ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ψηφίσαμε; Αμέ. Και με το παραπάνω αυτήν την φορά. Τρία σε ένα που θα έλεγε και η διαφήμιση κάποιου σαμπουάν, που έχει και conditioner αλλά και ειδική σαπουνάδα περιποίησης για την επιδερμίδα. Και τι καταφέραμε; Αλλάξαμε κάτι; Φυσικά και όχι. Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι, απλούστατα δεν θα γινόντουσαν. Ούτε ο κόσμος θέλει αλλαγές, ούτε και οι ιδιοκτήτες του προτεκτοράτου.

Βέβαια, κάποια πρόσωπα άλλαξαν. Αυτή είναι η ψευδαίσθηση που πιπιλάει ο κόσμος. Γι’ αυτό και εξ άλλου συμμετέχει σε όλο αυτό το χλιδάτο και πανάκριβο πάρτυ που διοργανώνουν όλοι οι άεργοι που φυσικά είναι ενταγμένοι σε κόμματα ή οι τεμπέληδες που αποφάσισαν οτι δεν θέλουν άλλο να δουλέψουν και θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Τα πρόσωπα όμως δεν είναι το ζητούμενο. Διότι είτε βρίζεις τον Τσίπρα είτε τον Μητσοτάκη, η ζωούλα σου δεν καλυτερεύει. Η πολιτική είναι το ζητούμενο, δηλαδή η νοοτροπία του τύπου που μένει εδώ. Θέλει να δουλέψει και να βελτιώσει την ζωή του, κι άρα να ανεβάσει και το ΑΕΠ, κι άρα να γίνει και κανένα δημόσιο έργο παρεπιπτόντως; Αυτό παίδες μου δεν αλλάζει με τις εκλογές.

Διότι τα αποτελέσματα είναι χειροπιαστά πλέον ακόμα και στον πιο αδαή. Με Τσίπρα ο Μαρινάκης πριν λίγο καιρό, και τώρα στον δήμο με Κινάλ. Βαρδινογιάννης φουλ Τσίπρας και από κοντά σε Κινάλ. Όλοι οι επιχειρηματίες, που αυτοί διοικούν την χώρα φυσικά, πίσω από κόμματα, αποκόμματα και υποψήφιους παντού. Οι πολιτικοί; Σε όλα τα κόμματα μεταγραφές, γυρολόγοι της ξεφτίλας, χωρίς καμία ιδέα πέραν της καρέκλας του κώλου τους και της άεργης αργομισθίας τους.

Κι αυτά που γράφω είναι πριν τις εκλογές. Τι έχουμε σήμερα; Αυτούς που ήταν εναντίον του δίπολου, τον Σύριζα δηλαδή, να διατυμπανίζει οτι είναι ο ένας πόλος του συστήματος και μάλιστα ο προοδευτικός. Προοδευτικός μάλλον που συνεργάστηκε με τον Καμμένο ή που έχει δεύτερη ευρωβουλευτίνα την Κουντουρά, καραμπινάτη δεξιά. Είναι ένα επίτευγμα αυτό του γίγαντα που ψήφισε. Δεν θέλει Πασόκ πλέον στον πόλο, αλλά θέλει Σύριζα. Με 25% μάλιστα, παγειωμένο πλέον κόμμα πόλωσης, που φυσικά στο μέλλον θα επανέλθει. Όχι σαν αριστερά όμως. Κεντροαριστερά για να μπαλαμουτιαστούμε πιο καλά.

Η Χρυσή αυγή λένε όλοι οτι έπεσε. Εγώ το μόνο που βλέπω είναι οτι διασπάστηκε. Εγώ βλέπω οτι η δύναμη της αυξήθηκε στην χώρα, ειδικά μάλιστα αν λάβω υπ’ όψιν μου οτι οι νέοι από 17 μέχρι 24, της δώσανε δύναμη 13%. Κι αυτό επίτευγμα του γίγαντα δημοκράτη, που όμως αποδοκιμάζει τον άλλον εθνικιστή δημοκράτη, που ενώ θαυμάζει την χούντα, πάει και ψηφίζει στην ουσία γουστάροντας να μην ξαναψηφίσει. Μιλάμε για δημοκρατία του κώλου ή μάλλον δημοκρατία που πρέπει να έχεις την έγκριση του διπλανού σου για το τι ψηφίζεις, για να μην σε πει φασίστα. Ο διπλανός φυσικά που μπορεί να συντηρεί το ΚΚΕ ή τον Ρουβίκωνα, αλλά δεν θεωρείται χουντικός.

Φυσικά η πρωτιά στην μπούρδα είναι τα περίφημα μικρά κόμματα. Δεν ήθελε ο γίγαντας Ποτάμι ή Ανελ ή Λεβέντη. Δεν τον απασχολεί πόσα λεφτά χάθηκαν σε μισθούς ή επιχορηγήσεις στα μπουρδέλα αυτά. Απλά δεν τα θέλει. Θέλει άλλα. Βελόπουλο, Βαρουφάκη, Πλεύση ζωής, αρχίδια ανταρσία. Στην ουσία δεν θέλει έργο. Την πλάκα του θέλει να κάνει, όπως πλάκα γινότανε εχθές με τα πενήντα κόμματα που κατέβαιναν, και συνωστιζόταν ο κόσμος στις ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα, αφού οι περισσότεροι που εκλήθησαν να το παίξουν εφορευτικές επιτροπές, απλά δεν πήγαν. Οι δημοκράτες, δεν πήγαν καν να βοηθήσουν στην δημοκρατική διαδικασία.

Είχαμε και πρώτο κόμμα φυσικά. Τι να κάνει κι αυτός ; Να μην την πάρει την καρέκλα; Ο γίγαντας, που τέσσερα χρόνια πριν ήταν κομμουνιστής έστω και γιαλαντζί, τώρα έγινε δεξιός και νεοφιλελεύθερος. Ο γίγαντας που ήξερε οτι βασικά ΝΔ και Πασόκ χρεοκόπησαν την χώρα οικονομικά και γι’ αυτό έφεραν τον Τσίπρα, δίνει κι άλλη ευκαιρία. Διότι ο Τσίπρας δεν τους ξεχρεοκόπησε αμέσως και χωρίς μάλιστα να δουλεύουν, τώρα φέρανε τον τύπο που μιλάει για δουλειά στο κοινό, που το μόνο που θέλει είναι λεφτά, παροχές και να πίνει φραπέδες στην καφετέρια ή στην θάλασσα. Είναι δυνατόν να πετύχει κάποιος που στηρίζεται σε ένα κοινό που δεν έχει φιλοδοξίες και πολιτικές αρχές; Που την μια είναι δεξιός και την άλλη αριστερός; Βεβαίως και είναι. Άμα είναι προσωρινός.

Κι αυτό το κοινό, που επιτρέπεται να ψηφίζει για το ποιός θα μαζεύει τα σκουπίδια στους δρόμους – ακόμα δεν είναι σίγουρο οτι συμφωνεί ο δήμαρχος με την περιφέρεια -, να ψηφίζει για την Ευρώπη; Κι ενώ θεωρητικά ψηφίζει για την ήπειρο, οι εδώ να θεωρούν την ψήφο του δημοψήφισμα ή ψήφο εμπιστοσύνης ή ό,τι άλλο σαχλό υπάρχει στα κομματικά μυαλά, και να προκηρύσσονται εθνικές εκλογές για τις λαμογιάρικες ελληνικές καρέκλες που δεν διοικούν τίποτα, αφού ξένοι διοικούν είτε με υπογεγραμμένα μνημόνια είτε με εκθέσεις αξιολόγησης.

