα ακούσουμε! Επιχειρηματίες με κλασική παιδεία!!! χαχαχα

  23. Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ λέει:

    Γρηγορα ξεχασαμε Αδαμιδη Δημητρελο Σταθη Ντεμη Τροχανα και μας μυριζει ο Μελισανίδης

  24. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ετσι είναι ο κόσμος. Αχάριστος.

  25. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Συμπέρασμα από τα (μόνα) αρμόδια χείλη: Φακές νερόβραστες, φάβα ορφανή και μόνιμα 3οι (στην καλύτερη). Εδώ που τα λέμε δεν έχει κι άδικο: Καλύτερα από τη Γ’ και τις εποχές Αδαμίδη…αυτό είναι αντικειμενικό. Ας φτιάξει λοιπόν το μαυσωλείο, ας δει αυτό το αγωνιστικό πτώμα να μπαίνει μέσα μετα βαίων και κλάδων, ας βγει πάλι ασθμαίνον τρίτο και κάπου εκεί τελείωσε η φάση, ας ευχηθούμε ότι ο εγωισμός του θα ικανοποιηθεί. Όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει (και το είδαμε κι εμείς με την μεταβίβαση στον Τροχανά), πηδάει από το καράβι με τις τσέπες γεμάτες με τα χρυσαφικά και ας πάει στο πάτο (ούτε τρίτοι δηλαδή).

    2004 – This is AEK > 2013 – ΝΕΑ (sic) ΑΕΚ > 2021 – ΑΕΚ “Ότι βρέξει ας κατεβάσει”

  26. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Δημήτρης: Α,αυτό είναι; Ωραία πληροφορία.
    Πάντως από πεζοδρόμιο,δεν πάσχουμε.Τρούμπασκέτη. Απολαυστικός ο διαχειριστής της ΠΑΕ.
    Αν οι κινήσεις ήταν τόσο αιχμηρές όσο τα λόγια,ίσως να είχαμε καλύτερη εικόνα αγωνιστικά.
    Αυτο που μένει εδώ και καιρό,είναι να ακούμε το Νίκο Φέρμα της ΑΕΚ και να βλέπουμε την ΑΕΚ του Μπακαλόγατου.
    Καλείται να διαχειριστεί μια εταιρεία με σβυσμένα χρέη και ζερό,με εξασφαλισμένα τα μινιμουμ έσοδα εκ των προταίρων και να χαλάει 99 απο τα 100 (δηλαδή τα 30 από τα 100) με μονη προυπόθεση η ομάδα να μη πέσει αγωνιστικά στην Β κατηγορία (δηλαδή απλά να είναι “ανταγωνιστική”,με ότι και αν σημαίνει αυτό).

    “δεν σας δινω αναφορά” και “θα κάνω αυτό που έχω στο μυαλό μου” και “δεν κάνω γραμμάριο πίσω” (πρώτη φορά το ακούω αυτό) και “δεν καταλαβαίνω τίποτα” και “σας αρέσει δεν σας αρέσει”κλπ-κλπ
    Σώπα ρε μεγάλε. Κατέβα απ’το άλογό σου. Λες και χεστήκαμε αν “ακους” ή δεν “ακούς”.Στραβόξυλο.

    Η αποθέωση ήταν το “δεν πρόκειται να κάνουμε επίδειξη πλούτου”.Είπε και αναχώρησε πάνω σε ένα γαιδουράκι. “Ολιγαρκής αφθονία” και εδώ. Για όλα υπάρχουν δικαιολογίες. Καλή διάθεση να υπάρχει.

  27. Ο/Η DNAEK λέει:

    Και νέα μονάδα μέτρησης της απόστασης κατά τον Μήτσο.Το γραμμάριο.”Δεν κάνω γραμμάριο οπίσω”
    Καλά έχουμε ακούσει και το ”ενα τσιγάρο δρόμος” που ανάλογα αν περπατάς η κινήσαι με αυτοκίνητο μπορείς να υπολογίσεις πάνω κάτω την απόσταση.
    Το 10 γραμμάρια δρόμος πώς ερμηνεύεται;

  28. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο paok.χρηστο καλησπερα.καλα απο ολλα τα τζιμανια που μαζευτηκαν εχθες δεν βρεθηκε να ρωτησει ενας ρε συ προεδρα αυτες ολλες οι κουρσες που εχεις στη κατοχη σου το ιδιο τρεχουν με σουπερ και 100 οκτανια και το ιδιο με απλη?αλλα τι ρωταω εδω πανω οι δικοι μας προσπαθουσαν να μας πεισουν για τη συμβολη του τζαβελα στο καλο κλιμα στα αποδυτηρια.τελικα παντου τα ιδια ειναι.

