ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Καρντόσο λοιπόν. Για να ανέβουμε επίπεδο (κατα καποιους) για να ομορφύνει το ποδόσφαιρο που θα παίζει η ομάδα (κατά την ΠΑΕ).
Ευχόμαστε καλή επιτυχία πραγματικά.
Τα περί του πτωχού βιογραφικού του,είναι μεν παρατηρήσιμα και δεν υπόσχονται πολλά πράγματα,αλλά αυτό δεν λέει-πάντα-την αλήθεια.
Μπορεί να μην αποδειχθεί άλλος ένας Μοράϊς και όντως να δούμε καλά πράγματα.

Τώρα θα μου πεις,με την εξαγγελμένη και εδώ και καιρό εφαρμοσμένη “σφιχτή οικονομική πολιτική” την οποία υποσχέθηκε ότι θα συνεχίζει ο “εγγυτής” πως θα εξαγοραστούν τα “όπλα” με τα οποία θα εξοπλιστεί ο νεός προπονητής;
Δεν ξέρω. Θα πρέπει να βρεθούν παίκτες “λίρες εκατό” στη τιμή της μισής.
Οπως και να έχει οφείλουμε να περιμένουμε και να δωθεί πίστωση χρόνου. Κατόπιν,μπορούμε να πούμε περισσότερα.

Εξασφαλίσαμε για τους αναγνώστες του χώρου,αποκλειστικές πληροφορίες για την συνάντηση και το πως τελικα τα δύο μέρη κατέληξαν σε συμφωνία.
Ιδού:
– Φώναξε μέσα ρε συ αυτόν τον Πορτογάλο,το κατρούτσο πως τον λένε… (χικ)
– Καρντόσο πρόεδρε.
– Και λοιπόν; Και σένα αντί για Ιγκορ αν σε λέγανε Γιούρι,τί θα άλλαζε; Υπάλληλος δεν θα ήσουνα;
– Μάλιστα πρόεδρε…

(Ανοίγει η πόρτα,μπαίνει ο Καρντόσο,με έναν συνεργάτη του.)
– Ola! λέει απευθυνόμενος στον “εγγυτή”)

– Τί “όλα” λέει ρε συ ετούτος; Σε στριπτιτζάδικο δουλεύει”; λέει ο “εγγυητής” απευθυνόμενος σε ενα “παιδί” της συνοδείας του.

– Γκουντ μόρνικγ…Κα-λη-με-ρα μιστερ πρόεντρος.

– Πως είναι ετσι ρε αυτός. Σα γυναικολόγος δεν είναι”; λέει απευθυνόμενος στο “παιδί” σιγανόφωνα, το οποίο χαμογελά διακριτικά,συμφωνώντας.
– Γειά σου και σένα Πανουριά. Κάθησε.” του λέει.

– Γουέλ. Εμμ..φερστ άι μαστ σέϊ δατ γουι νοτ νιντ α μπιγκ μπάτζετ.Αϊ χαβ σι δε τιμ. Βέρυ γουελ. Ονλυ σαμ αντσ γουϊ νιντ
– Τι είπε ρε….;
– Λόου μπάτζετ μίστερ…

-Ποιο μπάτζετ,τί λέει αυτός ρε. Λεφτα…μάνεϋ.Πόσα ρε”; τον ρωτά ο αρχιτέκτονας της Αγιασοφιάς.
– Γουελ…Εμμ… Αϊ θινκ ιτ κουντ μπι γκουντ αμπάουτ ε μίλιον φορ μι εντ μαϊ τιμ.

– Τι να σου πω. Θα μπορέσετε να βρείτε τόσα; του λέει ο Μήτσος.

Γουρλώνει τα μάτια ο Καρντόσο και κοιτάζει τον άλαιμο “μεταφραστή” του Μήτσου, ο οποίος εκτός από σπαστά Αγγλικά,μιλάει άπταιστα Ρώσσικα.

-Γουατ αρ γιου μιν; Σορυ,αϊ ντοντ αντερσταντ. λεει απορημένος ο Πορτογάλος.

