Α Ε Κ 2019

Ο απολογισμός της φετινής χρονιάς ήταν τραγικός. Και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικός, αφού ο προϋπολογισμός ήταν ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Με το χαμήλωμα του budget για το τεχνικό τημ αλλά και την πρόσληψη ενός προπονητή, που πάνω απ’ όλα ήταν Έλληνας. Τον οποίον όλοι θέλαμε να στηρίξουμε, αλλά η διοίκηση είχε διαφορετική γνώμη. Διότι μπορεί ο κόουτς με την ζώνη Hermes στην διάρκεια των αγώνων να μην ξέρει πού και πότε αυτή φοριέται, όμως και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δεν τον θωράκισαν με ρόστερ που τουλάχιστον να είχε βάθος για να τα βγάλει πέρα με περισσότερους αγώνες. Είναι γεγονός οτι κάθε αγώνας champions league, είναι σαν να παίζεις δύο τουλάχιστον ελληνικά ντέρμπυ.

Η ομάδα ξεκίνησε αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι, ενώ τροφοδοτήθηκε με τρεις απίθανους δανεικούς. Στην πορεία έκαψε την φλάντζα της, την οποίαν φλάντζα του έκαψε κι ο εγγυητής, που έστειλε στο περιθώριο τρεις παίκτες και τον προπονητή στο σπίτι του. Στην συνέχεια έφερε τον γνωστό καραγκιόζη – αυτά τα λέγαμε εδώ ακόμα κι όταν πήρε το πρωτάθλημα – και καταλήξαμε με τα γνωστά αποτελέσματα. 23 πόντους απόσταση από την κορυφή, και 18 από τον δεύτερο. Και μπορεί κάποιοι να λένε οτι έκανε πίσω ο Μελισσανίδης για να πάει ο τίτλος στην Μακεδονία, όμως δεν τους συμμερίζομαι καθόλου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να απέχεις τόσο πολύ σε κάτι στημένο.

Η ΑΕΚ ήταν αδύναμη λόγω ανικανότητας. Ανικανότητας ποιότητας αλλά και ποσότητας παικτών. Τα δικά της νούμερα εξ άλλου λένε την πραγματικότητα. Η ομάδα κατέκτησε φέτος δέκα ( 10 ) λιγότερους βαθμούς σε σχέση με πέρσι με τους ίδιους αντιπάλους και τον συσχετισμό που κάναμε πέρσι για τις ομάδες που έπεσαν κι αυτές που ανέβηκαν. Μένουν ακόμα 13 μέχρι την διαφορά με τον πρώτο ΠΑΟΚ και 8 από τον Ολυμπιακό. Καμία τιμωρία δεν έχει σχέση αφού κι ο πρώτος είχε -2. Το πρωτάθλημα κατακτήθηκε απόλυτα δίκαια από τον ΠΑΟΚ αφού το τελείωσε αήττητος, πήρε παιχνίδια που δεν πήρε πέρσι, ενώ η ΑΕΚ δεν πήρε ούτε ένα ντέρμπυ. Αυτά για να κλείνουμε το πρώτο μισό του έτους ( ο τίτλος του κείμενου είναι ενδεικτικός ).

Αυτήν την στιγμή ο εγγυητής πήρε την απόφαση για αλλαγή προπονητή. Είναι απόλυτα σωστή η απόφαση και αρκετά πιασάρικη θα έλεγα για τον κόσμο, που απλά θέλει κάποια ελπίδα. Ιδιαίτερη μπάλα δεν ξέρει το πλήθος, όπως δεν ξέρει και από πολιτικά ή οικονομικά, και γι’ αυτό την πατάει και με τους πολιτικούς. Το αν θα πιάσει ένας προπονητής δεν το ξέρει κανένας, όπως δεν ξέρει και για κανέναν παίκτη. Εδώ παίζουν άλλες δυνάμεις, που ξεκινάνε από το dna της ομάδας, πάνε στην προσωπικότητα των στελεχών που το παίζουν διοίκηση, και καταλήγουν στα αποδυτήρια. Τι αέρα βρωμάνε αυτά.

Κι αυτά βρωμάνε καλό αέρα αν η ομάδα, η όποια ομάδα, έχει κάποιες προσωπικότητες εκεί μέσα. Προσωπικότητες που μπορούν να πάνε και κόντρα στον μοιρολατρικό αέρα της προσφυγιάς, και δεν κάνω καθόλου πλάκα. Βρωμάνε όμως πολύ κακό αέρα αν οι παίκτες είναι της πλάκας σαν δύναμη χαρακτήρα. Μιλάω καθαρά για χαρακτήρες και μέταλλα και δεν ασχολούμαι με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτά είναι πάντα σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την διαχείριση καταστάσεων που σίγουρα θα προκύψουν στην πορεία ενός πρωταθλήματος. Διαχείριση των στραβών εν άλλοις, καταλήγοντας σε αυτό που λέει συχνά πυκνά ο εγγυητής : Ψυχολογία.

Ο προπονητής λοιπόν, έχει ένα καλό βιογραφικό όσο αναφορά την εξέλιξη του. Θεωρώ πολύ σημαντικό οτι έχει ανέβει σταδιακά, κι οτι έχει δουλέψει με ακαδημίες ομάδων. Είναι σημαντικό οτι δεν είναι κάποιος πύραυλος. Φυσικά στην Νάντ απέτυχε παταγωδώς – η Θέλτα δεν μας απασχολεί καθόλου αφού ούτε προετοιμασία έκανε και στην ουσία πήγε μπας και την σώσει – αλλά εκεί το ρεπορτάζ μας λέει οτι διαφωνούσε με τον πρόεδρο. Πού διαφωνεί ένας προπονητής κι ένας πρόεδρος ; Μόνο στους παίκτες που ήρθαν για να υλοποιήσουν τον στόχο που θεωρητικά είχε συμφωνηθεί μεταξύ τους.

Θα πρέπει λοιπόν για την οικονομία της κουβέντας, να πούμε οτι σωστά έφυγε ο Χιμένεθ και καλώς ήρθε ο Καρντόσο. Αν πούμε οτι ο προπονητής είναι μαλάκας, καλύτερα να ασχοληθούμε με το κρίκετ. Αν λοιπόν δεν πάμε για μπαστούνια, θα πρέπει να δούμε αν οι παίκτες που θα έρθουν είναι αυτοί που θα βουλώσουν τις τρύπες μας. Δεξί μπακ, στόπερ, αμυντικό χαφ, δυό εξτρέμ και δύο σέντερ φορ, που ο ένας δεν θα πείραζε να είναι κι ο Γιακουμάκης. Αντικατάσταση θα πρέπει να υπάρχει στον βασικό αν συμβεί κάτι απεφευκτέο, και φυσικά ο δεύτερος θα πρέπει να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον πρώτο, διότι ο προπονητής μία τακτική διδάσκει σε όλη την ομάδα.

Όταν τα δούμε αυτά, φυσικά και δεν θα ξέρουμε αν θα βγούν οι παίκτες. Το επίπεδο τους θα το ψιλοξέρουμε αφού θα διαβάσουμε τα οικονομικά δεδομένα. Εκεί λοιπόν θα δούμε και τι ψάρια πιάνει ο προπονητής. Αν έχει επιλέξει το σωστό σύστημα κι αν αυτό, το όποιο, επίπεδο το εξελίσσει. Λίγα φιλικά αρκούν για να δεις κάποιους αυτοματισμούς, μια διάθεση ανάπτυξης κι ένα σχέδιο αμυντικής λειτουργίας ή επιθετικού προσανατολισμού. Τα λοιπά για ομοιογένειες, φυσικής κατάστασης, και αποτελέσματος θα φανούν αργότερα, αφού μην ξεχνάμε : Η ομάδα ήταν πιασμένη από τις σκληρές προπονήσεις και φυσικά ο αντίπαλος ήταν πιο έτοιμος αφού ξεκινάει σε δέκα ημέρες ενώ εμείς σε είκοσι.

Μέχρι λοιπόν να ακούσουμε τις μεταγραφές, να τις δούμε να γίνονται και να δούμε σε τι ποσοστό το ρόστερ συμπληρώθηκε για να δουλέψει πιο πλήρως ο Καρντόσο, συστήνω υπομονή και ελπίδα. Δεν μου αρέσουν οι λέξεις αυτές γενικά, αλλά τι άλλο να κάνεις όταν πας να χτίσεις πάλι από την αρχή; Οπότε τις χρησιμοποιώ αναγκαστικά, όπως δίνω με όλη μου την καρδιά την ευχή κάθε Αεκτζή θεωρώ, να πετύχει ο προπονητής και του χρόνου, αφού έχει κλειστό διετές συμβόλαιο,  να τον αγοράσει η Μπαρτσελόνα, και οι παίκτες να έχουν καλή υγεία και να μας χαρίσουν ένα καλύτερο θέαμα, όπως λένε όλοι που στρώνουν την καινούργια ομάδα. Για τίτλους δεν μπορούμε να μιλάμε και δεν πρέπει, διότι είμαστε σοβαροί άνθρωποι. Αν παίζεις την καλύτερη μπάλα, αυτός θα έρθει.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

28 Responses to Α Ε Κ 2019

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ NN στο Heathrow για Μαδριτη: Το βαζω εδω για να το δεις μη χαθει

    Φιλε μια χαρα παιξαμε. Και κατοχη ειχαμε και παραπανω τελικες συνολικα αλλα και στο στοχο καναμε, καθως και περισσοτερες πασες.
    Με λιγα λογια ο Klopp και η ομαδα κατεστρεψε αυτο που ειναι διασημη η Barcelona: κατοχη και passing game.
    Πες μου ΜΙΑ ομαδα που εχει περασει απο εκει μεσα και τα εχει πετυχει αυτα. Ολοι με κατοχη 30-70 φευγουν στη καλυτερη.
    Απλα δε μπηκε η μπαλλα μεσα 2 φορες που επρεπε. Θες και λιγο τυχη το 1-1 με το 2-0 ειναι κυριολεκτικα 5 ποντοι στο δοκαρι διαφορα.

    Μη ψαχνουμε γωνια στο δεκαρικο με το ζορι. Ουτε γινεται οπου πας να παιζεις μονοτερμα τον αλλον και να βαζεις 5 γκολ ολο το χρονο.
    Με τη Μπαρτσελονα στο Καμπ Νου παιξαμε μη τρελλαθουμε.
    ΟΚ δε του βγηκε στο μισο Α με το Gini 9αρι χανωντας και ομως το Ναμπυ ως 8αρι νωρις. Αλλο Ναμπυ με τις καθετες και αλλο Hendo που δε τις εχει.
    Τωρα αν ενας παικτης για μισο ημιχρονο δε βγηκε οκ, εκανε λαθος το ειπαμε, το ειπε αλλωστε και ο ιδιος, αλλα οχι και τραγωδια! Tι να πει και ο Βαλβιδας στο Anfield τοτε που εχασε αυγα-πασχαλια-καλαθια κλπ..

    Τραγωδια ειναι η ΑΕΚ εδω και ενα (τουλαχιστον) χρονο, οχι οτι πριν ηταν καλυτερη απλα της καθωνταν τα αποτελεσματα στα 91 και στα 93 συνεχεια και σκεπαζε ο τσαρλατανος την ομαδα τσιρκο που ειχε.
    ΟΣΦΠ Χ2 -ΡΙΕΚΑ-ΠΑΣ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ-ΠΑΟ-ΞΑΝΘΗ ειναι προχειρα λιγα ματς που θυμαμαι με γκολ στα χασομερια.

    Τραγωδια ειναι η Referee United που εφτασαν οι φιλαθλοι της να πανηγυριζουν αγκαλια!!! με αυτους της City τα γκολ που ετρωγαν μεσα στο κοτετσι των ονειρων για να μη παρουμε το πρωταθλημα.
    Μετα μου λενε γιατι τους λεω ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥΣ και μικρη ΟΜΑΔΟΥΛΑ.
    Να καθεσαι να χανεις το CHL, να ρεζιλευεσαι μεσα στο γηπεδο σου αφηνωντας ΕΞΙ ΒΑΣΙΚΟΥΣ στο παγκο, για να χαρισεις τιτλο στον αντιπαλο σου.

    Προτιμω-ως ομαδα- να πεσω στη Championship παρα να δωσω οχι πρωταθλημα αλλα ενα ποντο για να παει απο δεκατη, ενατη η Everton. Ουτε το σαλιο μου να τους φτυσω δε δινω. Τι πρωταθλημα να ανοιγω τα ποδια παμε καλα?
    ΑΥΤΗ ειναι και η διαφορα μας. Ειδες φανατζωμαι το Everton-Liverpool που σκυλιασανε οι αλλοι ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ να κοψουν 2 ποντους και το πρωταθλημα απο μας. Το καταφεραν και μπραβο τους.