  29. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς paok:Καλησπέρα αδερφέ.Τι να ρωτήσουν; Ποιοι να ρωτήσουν;Σα να δίνει συνέντευξη ο Τσίπρας στον Λιάτσο του κοντρα τσάνελ.
    Να ακούσουν κανένα καντίλι μεσημεριάτικα; Το στομα του είναι βόθρος. Αλλα όσο να΄ναι,αναφερόμενος στον Κούγια, νομίζω τα θέλει ο κώλος του δικηγόρου.

  30. Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ λέει:

    Ο μονος που μπορουσε να φταξει το γηπεδο με τον Βασιλοπουλο εναντιον με προσφυγες από κατοικους είναι ο Μελισανίδης γηπεδο καινουριο δεν εφιταξε ο Βαρδινογιάννης ουτε ο Φιλιππου ουτε ο Κοκκαλης αυτό πρεπει να του πιστωθεί .

  31. Ο/Η Αλεξης λέει:

    @Πίσσα και πούπουλα
    ”Στου Κασίδι το κεφάλι πάει ο άνθρωπος. Μπουλντόζας είναι.
    Πες μου μια ασχολία του στην οποία να έχει βρεθεί επικεφαλής-και όχι απλώς-απλός μέτοχος- και έχει αποτελέσματα (βάσει σχεδιασμού εννοώ και όχι στιγμιάια ως αρπακτικό); Καμία.Nada. No one.”
    Ενταξει τον εβγαλες και αποτυχημενο.
    Ειπες και μια αληθεια για τον κοσμο βεβαια. Οτι ειναι αχαριστος. Να δω τι θα εγραφες εσυ σημερα για την ομαδα σου που επρεπε κανονικα να εχει εδρα τα Λιοσια.

  32. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Κώστας:Toυ το έχω πιστώσει. Παραπέρα…;

  33. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Αλέξης: Οχι φυσικά.Αντιθέτως,είναι επιτυχημένος. Δεν χρειάζεται να το πω εγώ αυτό. Είναι πασιφανές. Ο Μελισσανιδης είναι ο όρισμός της διαδρομής “φτώχια-πλούτος”. Αλλο όμως το ένα και άλλο το άλλο.
    Εχω πει-γράψει-στο παρελθόν (όχι με αφορμή τον Μελισσανίδη,αλλά σε γενική κουβέντα περί “ευεργετών”) ότι έτσι πορεύεται ο κόσμος. Με μεγαλομανείς καρχαρίες που κατατρώνε τα πάντα και στο τέλος-όχι από τύψεις φυσικά αλλά και πάλι από μεγαλομανία-φτιάχνει και ο καθένας ένα μέγαρο,ενα ίδρυμα,ένα νοσοκομείο,ένα πανεπιστήμιο κλπ. και “χώνεται” μέσα. Μη και χάσουμε το κελεπούρι.
    Ευτυχως λέω εγώ που υπάρχουν και αυτοί,ειδικά για το ελληνικο κράτος μιλώντας,γιατί αν περίμεναμε από το ελληνικο δημόσιο,δεν θα είχε χτιστει ούτε κοτέτσι.
    Τώρα,για τους τρόπους και τα μέσα απόκτησης αυτών των κολοσσιαίων περιουσιών,με με ρωτάς καλύτερα. Τα ξέρεις προφανώς.
    Γιά μένα “μεγάλος” δεν είναι αυτός που δίνει κάτι-και πάλι από υστεροβουλία- από τα πάμπολλα που κατάκλεψε αλλά αυτός που δίνει “κάτι” από το υστέρημά του,το οποίο ίσως να του λείψει στο μέλλον. Καταλαβαινόμαστε νομίζω.
    Αλλο “δωρίζω” και άλλο δίνω “τζάμπα”.
    Δεν με αφορά καθόλου το “έχειν” αλλά το “είναι”.