Πώς να σωθείς με εκλογές και πώς να αλλάξεις; Ό,τι και νάσαι, στον βόθρο έχεις πέσει μέσα. Καθαρός ήσουν και έπεσες. Θα ξαναβγείς καθαρός; Ούτε ο Χριστός δεν έχει κάνει τέτοιο απλό θαύμα. Ούτε κι Αυτός ζήτησε να κριθεί με εκλογές. Τσαμπουκά αγάπη πήγε χωρίς λαϊκή κρίση. Έτσι και πήγαινε με την ψήφο του πόπολου, δημοκρατικά εκλογικά, άντε μια τετραετία να είχε κάνει κάτι σε θαύμα. Μετά θα τον είχαν περιλάβει οι δημοκράτες και θα τον είχαν ξεσκίσει. Χωρίς εκλογές, 2019 χρόνια ζει και βασιλεύει. Θα μου πεις και η Ελλάδα ζει ακόμα. Πράγματι, έτσι πιστεύουν οι δημοκράτες. Θα τους χαλάσουμε το χατήρι τώρα; Ρε άστους να ψηφίζουν και να νομίζουν οτι διοικούν κιόλας.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

13 Responses to ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

  1. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    @προσφυγάκι: Κι όμως, ο Γιοσουά από τη Ναζαρέτ κατέβηκε μία φορά σε εκλογική αναμέτρηση κι αυτός! Ή μάλλον τον κατεβάσανε οι Τροικανοί της εποχής, σαν τον Αλ6 ένα πράμα με το χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα: Και ο λαός εξέλεξε τον Βαρραβά….και σε αυτή την περίπτωση διάλεξε ένα τέως και αποτυχημένο μίλιταντ επαναστάτη κατά της αρχής (Ρωμαίων) που όλο καταριούνται αλλά δε τολμούν ΚΑΝ να διανοηθούν τι θα γίνει άμα την πουλέψουν (δες σχέση Γιουνάν με μνημόνια και Γερμανούς ή και το γνωστό αντιαμερικανισμο μας και δει τον “αριστερό”) εναντίον ενός Βαρουφάκη που πέρασε ξυστά από το Ναό και απερίφθη πολύ γρήγορα από τους φαρισαίους (δες τους 3 όλους κι όλους μήνες του Γιάνη στα γιούρογκουπ που έχουν βγάλει υλικό εδώ και 4 χρόνια για ένα κάρο βιβλία, συνεντεύξεις και διαλέξεις).
    Φυσικά είναι ανανεωτικό (σαν την αριστερά μας ένα πράμα) και λυτρωτικό συνάμα να βλέπει το πόπολο το τέως μίλιταντ επαναστάτη να είναι τώρα αποδέκτης χάρης από την Μέρκελ και το Σόιμπλε της εποχής του, πιθανόν και διαφόρων εγκωμίων, πάντα φορώντας τις αλυσίδες της Ευρωπαϊκής υπερδύναμης σαν reformed Θηρίο που παλιά έτρωγε τους αγρότες και τα φουσάτα και τώρα του παίζουν το ντέφι και χορεύει…
    Όλοι μας είμαστε (όχι καθ’ ολοκληρίαν) Αλ6, Αντρέας, Βαρραβάς και φυσικά αυτόν επιλέγουμε διότι στην πραγματικότητα αυτόν θέλουν οι έπαρχοι να επιλέξουμε.

    (σε αυτό ομολογώ ότι την πάτησα 1 φορά στη ζωή μου)….

    Ο Ιοσουά όμως επίσης επιλέχθηκε -ΜΕΣΩ της φωνής του πόπολου και εκλογικού σώματος- από τους επικυρίαρχους να σταυρωθεί, διότι απλά πάντα χρειάζεται ένας αμνός προς θυσία και μία αναίμακτη και ανέξοδη ανανέωση-φερετζές για το σύστημα για να συνεχίσει την κυριαρχία του -και αυτό και καλά reformed σαν την αρκούδα- στο διηνεκές….

    Τελικώς το πό

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το ΖΑΒΟ ειναι ενα αστοιχειωτο ον. Δηλαδη ενας ημιμαθης-αμαθης σε βασικες γνωσεις δημοτικου π.χ ποσες μοιρες εχει ο κυκλος που δυσκολευται να μιλησει ελληνικα: ειμαι διατρητος, ολιγαρκης αφθονια και διακοπες με το γιωτ της μοδιστρας να ξεκουραστει που εκαψε 101 ανθρωπους μια βδομαδα πριν και το επαιζε κινεζος.

    Το ιδιο ειναι και οι ψηφοφοροι του, μπουφοι που προσδοκουσαν σε επαναστασεις με ξενες τσεπες και λεφτοδεντρα. Τα εχω γραψει εκατονταδες φορες και πριν το 2015 και μετα. Δυστυχως βγηκαν μεχρι κεραιας αυτα που ελεγα 5 χρονια πριν.

    Υφεση-μεγαλυτερο χρεος-ανεργεια-φτωχεια-φοροι-κομματικο κρατος-καρανικες και νοτοπουλουδες, πολλακηδες και καμμενοι, χαμενος χρονος και χρημα.

    Δεν εχει τιποτε αλλο πλεον να προσφερει στα αφεντικα του και τον πεταξαν. Η διαφορα απλα ειναι οτι ακομη και το original ΠΑΣΟΚ εκανε 500 κακα αλλα εκανε και μερικα (στατιστικα) καλα. Αυτος ακριβως επειδη ειναι ΛΑΜΟΓΙΟ δεν εκανε τιποτα. Μονο Πουρα-Χαβιαρι και Βελουχιωτη Αρη. Μονο τσαμπουκαδες και Πολλακηδες-αληθεια που χαθηκες ρε παυλαρα ακομη καταπινεις το 9,5% ωρε κρητικαρε?

    Μονο Novartis-Μαρεβα και Siemens. Νισαφι!

    Υπαρχουν πολλα πραγματα που εχουν βαλτωσει και πρεπει να παρουν μπροστα.

    Υπαρχουν πραγματα που ξεπουληθηκαν φθηνα και πρεπει να αρχισουν να βγαζουν τα λεφτα τους. Το ΧΑΑ για παραδειγμα. Οι τραπεζες π.χ ειναι στα 1,5-2 ευρω χονδρικα αλλες πιο χαμηλα . ΠΡΕΠΕΙ να πανε ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ στο + δεκαρικο τουλαχιστον μεσα σε 1,5 χρονο. Αυτοι που πηραν ΕΤΕ στο 1 ευρω (δε μιλαω για χαβαλεδες σα και μενα με 10-20 χιλιαδες κομματια μιλαμε για Funds) θα δεκαπλασιουν τα λεφτα τους, αλλιως γιατι τη πηραν? Αμα δε βγαλουν ΔΙΣ τι περιμενουν τοσους μηνες? Τον Αλι6 μηπως να τελειωσει με το παλιο αγκαλια με το βαθυ ΠΑΣΟΚ του Σπιρτζη και του Σταθακη?

    Τα ιδια ισχυουν για εργα που ειναι στο περιμενε. Λατσης-Καταρ στο Ελληνικο, ΟΛΠ στο Πειραια κλπ.

    Ηρθε η ωρα των αποδοσεων. Αυτα το ΖΑΒΟ δεν μπορει να τα κανει. Και γιατι δε ξερει και γιατι δε θελει και γιατι ειναι εναντια στην ‘ιδεολογια’ του. Ειναι ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ και ανικανοι οι ανθρωποι πως να το κανουμε? Ο ιδιος ο Φλαμπουραρης οταν τον ρωτησαν γιατι η χωρα απορροφα μολις το 6% του ΕΣΠΑ απαντησε, κρατηθειτε:

    ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ BUSINESS PLAN, ΘΕΛΟΥΝ BUDGET ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΡΟΩΝ, ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ!!!!!!

    Εγω βεβαια σαν ιδιωτης και χωρις να μου χαριζουν λεφτα (ΕΣΠΑ) εχω βγαλει κυριολεκτικα τα ματια μου ενα μηνα τωρα για μια δουλεια μονο και μονο για να δω ΑΝ, ΠΩΣ, ΠΟΣΑ, ΠΟΤΕ και με ποιες προυποθεσεις. Αλλα εμεις βλεπεις του ιδιωτικου τομεα ειμαστε οι ‘αλλοι’, οι ‘λιγοι’ που θα μας ‘τελειωσει’ ο μαλακας ο αγραμματος. Ειμαστε τα κοροιδα και ο ΜΠΟΥΦΟΣ ειναι ο εξυπνος….