    Να τρως πορτες απο παικτες και προπονητες και να καταληγεις με ενα μαθητευωμενο μαγο που δεν εχει ξαναπροπονησει σοβαρη ομαδα απο τη Νορβηγια.
    Να σε κανει γιο γιο καποιος Πογμπα 2 χρονια μεσα στα αποδυτηρια και να μη βγαζεις αχνα.
    ΑΥΤΟ ειναι τραγωδια.

    Τραγωδια ειναι να σου ριχνει τεσσαρα ο Αλιθιπικουετα πως διολο τον λενε, ο Πεδρο (αν ειναι δυνατον ο Πεδρο ρε?) και ο Νταβιντ Λουις με το σβουρα τον Αζαρ που καποιοι τον εχουν κανει το νεο Μαραντονα με το ζορι επειδη θελουν να το πουλησουν στα κοροιδα με το ΖΙΖΗ προονητη.
    Εγω ξερω οτι ο Μαραντονα πηρε ΜΟΝΟΣ του ΠΚ και πρωταθλημα με τη Ναπολι. Δε τερματιζε 26 ποντους πισω.

    Τραγωδια ειναι να σε κανει γιο γιο ο μπαρμπα Ζιρου που εναμισυ χρονο CF εχει βαλει πεντε γκολ συνολο! και χθες εβαλε ενα κερδισε πεναλτυ και του εβγαλε και ο Τσεχ αλλα 2 οριακα.
    Τεσσερα ρε σεις? Ειναι δυνατον? Τι φταιω να ακουω γκρινια ενα χρονο ακομη? Ηδη η φιλη μου ακυρωσε δεν ερχεται παρεα, πρεπει να βρω καποιον ‘αλλαγη’ απο το παγκο ολο και κατι θα γινει.

    Anyway παμε Μαδριτη και βλεπουμε για το Σαββατο.

    “If Liverpool were playing on the other side of the moon, the fans would find a way of getting there!” Steven Gerrard

    Happy 39th birthday my captain SG8! Μπες μεσα 10 λεπτα μεθαυριο να καθαρισεις, δε θες παραπανω. Ενα τουβλο αλα κηπουρου το 05 και τελος.

    ΥΓ €200 Million η νεα ρητρα του τρελλο- Sadio απο προχθες σε νεο συμβολαιο. Δηλωση μετα την υπογραφη:

    ‘Like I have always said, I am very happy to play for this club and every single day I am enjoying being here and trying to do everything to win something for this club.’

    Ακου εκει 100 και τον Ισκο. Σιγα μη παρουμε κανα ταληρο και το Μανταλο δανεικο! Βολεψου εκει με κανα Αζαρ και μια χαρα εισαι..Ακου εκει ονομα: ΖΙΖΟΥ μου θυμιζει κανισακι.

    Sent from my iPhone.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Stevie το βασικό- τωρα διάβασα το κείμενο το αλλο ηταν απαντηση- ειναι παίκτες με χαρακτήρα. Δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑ.

    Θα αναφέρω 3 παραδείγματα.
    Henderson-Milner. Τον πρώτο ο Klopp τον θεωρεί το βασικό λίθο της ομαδας. Ειναι ιςως ο πιο ατεχνος παίκτης μας. Πήγαινε να του πάρεις ομως τη μπαλλα η προσπάθησε να το περασεις. Θα σου δαγκώσει το λαρύγγι.
    Ο δεύτερος δεν εχει παίξει μονο τέρμα και δε κανω πλακα. Τετοια όρεξη τέτοιο πάθος βαλε με μεςα να τους φάω σπάνια το βλεπεις. 33 τον ακούνε ολοι.

    Άφησα τελευταίο το Βιργιλιο. ΕΝΑΣ παίκτης- δε πήραμε άλλον- έδεσε οχι μονο την αμυνα (καλύτερη στην Ευρώπη) αλλα ειναι ο ΜΟΝΟΣ που μιλάει σε ολους την ωρα του ματς: δίνει εντολές ποιος θα χτυπήσει τα κόρνερ τα φάουλ που να παει ο καθενας τι να κανει η ομάδα. Μιλάει σε ΟΛΟ τι κοσμο συνεχεια. Ειναι δε ο τύπος που αναγμωριστηκε αρχηγός μονο απο τη προσωπικότητα του. Ο τύπος ειναι απλα αρχοντικος σκεπάζει τα παντα κυριολεκτικά.

    Η αεκ δεν εχει πουθενά στον οργανισμό της ουτε παίκτη ( ειναι αστείο να εχεις το Μάνταλο αρχηγό ενα γαμημενο ηττοπαθή σαχλαμάρα) ουτε ατο team της με κατι Λυμπεροπούλους και κατι αστείους που τους κανει καλα κοριτσάκι 20 χρόνων.

    4 παίκτες θα φέρει ετσι ξερω. Εχω και ενα όνομα απο αυτούς, τίποτε της προκοπής μια απο τα ίδια.
    Οποτε ο προπονητής-μου ειναι άγνωστος τελείως- θα καεί ανάλογα.

    Η ερώτηση ειναι φυςικα απλή: αν ηταν κανας στοιχειωδώς σοβαρός θα ερχωταν στην αεκ;

    Sent from my iPhone.

  3. Ο/Η nnektarios λέει:

    @Snitch

    Καλό δρόμο και με τη ΝΙΚΗ!

    Έχεις δικιο σε όσα γράφεις για τον αγώνα στο Καμπ Νου. Επιμένω, αυτό με τον Gini, είναι η χειρότερη προπονητική κίνηση που έχω δει. Έκανε και άλλο ένα μεγάλο λάθος όμως. Έβαλε τον Γκόμεζ, χωρίς ρυθμό, παιχνίδια και μάλιστα δεξί μπακ, όταν σωστά τον καθιερώνει στοπερ. Και γκολ έφαγε από εκει και έχασε το ένα αν όλο. Συμβαίνει, λάθη γίνονται και γίνομαι αυστηρός μόνο με τους καλύτερους, αυτούς που αξίζουν και θαυμάζω. Τέτοιος είναι ο Κλοπ.

    Θα σε πειράζω λίγο τώρα…ο Gus ήταν ασόβαρος επειδή ήρθε στην ΑΕΚ;

    @Steve

    Παρακολούθησα ζωντανά τη συνέντευξη του Cardoso. Εντυπωσιάστηκα από την προσωπικότητα, την κατάρτιση, την άνεση και τα καλά Αγγλικά. Δυστυχώς, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι είναι και καλός προπονητής. Θα περιμένω, με λογική, χωρίς συναίσθημα, να δώ το έργο του. Υπομένω και ελπίζω. Ποια η γνώμη σου (αν τον είδες) για αυτόν σαν άνθρωπο;

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Ήμουν κάπου εκεί με κάποιους ” γνωστούς “. Τον είδα άμεσο και καταρτισμένο, πολυγκλότ και τολμώ να πω επιθετικά διαβασμένο. Σαν άνθρωπος είναι σίγουρα καλός αφού είναι Πορτογάλλος. Τις παραμέτρους κρίσεις για τον προπονητή, τις έγραψα επάνω. Τα ρήματα που χρησιμοποίησες τα είχα σαν ουσιαστικά.

  5. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Καλησπέρα
    Μια πρώτη εμπεριστατωμένη εικόνα για Καρντόσο.
    https://www.sport24.gr/Columns/Charlie/migkel-karntoso-to-risko-poy-aksizei.5524258.html
    Ίδωμεν

  6. Ο/Η conpater λέει:

    Αν θα του φερεις τον Μεσι σιγουρα θα ειναι πολυ καλυτερα απο το να του φερεις στην ομαδα τον…Κολομεση απο την Αετοφωλια Παλαιρου. Το ιδιο συμβαινει σε καθε προπονητη σε καθε ομαδα. Πλην του Μουρινιο που ανα πασα στιγμη μπορει να τα κανει κωλος-μουνι-γαρυφαλλο. Αναλογικα,αν του Κλοπ του εδιναν μονο 20 εκ.,θα επαιρνε μονο την φανελα του Βιργιλιου χωρις τον παικτη μεσα. Ακλαφτος θα παει κι αυτος,χωρις 5-6 μεταγραφες ενδεκαδατες. Για δυο-τρεις λεγαμε πριν 3 χρονια,ε τωρα εφτασαν τους 6.Του χρονου τους 7 και παει λεγοντας…Μακαρι να πετυχει ο ανθρωπος ,πρωτιστα για την ομαδα και για μας,να σταματησουμε καποια στιγμη και τα κολλυρια,και μετα για αυτον. Σαν Πορτογαλος μου ειναι συμπαθης,αλλα εδω μιλαμε για μπαλα και ΑΕΚ κι οχι για φιλοξενια στο σπιτι του.Αν καταληξουμε και του χρονου να ψαχνουμε να χωρεσει ο Μανταλος στην θεση που γουσταρει αυτος να παιζει, βλεπω τον Καρντοσο κατα τον Οκτωβρη να φευγει με το πρωτο ψαροκαικο για Πορτογαλια.

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Nομίζω πως η επόμενη χρονιά είναι ιδανική πραγματικά για την ΑΕΚ,άρα και για τον εγγυητή. ΚΑτ επέκτ.αση και για τον προπονητή που έρχεται σε μια ομάδα όπου δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει και δεν έχει δώσει και κανέναν όρκο για κάποια κατάκτηση πρωταθλήματος,παρά να είναι απλώς “ανταγωνιστική”. Αυτό σημαίνει αποβολή άγχους.
    Απαλλαγμένη από την ανάγκη κατάκτησης πρωταθλήματος-πήρε ένα πρόσφατα- όπως και από την ανάγκη να παραμερήσει για να το πάρει κάποιος άλλος “ΠΑΟΚ”-έγινε η δουλειά αυτή-την επόμενη περίοδο μπορεί να ξεδιπλώσει ότι νομίζει στο γήπεδο,δίχως την ανάγκη ή την πίεση για πρώτη ή για οπωσδήποτε μή πρώτη θέση.

    Αρα η επιλογή προπονητή φτηνού και επιθετικογενούς ήταν έτσι κι αλλιώς μια δίχως κάποιο ρίσκο,αφού ΔΕΝ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    Αν πετύχει πέτυχε.Αν αποτύχει θα φύγει και μάλιστα από τον πάγκο του νέου γηπέδου.Με το οποίο θα είναι στραβωμένο το σύνολο των οπαδών,οπότε αρκεί απλά λίγη καλή μπαλίτσα δίχως το άγχος πλέον του αποτελέσματος και κάποιου τελικού στόχου.

    Οι “υποχρεώσεις” βγήκαν, πάρθηκε και ένα πρωτάθλημα εν τω μεταξύ, το γήπεδο ορθωνεται,οπότε όλα καλά.
    Αυτό ίσως είναι προς όφελος ημών και των ματιών μας που υποφέρουν πάρα πολύ καιρό,όσων τέλος πάντων αναζητούν λίγο θέαμα και λίγη ΑΕΚ “κανονική” που γαμούσε τα πάντα,τα έκανε μπουρδέλο στο τεραίν ανεξαρτήτως επίτευξης ή όχι κάποιου τελικού στόχου.
    Κατά μία έννοια λοιπόν,αυτό το έχει πετύχει ο Μελισσανίδης.
    Από άλλο δρόμο βέβαια και με άλλες προτεραιότητες μας προκύπτει αυτή η ΑΕΚ της ανεμελιάς-που ελπίζουμε τουλάχιστον -να δούμε.
    Εστω και έτσι. Ας είναι. Αλλά λίγη μπάλα ρε επιτέλους.

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    @nn

    Μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση πως ειχε ερει ο Gus στη μπανανια τοτε.
    Δε λεω οτι ειναι καμμια προπονηταρα αλλα οπως και να το κανεις απο Premier στον Ανεστη δε το λες και προοδο.

    Να πω οτι ηταν γα τα λεφτα, οτι εκανε μια αρπαχτη οπως μεταγενεστερα στη Κινα 5εκκ, σιγουρα οχι.
    Ουτε του λειπουν ουτε πηρε και τιποτε. Το γνωστο νουμερο 250 ανα εξαμηνο που δινει ο Μελ απο το 2013 και παραμενει ακομη ιδιο σημερα πηρε.
    Γιατι στη λογικη του Μελ δε πα να ερθει ο Klopp η ο Παρασχος, το ταβανι για τη θεση ειναι 500 το χρονο.
    Το βλεπει σαν αναγκαιο κακο και μαλλον ζηλευει το θειο που δηλωνε οτι δε θελω προπονητη χοχοχοχο να παρω το πρωταθλημα.
    Και κουβαλαγε τους Κολλιες τους Μπιγκον και τους Σεγκουρα. Ωραιες εποχες που κατα τα αλλα εκαναν πολυνικη τον απολυτο ΧΑΛΒΑ στην Ελλαδα.

    Μαλλον το βλεπει ως αυτοκινητο- εκ πειρας- που θα σε παει απο το Α στο Β. 4 ροδες εχει και το Yugo 4 και η Aston Martin. Οποτε γιατι να χρυσοπληρωνουμε V12 αφου στο τερμα κουτσα στραβα θα φθασουμε?