    Οσο για το τί θα έλεγα αν η ομάδα μου είχε έδρα στα Λιόσια, θα έλεγα ότι: η ομάδα μου έχει γήπεδο στα Λιόσια. Τί θα πει αυτό; Θα ήταν λιγότερο “ιερό” από αυτό που χτίζεται σήμερα,ή από την περιοχή εξαρτάται και το ποδοσφαιρικό μέλλον της ομάδας και οι όποιες επιτυχίες της;
    Μήπως εχουν βρει και καμια κάρα κανενός πεθαμένου εκεί στα θεμέλια και μας την μοστράρουν σε καμιά προθήκη να την προσκυνάμε;
    Το “νταχάου” το ΟΑΚΑ φταίει που η ομάδα είχε την πορεία αυτή μετα το γκρέμισμα της παλιάς της έδρας στην Ν.Φ.;
    Μου είναι αδιάφορο το αν και που έχει έδρα η ομάδα. Μπάλα μπορώ να βλέπω,χωρίς σηκωμένα “χειρόφρενα”;
    Δεν μπορώ. Ε,ας πάνε να γαμηθούνε.
    Τι με νοιάζει αν πλουτίσει δέκα φορές ακόμα, ή αν πάει φυλακή στο μέλλον. Ποδοσφαιρικός σχεδιασμός ανάλογος του μεγέθους του ονόματος της ομάδας (αλλα και του γηπέδου που κατασκευάζεται) υπάρχει;Οχι.
    Η επειδή θέλει να φτιάξει τη “πυραμίδα” του ο “Χέοπας”,πρέπει να βαφτίζω τη φασολάδα κρέας και μάλιστα να μη βγάζουμε και άχνα μη και χάσουμε τον πολύτιμο “σωτήρα” και εμφανιστώ ως αχάριστος ή και υβριστής ακόμα;
    Τι μας λέτε μωρέ. Ανατρίχιασα.

  34. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστος : Μόλις γύρισα από Σεούλ κι έχω απολαύσει όλα τα γραπτά. Δεν κάνω γραμμάριο πίσω είναι έκφραση πετρελαιά. Φυσικά το υγρό έχει άλλη μετρική μονάδα, θα πεις. Όταν το πουλάνε στα βενζινάδικα…..

  35. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Αχνα βγαζεις και δεν σε σταματαει κανεις.Και δεν φαινεται να του πιστωνεις τα οποια εργα κανει μια 5ετια τωρα παρολα που λες το αντιθετο. Και αμα θελει να κανει το γηπεδο σαν ”πυραμιδα” ή σαν οτι αλλο θελει ειναι και ψιλοδικαιωμα του γιατι αυτος μπηκε μπροστα, αυτος βρισκει τα φραγκα που χρειαζονται για να γινουν ολα αυτα και ας θεωρησω αν και δεν το πιστευω οτι μπορει να τα καταφερνει χωρις να βαλει δικα του χρηματα.
    Αν ειναι και η ομαδα με μηδεν χρεη οπως λεει, αν και αυτο θα φανει στο τελος (εγω παντως το πιστευω) και σε 2 χρονια τελειωνουν ολα αυτα τα εργα τοτε παμε καλα. Και ναι δεν ειμαστε στα Λιοσια γιατι θα ειχαμε και την αναλογη ομαδα σε ολα. Δεν εχω κατι με την περιοχη αλλα η ν.φ. κατι το ”ιερο” εχει για την ομαδα μας. Εκει επρεπε να εχουμε γηπεδο και εκει το κανουμε.
    Εννοειτε οτι αγωνιστικα φετος ειμαστε μαυρο χαλι αλλα δεν ακουσες ποιος εχει την ευθυνη; Δεν ακουσες ποιος απετυχε; Ο ιδιος το ειπε. Δλδ να απαιτησουμε να σηκωθει να φυγει; Αυτος χαλασε αυτη την οποια ομαδα πηρε το πρωταθλημα για μενα δικαια, για σενα ισως το εκλεψε δεν ξερω, αυτος θα προσπαθησει να την ξανακανει ανταγωνιστικη.
    Εγω σε αυτο που τον κατακρινω ειναι οτι οι συνεργατες του φαινεται οτι ειναι ΄΄μικροι΄΄ για την ομαδα μας, δεν καταφερε να βρει καποιον να μπορει να τρεξει την ομαδα που να μπορει να τον βοηθησει να δει το ποδοσφαιρο που οντως ειναι διαφορετικο απο παλια. Συμφωνω με το Snitch οτι δεν καταφερε να κρατησει το μεγαλυτερο ποσοστο απο τον κοσμο που γεμισε το γηπεδο το 2015. Δεν εδιωξε τους αλητες.