-Γιου…χαβ,γκιβ…του δε μπος…ουαν μίλιον”, του λέει ο “μεταφραστής”, την ίδια στιγμή που ο “εγγυητής” πίσω του στο ράφι,πίσω από ένα μπουκάλι Chivas τραβάει ένα “Κουρτάκη” και ένα ποτήρι και το γεμίζει.

-‘Oου…αϊ σι. Εμ…Λουκ λετ μι θινκ” λέει ο Καρντόσος ενώ αι πρώται σταγόναι κρύου ιδρώτα κυλάνε από το κεφάλι του χωρίς καμιά αντίσταση. “Αϊ θινκ, ιφ γουι αγκρι,αϊ νόου σαμ πίπολ δατ δεϊ καν χελπ μι…αϊ μιν χελπ ας (το έσωσε) εντ γουϊ πλέι σαμ γκεϊμσ γουιθ σαμ τρανσφερ αντ γουιν σαμ πρόφιτ ασ ε μιντλμαν.

Ο “μεταφραστής” σκύβει στο αυτί του “μεγιστάνος” μεταφράζοντας και εκείνος χαμογελά,χαιδεύοντας την γάτα του η οποία έχει στρογγυλοκάτσει στη άκρη του γραφείου,πάνω σε ένα ντοσιέ με κάτι έγγραφα Αμερικανικής προελεύσεως,με κάτι ζυγαριές ζωγραφισμένες απόξω,κάτι αετοκεφαλές και κάτι άλλα μασκαραλίκια.

-Το ήξερα ρε μπαγάσα πως θα συνεννοηθούμε” λέει ικανοποιημένος ο “μπος”. “Λοιπόν, φέρε τα πράγματά σου και τους ανθρώπους σου. Ξεκινάς σε δέκα μέρες. Γιατί έχουμε και κάτι κωλοεκλογές εμείς εδώ πέρα τώρα”.
– Οκεϊ. Φαϊν.

Σηκώνονται Καρντόσο και βοηθός,χαιρετάνε βιαστικά, ανακουφισμένοι οδηγούνται στο ασανσέρ. Ο χρόνος από τον 8ο στο ισόγειο τους φάνηκε μέρα ολόκληρη. Από εκεί ευγενικά από μια κοπέλα οδηγούνται εις την έξοδο των γραφείων τα οποία κανείς δεν ξέρει για ποιο λόγο υπάρχουν.
Και δεν είναι τα μόνα. Τα μισά “μέγαρα” της Αθήνας, θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά που κάνει και μια κρυφή κάβα την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Πεταμένα λεφτα. Τέλος πάντων.

Σιδεροκέφαλος.
Ελπίζουμε να αντέξουμε το ανέβασμα του επιπέδου και-δίχως πλάκα- ο Κατρούτσος να μην αποδειχθεί Μοραϊς. Για το καλό όλων και κυρίως των ματιών μας.
Λογικά, το “over” θα πηγαίνει σύννεφο στα ματς της ΑΕΚ. Ελπίζουμε η παλάτζα να γέρνει τις περισσότερες φορές σε μας…

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

8 Responses to ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο paok.φιλε κλαιω νασαι καλα.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Προπονητης εξιλαστηριο θυμα και χαμηλων απαιτησεων,καραγκιοζης ολκης.

  3. Ο/Η Koreas λέει:

    Ωραία όλα αυτά αλλά ξεχασαμε το μανολο, το matador. Τι να γίνεται άραγε αυτό το παιδί; να έχει την αεκ ακόμη στην καρδιά του; να έχει ακόμη βαθιά σχέση αλληλοεκτιμησης κατά δήλωση του με τον εγγυητη? κι αν ναι πόσο βαθιά είναι;

    Η παε συγγνώμη ο δηματος, του έστειλε μήνυμα αποχαιρετισμου ως σαν καλός επαγγελματίας επικοινωνίας, ο μανολο όμως ακόμη δεν απάντησε, γιατί άραγε; εκείνος ο πηχυαιος τίτλος ΣΤΟ ΚΑΛΌ ΠΑΠΑΤΖΗ, ήρθε στη μνήμη του άραγε;

    Όπως και να το δει κάποιος οι παλιές αγάπες πάνε πάντα στον παράδεισο.