    Η μορφωση σε ενα ανθρωπο ειναι καλο πραγμα. Το οτι μιλαει π.χ 3-4 γλωσσες ο Καρντοσο δειχνει ενα ανθρωπο που αν μη τι αλλο προσπαθει στη ζωη του.
    Τωρα αυτα τα Πορτογαλος αρα καλος η κακος προσωπικα δε μου λενε κατι. Ειναι πιο κοντα μας ως μεσογειος απο ενα Σουηδο- εκει θα συμφωνησω- αυτα ειναι για το καλημερα και μονο.
    Αλλα μεχρι εκει και οχι οτι αυτο ειναι και παντα καλο.
    Αν ειναι να ταιριαξουν τα χνωτα (διοικηση-προπονητες-παικτες) θα γινει δε πα να ναι και απο τη Ν.Ζηλανδια ο αλλος. Ο Fadrhonc που ειναι οτι καλυτερο εχει περασει ηταν Τσεχος καμμια σχεση με μας.

    Τωρα τα αλλα θα τα δειξει η πορεια. Τι μπαλλα παιζει και τι παικτες θα παρει. Ο ‘σχεδιασμος’ φυσικα και δεν υπαρχει μιας και 15 μερες πριν δεν υπηρχε καν το θεμα του Πορτογαλου.
    Αρα ΤΙ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕ η ΑΕΚ και για ποσο διαστημα αφου δεν ειχε μιλησει καν με το προπονητη και δεν ηξερε?
    Μα φυσικα ‘σχεδιασε’ το απολυτο τιποτα, το παμε και βλεπουμε που σχεδιαζει 6-7 σαιζον τωρα. Θα φερει 2 δικους του – ο ενας εχει κλεισει ηδη ειναι τελειωμενο- και θα παρει και αλλους 2 μαλλον δανεικους.
    Βαλε και 2 λαβρακια (στυλ Αλμπανη) και εκλεισες. Αυτα να περιμενεις.

    Αρα θα δεις-δουμε ποσο καλος ταχυδακτυλουργος ειναι και αυτος με το περιορισμενων δυνατοτητων ροστερ που θα εχει. Το θεμα δεν ειναι ποσους παικτες-θεσεις θες στη μπαλλα. Το θεμα ειναι ΠΟΙΟΥΣ παιρνεις να τις καλυψεις.
    Ο αλλος π.χ αφου μιλαμε για την ομαδα παει ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ανα παικτη θεση. Πηρε πρωτα Firmino, μετα Μανε μετα Σαλαχ. Και τελος εκλεισε η τριαδα. Ειπε π.χ αριστερο μπακ θα παρω το Robbo. ΟΚ του βγηκε θα μου πεις εσυ αλλα εγω απο την αλλη θα σου πω οτι του εχει βγει το +90% των επιλογων του. Δε γινεται να παιρνεις 10 και να σου βγαινουν οι 9 τυχαια. Θα μου πεις δινει λεφτα. Bull θα σου πω εγω και οι 3 μπροστα κοστισαν ΛΙΓΟΤΕΡΟ απο το Πογκμπα. 25+40+44 οι 3, 120 ο αλλος.
    Το θεμα δεν ειναι μονο ποσα δινεις, το θεμα ειναι α) τι παιρνεις β) ποσα μπορεις να τον ανεβασεις.
    Πες μου ενα παικτη που πουλησε η ΑΕΚ παραπανα απο οσο της κοστισε. Μονο το Βρανιες που εκατσε και ακομη κλαινε τα λεφτα τους οι αλλοι. Ολοι οι αλλοι φευγουν δωρεαν φερνωντας μηδεν στο ταμειο.Μεχρι και το Γιακομπ καταφερες να ΜΗΝ το πουλησεις και να σου φυγει τσαμπα.

    Η ΑΕΚ π.χ 6 σαιζον παλευει αν βρει ΕΝΑ αριστερο μπακ. Εχουν περασει αρκετοι παικτες και μπακ δεν εχουμε. Πεταυρακης-Σοιλεδης-Ντιαζ-Ντιντακ-Βινισιους-Λοπεζ για να παιζει τελικα αυτο το αμπαλο ο Μπακακης με αναποδο ποδι.
    6 σαιζον 7 αριστερα μπακ μετα και μπακ δεν εχεις, ειναι πραγματικα αξιο θαυμασμου. Μη μιλησουμε για CF η το εξαφανισμενο ειδος που λεγεται εξτρεμ. Απο το Μπαρμποσα πριν 4 χρονια εχουμε να δουμε κανονικο πλαγιο…

    Αυτο το Ιαπωνικο video δειχνει τι μπορεις να κανεις με 3 επαγγελματιες απεναντι σε 100 ερασιτεχνες. Ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα των Ιαπωνων και μας δειχνει οτι τη δουλεια τη βγαζει η ποιοτητα οχι η ποσοτητα.

    https://www.youtube.com/watch?v=s5f8hjzxmkA

    Αυτο που θελω να πω ειναι οτι σιγουρα τα λεφτα παιζουν το 70-80% του ρολου αλλα παιζει και ποσο κοβει το ματι σου σε αυτο που πας να αγορασεις βαση αυτου που θες να κανεις.
    ΤΑΑ ακαδημιες , Ματιπ δωρεαν, Γκομεζ 2,5εκκ, Robbo 5εκκ, VVD 75εκκ. Εδωσε συνολο 83εκκ και εχει τη καλυτερη αμυνα, τα δε 75 πηγαν σε ενα παικτη.
    Κ ομως ομαδες εκατονταδων εκκ στην αμυνα- η City π.χ κοστιζει 320- εφαγαν περσυ 5 απο μας και φετος 4 απο τη Tottenham στα ημιτελικα του CHL.

    ΥΓ Αρχιζουν και μαζευωνται οι Αγγλοι εδω. Οι Ισπανοι τα εχουν δει ολα- ειναι στη τσιτα οι μπατσοι. Μεχρι και ο Περεθ επιστρατευθηκε χθες βραδυ μας ζηλευει ως Liverpool λεει διαχρονικα.
    Ειναι γνωστο οτι δεν εχουμε και τις καλυτερες των σχεσεων μεταξυ μας.
    Το Βραχο ΔΕΝ το παιρνετε που να χτυπιεστε 500 χρονια.

    God for Harry, England, and Saint George. William Shakespeare- Henry V

  9. Ο/Η Savvi λέει:

    Εγώ ξέρω ότι ένας νέος προπονητής πάντα θέλει στήριξη ακόμα και αν αυτός λέγεται Μπάγιεβιτς!!! Γιατί πολύ απλά είναι ο προπονητής της ομάδας. Όταν λέω στήριξη δεν εννοώ αυτή του κόσμου αλλά της διοίκησης. Δηλαδή πώς μπορεί να κριθεί ο χ,ψ Χιμένεθ, Μαρίνος κτλ όταν δεν έχει βασικά εργαλεία στα χέρια του για να δουλέψει. Ο ηλεκτρολόγος μπορεί να δουλέψει χωρίς δοκιμαστικό κατσαβίδι, αμπερόμετρο κτλ; Φυσικά και όχι. Γενικά αυτό που θα ήθελα (αφού το πλάνο είναι δίαιτα) θα ήταν απλά να καλυφθούν τα καινά για να μην τρόμε τάλιρα και να μπορούμε να βγάλουμε και καμιά επιθεσούλα μωρέ. Αδήριτη αναγκαιότητα αποτελεί η πρόκριση στους ομίλους της UEFA.

    ΥΓ: Τι play off και μαλακίες είναι αυτές που κάνουν Ε Λ Ε Ο Σ. Αν ήθελα να βλέπω play off θα έβλεπα μπάσκετ… Σταματήστε επιτέλους να βιάζεται την φύση του αθλήματος.

  10. Ο/Η spyros pontios λέει:

    Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως αυτό το στυλ ποδοσφαίρου που θέλει να εφαρμόσει ο Καρντόσο απαιτεί χρόνο» τονίζει σε συνέντευξή του στη L’ Equipe, ο Ελί Μποπ, άλλοτε προπονητής της Ναντ και νυν σχολιαστής του τηλεοπτικού δικτύου beIN Sports. Είναι πιο εύκολο να παίζεις αμυντικά και να βγαίνεις στην αντεπίθεση. Όταν επιζητούμε την κατοχή, αυτό απαιτεί κινήσεις δίχως την μπάλα, συγχρονισμό στα ανεβάσματα, δηλαδή πολλούς αυτοματισμούς, οι οποίοι δεν έρχονται από τη μία ημέρα στην άλλη. Επίσης αυτή η τακτική απαιτεί παίκτες με ταχύτητα στην εκτέλεση. Η Ναντ δεν έχει τέτοιους. Είτε πρέπει να τους αγοράσει, αλλά κοστίζουν, είτε πρέπει να τους βγάλει από τις Ακαδημίες της. Ο Μιγκέλ Καρντόσο δρομολογεί κάτι φιλόδοξο, το οποίο θα αποδειχθεί ευεργετικό μακροπρόθεσμα. Ας τον αφήσουμε να δουλέψει στην ησυχία του» ζητούσε ο Μποπ.

  11. Ο/Η Γιάγκος Δράκος λέει:

    πώς βγάζει τέτοιους μύθους απ’τις Δυτ.συνοικίες είναι μυστήριο.Κουράγιο στη μανούλα του τού παραμυθά!

  12. Ο/Η bandog λέει:

    αεκ ειμαστε οποτε στηριζουμε το νεο προπονητη που μακαρι στην ομαδα μας να βρει την ποδοσφαιρικη του ιθακη που θα τον ανεβασει και αυτον επιπεδο.

    ας μην απορουμε που ηρθε ο πογιετ στην αεκ.
    πρωτον δεν ηταν κατι το εξαιρετικο -φαινεται απο την πορεια του- και δευτερον η αεκ δεν ειναι τοσο αμελητεο μεγεθος ευρωπαϊκα οσο την υποβαθμιζουμε εμεις οι ιδιοι.

    για τον ακρντοσο που ειναι παντελως αγνωστος, διαβαζουμε οτι εχει επιθετικη φιλοσοφια και αυτο ειναι θετικο για εμας γιατι αεκ σημαινει επιθεση.
    βεβαια για να εχεις επιθεση πρεπει να εχεις και επιθετικους και ειανι λιγο δυσκολο αν υποιστηριξεις αυτη τη φιλοσοφια με μανταλο , μπακασετα, γιακουμακη και κλωναριδη.
    οποτε η μπαλα στη διοικηση ΞΑΝΑ για να ερθουν 2-3 παικτες μεσοεπιθετικα που θα δωσουν το κατι παραπανω.

    το οτι ο νεος προπονητης φερεται να ριχνει στοπ στον τρελοβρανιες και να προκρινει την αποκτηση ενος σουηδου στοπερ -δεν τον ξερω- δειχνει μαλλον σοβαρο ανθρωπο , οσο ακι αν ενας στοπερ με τα αγωνιστικα χαρακτηριστικα του βρανιες μας ειναι απαραιτητος.

    ακουγονται και κατι αγνωστα ονοματα απο την ισπανια.
    εγω θα πω ενα που δεν εχει ακουστει:

    ezequiel ávila

    εξτρεμ, αργεντινος , κοντος αλλα γρηγορος, καλος με τη μπαλα στα ποδια , καλο αριστερο , βρισκει ευκολα τερμα και δινει ασιστ.
    επαιζε δανεικος απο την σαν λορεντζο στην ουεσκα που υποβιβαστηκε και συμφωνα με το τρανφερμαρκτ εχει χρηματιστηριακη αξια 3 μυρια που δεν ειναι απαγορευτικη για την ομαδα για εναν αργεντινο 25 χρονων με εμπειρια απο la liga.

    ΥΓ: σημερα αναμετρονται οι δυο καλυτερες ομαδες των δυο καλυτερων προπονητων της πρεμιερ.

    η τοτεναμ ειναι ικανη για τη ζημια αλλα το μομεντουμ λεει λιβερπουλ.
    δεν μπορουμε και δεν γινεται να χασουμε αυτον τον τιτλο !

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Όλους : Απο σεβασμό σε φίλους δεν κάνω ανάρτηση για τον τελικό του champions league. Φυσικά συγχαρητήρια στην Liverpool του Δημήτρη μας – πάντα δίνουμε συγχαρητήρια στον νικητή – αλλά το παιχνίδι δεν μου άρεσε. Όχι λόγω διαιτησίας αλλά σαν θέαμα. Φυσικά η Τότεναμ ήταν καλύτερη σαν διάθεση αλλά προσέκρουσε στην ανικάνότητα της και στην πολύ όμορφη αμυντική διάθεση της Λίβερπουλ. Δεν είδα αφεντικό τον νικητή και δεν είδα κάτι να μου δείξει μοντέρνο ποδόσφαιρο. Για μένα πλήρως λογικό, αλλά να μην επεκταθώ. Το παιχνίδι το είδα διότι ακυρώθηκε ένα επαγγελματικό μου ραντεβού, ουδέποτε θα έβλεπα αγγλικές ομάδες.