    Οι τυποι ειναι κουτσαβακια. Δειτε τους 3 υποψηφιους στους 3 μεγαλους δημους: Μια αποτυχημενη καθαριστρια στη Θεσσαλονικη (13,52%) τεταρτη , ενα κνιτης στην Αθηνα (16,9%) δευτερος με -25% επειδη δεν ειχε τριτο, και ενας μπιχλης στο Πειραια (14,58%) τριτος. Μεσος ορος κατω απο 15% και οι τρεις. Μη πουμε για αλλα πιο χοντρα π.χ περιφερειες που το Double score επεσε συννεφο. 66-11 στη Μακεδονια!

    Αυτο δεν ειναι αποτελεσμα. Ειναι σκορ Liverpool-ΑΕΚ σε ελευθερη μεταφραση. Ειναι σα να παιζει αμυνα ο Οικονομου το Μανε, ρουφαει 6 και λεει οτι δεν ηταν στρατηγικη ηττα!

    To ΜΟΝΑΔΙΚΟ μερος που πηγαν καλα ειναι οι φυλακες. Σωστα διαβασατε μεταξυ δολοφονων-βιαστων-ληστων πηρε 75%. ΑΠΙΘΑΝΟ? Οχι βεβαια. Αυτους δεν αβανταρουν μια ζωη? Αυτοι δε σκοτωνουν ληστευουν και μετα τους βγαζουμε εξω? Ποιος εβγαλε εξω το Κουφοντινα? Ο Μητσοτακης?

    Στην Ελλαδα εχουμε ενα 25% δεξιους, ενα 15-20% αριστερους ΟΛΩΝ των αποχρωσεων (ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ). Αυτες ειναι οι εκλογικες σταθερες δεξαμενες ενα 40-45% συνολο. Οποιος δει ιστορικα στοιχεια τα βλεπει καθαρα.

    ΟΛΟΙ οι αλλοι –ενα 30%- ειναι οπου φυσαει ο ανεμος, οποιος μας ταξει, οποιος ειναι μοδα, οτι κατσει. ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτο το 30% που παει δεξια αριστερα βγαζει και τις κυβερνησεις. Μια ΓΑΠ με 45% μια Καραμανλη μια ΖΑΒΟ.

    Η μονη –αν υπαρχει πλεον- ελπιδα ειναι οτι ΙΣΩΣ (αμφιβαλλω αλλα προς τα εκει παει) ο κοσμος αρχιζει πλεον οσο το δυνατον και σκεφτεται λιγο και τι ακουει.

    Οτι δηλαδη το προβλημα δεν ειναι γιατι δε πεταξε-οπως μας υποσχεθηκε ο μπουλης- αλλα οτι ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ.

    Οι χθεσινες εκλογες ειναι το τελος του μορφωματος. Ενα τσουρμο που ακομη ζει σε εποχες εμφυλιου,που κρεμαει καδρα του Βελουχιωτη και μιλαει για Βαρκιζες, που οραματιζεται το κρατος με τα επιδοματα και συναγελαζεται με οποιον ειναι προθυμος εναντι αμοιβης να το στηριξει.

    Που εταζε και επαιρνε ψηφους με ανταλλαγμα υπουργεια και καρεκλες: δε με μοιαζει ποιος εισαι, τι εισαι, απο που εισαι, με νοιαζει να με κρατησεις στο 151. Δημαρ, ποταμια,ανελ, αποστατες, οτι ναναι χεστηκαμε παρε εκει μια καρεκλα και ψηφισε.

    Με τη Χ.Α βγηκε η θανου προεδρος αλλωστε. Την ιδια Χ.Α που 4,5 χρονια ΔΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ…

    Ενα μορφωμα που εξελεξε 6 στην ευρωβουλη και οι τρεις δεν ειναι καν δικοι του:

    Η ακροδεξια Κουντουρα, ο πισωγλεντης Γεωργουλης που τον απεριψε η ΝΔ (ο ιδιος το δηλωσε) και ο Πετραν το λαικο παιδι που εχει παππου ανταρτη αλλα δεν εχει πατερα. Φυτρωσε κατ ευθειαν ο Πετραν απο το παππου ως προλεταριος και αυτος- πιστεψτε με τον συγκεκριμενο το γνωριζω παρα πολυ καλα. Ισως γιατι ο μπαμπας ο Σωκ ηταν λιγο με το ‘παλιο’ ΠΑΣΟΚ, μετα λιγο με τη ‘παλια’ ΝΔ και επι των ημερων μας εχει παρει 750εκκ σε αναθεσεις εργων…

    Εδω θα ειμαστε και θα τα δουμε. Αν χθες πηραν 9,5% τοτε σε κανα μηνα το 12% το εχουν χαλαρα.

    ΥΓ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Πεμπτη αναχωρηση για Madrid.

    Αφηνουμε την ομαδα σε τελικο CHL? Γινεται? Δε γινεται. Ειναι και αυτος ο Normal One που καθε χρονο μας παει τελικο. Αλλα τωρα ηρθε η ωρα να το παρουμε νομιζω. Αρκει να παιξουμε ως Liverpool οπως με Barca και Bayern.

    YOU NEVER WALK ALONE

  3. Ο/Η Koreas λέει:

    Η δήλωση αυτών των εκλογών (ευρωεκλογων φυσικά) ήρθε από το Θεοδωράκη. Πανμεγιστος μπουρδας.

    Φυσικα το ευρωπαϊκό παρόν και μέλλον της χώρας και της Ηπείρου συζητήθηκε και αναλυτικά εκτενώς από πολιτικούς δημοσιογράφος και αναλυτές για άλλη μια φορά. Εύγε τους.

    Φυσικα η ομάδα των ικανων ανθρώπων που στέλνουμε να μας αντιπροσωπευσει και να εργαστεί για το δικό μας καλό για άλλη μια φορά είναι υψηλών επιδόσεων. Κάπου πήρε το αυτί μου ότι στέλνουμε ευρωβουλευτη ο οποίος έχει απαγορεύσει εξόδου από τη χώρα. Εύγε μας λοιπόν και εμάς.

  4. Ο/Η bandog λέει:

    σε μια επιδειξη πολιτικου πολιτισμου και ηθους που τον διακρινει ο αλεξης ο μεγας βγηκε και ΔΕΝ συνεχαρη τον νικητη των εκλογων και ΔΕΝ εκανε αυτοκριτικη.

    κατα την αποψη του για το αποτελεσμα φταιει ο λαος που δεν καταλαβε ποσο τελεια εκανε αυτος τα πραγματα.

    σε ενα μην θα μπει οριστικη ταφοπλακα στη χυδαιοτερη πολιτικη παρενθεση του τοπου.

    ειναι εντυπωσιακο αντιεξουσιαστες να μην τα βαζουν 4.5 χρονια τωρα με την κυβερνηση αλλα να πηγαινουν ανενοχλητοι σε ιδιωτικη στιγμη του βασικου διεκδικητη του δημου αθηναιων και να φωναζουν συνθηματα υπερ του δολοφονου του πατερα του !

    ετσι απορει ο αλεξης πως γινεται να καταρεει μια κυβερνηση που :

    ξεπουλησε τα παντα , εκανε τον ελληνα επιδοματια (ωραιος ορος!) , χρεωσε ενα δις την πιο κραταια και κεδροφορα επΙχειρηση της χωρας (δεη) , εκανε την κωλοτουμπα πολιτικο ορο , ξεπουλησε εθνικα θεματα , δεν περασε ενα στοιχιεωδες αναπτυξιακο μετρο και δεν εφερε μια επενδυση στη χωρα, επιδοθηκε σε αισχρη ψηφοθηρια ,τα εβαλε με ΑΜΕΑ και εκανε μηνυσεις σε νεκρους(!!!) , εκαψε κοσμο και χαλαρωνε στα κοτερα , εδψωσ εκαρεκλα στον καθε τυχαρπαστο πολιτικο τυχοδιωκτη για να κρατησηει αυτοδυναμια , πηρε πρωτοββουλιες σε εθνικα θεματα ενω ειχε δημοσκοπικη μειοψηφια , διατηρουσε μεχρι πριν ενα μηνα σε θεση υπουργου εθνικης αμυνας , δλδ το χαρτοφυλακειο των ενοπλων δυναμεων , των σχεσεων με συμμαχους , ΝΑΤΟ και τουρκια σε εναν τυπο που εχει 0.7% λαϊκη αποδοχη!!!!!