  36. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Αλέξης: Φυσικά και κερδίθηκε πανάξια το περσυνό πρωτάθλημα,δεν ξέρω γιατί μου αποδίδεις αμφιβολίες για αυτό. Δεν ξέρω πόσο καιρό διαβάζεις στο χώρο αυτό,αλλά ουδέποτε το χαρακτήρισα διαφορετικά.
    Επίσης έχω πει “μπράβο” όταν άνοιξαν τα καινούρια γραφεία της ΠΑΕ, όπως και οι εργασίες στα Σπάτα, όπως και για το γήπεδο πολλές φορές έχω γράψει για το αν άλλος στην θέση του (και ειδικά οι Ντεμοαρμάδα) θα κατάφερνε ποτέ να πάρει άδεια πρώτον και να περατώσει δεύτερον γήπεδο εκει που υπήρχε το προηγούμενο.
    Επαναλαμβάνω,δεν ξέρω πόσο καιρό παρακολουθείς τον χώρο αυτό,αλλά εχουν γραφτεί από εμένα αυτα,εδώ και καιρό.
    Φυσικά δεν έχω τη ορεξη,να ανοίξω site και να αναρτω καθημερινό ρεπορτάζ “από τα έργα στα άγια χώματα και το μαγικό οικόπεδο” όπως λέει και ο αδέκαστος Κετσετζόγλου.
    Δεν θα κάθομαι σε κάθε ήττα να μετράω τις καινουριες κερκίδες και σε κάθε 4άρα να λέω “σηκώνεται ο τρίτος πυλώνας”. Χέστηκα.

    Το άν κάνει “πυραμίδα” δεν με ενδιαφέρει. Δεν με κατάλαβες. Δικάιωμά του. Δικά του τα λεφτά (μη γελάς) δική του και η αιώρα κατα μεσής της σέντρας.
    Το ότι αυτός “χάλασε” την περσυνη ομάδα ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ (φαινομενικά) και δίχως κάποια φανερό λόγο,αυτό είναι που περισσότερο γράφουμε και κουβεντιάζουμε εδώ μέσα. Οχι ότι είχε καμιά ομαδάρα,αλλά αντι να την βελτιώσει,την αποσυνέδεσε. ΓΙΑΤΙ; Καμια απάντηση υπάρχει;
    Γνώριζαν τις ανάγκες του ρόστερ. Γιατί αυτό αντι να βελτιωθεί,αντιθέτως ξυλώθηκε σαν πουλόβερ; Επαθε μαλάκυνση ο “εγγυτης”; Δεν νομίζω.

    Το “φταίω πρώτος εγώ” γιατί το λέει αφου είναι δικαίωμά του και ΄κανει του κεφαλιού του και δεν λογαριάζει κανένα; Νοιώθει τύψεις, ή απλά επειδή είναι τζάμπα οι αναλύψεις ευθυνών;

    “Mea culpa” είχε πει και μια άλλη ψυχή στο παρελθόν-όπως και εκει όμως-δεν επρόκειτο για λάθος αλλά για εσκεμένη και προγραμματισμένη ενέργεια.
    Επίσης η επάνδρωση του ποδοσφαιρικού τμήματος με “γνωστούς και φίλους” είναι επίσης άλλο ένα σημείο στο οποίο αναφερόμαστε συχνότατα εδώ μέσα. Και όχι μόνο φέτος αλλά 2-3 χρόνια τουλάχιστον. Φυσικά και αυτό είναι δικάιωμά του,αλλά εδώ βλέπω ότι αυτό σε “χάλασε”. Δεν θα έπρεπε. Δικαίωμά του δεν είναι,όπως και η “πυραμίδα”;
    Οπως καταλαβάινεις λοιπον,άλλα ενοχλούν εμένα,άλλα εσένα,άλλα κάποιον άλλον.
    Τον ίδιον,δεν τον ενοχλεί τίποτα από αυτά και μας έχει γραμμένους στα παπάρια του. Και εγώ επίσης.
    Οπότε ας μείνουμε σε αυτό.

    Η αδιαφορία του (εσκεμένη) για την μεγάλη πελατεία και το μόνιμο δέσιμο του με τους “μπαχαλάκιδες” επίσης είναι κάτι που πάμπολλες φορές έχουμε αναφερθεί από εδώ και κάτι για το οποίο επίσης εσκεμένα συμβαίνει και όποτε ερωτάται τα ρίχνει στη μοίρα τη κακιά και στους δημοσιογράφους.