  14. Ο/Η nnektarios λέει:

    Έπρεπε να το πάρει. Ήταν το πιο κρίσιμο σταυροδρόμι, τόσο για τον Κλοπ, όσο και για την Λίβερπουλ. Ήταν το τελευταίο ανάχωμα πριν την επερχόμενη κυριαρχία. Γιατί, αυτό θα δούμε τα επόμενα χρόνια. Την κυριαρχία της Λίβερπουλ.

    Το παιχνίδι ήταν κάκιστο, ειδικά ως το κορυφαίο, μίας εκπληκτικής διοργάνωσης, αλλά δεν γίνεται να κατηγορήσουμε τις ομάδες και τους προπονητές. Δικιαολογίες υπάρχουν και λόγοι, δεν έχει νόημα να τους αναλύσουμε.

    Η Λίβερπουλ είχε στον άξονα, Άλισον, Φαν Ντάικ, Φαμπίνιο. End of story. 3 κολώνες, που δεν υπήρχαν στον περσινό τελικό, όχι μόνο ο εκπληκτικός Άλισον, αλλά ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός του πλανήτη και ο καλύτερος (για εμένα) παίκτης του τελικού, ο ΦΑΜΠΙΝΙΟ.

    Τα ακραία μπακ της Λίβερπουλ, όπως είχα πει, έκαναν δικές τους τις πλευρές και ο Έρικσεν πήρε τη μπάλα 2-3 φορές, όταν στον υπόλοιπο αγώνα οι αμυντικοί της Τότεναμ, ανέβαζαν την κατοχή στο 63% στο δικό τους μισό αφού αδυνατούσαν να περάσουν την μπάλα μπροστά, κυρίως σε αυτόν.

    Οι αλλαγές 100% επιτυχημένες, ο Οριγκί δικαίως πρέπει να θεωρείται κομβικός για την κατάκτηση και ο Μίλνερ με ένα μαγικό τρόπο έκανε τους πάντες να αισθάνονται καλύτερα με την παρουσία του.

    Ο Κλοπ, έμεινε συγκεντρωμένος και ακολούθησε ένα από τα πλάνα του μέχρι το τέλος. Έβαλε τον φανερά ανέτοιμο Μπόμπι. Ποιός δεν θα το έκανε?

    @Steve

    Δεν είδα καμία καλύτερη Τότεναμ. Έπρεπε να ισοφαρίσει οπωσδήποτε, κάτι έπρεπε να κάνει και ο μοναδικός παίκτης της που έγινε αισθητός και φάνηκε στο Γήπεδο ήταν ο Σον. Ανούσια κατοχή και ούτε ένα πεντάλεπτο, ένα τρίλεπτο πίεσης, κάτι που να ταράξει την Λίβερπουλ.

    Είναι άδικο να κρίνουμε από ένα κακό παιχνίδι, τόσο τις αγγλικές ομάδες, όσο και το ποδόσφαιρο, όταν μόλις 3 εβδομάδες πριν, η μία ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ την Μπαρτσελόνα χωρίς Σαλάχ-Φιρμίνο και η άλλη την ολλανδική μηχανή που θαύμασε όλη η Ευρώπη.

    Τέλος, έχω μία ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ. Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΛΗΤΗΣ, που βρισκόταν στην αίθουσα του VAR και επιβεβαίωσε την παράβαση, στην ΟΘΟΝΗ του VAR στο ΟΑΚΑ….ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΔΕ? Το περίστροφο του ολιγάρχη….?

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Stevie ευχαριστω. Και brexit να γινει (που δε γινεται τα εχουμε πει πριν τα Χριστουγεννα και παει οπως εγραψα και οπως μας ειπε) παλι θα παιζουμε στις Ευρωπαικες διοργανωσεις, οπως η Ρωσσια, οι Σκανδιναυοι κλπ. Ξερω οτι δεν εισαι fan αλλα για καμμια πενταετια θα βλεπεις αγγλους σε τελικους. Οχι οπως φετος 4 στα 4 αλλα μια ομαδα λογικα θα τη βλεπεις.

    Σηκώσαμε το έκτο. Άρα οι μέχρι τωρα εμφανίσεις μας με τα 5 αστερια γινωνται συλλεκτικές- αστερι ραβουμε στις νεες μονο. Ηδη χθες παιξαμε με τη νεα φανελλα που ειναι ιδια με του 1984.
    Πλεον- οπως ειπε σωστα και ο Liam ο οποιος εκανε σα μικρο παιδι στα 65 του- πρεπει να ανανεωσουν τα πανο στο KOP με τα CHL να αλλαξουν οι στιχοι στο Allez-Allez κλπ.
    We’ve conquered all of Europe, We’re never gonna stop, From Paris down to Turkey, We’ve won the f***ing lot.
    Εχουν δουλεια τα παιδια το καλοκαιρι.

    Μονοι τριτοι με 6 ενα λιγότερο απο τη Μίλαν. Την οποια Μιλαν δε τη βλεπω συντομα να τα κανει 8, η Μπαρτσα ειναι πιο επιφοβη-οσο ειναι ο εξωξηινος- να τα κανει 6
    Νομιζω οτι βάση εικόνας ολη τη σαιζόν το δικαιούμασταν. Περασαμε δυσκολα ματς με Παρι-Ναπολι-Μπαγερν-Μπαρτσα. Ακομη και η Πορτο ειναι Πορτο δε παυει να ειναι προημιτελικος CHL.
    Οπως νομιζω οτι θα έρθουν και αλλα κιούπια και εγχωρια και ευρωπαικα, η ομάδα με τη κατακτηση απλα πιστοποιεί οτι εχει γινει δύναμη και πάλι. Μας ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ το 1985 με τον αποκλεισμο αλλα επιστρεψαμε. Μας πηρε χρονο και ενα Γερμανο.

    Εγραφα απο παλια: Η Ευρωπη ειναι που σε φτιαχνει με τη προβολη με τα λεφτα με το status. Εκει και μονο εκει ανεβαινεις. Συγκρινετε την ομαδα πριν 4 χρονια που επαιζε ο Σκρετλ (μαλλον παει γαυρο) και αποκλειωταν στους 16 με τη τωρινη.
    Ενας Χ καλος παικτης πλεον ερχεται μονος του στην ομαδα δε χρειαζεται ουτε να τον κυνηγας ουτε να τον πληρωνεις παραπανω μη σου φυγει.
    Με λιγα λογια απο selling club ξαναγιναμε club to be. Εκει που μας εφευγαν Maserano-Xabi Alonso-Souarez-Coutinho κλπ τωρα ριχνεις πορτα στο Νευμαρ- δεν αναφερω τυχαια το ονομα- γιατι δε σου κανει στον οργανισμο σου ως ανθρωπος. Δε μας χρειαζωνται μπαχαλακηδες, μπορει ανετα να κοιταξει προς Referee μερια να δεσει με το Pogba να το κανουν μπουζουκλερι τελειως το μαγαζι.

    Κυνικό ματς- κακο ματς- κουρασμένες ομάδες.
    Γνώμη μου το παιχνιδι επρεπε να γινει 15 μέρες πριν. Διακοπή 3 εβδομάδες σχεδον ολο το Μαιο μετα απο τετοια σαιζόν με 60 παιχνιδια ειναι σκότωμα, ειναι σαν να έχουν φύγει διακοπές και να τους γυρνάς πιςω. Αλλωστε 1 εβδομαδα ειχαν οντως διακοπες – οι μισοι ηταν στο Ντουμπαι με τις γυναικες τους το ιδιο και ο Κλοπ – και αλλη μια εβδομαδα εκαναν training camp στη Μαγιορκα, δηλαδη διακοπες με πασουλες.

    Καλες οι γραβατες και τα κουστουμια εκει στην UEFA αλλα καποιος να τους μιλησει για το Rexona. Δηλαδη για ποδοσφαιρο. Αν θελουν να δειχνουν τελικους που δεν ειναι σαν ματς προετοιμασιας η πρωτης αγωνιστικης Αυγουστου. ΠΛΗΡΗΣ αποτυχια και οι 2 τελικοι. Πηγαν στο Baku οι δικοι μου: ανοργανωσια, ΑΔΕΙΟ γηπεδο ανοιξαν τις πορτες να γεμισει ειχε κανα 20αρι 10 λεπτα πριν την εναρξη. Ο κοσμος ψαχνωταν για βασικα πραγματα, ενα χαος ακομη και στο αεροδρομιο. Περσυ στο Κιεβο τα ιδια ψαχναμε ανθρωπο να μιλαει αγγλικα με το κυαλι. Αφηστε επιτελους τους τριτοκοσμικους και καντε τα ματς σε κανονικες χωρες. Δυτικοευρωπαικες. Και στην ωρα τους. Ειδες ποτε τον Αμερικανο να κανει Super Bowl και NBA Finals στη Παραγουαη και στη Κοστα Ρικα? Οι Γιανκηδες μπορει να ειναι γιιιιι-χα αλλα κοροιδα ΔΕΝ ειναι και σε τετοια σας εχουν βαλει τα γυαλια εδω και δεκαετιες. Αλλωστε και η Liverpool Αμερικανο ιδιοκτητη εχει που ηρθε και μαζεψε το μαγαζι και οικομικα και οργανωτικα.

    Απο εμας ο μονος που ηταν σε mood δε συμβαινει τιποτε τρεχουμε κανονικα ηταν ο τρελλο-Sadio. Ειναι στη κοσμαρα του το εχω πει πολλες φορες. Τα πηρε γερα και με το νεο συμβολαιο, γουσταρει την ομαδα, αντε πιαστον. Ειναι μια φαση εκει στο 75 που τρεχει με τη μπαλλα το μισο γηπεδο, σταματαει και λεμε ολοι κουραστηκε. Ναι καλα: απλα φρεναρε και ξαναριχνει ενα 40αρι σπριντ αφηνωτας πισω οποιον πλησιαζε.

    Για μενα το κυπελλο το πηραμε τη βραδυα της ανατροπης με 4-0. Δε ξερω αν ηταν η μεγαλυτερη στο θεσμο μιας και εχουμε και τη Πολη με το τελικο το 05. Ξερω ομως οτι υπηρχε μεν ‘φοβος’ αλλα οπως ειχα πει αν μπουμε ως Liverpool δε το χανουμε 10 μερες να παιξουμε. Μπηκαμε μονο ως προς τη θεληση σε προσωπικες μονομαχιες, μπαλλα δεν ειδαμε. Απο την αλλη δε περασαμε και δυσκολα. ΟΚ τελικος ειναι θα σου κανει ο αλλος και 3 φασεις αλλα μεχρι εκει.

    Η νοοτροπία ηταν παμε να το πάρουμε, δε το χάνουμε οτι και να γινει. Ιςως γι αυτο και με το γρήγορο γκολ πρωτη φορα ειδα τοςο κυνική την ομάδα. Κακη, να μη μπορεί να παίξει η να μη θέλει η και τα δυο. Το βάλαμε παμε να περαςει η ωρα να παμε σπιτι μας.
    Οσο περναει η ωρα θα ανοιχτουν, θα βαλουμε αλλο ενα και τελος. Η κουραση και στους δυο ηταν εμφανης. Νομιζες οτι εβλεπες ΑΕΚ εκει στο 60 περπαταγανε δε το εχω ξαναδει σε αγγλικες ομαδες αυτο.

    Ο Klopp ειπε ηρθαμε να παρουμε το κυπελλο οχι να παιξουμε μπαλλα. Επαιξα μπαλλα σε 6 τελικους πιο πριν με τις ομαδες μου και τους εχασα.

    Πρεπει να ειναι η πρωτη φορα που τα μπακ μας-ειδικα ο Robbo- επαιξαν μπακ και δε περναγαν τη σεντρα. Μιλαμε για 2 τυπους που εχουν δωσει 28 ασιστ φετος. Ξερωντας καλα το Robertson μιας και τον βλεπουμε μπροστα μας να οργωνει ολο το χρονο πανω κατω, πρεπει μετα να βγηκε να κανει 2-3 γυρους το γηπεδο εξωτερικα να ηρεμησει.

    Η τοτεναμ απλα δε μπορούσε. Σε καποια στιγμη εχουν ξαπλωσει τρεις ταυτοχρονα στο χορτο στο 60-65′.

    Τον έδεσε κόμπο τον ποτσε. Fabo μπροςτα απο τα CB λιγο πιο πιςω απο συνηθως να δίνει βάθος στους 3 της μέσης και η σεμνή τελετή έλαβε τελος. Κόπηκε στα 2 η τοτεναμ και ποτε δε έπαιξε. Κειν και Bobby απο τραυματισμους-αναφορες στο φυλλο αγωνα με 10 επαιζαν και οι 2.
    Εκλεισε τον Ericsen σχολασε το παρτυ. Μονο ο Σον εμενε, τον ανελαβε ο Βιργιλιος και παμε για μπυρες. Πεταξε και sergeant Milner στο 65 και το εδεσε. Εκανε δηλαδη το αναποδο απο τον ΑΦΕΛΗ του Αγιαξ που νικαγε 3-0 overall ηθελε ενα ημιχρονο και επαιζε οσα πανε και οσα ερθουν με τα cb στο αντιπαλο κουτι!