    το χειροτερο που εκανε αυτη η κυβερνηση ειναι η επιθεση σε θεσμους.

    δικαιοσυνη στα χειροτερα της να δημιουργει δηθεν σκανδαλα με κουκουλοφορους μαρυρες και αν διορζει δικαστε ςμεσα στη νυχτα.

    σωματα ασφαλειας να διδουν διαπιστευτηρια στο κομμα και αρχηγους να συμμετεχουν φανερα σε κομματικες εκδηλωσεις!

    παιδεια στο ελεος των μπαχαλων , του ρουβικωνα και του καθε γαβρογλου.

    οικογενεια με γονεα α και γονεα β και παιδι ΤΟ τζεησον αντιγονη…

    νομιζω οτι επιτυχια για τον συριζα ειναι οτι καταφερνει ακι διατηρει αυτα τα ποσοστα που διατηρει.
    δεν ειναι εκπληξη.

    στη χωρα που 25.000 μαλακες ψηφισαν τον σωρρα, γιατι μερικες 100αδες χιλιαδες να μην ψηφισουν τον αλεξη?

    ΥΓ:το ερωτημα ειναι αν η ΝΔ θα φερει τις απαιτουμενες αλλαγες που χρειαζεται η χωρα .

    το πιθανοτερο ειναι ζησουμε τον κλασσικο ελληνικο κρατισμο με λιγο παραπανω κινητρο στην ιδωτικη πρωτοβουλια και ενα περιορισμο των μπαχαλων.

    ο κουλης ειναι αινιγμα.
    εξ οψεος κοβεται αλλα εχει δειξει τοισ ε μερικα πραγματα ειναι αυστηροτερος και αποφασιστικοτερος του προσδωκομενου.

    σημερα διεγραψε ενα στελεχος που αστειευτηκε με την κατασταση της κουνεβα.

    στο συριζα μια αντιστοιχη συμπεριφορα στελεχους, οχι δεν θα ειχε καταδικαστει αλλα θα ειχε γινει ΦΕΚ 😉

  5. Ο/Η conpater λέει:

    Μιλανε,απλα μιλανε ακαταπαυστα.Και συνεχιζουν να μιλανε,μεχρι να σταματησουν για να ξεκινησουν παλι να μιλανε. Αναμασωντας καθε τους λεξη,καθε τους φραση ,οπου βρεθουν,οπου τους δινουν βημα,μικροφωνο,καμερα.Ειτε κατα μονας ειτε σε πανελ. Ανοδος της ακροδεξιας ,λενε ,στην Ευρωπη.Και το`χουν κανει σημαια ολοι οι “δημοκρατικοι” ηγετες,πως πρεπει να αντιμετωπιστει το φαινομενο. Τελικα,εκτος απο την βλακεια,και η ηλιθιοτητα ειναι ανικητη. Και δεν λεω για αυτους που τα λενε αυτα,λεω για αυτους που τους ακουνε και τους παιρνουν στα σοβαρα.
    Να μας πεισουν θελουν ολοι αυτοι οι “δημοκρατικοι τοξοβολοι” πως ενω τα κανουν ολα καλα και αγια στας Ευρωπας,πως γινεται να ανεβαινει το ποσοστο των ακροδεξιων κομματων !!! Το οτι οι ιδιοι με τις πολιτικες τους σπρωχνουν τον κοσμο πως τα εκει,δεν περναει απο το μυαλο τους. Η αληθεια ειναι πως το ξερουν και το παραξερουν ,απλα ισως ετσι κανουν πιο ευκολα την δουλεια τους με το να βαζουν τον κοσμο ,τον καθε λαο καθε κρατους να προβληματιστει,να μπερδευτει,να “μοιραστει”…. Εντυπωση προκαλει και το ποσοστο του Φαρατζ,που ενω μεχρι και η Μει παραιτηθηκε λογω Brexit,πηγαν και εδωσαν την πρωτια στον πρωτεργατη του Brexit.Τελικα,θελουν να φυγουν η οχι ? Αβυσσος η ψυχη των Βρετανων…
    Στην Γαλλια τους εφυγαν τα χοντρα και τα ψιλα με την Μαρι λε Παιν. Τι να πρωτομαζεψει κι αυτος ο σαβουρογαμης ,τα γιλεκα,τους μαυρουκους,τους Λεπαινιστες ? Αλλου παταει κι αλλου βρισκεται ο Μακρον,χαμενος αναμεσα στην υπαλληλικη του – περι των οικονομικων – δραστηριοτητα σαν προεδρος ,και στο δημοκρατικο αναστημα του που θελει να περασει σε ολη την Ευρωπη πλην Γαλλιας. Σαλβινι και Ορμπαν ,”καραμπινατοι φασιστες “, ηταν το κερασακι στην τουρτα. Και οι ειδικοι αναλυτες,δημοσιογραφοι ανα την Ευρωπη,μιλανε,μιλανε για το φαινομενο που θα κατασπαραξει την Ευρωπη ,για τον κινδυνο που ερχεται χωρις να τον βλεπουμε αλλα πρεπει να το εξαλειψουμε οσο ειναι νωρις,πριν ερθει. Απλα μιλανε,μιλανε,ξαναμιλανε ωρες ολοκληρες χωρις να λενε τιποτα.Και το κυριοτερο,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, απο οτι εκαναν μεχρι τωρα….

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΖΑΒΟ οριζεται ως καποιος που πληρωνει για να ‘εισαχθει’ σε Βουλγαρικο πανεπιστημιο οπου το να ‘περασεις’ ενα μαθημα εχει ενα κοστος γυρω στα $100 USD (United States Dollar). Ειδικα πριν 20 χρονια αυτο το ποσο αναλογουσε σε 1 εως 3 μισθους. Οταν δε τα λεφτα τα εχει κανει ο μπαμπακας σου λαμβανωντας ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ολα τα μεγαλα δημοσια εργα, τα κατοσταρικα ειναι ευκολα πραγματα και εδω κλεινω την ‘οικογενειακη’ ευθυνη που οντως δεν υπαρχει αλλα μονο για τη μια πλευρα. Για την αλλη πλευρα η λεξη Μαρεβα και Siemens εχει γινει πιο συχνη απο το καλημερα και δεν εχουμε κανενα προβλημα να ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΜΕ χωρις ΚΑΝΕΝΑ στοιχειο ετσι γενικα απο το βημα της βουλης, απο την Αυγη, απο το βοθροκουμεντο, απο την ΕΡΤ.

    ΖΑΒΟ οριζεται καποιος που κανει κοντα 20 χρονια να παρει ενα πτυχιο που κανονικα θες απο 3 εως 5 αναλογα τη χωρα που σπουδαζεις. Στο UK π.χ Μηχανικος γινεσαι σε 3 ετη, εμενα μου πηρε 5 ετη για 2 πτυχια ως μηχανικος παραγωγης και μηχανολογος μηχανικος. ΖΑΒΟ οριζεται καποιος που ηρθε με μεταγραφη στην Ελλαδα απο τη Βουλγαρια οπου μετα 20 ετη καταφερε και του εδωσε το ‘πτυχιο’ μια ‘επιτροπη’ που ειχε στη συνθεση της ενα υπουργο ΤΟΥ, μια γενικη γραμματεα του κομματος ΤΟΥ και αλλο ενα κομματικο στελεχος ΤΟΥ. Τον ‘εξετασαν’ δηλαδη τρεις υφισταμενοι ΤΟΥ! ΕΣΣΔ style και αν τολματε μη με ‘περασετε’.