    Θα ξαναπώ λοιπον ότι απλά με ενοχλούν μερικά πράγματα τα οποία α) θα μπορούσαν άνετα να ήταν εφερμόσιμα και β) ότι αυτά γίνονται όχι από “λάθος” ή αμέλεια, αλλα εσκεμένα. Δικοί του οι λόγοι. Τί με νοιάζει.
    Αμα ο άλλος οδηγάει ανάποδα στη Κηφισίας,ρωτάς γιατί; Απλά λες ότι είναι μαλάκας και τελειώνεις.

  37. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven: Γεια σου αδερφέ, καλώς όρισες πίσω. Οπως βλέπεις δεν μας αφήνει παραπονεμένους ο Μήτσος.
    Θα την κάνει την είσοδό του στην σκηνή,έστω και με αφορμή μια εκδήλωση για τις μυρμηγκοφωλιές.
    Το “δεν κάνω γραμμάριο πίσω” θα μπορούσε να ειπωθεί μόνο από τον Αινστάιν,με βάση την θεωρία του.

  38. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    @steven: Καλά τα λες για τις μονάδες μέτρησης που χρησιμοποιούνται εκάστοτε και ανάλογα με την εφαρμογή. Γιατί δεν είπε US barrel όμως? Επίσης, μήπως θα ήταν πιο κοινά κατανοητή (και γιατί όχι και αποδεκτή?) η δήλωση του από τους “αντιπάλους” του εάν χρησιμοποιθούσε την ουγγιά ως μέτρο? Όλοι τους γουστάρουν και τις ράβδους και τις γραμμές άλλωστε…

  39. Ο/Η Koreas λέει:

    Καταρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια στο μελ για τη ειλικρίνεια των δηλώσεων του. Δε νομίζω να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για αυτά που κατά καιρούς έχουν γραφτεί στο blog, ποιος κάνει κουμάντο στις μεταγραφές, το πως λειτουργεί η παε, την ψιλό εγκληματική δράση της παε σε κάποιες περιπτώσεις, την πλήρη άδιαφορια για τους “συνετους” υποστηρικτές της ομάδας, κτλ

    πό τις φερομενες δηλώσεις του ιουλιου Καίσαρα με τις παντουφλες προκύπτουν και κάποια θετικά.

    1. Η ομάδα ψάχνει για προπονητη.
    2. Από τα 20m€ του champions league τα 15m€ πάνε στο γήπεδο τα υπόλοιπα 5m€ εύχομαι προσθετονται στο budget της φετινής χρονιάς.
    3. Η ομάδα θα πάει για πρωτάθλημα.
    4. Η ομάδα όχι μόνο δε χρωστάει, αλλά εχει και πλεονασμα, πραγματικό πλεονασμα όχι συριζαιικο.
    5. Στο νέο γήπεδο δε θα έχουμε μπαχαλακηδες.
    6. Μετράει μέρες για την αποχώρηση του από την ομάδα.
    7 τα γραμμάρια είναι μονάδα μέτρησης μήκους. Ή λαθροδιαστασιολογησης ρευστων.
    8. Ο τύπος είναι μέγας ατακαδορος .

    @ dimitris
    Μπορείς να πεις πιο αναλυτικά τι είναι το τζάμι με το γρασο;

    @steven @Χρήστος
    Ο Κούγιας τον κολατσιζει; γιατί από τις δηλώσεις του Ιουλίου Καίσαρα με τα τρυπια σωβρακα αυτό καταλαβαίνω;

  40. Ο/Η Αλεξης λέει:

    @Πίσσα και πούπουλα : διαβαζω καμια τριετια εδω μεσα, απλα δεν θυμομουν την γνωμη σου για το κερδισμενο πρωταθλημα, για αυτο εγραψα οτι δεν ξερω. Καλη συνεχεια

  41. Ο/Η Dimitris λέει:

    @Koreas
    πφφφφφ… τι να περιγράψω… μπορεί να διαβάζουν και ανήλικοι… χαχαχαχ
    Θέλει να απλώσει ομοιόμορφα το γράσο πάνω σε χοντρό τζάμι, τα ”παιδιά” τον ξεβρακώνουν, τον εξαναγκάζουν να καθήσει πάνω στο τζάμι και με βάση το μέγεθος που αποτυπώνεται στο γράσο, κρίνει αν ο κύριος τον κολατσίζει!!
    Koreas άστο γμτ… Ξεφύγαμε… χαχαχχαχ…