    Χιλια μπραβο ομως γιατι μιλαμε για μια μεσαια ομαδα, που δεν εχει καθολου βαθος ροστερ και εχει να κανει μεταγραφη 1,5 χρονο, λογω γηπεδου. Πραγματικα τρομερο επιτευγμα να φτασεις τελικο.
    Δε μπορω να τους συμπαθησω ομως και λογω Arsenal- αιωνια κοντρα- λογω οτι η φιλη μου και πολλοι φιλοι μου αλλα και οποιος Κυπριος σεβεται τον εαυτο του ειναι Gunner, αλλα και μιας μιζεριας που βγαζουν. Μπορω ομως να πω οτι ο Daniel εχει κανει ΤΕΡΑΣΤΙΑ βηματα μπροστα στο club και με το νεο γηπεδο λογικα θα κανει παραπανω αν κρατησει και το Ποτσε που αυτη τη στιγμη ειναι ο μονος που θα ελεγα ναι αν εφευγε ο Κλοπαρος. Δε φευγει αλλα λεμε τωρα. Οχι απλα δε φευγει συμφωνησε σε νεο μεχρι το 2025.

    Το γηπεδο ηταν εκπληκτικό, απλα εκπληκτικό, ακομη και τα ‘πεταλα’ που παντα ειναι στριμωγμενα εχουν άπλα και ανεση. Ξεφευγει ομως απο το καθαρα ποδοσφαιρικο του ειναι κατι σαν ΟΑΚΑ χωρις στιβο. Ωραιες οι ανεσες τα Bar κλπ αλλα αν με βαλεις να διαλεξω απο το Emirates π.χ και το ANFILED δε κανω κουβεντα καν. Εχω παει σε δεκαδες γηπεδα. ΕΔΡΕΣ ειναι το δικο μας και το Bobonera. Εδρα δεν ειναι μονο τα τσιμεντα ειναι ολη η αυρα που νιωθεις μολις μπαινεις μεσα.

    Καμμια σχεση με το δικο μας π.χ που βλεπω τα πεταλα και δε μπορω να υπολογισω ακομη ποσους θα κλαψουμε ετσι κλειστα που ειναι- και υψομετρικα- μολις γινει το μπραφ (ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ), για να χωρεσει το γηπεδο σε ενα χωρο που ΔΕΝ χωραει κανονικα. Και ας λεει ο μελ για ασφαλειες και θα κοπουνε οι φασαριες. Τιποτε δε θα κοπει. Μπορει να μη γινωνται καθε 15 αλλα θα γινωνται. Φασαρια δεν ειναι μονο να παιζεις μαπες. Ειναι να αναψεις και 10 καπνογονα σε ενα πολυ κλειστο μερος και να γινει η ατμοσφαιρα ασηκωτη- ιδιο αποτελεσμα εχεις. Και επειδη ειναι στρουγκα εκει μεσα και θα ειναι ζορικα αλλα αυτο ειναι για αλλη ωρα.

    Επίσης πολυ καλη οργάνωση και εκει γενικως μπράβο στους Ισπανούς σε ολους τους τομεις.
    Υπολόγιζαν περιπου 30 χιλιάδες παραπάνω χωρις εισητηριο δηλαδή 60,000 αγγλους. Δεν εγινε τίποτε στη πόλη 2 μερες ολα πήγαν ρολόι. Βοηθησαν και οι Αγγλοι που δε δημιουργησαν κανενα θεμα.
    Το μεσημερι χθες ειχε μια ‘συναυλια’ στη κεντρικη πλατεια πρεπει να ηταν κανα 40αρι απο οσο ειπαν, reds. Oλα οργανωμενα, διακριτικη παρουσια αστυνομιας ολα μια χαρα.
    Το Gran Melia ειναι τρομερα κυριλε ξενοδοχειο. Ειχαν φροντισει ομως και στην επιστροφη ηταν διακριτικα κοκκινο με προσωποιημενες ονομαστκες καρτες συγχαρητηριων στα δωματια!! και complementary drinks στο bar οταν γυρισαμε. Οχι παρε ενα σφηνακι, ειχαν open bar σε DOM. Δεν ειναι τα 50-100 ευρω το ατομο- αλλωστε χρεωνουν τρελλες τιμες- ειναι η κινηση αμα ο manager σου ειναι ωραιος και οχι νουμερο.
    Άρα αμα θες, εισαι σοβαρος και δε βαζεις κατσαπλιαδες στη δουλεια μια χαρα μπορείς.

    Ο Origi εχει μπει ‘αλλαγή’ σε 4 ματς και εχει βάλει 5 γκολ το ενα πιο κρίσιμο απο το αλλο. Everton, Newcastle, Barcelona, Tottenham.

    Αλλα για μένα MVP ειναι ο Alison και η διαφορα φετος με το Καριους που τα χάριζε περσυ. Εβγαλε 2 εκει στο 80 που αλλος ΔΕΝ τα βγαζει ειδικα το φαουλ.
    Well spent moneys. Αλλα και well received μιας και η ομαδα για φετος θα εισπραξει 118εκκ ευρω απο την UEFA. 118+83 περσυ =200εκκ και καπως ετσι το ταμειο ειναι συν και κανεις και μεταγραφες.

    Πλεον μπορουμε να πουμε και τι γινεται μιας και τελειωσε η σαιζον: Μορενο-Μινιολε-Σταριτζ αποχωρουν. Ισως (δεν εχει απαντησει) και ο Λαλλανα , και αν φερει προταση και ο Λοβρεν.
    Παιζουν δυνατα: Ντε Παι- Βερνερ και Ντε Λιχτ Για το τελευταιο η ομαδα εκανε προταση σοβαρη-75εκκ- αλλα ΔΕΝ θα μπει σε πλειστηριασμο. Επισης παιζουν αλλοι 2 ενας απο Γαλλια-Λυων.

    ΥΓ Ηταν καιρός να πάρει ενα κιουπι ο Klopp. Θα ηταν αδικια να μην. Αφιερωμενο σε οσους μας κοροιδευαν και μας ελεγαν τα δικα τους οτι θα αποκλειστουμε απο τη Μπαγερν και αλλα τετοια ομορφα.
    Ξυδακι και καποια στιγμη θα καταλαβετε για ΠΟΙΑ ομαδα μιλατε.

    Εκλεισε η σαιζον ομορφα, επιστροφη Ελλαδα τα κεφαλια μεσα να κανουμε και καμμια δουλεια και εχουμε και μπολικη

    We conquered all of Europe ….. again!!

    YNWA

    Sent from my iPhone.

  16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο paok.προς ς νεκταριος.οσον αφορα το τελευταιο εχεις απολυτο δικιο.αν και δεν εχω αποψη γιατι δεν ξερωτους κανονισμους φετος.οσον αφορα το αν ταπεινωσε οτιδηπωτε φετος επετρεψε μου να αμφιβαλω.ηταν μακραν ο χειροτερος και πιο βαρετος τελικος των τελευταιων ετων.και αυτο χωρις να μειωνω την αξια του νικητη.

  17. Ο/Η nnektarios λέει:

    @paok

    Νομίζω συμφωνούμε όλοι για τον κάκιστο τελικό. Όλα όσα είπε ο Snitch για την ΟΥΕΦΑ, είναι σωστά. Προσωπικά δεν γουστάρω να βλέπω τους γλοιώδεις κουστουμάτους που στέλνουν τις ομάδες στο Μπακού να ανεβαίνουν για τις απονομές. Απονομέ θα έπρεπε να κάνου μόνο οι ΘΡΥΛΟΙ του παρελθόντος που είναι ζωντανοί. Δεν γουστάρω να βλέπω τον Θεοδωρίδη ρε φίλε, μου χαλάει την αισθητική! Θα ήθελα να δω έναν συγκινημένο γεράκο που έζησε ΜΕΣΑ στα γήπεδα!

    Επιμένω, η Λίβερπουλ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ την Μπαρτσελόνα και μάλιστα με σοβαρές ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ. Για την ακρίβεια την έκανε κομμάτια, ψυχολογικά την σκότωσε και το είπαν τόσο οι ίδιοι στις δηλώσεις τους όσο και η εικόνα τους στον τελικό του κυπέλλου, απέναντι σε μία ομάδα που της έκανε πλάκα η Άρσεναλ….

  18. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Προσπαθώ να θυμηθώ πόσες ομάδες γ@μησαν στην Ευρώπη με Κορεάτη φορ, αλλά δε θυμάμαι καμία.
    Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα, σε φάση να αναρωτιέσαι πως αυτή η ομάδα (η Τότεναμ) έφτασε στον τελικό. Κάτι τρεχαλατζήδες χωρίς φανέλα.
    Δεν είναι δυνατόν να έμειναν στην απ’έξω Ισπανοί Ιταλοί Γερμανοί Ολλανδοί κλπ για να παίξει η.. Τότεναμ.
    Είναι δυνατόν να βλέπουμε κάτι Κέιν και.. Ντελε-Άλι?
    Οτι πήρε η εθνική τους στο μουντιάλ το ίδιο πήραν και αυτοί χτες. Μόνο δηλώσεις ολο αλαζονεία πριν τον αγώνα αλλά απο ουσία τίποτα το ιδιαίτερο.
    Λίγο σεβασμό στο άθλημα ρε UEFA..

  19. Ο/Η bandog λέει:

    @ snitch

    δεν ξερω ποιοι ειναι οι στοχοι απο γαλλια αλλα αν παρει νικολα πεπε για δεξι εξτρεμ και ντεπαϊ για φορ , πουλαει ανετα και τον φαραω και δεν υπαρχει προβλημα !

    χρηματιστηριακη αξια και των δυο μαζι , 80Μ λιρες.
    και ασε τους γιαχαμπιμπηδες να δινουν 200αρικα για βραζιλιανοτσιγκανακια…

    ο ντελιχτ παιχταρας αλλα δεν βρισκω το λογο να δωσει τοσα λεφτα για να καψει τον γκομεζ .
    οταν εχεις πισω το βιργιλιο , οποιος και να παιξει διπλα του ανεβαινει επιπεδο.

    η καλυτερη μεταγραφη της ομαδας ηταν ο αλισον. τον τερματοφυλακα σε τετοιο επιπεδο θα τον χρειαστεις δυο φορες οπως εχθες και θα αποσβεσει τα λεφτα του.

  20. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εχουν αναφερθει διαφορα ονοματα. Η αληθεια ειναι οτι- σε σχεση με περσυ π.χ δεν γνωριζω τοσο καλα μιας και δεν βρεθηκαμε με τους γνωστους μας στο club εδω και αρκετο καιρο απο το τελευταιο ματς στο Anfield, απλα δεν ετυχε, ειδα 1-2 καποια στιγμη προχθες μεσα στο χαμο αλλα γινωταν το ελα να δεις εκει μεσα ειδικα στη ληξη.

    Μιλαμε για Rush να χοροπηδαει με Gerrard και Henry! και αλλα ομορφα σκηνικα.
    Τα ονοματα που ανεφερα ειναι κανα μηνα πριν. Ο Ντε Παι ειναι απο τα Χριστουγεννα, ο Βερνερ λιγο μετα. Για το Ντε Λιχτ θα διαφωνησω χρειαζεται η ομαδα και τριτο πολυ καλο CB. Αν χτυπα ξυλο χασει- ανθρωπος ειναι- ο VVD 1-2 μηνες για τον οποιοδηποτε λογο τι θα κανεις, ειδικα αμα εχεις να πας κανα Μπερναμπεου καμμια Γιουβε κανα Emptyhad? Θα κατεβεις με Matip-Gomez? Ο μικρος ειναι καλος CB αλλα: α)ειναι πολυ καλος δεν ειναι- ακομη- παρα πολυ καλος β) τραυματιζεται ευκολα.

    Για μενα η ομαδα θελει: ενα αριστερο μπακ (up) στη θεση του Μορενο. Ενα CB αν οχι να το πληρωσεις καραβισιο αλλα ενα σοβαρο παικτη. Μια καλη λυση π.χ απο το νησι ειναι ο Μαγκουαιρ. Ενα καλο εξτρεμ να παιζει δεξια-αριστερα ο Ντε Παι ειναι μια χαρα. Ενα αναλογο γκολτζη για να ξεκουραζει και να αλλαζει λιγο το στυλ οταν ζοριζονται οι μπροστινοι. Εκανε και το come back o Origi ειμαστε καλα εκει. Να βαλσαμωσει το Μιλνερ που χθες στη φιεστα ξεσαλωσε. Που να ηταν και Liverpool το παιδι- Leeds United αρρωστος κιολας ειναι. Τωρα που φευγει ο Μινιολε ειναι ευκαιρεια να παιξει και τερμα. Μονο αυτο δεν εχει κανει, προχθες στο τελικο μπηκε μεσα και οι φωνες του ακουγωνταν μεχρι τις εξεδρες- γυαλιζε το ματι του. Το οτι η City τον αφησε ελευθερο στα 29 του ειναι πραγματικα αξιο θαυμασμου μονο ο ρουφιανοπουλος ο δικος μας κανει τετοιους χειρισμους σε παικτες.