    ΖΑΒΟ οριζεται καποιος που εχει φτασει 42 χρονων και αδυνατει να μιλησει αγγλικα. Και πριν πεταχθει να πει καποιος οτι δεν ειναι δα και Defacto να μιλας μια ξενη γλωσσα θα απαντησω 2 πραγματα:

    Α) Στην Ελλαδα του 2015-2020 ειναι εξαιρετικα σπανιο να πετυχεις ειδικα νεο ανθρωπο που να μην μιλαει Αγγλικα, μιας και η ξενη γλωσσα ειναι ιδιαιτερα διαδεδομενη στη χωρα μας, σε αντιθεση π.χ με τους Αγγλους που ειναι στουρνοι στο θεμα. Βεβαια εχουν το ελαφρυντικο οτι μιλαμε ηδη τη πιο διαδεδομενη γλωσσα αλλα μη νομιζετε οτι οι Ιταλοι η οι Ισπανοι ειναι καλυτεροι. Οι Nordics (Σκανδιναυοι-Δανοι) μιλανε δευτερη γλωσσα και οι κεντρικο-ευρωπαιοι και τριτη (Ελβετοι-Ολλανδοι), οι αλλοι αστα να πανε, η Ελλαδα ειναι εξαιρεση. Δε μιλαμε για προφορες- εκφρασεις κλπ αυτα πρεπει να εχεις ζησει εδω (οπως και σε αναλογα αλλες χωρες) για να τα ξερεις. Μιλαμε να μη λες ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ του στυλ ‘we have already eaten the camel, we now have the queue’ Γιατι εκτος οτι οι παροιμιες ειναι εθνικες και οχι διεθνης να τις καταλαβαινει απο πλευρας νοηματος ο ξενος, camel ειναι η καμηλα,αυτο δε νομιζω να θελει ιδιαιτερη προσπαθεια να το μαθεις, και queue ειναι η αναφορα σε μια σειρα ανθρωπων (π.χ στη τραπεζα) η στη στεκα του μπιλιαρδου.

    Β) Στη Βουλγαρια που ‘φοιτουσε’ ο στουρνος σε πια γλωσσα ΤΑΧΑ ΜΟΥ περναγε τα μαθηματα? Στα Βουλγαρικα που δε ξερει γρι, η στα Τσιπρεικα Αγγλικα της καταρας? Αν για να μιλαει αυτα τα αγγλικα σημερα εκανε 2 χρονια εντατικα μαθηματα, φανταζωμαι τι πυραυλους πεταγε πριν ‘μαθει’. Για να καταλαβουμε δηλαδη ΠΟΣΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ριχνει ο τυπος που ως μηχανικος… κανει στροφη 360 μοιρων.

    Αυτο το ΖΑΒΟ λοιπον που δεν εχει ΕΝΑ (1) ενσημο στη ζωη του καθεται και κουναει το δαχτυλο σε εναν ανθρωπο που μιλαει απταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, εχει τελειωσει Harvard με τιμητικη διακριση και εχει και μια δεκαετια εργασιας πριν μπει στη πολιτικη σε ιδιωτικο τομεα σε Λονδινο και Αθηνα.

    ‘Σταματήστε, τώρα μιλάει ο πρωθυπουργός’ και ‘Είσαι πολύ μικρός εσύ για να μιλάς για μένα’ ειναι τα τελευταια που του ειπε ως πρωθυπουργος της χωρας! μεσα στη Βουλη.

    Αυτα δε τα ειπε ο τυπος που πηρε το κομμα-δαχτυλιδι ως κληρονομια-χαρισμα απο τον ‘μεντορα’ του τον οποιον και πεταξε εκτος -οπως και ολους οσους δε του κανουν- σε ενα ανθρωπο που ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ σε διπλη εσωκομματικη διαδικασια απο τα μελη του κομματος του! Ειναι πραγματικα φοβερο πως αντιλαμβανωνται τη δημοκρατια τα σταλινακια.

    Το ΖΑΒΟ απλα ως opportunist εκμεταλλευτηκε την αμαθεια-ημιμαθεια του Ελληνα που αντεδρασε το 2014 σα το κλασσικο μαλακα οπαδο που ταυτιζεται με τα συμφεροντα του ιδιοκτητη της ομαδας του- και οχι του club σαν οργανισμος. Που ακουει δηλαδη για μεγαλεια και ΘΑ και τρεχει να κανει το κλακαδορο χωρις να καταναλωνει 5 λεπτα να σκεφτει τι ακουει. Οταν συνειδητοποιει οτι τον φλομωσανε στο φουμαρο, ο μεσσιας, ο προεδρος που του εχουμε εμπιστοσυνη, παει περιπατο μαζι με τα repeat, με τις πορειες, και με ολα τα σαλια που ριχναμε οσο τρωγαμε το σωτο. Απειρα τα παραδειγματα κολοτουμπας ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, αλλωστε μια μικρη κοινωνια ειναι και ο χωρος αυτος. Σαμπως δεν ειχαμε το 2014 τυπους που μας μιλαγαν για κατω και πανω πλατειες, για το νεο και αφθαρτο που θα ‘μας γαμησει’ – αυτη ηταν ΑΚΡΙΒΩΣ η εκφραση και τη θυμαμαι σα χθες. Τωρα που τελικα η camel μας βγηκε GAIDAROS (ουτε καν αλογο-ποσο μαλλον καθαροαιμο) το παιζουμε επικριτες και ταχα μου.

    Στα πολιτικα λοιπον η αμαθεια επιφερει αλαζονεια. Η αλαζονεια επιφερει ηττα. Ακομη και σημερα ακομη και με 9,5% στη κεφαλα και ιστορικες ΗΤΤΕΣ ο τυπος απλα συνεχιζει να κανει αυτο που ξερει χωρις να παιρνει ΚΑΝΕΝΑ μαθημα. Ιστορικη ειναι η ηττα με 66-11 στη Μακεδονια, δε νομιζω να εχει ξαναγινει τετοιο νουμερο. Ιστορικο ειναι να χανεις με double score και να μαζευεις μεσο ορο 15% και στους τρεις δημους, ιστορικο ειναι να μη βγαζει κυβερνων κομμα ουτε ενα υποψηφιο του σε ολη τη χωρα. Στη Πατρα ειναι ΚΚΕ και στη Κρητη ΠΑΣΟΚ οι 2 που βγηκαν. Τωρα το ποσο εχεις καβαλησει το ειδαμε στις επιλογες σου: εβαλες π.χ τη καθαριστρια στη Θεσσαλονικη και τον αλλο το ΜΠΙΧΛΗ στο Πειραια, μη μιλησουμε για το ‘καθηγητη’ στην Αθηνα – τοσο ζωα τους περνας τους Ελληνες.

    Το οτι αδυνατουσε να βρει κανενα σοβαρο υποψηφιο απο τη μια, και ετρωγε πορτες απο ΟΛΑ τα δικα του top στελεχη απο την αλλη δε τον εκαναν να υποψιαστει τιποτε. Ουτε τη ηττα που ερχωταν- δεν ειναι χαζοι οι αλλοι να βαλουν το κεφαλι τους στη λαιμητομο- αλλα κυρια ουτε το μαχαιρωμα που ερχεται απο ολα αυτα τα ‘συντροφια’ μετα τις εθνικες.

    Εχω πει εδω και χρονια: Αυτοι θα χασουν παταγωδως και θα πεσουν οσο γρηγορα ανεβηκαν. Γιατι ειναι ενα τσουρμο αδιστακτων ψευτων και ηλιθιων χωρις κανενα ερισμα παρα μονο το παραμυθι. Οταν δε, χασουν τη πρωτη φορα θα εχουν ενα ‘συμπαγες’ ποσοστο 15-20%. Αυτο θα ειναι ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ γιατι το ΤΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ αλλα ενα συνοθυλευμα διαφορων απιθανων που ειδαν φως δηλαδη καρεκλες και φραγκα, και μπηκαν. Το μοναδικο πραγμα που τους κραταει ‘ενωμενους’ ειναι η καρεκλα και η μασα. Η κολλα τους ειναι τα φραγκα και τα προνομια. Μολις πεσει η φαπα θα σηκωσει ο καθενας ανταρτικο: μια η τσακαλωτα με τους 53, απο την αλλη ο φιλης που το παιζει και διανοουμενος, απο την αλλη οι σκληροπυρινικοι-σταλινικοι ανταρσυες και τελος οι μοναχικοι λυκοι τυπου κοτζια. Οταν η κολλα χαθει θα χαθει και η προστασια απο το ΖΑΒΟ μιας και οι μισοι και βαλε θα μεινουν εκτος βουλης. Επειδη το ΖΑΒΟ ειναι γνωστο ποσο καλα προσεχει ολους τους συνεργατες του (Λαφαζανωφ-Τρελλοζωη-Μπαρουφακι-Αλαμανοφ) ακομη και αυτους που εφαγαν ολη τη πλεμπα π.χ στις Πρεσπες Κοτζιας-Ψεκασμενος, αναμενω εκτος απο τρελλο γελιο και απειρα καρφωματα του στυλ: ποσα εφαγες εσυ, ποσα εκλεψε ο απεναντι, ποσους διορησες εσυ, ποιανου φιλος ειναι τελικα ο Πετσιτης, ποιανου κολλητος ο Καλογριτσας, που πηγε 1,6 ΔΙΣ της Ε.Ε για τους προσφυγες, ποιος ΕΣΤΗΣΕ τη φιασκο της Novartis, που πηγε 1ΔΙΣ της ΔΕΗ και αλλα ομορφα.