  4. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @paok.:Αν εσύ κλαίς τώρα αδελφέ, από τα γέλια,στάσου να ιδείς τι θα πάθουμε ΄μεις από Σεπτέμβρη κι ύστερα.

    @Χρήστο:”Ελπίζουμε ν’ αντέξουμε το ανέβασμα του επιπέδου…κλπ”

    Εκτός της ασυγκράτητης πλέον αισιοδοξίας που αποπνέεις,πας να πνίξεις το paokτσή που κλαίει απ’τα γέλια…

    Σοβαρά τώρα…Μιλάμε για ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ…Φαρσοκωμωδία χοντρή έπεται.

  5. Ο/Η spyros pontios λέει:

    @ Πίσσα και πούπουλα

    Παιζει να ειναι και καπως ετσι με περισσοτερη βλαχια ομως!

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Αγησίλαο: Μακάρι το ανέβασμα του επιπέδου να συμβεί έστω και με αυτόν τον τρόπο. Δε νομίζω να υπάρχει ΑΕΚτζής που να θέλει την αποτυχία της ΑΕΚ με σκοπό την αυτοεπιβεβαίωσή του. Αυτό είναι αρρώστια.
    Μακάρι να βγεί η επιλογή του προπονητή και επίσης και οι όποιες μεταγγαφές γίνουν.
    Κανείς δεν ζήτησε χορό εκατομμυρίων. Σοβαρότητα και τόλμη. Και φυσικά ένα μίνιμουμ μπάτζετ τέτοιο που να σε καθιστά όντως ανταγωνιστικό και όχι απλά να συμπληρώνεις τον βαθμολογικό πίνακα.
    Τέλος πάντων. ΑΦού το σχέδιο της ανακήρυξης πρωταθλητή από τον Βορρά ευοδώθηκε-μετά το περσινο “ατύχημα”- πλέον το επόμενο θα πάει στα ίσα. Και μάλον βλέπω να έρχεται η σειρά του Μαρινάκη. Αρκέτα είναι τα 2-3 χρόνια στην πάντα χωρίς τίτλο.

  7. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    ποσο ζωντανη η σκηνη με την γατα και τον φακελο…

    το λυπαμαι το νεο εξιλαστηριο θυμα του εγγυητη…
    εχει να φαει ακυρο που θα παει συννεφο..
    τουλαχιστον ελπιζω οταν τον παραιτησουν να μην μεινει μουγκος οπως ο Μαρινος και ο Μανολο !!!

  8. Ο/Η Koreas λέει:

    φαντάζεστε τι έχει να δει ο “δυσμοιρος” πορτογάλος quardiola των φτωχών;

    είναι η τρίτη φορά που θα φύγει εκτός των στενών συνόρων της μάνας πορτογαλίας. οι 2 προηγούμενες από ότι λένε ήταν επεισοδιακές, αυτή η τρίτη όμως θα είναι πραγματικό σχολείο για τον πορτογάλο. θα καταλάβει για τα καλά τι σημαίνει ρωμαίικο.

    ως σαν άλλος Βαρθολομαίος Ντίαζ ετοιμάζεται τώρα να ταξιδέψει για το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας με πολλή δόση από εγγυητές, μιζέρια, ορντινάτσες, φτώχεια, σκορβούτο, αντίθετους αέρηδες, και μπομπότα.

    Καλή Υπομονή λοιπόν στο Παιδί. Είθε ο Ξένιος Δίας και ο Ποσειδώνας να τον βοηθούν στο δρόμο του. κι επειδή από ότι είδα δεν έχει μαλλιά να χάσει , να πάει να ασφαλίσει καλού κακού τα φρύδια του.