    Γυρναει ο ΟΧ στον αξονα και ο Ναμπυ θα κανει κανονικη σαιζον. Ειμαστε οκ εκει. Ειναι γνωστη η αδυναμια μου στον ADS μακαρι να μεινει. Αν δε μεινει εχω πει τη γνωμη μου για τον Nandez εδω και καιρο αλλα δυστηχως ο Klopp δε παιρνει απ ευθειας Λατινοαμερικανους.

    Ειμαστε πρωταθλητες Ευρωπης και χασαμε τη Premier για ενα ποντο με 97. Αυτη τη στιγμη το club ειναι το καλυτερο στο κοσμο και το εκανε νικωντας τη πρωταθλητρια Γαλλιας (Παρι)- Γερμανιας (Μπαγερν) –Ισπανιας (Μπαρτσα) και Πορτογαλιας (Πορτο) τις δε 3 στο τελος τις απεκλεισε σε διπλα ματς. Παιξαμε και με δευτεραθλητρια Ιταλιας (Ναπολι) και με πρωταθλητρια Σερβιας (Αστερας). Εννοω οτι απο τη πρωτη στιγμη ευκολο ματς δε καναμε- να πεσουμε με καμμια Πλεζ με καμμια Σαλκε η ακομη και με την ανερχωμενη δυναμη της Ευρωπης του σαχλαμαρινου- να γελασει λιγο το χειλακι μας με καμμια εφταρα να ξεμουδιασουμε.

    Θελουν δε θελουν καποιοι αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Γιατι ακουσα διαφορα οτι και καλα δεν αξιζαμε να ειμαστε το τελικο και πεσαμε με τη Tottenham και αλλα ομορφα.

    Πρωτον δεν ‘πεσαμε’ με κανενα, ο τελικος δε γινεται με κληρωση.
    Δευτερον η Tottenham απεκλεισε ομαδες- Ιντερ/Αιντχοβεν/ Ντορτμουντ/Σιτυ/Αγιαξ, δε τη φυτεψε κανενας στο τελικο. Δηλαδη ποιον αλλο επρεπε να νικησουμε-αποκλεισουμε? Τη Μποταφογκο που λεει και μια ψυχη? Δεν εμεινε και κανενας μια Γιουβε αλλα με καποιον πρεπει να παιξει και η αλλη ομαδα.

    Ο Αλισον δε πληρωθηκε τυχαια τοσα λεφτα. Νομιζω αυτη τη στιγμη οτι μαζι με τον Ομπλακ-οσο τον ειδα- ειναι οι καλυτεροι. Το γραφαμε απο περσυ ο τυπος δε παιζεται. Ακουω οτι ειναι και μετρημενος χαρακτηρας και σοβαρο παιδι- βασικο για να σε παρει ο Klopp στην ομαδα. Ενα τερμα δεν ειναι καλο αμα κανει 10 καλα παιχνιδια η αμα βγαλει 5 απιαστα.ΟΛΑ μπαινουν ΟΛΑ βγαινουν (εκτος απο τα φαουλ του Μεσι που μονο μπαινουν), ενα τερμα ειναι καλο στις εξοδους, στα ρεφλεξ του, στα one on one, στο πως καθοδηγει την αμυνα του, αλλα το πιο ΒΑΣΙΚΟ στο πως στηνεται πριν τη τελικη που θα δεχτει. Οσο καλος και να ειναι ο αλλος αμα εχει κατσει σε λαθος σημειο, σε 9 μετρα τερμα δε το σωνει. Ο Αλι αυτα τα στοιχεια τα εχει, οπως εχει και τη τυχη να ειναι μπροστα του το θωρηκτο που λεγεται VVD.

    Οπως ειπε και ο Henry (o ιδιοκτητης μας) μετα το Μοναχο: 75% της επιφανειας της γης καλυπτεται απο νερο. Το αλλο 25% το καλυπτει Van Djiik. Εχουμε κανει ενα μεσηλικα Αμερικανο που δηλωνε οτι τον ενδιαφερει μονο το Baseball (εχει τους Red Sox αλλωστε) δεν ειχε ιδεα απο soccer (ετσι το λενε) και στη Liverpool μπηκε ως επενδυση, να χοροπηδαει!!! και να φωναζει allez-allez με κασκολ λες και ειναι στο KOP. Οχι που θα γλυτωνε…

    Ο Φαραω δε φευγει. Η μαλλον φευγει με 200 οσο και ο Μανε. Τα τσαμπα ξεχαστε τα- οχι οτι δωσαμε τσαμπα ποτε- αλλα κατι 100 και 120 ειναι για γελια. Μια χαρα ειναι ο ΜΟ, 2 χρονιες πρωτος σκορερ και παιζει εξτρεμ. Ξαναλεω το παιδι ειναι εξτρεμ ΟΧΙ CF. Να σου πω την αμαρτια μου? ΑΝ μπορουσαμε θα ηθελα τον Σον στην ομαδα. Τον βλεπω 3 χρονια τωρα ειναι πολυ καλος παικτης. Τριπλα, 2 ποδια, σουτ, σκυλος και πολυ-πολυ γρηγορος. Μη μας ξεγελαει η εμφανιση, τα ιδια ελεγα και για το Μανε που ακουγα που πατε με το γελαστο παιδακι, εδω ειναι τα κειμενα μου. Ο Sadio οντως γελαει ειναι στη κοσμαρα του και το λεω σοβαρα: ειναι αλλου ο τυπος. Αφου σε εχει περασει πριονοκορδελα τοτε γελαει ναι. Εχει το mentality οποτε θελω σας εχω ολους. Και ο Jack στη Λαμψη (τη κανονικη του Κιουμπρικ) γελαγε με το τσεκουρι-διασημη η αφισα.

    Τελος να ξερεις οτι ΟΛΗ η ομαδα εχει πλεον συμβολαιο μεχρι το 2023-24. Τελευταιος ο Ρομπο υπεγραψε το Μαρτιο νομιζω με διπλασιασμο αποδοχων. Οποτε θα δουμε ποσα χρηματα θα ερθουν απο τις πωλησεις και συνυπολογιζωντας και αυτα και την UEFA, αναλογα θα παμε. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ – για την ΑΕΚ το λεω- αμα θες ΜΠΟΡΕΙΣ να πουλησεις παικτη δεν ειναι αναγκαιος ορος να φευγουν ολοι ελευθεροι. Ολοι που θα φυγουν θα φερουν νουμερα. Ο Sturridge πχ ενα +20εκκ ΕΥΚΟΛΑ.

    ΥΓ1 Η εθνικη Αγγλιας ειναι μια νεα ομαδα χωρις αστερια. Χωρις Μεσι-Αγκουερο-Σιλβα-Πικε-Σουαρεζ-Νευμαρ-Τιαγκο Σιλβα-VVD-Ντε Γιονγκ-Καβανι κλπ. Χωρις καν εμπειρους στυλ Κιελινι-Μοντριτς-Γκριεζμαν-Γοδιν-Ντε χεα κοκ. Δε ξερω ποσοι το εχουν καταλαβει αλλα ο ΤΑΑ ειναι ενα παιδι 20 χρονων απο τις ακαδημιες μας, που ειναι το βασικο της δεξι μπακ, βγηκε τριτος στο Π.Κ στα 19 του, επαιξε 2 τελικους CHL και ενα τελικο Europa σε 3 σαιζον (απο τα 17 του) , βγηκε δευτερος στη Premier συμμετεχωντας στη καλυτερη αμυνα της Ευρωπης και ειναι και Πρωταθλητης Ευρωπης! Ξαναλεω αυτα ολα στα 20 χρονια του. Σοβαρο παιδι, γεννημα-θρεμα Liverpool, ιδιαιτερα χαμηλων τονων, που παιρνει £100,000 λιρες την εβδομαδα (ολοι οι μισθοι ειναι εβδομαδιαιοι) και ζει με τους γονεις και τον αδελφο του κανονικα. Πως λενε Νευμαρ? Το ΑΚΡΙΒΩΣ αντιθετο.

    Εχει ενα σοβαρο προπονητη που δειχνει σταθερα βηματα προοδου, οι ομαδες της U17 ΚΑΙ U20 πηραν τα 2 προηγουμενα Π.Κ. Η νεα φουρνια της- που δεν παιζει ακομη βασικη- ειναι καλοι παικτες που ηδη παιρνουν χρονο σε μεγαλα club Liverpool, Dortmund, Chelsea. Δειχνει σοβαρη προσπαθεια, συνεπεια και αρκετα καλη δουλεια σε ολα τα επιπεδα. Κανενας δεν ισχυριστηκε οτι παιζει μπαλλαρα, η οτι ο Χ-Ψ παικτης της ειναι ο παικταρας που θα γυρισει ενα ματς η θα παρει την ομαδα απο το χερι να της δωσει κουπα. Ειναι Αγγλοι, θα παιξουν το κλασσικο 4-4-2 που θα αλλαξει μονο με εντολη Βασιλισσας η αν κανουν εισβολη εξωγηινοι ( για το δευτερο παιζεται), θα τρεξουν οσο παει μεχρι να πεσουν κατω. Αυτοι ειναι καλως η κακως. Οποιος τους ξερει οποιος τους εχει ζησει γνωριζει οτι πιθανοτερο ειναι να ανατειλει ο ηλιος απο τη Δυση παρα να αλλαξει Βρεττανος τις συνηθειες του.

    Δεν ειναι υποχρεωμενος κανενας να τους συμπαθει. Εγω το κανω γιατι εχω τους λογους μου, γιατι εχω ζησει εδω, γιατι ειμαι παραξενος τυπος. Τους γουσταρω επειδη πανε κοντρα σε ολους και ολα. Σε ολα αναποδα και εμεις εχουμε δικιο οι αλλοι (ολος ο πλανητης) ειναι λαθος.

    Αλλα το να διαβαζω κακιουλες απο τη χωρα που την απεκλεισαν μια τα διαστημικα …ΦΕΡΟΕ και την αλλη οι ποδοσφαιρομανες Φιλανδο-Ουγγαριες, και εχουν ως αστερια το Κωστακη το ΤΣΑΦ, το Μητρογλα και το Μανταλο!!! εχει οντως τη πλακα του. Η χωρα του Πελκα και του Μπακακι (ουδετερο το Μπακακι) χλευαζει τη χωρα του Rashford και του Kane και αναφερωμαι σε διαφορες μπαλλαδοφατσες που εχουν μπερδεψει το πεπονι με το ποδοσφαιρο.

    Η χωρα που το ετος 2019 (οχι το 1950) προσελαβε προπονητη τον Αγγελο Αναστασιαδη.. Enough said.

    ΥΓ 2 Γυρισα χθες- οριακα πηγα και ψηφισα. Ανοιγω TV και βλεπω τις ιδιες φατσες σε ‘αναλυσεις’ των αποτελεσματων. Με το σκορ να γραφει κατι 65-35 και κατι 70-30 ακουσα και το ΖΑΒΟ να μας λεει οτι αυξησαν !!! τα ποσοστα τους, την ωρα που ειχε δυο υποψηφιους ολους και ολους. Τα αυξησαν οσοι ξεμειναν δηλαδη γιατι στο πειραια ο μπιχλης ηρθε τριτος και στη μπουγατσουπολη η καθαριστρια βγηκε τεταρτη!

    Δηλαδη ρε ΖΑΒΟ με ΕΝΑΝ αντιπαλο τι περιμενες να γινει? Να μεινετε παλι στο 15%? Ειπαμε θα πατε στο 3% ξανα, μη βιαζεσαι τοσο. Οσο και να σε σπρωχνει η καπροδοντα μπας και το σωσεις. ΔΕ ΣΩΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ: 0/13 περιφέρειες και 8/332 δήμους.

    Τωρα τι αναλυσεις και μπουρδες να κανετε εγω ειδα το κοντερ και το χαρτη ενα χρωμα πλην των αιωνιων ηλιθιων με τα βρακια που φτανουν στο γονατο και θεωρουν εαυτους ‘μαγκες’ επειδη πινουν οτι βρουν, μιλανε σα καραγκιοζηδες και σκοτωνωνται λιωμα ειτε μεταξυ τους με οπλα, ειτε στους δρομους μονοι τους. Απο ενα νησι που ακομη κραταει το 2019 βεντετες και κλεψιες σε κατσικια ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο ειναι το ταβανι του: ο ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ ΠΟΛΛΑΚΗΣ. Η επιτομη του Κρητικαρου που πυροβολαει, καπνιζει στο υπουργειο Υγειας, απειλει οτι θα μας θαψει 3 μετρα, βριζει και ενιοτε κραταει και μαυρα διπλα βιβλια. Με τη φωτο του Αρη παντα. Πουρα-Χαβιαρι και Βελουχιωτη Αρη. Τιποτε δεν ειναι τυχαιο στη ζωη μας.