    Αναφερω ενδεικτικα και μονο οσο ΗΔΗ εχουν κατατεθει αγωγες και μηνυσεις. Γιατι οταν βαζεις κουκουλοφορους να διασυρουν πρωην πρωθυπουργους χωρις ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ στοιχειο παρα μονο, ακουσα-ισως-μπορει να εγινε- δε ξερω, θα ερθει η ωρα που θα πρεπει να απολογηθεις.

    Στα αθλητικα η αμαθεια επιφερει βλακεια. Εχει γινει κριτικη στο Μελισσανιδη εδω και χρονια οχι για τους παικτες μονο-αυτοι πανε και ερχωνται- αλλα για το τροπο λειτουργειας της ΠΑΕ. Μαλιστα εχει γινει κριτικη εντονοτατη οταν ο κοσμος ελεγε ειμαι πρωταθλητης και ειμαι μαγκας και δαγκας και σας εχω και παω για πορειες και πεζοδρομια. Μπουρδες δηλαδη. Αυτο που ξαφνικα ολοι χλευαζουν αυτον που πριν ενα χρονο εξυμνουσαν εξηγει αλλωστε ΟΛΟ το παραπανω πολιτικο κειμενο και πως ενα ΖΑΒΟ εφτασε εκει που εφτασε. Τι δεν εχουν σουρει στο Μελ εντυπα-σαιτ-μπλογκ που φυσικα εκφραζουν το ‘κοσμο’. Ως συνηθως στα ασχημα βγαινουν απο τα λαγουμια ολοι, πολλοι- οι περισσοτεροι μη πω- το ΟΑΚΑ δε το εχουν δει ουτε σε φωτογραφια, αυτο αλλωστε μαρτυρα η προσελευση στα παιχνιδια. Καλλικατζαρακια που εμφανιζωνται στα ασχημα και εξαφανιζωνται στα καλα που δεν εχουν δωσει ουτε πενηνταρακι στην ΑΕΚ χρονια τωρα, η μονη συνεισφορα ειναι η χολη.

    Οποτε απλα γελω και καλα σας κανει ο Μελ που αλλωστε ΟΥΔΕΠΟΤΕ ειπε ολα αυτα που η φαντασια σας εχει πλασει. Ο ανθρωπος ειναι 50 χρονια πισω και λειτουργει ακριβως οπως εχει ανακοινωσει: η ΑΕΚ θα ζει απο τα εσοδα της. Δε καταλαβαινω που ειναι ανακολουθος. ΟΚ εσπρωξε και 15-20εκκ απο τα εσοδα στο γηπεδο. Δηλαδη για να καταλαβω ΠΟΙΟΣ ΔΕ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΥΤΟ? Οποιος πει οχι απλα ειναι ηλιθιος και δε ζει στην Ελλαδα. Οποιος δε το περιμενε δε μπορει να τον κατηγορησει οτι τα εφαγε, στο γηπεδο τα εριξε. Μενει οπως εχω πει να δουμε τις οριστικες συμβασεις και τοτε ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα μπορουμε να μιλησουμε για τη διαθεση των χρηματων. Αν πηγαν πως πηγαν και ποιος τελικα τα καρπωθηκε. Θα μπορουσε να ριξει 3-5εκκ στην ομαδα να μη ξεφτιλιζεται? ΝΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ και μεχρι εκει. Κουπα ΔΕΝ παιρνει.

    Τωρα ολα τα αλλα για προπονητες-παικτες κλπ ειναι για αφελεις. Ο χωρος δηλαδη ο Stevie τα εχει πει πολλακις, εγω προσωπικα τα εχω αναλυσει ΑΚΡΙΒΩΣ ως πλανο ΑΕΚ απο το 2015. Ακριβως χρονοδιαγραμμα-λεφτα-προτεραιοτητες. Ειπαμε ενα χρονο ΠΡΙΝ βγει η αδεια, ποτε θα βγει -οταν ακομη και ο Ανδριοπουλος μιλαγε για Οκτωβριο εγω εγραφα Μαρτιο- ποσο θα παει, ποτε θα τελειωσει.

    Ειπαμε ξεχαστε τη ομαδα αν δε μπει με το κλειδι στο χερι στο γηπεδο. Μας το ειπε ξεκαθαρα πριν 2 χρονια και το μετεφερα, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ τι δε καταλαβαινετε? Δεν εχει κανενα νοημα να βγει δευτερος με μειον ενα ποντο η τεταρτος με μειον 30 ειναι το ιδιο και το αυτο απο οικονομικης αποψης. Η παιζεις CHL και πας για 25-30 η οχι και πας για 8-10. Τα αλλα ειναι για τα ματια του κοσμου και βλακες βλαχους που ειχαν και σιγουρο το κυπελλο με μια ομαδα που επαιξε ρελαντι για να μη σε κανει τελειως ρεζιλι.

    ΥΓ1 Απο τα λιγα που καταλαβα προχθες σε μια καλη (απο πλευρας συμμετοχης) μαζωξη ειναι η σειρα του Βαγγελη φετος. Παιρνει παικτες, και ειναι ο μονος μεχρι στιγμης που εχει ορεξη για μεσα στο χορτο. Προπονητη δεν εχει αλλα οκ ποιος εχει? Ο κλεφτοκοτας ο δωνης η ο δικος μας ειναι καλυτερος?

    ΥΓ2 Αφιερωμενο σε αυτους που αναλαμβανουν ευθυνες, που ειναι στο θα δουμε-δε ξερω-το ψαχνω και λοιπους χαβαλεδες εντος και εκτος ΑΕΚ:

    Jürgen Klopp: “All these rumours I hear about Juventus are bullshit. There is nothing true about it. I am not going to leave Liverpool, I know Serie A very well, I follow it and I like it but I am going to stay at Liverpool.

    Στο Kloppo μετα το τελικο (χασουμε-κερδισουμε) θα προταθει νεο συμβολαιο απο 7εκκ σε 10εκκ + καποιες παραπανω αρμοδιοτητες στο νεο προπονητικο που τελειωνει του χρονου. Το παρων συμβολαιο του ληγει το 2023. Καληνυχτα σε ΟΛΕΣ τις αλλες ομαδες εκτος αλλα ειδικα εντος Ελλαδας.

    Οποτε φευγουμε αυριο για τελικο- ειναι που θα μας απεκλειε η … Μπαγερν ντε ετσι μας εγραφαν οι μπαλλαδοφατσες εδω μεσα, τοσο μυρωδια εχουν απο ποδοσφαιρο- και ας ελπισουμε να πιασουμε μια αποδοση καλη να το παρουμε. Αν η ομαδα μπει οπως με Μπαρτσα το εκτο ειναι δικο μας. Αν μπει οπως με Ναπολι τη κατσαμε. Στα χαρτια δεν υπαρχει συγκριση ροστερ-ομαδων καν. Ερικσεν-Σον-Κειν ειναι ο αντιπαλος. Κλεινεις Ερικσεν και το 50% το εχεις κανει.

    Δυο ευρωπαικοι τελικοι τεσσερις αγγλικες ομαδες. Καθολικη υπεροχη. Ας επλισουμε να το παρουν τα κανονια σημερα μπας και ηρεμησω λιγο απο τη γκρινια. Να παρει και ο Σωκ ευρωπαικο τιτλο αν δε κανω λαθος δεν πρεπει να εχει παρει Ελληνας Europa/CHL.