    Αναλυση κανεις στο 1-0 αντε στο 1-1. Στο 13-0 δε κανεις αναλυση, πας για ψυχαναλυση.

    Οποτε εβαλα Liverpool TV να δω τη φιεστα, να παιζει απλα δηλαδη μιας και εκανα και λιγο δουλεια στον υπολογιστη. Εγινε το σωσε απο οσο εριχνα κλεφτες ματιες. 750,000 κοσμο στους δρομους ανακοινωσε η στυνομια. Στο νησι οταν λεει κατι η αστυνομια ισχυει, αλωστε οι φωτο κανουν το γυρο του κοσμου.

    Σε φιεστες ΔΕΝ παω, θα το δουμε το κιουπι απο Σεπτεμβριο στη κανονικη του θεση στο Trophy Room.

    Εκει που κανει παρεα στο ORIGINAL, η UEFA πλεον δε σε αφηνει να το κρατησεις οσα και να παρεις, αρα ORIGINAL εχουμε και θα εχουμε στον αιωνα των αιωνων αμην μονο εμεις, η Ρεαλ, η Μπαγερν και ο Αγιαξ (λογω treble και οχι πενταδας τοτε).
    Αλλωστε εχει και αλλα πεντε αδελφακια να του κανουν παρεα μαζι με τρια ξαδεφλακια απο το UEFA.

    Διακοπες λοιπον για την ομαδα και για εμας ποδοσφαιρικα, ξεκουραση για ολους μετα απο μια τρομερη χρονια well deserved και σε κανα μηνα θα τα δουμε.

    Ηταν ωραια φετος και ας χασαμε το πρωταθλημα. Ειδαμε μπαλλα, το χαρηκαμε, το club βγαζει υγεια. Μια χαρα ολα.

    Πρωτο ματς Super Cup 14/08 στη Πολη με τη Τσελσκυ.

    Το προγραμμα της PL βγανει 13/06.

    In Klopp we trust, no worries.

  21. Ο/Η conpater λέει:

    Το μεταφερω,πιστευοντας πως αξιζει να διαβαστει.
    Δημοσιευμα της Daily Mail αναφερει τα τηλεοπτικα εσοδα των ομαδων πο επαιξαν CL και PL. Ξεκιναω με την Μπερνλι που αποκλειστηκε απο τον γαυρο,και πηρε 500.000 λιρες,αλλα απο την PL εισεπραξε 107,3 εκ λιρες !!!!
    Μιλαμε για την Μπερνλι,που ειλικρινα δεν μπορω να κανω αντιστοιχια με ελληνικη ομαδα γιατι δεν την γνωριζω,θεση καταταξης μιλαω.
    Οσο αφορα τις πρωτοκλασσατες ομαδες της Αγγλιας,μιλαμε η “τελευταια” της σειρας εισεπραξε στο συνολο των τηλεοπτικων,οσο κανουν περιπου 2 Αγια Σοφιες. 174εκ λιρες ! .Ανεβαινοντας την λιστα ειναι η Τσελσι ,Μαντσεστερ Γιουν,ακολουθει η City, η Τοττεναμ με 185 εκ, 225εκ. 233εκ, και 235εκ λιρες αντιστοιχα. Στην κορυφη βεβαια ειναι η Λιβερπουλ με 250 εκ λιρες. Μιλαμε για εσοδα ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ !!! Και ασε τις μεγαλες ομαδες του νησιου,που χανει η μανα το παιδι.Ας παμε στην Μπερνλι,που πηρε μονο 500 χιλιαρικα για την ευρωπη αλλα απο την Πρεμιερ πηρε 107,3 εκ ! Οσα παιρνουν ,οι δικες μας μεγαλες ομαδες ,τι λεω,ολες οι ομαδες σε ολες τις κατηγοριες που παιρνουν τηλεοπτικα σε 20-25 χρονια τα πηρε η Μπερνλι σε ενα χρονο ! Και συνεχιζουμε να μιλαμε…….

  22. Ο/Η The Snitch λέει:

    Η Premier League ειναι (και τηλεοπτικα αλλα και σαν πρωταθλημα) το πιο ακριβο προιον στο πλανητη. Ως συμφωνια αυτη κλεινει κεντρικα και ειναι τριετης. Συμφωνα με τη Deloitte, εναν απο τους μεγαλυτερους ορκωτους στο κοσμο, η συμφωνια 2019-2022 ειναι αξιας 5,34 ΔΙΣ το δε ετησιο παει στα 1,85ΔΙΣ/ετος, με τη κατανομη να ειναι Sky Sports 128 παιχνιδια, BT Sports 52 παιχνιδια και Amazon Prime 20 παιχνιδια.

    Για να γινει μια συγκριση η Bundesliga και η Ligue 1 (Γαλλοι) ειναι στο 1,150 (40% κατω), οι Ιταλοι στα 970εκκ και οι Ισπανοι στα 830εκκ (λιγοτερα απο τα μισα μιας και αν βγαλεις τους 3 πρωτους το να κατσεις να δεις Λεγανιες-Ουεσκα δε το λες και το πιο εμπορικο προιον). Τουρκοι στα 500εκκ αλλα το απιθανο ειναι αλλο: η English Football League (EFL) μοιραζει 140εκκ και η Ελλαδα Super League 50εκκ!

    Ποιος ενδιαφερεται να δει τον μελισανιδη με το ΑΕΚ τον ιγκνατιεβιτς με το ΖΜΠΑΟΥΓΚ και το βαγγελα με το GAY, ο ενας να παει να πνιξει με κασκολ οποιον δε γουσταρει, ο αλλος να κανει το Lucky Luke στη αγρια δυση οταν δε κρεμανε μηχανακια στα καγκελα! και ο τριτος να διδασκει ηθος βριζωντας διεθνεις παικτες οταν δε βαρανε με αεροβολα τους αντιπαλους τερματοφυλακες, σε γηπεδα χωρις κοσμο και καλεσμενους πιστολαδες και πορτιερηδες? Μαχαιροβγαλτες και dealers?

    Το αφηνω εκει μη παμε σε επιπεδο θεαματος με τους Πονσηδες τους Βιερινια που μας δειχνουν Μεσι (αν ειναι δυνατον με το πρωην ποδοσφαιρηστη) και τους φορτουνηδες?

    Τωρα πως γινεται να δινει ο αλλος 5,34ΔΙΣ? Μα ειναι απλο. Εκτος απο τα -δε πεφτει καρφιτσα ουτε σε τοπικο- γηπεδα, εκτος απο το θεαμα που οι ομαδες κουβαλανε οτι καλυτερο υπαρχει μεσα και εξω απο το χορτο, εκτος απο τους χορηγους-κολλοσους που εχουν, η PL ΠΟΥΛΑΕΙ το προιον της σε 17 χωρες στην Ευρωπη συν τη Ρωσσια, 7 χωρες στην Αφρικη, στη Αυστραλια, στη Κινα, στη Ν. Ζηλανδια σε αλλες 7 χωρες της Ν.Α Ασιας στη Βραζιλια στο Καναδα στις ΗΠΑ και για να μη τυχον και ξεφυγει κανας ιθαγενης στη Ν.Παπουα και στις Βρεττανικες αποικιες εκει στο Ν. Ειρηνικο (στου διαολου δηλαδη) εχει και μια υπηρεσια που λεγεται Ships and planes της IMG/Sport24 που δειχνει σε ολο το πλανητη δορυφορικα σε αυτο που λεει: αεροπλανα και γιωτ/βαπορια.

    https://www.premierleague.com/news/970151

    Τωρα μπορουμε ανετα να απολαυσουμε Κομποτη-ΠΑΣ και Κουγια-ΟΦΗ. Ματσαρες που ολος ο πλανητης (των πιθηκων) αναμενει με αγωνια. Μη πουμε για τα ντερμπυ οταν και αν ξεκινησουν, αν δε βγουν τα τανκς, οταν τα ορισει ο ‘υπουργος’ κλπ. Εμεις αλλωστε λεμε οτι θα γινει το ματς. Δε λεμε οτι θα τελειωσει κιολας. Να ειμαστε ξηγημενοι.

    ΥΓ1 Η Burnley βγηκε 15η σε 10 ομαδες. Αν ηταν στην Ελλαδα η αναλογια θα ηταν 12η σε 16 ομαδες (15Χ16)/20. Η Ξανθη δηλαδη. H Ξανθη πηρε 1,6εκκ απο την ΕΡΤ τα δικα μας λεφτα δηλαδη μιας και ο ΤΣΥΡΙΖΑ με ξενες τσεπες ειναι χουβαρντας ανεκαθεν. Βεβαια η Ξανθη ‘πηρε’ αλλα πακετα απο αλλου για να βγαινει ο αλλος ‘αηττητος’.

    Φυσικα και ΔΕΝ θελω να περασουν ουτε το προκριματικο. Αν γινει η στραβη ομως ποσο θελω να πεσουμε μαζι με τα ΖΜΠΑΟΥΓΚ να δω Πελκα-VVD, Mane-Λημνιο και Πασχαλακη-ΜΟ και τι στο κοσμο..

    Γι αυτο η αξιοπιστια της καθε Ξανθης κοστολογειται 1,6εκκ και μαλιστα δημοσια χρηματα και της Burnley £107εκκ (€125) ιδιωτικα χρηματα. Το λεω γιατι ιδιωτικα η Ξανθη κοστολογηθηκε απο τη NOVA ως ΜΗΔΕΝ. Η πλακα βεβαια ειναι οτι οι γατοι της Ξανθης (και των αλλων της ΕΡΤ) εχουν υπογραψει ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ και οχι συμβολαιο. Ποια ειναι η διαφορα? Οτι η ΕΡΤ καπου στις 10 Ιουλιου παιρνει οτι και ο ΤΣΥΡΙΖΑ, αρα τα προσυμφωνα παουν να δεσμευουν υποχρεωτικα την επομενη διοικηση.

    ΥΓ2 Για το νεο συμβολαιο του Klopp δεν εχετε παραπονο. Το γραψαμε τη Τριτη ΠΡΙΝ το τελικο βγηκε χθες στα Media. Η ομαδα εκλεισε νεα συμφωνια για τη φανελλα: 500εκκ λιρες για 3 χρονια+ φυσικα τις πωλησεις παγκοσμια. Οταν λεμε φανελλα εννοουμε ΜΟΝΟ το ρουχο, οχι τη διαφημιση που γραφει μπροστα και τυχον patches PL η το νουμερο-ονομα. Το λεω γιατι μονο τα σηματα της PL τα χρεωνουν 6 λιρες και αλλες 9 το τυπωμα νουμερο-ονομα.

    Οταν λεμε πωλησεις δεν εννοουμε το container-τσαντιρ που εχει στησει ο καραμουζας στο ΟΑΚΑ. Εννουμε οτι ηρθε mail χθες απο το site της ομαδας (τα κλασσικα newsletters) και η φανελλα του τελικου εχει κανει ΗΔΗ 400,000 τμχ πωλησεις παγκοσμια σε 3 μερες. £60X400.000 = £24εκκ λιρες σε 3 μερες απο φανελλες. Λογικο αμα μονο στο Liverpool ειχες 750,000 κοσμο στους δρομους.

    ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΗ ΤΣΑΜΠΑ-ΣΟΦΙΑ?

    Η ΑΕΚ πηγε και βρηκε εναν ανυπαρκτο, ενα ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ και πηρε 5εκκ για μια μαρκα που δε τη ξερει ουτε η μανα της. Capelli λεει. Δυναμη. Τωρα βεβαια αμα εχεις Οικονομου στο ροστερ, Capelli θα παρεις να τον ντυσεις. Λογικοτατο.

    Εχεις δει το Παϊτέρη στη Saville Row? Γινεται? Δε γινεται..

  23. Ο/Η conpater λέει:

    Ωραια,κατανοητη η αναλυση,μου διαφευγει κατι ομως. Η Burnlay και η καθε ομαδα της ταξης Burnlay ,εβαλε 107 εκ στο ταμειο μονο απο τηλεοπτικα. Ποσοι στον κοσμο θα κατσουν να δουν την καθε Burnlay για να δικαιολογηθουν αυτα τα λεφτα. Το να κατσει ο κατοικος των νησιων Cook ,η καπου στην Γαλλικη Πολυνησια ,η σε κατι “τελειες” που υπαρχουν στον χαρτη να δει Λιβερπουλ,Μαντσεστερ και τις αλλες πρωτες το καταλαβαινω. Μεγαθηρια εδω και χρονια ,ονοματα πασιγνωστα. Και μην παμε στις ακρες,παμε στο νησι και στον ανεπτυγμενο κοσμο,Ευρωπη,Αμερικη,Καναδας….
    Που ισως να υπαρχουν και καποιοι οπαδοι της ομαδας που λεμε η καποιας αλλης,οχι ομως των κυβικων των πρωτοκλασατων. Ποσοι θα κατσουν να δουν Κρυσταλ Παλας- Μιλγουολ,η Εβερτον- Χαλ,λεμε τωρα παραδειγμα. Που στις φανελες τους διαφημιζουν ινερνετικες εταιριες στοιχηματων,που θα “μπει” να παιξει κι ο Αβοριγινας και ο Εσκιμωος, η η τραπεζα στην φανελα της Λιβερπουλ που ηταν παγκοσμια εδω και χρονια απο Βομβαη μεχρι Νοτια Αφρικη, και που σαν εταιρια επενδυσεων θα της προσελκυσει κοσμο η ομαδα,η Σεβρολετ στην φανελα της Μαν.Γιουν θα κανει καποιες πολυ καλες πωλησεις .Θελω να πω,πως οι διαφημισεις στις φανελες των ομαδων βγαζουν τα λεφτα τους και με το παραπανω.Στα τηλεοπτικα ομως …..