  7. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Ο καραφλός που πουλάει αλοιφή για την τριχόπτωση και επιστολές του Χριστού στα…Ελληνικά, πήρε 240.000 ψήφους παρακαλώ από τους Έλληνες και να μην αναφέρω πόσους πήρε ο Ουάου…Μιλάμε για επίπεδο ε! όχι παίξε γέλασε…

  8. Ο/Η nnektarios λέει:

    Γελάω με τις αναλύσεις για τους Έλληνες πολιτικούς και το ποιος έκανε τι. Φαντάζομαι ότι όλοι βλέπετε καθημερινά γύρω σας, οδηγούς, ΔΗΜ. Υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες και πάει λέγοντας.

    Ο (κάθε) Τσίπρας είναι ΑΓΓΕΛΟΣ μπροστά στον μέσο Ελληνα. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι. Μιλάμε για ένα άθλιο, σε ποσοστό 95% θα έλεγα, λαό, που απολαμβάνει να ζει σαν γουρούνι, στον βούρκο που έφτιαξε και συντηρεί.

    Όσο για την αγαπημένη μας ΑΕΚ, όλα δείχνουν νέα αγωνιστική αποτυχία. Βεβαίως δεν θα είναι τόσο πρόθυμη να βοηθήσει στη μεταφορά της κούπας στην ιστορική πρωτεύουσα της Νοτίου Μακεδονίας και θα προσπαθήσει να μαζέψει το χαλί, αλλά μάλλον θα αποτύχει.

    Ας κάνουμε υπομονη λοιπόν άλλο ένα χρόνο τουλάχιστον, αυτή τη φορά μακριά από το γήπεδο (μιλάω για εμένα), ας συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το χτίσιμο του γηπέδου και ας ελπίσουμε αυτό να γίνει η αρχή μιας νέας, μεγάλης ΑΕΚ.

    ΥΓ. Μου αρέσει να τα γράφω πριν τους αγώνες. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ. Αρχικά ελπίζω να μην δει κανένα νέο όνειρο ο Κλοπ. Φτάνει η τραγωδία της Βαρκελώνης. Ακολούθως θα ήθελα να εστιάσω στη σαφή υπέροχη της ομάδας στα ακραία μπακ και στο μεγάλο πλεονέκτημα της γρήγορης επιθετικής γραμμής απέναντι στους Άργους αμυντικούς της Τότεναμ. Το κλειδί όμως, για εμένα πάντα, είναι η με σχεδιο απόλυτη ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ του Ερικσεν. Ας παίξει ο Κέιν και όποιος αλλος θέλει. Ο Ερικσεν είναι ο μοχλός.

    Γιούργκεν, εχε το νου σου, η γάτα απέναντι σου ανάλογα με τη μορφή του αγώνα, θα αλλάξει συστήματά και σχηματισμούς. Το έκανε στο Ανφιλντ όπου κοιμόσουν τον ύπνο του δικαίου και σε έσωσε ο ΣΙΣΟΚΟ με τον ΒΑΝ ΝΤΑΙΚ βέβαια.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    @nn

    Δεν υπαρχει ανάλυση. Απλα επιτέλους δειχνει να ξυπνάει λιγο το πόπολο απο τον απατεώνα με τη συμμορία των σταλινικών που μας κουνάει το δάχτυλο. Που λεει ΧΑΖΟΥΣ (δε καταλαβαινουν για τη ακριβεια) το κοσμο που οπου πανε τους βριζουν, που λεει φασιστες και ακροδεξιους το 80-85% του κοσμου που διαφωνησε με τη παραδοση της γλωσσας και εθνοτητας στη Μακεδονια.

    Ιςως κάποια στιγμη -ιςως – παει και η Ελλάδα στον 21 αιώνα. Απλα καλο ειναι να μη ξεχνάμε ολους τους καραγκιόζηδες (πολιτικα μιλαω οι αλλοι δυστυχως συμφωνω υπαρχουν παντου) που μας περικύκλωσαν επι χρονια- εχει παντού τέτοιους- και έβλεπαν τον απόλυτο γελοίο ως αρχήγαρα που θα μας εκανε ντα. Δε φαντάζεσαι ,ενίοτε ακομη και εδω, τι έχουμε ακούσει απο τα κοπρόσκυλα. Τους αποτυχημένους της ζωής που δε καταφεραν τιποτε παρα μονο ξέρουν να βρίζουν και να κοροϊδεύουν πραγματα και ανθρωπους που δεν έχουν δει ουτε στον υπνο τους.

    Δεν νομιζω να υπήρχε καμμια τραγωδία στη Βαρκελώνη. Παίζαμε με τη μπαρτσελονα του Μέσι Σουάρεζ Ρακιτιτς στην Ισπανία που μας έβαλαν ενα πολυ ωραιο γκολ 1-0 ενα τυχερό με καραμπόλες στο 2-0 και ενα όντως άπιαστο -μαγεία – φάουλ του παικταρα για το 3-0.
    Απλα τις ανάλογες δικές μας ευκαιρειες με μανε σαλαχ δε τις τελειώσαμε.
    Ειδες η διαφορα δοκάρι και πιςω να γίνεται το 2-0 και δοκάρι και πλάι να χάνεις το εκτος εδρας στο 2-1.
    Πέντε εκατοστά πανω κατω ηταν η διαφορα!

    Κατακρίθηκε σωστά ο κλοπ για το Gini ως false 9 και παει και το ξανακάνει στο Anfield (ok οχι ακριβώς το ιδιο αλλα σα παίκτης που έρχεται απο πιςω) και σου βάζει δυο γκολ σε ενα ημίχρονο. Τι να του πεις μετα? Καταπινεις η οχι τη γλωσσα σου?

    Ο Πότσε ειναι προπονηταρα αλλα εχει κανει και αυτος τρελλα εγκλήματα -βλέπε πρώτο ημίχρονο με Άγιαξ στην Ολλανδία και ματς με σιτυ και ας το πέρασε.
    Σε καμμια περίπτωση δε το θεωρώ καλύτερο τακτικά του κλοπ.
    Αυτη τη στιγμη ο Γερμανός δεν εχει αντίπαλο η αν εχει ειναι μονο ο Πέπ αλλα με πολυ περισσότερες λύσεις ατο ρόστερ του. Για βαλβερδηδες δε μιλαμε ειδες και τα δυο ματς- το εδεσε κομπο, η διαφορα ηταν καθαρα ο εξωγηινος. Χωρις αυτον η Μπαρτσα ειναι μια απλα καλη ομαδα, τα εχουμε πει για τη κατηφορα του ισπανικου ποδοσφαιρου.

    Κλειδία για μένα το κεντρο μας στο κόψιμο ερικσεν ντελε -το ειπα και πριν- με Gini Hendo και να χτυπήσουμε απο αριστερά τον αστείο ροουζ με μανε και την ατμομηχανή Robbo.

    Δε θα μου κανει εκπληξη να δω OX μεσα: ο τυπος ειναι παικτουρα στις καθετες.

    Ο κειν ειναι μεν killer αλλα πιο εύκολα αντιμετώπισιμος απο τον Βιργίλιο.
    Ο σον απο την άλλη ειναι πιο απρόβλεπτος και θέλει διπλό μαρκάρισμα ρομπο-φαμπινο στη κόντρα.

    Αν η ομάδα κατέβει ως LIVERPOOL δεν υπαρχει κανένας να μας σταματήσει. ΚΑΝΕΝΑΣ στο πλανητη.

    Προσπάθησαν η Μπάγερν και έφαγε 3, η Πορτο και εφαγε 6, η Μπαρτσα και έφαγε 4, η Παρί και έφαγε 3.

    Σίγουρα ειναι ενα ματς ειναι τελικός και γινωνται ολα. Αλλα η λογική λεει οτι 9,5 στα δέκα το ματς το έχουμε. ΑΝ το παρουμε παμε τριτη θεση με 6 κατακτησεις. Ρεαλ 13 Μιλαν 7 απο 5 εμεις η Μπαγερν και η Μπαρτσα ειμαστε σημερα.