  24. Ο/Η bandog λέει:

    conpater

    μα το καναλι που αγοραζει τα δικαιωματα της μπερνλι δεν το κανει για το μπερνλι-φουλαμ αλλα για το μπερνλι-λιβερπουλ/μανστεστερ/τσελσυ/τοτεναμ/σιτυ/αρσεναλ κλπ

    οπως αντσιτοιχως η νοβα οταν δινειε εα μυριο στον κομποτιακο δεν το δινει για το λιβαδεια-οφη αλλα για το λιβαδεια-αεκ/γαυρος/παο κλπ

    εξαλλου στην αγγλια τα τηλεοπτικα ειναι με κεντρικο συμβολαιο ανα τηλεθεαση ομαδας…
    οποτε αν η μπερνλι πηρε αυτα τα λεφτα , τα πηρε επειδη μαλλον τα εβγαλε το καναλι απο τους αγωνες της…

    επισης μην ξεχναμε οτι υπαρχει ενα μεγαλο κοινο που ασχολειται με το στοιχημεα και πονταρει ζωντανα βλεποντας τον αγωνα.
    ετσι για ενα μεγαλο ποσοστο της παγκοσμιας τηλεοπτικης πιτας , το ματς μπερνλι-γουλβς εχει τηλεοπτικη αξια , ειδικα αν παιζει σε ωρα αποκελιστικοτηατς δλδ παρασκευη βραδυ , κυριακη απογευμα ή δευτερα βραδυ!

  25. Ο/Η The Snitch λέει:

    To Crystal Palace-Cardiff φυσικα δε ενδιαφερει το κοσμο γι αυτο αλλωστε και δε το δειχνουν: απο τα 380 ματς μονο τα 200 παιζουν τηλεοπτικα. Οι top 6 οχι μονο εχουν τη τηλεθεαση αλλα ακριβως επειδη εχει διεκδικήτριες πολλες ομαδες εχει και σχεδον καθε ΣΚ και ενα ντερμπυ: εχεις 30 ματς μεταξυ τους μεσα σe σαιζον 38 αγωνιστικων.

    Αρα θεωρητικα ενα 83% να εχεις καθε αγωνιστικη απο ενα, που φυσικα δεν ισχυει μιας και μπορει να πεσουν 2 η και 3 μαζεμενα το ιδιο ΣΚ. Φροντιζουν ομως να υπαρχει διασπορα μεσω κλειδαριθμου.

    Στα αλλα ματς-ομαδες ομως ειναι απλο: Η καθε Burnley μεσα στη χρονια θα δωσει 12 ματς με τους top 6 η ακομη και αλλον εναν-δυο που θα μπει σφηνα παει στα 14-16. Αρα ολες οι ομαδες κατω της δεκαδας εχουν τα ματς με τους μεγαλους να δειξουν. Δε δειχνει η TV τη Burnley δειχνει την Arsenal-Liverpool-City που απλα παιζει με τη Burnley.

    Επειδη ακριβως ειναι αμφιρροπο το πρωταθλημα και ολοι νικανε ολους, οχι οπως ο ΖΠΑΟΥΓΚ που πηρε ‘αηττητος’ με αγορασμενα τα μισα ματς με ΠΑΣ-ΞΑΝΘΕΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥΣ, και υπαρχει το στοιχειο της εκπληξης. Στην Ελλαδα ποιος ειναι ο λογος να κατσεις να δεις ΠΑΣ-ΖΜΠΑΟΥΓΚ? Δε ξερεις απο πριν το αποτελεσμα? Δε ξερεις οτι ο Ιγκνατιεβιτς εχει δωροδοκησει απο προεδρους παικτες παραγωντες και διαιτητες μεχρι αστυνομικους που κανουν τα στραβα ματια σε μπουκες των ΟΡΚ που τα κανουν λαμπογυαλα?

    Στην Ισπανια η αναλογη Ουεασκα εχει 4 αντε 6 ματς να δειξει με τους γνωστους. Στη Γαλλια κανενα κανουν περιπατο, στην Ιταλια η Γιουβε και η Ναπολι, στη Γερμανια τα ιδια- εκει ειναι χειροτερα μιας και πιο βαρετο πραγμα απο τη Budesliga δε πρεπει να υπαρχει στο γαλαξια: τα τελευταια 15 χρονια 11 το εχει παρει η Bayern! Τρομερο σασπενς παιδια μπραβο, η αγωνια χτυπαει κοκκινο. Στη Γερμανια αμα πας σε ενα μπουκ και του πεις παρε ενα χιλιαρικο σημερα και βαζε μου για 10 χρονια σερι απο 100 ευρω οτι θα παρει η Μπαγερν το πρωταθλημα 8 στις 10 εχεις κερδισει.

    Εδω λοιπον η κορυφη αλλαξε φετος 26 φορες κατοχο. Οκ οι 2 ξεφυγαν απο τους αλλους-λογικο- αλλα και παλι ειχες μαχη και εκει και για τη τετραδα CHL απο τους αλλους τεσσερις που επαιζαν για 2 θεσεις. Ειχες κατι να πουλησεις κατι να δειξεις. Οχι μονο Bayern. Οχι αλλο καρβουνο. Οχι αλλο Μιουυυυλερ ‘πρωταθλητη’.

    Η διαφημιση ΔΕΝ δουλευει ετσι οπως αναφερεις, εχει πολλες πολλες αλλες παραμετρους δεν ειναι μονο το τι βλεπεις σε μια φανελα. Εχει above-below the line εχει brand awareness εχει πολλα. Δεν ειναι ουτε της παρουσης ουτε ο χωρος να κανουμε αναλυση Marketing.

    Ετσι δουλευει ο καραμουζας στην ΑΕΚ που εχει το πανμεγιστο, το τιτανιο εργο, το μυθικο εγχειρημα να κλεινει το απιθανο deal μεταξυ ΑΕΚ και ΟΠΑΠ. Μεταξυ 2 εταιρειων του ιδιου αφεντικου, καταφερνει και πιανει βαλσαμωμενο πουλι ο μπαγασας. Βαθμος δυσκολιας κατω του μηδενος λες και υπαρχει μια στο τριςεκκατομυριο να μην μπει ο ΟΠΑΠ στη φανελλα της ΑΕΚ. Να μη τα βρουν δηλαδη ο Μελισανιδης με το Μελισανιδη. Να κατσει ο Μητσαρας μια μερα και να πει ως αλλος Αμπλετ ερωτωμενος to be or not to be. Να διαφωνησει στο καθρεπτη: μου δινεις λιγα βαλε κατι παραπανω ο πραγματικος, δε βγαινω μανα μου μη με πιεζεις να απαντα το ειδωλο του.

    Οταν μοιραζωνται 8,5ΔΙΣ μονο τηλεοπτικα ανα τριετια + χορηγοι + εισητηρια σε sold out + διαφημισεις σε γηπεδα-φανελλες + συμμετοχες στη λιγκα κλπ το ολο πακετο ειναι εξωπραγματικο. Ειδικα για πιο μικρα club που πρεπει μεν να φτιαξουν ενα ροστερ ικανο να παιξει και να παραμεινει στη Premier αλλα εχουν ξαφνικα να παιρνουν και £100-£150 εκκ/χρονο.

    Update:

    1) Μπορουμε να το πουμε μιας και ειναι επισημο πλεον: Nicolas Pepe, €80m εγινε προταση. Δεξι εξτρεμ σε περιπτωση που φυγει ο Μο λεει επισημα το club και οχι μονο.

    2) Οι μπουκ- μου το ειπαν δε το ξερω απλα το μεταφερω- χθες βραδυ εριξαν απο 20/1 σε 4/1 το στοιχημα του De Ligt ως προς τη Liverpool. Αυτο που ξερω ειναι οτι το παικτη ‘τον εχουμε’ το προβλημα ειναι ο Ραιολα που ο Klopp (ορθα) δε θελει ουτε σε φωτο να τον βλεπει.

    3) Χθες ο De Pay τους εκανε αλογα. Ειδικα αυτο τον αστειο τον Walker, το ΜΠΑΚΑΚΙ της Αγγλιας. Αφηνεις εκτος τον ΤΑΑ και μου βαζεις τον captain-disaster μεσα. 2 γκολ τους εδωσε το ενα μαζι με τον Στοουνς τον εταιρο γκαφατζη της City. Εχει παντως πλακα να βλεπεις ανθρωπους που κλαιγανε αγκαλια το Σαββατο (Hendo-VVD-Ginni) να ειναι ‘αντιπαλοι’ τη Πεμπτη. Ειδικα σε μια φαση πιανει η καμερα το Hendo με το Gini και μονο που δε γελαγανε αγκαλια. Λογικο 365 μερες περνανε ολο το χρονο μαζι.

    4) Ο VVD ενημέρωσε προχθες ότι θέλει να μεινει στη Liverpool με νέο συμβόλαιο πέραν του 2023. Τωρα παιρνει £125.000 την εβδομαδα. Το Club απαντησε χες οτι δεχεται: θα παιρνει £200,000 την εβδομαδα μεχρι το 2025.

    Σε 2 μερες μεσα οι 2 πλευρες εκλεισαν το θεμα. Θες? Θελω. Ποσα? Τοσα. Οκ deal. Απλα πραγματα.

  26. Ο/Η The Snitch λέει:

    Στο ελλαντα βεβαια σημερα το ΖΑΒΟ ΧΑΡΗΣΕ 42εκκ ευρω στο Σαββιδη..
    Τελικά το γλύψιμο του ΖΠΑΟΥΓΚ και των οπαδών-ΟΡΚ του έπιασε τόπο.
    21 στρέμματα ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΓΗΣ δώρο, 42εκκ δώρο, το οτι ο ΖΠΑΟΥΓΚ δε πήγε δεύτερη εθνική δώρο Αυτο για να μην υπαρχει ΟΥΔΕΜΙΑ ξαναλεω αμφιβολία για όσα ανα καιρούς εχω γράψει για την αξία ζπαουγκαραπου τη σπρώχνουν απο 500 πάντες

  27. Ο/Η bandog λέει:

    @ the snitch

    τον εχω κοψει εδω και μηνες τον νικολα πεπε οτι ειναι παιχτρονι ταμαμ για την ομαδα.,
    δεν μπορει να μην τον ειχε τσεκαρει ο κλοπ 😉

    εννοειται οτι αν ερθουν ντε λιχτ, νικολα πεπε και ντεπαϊ δεν θα υπαρχει δικαιολογια για του χρονου!

    προσωπικα δε με χαλαει καθολου και ο μαγκουαϊρ για σεντερ μπακ.
    πολυ φιλοτιμος αμυντικος.

  28. Ο/Η Akis λέει:

    Snitch συγχαρητηρια για φετος,τρομερη πορεια οντως…μπορει να μην ειμαι Λιβερπουλ αλλα λατρευω Κλοπαρο…οταν ολοκληρωσει το συμβολαιο του πεσ‘του πως τον περιμενουμε στην ΑΕΚαρα,χαχα…

    Η ερωτηση που ηθελα να σου κανω ειναι η εξης:μιλαγαμε με φιλαρακια για την ΑΕΚ και πηγε η κουβεντα στην ονοματοδοσια του γηπεδου…ο ενας λοιπον με καποιες σχετικες ακρες αν θες υποστηριξε πως μιλαμε σε σοβαρο επιπεδο με τον sir Stelios (σιγουρα καταλαβαινεις ποιον εννοω) εγω παλι θυμηθηκα ,αν δεν κανω λαθος,πως ειχες πει ο,τι ο.Μελ εκανε καποιες επαφες στην Γερμανια για το συγκεκριμενο ζητημα…
    Σε καθε περιπτωση θα θελαμε τα…φωτα σου,οσο μπορεις τουλαχιστον.
    Ευπροσδεκτη εννοειται και η ενημερωση απο Steven 🙂

    Ψιλοακυρη λοιπον η ερωτηση αλλα ειστε οι μονοι που διαβαζουμε για ο,τι συμβαινει στην αγαπημενη μας ομαδα….