    Εχει μπει μεγάλο στοίχημα -τρια άτομα βεβαια -για σκόρερ σαντιο με 3,2 απόδοση και κατάκτηση με 3. Μεγάλο καλο πενταψήφιο σε λίρες. Λυσσαξε ο Τρελλο Ιρλανδός -Liam- της παρέας και δε του λες οχι.

    Αποστολη Μπακου σημερα: η φιλη μου, ο αδελφικος φιλος και μεγαλοχορηγος ΑΕΚτζης εδω και δεκαετιες, ο αδελφος της και ο ξαδελφος του πηγαν το μεσημερι γυρνανε ξημερωμα. Μιλαμε για ΦΟΛΑ Gunners οχι αστεια, αλλωστε ο δικος μας ειναι και μετοχος. Χαμος απο Αγγλους εκει, δε ξερω τι σκατα σκεφτωταν η UEFA και πηγε στα γαμιδια να κανει τελικο.

    Μακαρι να το παρουν ΜΠΑΣ και γλυτωσουμε μια απιθανη γκρινια που ακουω εδω και χρονια. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ να ησυχασει το κεφαλι μας, ελεος! Χιλιες φορες αυτοι απο τους νεοπλουτους.
    Οποτε καναπε-κινητο και χαλαρα σημερα να γυρισουν για να φυγουμε.

    ΥΓ Διαβασε συνεντευξη Κλοπ στον Independent, μετα διαβασε δηλωσεις Μελλισανιδη παλι. Εκει θα δεις ΑΚΡΙΒΩΣ τη διαφορα που φωναζω χρονια. Εκει θα δεις γιατι ΠΡΙΝ ερθει εγραφα οτι ο τυπος ειναι ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μπορει να τυχει στο Club μιας και ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που η Liverpool πρεσβευει. Προπονητες μπορει να βρεις και καλυτερους. Αλλα δεν ειναι εκει το θεμα μας:

    Ζούμε μονάχα μια φορά. Οπότε πρέπει να κάνουμε ωραία τη ζωή μας. Ορισμένες φορές μπορείς να το πετύχεις μόνος σου, ορισμένες άλλες όχι. Αντιλαμβάνομαι ότι το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα κομμάτι διασκέδασης της ζωής.

    Οπότε, αν κάνουμε τον κόσμο να βαριέται, τότε γιατί να έρχεται στο γήπεδο; Πρέπει να προσπαθούμε να δίνουμε λόγους για να ψυχαγωγείται ο κόσμος. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους τίτλους.

    Η πίστη μου στον Θεό με βοήθησε. Η ζωή είναι ένα μεγάλο δώρο. Πρέπει να το διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο. Και φυσικά να το απολαμβάνουμε. Ορισμένες φορές πρέπει να φροντίζουμε για να μη χαλάει. Δεν σημαίνει ότι όλα πάντοτε θα πηγαίνουν όπως τα θέλουμε… Δεν είμαστε πέντε χρονών παιδιά. Αν δοκιμάσω κάτι και προσπαθώ κάτι, τότε είμαι υπεύθυνος για την απόφαση που πήρα και την πράξη που έκανα. Αν δεν το καταφέρεις, προσπάθησε πάλι. Αν δεν είναι πλέον τόσο σημαντικό για εσένα, προσπάθησε κάτι διαφορετικό.

    Ξέρω ότι όλος ο κόσμος πάλι θ’ ασχοληθεί με τους χαμένους μου τελικούς. Δεν είναι ωραίο αυτό. Αλλά δεν μπορώ ούτε να το αγνοήσω ούτε να το ξεχάσω πως έχει συμβεί να χάσουμε. Πήγαμε στον τελικό και ήμασταν η έκπληξη της διοργάνωσης την περσινή σεζόν. Περίμεναν άλλες ομάδες και ήμασταν εμείς που φτάσαμε εκεί.

    Ο Kloppo αναφέρεται στην άνοδο της ακροδεξιάς και δηλώνει:

    Ποιος δεν ανησυχεί; Ποιος με υγιή νου δεν ανησυχεί γι’ αυτά που συμβαίνουν; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος πιστεύει ότι στα υπάρχοντα προβλήματα εκείνοι που προέρχονται από την ακροδεξιά μπορούν να βρουν λύσεις. Ξέρετε γιατί οι καλύτεροι άνθρωποι δεν είναι στην πολιτική; Γιατί δεν τους πληρώνουμε όπως θα έπρεπε. Ειδικά στη Γερμανία. Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι στις εταιρείες. Οπότε πρέπει να τα βάλουμε με τους υπόλοιπους αυτή τη στιγμή…

    Όσο για την βοήθεια που του προσφέρει η πίστη του, είχε να πει το πιο απλό και συνάμα το πιο δυνατό πραγμα…

    Είμαι ήρεμος. Δεν περιμένω η ζωή μου να είναι τέλεια. Η ζωή μου είναι πολύ καλύτερη από αυτό που είχα φανταστεί. Γιατί, λοιπόν, να ανησυχώ ή να προβληματίζομαι; Θα ήταν ηλίθιο από την πλευρά μου. Λένε ο Πεπ κερδίζει συνέχεια και ο Κλοπ όχι. Αλήθεια; Έλα τώρα… Πηγαίνω σπίτι και έχω μια υπέροχη οικογένεια. Είμαι μονίμως ένας χαρούμενος άνθρωπος. Γιατί να ζηλεύω ανθρώπους που είναι πιο επιτυχημένοι από εμένα και ίσως πιο έξυπνοι από εμένα; Προφανώς και υπάρχουν άνθρωποι που είναι καλύτεροι προπονητές από εμένα. Και πάλι όμως διαχειρίζομαι τη ζωή και την αντιμετωπίζω σαν ένα μεγάλο δώρο….

    Sent from my iPhone.

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο paok.προς nnektarios.εσυ φιλε μου που θα τοποθετουσες τον εαυτο σου?στο 5% η στο 95% του ελληνικου λαου?

  11. Ο/Η nnektarios λέει:

    @snitch

    Τραγωδία, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για τις επιλογές του Κλοπ. Διάβασα και απόλαυσα τη συνέντευξη, υπεροχος άνθρωπος, Συζητήσαμε το απόγευμα με τον μεγάλο μου γιο πάνω σε αυτά, μαθήματα ζωής.

    @paok

    Φιλε μου, δεν νομίζω ότι έχει σημασία που κατατάσσω εγώ τον εαυτό μου και ακόμα περισσότερο να το γράψω εδώ, θα μοιάζει άνευ ουσίας. Κάπου βρίσκομαι, είναι σίγουρο αυτό, το που, μπορούν να το πούνε όσοι με γνωρίζουν.

    Θα ήθελα να συμπληρώσω επίσης ότι σε αυτό το 95%, εμπορικά πάντα, ότι πιο ΑΘΛΙΟ έχω συναντήσει βρίσκεται στη Νότια Μακεδονία. Μια Βαλκανική, φτηνιάρικη νοοτροπία, λαμόγια της πλάκας και ένα σωρό κανόνια. Just for the record.

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο paok.προς nnektarios.εγω παντως φιλε μου αισθανομαι και νιωθω. ελληνας και οχι “νοτιομακεδονας”.απο κει και περα χρησιμο θα ηταν να δουμε τη γεωγραφικη”καταγωγη” των πρωθυπουργων που κυβερνησαν απο την μεταπολιτευση και επειτα τουλαχιστον και τις αποφασεις που πηραν.και ολα αυτα χωρις διαθεση αντιπαραθεσης εκ μερους μου.

  13. Ο/Η nnektarios λέει:

    @paok

    Μα, δεν είπα ότι όσοι ζούμε στη Νότιο Μακεδονία δεν είναι Έλληνες. Ούτε θα το βάλω σε εισαγωγικά, μιας και είναι επίσημο, παγκοσμίως αποδεκτό και χωρίς καμία αμφισβήτηση από τον τοπικό πληθυσμό.

    Δεν υπάρχει αντιπαράθεση, με ρώτησες και σου απάντησα, κανένα πρόβλημα.